A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Varjú Tamás

Számomra a zene mindig kilépést jelent a hétköznapokból, szárnyalást a bezártabb helyzetekben is, szépséget, ha éppen nem túl jó a világ. Szinte minden műfajt szeretek , s rengeteg nagy előadót tisztelek. Egy jó koncertért a világ másik felére is hajlandó vagyok elmenni, s mindig lenyűgöz, ha olyan előadóval találkozom, aki nemcsak rendkívüli tehetségével, hanem művészi alázatával is megajándékoz. Különösen izgalmasnak tartom azokat az egyszeri, soha meg nem ismételhető pillanatokat, amikor egy –egy alkalomra két vagy több nagy zenész találkozik , s létrejön valami csoda. Igen, azt hiszem ez a lényeg.  Hogy a zenében mindig, minden pillanatban megtörténhet a felemelkedés. Közgazdászként dolgozom, általában nagy feladatokkal és felelősséggel. Így különösen hálás vagyok minden pillanatért, mely úgy tud megérinteni, hogy leolvasztja rólam  a napi stresszt, s kiemel a szokásos körforgásból. Boldogan osztom meg a Rádió Bézs hallgatóival nagy zenészek, nagy találkozásait, melyek sok- sok éve óta kísérőim. A katarzisaimat.

• Ugrás Retro Fodor Jánossal, Rékai Gáborral, Mohácsi Miklóssal és Varjú Tamással • Hétfő 13:00-15:00 •

• Ugrás Afrika Nap • 2017.05.25. Csütörtök 10:00-23:00 •

• Je'taime • Csütörtök 15:00-16:00 •

2017-10-05 15 óra

2017-09-28 15 óra

2017-09-21 15 óra

2017-09-14 15 óra

2017-09-07 15 óra

• Ugrás Koktél - Varjú Tamás szerkesztésében • Szerda 09:00-10:00 •

• Katarzis - Varjú Tamással • Kedd 09:00-10:00 •

2020-09-29 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Pörög tovább múlt századi időutazásunk a vokális jazz jeles szerzeményeinek bemutatásával. Négy adás után most elérkeztünk a hatvanas évekbe. Az évtized itthon a forradalom utóhatásait, az új gazdasági mechanizmust és a csehszlovákiai bevonulást is jelentette, de Amerikában sem volt unalmas az élet, a kubai rakétaválság, a vietnami háború is éppen elég lett volna, de megölték Kennedyt is és Neil Armstrong leszállt a Holdra. A jazzben ez volt az az időszak, amikor megjelentek az elektromos hangszerek, hódítottak a különböző elektronikus effektek, jött a groove, a soul-jazz, a post bop, de mindenekelőtt az volt a latin jazz és a bossa nova kora is. Különleges ritmusok, dél-amerikai hangulatok, kubai alapok, szamba, de ragyogó filmzenék és crossover is lesz a válogatásban. Plusz még félelmetesen zseniális előadók és koncertfelvételek. Kihagyhatatlan lesz! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-09-22 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Szárnyalunk tovább a múlt századi jazztörténetben és a mai adás eljut az ötvenes évekig. Míg itthon egy sok tragédiával, nélkülözéssel és keserű élettörténetekkel teli volt az időszak, Amerika tombolt. A háborús önmegtartóztatást követően az 50-es évek egy prosperáló, életélvező korszak volt, megjelent a televízió, mindenki autót vett, jöttek a pin up girl-ök, a túlfűtött erotika, a nők kiszabadultak a konyhából. A jazzben megjelent a free jazz és ez volt a modális jazz térhódításának ideje is. Tobzódjunk egy rövid óra erejéig mi is a vokális jazz rendkívül széles repertoárjában, az örökéletű sztenderdeket csodás hangú művészek, a műfaj régi és mai zsenijei adják elő,de lesznek énekegyüttesek és pár meglepő énekes más műfajokból is. Egy tucat gyönyörűség! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-09-15 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. A húszas és a harmincas évek Amerikájának vokális jazzbéli csodáin végigszáguldó legutóbbi adások után megérkeztünk a negyvenes évekbe, amely időszakra természetesen és sajnos rányomta bélyegét a második világháború. Arattak a veszteségek, a gyász, de azután jött a győzelem, az öröm, újra lehetett lubickolni az Életben, élvezni a pillanatok nagyszerűségét is. A jazzben pedig mintha külön élet folyt volna, hihetetlen megújuláson ment keresztül, a dixieland reneszánsza következett, kialakult a bebop, a később modern jazznek nevezett irányzat fénykorát élte, megjelent a cool-jazz irányzat és a hard bop. Igazi géniuszok tucatjai működtek békés egymás mellett élésben, a jazzstandard-ek szinte mindennapossá váltak, csak kapkodhattuk volna a fülünket a fantasztikus vokális jazz kínálat között. Talán sikerül a Katarzis szűk egy órájában felvillantani a korszak unikumjait a legnagyobb énekesek segítségével. Higgyék el, kihagyhatatlan! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-09-08 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. És lett folytatás! Legutóbb a húszas évek Amerikájába repültünk vissza a vokális jazz csodálatos szerzeményeivel, most egy kicsit tovább lépünk. A harmincas évek Amerikában sem volt leányálom, gazdasági problémák, világválság, azután a New Deal, aggodalom az európai háborús készülődés miatt, munkanélküliség, természeti katasztrófák, porviharok, pusztulás és újjászületés. De valahogy a jazz tovább élte virágkorát, futószalagon születtek az új musicalek és show-k a Broadway -en, Cole Porter, a Gershwin fivérek és a többi zseni gondoskodott arról, hogy legyen miből válogatnunk 90 évvel később egy vokális jazz unikumokat felvonultató műsorban. A műfaj legnagyobbjai, koronázatlan királynői és királyai mellett hallani fogunk jó pár különlegességet is és napjaink vezető előadói is bejelentkeznek majd. És persze lesz folytatás is…Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-09-01 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. „ Azok a húszas évek! „ – mondjuk némi nosztalgiával, pedig most éljük mi is a húszas éveket. De „ azok „ a húszas évek egy évszázaddal ezelőtt bizony mások voltak. Európa ocsúdott a háború és a békék borzalmaiból, itthon készült, ami készült, a világ levegőt vett, de már nem volt az olyan ózondús. Ugyanakkor Amerikában kiszabadult az addig elnyomott feszültség, még híre-hamva sem volt a nagy válságnak , mindenki énekelt, bulizott, szórakozott, hát persze ,hogy az akkor létjogosultságot szerzett jazz azóta is megismételhetetlen virágkorát élte. El sem hisszük, hogy a vokális jazz fantasztikus sztenderdjei, napjaink zseniális előadóinak repertoár darabjai jórészt akkor születtek, azaz közel egy évszázadosak már. Minden héten új musical a Broadway –n, fantasztikus zeneszerzők mutatták meg új alkotásaikat, bigband - robbanás volt és a táncos közönség lemezeket hallgatott. Kóstoljanak bele a korszakba, több, mint egy tucat varázslatos szerzemény következik, száz évvel ezelőtt írták őket, de a legnagyobb mai sztárok adják elő a kedves Hallgatóknak. Csupa jazz sláger különleges feldolgozásokban. És talán még lesz folytatás is. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2020.08.25-i adás ismétlése )

2020-08-25 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. „ Azok a húszas évek! „ – mondjuk némi nosztalgiával, pedig most éljük mi is a húszas éveket. De „ azok „ a húszas évek egy évszázaddal ezelőtt bizony mások voltak. Európa ocsúdott a háború és a békék borzalmaiból, itthon készült, ami készült, a világ levegőt vett, de már nem volt az olyan ózondús. Ugyanakkor Amerikában kiszabadult az addig elnyomott feszültség, még híre-hamva sem volt a nagy válságnak , mindenki énekelt, bulizott, szórakozott, hát persze ,hogy az akkor létjogosultságot szerzett jazz azóta is megismételhetetlen virágkorát élte. El sem hisszük, hogy a vokális jazz fantasztikus sztenderdjei, napjaink zseniális előadóinak repertoár darabjai jórészt akkor születtek, azaz közel egy évszázadosak már. Minden héten új musical a Broadway –n, fantasztikus zeneszerzők mutatták meg új alkotásaikat, bigband - robbanás volt és a táncos közönség lemezeket hallgatott. Kóstoljanak bele a korszakba, több, mint egy tucat varázslatos szerzemény következik, száz évvel ezelőtt írták őket, de a legnagyobb mai sztárok adják elő a kedves Hallgatóknak. Csupa jazz sláger különleges feldolgozásokban. És talán még lesz folytatás is. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-08-18 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Július 21-én, négy nappal 90. születésnapja előtt eltávozott a nagy trió utolsó tagja is, Annie Ross. Ő volt a hölgy, de a furcsa hármasban még szerepelt a fehér férfi, Dave Lambert, akinek mindössze 49 év adatott meg és ott volt a 96 évesen elhunyt afroamerikai legenda, Jon Hendricks is. Az ötvenes évek végén jöttek össze és ilyen összetételben mindössze 5 évet alkottak együtt, amelyet persze több évtizedes szólókarrierek követtek. Kevesen hoztak létre ennyi maradandó értéket a vokális jazzben, mint ők hárman. A „vocalese” éneklés legnagyobbjai közé tartoztak, igazi jazzköltészet volt, ahogyan például scatteltek. A Lambert, Hendricks & Ross énektrióra emlékezünk fantasztikus és különleges zenékkel. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is az ismétlésben!

( A 2020.08.11-i adás isméése )

2020-08-11 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Július 21-én, négy nappal 90. születésnapja előtt eltávozott a nagy trió utolsó tagja is, Annie Ross. Ő volt a hölgy, de a furcsa hármasban még szerepelt a fehér férfi, Dave Lambert, akinek mindössze 49 év adatott meg és ott volt a 96 évesen elhunyt afroamerikai legenda, Jon Hendricks is. Az ötvenes évek végén jöttek össze és ilyen összetételben mindössze 5 évet alkottak együtt, amelyet persze több évtizedes szólókarrierek követtek. Kevesen hoztak létre ennyi maradandó értéket a vokális jazzben, mint ők hárman. A „vocalese” éneklés legnagyobbjai közé tartoztak, igazi jazzköltészet volt, ahogyan például scatteltek. A Lambert, Hendricks & Ross énektrióra emlékezünk fantasztikus és különleges zenékkel. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-08-04 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Maradjunk még a nyaralásnál, hiszen az elmúlt adásban elhangzott világszámok töredékét sem adták ki a témában íródott zseniális vokális jazz szerzeményeknek. Most inkább az óceán, a tengerpart, a hullámok, a hajókázás, a csónakázás ihlette dalok következnek. Ha manapság ilyen - olyan okok miatt fizikailag nem is lehetünk ott kedvenc vizünknél, a zene szárnyán odarepülhetünk és élvezhetjük a tengerek hangulatát. Igen ritka és különleges felvételeket is hallhatunk majd, de a dalok többsége fülbemászóan ismerős lesz, ne hagyják ki ! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2020.07.21-i adás ismétlése )

2020-07-28 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Mi más is lehetne a téma a mai adásban, mint a forró nyár, a kánikula, amikor minden a Nap körül forog, napfelkelték és naplementék váltják egymást , dúlnak az érzelmek, egy kicsit mindnyájan romantikusabbak leszünk és csodás nyári muzsikákat hallgatunk… Fantasztikus jazzstandard - ek , világhíres előadók, a vokális jazz legnagyobb alkotói lesznek vendégeink egy - egy dal erejéig. A jazz nagyasszonya, két örökifjú aggastyán, éteri hang Brazíliából, az indiai - amerikai világcsoda, egy utánozhatatlan énekegyüttes a múltból, a fiatalon elhunyt jazzkirály, ifjú világsztárok Kanadából és Hollandiából – és ez még csak a mai kínálat egy része. Nyaraljunk együtt a halhatatlan jazzmelódiákkal ! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2020.07.14-i adás ismétlése )

2020-07-21 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Maradjunk még a nyaralásnál, hiszen az elmúlt adásban elhangzott világszámok töredékét sem adták ki a témában íródott zseniális vokális jazz szerzeményeknek. Most inkább az óceán, a tengerpart, a hullámok, a hajókázás, a csónakázás ihlette dalok következnek. Ha manapság ilyen - olyan okok miatt fizikailag nem is lehetünk ott kedvenc vizünknél, a zene szárnyán odarepülhetünk és élvezhetjük a tengerek hangulatát. Igen ritka és különleges felvételeket is hallhatunk majd, de a dalok többsége fülbemászóan ismerős lesz, ne hagyják ki ! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-07-14 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Mi más is lehetne a téma a mai adásban, mint a forró nyár, a kánikula, amikor minden a Nap körül forog, napfelkelték és naplementék váltják egymást , dúlnak az érzelmek, egy kicsit mindnyájan romantikusabbak leszünk és csodás nyári muzsikákat hallgatunk… Fantasztikus jazzstandard - ek , világhíres előadók, a vokális jazz legnagyobb alkotói lesznek vendégeink egy - egy dal erejéig. A jazz nagyasszonya, két örökifjú aggastyán, éteri hang Brazíliából, az indiai - amerikai világcsoda, egy utánozhatatlan énekegyüttes a múltból, a fiatalon elhunyt jazzkirály, ifjú világsztárok Kanadából és Hollandiából – és ez még csak a mai kínálat egy része. Nyaraljunk együtt a halhatatlan jazzmelódiákkal ! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-07-07 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Milyen fintorai vannak az életnek! A legutóbbi adásban idéztem a 94 éves amerikai zeneszerzőtől az egyik énekesnő kapcsán, délután pedig jött a szomorú hír a haláláról. Közel egy évszázados alkotástömeg, Oscarok, Grammyk, világslágerek, örökbecsű jazzstandard-ek, albumok tucatjai, félszáz filmzene és a szóba jöhető összes világsztár, akik rajongtak érte és versenyeztek dalaiért. Igazi zseni volt. Johnny Mandelre emlékezünk legszebb muzsikáival és csodálatos énekesekkel. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-06-30 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. És nem állunk le az újdonságokkal! A karantén rengeteg inspirációt adott a vokális jazz művészeinek, finom muzsikák születtek, jelentkezett az indiai származású világsztár, a sármos színész - énekes az Államokból, alkottak ragyogó opuszokat svéd, kanadai, német, olasz szerzők, lesz híres énekegyüttes, megcsillannak a műfaj legeslegújabb csillagai és megismerkedhetünk a legújabb stílustrendekkel is. Tizenegy dal új köntösbe öltöztetett jazz sztenderdekkel és brand new dallamokkal! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-06-23 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Méghozzá másfél év után újra egy ismétlésben. 18 hónapig szunnyadt a műsor, 2018. december 17-én hangzott el legutóbb élő adás, tavaly pedig az ismétlések voltak hallhatóak. A visszatérés örömébe szomorúság is bekúszik, hiszen a koronavírus járvány idején több nagyszerű művésztől is el kellett búcsúznunk, többek közt elment a rock and roll valódi királya, a nagy olasz színésznő, az avantgarde jazz utolsó bölényeinek egyike, a jazz nagy dinasztia alapítói közel a száz éves korhoz és nagy nevű country zenészek is itt hagytak bennünket. Műfaji megkötés nélkül rájuk emlékezik a mai műsor egy-egy dalukkal. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2020.06.02-i adás ismétlése )

2020-06-16 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Vigyázat, forró!( 2. rész ) A karantén nem csak bajt hozott, hanem alkotó inspirációkat is adott a művészeknek. Hihetetlen, de az elmúlt hónapok bő termést hoztak a vokális jazz műfajában is, sorra jelentek meg az új albumok, jobbnál jobb tartalmakkal. Megtudhatjuk a közel egy órás merítésből, hol is tartunk ebben a zenei irányzatban 2020 első felében. De ez már a második rész lesz, hiszen rendkívül jó zenék születtek, kár lennék ezeket is kihagyni! Olasz, dán, francia, brit, svéd és természetesen amerikai jazz művészek mutatják meg legújabb felvételeiket. Nagyon jó muzsikák lesznek! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is

2020-06-09 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Vigyázat, forró! A karantén nem csak bajt hozott, hanem alkotó inspirációkat is adott a művészeknek. Hihetetlen, de az elmúlt hónapok bő termést hoztak a vokális jazz műfajában is, sorra jelentek meg az új albumok, jobbnál jobb tartalmakkal. Megtudhatjuk a közel egy órás merítésből, hol is tartunk ebben a zenei irányzatban 2020 első felében. Jelentkezett a világ legjobbjának választott férfi jazzénekes, belekóstolunk New York nyüzsgő estéibe, itt lesznek a skandináv jazzéneklés különlegességei, elugrunk a szomszédokhoz és hallunk divatos, sodró lendületű együtteseket is az örökzöld sztenderdekkel. Nagyon jó muzsikák lesznek! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2020-06-02 09 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Méghozzá másfél év után újra élőben! 18 hónapig szunnyadt a műsor, 2018. december 17-én hangzott el legutóbb élő adás, tavaly pedig az ismétlések voltak hallhatóak. A visszatérés örömébe szomorúság is bekúszik, hiszen a koronavírus járvány idején több nagyszerű művésztől is el kellett búcsúznunk, többek közt elment a rock and roll valódi királya, a nagy olasz színésznő, az avantgarde jazz utolsó bölényeinek egyike, a jazz nagy dinasztia alapítói közel a száz éves korhoz és nagy nevű country zenészek is itt hagytak bennünket. Műfaji megkötés nélkül rájuk emlékezik a mai műsor egy-egy dalukkal. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2019-01-14 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Grammy! Az év utolsó élő műsorában talán a műsorvezető is kiléphet a szűk műfaji keretek közül és a napokban nyilvánosságra hozott Grammy-jelölések kapcsán átkalandozhatunk a tradicionális pop, a reggae, a blues és a filmzenék világába is. Annál is inkább, mert a vokális jazz csodás szerzeményei és előadói nem mind fértek be a jazz kategória jelöltjei közé, így ez a kis műfaji finomítás szélesítheti a díjazottak körét. Hogy kik lesznek a nyertesek, az majd csak februárban derül ki, addig is élvezzük a zseniális jelöltek alkotásait! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.12.17-i adás ismétlése )


2019-01-07 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Dal a dalban, avagy ének az énekben? Hogyan is van ez? Hiszen a Katarzisban mindig énekelnek, dalolnak, dúdolnak, scattelnek, improvizálnak a vokális jazz előadói! Igenám, de most minden egyes szám címében és szövegében is szerepel valamilyen összefüggésben az éneklés szó! Hiszen énekelnek itt az esőben, dalol a szív, szól az ének a vacsorához, dúdolnak az angyalok, énekeljük a bluest, a swinget, és megénekeltetjük még a bűnösöket is. Az előadók és a szerzemények pedig az ének ürügyén átölelik a vokális jazz teljes történetét, hiszen halljuk majd a három legzseniálisabb jazzénekesnő mellett napjaink fantasztikus sztárjait is. Dőljünk hátra és daloljuk mi is a híres szerzeményeket. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.12.10-i adás ismétlése )

2018-12-24 20 óra
2018-12-24 21 óra Katarzis - karácsonyi adás

2018-12-17 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Grammy! Az év utolsó élő műsorában talán a műsorvezető is kiléphet a szűk műfaji keretek közül és a napokban nyilvánosságra hozott Grammy-jelölések kapcsán átkalandozhatunk a tradicionális pop, a reggae, a blues és a filmzenék világába is. Annál is inkább, mert a vokális jazz csodás szerzeményei és előadói nem mind fértek be a jazz kategória jelöltjei közé, így ez a kis műfaji finomítás szélesítheti a díjazottak körét. Hogy kik lesznek a nyertesek, az majd csak februárban derül ki, addig is élvezzük a zseniális jelöltek alkotásait! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-12-10 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Dal a dalban, avagy ének az énekben? Hogyan is van ez? Hiszen a Katarzisban mindig énekelnek, dalolnak, dúdolnak, scattelnek, improvizálnak a vokális jazz előadói! Igenám, de most minden egyes szám címében és szövegében is szerepel valamilyen összefüggésben az éneklés szó! Hiszen énekelnek itt az esőben, dalol a szív, szól az ének a vacsorához, dúdolnak az angyalok, énekeljük a bluest, a swinget, és megénekeltetjük még a bűnösöket is. Az előadók és a szerzemények pedig az ének ürügyén átölelik a vokális jazz teljes történetét, hiszen halljuk majd a három legzseniálisabb jazzénekesnő mellett napjaink fantasztikus sztárjait is. Dőljünk hátra és daloljuk mi is a híres szerzeményeket. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-12-03 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. New! Új,új,új! Méghozzá a legújabbak! Időről időre igyekszik a műsor lépést tartani a vokális jazz legfrissebb albumainak, dalainak megjelenésével, hiszen már az is előfordult, hogy a Katarzis hallgatói a hivatalos kiadást napokkal megelőzve hallhattak számokat. Most egy kedves törzshallgatónk kérésének eleget téve kitekintünk az utóbbi hetek-hónapok új kiadványaira. Csodákat találunk itt is, főként ismert zseniális előadók, régi sztenderdek és új szerzemények, rég hallott sztárok és fiatal énekesek váltják majd egymást. Nemhogy aggódni nem kell a műfaj jövőjéért, hanem arra kell számítanunk, hogy el fognak minket árasztani a finomabbnál finomabb muzsikák. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.11.26-i adás ismétlése )

2018-11-26 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. New! Új,új,új! Méghozzá a legújabbak! Időről időre igyekszik a műsor lépést tartani a vokális jazz legfrissebb albumainak, dalainak megjelenésével, hiszen már az is előfordult, hogy a Katarzis hallgatói a hivatalos kiadást napokkal megelőzve hallhattak számokat. Most egy kedves törzshallgatónk kérésének eleget téve kitekintünk az utóbbi hetek-hónapok új kiadványaira. Csodákat találunk itt is, főként ismert zseniális előadók, régi sztenderdek és új szerzemények, rég hallott sztárok és fiatal énekesek váltják majd egymást. Nemhogy aggódni nem kell a műfaj jövőjéért, hanem arra kell számítanunk, hogy el fognak minket árasztani a finomabbnál finomabb muzsikák. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-11-19 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Egy férfi és egy nő! Szomorú aktualitása a témának, hogy november 7-én elhunyt a nagy francia zeneszerző, Francis Lai, akinek sok filmslágere mellett a Love Story zenéjét is köszönhetjük. Őrá is emlékezik az összeállítás, amelyben olyan csodálatos duetteket hallhatunk majd, amelyekben egy férfi és nő talál egymásra egy-egy dal erejéig. Egy kis kaleidoszkóp a nagy klasszikus vokális jazz-kettősöktől egészen napjaink legfrissebb felvételéig, áthágva talán még a műfaji határokat is, hiszen ami szép, az szép, függetlenül a besorolásoktól. Egy kis melankólia, egy kis örömzene, leheletnyi improvizációk, híres sztenderdek, amelyek mindegyikében érezhetjük azokat a finom kis kapcsolódásokat, az aurák egymásra hatását, a dallamok különleges harmóniáit, amik akkor keletkeznek, ha egy férfi és egy nő lép együtt színpadra. Igazi unikumokat kínálok kedves hallgatóinknak. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-11-12 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Ősz van ugyan, de most már legyen elég a borongós, szomorkás hangulatokból, térjünk vissza a nevetéshez, a vidámsághoz! Csupa olyan dal lesz a mostani adásban a vokális jazz világából, ami tele van örömmel, boldogsággal, kacagással, mosollyal, vicces dolgokkal. Bizony , az öröm perceiben is világszámok születtek, a jókedv is ösztönözhet fantasztikus szerzemények megkomponálására. A közismert zseniális énekesek mellett hallhatunk nem kevésbé tehetséges, de talán nálunk ismeretlenebb előadókat is, bővítve a műsor előadói repertoárját. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.11.05-i műsor ismétlése )

2018-11-05 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Ősz van ugyan, de most már legyen elég a borongós, szomorkás hangulatokból, térjünk vissza a nevetéshez, a vidámsághoz! Csupa olyan dal lesz a mostani adásban a vokális jazz világából, ami tele van örömmel, boldogsággal, kacagással, mosollyal, vicces dolgokkal. Bizony , az öröm perceiben is világszámok születtek, a jókedv is ösztönözhet fantasztikus szerzemények megkomponálására. A közismert zseniális énekesek mellett hallhatunk nem kevésbé tehetséges, de talán nálunk ismeretlenebb előadókat is, bővítve a műsor előadói repertoárját. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-10-29 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Ősz van és bármilyen jól vagyunk is, ilyenkor minden egy kicsit borongós, szomorkás, depis, picit szentimentálisak leszünk, meglegyint talán az elmúlás szele. Az érzelmesebb hangulat hihetetlen hatással volt a vokális jazz nagy zeneszerzőire és előadóira is, fantasztikus alkotások és felvételek születtek az őszi hónapok, esős hangulatok, szomorúság témájában. A legjobb muzsikákból válogattam. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-10-15 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A kicsi, a nagy… És most nem az Arthur, hanem olyan csodálatos szerzemények lesznek a rádióban a vokális jazz világából, amelyek mindegyikének címében ott szerepel valami iciri-piciri vagy éppen nagyon nagy. Három kis szó, egy kis gyengédség, egy pici szálloda, egy kislány, egy kis szomorúság, egy pici holdfény, de szó lesz itt még a nagy időkről és a még nagyobb szerelemről is. Zseniális előadók, fantasztikus felvételek, régi nagy dalok, mai feldolgozások, nem érdemes kihagyni! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-10-08 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Ma aztán minden a legújabb lesz! Na jó, néhány szám visszarepíthet minket a múltba,de a most hallható dalok mindegyike idei, a 2018-as albumtermés legjava mutatja meg a vokális jazz legfrissebb irányait. Az előadók közt persze lesznek élő legendák, a latin zene képviselői, Európa és Amerika is bemutatkozik és egy igazi kaleidoszkóp alakul itt. Tíz dal, némelyike olyan friss, hogy még szinte sehol nem hallhattuk. Na de a Rádió Bézsben! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.10.01-i adás ismétlése )

2018-10-01 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Ma aztán minden a legújabb lesz! Na jó, néhány szám visszarepíthet minket a múltba,de a most hallható dalok mindegyike idei, a 2018-as albumtermés legjava mutatja meg a vokális jazz legfrissebb irányait. Az előadók közt persze lesznek élő legendák, a latin zene képviselői, Európa és Amerika is bemutatkozik és egy igazi kaleidoszkóp alakul itt. Tíz dal, némelyike olyan friss, hogy még szinte sehol nem hallhattuk. Na de a Rádió Bézsben! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-09-24 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása.100 év! Tudják a kedves hallgatók, hogy a napjainkban is számtalan stílusban és különféle előadóktól hallott vokális jazz sztenderdek között milyen régiek is vannak? Nem csak felettünk szállnak az évek, egyre idősebbek lesznek a híres dallamok is a ragtime, a dixieland, a blues, a gospel és a többi műfaj világából. A ma hallható számok mindegyike több, mint száz évvel ezelőtt született! Fényük, dallamuk, mondanivalójuk azonban nem kopott meg, legfeljebb csak átalakult a zseniális feldolgozások során. Némelyiket akár ma is szerezhette volna valaki. Repüljenek vissza velem tehát minimum száz évet és élvezzük a csodákat! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-09-17 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Milyen színes is a mi világunk! Különösen így ősszel tobzódunk a színek kavalkádjában, amikor a természet szépen, lassan halad a szürkülés felé. és milyen színes a vokális jazz évszázados világa, hát még ha a témák is színesek! De nem csak tartalmukban, hanem a szavak is színekről szólnak, hiszen számtalan zseniális, máig élő szerzemény született, melynek címében is színek szerepelnek. Lesz itt sárga, fehér, fekete, zöld. kék, barna, rózsaszín, ezüst , de még a szivárvány is megjelenik a dallamok szárnyán. Felejthetetlen előadók, csodaszép „ színes” muzsikák várják a kedves hallgatókat! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.09.10-i adás ismétlése )

2018-09-10 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Milyen színes is a mi világunk! Különösen így ősszel tobzódunk a színek kavalkádjában, amikor a természet szépen, lassan halad a szürkülés felé. és milyen színes a vokális jazz évszázados világa, hát még ha a témák is színesek! De nem csak tartalmukban, hanem a szavak is színekről szólnak, hiszen számtalan zseniális, máig élő szerzemény született, melynek címében is színek szerepelnek. Lesz itt sárga, fehér, fekete, zöld. kék, barna, rózsaszín, ezüst , de még a szivárvány is megjelenik a dallamok szárnyán. Felejthetetlen előadók, csodaszép „ színes” muzsikák várják a kedves hallgatókat! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-09-03 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Beköszöntött az ősz. És mi is beköszönünk, odaköszönünk, sőt elköszönünk, megköszönünk valamit, ha kapcsolatba lépünk valakivel. Üdvözlések, búcsúzások, amik megjelennek a jazzéneklés műfajában is. Számtalan nyelven, zseniális művészek hangján hallhatunk ilyen témájú muzsikákat. Tehát hello, hi, good morning, good night, goodbye, arrivederci, adiós, bye! Egy üdvözlésekkel teli összeállítás a vokális jazz legjobbjaitól! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-08-27 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Isten hírnökei, tiszta szellemi lények, önzetlen, kedves nőszemélyek, csodás kisgyerekek. Hogy kik ők? Hát persze, hogy az angyalok, akiket a művészetek kezdetektől fogva így-úgy megjelenítenek. De nem csak a képzőművészetben találkozhatunk velük, hanem a vokális jazz alkotóit is megihlették, fantasztikus dalok születtek róluk, de a mennyről, sőt még az ördögökről is, akik kinek-kinek hite szerint, de mégis angyalok, ha esetleg bukottak is… Egész évszázadot átívelő musical dalok, jazz sztenderdek, a jazz éneklés gyöngyszemei következnek a műsorban a műfaj legzseniálisabb előadóitól! És sajnos búcsúznunk is kell az egyik legfantasztikusabb Angyaltól is. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is

2018-08-13 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Ebben a nyári kánikulában mindenhonnan azt hallani, hogy igyunk nagyon sokat, tele vagyunk italreceptekkel és fogyasztási tanácsokkal az élvezeti italok területéről. Hát persze, hogy az italok igazi múzsaként viselkedtek a jazzben is, amelyet egyébként is sokan éjszakai műfajnak tartanak. De nem csak erőt merítettek belőlük a zeneszerzők, hanem a témát is sok esetben szolgáltatták. A koktélok, a rum, a bor, a pezsgő, a kávé, a tea mind-mind csodálatos szerzeményekben jelentek meg a vokális jazz műfajában. És bizony, még az ivóvízről is lehetett fantasztikus bossanovát komponálni! Szóval, napszaktól függetlenül üljünk a fotelba vagy akár a bárszékre, kézbe egy (-két) pohárral és merüljünk el az utolérhetetlen hangulatokba! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-08-06 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Uborkaszezon? Dehogy! Olyan sok jó vokális jazz album és dal jelent meg mostanában, sőt némelyik szinte a napokban, hogy szinte kapkodhatjuk a fülünket! És megállíthatatlanul tágulnak a műfaj határai, a crossover, a fúziós zene, a lounge és még ki tudja mennyi besorolhatatlan és fantasztikus kísérlet, de persze alázattal és tehetséggel építve a műfaj musicales, swinges gyökereire,már közel száz év távlatára visszanyúlva. Jamie nem csak Paloznakon virít, Kurt, Gregory, Norah és a többi zseni mellett persze nem nyugszik a 85 éves countrykirály sem, Sinatrát énekel,  és Tony is inkább kiad egy új Gershwint, mintsem hogy pihengessen 92.születésnapja körül. Kihagyhatatlanok a legújabbak is! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-07-30 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Az ígéret szép szó… Táncoljunk tovább, de most már a különböző táncfajták is megjelennek a fantasztikus zenékben, hiszen minden egyes számban találkozunk valamelyik típussal. Lesz itt rumba, szamba, szving, beguine, jive, de még polka és keringő is! De természetesen a vokális jazz birodalmában barangolunk, értelemszerűen elsősorban a szving korszakban, New Orleanstól Brazíliáig, a karibi szigetvilágtól Afrikáig! Kihagyhatatlan muzsikák lesznek ezúttal is a legnagyobbaktól. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.07.09-i adás ismétlése )

2018-07-23 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A tánc a vízszintes vágyak függőleges kifejeződése, tartják kissé tréfásan, mindenesetre a tánc tudományosan a nonverbális kommunikáció egyik fajtája, spirituális tartalommal bír, érzelmeket fejez ki és társadalmi kapcsolatokat épít. Hát hogyne lenne része a vokális és instrumentális jazz évszázados történetének! A legcsodálatosabb előadók, a legnagyobb zeneszerzők, a legfantasztikusabb hangok mind-mind megihletődtek a tánc szó által. Egy tucat fantasztikus dal következik a tánc általános birodalmából, hiszen a konkrét táncfajtákat még nem is érintettük, esetleg a következő műsorban? Tessék készülni, kizárt, hogy a dúdolás mellett ne mozdulnának meg a lábak az adás alatt is! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.07.02-i adás ismétlése )

2018-07-16 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Kinek nincsenek álmai? Melyikünk nem álmodozott már? Az álom a meghatározás szerint képek, gondolatok, hangok és érzelmek összessége. Hát éppen ezek lesznek most, álom és álmodozás inspirálta csodálatos zenék a vokális jazz történelméből. Álomszerű dallamok, álmodozó szövegek és olyan előadások, mint az álom. Mélyedjünk el együtt ezekben a fantasztikus dalokban, amelyek többsége érdekes módon a legnehezebb időszakban, a harmincas-negyvenes évek fordulóján íródott. És talán kitartanak még két adásig is a varázslatok. És kitartottak!!! A második álom-adás következik. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.06.25-i adás ismétlése )

2018-07-09 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Az ígéret szép szó… Táncoljunk tovább, de most már a különböző táncfajták is megjelennek a fantasztikus zenékben, hiszen minden egyes számban találkozunk valamelyik típussal. Lesz itt rumba, szamba, szving, beguine, jive, de még polka és keringő is! De természetesen a vokális jazz birodalmában barangolunk, értelemszerűen elsősorban a szving korszakban, New Orleanstól Brazíliáig, a karibi szigetvilágtól Afrikáig! Kihagyhatatlan muzsikák lesznek ezúttal is a legnagyobbaktól. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-07-02 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A tánc a vízszintes vágyak függőleges kifejeződése, tartják kissé tréfásan, mindenesetre a tánc tudományosan a nonverbális kommunikáció egyik fajtája, spirituális tartalommal bír, érzelmeket fejez ki és társadalmi kapcsolatokat épít. Hát hogyne lenne része a vokális és instrumentális jazz évszázados történetének! A legcsodálatosabb előadók, a legnagyobb zeneszerzők, a legfantasztikusabb hangok mind-mind megihletődtek a tánc szó által. Egy tucat fantasztikus dal következik a tánc általános birodalmából, hiszen a konkrét táncfajtákat még nem is érintettük, esetleg a következő műsorban? Tessék készülni, kizárt, hogy a dúdolás mellett ne mozdulnának meg a lábak az adás alatt is! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-06-25 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Kinek nincsenek álmai? Melyikünk nem álmodozott már? Az álom a meghatározás szerint képek, gondolatok, hangok és érzelmek összessége. Hát éppen ezek lesznek most, álom és álmodozás inspirálta csodálatos zenék a vokális jazz történelméből. Álomszerű dallamok, álmodozó szövegek és olyan előadások, mint az álom. Mélyedjünk el együtt ezekben a fantasztikus dalokban, amelyek többsége érdekes módon a legnehezebb időszakban, a harmincas-negyvenes évek fordulóján íródott. És talán kitartanak még két adásig is a varázslatok. És kitartottak!!! A második álom-adás következik. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-06-18 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Kinek nincsenek álmai? Melyikünk nem álmodozott már? Az álom a meghatározás szerint képek, gondolatok, hangok és érzelmek összessége. Hát éppen ezek lesznek most, álom és álmodozás inspirálta csodálatos zenék a vokális jazz történelméből. Álomszerű dallamok, álmodozó szövegek és olyan előadások, mint az álom. Mélyedjünk el együtt ezekben a fantasztikus dalokban, amelyek többsége érdekes módon a legnehezebb időszakban, a harmincas-negyvenes évek fordulóján íródott. És talán kitartanak még két adásig is a varázslatok. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.06.11-i adás ismétlése )

2018-06-11 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Kinek nincsenek álmai? Melyikünk nem álmodozott már? Az álom a meghatározás szerint képek, gondolatok, hangok és érzelmek összessége. Hát éppen ezek lesznek most, álom és álmodozás inspirálta csodálatos zenék a vokális jazz történelméből. Álomszerű dallamok, álmodozó szövegek és olyan előadások, mint az álom. Mélyedjünk el együtt ezekben a fantasztikus dalokban, amelyek többsége érdekes módon a legnehezebb időszakban, a harmincas-negyvenes évek fordulóján íródott. És talán kitartanak még két adásig is a varázslatok. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-06-04 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Abbey Road? Persze , hogy a Beatles. Tabán? LGT. De rengeteg csodás jazzstandard és sanzon született szűkebb földrajzi helyekhez kapcsolódva. Ha van szerencsénk és ott járunk, nyilván azonnal el kezdjük dúdolni az ismert melódiákat. Magányos utak, napos oldal, híres utcák New Orleansból, sugárút Párizsból, legendás régi motoros országút az Államokból, lent a folyóparton, ismert városnegyed Rióból. És mindezek csodálatos szerzeményekben újjászületve a vokális jazz örökéletű legnagyobbjaival és méltó mai utódaikkal. Ki ne hagyják! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-05-28 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása, jöjjenek most a szerelem hónapjának férfi szülöttei, méghozzá nem akárkik! A sors úgy hozta,hogy lesz három klarinétos zenekarvezető a szving korszakából, a legnagyobb hangszeres zsenik trombitásoktól ütőhangszeresig. De világhírű zeneszerzők dalai is megszólalnak, sőt ünneplünk nagyságokat például a rock és a soul zene területéről, akik mégiscsak valahogy a jazz útjára is odatévedtek. Egy tucat egytől egyig különleges feldolgozás, meglepetés is lesz! Májusi szülinapos férfiak, kell ennél több? Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.05.22-i adás ismétlése )

2018-05-14 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Hosszabb kihagyás után újra itt a Katarzis a várva várt új szerzeményekkel, a vokális jazz legfrissebb alkotásaival és jobbnál jobb előadóival. Kezdünk az új Grammy jelölt csillag budapesti koncertjével, de itt lesz megint a Fullánk, halljuk majd a legcsodálatosabb énekegyütteseket új opuszaikkal, belekóstolunk a bluesos hangulatokba és a bossa nova érzésbe is. Minden olyan mai, hogy szinte ropogós, melankólia és robbanás együtt és egymás mellett. És persze a végén nem feledkezünk el az anyák napjáról sem! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.05.07-i adás ismétlése )

2018-05-07 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Hosszabb kihagyás után újra itt a Katarzis a várva várt új szerzeményekkel, a vokális jazz legfrissebb alkotásaival és jobbnál jobb előadóival. Kezdünk az új Grammy jelölt csillag budapesti koncertjével, de itt lesz megint a Fullánk, halljuk majd a legcsodálatosabb énekegyütteseket új opuszaikkal, belekóstolunk a bluesos hangulatokba és a bossa nova érzésbe is. Minden olyan mai, hogy szinte ropogós, melankólia és robbanás együtt és egymás mellett. És persze a végén nem feledkezünk el az anyák napjáról sem! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-04-23 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Áprilisban az évfordulók és a hétfői ünnepek miatt csak a születésnapos hölgyeket tudtuk köszönteni, de ha már május is van,nem maradhatnak el a férfiak sem. Bőkezű volt velünk ez a hónap is, hiszen a jazzmuzsika csúcsain tanyázó Herceg, a belga szájharmonikás, a filmzeneíró zseni, a fúvós gigászok vagy a vibrafon nagymestere mellett korszakos jelentőségű kortárs zenészek is születtek áprilisban. Egy kaleidoszkópszerű összeállítással köszöntjük vagy éppen emlékezünk a legendás férfi jazzmuzsikusokra. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.05.08-i adás ismétlése )

2018-04-16 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Tavasz van, gyönyörű! De nem csak a nagy költőt ihlette meg a kikelet, hanem számos nagy jazzstandard is született a témában, megfogva március, április és május tavaszias hangulatait. Van persze köztük melankolikus és szomorkás is, de inkább reménnyel teliek,életigenlők, optimisták, szerelmesek és persze fantasztikus alkotások! Előadóik pedig a vokális jazz legeslegnagyobb nevei az elmúlt évtizedektől napjainkig. Musical- és filmzenék, egyedi különleges alkotások következnek a műfaj legzseniálisabb énekeseivel! Tavaszi utazás térben és időben!  Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.04.09-i adás ismétlése )

2018-04-09 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Tavasz van, gyönyörű! De nem csak a nagy költőt ihlette meg a kikelet, hanem számos nagy jazzstandard is született a témában, megfogva március, április és május tavaszias hangulatait. Van persze köztük melankolikus és szomorkás is, de inkább reménnyel teliek,életigenlők, optimisták, szerelmesek és persze fantasztikus alkotások! Előadóik pedig a vokális jazz legeslegnagyobb nevei az elmúlt évtizedektől napjainkig. Musical- és filmzenék, egyedi különleges alkotások következnek a műfaj legzseniálisabb énekeseivel! Tavaszi utazás térben és időben!  Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-03-26 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A jazztörténet csodás női hangjai után ugorjunk vissza napjainkba és folytassuk a közelmúltban megjelent vokális jazz remekek tallózását! Hallgassunk bele mi is, miket hallgat a világ 2018-ban a műfajban, hogyan kúszik bele a fő áramlatba a blues, a smooth jazz, a bossanova, a latinos ritmusok és mindezek meghatározhatatlan, de zseniális elegye. Friss hangok, szokatlan futamok, mai feldolgozások kortárs énekesekkel Európától Amerikáig! Még háttérzenének is jó lesz, de ha figyelve élvezik, sok finomságra lelhetnek! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-03-19 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A Nőnap alkalmából nem maradhat el a hölgyek köszöntése a Katarzisban sem. A legméltóbb forma pedig talán a jazztörténet legkiválóbb énekesnőinek válogatása. Bár minden rangsor szubjektív, a műsorban hallható művésznők szinte minden felsorolásban az első 15-ben szerepelnek. Sajnos már egyikük sincs közöttünk, de hangjuk örök, előadásaik felejthetetlenek és a kiválasztott számok a világ legismertebb és legnépszerűbb sztenderdjei. Tisztelet a hölgyeknek a vokális jazz zseniális hölgy előadóival! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.03.12-i adás ismétlése )

2018-03-12 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A Nőnap alkalmából nem maradhat el a hölgyek köszöntése a Katarzisban sem. A legméltóbb forma pedig talán a jazztörténet legkiválóbb énekesnőinek válogatása. Bár minden rangsor szubjektív, a műsorban hallható művésznők szinte minden felsorolásban az első 15-ben szerepelnek. Sajnos már egyikük sincs közöttünk, de hangjuk örök, előadásaik felejthetetlenek és a kiválasztott számok a világ legismertebb és legnépszerűbb sztenderdjei. Tisztelet a hölgyeknek a vokális jazz zseniális hölgy előadóival! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-03-05 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Nem áll meg a vokális jazz legfrissebb felvételeinek tallózása és egyben átfogó képet kapunk arról, mit hallgat a műfaj közönsége 2018-ban a legszívesebben a kortárs számok és albumok közül. Mert van bőséggel honnan meríteni, a műfaj legnagyobbjai rendszeresen megújulnak, követik a legújabb trendeket, természetesen megőrizve a legfontosabb stílusjegyeket és sajátos, egyedi hangzásvilágukat is. És persze jönnek sorra a régi közismert sztenderdek új feldolgozásai is, rendkívüli színekkel gazdagítva a palettát. Fantasztikus nevek, új trónkövetelők és felejthetetlen dalok, megéri meghallgatni őket, ígérem! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-02-26 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Vigyázat!!! Olyan friss, hogy még szinte forró! Talán a zenészek egy része is még a stúdióban maradt összepakolni, de az új dalok már kint vannak a közönség előtt! Múlt év végi és már 2018-as albumok, válogatások a vokális jazz műfajából. Nagyon várt, beharangozott lemezek mellett váratlan megjelenések, a fiatal dobos-énekes zseni második dalömlése, egy Joni Mitchell feldolgozás-sorozat, Sinatra és Jobim évforduló modern futamokkal, francia sanzon jazz sormintával és természetesen a smooth jazz nagyjai és fiatal tehetségei is itt lesznek. Teljes spektrumú válogatás napjaink legújabb zenéiből és hangjaiból. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-02-19 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A legutóbbi, „örökifjak”-ról szóló összeállítás után most jöjjenek a fiatalok és nem csak a huszonéves sztárok, hanem lesz itt mindössze egytucat éves világhírű énekes is Norvégiából, de Kanada is ontja megállíthatatlanul a vokális jazz kiválóságait. És ami egyre inkább jellemző a kortárs jazz újdonságaira az elmosódó műfaji határok mellett, hogy pl. George Benson vagy éppen Esperanza Spalding nyomán egyre több művész énekel és hangszeren is játszik egyszerre, és milyen jól megférnek egymás mellett a gyönyörű hangok és mondjuk a bőgő, a trombita és a többiek. Fiatalos lendület, ifjú énekesek következnek a mai jazz világából. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.02.12-i adás ismétlése )

2018-02-12 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A legutóbbi, „örökifjak”-ról szóló összeállítás után most jöjjenek a fiatalok és nem csak a huszonéves sztárok, hanem lesz itt mindössze egytucat éves világhírű énekes is Norvégiából, de Kanada is ontja megállíthatatlanul a vokális jazz kiválóságait. És ami egyre inkább jellemző a kortárs jazz újdonságaira az elmosódó műfaji határok mellett, hogy pl. George Benson vagy éppen Esperanza Spalding nyomán egyre több művész énekel és hangszeren is játszik egyszerre, és milyen jól megférnek egymás mellett a gyönyörű hangok és mondjuk a bőgő, a trombita és a többiek. Fiatalos lendület, ifjú énekesek következnek a mai jazz világából. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-02-05 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Öreg zenész nem vén zenész! Főképp, ha a hangja mellett a lelke is fiatal. Márpedig jócskán vannak-voltak napjainkban olyan fantasztikus muzsikusok, énekesek, akik 80, sőt 90 fölött is koncerteznek, új albumokat adnak ki, ötven évvel fiatalabb partnerekkel duetteznek ( némelyikük még az életben is) és igazi örökifjak. Talán nehezebben mozognak, könnyebben hatódnak meg, hangjuk is tapasztaltabb már, de garantáltan megmelengetik a szívünket, ha halljuk őket. A jazz legnagyobbjai következnek közel a százhoz! Csodákra készüljenek! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.01.29-i adás ismétlése )

2018-01-29 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Öreg zenész nem vén zenész! Főképp, ha a hangja mellett a lelke is fiatal. Márpedig jócskán vannak-voltak napjainkban olyan fantasztikus muzsikusok, énekesek, akik 80, sőt 90 fölött is koncerteznek, új albumokat adnak ki, ötven évvel fiatalabb partnerekkel duetteznek ( némelyikük még az életben is) és igazi örökifjak. Talán nehezebben mozognak, könnyebben hatódnak meg, hangjuk is tapasztaltabb már, de garantáltan megmelengetik a szívünket, ha halljuk őket. A jazz legnagyobbjai következnek közel a százhoz! Csodákra készüljenek! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-01-22 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Mit értünk azon, hogy kortárs vokális jazz? Milyen stílusjegyeket fedezhetünk fel napjaink fiatal vagy kevésbé ifjú jazzénekeseinek friss repertoárjában? Hosszú esszéket lehetne írni a témáról, de a legegyszerűbb és a legnagyszerűbb, ha meghallgatjuk a 2010-es évek végére jellemző szerzeményeket. Egy kicsi soul, egy kicsi R and B, bossa novás jegyek,smooth és cool, de természetesen az új dalok mellett előkerülnek az örökzöld sztenderdek is. És ami szintén fontos, a zseniális előadók még valami sajátos szexepillel is rendelkeznek, és nem csak a hangjuk!! A második rész következik! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-01-15 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Mit értünk azon, hogy kortárs vokális jazz? Milyen stílusjegyeket fedezhetünk fel napjaink fiatal vagy kevésbé ifjú jazzénekeseinek friss repertoárjában? Hosszú esszéket lehetne írni a témáról, de a legegyszerűbb és a legnagyszerűbb, ha meghallgatjuk a 2010-es évek végére jellemző szerzeményeket. Egy kicsi soul, egy kicsi R and B, bossa novás jegyek,smooth és cool, de természetesen az új dalok mellett előkerülnek az örökzöld sztenderdek is. És ami szintén fontos, a zseniális előadók még valami sajátos szexepillel is rendelkeznek, és nem csak a hangjuk!! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2018-01-08 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Az idő nem áll meg, a 2018-as évben is megyünk tovább a Katarzissal. De az idő könyörtelen is, minden esztendőben sorra hagynak itt minket csodálatos művészek, sajnos jó páran eltávoztak tavaly is, némelyikükről akkor aktuálisan megemlékeztünk. Egy műsor kijár 2017 nagy halottainak is, jazzénekesek, muzsikusok távoztak el örökre. De itt hagyták nekünk hangjukat, dalaikat, szerzeményeiket, felvételeiket, életútjuk megannyi állomását. Ez az adás nem szomorkodó, inkább tiszteleg előttük, akik annyi szép percet adtak és adnak ezután is nekünk. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-12-24 08 óra
2017-12-24 09 óra Varjú Tamás 2017.12.24. - Karácsonyi Katarzis

2017-12-18 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A Katarzis 2017. évi utolsó élő adása következik! Ragadjuk meg az alkalmat és hallgassuk meg az idei friss lemezkiadások legjobbjait, villantsuk fel a legeslegújabb stílusjegyeket a vokális jazz világából és döbbenjünk rá, hogyan mosódnak el a műfaji határok a smooth jazz, az R and B , a soul , a gospel és a többiek irányába. Pörgős popsláger feldolgozások, fergeteges hangulatok, nagy sztenderdek nagy nevekkel és a jövő biztató csillagaival. Igazi kaleidoszkóp lesz 2017 felvételeivel, búcsúzzunk együtt az idei évtől! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-12-11 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. GRAMMY! Lassan megint eltelt egy év, s bár csak január 28-án adják át a 2018-as díjakat, de pár napja nyilvánosságra kerültek a jelölések az összes kategóriában, az biztos,hogy bárkik is lesznek a nyertesek, megérdemlik majd az Arany Gramofont. Olyan sok csodálatos szám, lemez és előadó produkált nagyot idén, hogy például Michael Bublét, Bob Dylant vagy Leonard Cohent, Lady Gagát vagy éppen Tony Bennettet nem is lehetett a jazz kategóriáiban jelölni, így ők a pop előadók közt szerepelnek. Mi igyekszünk a jazz és a latin jazz keretein belül maradni és egy kaleidoszkópot nyújtani a jelölések sokszínűségéből. A megszokott nagy nevek mellett igazán izgalmas új teljesítmények is lesznek a vokális jazz folyamatosan megújuló világából. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-12-04 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A múlt heti technikai nehézségek megszűntek, így az elmaradt adás következhet. Annyi minden jó muzsika kísért minket az utóbbi időben és bár már december van, de belefér még a novemberben született férfi jazzművészek ünneplése. Fantasztikus énekesek mellett helyet kapnak a műsorban csodás hangszeresek is, ragyogó trombitát, szárnykürtöt és szaxofont fognak hallani, sőt még az énekegyüttesek is bejelentkeznek. De persze mindegyik dal a vokális jazz nagyszerűségét hirdeti. Egy nagy körút most befejeződik, körbeért egy év, amikor az adott hónapban született jazzművészeket ünnepeltük, de sebaj, új témák, új zenék követik őket majd. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-11-20 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Szerény évforduló a nagy centenáriumok árnyékában, a 100. Katarzis következik ( igazából talán több is volt, ha a karácsonyi és egyéb „bedolgozós” adásokat is figyelembe veszem). És most engedtessék meg a szerkesztőnek, hogy mélyen szubjektív legyen, saját kedvenceimből válogattam, amelyek között régi hatalmas dalok mellett kortársaink is szerepelnek, lesznek duettek és filmzene is, de csak a legjobbak! Olyan énekeseket fognak hallani, akiknek minden sejtjéből a zene szól és szinte saját DNS-ünkbe kúsznak át a semmihez sem hasonlítható érzések. A szokásos hétfő déli élő időpont változatlan természetesen, de hadd javasoljak egy késő esti visszahallgatást is, amikor elcsendesedik picit a világ, hátra lehet kényelmesen dőlni, és anélkül, hogy káros szenvedélyekre buzdítanám Önöket, pontosan passzol a hangulathoz egy pohárka erős és egy kis füst… Minden korábbi adás is megtalálható a Rádió Bézs archívumában, köszönöm eddigi értő figyelmüket és a Rádiónak is a lehetőséget. Szóval lúdbőrözzünk együtt! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-11-13 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A novemberben született jazzénekesnőkről szóló második adás következik. Ha meghallják az elhangzó egy tucat dalt, azt fogják gondolni, hogy a vokális jazz legnagyobb zsenijei énekelnek. Ami persze lehet, de az sem baj, ha egyikőjük nevét sem ismerik, ők most talán nem a leghíresebbek itthon, de akár a régmúltban, akár napjainkban működnek, világszínvonalat képviselnek! Hihetetlen, hogy milyen széles repertoárral és magas minőséggel ajándékozzák meg a Rádió Bézs zeneszerető hallgatóit. Szuper muzsikák lesznek a legnagyobb jazz slágerekkel. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-11-06 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Itt a november és máris itt vannak a hónap híres szülöttei a vokális jazz műfajából. Szokás szerint a hölgyeké az elsőbbség!A régmúlt, a kezdetek csodái mellett napjaink világhírű és feltörekvő énekesnőit köszöntjük a műsorral, jellegzetes hangok, stílus-kaleidoszkóp, utazás Európától Kanadáig csupa ismert szerzeménnyel és egyedi élményekkel. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-10-30 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Négyrészes októberi születésnapos sorozatunk zárul ezzel az adással, éspedig a férfi jazzmuzsikusokkal, akik közül nem mindenki vokalista, de éneklés mindig lesz,mint ahogy már megszokhattuk. Utolsó rész, de a zenészek korántsem utolsók, hiszen itt lesz a Fullánk, a puerto ricoi boogaloo király, a hajlított trombitájú „Szédületes”, a fiatal basszusgitáros zseni, a Grammy-díjas kubai zongorista, a brazil bossanova csoda és még néhány ismeretlenebb fiatal. Nem mehetünk el szó és zene nélkül amellett sem sajnos, hogy idén két óriást is elvesztettünk a rock legnagyobbjai közül. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-10-16 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. És most a teremtés koronái jönnek! De hogyan? Az októberben született férfi jazzművészek is megtöltenek két adást, de nem mindenki a vokális jazz képviselője. Hiszen a mai műsorban itt lesz napjaink két emblematikus trombitása, a latin zene zongoravirtuóza, a tragikus sorsú trombitás a régmúltból, a flamenco billentyűs ördöge, a nagy Ella fia és a meggyilkolt Beatles-tag zseni is. És még a zeneszerzők is októberiek! Nagy találkozások, szinkronicitások és mégis  minden számban vokális jazz zene, tíz különleges felvétel és a jövő héten még folytatódik is! Ki ne hagyják!. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-10-09 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Az októberben születésnapjukat ünneplő jazzénekesnőkkel folytatódik az emlékezés, a legutóbbi után ez már a második adás, hiszen örömünkre sokan vannak-voltak. Most is utazni fogunk az időben, híres dalok első felvételeihez nyúlunk vissza, itt lesz a gospel királynője, néhányan napjaink jazzklub-életéből és még Szingapúrba is bekukkantunk jó zenékért. A vokális jazz művésznői fognak minket elkápráztatni hétfőn délben. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-10-02 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Gyönyörű őszi idővel és csodálatos muzsikákkal köszönt be az október, mivel folytatjuk születésnapos sorozatunkat, jöjjenek az októberben született jazzénekesek. Először természetesen a hölgyek, ráadásul mindjárt két adással,hiszen annyi finom zene előadói látták meg a napvilágot ebben a hónapban. A régmúlt és napjaink kiváló vokális előadóival támadom Önöket, Kanadától Malajziáig, Kubától Lengyelországig repülhetünk a jazz segítségével. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-09-25 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. És az ígéret szép szó.. Jön a folytatás, több évtizedes pop- és rockslágerek következnek sajátosan jazzes előadásban, bossa nova, lounge, smooth jazz és besorolhatalan stílusjegyekkel fűszerezve. Mély érzések, finom hangulatok, igazi szenvedélyek. Fantasztikus előadóktól hallunk többek közt Sting, Beatles, Lione Richie, Simon és Garfunkel, Elvis feldolgozásokat. Szíveket, füleket kinyitni! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-09-18 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Fél évszázados pop- és rockslágerek a jazzben? Igen! A mai és remélhetőleg a következő adások bebizonyítják, hogy a műfajok elválasztása csak mesterséges,hiszen a legkiválóbb jazzénekesek is ihletet kaptak több évtizedes, világkarriert befutó dalok előadásához. És nem is akárhogyan, tulajdonképpen egy új műfaj született. A zenéket hallgathatjuk egy finom ital mellett hátradőlve, vacsora közben nosztalgiázva, buli alatt és után vagy csak úgy, amikor hangulatba akarunk kerülni. Mesés hangok, igazi finom muzsikák, ellazítanak és felizgatnak egyszerre. Rolling Stones, Santana, Procol Harum, Bob Dylan, The Platters slágerek és még sokan mások a jazz gyengédségével. És szerintem folyt.köv.! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-09-11 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A szeptemberben született férfi művészeket ünnepeljük most, elsősorban a vokális jazz világából, de azért itt lesz a modern jazz egyik legnagyobb szaxofonos egyénisége vagy a pocakos „ágyúgolyó” ugyanazzal a hangszerrel, a hangjukkal egész zenekart megszólaltatni képes énekegyüttes,a híres „bársony köd” vagy napjaink ünnepelt énekese kisfia remélhető gyógyulása után. Gyönyörű hangok, ritka felvételek és fantasztikus egyéniségek lesznek hallhatók. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-09-04 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Lassan itt az ősz, de ez a vokális jazz rajongóinak csupa jót jelent, hiszen a szeptemberben született művészek következnek, szokás szerint először a hölgyek. Franciaországtól Svédországig, Itáliától az Államokig utazunk a fantasztikus előadókon keresztül, sőt a műfaj szerteágazó sokszínűségét is megtapasztalhatjuk a swingkorszaktól napjainkig. Rengeteg ismert dal, sokáig velünk maradó hangok következnek. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-08-28 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Augusztus hónap olyan bőkezűen bánt a vokális jazzre született művészekkel, hogy születésnapos sorozatunk végig kitart az egész hónapban. A férfiakat ünneplő második adással zárjuk a sorozatot, most talán egy kicsit szélesebb műfaji határokkal és itthon kevésbé ismert nevekkel, akik azonban kivétel nélkül nagyszerűt nyújtottak pályafutásuk során illetve megismerkedünk a legfrissebb kortárs énekesekkel is a jazz világából. Kiváló előadók, ritka felvételek következnek. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-08-21 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Augusztus hónap olyan bőkezűen bánt a vokális jazzre született művészekkel, hogy születésnapos sorozatunk végig kitart az egész hónapban. Most már a férfiak következnek,akik közül nem mindenkit énekesként ismerünk és nem csak feltétlenül a jazz szűkebb területéről, de minden szám most is különleges lesz. Hihetetlen nagy nevek zsúfolódtak itt össze az augusztusban születésnapjukat ünneplő zseniális zenészek köréből, elég, ha csak néhány keresztnevet sorolok fel: Louis, Tony, Oscar, Michael, Branford, és persze itt lesz a „Herceg” és a „Gróf” is és még jó néhányan. Ez még csak ez első „férfi”- adás lesz, jövő héten lesz a második! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-08-14 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Augusztus hónap olyan bőkezűen bánt a vokális jazzre született művészekkel, hogy születésnapos sorozatunk végig kitart az egész hónapban. Két adást szentelünk a hölgyeknek, majd két műsorban következnek majd a férfiak. Most a hölgyek második fordulója következik, talán kevésbé ismert nevekkel, mint a múlt heti, de semmiképpen nem gyengébb színvonallal. A vokális jazz legfrissebb momentumai mellett elhangzanak fülbemászó dallamok a hőskorból is. Jazzfesztiválok, jazzklubok fiatal,különleges hangú énekesnőivel is találkozhatnak majd Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-08-07 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Augusztus hónap olyan bőkezűen bánt a vokális jazzre született művészekkel, hogy születésnapos sorozatunk végig kitart az egész hónapban. Két adást szentelünk a hölgyeknek, majd két műsorban következnek majd a férfiak. Friss Grammy-díjas világnagyság mellé beférnek napjaink fiatal csillagai, de egy kis utazást teszünk a múltba is megemlékezve a jazz legnagyobb énekesnőiről is. Nagyon finom muzsikákra számíthatunk az augusztusban szülinapos hölgyektől az első adásban. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-07-31 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Két hét szünet után végre újra élőben a stúdióból és ráadásul csodálatos muzsikákkal! Fantasztikus újdonságokkal rukkoltak elő idén is a vokális jazz legnagyobbjai és napjaink feltörekvő tehetségei. A 2017-es lemezkínálatban szerepel a fiatal kanadai trombitás-énekesnő, a világhírű mexikói gitáros is összeállt az örökifjú vokállal, jön az ötszörös Grammy-díjas világsztár és ki más énekelne jazzt,mint egy friss Nobel-díjas. Egy tucat friss szám bizonyítja a jazz folyamatosságát és megújulását. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-07-24 12 óra  Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. ELLA 100! Igen, a jazz nagyasszonya, az utolérhetetlen csoda, a scattelő mezzoszoprán zseni, a csodálatos hangú díva száz évvel ezelőtt született. Ella Fitzgerald számai persze eddig is rendszeresen szerepeltek adásainkban, de a kerek évforduló kapcsán egy kissé szubjektív összeállítással mutatjuk meg a nagyszerű énekesnő széles repertoárját. Ella Fitzgerald méltatásához elfogytak a jelzők, de hangja, felvételei önmagukért beszélnek. A világ egyik legbájosabb énekesnőjének jubileuma mellett egy szerény évforduló: a Katarzis című műsor két éves lett. Köszönöm, hogy hallgattak,tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.04.24-i adás ismétlése )

2017-07-17 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Szeptember 21-én örökre emlékezetes koncertet adott Budapesten az örökifjú francia zeneszerző, zongorista és énekes művész, a már 84 éves Michel Legrand. Méltó társa volt az élményszerzésben a meghívott magyar énekesnő, Szőke Nikoletta is. Három Oscar-díj, öt Grammy, megszámlálhatatlan filmzene és világsláger, zseniális partnerek a dzsessz világából. A mai műsorban felvillantom a rengeteg szerzeményből a legismertebbeket, de lehet,hogy lesz később még egy összeállítás is… Csoda jó zenéket ajánlok. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2016.10.03-i adás ismétlése )

2017-07-10 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Egy hete már megünnepeltük a júliusban született urakat, jöjjenek most az e hónapban születésnapos énekesnők a vokális jazz világából! Ha elsőre végigszaladunk az előadók listáján, könnyen lehet, hogy egy név sem ugrik be könnyen, pedig lesznek köztük régi világnagyságok és napjaink induló vagy már befutott csillagai is. Csodálatos női hangokat hallunk majd a jazz szerteágazó stílus kavalkádjából. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-07-03 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Rohan az idő és már a júliusban született jazzmuzsikusokat köszöntjük vagy emlékezünk rájuk. Második félév, forduljon meg sorrend, kezdjük ezúttal a férfiakkal. A vokális jazz hihetetlen nagy egyéniségeit halljuk majd a legkülönbözőbb stílusokban, a fúziós jazz zsenijétől napjaink fantasztikus zongorista-énekeséig, lesz filmzene és szving, de csupa csodálatos előadás, igazi stílus-kaleidoszkóp. Élvezzük a muzsikát együtt, tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-06-26 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. És most következzenek a júniusban született fantasztikus férfi egyéniségek a jazz világából! A hangszeres zsenikre is vokálisan emlékezünk, itt lesz a brazil bossanova géniusz, az első szájgitáros, a modern basszusjáték jeles képviselője, a katartikus zongorista és hallunk majd Chet Baker-trombitaszólót is szájjal! Kalandozás a régmúltba és megismerjük napjaink modern jazzmuzsikájának új egyéniségeit is. Ünnepeljünk együtt, tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-06-19 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A naptár és az élet úgy hozta, hogy három adásban is ismétléseket hallhattak a hallgatók, persze jobbnál jobbakat. Most újra élőben folytatjuk születésnapos sorozatunkat, a júniusban született jazzénekesnők következnek. Néhány világnagyság zseni mellett hallunk majd talán itthon kevésbé ismert,de annál nagyszerűbb női előadókat a vokális jazz vidékéről, Angliától Ausztráliáig. Igazán különleges egyéniségeket ismerhetünk meg, átüt a jazz ritmusán mindegyikük puha vagy éppen kirobbanó nőisége. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-06-12 12 óra Tizenhárom világsláger következik,amelyeket mindannyian ismerünk,sőt még jó részét el is tudjuk dúdolni-énekelni. Ami viszont valószínűleg újdonságkánt hat majd,hogy kivétel nélkül elnyerték az Academy Award legjobb eredeti filmdalnak megítélt díjat!  Egy óra Oscar-díjas filmdalok feldolgozásaival,csodás hangú fiatal énekesekkel és meglepetésekkel!

( A 2015.07.27-i adás ismétlése )

2017-06-05 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Jöjjenek újra a hölgyek,mégpedig azok a jazzénekesnők, akik májusban születtek. Ezúttal kevesebb nagy névvel találkozunk, de őket úgyis rendszeresen halljuk, a most szülinaposok talán kevésbé ismertek, de nagyszerűek! Csodás kortárs hangok, fiatal tehetségek, különleges előadásmódok, nagyszerű interpretációk. Higgyék el, fantasztikus zenék lesznek. Vagy ne higgyék el inkább, hanem hallgassák meg őket!Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.05.15-i adás ismétlése )

2017-05-29 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Vannak olyan dolgok az életben,amiket egyszerűen nem lehet elhinni, a Mester 75 éves!!! Bob Dylan,mert róla van szó,akkora életművet alkotott és hoz létre még ma is,amelynek feldolgozásai is csak két műsorba férnek bele. Mindenkit megihletett utánozhatatlan személyisége,korszakalkotó dalait egész generációk énekelték és próbálták utánozni. Nem csak dzsessz lesz tehát,bár a második részben maga Dylan is fog dzsesszt énekelni. Műfajkavalkád, világsztárözön következik a nagy művész tiszteletére. És a jövő héten jön a folytatás! Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2016.05.30-i adás ismétlése )

2017-05-22 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Múlt héten a hölgyek kerültek sorra, jöjjenek most a szerelem hónapjának férfi szülöttei, méghozzá nem akárkik! A sors úgy hozta,hogy lesz három klarinétos zenekarvezető a szving korszakából, a legnagyobb hangszeres zsenik trombitásoktól ütőhangszeresig. De világhírű zeneszerzők dalai is megszólalnak, sőt ünneplünk nagyságokat például a rock és a soul zene területéről, akik mégiscsak valahogy a jazz útjára is odatévedtek. Egy tucat egytől egyig különleges feldolgozás, meglepetés is lesz! Májusi szülinapos férfiak, kell ennél több? Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-05-15 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Jöjjenek újra a hölgyek,mégpedig azok a jazzénekesnők, akik májusban születtek. Ezúttal kevesebb nagy névvel találkozunk, de őket úgyis rendszeresen halljuk, a most szülinaposok talán kevésbé ismertek, de nagyszerűek! Csodás kortárs hangok, fiatal tehetségek, különleges előadásmódok, nagyszerű interpretációk. Higgyék el, fantasztikus zenék lesznek. Vagy ne higgyék el inkább, hanem hallgassák meg őket!Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-05-08 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Áprilisban az évfordulók és a hétfői ünnepek miatt csak a születésnapos hölgyeket tudtuk köszönteni, de ha már május is van,nem maradhatnak el a férfiak sem. Bőkezű volt velünk ez a hónap is, hiszen a jazzmuzsika csúcsain tanyázó Herceg, a belga szájharmonikás, a filmzeneíró zseni, a fúvós gigászok vagy a vibrafon nagymestere mellett korszakos jelentőségű kortárs zenészek is születtek áprilisban. Egy kaleidoszkópszerű összeállítással köszöntjük vagy éppen emlékezünk a legendás férfi jazzmuzsikusokra. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-04-24 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. ELLA 100! Igen, a jazz nagyasszonya, az utolérhetetlen csoda, a scattelő mezzoszoprán zseni, a csodálatos hangú díva száz évvel ezelőtt született. Ella Fitzgerald számai persze eddig is rendszeresen szerepeltek adásainkban, de a kerek évforduló kapcsán egy kissé szubjektív összeállítással mutatjuk meg a nagyszerű énekesnő széles repertoárját. Ella Fitzgerald méltatásához elfogytak a jelzők, de hangja, felvételei önmagukért beszélnek. A világ egyik legbájosabb énekesnőjének jubileuma mellett egy szerény évforduló: a Katarzis című műsor két éves lett. Köszönöm, hogy hallgattak,tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-04-10 12 óra ( A 2016.04.11-i adás ismétlése )

2017-04-03 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Boldog születésnapot! Isten éltesse az áprilisban született csodálatos jazzénekesnőket, akiktől pedig már búcsúznunk kellett,azokra emlékezünk. Folytatódik a szülinapos sorozat, április különösen bőkezűen ajándékozott meg bennünket a vokális jazz zsenijeivel, és akkor még a férfiakról nem is szóltunk, ők egy hét múlva következnek majd. A fantasztikus világnagyságok mellett sorra kerülnek most a kortárs jazzéneklés különlegességei is, több ország jelesei mellett szerepet kap a blues is. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-03-27 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A jazz a családban marad! Legalábbis azoknál a szerencsés zseniknél, akiknél a zenei gének és a családi örökség meghatározták az életutat,a művészi pályafutást. Anya-lánya, apa- lánya párosok következnek a vokális jazz világából. És gondoltuk volna, hogy a Jazzkirály és csodálatos lánya párosa kiegészül a mamával is,aki szintén fantasztikus jazzénekesnő volt? És amikor a jazzfesztiválon meglepetésszerűen összefut anya és lánya, és gyorsan nyomnak egy fergeteges blues-t? Kukkantsunk be egy kis levezető otthoni zenélésbe! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-03-20 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Újdonságok! Nagyszerű albumok születtek a közelmúltban ,a jazzénekesek kitettek magukért. Érdekes tendencia,hogy a tágulnak a műfaj határai, a jazzsztenderdek feldolgozásai mellett egyre több a bossa nova, a latinos ritmus, a karibi hangulat, a soul, a blues és a funky is beszivárog a hagyományos jazz keretei közé. Úgy tűnik, a fiatal jazzénekes generáció így találja meg saját közönségét,ily módon alakítja ki a XXI. század elejének sajátos stílusát. Mindenesetre sikeresen, válogatást hallanak a műsorban a vokális jazz legutóbbi gyöngyszemeiből.Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-03-13 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Itt a tavasz és a márciusi születésnaposokkal folytatjuk sorozatunkat. Ma a férfi művészeket köszöntjük illetve emlékezünk rájuk, a vokális jazz kiváló képviselői következnek. A Lassúkezűtől a Jazzkirályig, a calypso zsenijétől az argentin harmonikavirtuózig, a nagy békeharcostól a multifonikus énekesig egytől egyig emlékezetes zenék lesznek, megemlékezünk a jazzéneklés nagy veszteségéről is, ki ne hagyják! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-03-06 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Itt a tavasz és a márciusi születésnaposokkal folytatjuk sorozatunkat. Méghozzá máris kettővel,mivel márciusban annyi csodálatos jazz világsztár látta meg a napvilágot,hogy legalább a legfigyelemreméltóbbakból fel kell villantanom néhány csodát. Ezért ma a hölgyeket köszöntjük illetve emlékezünk rájuk, a vokális jazz leggyönyörűbb női énekhangjai következnek. Afrikától Amerikáig, az indiai vérvonaltól a brazil gyökerekig, a klasszikus régmúlttól napjaink kortárs zsenijéig egytől egyig emlékezetes zenék lesznek, ki ne hagyják!Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-02-27 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Két hete eljött a nagy nap idén is, Los Angelesben a Staples Center nevű hatalmas sportcsarnokban átadták a Grammy-díjakat az arra érdemes nyerteseknek. Az 59. díjátadó igazi sztárparádé volt, az Arany Gramofon győzteseinek érdemeit nem lehet kétségbe vonni. Decemberi műsorunkban bemutattuk a jelöltek egy részét, most csak a győztesek jönnek, de nem csak a jazz lesz a téma. Kitágítva a műfaji határokat belekóstolunk a R&B, a soul, a reggae, a világzene és a blues világába is. Ámuljunk és bámuljunk,a 2017-es Grammy-díjasok következnek, napjaink igazi csillagai. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-02-20 12 óra Egy nagy ugrás a tengerentúlra világkörüli dzsessz-körképünk során,a „kistestvér” következik. Oscar Peterson, Maynard Ferguson, Gil Evans, Diana Krall és Michael Bublé nyomdokain felnőtt egy csodálatos világsztárokból álló nemzedék a távoli Kanadában. Grammy- és Juno-díjak, összetéveszthetetlen egyéni hangzások, csak kapkodjuk a fejünket a sok tehetséges művészt hallva. Valami nagyon pezseg a zenei életben Kanadában, hallgassunk bele!

( A 2016.03.21-i adás ismétlése )

2017-02-13 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. New Yorkban,a Greenwich Village negyedben, a nyugati 3. utca 131. alatt működik 1981 szeptembere óta a Blue Note nevezetű jazzklub,amely a kortárs jazzművészet egyik szentélye és emblematikus helyszíne. Aki számít a jazzben aktuálisan,az itt megfordult a rendszerint napi két előadás valamelyikén. Intim környezetben,karnyújtásnyi közelségből lehet élvezni a legnagyobb zenész-zsenik teljesítményét és lehet nyomon követni a jazzmuzsika fejlődését. A mai műsor a Blue Note 2017-es fellépőiből válogat az ismert régi nagy nevektől az új irányzatokat képviselő világsztárokig. Finom zsongás,egy nagyszerű koktél (cigarettafüst már nem lehet…), örömteli várakozás, hamisítatlan manhattani hangulat és máris indul a koncert. Csodák lesznek! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-02-06 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Pörög tovább új, születésnapos sorozatunk, olyan művészeket köszöntünk-ünneplünk a mostani adásban,akik februárban születtek és korszakos muzsikákat adtak hozzá a jazz történetéhez. Majdnem mindannyian belekóstoltak más műfajokba is, itt lesz a csak halála után elismert énekesnő, az egy éve édesapja után ment jazzcsoda, a súlyos balesetéből a világhír színpadára visszatért művésznő, a 85 éves legendás francia zeneszerző és megemlékezünk a Beatles korán eltávozott zsenijéről is. De csak a legnagyobbak, így is nehéz volt a válogatás a rengeteg nagyszerű felvétel közül. Fület-szívet kinyitni és ömlik a jazz! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-01-30 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Téli nyugalom, talán ezt az alcímet is adhatnánk a mai válogatásnak. Sötét, hideg, depressziós napokat élünk, az emberek betegségekkel küzdenek, járvány készül és egyébként is mindenki stresszes. Akár így van, akár nem, mindenkinek szüksége van egy kis ellazulásra, nyugalomra, amikor a rezgések kissé elcsitulnak és csak úgy élvezzük a zenét és az életünket. Hát most csak dőljenek hátra egy kis forró itallal, garantáltan nem terheli meg az agyakat a 14 zeneszám, viszont a jazz legnagyobbjaival idézzük fel a sok évtizeddel ezelőtti világ hangulatát, ráadásul ritkábban hallott felvételeken keresztül. Tessék a szemeket behunyni, mosolyogni és élvezni a muzsikát! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-01-23 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Pörög tovább új, születésnapos sorozatunk, olyan művészeket köszöntünk-ünneplünk a mostani adásban,akik januárban születtek és korszakos muzsikákat adtak hozzá a jazz történetéhez. Majdnem mindannyian belekóstoltak más műfajokba is, itt lesz a Király, a vibrafon nagymestere, a skót lovag, a világ legizgatóbb nője, az afrikai gyémánt és pár olasz szívű híresség és megemlékezünk a napokban eltávozott zseniről is. De csak a legnagyobbak, így is nehéz volt a válogatás a rengeteg nagyszerű felvétel közül. Fület-szívet kinyitni és ömlik a jazz! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.01.09-i adás ismétlése )

2017-01-16 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Rajzfilmek és a jazz? Miért is ne? Hiszen a népszerű amerikai gyerekfilmek zenéi egyébként is világhírűek, énekeljük-dúdolgatjuk őket gyerekkorunk óta. Az elmúlt évben a kortárs jazz legjobb és legnépszerűbb énekesei-zenészei gondoltak egyet és CD-re énekelték Walt Disney filmjeinek ismert dalait Csipkerózsikától a Dzsungel könyvéig, Suzy és a tekergőtől Hófehérke és a hét törpéig. Rendkívül finom zenék születtek meg a Jazz loves Disney albumra,ismerkedjünk meg velük mi is! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-01-09 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Pörög tovább új, születésnapos sorozatunk, olyan művészeket köszöntünk-ünneplünk a mostani adásban,akik januárban születtek és korszakos muzsikákat adtak hozzá a jazz történetéhez. Majdnem mindannyian belekóstoltak más műfajokba is, itt lesz a Király, a vibrafon nagymestere, a skót lovag, a világ legizgatóbb nője, az afrikai gyémánt és pár olasz szívű híresség és megemlékezünk a napokban eltávozott zseniről is. De csak a legnagyobbak, így is nehéz volt a válogatás a rengeteg nagyszerű felvétel közül. Fület-szívet kinyitni és ömlik a jazz! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2017-01-02 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Ha azt mondom,itt az ideje, hogy Jacob Gershowitz is kapjon önálló adást, bizony magyarázatra szorul. Ha azt mondom, hogy tragikusan rövid élete során,tizenöt aktív éve alatt írt operát, zenekari művet, zongoraversenyt, musicalt, filmzenét,akkor megkérdezhetik, mit keres itt egy alapvetően jazzt játszó műsorban? És hogy-hogy aki csak számított a jazzműfajban ,igyekezett szinte az összes számát előadni vagy elénekelni? És még különleges Pulitzer-díjat is kapott? Természetesen George Gershwinről van szó,akinek szerzeményei meghódították az egész világot még élete során és az utána következő évtizedekben. Jó néhány szerzeménye szerepelt már a Katarzisban, de most azt szeretném bemutatni,hogy csak vokálisan hány és hány fajta stílust és előadásmódot bírnak el alkotásai és mindig új finomságokra lelhetünk. Gershwin-óra jön, higgyék el,kevés lesz! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2016.10.24-i adás ismétlése )

2016-12-19 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Itt a tél,esik a hó, hóembert építünk, ajándékokat vásárolunk, folyik az ünnepi készülődés, különleges, várakozással és szeretettel teli izgalom lesz úrrá rajtunk. Nem csoda, ha ez a hangulat rengeteg ihletet adott jobbnál jobb dalok megírására a témában, a jazzmuzsika nagyjai maradandót alkottak e téren is. Szippantsunk bele a sülő gesztenye illatába, nézzünk szét a zúzmarás tájakon és élvezzük a tél örömeit. A szerdai dupla Csevegés- Katarzis adást vezeti fel a mostani műsor, csoda jó zenékkel. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-12-12 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Grammy! Azt már megszokhattuk, hogyha valaki a Katarzisban szerepel, előbb-utóbb Grammy-díjas lesz, de a mostani adás szereplői közül bizonyosan,hiszen a 2017-es hivatalos Grammy-jelöltek számaiból válogatunk,elsősorban a vokális jazz területéről, de más kategóriákba is belekóstolunk. Van köztük korábbi díjazott és sok nagy név is, a műfaj keretein belül a legszerteágazóbb stílusokban. A díjakat 2017. február 12-én adják át,ez lesz az 59. gála Los Angelesben. Csoda jó zenékkel bombázom ezúttal is Önöket, tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-12-05 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Új sorozat indul a Katarzisban, a születésnaposokat ünnepeljük illetve emlékezünk rájuk. Minden hónapban sort kerítünk egy alkalommal arra, hogy az abban a hónapban született énekesek,zenészek,zeneszerzők művészetéből legalább egy szám erejéig merítsünk,persze a teljesség igénye nélkül és nem csak feltétlenül szigorúan véve a dzsessz világát. Így most azok szerepelnek a műsorban,akik decemberben látták meg a napvilágot, a híres trombitástól a R&B nagyasszonyáig, a Hangtól a flamenco gitárosig. Happy Birthday! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-11-28 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Újra utazunk,de ezúttal nem csak a zene szárnyain, hanem a dalok által képzeletben bejárjuk az Egyesült Államok városait,vidékeit,államait,amik megihlették a szerzőket is. Világslágerek,jazz-sztenderdek születtek a különböző híres helyekhez kapcsolódó események,élmények nyomán,a számok címe és szövege is ezt mutatja. Szülővárosok,ifjúkori emlékek,szerelmek San Franciscótól  New Yorkig, St. Louis-tól Chicagóig. Jöjjön a nagy amerikai álom egy csodás nagy körutazással fűszerezve, nem akármilyen zenékkel. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-11-21 12 óra  Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Csak lett egy harmadik adás is, a duett-életmű újabb gyöngyszemei nem voltak kihagyhatók. Csodálatos és hihetetlen évfordulót ünneplünk augusztus 3-án,Anthony Dominick Benedetto festőművész kerek születésnapja lesz. Hogy mi vaaan??? Jó,mondjuk másképp: az örökifjú zseniális jazzenész-énekes Tony Bennett 90 éves lesz!! Utolérhetetlen pályafutás,évszázadot átívelő sikeres karrier, világsztár partnerek, harmonikus házasság a 40 évvel fiatalabb feleséggel és egyre mélyebb előadások szerte a világban. Kifogyhatatlan életerő, igazi művészet. Immáron a harmadik adás következik,de hallgassák meg az előzőeket is a Hangtárban! Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2016.08.01-i adás ismétlése )

2016-11-14 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. George Gershwin és Cole Porter után jöjjön a harmadik musicalszerzőnek tartott jazz-komponista, akinek több száz dalát és jazzstandard-jeit mindannyian ismerjük. Jerome Kern életének hatvan évét jórészt Manhattanben töltötte,filmzenéi Hollywoodban lettek világhírűek. Csodás feldolgozásokat fogunk hallani a jazz óriásaitól. Nyitásként pedig két világszám erejéig megemlékezünk Sigmund Rombergről is,akiről kevesen tudják,hogy Nagykanizsán született. És sajnos megint van a zenének egy nagy halottja,az utolsó dallal tőle búcsúzunk majd. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-11-07 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Musicalszerzőnek tartotta magát, a Harvardra és a Yale egyetemre járt,mégis zenét tudott a legjobban írni. Minden dala világsláger lett,számtalan műfajban élnek tovább ma is,sokszor nem is tudjuk,hogy ő szerezte őket. Cole Porter életművéből szemezget a mai műsor,a legnagyobb művészek adják elő melódiáit, természetesen inkább a jazz kerül előtérbe. Hatalmas muzsikák lesznek! Cole Porter!Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-10-31 12 óra ( A 2016.10.24-i adás ismétlése )

2016-10-24 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Ha azt mondom,itt az ideje, hogy Jacob Gershowitz is kapjon önálló adást, bizony magyarázatra szorul. Ha azt mondom, hogy tragikusan rövid élete során,tizenöt aktív éve alatt írt operát, zenekari művet, zongoraversenyt, musicalt, filmzenét,akkor megkérdezhetik, mit keres itt egy alapvetően jazzt játszó műsorban? És hogy-hogy aki csak számított a jazzműfajban ,igyekezett szinte az összes számát előadni vagy elénekelni? És még különleges Pulitzer-díjat is kapott? Természetesen George Gershwinről van szó,akinek szerzeményei meghódították az egész világot még élete során és az utána következő évtizedekben. Jó néhány szerzeménye szerepelt már a Katarzisban, de most azt szeretném bemutatni,hogy csak vokálisan hány és hány fajta stílust és előadásmódot bírnak el alkotásai és mindig új finomságokra lelhetünk. Gershwin-óra jön, higgyék el,kevés lesz! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-10-17 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Vannak olyan dolgok az életben,amiket egyszerűen nem lehet elhinni, a Mester 75 éves!!! Bob Dylan,mert róla van szó,akkora életművet alkotott és hoz létre még ma is,amelynek feldolgozásai is csak két műsorba férnek bele. Mindenkit megihletett utánozhatatlan személyisége,korszakalkotó dalait egész generációk énekelték és próbálták utánozni. Nem csak dzsessz lesz tehát,bár a második részben maga Dylan is fog dzsesszt énekelni. Műfajkavalkád, világsztárözön következik a nagy művész tiszteletére. És a jövő héten jön a folytatás! Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is.

( A 2016.05.30-i adás ismétlése )

2016-10-10 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A mai napon lenne 99 éves az egyetemes dzsessz egyik legmeghatározóbb egyénisége,az utánozhatatlan és zseniális zongorista, Thelonious Monk. Duke Ellington után a második legtöbbet játszott szerző a világon a dzsesszművészetben,pedig csak hetven körüli művet alkotott,de azok szinte mindegyike alapvető mérföldköve a dzsessztörténetnek. Nála semmi sem a megszokott mederben zajlik, disszonancia és szögletes dallamcsavarok adják ki végül is a véghetetlen harmóniát. Ne várjunk fülbemászó dallamokat és édes-bús hangulatot,de ha beleéljük magunkat zenéjébe,átérezzük a drogok és pszichés zavarok mögé elbújtatott mély zsenialitást. És bizony nem könnyű alapvetően zongorára írt szerzeményeit énekelni,de fantasztikus darabokra leltem a legnagyobbaktól. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-10-03 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Szeptember 21-én örökre emlékezetes koncertet adott Budapesten az örökifjú francia zeneszerző, zongorista és énekes művész, a már 84 éves Michel Legrand. Méltó társa volt az élményszerzésben a meghívott magyar énekesnő, Szőke Nikoletta is. Három Oscar-díj, öt Grammy, megszámlálhatatlan filmzene és világsláger, zseniális partnerek a dzsessz világából. A mai műsorban felvillantom a rengeteg szerzeményből a legismertebbeket, de lehet,hogy lesz később még egy összeállítás is… Csoda jó zenéket ajánlok. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-09-26 12 óra

2016-09-19 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Csodák jönnek, a dzsessz-éneklés műfaji csúcsai! A legnehezebb technikák következnek,persze nem meghallgatni nehéz,hanem előadni. Nem véletlen,hogy csak a legzseniálisabb adottságokkal rendelkezők próbálkoznak meg velük,olyan virtuozitást kíván meg némelyik előadásmód. Vocalese? Scat? Ugyan mik ezek? Ha meghalljuk őket,már könnyű lesz felismerni,hiszen a dzsessz utóbbi 100 évét végigkísérik és lesznek számok a kezdetektől napjainkig. Mindegyikből volt már bőven az eddigi Katarzis adásokban is,de a mostani csúcs lesz! Élvezzük együtt a csodákat! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-09-12 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. GYÖNGYSZEMEK!- mégpedig a kortárs vokális jazz világából. Erősen szubjektív összeállítás lesz,amely reményeim szerint megmutatja,milyen csodákból áll össze a mai dzsesszéneklés,hogyan találkozik a múlt és a jövő,mennyiféle stílusárnyalat fér meg egymás mellett,hányféleképpen lehet előadni a régi nagy világszámokat és lassan összeáll a színekből a szivárvány. Nem kell nagyon figyelni,csak élvezni a muzsikát! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-09-05 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Sajnos most szomorú aktualitása van a csodálatos muzsikák hallgatásának,egy hete,94 éves korában elhunyt a nagy „Toots” Thielemans belga szájharmonikaművész, a jazz igazi géniusza,egy rendkívül sármos ,örök brüsszeli világpolgár,aki hangszerét véglegesen a dzsesszműfaj kikerülhetetlen eszközei közé emelte. Majdnem egy évszázad zseniális zene és világhírű partnerek,örökbecsű alkotások. Ezekkel emlékezünk a nagy művészre,tartsanak velem,igazi katarzisokat élhetünk át!

( A 2016.08.29-i adás ismétlése )

2016-08-29 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Sajnos most szomorú aktualitása van a csodálatos muzsikák hallgatásának,egy hete,94 éves korában elhunyt a nagy „Toots” Thielemans belga szájharmonikaművész, a jazz igazi géniusza,egy rendkívül sármos ,örök brüsszeli világpolgár,aki hangszerét véglegesen a dzsesszműfaj kikerülhetetlen eszközei közé emelte. Majdnem egy évszázad zseniális zene és világhírű partnerek,örökbecsű alkotások. Ezekkel emlékezünk a nagy művészre,tartsanak velem,igazi katarzisokat élhetünk át!

2016-08-22 12 óra ( A 2016.08.15-i adás ismétlése )

2016-08-15 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. HANGULATOK – most csak úgy,spontán,ahogy jöttek az utóbbi napokban. Pattogós tánczene, karibi álom, melankólia, szerelmes pillanatok, régi sztenderdek, világslágerek jazzfeldolgozásban. Ami közös bennük, hogy az utóbbi hónapok friss termései, csodálatos fiatal hangokkal, a dzsessz igazi mélységeivel. Szóval csak hangolódjunk rá egy-egy hangulatra és élvezzük a muzsikát! Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-08-08 12 óra

2016-08-01 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Csak lett egy harmadik adás is, a duett-életmű újabb gyöngyszemei nem voltak kihagyhatók. Csodálatos és hihetetlen évfordulót ünneplünk augusztus 3-án,Anthony Dominick Benedetto festőművész kerek születésnapja lesz. Hogy mi vaaan??? Jó,mondjuk másképp: az örökifjú zseniális jazzenész-énekes Tony Bennett 90 éves lesz!! Utolérhetetlen pályafutás,évszázadot átívelő sikeres karrier, világsztár partnerek, harmonikus házasság a 40 évvel fiatalabb feleséggel és egyre mélyebb előadások szerte a világban. Kifogyhatatlan életerő, igazi művészet. Immáron a harmadik adás következik,de hallgassák meg az előzőeket is a Hangtárban! Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-07-25 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Csodálatos és hihetetlen évfordulót ünneplünk augusztus 3-án,Anthony Dominick Benedetto festőművész kerek születésnapja lesz. Hogy mi vaaan??? Jó,mondjuk másképp: az örökifjú zseniális jazzenész-énekes Tony Bennett 90 éves lesz!! Utolérhetetlen pályafutás,évszázadot átívelő sikeres karrier, világsztár partnerek, harmonikus házasság a 40 évvel fiatalabb feleséggel és egyre mélyebb előadások szerte a világban. Kifogyhatatlan életerő, igazi művészet. Most a második adás következik,de hallgassák meg a múlt hetit is a Hangtárban! Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-07-18 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Csodálatos és hihetetlen évfordulót ünneplünk augusztus 3-án,Anthony Dominick Benedetto festőművész kerek születésnapja lesz. Hogy mi vaaan??? Jó,mondjuk másképp: az örökifjú zseniális jazzenész-énekes Tony Bennett 90 éves lesz!! Utolérhetetlen pályafutás,évszázadot átívelő sikeres karrier, világsztár partnerek, harmonikus házasság a 40 évvel fiatalabb feleséggel és egyre mélyebb előadások szerte a világban. Kifogyhatatlan életerő, igazi művészet. Legalább két adást fognak megtölteni csak a felejthetetlen duettek, de még egy harmadik is lehet a születésnapig… Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-07-11 12 óra  KATARZIS, az örök energia forrás, Varjú Tamással. Ismétlése a június 13.-i adásnak.

Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Most mi ez, mi ez?? Opera lesz a Katarzisban? Dehogy, dehogy, de hogy operaénekesek fognak énekelni,az biztos!Méghozzá dzsesszt,sanzont és még talán popmuzsikát is,hiszen a világ legnagyobb művészei is szeretnek slágereket,fülbemászó dallamokat előadni,nem is akárhogyan! Zseniális duettek és műfaji találkozások következnek a leghíresebbektől. Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-07-04 12 óra

2016-06-27 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Megint utazunk a jazzmuzsika szárnyain! Nagy földkörüli utunkból kimaradt eddig a legnagyobb kontinens, pedig ha meghalljuk a japán, kínai, szingapúri, indiai, vietnami előadókat,el sem hisszük,hogy nem Amerikában vagy Európában vagyunk. Világszínvonalú tehetségek és sztárok lesznek ma Ázsiából. Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-06-20 12 óra

2016-06-13 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Most mi ez, mi ez?? Opera lesz a Katarzisban? Dehogy, dehogy, de hogy operaénekesek fognak énekelni,az biztos!Méghozzá dzsesszt,sanzont és még talán popmuzsikát is,hiszen a világ legnagyobb művészei is szeretnek slágereket,fülbemászó dallamokat előadni,nem is akárhogyan! Zseniális duettek és műfaji találkozások következnek a leghíresebbektől. Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-06-06 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Vannak olyan dolgok az életben,amiket egyszerűen nem lehet elhinni, a Mester 75 éves!!! Bob Dylan,mert róla van szó,akkora életművet alkotott és hoz létre még ma is,amelynek feldolgozásai is csak két műsorba férnek bele. Mindenkit megihletett utánozhatatlan személyisége,korszakalkotó dalait egész generációk énekelték és próbálták utánozni. A második adásban is híres dalok és világhírű előadók jönnek, kicsit közelebb a dzsesszhez és maga Dylan is Sinatrát énekel! Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-05-30 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Vannak olyan dolgok az életben,amiket egyszerűen nem lehet elhinni, a Mester 75 éves!!! Bob Dylan,mert róla van szó,akkora életművet alkotott és hoz létre még ma is,amelynek feldolgozásai is csak két műsorba férnek bele. Mindenkit megihletett utánozhatatlan személyisége,korszakalkotó dalait egész generációk énekelték és próbálták utánozni. Nem csak dzsessz lesz tehát,bár a második részben maga Dylan is fog dzsesszt énekelni. Műfajkavalkád, világsztárözön következik a nagy művész tiszteletére. És a jövő héten jön a folytatás! Ne hagyják ki,tartsanak a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-05-23 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Még maradunk az ötödik földrészen világkörüli dzsessz-utazásunk során,annyi gyönyörűséges zene és hang maradt még a repertoárban az ausztrál művészek jóvoltából. És ezúttal azt is megmutatom,hogy nem csak a maori kultúra,a kivimadár és Kiri Te Kanawa kell,hogy eszünkbe jusson Új-Zélandról,hanem kifejezetten világszínvonalú dzsesszmesterekkel is találkozhatunk ott és még a Csendes-óceáni szigetvilágban is!Ráadásul megismerkedünk egy fiatalemberrel,aki már 14 évesen úgy énekelt,mint Sinatra. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-05-09 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Bukkanjunk fel a világ másik végén hatalmas dszesszutazásunk során. Nemcsak kenguruk, kacsacsőrű emlősök, koalák, aboriginal kultúra és jellegzetes angol akcentus léteznek az ötödik földrészen, hanem Ausztrália csodálatos hangú előadóművészekkel is előrukkol a dzsessz világában is. Filmzene, finom melankólia, ismert nóták lesznek,hogy be tudjam mutatni az ausztrál énekesek széles repertoárját. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-04-25 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Brazília után egy újabb hatalmas dél-amerikai ország következik, Argentínában folytatjuk utazásunkat a dzsesszmuzsika szárnyain. A tangó hazájából most világszámok és a helyi folklór hagyományaira épülő,kissé balladisztikus művek kápráztatnak el bennünket, csodálatos hangú és temperamentumú előadók által. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-04-18 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Mexikó után még egy hatalmas ugrás délre, kezdjük dél-amerikai jazzutazásunkat Brazíliában! A brazil zene mindig is különleges volt, portugál eredet, bossa nova ,új brazil ritmusok, karneváli énekek és igazi világszámok. Nagyzenekari sztenderdek és igazi,mély melankólia is része ennek a különleges muzsikájú világnak. A mai adásban felvillantjuk a brazil dzsessz sokszínűségét nagy zseniktől a trónkövetelőkig. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2016-04-11 12 óra

2016-04-04 12 óra Maradunk az amerikai földrészen, de most egy nagy ugrás délre egy nagy országba. Maják, aztékok, tortilla, guacamole, sombrero, mariachi, tenger, pálmafák – hát persze, hogy Mexikó! Na, de mexikói jazz? Bizony ám! Csak hallgassanak bele, mennyi fantasztikus fiatal jazzénekest adott a világnak ez az ország! Angolul vagy spanyolul, de mindenképpen megütik a világszínvonalat. 

2016-03-21 12 óra  Egy nagy ugrás a tengerentúlra világkörüli dzsessz-körképünk során,a „kistestvér” következik. Oscar Peterson, Maynard Ferguson, Gil Evans, Diana Krall és Michael Bublé nyomdokain felnőtt egy csodálatos világsztárokból álló nemzedék a távoli Kanadában. Grammy- és Juno-díjak, összetéveszthetetlen egyéni hangzások, csak kapkodjuk a fejünket a sok tehetséges művészt hallva. Valami nagyon pezseg a zenei életben Kanadában, hallgassunk bele!

2016-03-07 12 óra Világ körüli jazz-utazásunk során egy-két adás erejéig még visszarepülünk Európába, hiszen a Balkán jó része még hátra van. Kezdjük a ragyogó Hellásszal! Görögország is hozzájárult a közelmúlt és napjaink jazz-terméséhez, még ha inkább nemzetközileg is ismert szerzeményeket adnak elő a tehetséges énekesek. Világhírű melódiák és egzotikus hangulatok következnek, kék tenger és örök napsütés.

2016-02-29 12 óra

2016-02-15 12 óra Európa után új kontinens a nagy dzsesszkörúton,vérpezsdítő ritmusok, szavanna, sivatag, vadak, zabolázhatatlan érzelmek, egzotikum, erotika és ősi táncok! Fekete Afrika találkozása a dzsessz hangjaival utánozhatatlan érzéseket kelt bennünk is és hihetetlen, milyen széles kínálata van a régi és modern jazz találkozásának az afrikai zenei gyökerekkel! 

2016-02-08 12 óra Február 15-én Los Angelesben,a Staples Centerben 58. alkalommal adták át a Grammy-díjakat a zene legnagyobbjainak. A megelőző Katarzis műsorok szereplői közül többeket jelöltek, mások nyertek is, hiszen bemutattuk legutóbb többek között Angelique Kidjo-t, a Ladysmith Black Mambazo-t, Cécile McLorin Salvant-t. A budapesti koncertje után pedig a Grammy-jelölt Jamison Ross-szal beszélgettünk arról, hogy Rádió Bézs Katarzisa ezek szerint a Grammy előszobája? Jamison nem tartotta ezt lehetetlennek… Mindenesetre nagyszerű előadók fantasztikus számai lesznek a műsorban!

2016-02-01 12 óra Nagy dzsesszutazásunk során legutóbb elérkeztünk az európai dzsessz természetes központjába, Nagy-Britanniába. Annyi finom zene, annyi rejtett gyémánt és jövendő világsztár kínálta magát a műsorhoz,hogy két adás is bőven kitelt. Most a második rész következik, nem kevésbé maradandó felvételekkel. Ma inkább lírai dalok lesznek, de persze nem maradnak el a szokásos ritmusok sem.

2016-01-25 12 óra Nagy dzsesszutazásunk során végre elérkeztünk az európai dzsessz természetes központjába, Nagy-Britanniába. Annyi finom zene, annyi rejtett gyémánt és jövendő világsztár kínálta magát a műsorhoz, hogy két adás is bőven kitelik majd. Legnagyobb örömömre pedig szép számmal vannak csodás hangú férfi énekesek is, akikkel Európa valahogy nem dicsekedhet mostanában. És sajnos folytatódik 2016 elejének szörnyű tendenciája, megint búcsúznunk kell valakitől a zene világából, megemlékezünk az Eagles nagy alakjáról is.

2016-01-11 12 óra Az ünnepek után újra utazunk a dzsessz szárnyain, ezúttal Franciaország következik. Fiatal csillagok, régi nagy nevek éneklik nemcsak a francia dalokat, hanem az ismert sztenderdeket is. Van valami sajátos a franciák előadásmódjában, a dzsesszművészetükben is benne van egy kis bohémság, pici sanzon, melankólia, egy kis akcentus és élvezet minden mennyiségben. Meglepő nevek, botrányhősök következnek és van aki még 103 évesen is énekel.

2016-01-04 12 óra Új év, jókívánságok, fogadkozások, visszazökkenés a hétköznapokba. A tavalyi 35 órányi Katarzis után újra jelentkezünk, természetesen még a szilveszterhez, újévhez kapcsolódó alkotásokkal, több műfajból válogatva. Most egy kicsit több blues lesz a jazz mellett,főleg amerikai zenékkel. És sajnos máris van a műfajnak és az egyetemes zenének egy nagy halottja, aki már az égben énekel imádott édesapjával együtt, rá is emlékezünk.

2015-12-28 12 óra

2015-12-23 16 óra 
2015-12-23 17 óra Csak a legnagyobbak! Az év végi ünnepi dalok elcsépeltnek is tűnhetnek, de ha év közben nem hallgatjuk meg azokat, akkor mikor? Természetesen a karácsonyi dalok a dzsesszben is megszülettek, méghozzá olyan nagy számban és minőségben, hogy dupla adást érdemelnek. Senkit sem lehetett kihagyni  a zene géniuszai közül. Két óra csoda, élvezzék velem együtt az elmúlt évtizedek ünnepi gyöngyszemeit, ezúttal szerda délután, és persze utána a hangtárban az ünnepek alatt és után is!  Köszönöm,hogy hallgatták a Katarzist egész évben, ez évi utolsó műsorommal kívánok boldog ünnepeket és sikeres új évet minden kedves Hallgatónak!

2015-12-14 12 óra A mediterrán világtól nem könnyű elszakadni,Ibéria után jöjjön az igazi életöröm hazája, a napfényes Itália! Az olasz zeneművészet legjobb hagyományainak méltó folytatója a mai dzsesszélet Rómától Nápolyig,Torinótól Szicíliáig. A fiatal csillagok mellett a világhírességek is elkalandoztak a dzsesszes hangzások felé egy-egy dal erejéig. Sok világszám,csodás muzsikusok.

2015-12-07 12 óra Spanyol és portugál nyelven énekel a fél világ, Latin-Amerikától a Fülöp-szigetekig, Brazíliától Angoláig. Mi most azonban a forrásokhoz utazunk, az Ibériai félsziget sajátos hangú és hangulatú jazz-előadói következnek. Spanyolország és Portugália méltán elismert énekeseket adott a műfaj kedvelőinek, kis ízelítő következik a nagy kínálatból a flamenco-n és a fado-n túlról.

2015-11-30 12 óra Utazzunk tovább a jazz dallamain az Alpok vidékére. A bécsi klasszikusok, Strauss, Honegger, a jódli - ne csak ezek jussanak eszünkbe, amikor Svájc és Ausztria zenéjére gondolunk, hiszen a dzsessz műfajában is találunk korszakos előadókat és fiatal trónkövetelőket is. Velük ismertet meg a hétfő déli szűk óra.

2015-11-23 12 óra Tovább utazunk a világban, felfedezve a különböző országok jazz-életének gyöngyszemeit, sokszor világszínvonalú énekeseit. Ma nem megyünk messzire, ha meghalljuk  a műsorban lejátszott dalokat, nem is sejtjük talán, hogy Csehország és Szlovákia adta ezeket a zenészeket, akik között magyar nevekkel is találkozunk. Élvezzük a világhírű dalokat a legjobb cseh és szlovák előadóktól.

2015-11-16 12 óra

2015-11-09 12 óra

2015-11-02 12 óra

2015-11-02 12 óra Nem áll le nagy zenei utazásunk a jazz világában, ezúttal is meglepően magas minőségű produkciókkal találkozunk a belorusz, ukrán, moldovai és lengyel előadók köréből, lesznek világszámok és új szerzemények is. A  világ jelenlegi legjobb jazztrombitásával, CHRIS BOTTIval cserélünk eszmét a minapi krakkói koncertje után arról, hogy a Rádió Bézsben a  Katarzis első adása Botti-válogatás volt, és hogy ő is rajong a lengyel jazzmuzsikáért!

2015-10-26 12 óra Nagy utazásunk következő állomásai a Benelux-államok. A három kis ország énekesei igazán a világ élvonalát képviselik. Sajátos performanszok, egyéni interpretációk, felejthetetlen alkotások. Ismerkedjünk meg a jazz gyöngyszemeivel, következzenek a hölgyek és urak Hollandiából, Belgiumból és Luxemburgból ! És sajnos megint búcsúznunk kell az egyik legnagyobb művésztől is.

2015-10-19 12 óra  Nagy utazásunk következő állomása a Baltikum. A három balti állam viszontagságos történelme során is megőrizte különleges kultúráját, művészetét, és ma is élen járnak a zene minden területén. Ismerkedjünk meg a jazz gyöngyszemeivel, következzenek a hölgyek Észtországból, Lettországból és Litvániából!

2015-10-12 12 óra Nagy utazásunk első állomása következik, melynek során bemutatjuk a Föld majdnem minden országának kiváló jazz énekeseit. Kezdjük a zord északon, Izlandtól Dániáig! Skandinávia hihetetlen bőségben ontja tehetségeit, olyannyira, hogy ma csak hölgyek fognak énekelni. Igazi ritkaságokra leltem: lesz 8 éves világcsoda, és Lappföld is képviselteti magát!

2015-10-05 12 óra Az Állatok Világnapja alkalmából jöjjenek kedvenceink a zene világából is! Kutyák-macskák és egyéb háziállatok, vadak, madarak és élőlények a tengerek partjairól és vizeiből. Így vagy úgy folyamatosan foglalkoztatják legnagyobb zenészeinket is és ihletet adnak nekik csodálatosan kedves vagy éppen félelmetes létükkel. Lesz filmzene,rock,jazz és egy állatok nevű együttes is…

2015-09-21 12 óra Egy hét szünet után újra itt vagyunk, méghozzá jeles napokkal. Vannak az életben olyan pillanatok,amikor egy kicsit megállunk, élvezzük az ünnepek szépségét, valakit köszöntünk, valakivel találkozunk. Ezek a csillagórák megérintik a lelkünket, de szerencsére nem csak a miénket, hanem számos zenészét is, így ma is csodálatos muzsikákat fogunk hallani nagyszerű előadóktól.

2015-09-07 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Ősz van már,a kánikula után beszökött hozzánk is a kissé nedves,néha ködös,néha az elmúlás hangulatát idéző új évszak. A mai adás muzsikái is inkább melankolikusak,elvágyódóak és ritmusuk is kifinomultabb,mint a nyári harsogó daloké .Szeptember,október,november és nagyszerű zenék. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

2015-08-31 12 óra  Folytassuk napjaink trónkövetelőivel! Csodálatos egyéniségek, fantasztikus hangok a fiatal férfi jazzénekesek köréből. Hallgassuk együtt és győződjünk meg arról,hogy a jelen és a közeljövő zsenijeit élvezzük a világ minden tájáról!

2015-08-24 12 óra Folytassuk napjaink trónkövetelőivel!Csodálatos egyéniségek,fantasztikus hangok a fiatal női jazz-énekesek köréből. Hallgassuk együtt és győződjünk meg arról,hogy a jelen és a közeljövő zsenijeit élvezzük a világ minden tájáról!

2015-08-17 12 óra GRAMMY! A díjat 1958-ban alapították és máig a legnagyobb elismerésnek számít a zeneipar minden műfajában,így természetesen a jazzművészek körében is. Ma a férfiaké a terep,ismerkedjünk meg az utóbbi évek legjobb Grammy-díjas jazzénekeseivel. Meghallják, méltán díjazták mindegyiküket.

2015-08-10 12 óra GRAMMY! A díjat 1958-ban alapították és máig a legnagyobb elismerésnek számít a zeneipar minden műfajában,így természetesen a jazzművészek körében is. Hölgyeké az elsőbbség,ismerkedjünk meg az utóbbi évek legjobb Grammy-díjas jazzénekesnőivel. Meghallják, méltán díjazták mindegyiküket.

2015-08-03 12 óra Egy férfi és egy nő! Persze fordítva udvariasabb lenne,de ha összeáll –akárcsak egy dal erejéig-két ellenkező nemű hang,ott mindig csodák történnek,a vonzás  működik!Szemezgetés a világ legszebb nő-férfi duettjeiből nem csak a jazz műfajából. A régi klasszikusokat természetesen nem lehet kihagyni,de megismerkedhetnek napjaink fantasztikus ifjú tehetségeivel is. 

2015-07-27 12 óra Tizenhárom világsláger következik,amelyeket mindannyian ismerünk,sőt még jó részét el is tudjuk dúdolni-énekelni. Ami viszont valószínűleg újdonságkánt hat majd,hogy kivétel nélkül elnyerték az Academy Award legjobb eredeti filmdalnak megítélt díjat!  Egy óra Oscar-díjas filmdalok feldolgozásaival,csodás hangú fiatal énekesekkel és meglepetésekkel!

2015-07-20 12 óra A közös jazzéneklés csodái következnek!A capella, scat, falzett,fehér hang-akár ismerősek,akár nem,most találkozunk velük. Hála a jazztörténet elmúlt évszázadának nem kell sokat keresni,hogy csodálatos harmóniákra, igazi zenei gyöngyszemekre leljünk az énekegyüttesek köréből is. Sisters,brothers,singers és a többiek. Egy óra a híres vokális csapatokkal a világ minden tájáról.

2015-07-13 12 óra A teremtés koronái! Hála a jazztörténet elmúlt évszázadának nem kell sokat keresni,hogy csodálatos hangokra,macsó hangzásokra és igazi zenei gyöngyszemekre leljünk a férfi énekesek köréből is. Nem a legismertebbek,de legalább olyan nagyszerűek,mint a legnagyobbak, Frank, Louis, Bing vagy a maiak közül Bobby vagy Kurt. Egy óra a legszebb férfi hangokkal a világ minden tájáról.

2015-07-06 12 óra Cherchez la femme! Keresd a nőt! Hála a jazztörténet elmúlt évszázadának nem kell sokat keresni,hogy csodálatos hangokra,éteri hangzásokra és igazi zenei gyöngyszemekre leljünk a női énekesek köréből. Nem a legismertebbek, de legalább olyan nagyszerűek, mint a legnagyobbak, Ella, Sarah, Billie vagy a maiak közül Diana vagy Norah. Egy óra a legszebb női hangokkal a világ minden tájáról.

2015-06-29 12 óra A The Beatles után újabb két ikonikus zenekar dalainak unikális feldolgozásai jönnek. A Bee Gees 45évig működött, a Rolling Stones 53 év után még mindig aktív napjainkban is. Hallgassuk együtt a világhíres számok  jazz, bossa nova és rockos átiratait.

2015-06-22 12 óra The Beatles. Nincs a zenetörténetnek olyan nagy hatású együttese,mint a négy gombafejű. George, John, Paul és Ringo zenéi állandó kihívást jelentettek minden műfaj szinte valamennyi előadójának, köztük a legnagyobbaknak is. Liverpooli ihletésű unikumok az elmúlt 50-60 évből .

2015-06-15 12 óra A mai muzsikák újabb országba visznek el. Végtelen sztyeppék,végletes hangulatai az orosz léleknek,mély szerelmek és világfájdalom. Nem is sejtjük,hány művészt ihlettek meg az orosz(talán még a szovjet) témák a jazz és a kapcsolódó műfajok világában.

2015-06-08 12 óra  A mai muzsikák mindegyike franciás kötődésű. Időutazás a múlt századtól napjainkig. Párizsi sanzonok, a francia jazz kiválóságai,híres filmzenék átiratai,francia témájú világslágerek,kicsit másképp,mint ahogy megszoktuk.

2015-06-01 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A mai muzsikák témája a napfényes Itália.Pálmák,tenger,finom ételek és italok,hamisítatlan olasz életérzés. Klasszikus olasz operák,nápolyi dalok,a san remo-i fesztivál régi slágerei kicsit másképp,mint ahogy megszoktuk. Műfajok és nagy egyéniségek újabb kereszteződései.

2015-05-18 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása.  Gasztronómia és zene - csak látszólag nem férnek meg egymással. A finom ételek, a kiváló italok, a jó koktélok, a piaci forgatagban megtalálható színes gyümölcskavalkád szintén megihlették a szerzőket. És akkor még az élvezeti cikkeket meg sem említettük ... A mai muzsikák között is lesznek különleges gyöngyszemek a jazz és a kapcsolódó műfajok világából és elbúcsúzunk mi is a blues királyától.

2015-05-11 12 óra A mai muzsikák témája mi is lehetne más májusban, mint a szerelem, amely felemel, elvarázsol és új dimenziókat nyit meg életünkben. Természetesen örök ihletője ez a híres zenészeknek is. Most katartikus nagy duetteket válogattam , melyek mind a szerelemről szólnak. Nagy művészi egymásra találások, csodálatos zenék, tartsanak velem és a Katarzisaimmal ezen a héten is.

2015-05-04 12 óra A mai muzsikák témája az utazás. Utazás távoli tájakra, idegen országokba, az univerzumba és belső világunk rejtett mélységeibe. Újra lesznek egyszeri, megismételhetetlen gyöngyszemek a jazz világából és megint találtam híres magyar dalt, angolul. Utazzanak velem és a Katarzisaimmal ezen a héten is.

2015-04-27 12 óra A mai muzsikák témája az életünket meghatározó két égitest, a Nap és a Hold, amelyek sok szerzőt megihlettek. Megszólalnak a jazz történet nagyjai és folytatjuk a világszínvonalú új tehetségek bemutatását is. Tartsanak velem, induljon Katarzisokkal ez a hét is.

2015-04-20 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A mai muzsikák témája a tavasz, az újjászületés és a fiatalság. Megemlékezünk két elhunyt nagy zenészről is, és nem maradnak el a zenei meglepetések sem.

2015-04-13 12 óra A mai adás témája a hétfő és az időjárás,bármilyen legyen is az. Meghallják majd,hogy a hét első napja valamint az eső,a viharok és a napsütés hány szerzőt ihlettek meg. Lesznek kalandozások műfajok között és híres számok ismeretlen feldolgozásai is

2015-03-27 13 óra

 

• Katarzis Ismétlések • Hétfő 12:00-13:00 •

2019-07-15 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Egy hete már megünnepeltük a júliusban született urakat, jöjjenek most az e hónapban születésnapos énekesnők a vokális jazz világából! Ha elsőre végigszaladunk az előadók listáján, könnyen lehet, hogy egy név sem ugrik be könnyen, pedig lesznek köztük régi világnagyságok és napjaink induló vagy már befutott csillagai is. Csodálatos női hangokat hallunk majd a jazz szerteágazó stílus kavalkádjából. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.07.10-i adás ismétlése )

2019-07-08 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Rohan az idő és már a júliusban született jazzmuzsikusokat köszöntjük vagy emlékezünk rájuk. Második félév, forduljon meg sorrend, kezdjük ezúttal a férfiakkal. A vokális jazz hihetetlen nagy egyéniségeit halljuk majd a legkülönbözőbb stílusokban, a fúziós jazz zsenijétől napjaink fantasztikus zongorista-énekeséig, lesz filmzene és szving, de csupa csodálatos előadás, igazi stílus-kaleidoszkóp. Élvezzük a muzsikát együtt, tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.07.03-i adás ismétlése )

2019-07-01 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. És most következzenek a júniusban született fantasztikus férfi egyéniségek a jazz világából! A hangszeres zsenikre is vokálisan emlékezünk, itt lesz a brazil bossanova géniusz, az első szájgitáros, a modern basszusjáték jeles képviselője, a katartikus zongorista és hallunk majd Chet Baker-trombitaszólót is szájjal! Kalandozás a régmúltba és megismerjük napjaink modern jazzmuzsikájának új egyéniségeit is. Ünnepeljünk együtt, tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.06.26-i adás ismétlése )

2019-06-24 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A naptár és az élet úgy hozta, hogy három adásban is ismétléseket hallhattak a hallgatók, persze jobbnál jobbakat. Most újra élőben folytatjuk születésnapos sorozatunkat, a júniusban született jazzénekesnők következnek. Néhány világnagyság zseni mellett hallunk majd talán itthon kevésbé ismert,de annál nagyszerűbb női előadókat a vokális jazz vidékéről, Angliától Ausztráliáig. Igazán különleges egyéniségeket ismerhetünk meg, átüt a jazz ritmusán mindegyikük puha vagy éppen kirobbanó nőisége. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.06.19-i adás ismétlése )

2019-06-17 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Két hete eljött a nagy nap idén is, Los Angelesben a Staples Center nevű hatalmas sportcsarnokban átadták a Grammy-díjakat az arra érdemes nyerteseknek. Az 59. díjátadó igazi sztárparádé volt, az Arany Gramofon győzteseinek érdemeit nem lehet kétségbe vonni. Decemberi műsorunkban bemutattuk a jelöltek egy részét, most csak a győztesek jönnek, de nem csak a jazz lesz a téma. Kitágítva a műfaji határokat belekóstolunk a R&B, a soul, a reggae, a világzene és a blues világába is. Ámuljunk és bámuljunk,a 2017-es Grammy-díjasok következnek, napjaink igazi csillagai. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.02.27-i adás ismétlése )

2019-06-10 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. New Yorkban,a Greenwich Village negyedben, a nyugati 3. utca 131. alatt működik 1981 szeptembere óta a Blue Note nevezetű jazzklub,amely a kortárs jazzművészet egyik szentélye és emblematikus helyszíne. Aki számít a jazzben aktuálisan,az itt megfordult a rendszerint napi két előadás valamelyikén. Intim környezetben,karnyújtásnyi közelségből lehet élvezni a legnagyobb zenész-zsenik teljesítményét és lehet nyomon követni a jazzmuzsika fejlődését. A mai műsor a Blue Note 2017-es fellépőiből válogat az ismert régi nagy nevektől az új irányzatokat képviselő világsztárokig. Finom zsongás,egy nagyszerű koktél (cigarettafüst már nem lehet…), örömteli várakozás, hamisítatlan manhattani hangulat és máris indul a koncert. Csodák lesznek! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.02.13-i adás ismétlése )

2019-06-03 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A jazz a családban marad! Legalábbis azoknál a szerencsés zseniknél, akiknél a zenei gének és a családi örökség meghatározták az életutat,a művészi pályafutást. Anya-lánya, apa- lánya párosok következnek a vokális jazz világából. És gondoltuk volna, hogy a Jazzkirály és csodálatos lánya párosa kiegészül a mamával is,aki szintén fantasztikus jazzénekesnő volt? És amikor a jazzfesztiválon meglepetésszerűen összefut anya és lánya, és gyorsan nyomnak egy fergeteges blues-t? Kukkantsunk be egy kis levezető otthoni zenélésbe! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.03.27-i adás ismétlése )

2019-05-27 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Újdonságok! Nagyszerű albumok születtek a közelmúltban ,a jazzénekesek kitettek magukért. Érdekes tendencia,hogy a tágulnak a műfaj határai, a jazzsztenderdek feldolgozásai mellett egyre több a bossa nova, a latinos ritmus, a karibi hangulat, a soul, a blues és a funky is beszivárog a hagyományos jazz keretei közé. Úgy tűnik, a fiatal jazzénekes generáció így találja meg saját közönségét,ily módon alakítja ki a XXI. század elejének sajátos stílusát. Mindenesetre sikeresen, válogatást hallanak a műsorban a vokális jazz legutóbbi gyöngyszemeiből.Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.03.20-i adás ismétlése )

2019-05-20 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Beköszöntött az ősz. És mi is beköszönünk, odaköszönünk, sőt elköszönünk, megköszönünk valamit, ha kapcsolatba lépünk valakivel. Üdvözlések, búcsúzások, amik megjelennek a jazzéneklés műfajában is. Számtalan nyelven, zseniális művészek hangján hallhatunk ilyen témájú muzsikákat. Tehát hello, hi, good morning, good night, goodbye, arrivederci, adiós, bye! Egy üdvözlésekkel teli összeállítás a vokális jazz legjobbjaitól! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.09.03-i adás ismétlése )

2019-05-13 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. És az ígéret szép szó.. Jön a folytatás, több évtizedes pop- és rockslágerek következnek sajátosan jazzes előadásban, bossa nova, lounge, smooth jazz és besorolhatalan stílusjegyekkel fűszerezve. Mély érzések, finom hangulatok, igazi szenvedélyek. Fantasztikus előadóktól hallunk többek közt Sting, Beatles, Lione Richie, Simon és Garfunkel, Elvis feldolgozásokat. Szíveket, füleket kinyitni! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.09.25-i adás ismétlése )

2019-05-06 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Fél évszázados pop- és rockslágerek a jazzben? Igen! A mai és remélhetőleg a következő adások bebizonyítják, hogy a műfajok elválasztása csak mesterséges,hiszen a legkiválóbb jazzénekesek is ihletet kaptak több évtizedes, világkarriert befutó dalok előadásához. És nem is akárhogyan, tulajdonképpen egy új műfaj született. A zenéket hallgathatjuk egy finom ital mellett hátradőlve, vacsora közben nosztalgiázva, buli alatt és után vagy csak úgy, amikor hangulatba akarunk kerülni. Mesés hangok, igazi finom muzsikák, ellazítanak és felizgatnak egyszerre. Rolling Stones, Santana, Procol Harum, Bob Dylan, The Platters slágerek és még sokan mások a jazz gyengédségével. És szerintem folyt.köv.! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2017.09.18-i adás ismétlése )

2019-04-29 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Mit értünk azon, hogy kortárs vokális jazz? Milyen stílusjegyeket fedezhetünk fel napjaink fiatal vagy kevésbé ifjú jazzénekeseinek friss repertoárjában? Hosszú esszéket lehetne írni a témáról, de a legegyszerűbb és a legnagyszerűbb, ha meghallgatjuk a 2010-es évek végére jellemző szerzeményeket. Egy kicsi soul, egy kicsi R and B, bossa novás jegyek,smooth és cool, de természetesen az új dalok mellett előkerülnek az örökzöld sztenderdek is. És ami szintén fontos, a zseniális előadók még valami sajátos szexepillel is rendelkeznek, és nem csak a hangjuk!! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.01.15-i adás ismétlése )

2019-04-22 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások
válogatása. Az idő nem áll meg, a 2018-as évben is megyünk tovább a
Katarzissal. De az idő könyörtelen is, minden esztendőben sorra
hagynak itt minket csodálatos művészek, sajnos jó páran eltávoztak
tavaly is, némelyikükről akkor aktuálisan megemlékeztünk. Egy műsor
kijár 2017 nagy halottainak is, jazzénekesek, muzsikusok távoztak el
örökre. De itt hagyták nekünk hangjukat, dalaikat, szerzeményeiket,
felvételeiket, életútjuk megannyi állomását. Ez az adás nem
szomorkodó, inkább tiszteleg előttük, akik annyi szép percet adtak és
adnak ezután is nekünk. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal
is!

( A 2018.01.08-i adás ismétlése )

2019-04-15 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Szerény évforduló a nagy centenáriumok árnyékában, a 100. Katarzis hangzott el. ( igazából talán több is volt, ha a karácsonyi és egyéb „bedolgozós” adásokat is figyelembe veszem). És most engedtessék meg a szerkesztőnek, hogy mélyen szubjektív legyen, saját kedvenceimből válogattam, amelyek között régi hatalmas dalok mellett kortársaink is szerepelnek, lesznek duettek és filmzene is, de csak a legjobbak! Olyan énekeseket fognak hallani, akiknek minden sejtjéből a zene szól és szinte saját DNS-ünkbe kúsznak át a semmihez sem hasonlítható érzések. A szokásos hétfő déli időpont változatlan természetesen, de hadd javasoljak egy késő esti visszahallgatást is, amikor elcsendesedik picit a világ, hátra lehet kényelmesen dőlni, és anélkül, hogy káros szenvedélyekre buzdítanám Önöket, pontosan passzol a hangulathoz egy pohárka erős és egy kis füst… Minden korábbi adás is megtalálható a Rádió Bézs archívumában, köszönöm eddigi értő figyelmüket és a Rádiónak is a lehetőséget. Szóval lúdbőrözzünk együtt! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is! 

( A 2017.11.20-i adás ismétlése )

2019-04-08 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Abbey Road? Persze , hogy a Beatles. Tabán? LGT. De rengeteg csodás jazzstandard és sanzon született szűkebb földrajzi helyekhez kapcsolódva. Ha van szerencsénk és ott járunk, nyilván azonnal el kezdjük dúdolni az ismert melódiákat. Magányos utak, napos oldal, híres utcák New Orleansból, sugárút Párizsból, legendás régi motoros országút az Államokból, lent a folyóparton, ismert városnegyed Rióból. És mindezek csodálatos szerzeményekben újjászületve a vokális jazz örökéletű legnagyobbjaival és méltó mai utódaikkal. Ki ne hagyják! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.06.04-i adás ismétlése )

2019-04-01 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Nem áll meg a vokális jazz legfrissebb felvételeinek tallózása és egyben átfogó képet kapunk arról, mit hallgat a műfaj közönsége 2018-ban a legszívesebben a kortárs számok és albumok közül. Mert van bőséggel honnan meríteni, a műfaj legnagyobbjai rendszeresen megújulnak, követik a legújabb trendeket, természetesen megőrizve a legfontosabb stílusjegyeket és sajátos, egyedi hangzásvilágukat is. És persze jönnek sorra a régi közismert sztenderdek új feldolgozásai is, rendkívüli színekkel gazdagítva a palettát. Fantasztikus nevek, új trónkövetelők és felejthetetlen dalok, megéri meghallgatni őket, ígérem! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.03.05-i adás ismétlése )

2019-03-25 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A 2017. évi és a 2018. év elejei albumok, válogatások a vokális jazz műfajából. Annak idején nagyon várt, beharangozott lemezek mellett váratlan megjelenések, a fiatal dobos-énekes zseni második dalömlése, egy Joni Mitchell feldolgozás-sorozat, Sinatra és Jobim évforduló modern futamokkal, francia sanzon jazz sormintával és természetesen a smooth jazz nagyjai és fiatal tehetségei is itt lesznek. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.02.26-i adás ismétlése )

2019-03-18 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Ebben a nyári kánikulában mindenhonnan azt hallani, hogy igyunk nagyon sokat, tele vagyunk italreceptekkel és fogyasztási tanácsokkal az élvezeti italok területéről. Hát persze, hogy az italok igazi múzsaként viselkedtek a jazzben is, amelyet egyébként is sokan éjszakai műfajnak tartanak. De nem csak erőt merítettek belőlük a zeneszerzők, hanem a témát is sok esetben szolgáltatták. A koktélok, a rum, a bor, a pezsgő, a kávé, a tea mind-mind csodálatos szerzeményekben jelentek meg a vokális jazz műfajában. És bizony, még az ivóvízről is lehetett fantasztikus bossanovát komponálni! Szóval, napszaktól függetlenül üljünk a fotelba vagy akár a bárszékre, kézbe egy (-két) pohárral és merüljünk el az utolérhetetlen hangulatokba! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.08.13-i adás ismétlése )

2019-03-11 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Uborkaszezon? Dehogy! Olyan sok jó vokális jazz album és dal jelent meg mostanában, sőt némelyik szinte a napokban, hogy szinte kapkodhatjuk a fülünket! És megállíthatatlanul tágulnak a műfaj határai, a crossover, a fúziós zene, a lounge és még ki tudja mennyi besorolhatatlan és fantasztikus kísérlet, de persze alázattal és tehetséggel építve a műfaj musicales, swinges gyökereire,már közel száz év távlatára visszanyúlva. Jamie nem csak Paloznakon virít, KurtGregoryNorah és a többi zseni mellett persze nem nyugszik a 85 éves countrykirály sem, Sinatrát énekel,  és Tony is inkább kiad egy új Gershwint, mintsem hogy pihengessen 92.születésnapja körül. Kihagyhatatlanok a legújabbak is! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.08.06-i adás ismétlése )

2019-02-25 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Isten hírnökei, tiszta szellemi lények, önzetlen, kedves nőszemélyek, csodás kisgyerekek. Hogy kik ők? Hát persze, hogy az angyalok, akiket a művészetek kezdetektől fogva így-úgy megjelenítenek. De nem csak a képzőművészetben találkozhatunk velük, hanem a vokális jazz alkotóit is megihlették, fantasztikus dalok születtek róluk, de a mennyről, sőt még az ördögökről is, akik kinek-kinek hite szerint, de mégis angyalok, ha esetleg bukottak is… Egész évszázadot átívelő musical dalok, jazz sztenderdek, a jazz éneklés gyöngyszemei következnek a műsorban a műfaj legzseniálisabb előadóitól! És sajnos búcsúznunk is kell az egyik legfantasztikusabb Angyaltól is. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is

( A 2018.08.27-i adás ismétlése )

2019-02-18 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. Egy férfi és egy nő! Szomorú aktualitása a témának, hogy november 7-én elhunyt a nagy francia zeneszerző, Francis Lai, akinek sok filmslágere mellett a Love Story zenéjét is köszönhetjük. Őrá is emlékezik az összeállítás, amelyben olyan csodálatos duetteket hallhatunk majd, amelyekben egy férfi és nő talál egymásra egy-egy dal erejéig. Egy kis kaleidoszkóp a nagy klasszikus vokális jazz-kettősöktől egészen napjaink legfrissebb felvételéig, áthágva talán még a műfaji határokat is, hiszen ami szép, az szép, függetlenül a besorolásoktól. Egy kis melankólia, egy kis örömzene, leheletnyi improvizációk, híres sztenderdek, amelyek mindegyikében érezhetjük azokat a finom kis kapcsolódásokat, az aurák egymásra hatását, a dallamok különleges harmóniáit, amik akkor keletkeznek, ha egy férfi és egy nő lép együtt színpadra. Igazi unikumokat kínálok kedves hallgatóinknak. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.11.19-i adás ismétlése )

2019-02-11 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása. A kicsi, a nagy… És most nem az Arthur, hanem olyan csodálatos szerzemények lesznek a rádióban a vokális jazz világából, amelyek mindegyikének címében ott szerepel valami iciri-piciri vagy éppen nagyon nagy. Három kis szó, egy kis gyengédség, egy pici szálloda, egy kislány, egy kis szomorúság, egy pici holdfény, de szó lesz itt még a nagy időkről és a még nagyobb szerelemről is. Zseniális előadók, fantasztikus felvételek, régi nagy dalok, mai feldolgozások, nem érdemes kihagyni! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.10.15-i adás ismétlése )

2019-02-04 12 óra Folytatódik a zenei ritkaságok , különleges művészi találkozások válogatása.100 év! Tudják a kedves hallgatók, hogy a napjainkban is számtalan stílusban és különféle előadóktól hallott vokális jazz sztenderdek között milyen régiek is vannak? Nem csak felettünk szállnak az évek, egyre idősebbek lesznek a híres dallamok is a ragtime, a dixieland, a blues, a gospel és a többi műfaj világából. A ma hallható számok mindegyike több, mint száz évvel ezelőtt született! Fényük, dallamuk, mondanivalójuk azonban nem kopott meg, legfeljebb csak átalakult a zseniális feldolgozások során. Némelyiket akár ma is szerezhette volna valaki. Repüljenek vissza velem tehát minimum száz évet és élvezzük a csodákat! Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2018.09.24-i adás ismétlése )

2019-01-28 12 óra 2019. január 26-án, szombaton 86 éves korában elhunyt Michel Legrand, a háromszoros Oscar-díjas zeneszerző. A Katarzis egy korábbi adásával tiszteleg emléke előtt.

2016 Szeptember 21-én örökre emlékezetes koncertet adott Budapesten az örökifjú francia zeneszerző, zongorista és énekes művész, a már 84 éves Michel Legrand. Méltó társa volt az élményszerzésben a meghívott magyar énekesnő, Szőke Nikoletta is. Három Oscar-díj, öt Grammy, megszámlálhatatlan filmzene és világsláger, zseniális partnerek a dzsessz világából. A mai műsorban felvillantom a rengeteg szerzeményből a legismertebbeket, de lehet,hogy lesz később még egy összeállítás is… Csoda jó zenéket ajánlok. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

( A 2016.10.03-i adás ismétlése )

2019-01-21 12 óra 1. Adás Katona Klárival

( A 2015.03.27-i adás ismétlése )

 

• Koktél - Varjú Tamás szerkesztésében • Szerda 09:00-10:00 •

2020-09-23 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Crewe - Nolan : Lady Marmelade ( Patti Labelle )
  2. Szűcs A. G. - Frenreisz : Így szólt hozzám a dédapám ( Skorpió együttes )
  3. Stevens : Wild World ( Cat Stevens )
  4. Withers : Ain’t No Sunshine ( Bill Withers )
  5. Pásztor - Hatvani : Vándorének ( Neoton Família együttes )
  6. Rodgers - Edwards : We Are Family ( Sister Sledge )
  7. Koncz T. - Szenes : Add már, uram, az esőt! ( Kovács Kati )
  8. Satti - Mogol : Una lacrima sul viso ( Bobby Solo )
  9. Frenreisz - Adamis : Késő már ( Zalatnay Sarolta )
10. Bellotte - Faltermeyer - Forsey : Hot Stuff ( Donna Summer )
11. Presser - Adamis : Egy lány nem ment haza ( Omega együttes )
12. Perren - Fekaris : I Will Survive ( Gloria Gaynor )
13. Szörényi - Bródy : Az ész a fontos, nem a haj ( Illés együttes )
14. Kern - Harbach : Smoke Gets in Your Eyes ( Platters együttes )
15. Gábor S. - Szenes : Félig sem szerelem ( M7 együttes )
16. Vearncombe : Wonderful Life ( Black )

2020-09-16 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Papathanassiou - Bergman : Rain and Tears ( Aphrodite’s Child együttes )
  2. Németh - Szenes : Nincs szerencsém ( Apostol együttes )
  3. Allbritten - Self : I’m Sorry ( Brenda Lee )
  4. Brooker - Reid - Fisher : A Whiter Shade of Pale ( Procol Harum együttes )
  5. Sáfár - Tolcsvay B.: Átmentem a szivárvány alatt ( Kovács Kati )
  6. Prager - Levay : Get Up and Boogie ( Silver Connection együttes )
  7. Révész - Závodi - Gallai - Som - Köves - Horváth : Ha volna két életem ( Piramis együttes )
  8. Davies : Sunny Afternoon ( Kinks együttes )
  9. Granata : Marina ( Rocco Granata )
10. Auth - S. Nagy : Pillangó ( Szécsi Pál )11. Taylor : Wild Thing ( Troggs együttes )
12. Gábor S. –-Huszár : Hány éjjel vártam ( Vincze Viktória )
13. Belolo - Morali - Willis : Y.M.C.A. ( Village People együttes )
14. Presser - Sztevanovity D.: Mi kéne még ( Zorán Sztevanovity )
15. Rado - Ragni - McDermot : Aquarius ( Renn Woods )

2020-09-09 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Hay - Kooymans : Radar Love ( Golden Earring együttes )
  2. Illés - Bródy : Óh, kisleány ( Illés együttes )
  3. Michael: Wake Me Up Before You Go-Go ( Wham! együttes )

  4. Sztevanovity Z. - Sztevanovity D. - S. Nagy : Várlak ( Zalatnay Sarolta )
  5. Bamonte - Williams - Gallup - Smith - Thompson : Friday I’m in Love ( The Cure együttes )
  6. Schöck - Sztevanovity D. : Nem vagyok elveszett ember ( Metro együttes )
  7. James : Hooked on a Feeling ( Blue Swede együttes )
  8. Novai - Szigeti : Kövér a Nap ( Generál együttes )
  9. Williams : Jambalaya ( Carpenters együttes )
10. Máté - S. Nagy : Egy darabot a szívemből ( Máté Péter )
11. Harrison : Let’s Stick Together ( Bryan Ferry )
12. Koncz - Szenes : Ha legközelebb látlak ( Kovács Kati )
13. George - Moss - Craig - Hay - Pickett : Karma Chameleon ( Culture Club együttes )
14. Somló - Adamis : Ülök a járdán ( Locomotiv GT együttes )
15. Latzin - Demjén : Úgy szeretném ( Bergendy együttes )
16. Fontana - Migliacci : Che sara ( José Feliciano )

2020-09-02 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Masuka : Pata Pata ( Miriam Makeba )
  2. Kész - Kalmár : Húsz éves vagyok ( Toldy Mária )
  3. Trad. : The Banana Boat Song ( Harry Belafonte )
  4. Hoffmann : Dunaparti ház ( Mikes Éva )
  5. Shuman - Adler : Papa - Tango - Charly ( Mort Shuman )
  6. Auth - S. Nagy : Ördögből angyal lehetnél (Mátrai Zsuzsa )
  7. Simone : Ramaya ( Afric Simone )
  8. Demjén : Jelszó : Love, szeretet ( Bergendy együttes )
  9. Farian - Reyam - Dove - McNaughton : Rivers of Babylon ( Boney M. együttes )
10. Nádas - Kalmár : Különös éjszaka volt ( Sárosi Katalin )
11. Leonard - Gaitsch - Ciccone : La Isla Bonita ( Madonna )
12. Dévényi - Trunkos : Adj helyet magad mellett ( Bikini együttes )
13. Mogol - Soffici : Perdono ( Caterina Caselli )
14. Gallai - Köves - Som - Závodi - Révész - Horváth - S. Nagy : Őszintén akarok élni ( Piramis együttes )
15. Amarfio - Osei - Tontoh : Sunshine Day ( Osibisa együttes )

2020-08-26 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Szigeti - Soltész : Helló lányok ( Corvina együttes )
  2. Stephens - Reed : There’s a Kind of Hush ( Herman’s Hermits együttes )

  3. Novai - Miklós : Kérdés ( Generál együttes )
  4. McKay - White - Willis : September ( Earth, Wind & Fire együttes )
  5. Presser - Adamis : Volt egy bohóc ( Omega együttes )
  6. Lennon - McCartney : The Ballad of John and Yoko ( Beatles együttes )
  7. Balázs - Horváth : Maradj velem ( Korál együttes )
  8. Black - London : To Sir With Love ( Lulu )
  9. Victor - Kántor : Tréfás kedvű Jack ( Non-Stop együttes )
10. Jackson : Billie Jean ( Michael Jackson )
11. Sipos - Tardos : Lenn a folyónál ( Juventus együttes )
12. Davies - Hodgson : The Logical Song ( Supertramp együttes )
13. Schöck - Sztevanovity D. : Régi kép, szobrok ( Metro együttes )
14. Paich - Porcaro : Africa ( Toto együttes )
15. Szörényi - Bródy : Júliára várunk ( Illés együttes )

2020-08-19 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Presser - Adamis : Gyöngyhajú lány ( Omega együttes )
  2. Bouwens - Bradtke : Una Paloma Blanca ( George Baker Selection együttes )
  3. Illés - Bródy : Tudod-e, te kislány ( Illés együttes )
  4. Stott – Cassia : Chirpy Chirpy Cheep Cheep ( Middle of the Road együttes )
  5. Dolly Roll : Gina ( Dolly Roll együttes )
  6. Hazlewood : These Boots Are Made for Walkin’ ( Nancy Sinatra )
  7. Tomsits - Szilágyi : Préri Méri ( Szalkai Béla )
  8. Orbison - Lynne - Petty : California Blue ( Roy Orbison )
  9. Schöck - Várszegi : Eleonóra 904-ből ( Szűcs Judit )
10. Barry - Kim : Sugar, Sugar ( Archies együttes )
11. Menyhárt - Miklós : Egy elfelejtett dal ( Cserháti Zsuzsa )
12. Wilson - Love : Surfin’ USA ( Beach Boys együttes )
13. Varannai - S. Nagy : Füttyös Pepi ( Echo együttes )
14. Chinn - Chapman : Wig Wam Bam ( Sweet együttes )
15. Slamovits : Kölyköd voltam ( Edda Művek együttes )
16. Andersson - Ulvaeus : Voulez-Vous ( Abba együttes )

2020-08-12 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Bennett - Tepper : The Young Ones ( Cliff Richard )
  2. Tóth János Rudolf - Demjén : Színeid ( Demjén Ferenc )

  3. Andrews : Belinda ( Gianni Morandi )
  4. Schöck - S. Nagy : Fák, virágok, fény ( Zalatnay Sarolta )
  5. Sedaka - Greenfield : Amarillo ( Tony Christie )
  6. Ullmann - G. Dénes : Minden jót, Mónika! ( Payer András )
  7. Barry - Greenwich - Spector : Be My Baby ( Ronettes együttes )
  8. Máté - S. Nagy : Elmegyek ( Máté Péter )

  9. Gaudio - Crewe : Can’t Take My Eyes Off You ( Frankie Valli )
10. Victor - Huszár : Ó, micsoda éjjel ( Non - Stop együttes )
11. B. Gibb - R. Gibb - M. Gibb : How Deep Is Your Love ( Bee Gees együttes )
12. Somló - Adamis : Álomarcú lány ( Locomotiv GT együttes )
13. Anka : Put Your Head On My Shoulder ( Paul Anka )
14. Lerch - Horváth : Mindenki valakié ( Charlie )

15. Barry - Bricusse : Jackson ( Nancy Sinatra, Lee Hazlewood )

2020-08-05 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Lacalle : Amapola ( Spotnicks együttes )
  2. Tardos - Huszár : Hová mész? ( Bódy Magdi )
  3. Springsteen : Streets of Philadelphia ( Bruce Springsteen )
  4. Lerch - Horváth : Skandináv éjszakák ( Charlie )
  5. Rea : Road to Hell ( Chris Rea )
  6. Presser - Adamis : Kék asszony ( Locomotiv GT együttes )
  7. Reed : Perfect Day ( Lou Reed )
  8. Másik - Bereményi : Minden álmomban ( Cseh Tamás, Másik János )
  9. Scott - Batty : It’s A Heartache ( Bonnie Tyler )
10. Demjén : Sajtból van a Hold ( Bergendy együttes )
11. Stein - Harry : Heart of Glass ( Blondie együttes )
12. Póka - Deák Bill - Földes : Hosszúlábú asszony ( Hobo Blues Band )
13. Deprijck - Lacomblez : Ca plane pour moi ( Plastic Bertrand )
14. Szigeti : Requiem ( Karthago együttes )
15. Davies - Hodgson : It’s Raining Again ( Supertramp együttes )

2020-07-29 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Black - Gunns - Riley : One Way Ticket ( Eruption együttes )
  2. Csuka - Nagy F. : Gyere kislány, gyere ( Beatrice együttes )
  3. Minellono - Cutugno : L’ Italiano ( Toto Cutugno )
  4. Tardos - Huszár : Nincs arra szó ( M7 együttes )
  5. Sumner : Every Breath You Take ( Police együttes )
  6. Závodi - Som - Horváth A. : A becsület ( Piramis együttes )
  7. Munro - Panas : Goodbye My Love, Goodbye ( Demis Roussos )
  8. Nagy T. - Bradányi : Elvarázsolt nyár ( Universal együttes )
  9. B. Gibb - R. Gibb : Woman in Love ( Barbra Streisand )
10. Lerch - Demjén : Várj, míg felkel majd a nap ( Demjén Ferenc )
11. Perales : Porque te vas ( Jeanette )
12. Frenreisz - Papp Gy. - Gál - Németh - Papp L. - Szűcs : A Rágógumi ( Skorpió együttes )
13. John - Taupin : Candle in the Wind ( Elton John )
14. Presser : Neked írom a dalt ( Locomotiv GT együttes )

2020-07-22 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Frenreisz - Adamis : Boldog vagyok ( Locomotiv GT együttes )
  2. Jagger - Richards : Jumpin’ Jack Flash ( Rolling Stones együttes )
  3. Papp - Huszár : Néked csak egy idegen ( Gemini együttes )
  4. Bonfire : Born To Be Wild ( Steppenwolf együttes )
  5. Presser - Adamis : Ha én szél lehetnék ( Omega együttes )
  6. B. Gibb - R. Gibb : Holiday ( Bee Gees együttes )
  7. Berki - Kalmár : Dubrovniki halász ( Ambrus Kyri )
  8. Lennon - McCartney : Ob - La - Di, Ob - La - Da ( Beatles együttes )
  9. Laár - Márton - Bornai - Lengyelfi : Tea ( KFT együttes )
10. Trad. : La Bamba ( Ritchie Valens )
11. Koncz - Szenes : Mit tehet az ember egy eltört szerelemmel ( Generál együttes )
12. Puente : Oye Como Va ( Santana együttes )
13. Victor - Kántor : Játszom egy gondolattal ( Victor Máté, Non - Stop együttes )
14. Cale : Cocaine ( Eric Clapton )
15. Tolcsvay L. - Bródy : Moja kochanka ( Fonográf együttes )
16. Amarfio : Woyaya ( Osibisa együttes )

2020-07-15 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Szörényi - Bródy : A kenguru ( Fonográf együttes )
  2. Zambrini - Migliacci : Il ginocchio da te ( Gianni Morandi )

  3. Barta - Presser : Visszamegyek a falumba ( Locomotiv GT együttes )
  4. Starkey : Octopus’s Garden ( Beatles együttes )
  5. Illés - Bródy : Amikor ( Koncz Zsuzsa, Boldizsár Miklós )
  6. Hiller - Lee - Sheriden : Save Your Kisses For Me ( Brotherhood of Man együttes )
  7. Havasy - Szenes : Én leszek ( Cserháti Zsuzsa )
  8. Gainsbourg : Je t’aime ( Jane Birkin, Serge Gainsbourg )
  9. Sztevanovity Z. - Sztevanovity D. : Mária volt ( Metro együttes )
10. Dorset : Int he Summertime ( Mungo Jerry együttes )
11. Bokor - Gulyás : Fényes kövek ( Color együttes )
12. Williams - Coffer : Release Me ( Engelbert Humperdinck )
13. Boquist - Simon : Cecilia ( Simon és Garfunkel )
14. Várkonyi - Huszár : Fűrész ( Generál együttes )
15. Guichard - Ferriere - Carli : El Amor ( Julio Iglesias )
16. Hammond - Hazlewood : It Never Rains In Southern California ( Albert Hammond )

2020-07-08 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Hoffman - Manning - King : The Hawaiian Wedding Song ( Andy Williams )
  2. Arbex : Soley, Soley ( Middle of the Road együttes )
  3. Fényes - Szenes : Félteni kell ( Zalatnay Sarolta )
  4. Remmler - Krawinkel : Da, Da, Da ( Trio együttes )
  5. Anderson - Andersson - Ulvaeus : Dancing Queen ( Abba együttes )
  6. Pásztor - Jakab - Hatvani : Nika Se Perimeno ( Gelhusa Gjon )
  7. Trad. : Banks of the Ohio ( Olivia Newton- John )
  8. Modugno - Migliacci : Volare ( Domenico Modugno )
  9. Kántor - Victor : Lívia ( Gemini együttes )
10. Gérard : Butterfly ( Danyel Gérard )
11. Jagger - Richard : Paint It Black ( Rolling Stones együttes )
12. Victor - Huszár : Lélegző furcsa hajnalon ( Non – Stop együttes )
13. Morrison - Krieger - Densmore - Manzarek : Light My Fire ( Doors együttes )
14. Menyhárt - Demjén : Szerelemvonat ( Demjén Ferenc )
15. Chinn - Chapman : Living Next Door to Alice ( Smokie együttes )
16. Mercury : We Are the Champions ( Queen együttes )

2020-07-01 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Chinn - Chapman : Poppa Joe ( Sweet együttes )
  2. Presser - Adamis : Naplemente ( Omega együttes )
  3. Lennon - McCartney : Don’t Let Me Down ( Beatles együttes )
  4. Szigeti - Soltész : Egy viharos éjszakán ( Corvina együttes )
  5. Phillips – McKenzie – Love – Melcher : Kokomo ( Beach Boys együttes )
  6. Latzin : Jöjj vissza vándor ( Bergendy együttes )
  7. Goffin – Masser : Nothing’s Gonna Change My Love For You ( Glenn Medeiros )
  8. Dobos A. – Dobos E. : Minden nap mikor eljön az este ( Harangozó Teri )
  9. Jagger – Richards : Angie ( Rolling Stones együttes )
10. Tolcsvay L. – Tolcsvay B. : Itt a két kezem ( Koncz Zsuzsa )
11. Szörényi – Bródy : Keresem a szót ( Illés együttes )
12. Novai- Miklós : Száz éves kút ( Generál együttes )
13. B. Gibb – R. Gibb : To Love Somebody ( Bee Gees együttes )
14. Wolf – Kalmár : Most kéne abbahagyni ( Kovács Kati )
15. Z. Sztevanovity - S. Nagy : Édes évek ( Metró együttes )
16. Dylan : Knockin’ on Heaven’s Door ( Bob Dylan )

2020-06-24 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Jagger – Richards : Satisfaction ( Rolling Stones együttes)
  2. Fenyő – Szikora : Várni rád egy éjen át ( Hungária együttes )
  3. B. Danoff – Denver – T. N. Danoff : Take Me Home, Country Roads ( John Denver )
  4. Fogerty : Have You Ever Seen The Rain ( Creedence Clearwater Revival együttes )
  5. Pásztor – Hatvani : Szép nyári nap ( Neoton Família )
  6. Van Leeuwen : Venus ( Shocking Blue együttes )
  7. Aznavour – Kretzmer : She ( Charles Aznavour )
  8. Tóth János Rudolf : Nyár és tél ( Bergendy együttes )
  9. Conte – Pallavicini : Azzurro ( Adriano Celentano )
10. Presser : És jött a doktor ( Locomotív GT együttes )
11. Gouldman : No Milk Today ( Herman’s Hermits együttes )
12. Gallai – Köves : Szállj fel magasra ( Piramis együttes )
13. Bickerton – Waddington : Sugar Baby Love ( Rubettes együttes )
14. Bokor fivérek : Féltelek ( Color együttes )
15. Miller : King of the Road ( Roger Miller )
16. Putman : Green Green Grass of Home ( Tom Jones )

2020-06-17 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Price : House of the Rising Sun ( Animals együttes )
  2. Latzin – Demjén : Mindig ugyanúgy ( Bergendy együttes )
  3. Mason – Reed : Delilah ( Tom Jones )
  4. Varannai : Gondolsz-e majd rám ( Echo együttes )
  5. Hazlewood : Summer Wine ( Nancy Sinatra, Lee Hazlewood )
  6. Dobos – Szenes : Nyári zápor ( Mary Zsuzsa, Dobos Attila )
  7. Anka : Diana ( Paul Anka )
  8. Payer – Auth : Annyi arc ismerős ( Payer András )
  9. Giraud – Trim : Mammy Blue ( Pop Tops együttes )
10. Faragó : Tétova utakon ( Scampolo együttes )
11. Bécaud - Delanoe : Nathalie ( Gilbert Bécaud )
12. Gábor S. – Szenes : Hosszú, forró nyár ( Zalatnay Sarolta )
13. Mattone – Migliacci : Il cuore é una zingaro ( Nicola di Bari )
14. Martin – Coulter : Puppet on a String ( Sandie Shaw )
15. Koncz – S. Nagy : Volt egy régi nyár ( Kovács Kati )
16. Peretti – Creatore – Weiss : Can’t Help Falling in Love ( Elvis Presley )
17. Kaempfert : Spanish Eyes ( Engelbert Humperdinck )

2020-06-10 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Grant : Baby Come Back ( Equals együttes )
  2. Várkonyi – Szigeti : Ha ismerném ( Generál együttes )
  3. Lennon – McCartney : Oh! Darling ( Beatles együttes )
  4. Hildebrandt – Winhauer : Mademoiselle Ninette ( Soulful Dynamics )
  5. Schöck – Sztevanovity D. : Pár csepp méz ( Metro együttes )
  6. Jagger – Richards : Honky Tonk Woman ( Rolling Stones együttes )
  7. Illés – Bródy : Szőke Anni balladája ( Koncz Zsuzsa )
  8. Bachman : You Ain’t Seen Nothing Yet ( Bachman – Turner Overdrive )
  9. Kántor – Victor : Szép Margit ( Non - Stop Együttes )
10. Colonnello – Panzeri : Non Ho L’etá ( Gigliola Cinquetti )
11. Máté – S. Nagy : Régi út ( Máté Péter )
12. Simon : Mrs. Robinson ( Simon és Garfunkel )
13. Pásztor – S. Nagy : Pardon, ez a kezem volt ( Neoton együttes )
14. De Boeck – Saintal – Adamo : Tombe la neige ( Adamo )
15. Barta – Adamis : Csak egy szóra ( Locomotív GT együttes )
16. Cutugno – Johnson – Losito – Pallavicini : L’ Été indien ( Joe Dassin )

2020-06-03 09 óra KOKTÉL, a Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

  1. Appell - Mann: Let’s Twist Again ( Chubby Checker)
  2. Szegedi Gy. – Farkas M. – S. Nagy : Talán egy perc alatt ( Németh Lehel)
  3. King – Goffin : Loco - motion ( Little Eva )
  4. Presser – S. Nagy : Nem tilthatom meg ( Omega együttes )
  5. Kaye – Hess – Lee : Speedy Gonzales ( Pat Boone )
  6. M. Gibb – R. Gibb – B. Gibb – Wittmann : Massachusetts ( Bee Gees együttes )
  7. Bágya – G. Dénes : Beképzelt vagy, Tomi ( Toldy Mária )
  8. Wayne – Morris : Blue Velvet ( Bobby Vinton )
  9. Gietz – Feltz : Casanova ( Caterina Valente )
10. Szentirmay- S. Nagy : Hova siet ez az élet ( Dogs együttes )
11. Lennon – McCartney : Ticket To Ride ( Beatles együttes )
12. Bajtala : Cigánylány ( Bajtala Trió )
13. trad. : Down By The Riverside ( The Golden Gate Quartet )
14. Nádas – ifj. Kalmár : Májusi eső ( Harmónia vokál )
15. Rossi – Vianello : Guarda Come Dondolo ( Edoardo Vianello )
16. Knisch – Garai : Véget ért egy fejezet ( Juventus együttes )
17. Sigman – de Rose : Buona Sera, Signorina ( Louis Prima )
18. Szörényi – Bródy : Eljöttél ( Illés együttes )
19. Testa – Renis : Quando, Quando, Quando ( Tony Renis )

 

Varjú Tamás karácsonyi órája

2016-12-26 17 óra

 

Afrika Nap

2017-05-25 19 óra
2017-05-25 20 óra  19.00-21.00 Liszkai Ágnes, Varjú Tamás

Irodalom, művészet, EMBEREK. Liszkai Ági és Varjú Tamás. És versek...

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Jelölés Gábor Dénes Díjra

A Gábor Dénes Díj a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon, amelyet  a NOVOFER Alapítvány felhívására a hazai és határon túli magyar nemzetiségű  kutató-fejlesztő szakemberek  nyerhetnek el.

A felterjesztések leadási határideje: 2020. október 10.

Gábor Dénes-díjat 2020 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában a Parlamentben adják át meghívott állami vezetők közreműködésével. A részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ internetes címen érhető el letölthető formátumban.

Felhívás a kattintás után.

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Irodalmi játékra hívjuk hallgatóinkat. Légrádi Gergely új regénye megmutatja: ha a múlton töprengünk vagy a jövőtől rettegünk, elveszítjük a jelen pillanatait. – Az életet kezdők és újrakezdők regénye a Jaffa kiadónál jelent meg.

A helyes válast beküldők között a szerő  Nélkülem-Nélküled című új regényét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán