Rádió Bézs

2015 február. Megszólal a Rádió Bézs. Még idegen a fülnek, még senki nem tudja, mi is ez, de a csapat erős, a hallgatók kíváncsiak. És „szól a Rádió.” Ahol nem celebek, hanem hús-vér emberek beszélnek. Önhöz is. Hibákkal néha, de szívből, ésszel, nem pénzért. Önkéntes mindenki. 

 >>>
Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják! 

Kérem, támogassa a Rádió Bézs működését!

Bankszámlaszám: 11742001-20057073

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

 

Őszi megújulás? Frissességet hozni nem csak tavasszal lehet! Ezért aztán augusztus végétől új műsorokat, és módosított műsorrendet ajánlunk a következő hónapokra. Persze megmaradnak a régi kedvencek is, bár nem kizárt, hogy máskorra kerültek az első adások és az ismétlések is. De szerencsére a rádió archívumából minden műsor előkereshető.

A gyerekeknek szóló vidám Zsebrádió az iskolakezdés miatt ezentúl 7-től hallható. Mici hétfőn 12-kor hívja kávézni a vendégeit, Kiss Katalin  gasztro rovata pedig hétfő helyett péntek délben ad tanácsokat a hétvégi főzésekhez, vendégségekhez. Hétfő délután felváltva Kertész Éva és Baji Anikó gondoskodik arról, hogy naprakészek legyünk egészségügyi kérdésekben, Markovics Ferenc a VIP váróban pedig csütörtök reggel 9-kor találkozik a repülés rajongóival. Gerő Péter szerdánként heti műsorral jelentkezik, a címe Buborékrepesztő. B.Bíró Zoltán Latin zenei műsora csütörtökön este 9-től hallható. A Heti Jégbüfében Rangos Katalin mostantól kedd reggel beszélget vendégeivel, Dandó Zoltán  zenei ajánlatát pedig csütörtökön délután hallgathatjuk.

Lesznek még újdonságok, új műsorok új szerkesztőkkel, műsorvezetőkkel. Rövidesen ezekről is beszámolunk. Addig is kattintsanak a műsorrend fülre, ott mindig minden naprakész!

Részletes műsor -ajánló a kattintás után:

2021. szeptember 20-26

Zsebrádió- Bányai Zsolt, Erdélyi Zsolt, Galambos Péter
Hétfő,  kedd, szerda, csütörtök, péntek 08.00-09.00

Ma a ZsebRádióban elmeséljük, miért lehett nehezen eldönteni, hogy Könyves Kálmán átengedje-e a francia sereget az országon. Éppen a keresztes háborúba meneteltek, amikor át kellett menniük az országon. De ez több szempontból is veszélyes volt. És ma kell beszélnünk az első írógépről is.

Frank Iván: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

A Fiktív Gasztrogaléria vezetője így konferálja be első vendégünket: "ZOLTÁN TAMÁS ötvösmester igazi polihisztor, a régi művészetek és tárgyak őrzője, tisztelője, gyógyítója, ötvös szerszámok ritka gyűjteményének létrehozója, könyvek írója- szerkesztője és emellett a mai modern művészeti műfajok értő alkotója.

A fotóművészet fiatal korától közel áll hozzá, az 1956-os forradalom napjaiban készített képei ritka, ma már archivált kordokumentumok. Ha a fémtárgyak bűvölete nem ejti rabul, akár fotóművészként is ismerhetnénk nevét." Haász Mónika, a kortárs képzőművészet avatott ismerője, galéria vezető és Zoltán Tamás tehát az első óra két vendége. A második részben beszélgetőtárs:

Oláh Patrik Gergely zeneszerző, aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus felvezető programjai közül kiemelkedő jelentőségű lovári nyelvű Le Devleske (Az Istennek) miséjének komponistája. A maga nemében egyedülálló alkotás először a Szent István bazilikában hangzott fel, ez volt az ősbemutató, és minden remény megvan arra, hogy majd bejárja a világot. A mindössze 23 éves zeneszerző már több zenei díj birtokosa, és minden esélye megvan arra, hogy csodás karriert építsen.

Minden feltétel adott, hogy hallgatóink remekül töltsék hétfő délelőttjüket. 

Retro: Fodor János, Rékai GÁbor, Varjú Tamás
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00,  és vasárnap 13.00-15.00

  Hát idén is eljött a vénasszonyok nyara, mondjuk ezt magától értetődő természetességgel , pedig ha belegondolunk, ezt egy magára valamit adó férfiember nem tenné, főleg, ha egy nőknek ( is ) szóló rádió népszerű műsorában nosztalgiázik. Mert oké, hogy  kétszáz évvel ezelőtt, amikor csak két évszak volt, főleg a német nyelvterületen az öreg – asszonynyár a fiatal –asszonynyár ellentéte volt, azért mégsem nevezzük egyik rokonunkat, ismerősünket sem így, még ha sok tapasztalatot gyűjtöttek is már. És az indián nyár? Azontúl, hogy semmi köze Európához, a név az őslakos népcsoport szavahihetőségét kérdőjelezi meg, mondván hogy olyan kiszámíthatatlan, mint az őszi időjárás. De akkor hogyan is említsük ezt a szeptember -októberi pár hetet, amihez valljuk be, nem szabadna sok jó élménynek kapcsolódni, hiszen akkor vonultunk be, kezdődött az iskola, véget ért a szünidő, a nyaralás és belegondolni is brrr, hogy jön a hideg, szeles, nedves idő.

         Pedig hát ekkor vannak az azok az áldott órák, napok, amikor langyos szellő lengedez a balzsamos levegőben, a szűrt fények soha nem tapasztalt játékokat játszanak, a madárkák kezdik keresni az eleséget, úszik az ökörnyál, leszáll hozzánk fentről valami finom, nyugodt harmónia, amikor még kirándulni lehet a természetben és persze már gondolni kell a pulóverre, a széldzsekire, a kapucnira és néha a szemből fújó hidegebb fuvallattól lúdbőrösek leszünk, de aztán átdereng a napfény, észrevesszük az őszi levelek színkavalkádját, a patakok még csörgedeznek, de már nincs dinnye, nem kívánjuk annyira a fagyit sem, lassan jöhet a forró csoki, a sütőtök, a szüreti hangulat, az újbor, a must, elrakjuk a nyári cuccokat, leeresztjük a medencét, az úszógumi sem kell már, a boltok kirakata is felveszi a földszíneket, elborít mindent az okker, a rőtvörös, a mélyzöld, a barna , de még nincs itt a szürke és a fekete. Jöhetnek most már a tartalmasabb meleg levesek, a nyáron háttérbe szorított pörkölt, a termoszokban béleltebb a kávé,a tea, a vénemberek a saját évszakukban előveszik a sálat, a fejfedőt és a felöltőt.

     Van ilyenkor valamiféle elvágyódós, elmerengős hangulat, még megfacsarják azt a fránya szívet a távolba vesző nyár emlékei, kevesebb a röhögés, ki - ki nézünk már a temetőbe is, kevesebbet ér már rá mindenki, be lehet lassan kuckózni, a teraszról is gyorsabban beparancsol egy - egy tartósabb felhő árnyéka. Befelé fordulunk lassan mi is ilyenkor, mint az anyatermészet, lassabban jár már a gondolat, a kéz, odafigyelősebbek a kapcsolatok is és előkerülnek a régóta tervezett olvasmányok is.

      Milyen volt ez boldogult ifjúkorunkban? Éreztük - e ezeket az energiákat, vagy még vitt minket akkor a nyárról maradt ifjonti hév? Milyen emlékeket őrzünk ott legbelül a régi kora őszökről? Kiderül a műsorból, a mottó pedig legyen egy hatszavas : „ Nyári lelkem magvaiból csipeget az ősz. „

Marton Éva: Fekete –Fehér
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 04.00-05.00 és kedd 07.00-08.00

Klasszika-filológus, színháztörténész, egyetemi tanár – tanár nagybetűkkel.

Az antik drámák újraolvasására, újraértelmezésére készült beavató színházi előadássorozata, erről szóló előadásai – alig lehetett ezekre bejutni – elképesztően izgalmasak.
Az SZFE hallgatóinak tartott színháztörténeti órái, mesélik – feledhetetlenek.
Régóta vágytam, hogy a Bézsben beszélgessünk.
Teljesült. Karsai György a vendégem – tartsanak velünk

A 2021. 08.09 adás ismétlése

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 0.00-02.00 és vasárnap 05.00-07.00

Egy "reneszánsz" ember (Kurdi Zoltán)

Sci-fi társadalomképek (Tóth Csaba)

Az ember és egészsége 2 - a penicillin (B. Bryson)

I.G. Nobel - abszurd kutatások díjazottjai

Két falevél - részlet F. Salten Bambi c. regényéből. ( készülődés a télre)

Kiss Katalin: Mit főzzek
Pénteken 12.00-13.00

Őszi nyitány. Az őszi nap-éjegyenlőség után vagyunk, megkezdődött az igazi őszi szezon. Az ősz jellegzetes fűszere a fahéj, amelyből Kiss Katalin szirupot készít, annak érdekében, hogy egyszeri főzéssel sokszori felhasználásra, fűszerezésre használhassuk. Újdonságként Budaörsi Reggeli fantázia nevű tojásos ételt készítünk a hallgatóknak, amelynek azért „budaörsi” a jelzője, mert tejjel (svábosan) készül. A „Heti betevő” jótékonysági egyesületben 140 db egészben sült csirkecombot sütöttünk a rászorulóknak. Katalin már a karácsonyi befőzéshez ad tanácsokat, és eljutunk a gulyás (kanász) levestől a vegetáriánus krémlevesekig. Weöres Sándor őszi verseinek megzenésített változatát és őszi relax gitárzenét hallgathatunk a receptek közben. (A 2018. október 19-i adás ismétlése)

 

Kovalik Márta díj

Jó emberek díja

 2018- ban a Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember és tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

2021-ben Szalay Kriszta színésznő vehette át a díjat.

2020-ban Talyigás Katalin szociológus a SZIA alapítója volt a díjazott.

2019-ben Vekerdi Tamás pszichológus kapta a díjat.  

2018-ban az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója volt.

 >>>

Hallgatónktól

Kedves Bézs, és Ti mind, akik Nekünk Bézseltek!

Messziről kezdem, de nem lesz hosszú! Szeretem a szép ruhákat, kiegészítőket, mindig is szerettem öltözni, de nem szeretem a harsány színeket! A visszafogott, finom, halvány, minőségi öltözködést kedvelem, és a bézs színeket. Ugye már itt is vagyunk!

Amikor megtudtam hat évvel ezelőtt, hogy a színem, a bézs már egy rádió neve is, azt gondoltam, ez valami reklámfogás csak. De aztán megnéztem, hogy milyen nevek, és műsorok fémjelzik a rádió működését. Hallottam, hogy Fodor János, a kezdeményező, hogy ott vannak mellette azok a nevek is, akikért érdemes „kinyitni” a rádiót, és tudtam, ez bizony jó lesz!

És igen, nagyon jó lett! Szeretem, hogy egyre szélesebb profillal megy, hogy a nagy nevek mellett, jöttek a fiatalok is, hogy frissült a tartalom, szinte egész nap itt szól mellettem a Bézs.

Elegem volt, és van már a máshol a mennyiségében is az egeket ostromló politikai műsorokból, az állandó ekézéstől, a vad hangulatú párbeszédekből, a folytonos „a valamire” való utalgatásokból, olyan rádióra vágytam, ahol, ahogyan az ars poetica-jában is ott van, minőségi, lágy hangok szerepelnek, ahol elfelejtem, hogy kint dühöng a vad világ, ahol nem kell gyomorgörccsel hallgatnom a műsorokat.

Ez a rádió pont ilyen, ezért szeretem. Már hat éve ennek, és kívánom, és remélem, hogy így is marad!

Nagyon sok örömteli, boldog születésnapot kívánok!

Egy hűséges hallgatójuk, Éva

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom heti tv erd tv

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

Érd most

az Autodoc Club weboldalán