A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Szever Pál

Tanácsadó.

Szerelme a vasút, de a „zene” nevű szeretője több izgalmat kínált.

A közlekedésmérnöki diplomájával sok év DJ-munka, állandó rádióhallgatás és zenegyűjtés mellett 1987 nyarán a Magyar Rádióban találja magát. Majd jött a Danubius, ahol már önálló műsorvezető és zenei szerkesztő lehetett. Az újabb szerető a Rádió Bridge, azután a Juventus jelentkezett, ahol zenei főszerkesztőt kerestek éppen. Négy sikeres esztendő után pedig az akkor csúcsán lévő Danubius vezetői látták Szeverben a lehetőséget, a távozó Rókusfalvy Pál programigazgatói munkáját folytatta. Aztán menni kellett onnan neki is. Sokáig akkor sem kellett várnia – az új tulajdonossal működő Juventus hívta vissza, egy dupla házi feladattal: fel kellett tornáznia a rádiót és új fazont kellett szabni Sztár Rádió nevű kisöccsének. Sikerült az is, de az élet nem egyszerű. Egy ajtó ismét becsukódott, de mint tudjuk, ilyenkor szokott kinyílni egy másik. A frissen induló Class FM zenéjéért lett felelős hősünk. Két hosszú, küzdelmes év után ismét válás – azóta pedig utazó zenés nagykövet. Azoknál a fővárostól távoli zenés kereskedelmi rádióknál dolgozik, ahol igényt tartanak a munkájára. A rádiós évek alatt azért a határterületeken is mocorgott. Közel egy évtizedig vizsgáztatta a hazai diszkós-palántákat, írt kisebb-nagyobb újságokba, folyóiratokba zenei témájú cikkeket, még egy hazai poplexikonnak is nekilátott, négy szerző-társával.

Az internet a magánéletét is átalakította, a rádiós munkáiban is nagy segítséget nyújtó CD-csomagküldő szolgálatot üzemeltet. Megtanult web-rádiókat építeni, üzemeltetni, szerkeszteni, s mindezt ma már az ELTE BTK Kommunikáció Szakára jelentkező hallgatóknak oktatja is.

Azt mondja: „Szeretem a munkámat itt is, Fodor Jánostól kaptam meghívót a BÉZS csapatába. Jó itt dolgozni, a kollégák megbecsülnek.”

 

• C.V. (Zenék az életrajzban) - Szever Pállal • Csütörtök 19:00-20:00 •

2020-07-09 19 óra Előzetes a Rádió Bézs július 9-én, csütörtökön este 19 órakor kezdődő C.V. c. zenés műsorából (a zenéket válogatta és ajánlja szóban is: Szever Pál):
„…Egy jó rádiós zenei szerkesztő – szerintem – folyamatosan bújja a szakirodalmat, olvassa a Billboard-ot, a New Musical Express-t, a Music & Media-t, csekkolja a slágerlistákat az interneten, tüzetesen átnézi a Mahasz-listákat, keresgél a YouTube-on, figyeli a világ fontosabb slágerlistáit, zenés rádióit. Csak így lehet felfigyelni az újakra, lépést tartani a friss divatokkal, zenei változásokkal – erre próbáltam nógatni a munkatársaimat, a növendékeimet, a gyakornokaimat, így próbálok én is megbékélni a naptáron látható évvel: 2020. De nekem van egy nagy segítségem: a falumban, az iskolában működő rádiós szakkör diákjai, akik szakirodalom nélkül is remek dalokat találnak – az ő, tizenéves zenei világuk nem a jövő, hanem a JELEN! Ezt valamennyi rádiós kollégám figyelmébe ajánlom. Ők választották a „Renegades” című dalt az X Ambassadors-től, valamint a mai CV-t záró utolsó zenét is, a Bagossy Brothers Company „Olyan ő” című felvételét…”

https://www.youtube.com/watch?v=lEU011dGjbk

A műsorban elhangzó felvételek:
 1. Geordie: I Hope You Like It
 2. AC/DC: It’s ALong Way to The Top
 3. Aztec Camera: Somewhere in My Heart
 4. Simple Minds: Waterfront
 5. Voyage: Scotch Machine
 6. Joe Satriani: Summer Song
 7. Jeff Healey Band: Hideaway
 8. Illés: Sárga rózsa
 9. Christie: Yellow River
10. Elton John: Goodbye Yellow Brick Road
11. X Ambassadors: Renegades
12. Bagossy Brothers: Olyan ő


2020-07-02 19 óra Előzetes a Rádió Bézs július 2-án, csütörtökön este 19 órakor kezdődő C.V. c. zenés műsorából (a zenéket válogatta és ajánlja szóban is: Szever Pál):
„…Imi barátom – talán még nálam is őrültebb zeneimádó, képes aranyért elutazni Európa bármely szegletébe, ha a Mike & The Mechanics színpadra áll. 3 éve ott volt a bécsi koncertjükön, de 5 éve például a Royal Albert Hall-ba is elment utánuk. Imi egy nagy lemezkiadónál dolgozott – és segítette az én rádiós pályafutásomat mindig – zenékkel, újdonságokkal, demo-anyagokkal. Pályaelhagyó létére él-hal az izgalmas zenékért, ő mutatta be nekem és barátaimnak például Popa Chubby-tAz amerikai blues-rock hang- és hústorony után jöjjön az az előadó, akiről a közelmúltban leveleztem Imivel, egyáltalán nem meglepő módon ő is szereti a 80-as években befutott Nik Kershaw-t. És Imi rábeszélésére néztem meg először Little G. Weevil-t is élőben. Imi barátom blokkja induljon a C.V.-ben most, Popa Chubby játssza – remekül!!!! – a „Hey Joe”-t.

https://www.youtube.com/watch…

A műsorban elhangzó felvételek:
 1. R.E.M.: Shiny Happy People
 2. B.A.Robertson: To Be Or Not to Be
 3. Mike & The Mechanics: The Living Years
 4. Rolling Stones: Mixed Emotion
 5. Peter Tosh & Mick Jagger: Don’t Look Back
 6. Mike & The Mechanics: Over My Shoulder
 7. Popa Chubby: Hey Joe
 8. Nik Kershaw: The Riddle
 9. Little G.Weevil: I Don’t Want to Feel The Rain
10. Uriah Heep: July Morning


2020-06-25 19 óra Előzetes a Rádió Bézs június 25-én, csütörtökön este 19 órakor kezdődő C.V. c. zenés műsorából (a zenéket válogatta és ajánlja szóban is: Szever Pál):

„… Timi nevű FB-ozómat is nyugtatgatom ezekkel a szavakkal: nem őrültem meg, amikor többek között Nightwish-t játszom kedvenc zenéim között. Furcsa, minden konzervatív zenei hagyománynak ellentmondó stílusuk megragad, mert érzem benne a tüzet, a szenvedélyt, a mindent elsöprő vágyat, hogy megmutassák, így is lehet zenélni. Ezen felbuzdulva jön három olyan lemez, három olyan előadó, akik tudtak/tudnak így lelkesedni. Kemény rockzenével kezdem, hiszen a Status Quo „Backwater” című dala még abban a korszakukban született, amikor inkább a progresszív, metálos hangzásért lelkesedtek. A hagyományos rockzene aztán minden átmenet nélkül átmegy egy olyan speed-tempójú, 3 és fél perces robogásba, amelyet dobbal követni – normális idegi és szellemi állapotban – szerintem lehetetlen. Hallgassák meg és figyeljék a dobokat, ezt John Coghlan akkor élőben vette fel. Elképesztő dobteljesítmény lesz, ígérem ..."

https://www.youtube.com/watch?v=AhKBCIYzX8c

A műsorban elhangzó felvételek:
 1. Eric Clapton: Before You Accuse Me
 2. Beth Hart & Joe Bonamassa: Black Coffee
 3. Animals: House of The Rising Sun
 4. Santa Esmeralda: Don’t Let Me Be Misunderstood
 5. Blahalouisiana: Minden rendben
 6. Mungo Jerry: Alright Alright Alright
 7. Free: Alright Now
 8. Status Quo: Backwater / Just Take Me
 9. Manfred Mann’s Earth Band: Earth Hymn
10. Sonata Arctica: My Land

11. Matt Bianco: Matt’s Mood II

2020-06-18 19 óra Előzetes a Rádió Bézs június 18-án, csütörtökön este 19 órakor kezdődő C.V. c. zenés műsorából (a zenéket válogatta és ajánlja szóban is: Szever Pál):

„Hát nem szomorú, hogy a most hallott Yonderboi-ról szinte alig tudtunk meg valamit – akkor, amikor a „Pabadam” megszületett? Még 18 éves sem volt ez a kaposvári srác (polgári neve Fogarasi László), amikor házi körülmények között készített elektronikus próbálkozásaira felfigyelt egy német kiadó! Első önálló albumának költségeit ez a német cég finanszírozta, mert egy kisebb (az akkor már a hazai lemezpiacot uraló nagy kiadók árnyékában megbújó) magyar kiadón (UGAR Records) kívül senkinek nem tűnt fel, mennyire tehetséges ez a fiatalember. Nos a németeknek szemet és fület szúrt, be is ütött a siker mindenütt Európában, jöttek a koncertek, fellépések - nyugaton, de itt nálunk, a NAGY hazai zenés rádiókban továbbra is az Edda, a Neoton és a Hungária dalaitól volt hangos az éter, a már több évtizede ismert előadókkal foglalkozott a bulvársajtó, na jó, meg a tehetségkutatók gyorsan feltűnt sztárjaival. Ne értsenek félre, nem tőlük sajnálom a nyilvánosság erejét, ez is kell – főleg egy ilyen retróra formált világban. De hogy a Yonderboi előbb fusson be Nyugat-Európában, mint itthon, azt végtelenül szomorúnak tartom, mintha mit sem változott volna a világ a Syrius, vagy mondjuk a Color feltűnése óta.”

https://www.youtube.com/watch?v=mU8d56rDazw

A műsorban elhangzó felvételek:
 1. Fleetwood Mac: Don’t Stop
 2. Gary Moore: Stop Messin’ Around
 3. Thin Lizzy: Whiskey in The Jar
 4. Mike Oldfield: In Dulci Jubilo
 5. Nightwish: The Phantom of The Opera (live)
 6. Yvonne Elliman: I Don’t Know How to Love Him
 7. Yonderboi: Pabadam
 8. Zagar: Bossa Astoria
 9. Color: Fényes kövek
10. Spandau Ballet: How Many Lies
11. Electric Light Orchestra: Here Is The News
12. Fleetwood Mac: Second Hand News
13. Nightwish: Sleeping Sun (live)

2020-06-11 19 óra Előzetes a Rádió Bézs június 11-én, csütörtökön este 19 órakor kezdődő C.V. c. zenés műsorából (a zenéket válogatta és ajánlja szóban is: Szever Pál):

„…Henkire, a balatonkenesei nyarak főszereplőjére gondolva játszottam a C.V-ben az „Olyan szépen mosolygott” című dalt az Omegától. Már most szólok: ne keressék a boltokban az Omegától ezt a CD-t, de az újabbakat sem, a régieket sem. Az Omega-lemezek kiadója, a Hungaroton ugyanis nem nyomja újra ezeket a kiadványokat. És nemcsak ezeket nem nyomja újra: nem kaphatók az Illés, Koncz Zsuzsa, a Metró, de Szűcs Judit, Korda György vagy éppen a Bergendy kiadványai sem. És ezzel nincs vége a sornak: nem kaphatók Kodály, Bartók, Kocsis Zoltán művei sem – mert ez a teljesen magyar kiadó úgy döntött, ezeket nem adja ki újra CD-n. És ami a legszörnyűbb, a magyar zenei kultúráért felelő, azt irányító, a zenei emlékeket ápoló szervezetek, szakemberek között senki nem akad már hosszú évek óta, aki emiatt felemelné a szavát, aki ezt nehezményezné, aki emiatt kritikát fogalmazna meg. Minden döntéshozónak így jó, ahogy van: Kodály, Bartók, Kocsis, az Illés, az Omega, a Metró, azaz a magyar zenei kultúra emlékei, relikviái – nem kellenek fizikai hanghordozón! Töltse le, aki akarja… Ez a gondolkodásmód – szerintem - már megint a nem túl törvényes zenerögzítés irányába nógatja a zenegyűjtőket. Na jó, nem füstölgök, foglalkozzunk az elérhető zenékkel, köztük is elsőként a Metál Fater által javasolt Rammstein-nel. Nagyon kemény zene lesz az „Amerika”, de érdemes meghallgatni, professzionális gitárjátékkal, tiszta vokállal, remek elektronikus alapokkal komponált hardrock. Aztán halljuk a német elektronikus zenék ősét, a Kraftwerk-et, a „The Model” című dalukkal tisztelgek a közelmúltban, 73 évesen elhunyt alapítótag, Florian Schneider emléke előtt. A blokk végén is Kraftwerk-zenét hallhatnak – latinos tánczenére transzformálva, cumbia stílusban…”

https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM

A műsorban elhangzó felvételek:
  1. Non-Stop: Szép Margit
  2. Tommy James & The Shondells: Hanky Panky
  3. Goombay Dance Band: Rain
  4. Status Quo: Rain
  5. Casey Jones: Don’t Haha
  6. Neil Sedaka: Laughter in The Rain
  7. Omega: Olyan szépen mosolygott
  8. Rammstein: Amerika
  9. Kraftwerk: The Model
10. Senor Coconut: Trans Europe Express
11. Scorpions: Rock You Like A Hurricane
12. Trio: Da Da Da
13. Max Raabe: Oops I Did It Again
14. Udvaros Dorottya: Vetkőzés


2020-06-04 19 óra
Előzetes a Rádió Bézs június 4-én, csütörtökön este 19 órakor kezdődő
C.V. c. zenés műsorából (a zenéket válogatta és ajánlja szóban is: Szever Pál):

„…Tudják, az én pedagógus feleségem mellett – saját bőrömön tapasztalom az on-line oktatás összes problémáját. Csodálkozva figyelem például az otthon „megírt” témazárók eredményeit, ezek két markáns csoportra oszthatók: többségük kiválóan sikerül, még akkor is, ha a gyerek korábban egyáltalán nem tűnt szorgalmasnak. Ezek többnyire olyan diákok művei, ahol legalább az egyik szülő otthon tudott maradni a vész-időszakban. Hogy ténylegesen ki írta meg a dolgozatot, erre vonatkozó adatot senki nem tud, de az biztos, hogy valaki foglalkozott a feladott tananyaggal. Az interneten visszaérkező dolgozatok másik, jóval kisebb része – nem sikerült jól, az ilyen diákok szülei – többnyire pár nappal az értékelés után felháborodottan jelentkeztek e-mailben, vagy telefonon, ilyen kifogásokkal, panaszokkal: ők nem kapták meg az értesitő e-mailt, nem tudták, miből kell készülni, nem értik, hogyan lehet ilyeneket kérdezni…… Most, hogy itthon vagyok én is, megerősödik bennem az érzés: nem a gyerekekben van a hiba. Mi, a szülők baltázzuk el a dolgot – és ilyenkor eszembe jut a saját fiam, aki akkor nőtt fel, amikor apa éppen a legjobban hajtott, nappal a rádióban gyakorolt, éjjel taxizott, vagy DJ-ként kereste a pénzt. A fiam, akkor egyszer azt mondta a fürdőszobában felakasztott köntösömnek: apa.
Még egy sztori az online-oktatás területéről: ülök a néptelen, a törvény értelmében bezárt művelődési ház irodájában, várva a sajnos ritkán megcsörrenő telefonra, ebben a járvánnyal terhelt időszakban. Telefon csörög, benne egy csemetéjét home-office üzemmódban segítő anyuka, aki kétségbeesetten, könnyekkel küzdve mondja: értem a terület-számítást, de nincs képem visszakérdezni a matek-tanárt, a fiam meg nem tudja: Szever úr, árulja már el, mi az a PÍ? Ez valami rövidítés? Mégis mit jelent és mennyi?
Hát nehéz napokat élnek a szülők, az biztos…., átérzem mindenki gondját, és kalapot emelek a pedagógusok előtt, akik nemcsak a gyerekeket oktatják online, kaptak egy sokkal nehezebben kezelhető tanulói csoportot, a szülőket. Elsősorban nekik szól most egy zenés axióma, a reletivitás-elmélet alapja: E=mC2, azaz m-szer cénégyzet. Utána még egy pici suli: A „Teacher, Teacher” című dallal tiszteleg a pedagógusok előtt Dave Edmunds – kései , Rockpile nevű zenekara élén. Előbb azonban Giorgio Moroder mondja el a véleményét zenében , a társszerző: Albert Einstein…”

https://www.youtube.com/watch?v=kIomUYapmQQ

  1. Joi: Asian Vibes w=13 sec
  2. Peter Gabriel: Sledgehammer
  3. Deep Forest & Peter Gabriel: While The Earth Sleeps
  4. Genesis: Follow You, Follow me
  5. Black Sabbath: Paranoid
  6. Alice Cooper: School’s Out
  7. Napoleon Boulevard: Legyetek jók, ha tudtok
  8. Sister Sledge: We Are Family
  9. Steve Kekana: Raising My Family
10. The Corrs: Give Me A Reason
11. Giorgio Moroder: E=MC2
12. Rockpile: Teacher, Teacher
13. Communards: Never Can Say Goodbye


2020-05-28 19 óra Előzetes a Rádió Bézs május 28-án, csütörtökön este 19 órakor kezdődő C.V. c. zenés műsorából (a zenéket – köztük a szokottnál több funky/soul felvétellel - válogatta és ajánlja szóban is: Szever Pál):

„…Azért ez az internet nem rossz dolog….., 20-30 évvel ezelőtt hegyeket kellett megmozgatni az információért. Tucatnyi főnököt győzködtem munkám során, miért kell előfizetni a Billboard-ot, a New Musical Express-t, egyéb zenei szaklapokat. Ők általában nem értették, miért kell az információ is a zenéhez – nekem meg úgy hiányzott, mint halnak a víz. Na ezt a helyzetet változtatta meg gyökeresen az internet, mindent megtudhatok, ha kitartóan keresem és ki tudom szűrni a gagyit, de hát érdemes! Kutakodásaim során tűnt fel, hogy komoly pop/rock-esztéták gyakran hivatkoznak a soul és a funky gyökereire, egy olyan területre, mellyel igazán sosem foglalkoztam. Csak most, öreg fejjel, több barátom tanácsára és biztatására, na meg egy-két velem együtt megkorosodott ex-DJ unszolására kezdtem beleszeretni a fekete zenébe. Megmutatom, hol tartok most, remélem, át tudom adni, milyen mély érzéseket szabadítottak fel bennem ezek a felvételek. A Chi-Lites csodaszép, doo-wop-ra emlékeztető dalát (Have You Seen Her) valamikor 1971 környékén hallottam először a luxin. Előttük a phillysound-ot idéző „For The Love of Money” hangzik el, a dalt még Grammy-re is jelölték 1975-ben, de hát ezt is 20 évvel később tudtam meg sajnos. A fekete zenék blokkja induljon a műfaj egyik alapművével, melyet még George Michael is az évszázad egyik legjobb dalának tartott – a Temptations örökzöldje szól máris alattam: „Papa Was A Rolling Stone”…”

https://www.youtube.com/watch?v=nXiQtD5gcHU

A műsorban elhangzó felvételek:
  1. Cream: I Feel Free
  2. Traveling Wilburys: End of The Line
  3. Christina Aguilera, Kim, Mya, Pink: Lady Marmalade
  4. Somló Tamás: Gyertya az esőn
  5. Black Sabbath: Supernaut
  6. Linkin Park: Numb
  7. Fatback Band: Yum Yum
  8. Temptations: Papa Was A Rollin’ Stone
  9. O’Jays: For The Love of Money
10. Chil-Lites: Have You Seen Her
11. Earth Wind & Fire: Boogie Wonderland
12. Cameo: Word Up

2020-05-21 19 óra Előzetes a Rádió Bézs C.V. című zenés műsorából, május 21-én, csütörtök este 19 órától. A zenéket válogatta és konferálja: Szever Pál.
„…A blokk végére egy olyan hazai előadó dalát választottam, aki szerintem a hazai pop-rock történelem legjobb blues-énekese - lehetett volna, ha talált volna az ő hangjához és stílusához idomulni képes szerzőket. Na nem mintha a Máté Péter életmű nem lenne elég gazdag így is, de olyan blues-t, mint amelyet 1974-ben írt neki – jól figyeljenek! - Ihász Gábor, amelyet a Stúdió 11 kísért, és amelyen – csak úgy a háttérben – az akkor már jól ismert Cserháti Zsuzsa vokálozott, hát olyan dalt keveset kapott.
Őszinte leszek: amikor a csúcson volt, nem szerettem Máté Pétert, valahogy nem tűnt elég korszerűnek. És nem rajongtam a 70-es években Cserháti Zsuzsáért sem, ósdi, poros slágereknek tartottam a rádióban hallott dalaikat. Évtizedeknek kellett eltelni ahhoz, hogy meghalljam ezekben a hangokban a zsenialitást, a szenvedélyt, a tüzet. És így utólag úgy gondolom, indulhatott volna mindkettejük karrierje gyorsabban, lehettek volna ismertebbek akár a határainkon túl is, ha akkor, az akkori körülmények között profibb menedzselést kaptak volna.
De sajnos nem így történt, mindketten nehezen viselték ezt a terhet, Máté Péter nem is bírta csak 44 éves koráig, Cserháti Zsuzsa számára pedig túl későn jött az igazi siker, az újjászületés – sorozatosan visszatérő depressziója az utolsó percéig kísérte, mindössze 55 évet élt.
„Úgy ég, úgy fáj” – ez a Máté Péter dal zárja a Stevie Ray Vaughan-nal induló blues-blokkot. „


https://www.youtube.com/watch?v=2zzPwLU0lvw

A C.V-ben elhangzó felvételek:
  1. Flabby: Diggy Doggy Doo
  2. Delirium: Jesahel
  3. Sweet: Blockbuster
  4. Four Tops: Loco in Acapulco
  5. Crash Test Dummies: God Shuffled His Feet
  6. Talking Heads: Road to Nowhere
  7. Rúzsa Magdi: Highway to Hell (koncert)
  8. Stevie Ray Vaughan: Close to You
  9. Popa Chubby: Theme from The Godfather
10. Máté Péter: Úgy ég, úgy fáj
11. George Michael: Heal The Pain
12. Mike & The Mechanics: Now That You’ve Gone
13. Ace: How Long
14. Jon & Vangelis: I’ll Find My Way Home

2020-05-14 19 óra Előzetes a Rádió Bézs május 14-én, csütörtökön este 19 órakor kezdődő C.V. c. zenés műsorából (a zenéket válogatta és ajánlja szóban is: Szever Pál):
„…69-ben, 12 évesen még csak távolról figyeltem a zenét, de 10 évvel később, 22 évesen már működési engedéllyel rendelkező lemezlovas voltam, a Budapesti Műszaki Egyetem nyári táboraiban dolgoztam nyaranta az egyetemi évek alatt. Újabb tíz év elteltével – már dolgozó emberként, pénzt is kellett keresnem. A MÁV-nál töltött évek után jött a magántaxi (több mérnök-társam próbálkozott akkoriban így megélni), meg a gyakornoki időszak a Magyar Rádióban. Hétvégénként diszkósként próbáltam kiegészíteni a jövedelmemet, sok helyszín között a közeli Kóka művelődési házában is vállaltam DJ-munkát . A „DiszKóka” egyik állandó vendége a napokban talált meg a FB-on, neki és akkori gyönyörű barátnőjének szól most egy dal, melyet minden bulin játszanom kellett: a „Sit And Wait” Sydney Youngblood-tól. ..”

https://www.youtube.com/watch?v=RNJ9pet2scY

A műsorban elhangzó felvételek:
  1. Edwin Starr: Happy Radio
  2. Ten Years After: Baby Won’t You Let Me Rock’n’Roll
  3. Foreigner: Waiting for A Girl Like You
  4. Donna Summer: On The Radio
  5. Sergio Moroder: Ma Nah Ma Nah
  6. Limahl: Never Ending Story
  7. Kajagoogoo: The Lion’s Mouth
  8. Tornados: Jungle Fever
  9. R.E.M.: The Lion Sleeps Tonight
10. Illés: Miért hagytuk, hogy így legyen
11. Sydney Youngblood: Sit And Wait
12. B-Tribe: You Won’t See Me Cry
13. Paco De Lucia: Tico Tico
14. Antonio Carlos Jobim: Triste
15. Incognito: Fearless


2020-05-07 19 óra Előzetes a Rádió Bézs május 7-én, csütörtökön este 19 órakor kezdődő C.V. c. zenés műsorából (a zenéket válogatta és ajánlja szóban is: Szever Pál):
Sokan kérdezték rádiós pályafutásom során – tényleg igaziak ezek a kívánságok? Tényleg ezeket kérik, akik telefont ragadnak, sms-t pötyögnek? A válaszom: nagyon sokáig így volt, évtizedekig a szerkesztő döntése volt, melyik hallgató melyik kérését teljesíti. De amint elkezdték mérni a rádiókat, a hallgatottságot, amint elkezdték tesztelni az egyes dalokat – és kiderült, hogy bizonyos dalokat csak nagyon kevesen szeretnének hallani – ellentétben a sokak által óhajtottakkal, nagyot fordult a rádiós világ. Szinte hónapok alatt állt elő a helyzet, hogy a számszerűen, bizonyíthatóan kedvelt dalokkal zsúfolják tele a rádiósok a kívánságműsorokat! Innen csak egy lépés volt a jelenleg szinte az összes nagyobb rádióban „élvezhető” állapot: a tesztek alapján jónak bizonyuló dalok pörögnek a kívánságműsorban, legfeljebb annyit tehet hozzá, aki még mindig telefont ragad; „küldöm Gézának, Lujzának, anyának, apának és mindenkinek, aki szereti….. „ Ugye, milyen ismerős szavak. Nem szeretném minősíteni ezt a helyzetet, mert nincs objektív igazság, szerintem mindenkinek oda kell adni, amire vágyik, csak hát ízlésesen keverve – szerintem EZ LENNE az igazi szerkesztői munka. Ennek jegyében jöjjön most egy közepesen jól tesztelő dal Seal 1994-es albumáról, a „Newborn Friend”, aztán a Seal-lemez producere, Trevor Horn talán legsikeresebb vállalkozása, a Buggles. És hogy mekkora zseni ez a Trevor Horn, azt egy másik ujjgyakorlata, a Yes talán legismertebb felvétele bizonyítja: „Owner of A Lonely Heart”.

https://www.youtube.com/watch?v=vpIduDaggVA

Az összeállításban elhangzó felvételek:
  1. Pseudo Echo: Funkytown
  2. Bob Seger & The Silver Bullet Band: Which Way
  3. Van Morrison: Goin’ down Geneva
  4. Them: Baby Please Don’t Go
  5. Edgar Winter Group: Free Ride
  6. Quimby: Autó egy szerpentinen
  7. Leonard Cohen: Waiting for A Miracle
  8. Yes: Owner of A Lonely Heart
  9. Seal: Newborn Friend
10. Buggles: Video Killed The Radio Star
11. Animal Cannibals: Minden változik
12. Tom Jones & Stereophonics: Mama Told Me Not to Come
13. Tom Jones: Green Green Grass of Home
14. Mark Knopfler: Going Home

2020-04-30 19 óra Részlet a Rádió Bézs C.V. című zenés műsorából (április 30., csütörtök, 19 órától, szerkesztette és a zenéket ajánlja: Szever Pál):
„Apa, te mindig 100 éves zenéket hallhatsz” – korholt az akkor még velünk lakó kislányom azokban a napokban, amikor valamelyik rádió elindításához válogattam a zenéket az íróasztalomnál. De pár héttel/hónappal/évvel később, amikor megkért, hogy játsszam ki neki valamelyik emlékezetes, éppen ilyen alkalommal hallott zenét, na akkor megnyugodtam. Most – bosszúból - egy tényleg 100 éves énekesnő hangját idézem, ugyanis a Deep Forestharmadik lemeze anyagához – Madagaszkáron gyűjtött tradicionális népzenei elemekből építkezett. A gyűjtés során találkoztak az akkor 100 éves Madame Sana-val, nos, az ő hangja csendül fel máris a Deep Forest „Noonday Sun” című dalában.”


https://www.youtube.com/watch?v=89w0y7x67tc

Az összeállításban elhangzó felvételek:
  1. Billy Joel: All Shook Up
  2. Deep Forest: Noonday Sun
  3. Generál: Százéves kút
  4. Tom Petty & The Heartbreakers: I Won’t Back Down
  5. Electric Light Orchestra: Four Little Diamonds
  6. Ventures: Diamond Head
  7. Lenny Kravitz: Fly Away
  8. Prince: Raspberry Beret
  9. Koncz Zsuzsa: 1964
10. AC/DC: Problem Child
11. Sweet: AC/DC
12. Chris Rea: Working on It
13. Bee Gees: Alone
14. Bee Gees: More Than A Woman
15. Bee Gees: Don’t Forget to Remember Me

2020-04-23 19 óra Részlet a C.V. című zenés összeállításból
„…Andy Bell énekelt, aki nagyon tud, higgyék el. Az Erasure sikereinek csúcsán fergeteges koncertet adtak a Kisstadionban, a második blokkot Andy úgy nyitotta, hogy a közönségnek háttal, nyakában tűzpiros stólával, nagy szemű necc-harisnyában, égővörös, magassarkú cipőben HÁTRÁLVA fordult hirtelen a megdöbbent közönség felé, majd elénekelte a „Somewhere Over The Rainbow”-t. Judy Garland ott kapott volna szívszélhűdést, ha ezt látta volna, és hát mi tagadás, a magyar közönség egy része is elég zavart volt - a dal első taktusainál, jópár másodpercig. A végére aztán mindenki elfelejtette az előítéleteit, ha voltak egyáltalán.
Kicsit még a témánál maradva ajánlom a „Philadelphia” című film sajnos ritkán hallható betétdalát a Spin Doctors-tól, amint éppen egy Creedence-dalt énekelnek: „Have You Ever Seen The Rain”, majd jöjjenek a mesterek maguk a „Midnight Special” című, gospel-szerű dalukkal…

https://www.youtube.com/watch?v=QBPqlxZD-h8

  1. Erasure – Stop
  2. Spin Doctors – Have You Ever Seen The Rain
  3. Creedence Clearwater Revival – Midnight Special
  4. Eric Clapton – After Midnight
  5. Eric Clapton – Tears in Heaven
  6. Womack & Womack – Teardrops
  7. Blood Sweat & Tears – You Made Me So Very Happy
  8. Average White Band – Pick up The Pieces
  9. Halott Pénz – Darabokra törted a szívem
10. Bergendy – Mindig ugyanúgy
11. Eagles – Get over It
12. Roy Orbison – California Blue
13. Bobby Solo – Una Lacrima Sul Viso 2009
14. Bobby Solo – Cristina
15. Elvis Presley – It’s Now Or Never

2020-04-16 19 óra Részlet a C.V. című zenés műsorból, szerkesztette és mikrofonba mondta: Szever Pál.
„…Remélem, szeretik a reggae-muzsikát, mert pár perc múlva megmutatnám életem első reggae-kedvencét, az „OK Fred” című dalt Errol Dunkley kislemezéről. Addig azonban egy kötelezettséget kell teljesítenem – mivel a nagylányom és a férje is orvos, elég közelről látom a munkájukat és érzem át velük együtt percről-percre, amint a hivatásszeretetük megküzd a félelemmel. Nap mint nap találkoznak az izgalommal – hiszen olyat kellene gyógyítaniuk, amivel még nem találkoztak, és ez - egy szakmáját szerető orvosnak, hiszik vagy sem, nagyon izgalmas szakmai feladat. De ha valakik, hát ők tisztában vannak a kockázattal, és rettegnek a perctől, amikor dönteniük kell, ki kapja a vért, a gézt, a tűt, bármit, amiből messze nincs, a járvány előtt sem volt annyi, mint amennyi kellene. Szóval a lányomon keresztül küldöm a frontvonalon tevékenykedő valamennyi egészségügyisnek a Thompson Twins „Doctor, Doctor” című felvételét, aztán a medikusok is beszállnak, hiszen a brit Doctor & The Medics ritkán hallható „Spirit in The Sky” című dala is sorra kerül. Köszönet minden egészségügyisnek, szóljon nekik a „Doctor, Doctor”.
https://www.youtube.com/watch?v=APyl6Cnbfzw

2020-04-09 19 óra Részlet a Rádió Bézs április 9-én, 19 órakor kezdődő „C.V.” című műsorából. Az összeállítást megálmodta és mikrofonba mondta: Szever Pál.

„… remélem, nem volt ellenükre ez a furcsa, mindenféle zenei stílusból és korszakból csipegető válogatás. Ahhoz képest, hogy ma a korábbi műsorokból kimaradt dalokból válogattam, megint itt maradt az íróasztalon legalább 15 CD-tok, amelyekbe belehallgattam, majd inkább félretettem mindegyiket egy későbbi alkalomra. De nem rakom a helyére egyiket sem, ha talál helyet a főszerkesztő, akkor ezeket a dalokat is megmutatom majd. Az összeállítás elmúlt perceit a Bruce Hornsby & The Range, aztán a Rembrandts-duó töltötte meg zenei tartalommal, a hátralévő rövid idő mindössze arra elegendő, hogy ezen a csatornán is köszönetet mondjak a feleségemnek, aki ezekben a vészterhes napokban minden mozdulatomra figyelve ellát maszkkal, kesztyűvel, még az autóban is ügyel a fertőtlenítő-flakonra, nélküle gondban lennék én, a szétszórt, kelekótya rádiós. „My Baby Just Care for Me” – Nina Simone felejthetetlen jazz-örökzöldjével köszönöm a figyelmet, Szever Pál C.V.-jének egyik külön fejezetét hallották.”

2020-04-02 19 óra Részlet a Rádió Bézs-ben, csütörtök este, 19 órakor kezdődő, „C.V.” című műsorból. Az összeállításban elhangzó zenéket válogatta és ajánlja minden zenerajongónak: Szever Pál

„…Annyira tudom, mit kellene játszanom a „Tűzvarászló” után, azonnal beugrott, hogy most kellene elsütnöm ifjúkorom egyik kedvenc zenekara, a Uriah Heep 1972-es „A varázsló születésnapja” című progresszív rock himnuszát. Csak hát több mint 10 perces, többtételes rock-szvitről van szó, ilyenkor azonnal felötlik Danubius Rádiós mindentudó ausztrál tanácsadóm szállóigéje – akármelyik kedvencemet próbáltam bejuttatni abba a rádióba, mindig ezzel minősítette az ötleteimet: „At Home Music”, azaz „Hallgasd otthon, drága barátom”. Megfogadom, nem kínzom a műfajt nem szeretőket 10 percig, helyette az album egyik slágerét, a „Sweet Lorraine”-t csempészem be a mai C.V-be. Valamint két további „édességet”; Billy Idol „Sweet Sixteen” című balladáját, előtte a Creedence Clearwater Revival örökéletű „Sweet Hitch-Hiker” című autostoppos örökzöldjét. Mindezek előtt azonban egy „at home music”, a Uriah Heep „Édes Lorraine”-je hangzik el.

2020-03-19 19 óra Részlet a Rádió Bézs március 19-i, 19 órakor kezdődő műsorából. A zenéket válogatta és a műsort kitalálta: Szever Pál.
"…Két hete említettem a zenei teszteket, amikor tesztközönség előtt mutatunk be zenéket, hogy aztán azokat az így kapott eredményeknek megfelelően játsszuk a rádiókban. Nagypofa Feri üzent nekem a FB-profilomon, idézem: „ne kamuzzál Palikám, ezt csak azért toljátok, hogy ezzel magyarázzátok saját fantáziátlanságotokat….”. Nos kedves Feri, először is én vállalom a nevem. Másodszor: éppen azért bonyolítják a gazdag rádiók ezeket a teszteket, hogy a lehető legjobban szolgálják ki a közönségüket, pontosabban a közönség legnagyobb részét. Mert hogy mindenki kedvére – nem lehet zenélni, olyan nincs, még Kínában, Észak-Koreában sem. Vittem én éppen elég – általam jónak tartott – új dalt az ilyen tesztekre, de minden ilyen alkalommal a „Daddy Cool”-ok teszteltek jobban, ez az igazság. A zenés kereskedelmi rádiók tulajdonosait pedig sokkal jobban érdeklik a tetszési számok (mert azzal lesznek eladhatók a reklámok), mint a hallgatóság zenei művelése. Szerintem ha a Te pénzed állna egy ilyen vállalkozásban, kedves Nagypofa Feri, Te is így gondolkodnál.
Jöjjön most három olyan dal, melyet mindig örömmel vittem a tesztekre, és mindig lelombozott, amikor a tesztközönségnek csak a töredéke szerette. Gyöngyszemek három évtizedből: a Talking Heads, előttük Steve Harley & The Cockney Rebel, alattam pedig máris a Martha Reeves & The Vandellas egyik dala szól a C.V.-ben."

https://www.youtube.com/watch?v=68Uv959QuCg

A műsorban elhangzó felvételek:
  1. Manfred Mann: 5, 4, 3, 2, 1
  2. Manfred Mann’”s Earthband: Don’t Kill It Carol
  3. Carole King: The Hard Rock Cafe
  4. Grand Funk: The Loco-Motion
  5. Jethro Tull: Locomotive Breathe
  6. Train: Hey Soul Sister
  7. Aretha Franklin & Annie Lennox: Sisters Are Doing for Themselves
  8. Martha Reeves & The Vandellas: Dancing in The Street
  9. Steve Harley & The Cockney Rebel: (Come up to See Me) And Make Me Smile
10. Talking Heads: And She Was
11. Omega: Sötét a város
12. Metró: Pár csepp méz
13. Illés: Keresem a szót
14. Santana: No One to Depend on

2020-03-05 19 óra …El nem tudják képzelni a tisztelt rádióhallgatók, milyen nagy öröm egy zenei szerkesztő számára NEM CSAK a kötelező slágerzenét nyomni éjjel-nappal. Mi szerkesztők – és minden bizonnyal a közönség egy része is – tennénk ezt örömmel, hiszen már ezerszer hallottuk a „Daddy Cool”-t, vagy az „Iskolatáská-t. De tudják – mivel többször jártam pályám során zenei közönségteszten, volt módom személyesen is látni, mit szeret, mit hallgat szívesen, mire voksol egyértelműen a közönség ELÉG NAGY része. Bevallom, életem első ilyen közönségtesztje után – mivel egy világ omlott össze bennem – megittam egy üveg whiskey-t a Keletiben, még mielőtt felszálltam volna a nagykátai ingára.

Hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, úgy döntöttem, pályám során keverem a befutott slágereket a kevésbé ismert, de jó zenékkel, ennek ékes bizonyítéka lesz a mai összeállítást záró zenei blokk.Ebben egy olyan dal hangzik el mindjárt, amely jó 15 éven keresztül messze a legjobban tesztelt a zenei közönségteszteken, címe: „Sweet Dreams Are Made of This. Majd azzal a filmzenével köszönök el, melyet a Ritchie Valens életéről szóló film kedvéért rögzített a Los Lobos. A „C’mon Let’s Go” zárja a mai C.V.t, Szever Pál összeállítását, köszönöm a figyelmüket, örülök, ha velem tartottak.”

https://www.youtube.com/watch?v=4WDK16m1Ks4

2020-02-20 19 óra Részlet a műsorból

A Corrs és Michael Bublé után hadd idézzem az Örkény színház nagy vihart kavart, remek produkciójának egyik betétdalát.

Az Örkényben futó darab címe: Kertész utcai Shaxpeare-mosó”, ez tk. a Rómeó és Júlia modern, zenés átirata. Olvastam a kritikákat – melyekhez csak annyit tennék hozzá,, hogy minden egyes média-szakembernek és média-felhasználónak, azaz mindenkinek!!! kötelezővé tenném. Hiszen ez a fergeteges komédia szerintem tükröt tart: erőteljesen szabadszájú, de rendkívül nívós humorral átszőtt játék Máthé Zsolttal, Jéger Zsomborral, Gálffi Lászlóval és Mácsai Pállal, hadd ne soroljak el mindenkit… Igen, néha pucéran szaladgálnak a színpadon, pont úgy, mint egy valamirevaló, mai, modern filmben. Igen, röpködnek a négybetűs szavak, mint bármelyik mai, modern, néha már korhatárokat SEM jelző filmben. Igen, megemészteni sincs időnk egy jelenetet, mert máris jön a következő fordulat, elképesztően buta, de hatásos ruhák és díszletek tűnnek fel, mint minden mai, modern filmben… De hát pontosan ilyenek vagyunk, ilyenekre gerjedünk.

És most jöjjön a darabban feltűnő dal, melyet a színpadon Mácsai PálLőrinc barát szerepében – ad elő, így szól eredetiben Eric Clapton híres dala, a „Cocaine”.

https://www.youtube.com/watch?v=zVOuRQPPdoo

2020-02-06 19 óra Gary Moore mindössze 59 évet élt köztünk. Nem kímélte magát, sosem tudott végleg megszabadulni az alkoholtól. De józanul és kábultan is – elképesztő tempóban élt és dolgozott, zenész-társai minden gyöngeségével együtt imádták, még Clapton és B.B.King is kalapot emelt ének- és gitártudása előtt. Nézzék el nekem a Bézs hallgatók, de még valakire szeretnék emlékezni, aki nemrégiben távozott körünkből – az apámra, aki élete utolsó tíz évében, amikor velem, a fiával járt horgászni, mindig hallgatta a fia furcsa zenéit. Apám 94 évet élt, egykori gyári munkás létére - ő volt az egyetlen muzikális ember a családban. Neki szóljon most kivételesen egy dal, Cat Stevens ritkán hallható csodás balladája, az „Apa és fia”.

https://www.youtube.com/watch?v=txDMiD8ia50

2020-01-23 19 óra "...Szerelmeket ígértem – az elsőt, a rádiót már illusztráltam. Jöjjön a második, amelynek semmi köze az elsőhöz: ez a vasút. Komolyan, tudom, hogy furcsa, de imádom – én tk. nem rádiósnak születtem, becsületes szakmám: közlekedésmérnök, a munkaviszonyomat a MÁV-vál kezdtem. Sokat mesélek erről majd a C.V. későbbi részeiben, de most ezt az állomást is (hogy stílusosan fejezzem ki magam) zenével illusztrálom inkább. ... mindjárt kibújik Szever Paliból a friss húsra is nyitott, öregedő műsorvezető: egy ambient zenét mutatnék azoknak, akik idegenkednek a modern, elektronikus tánczenétől, elképesztően izgalmasnak találtam az angol Banco De Gaia „Last Train to Lhasa” című dalát, melyet a Bézs hallgatói figyelmébe ajánlok, higgyenek nekem – nem fognak csalódni."
https://youtu.be/sRccjNAdMXw

2020-01-09 19 óra …felnőtt fejjel nagyon kíváncsi voltam, mire táncolhattak anyámék a bálokon, miket játszhattak a rádiók azidőtájt határainkon túl, a világ másik felén. A január 9-i C.V.-ben megmutatom, mert már érett fejjel beleszerettem ebbe a zenébe, annyira gyönyörű, olyan fülbemászó.
Bő tíz évvel ezelőtt, egy családi vacsora végén a szüleimnek is megmutattam. Legnagyobb megdöbbenésemre apám párás tekintettel felpattant az asztaltól, és felkérte anyámat - nagyjából 40 évnek kellett eltelnie, hogy lássam őket együtt táncolni. És közben énekelték – józanul!!!!, hangosan: Jó az álmodozás.
Ilyen régi ismerős dalokra, és újabbakra, na meg – első hallásra ismeretlennek tűnő, de valahonnan mégiscsak ismerős dalokra számíthatnak a Bézs hallgatói a C.V-ben, a folytatásos „zenei szerkesztői életpálya” január 9-i fejezetében.

 

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

A 37.

A főszerkesztői rendelés a koronára szólt. Szabadkozásféle szövegemet ott szakította félbe János, hogy hát akkor ezt a 37. napot írjam meg. Mármint hogy 37. napja nem úszom. Most 49. napja nem úszom, amikor nekiveselkedek a feladatnak. Nem egyszerű halogatásról van szó, hanem arról, hogy éppen mit is kéne írni. Ma, amikor történetesen anyák napja van, a tegnapelőtti lendületvételkor meg éppen a munka ünnepe volt vagy mi. Nagyjában és egészében pedig járvány van meg karantén, nekem, itt Budapesten most már nagyon konkrétan, ellentétben a némileg felszabadított vidékkel. Sál, sapka, kesztyű, mehetek cseresznyét szedni, pardon, maszk, kesztyű és sehová sem mehetek, hacsak egy kiló kenyérért nem.

Barátja vagyok a tényeknek, jegyzetírói minőségemben meg különösen. És ez a fő oka a halogatásnak: nincs elegendő hiteles tényem, nincs kilátásom, rálátásom, no meg perspektívám se. Ma mintha lett volna egy anyák napi „ajándék”, reggel öt halottat jelentettek a már régóta napi 10-11-12 helyett. Egy angol lap nem sajnálta az időt egy kis számolgatásra és azt találta, hogy a naponta jelentett koronaáldozatok száma nem mutatkozik pluszban az egyébként szokásos napi halálesetek számához képest. Több ország hivatalos adatait egybevetve jött ki a kollégáknak ez az eredmény, nem hegyezték ki a dolgot ránk, versenyképes magyarokra. Akiknél a vezetés közepesen gyorsan kapcsolt, utána eredt Ausztriának, de inkább az egészségügyet, valójában a hatalmát mentette, mint a gazdaságot, főleg nem az állás nélkül maradottakat. Ellapította a járványt, bár mára volt jelezve a csúcs, ilyen lapítás mellett itt a laptopnál semmiféle csúcsot nem érzékeltem. Orosz rulettet játszunk: ki tudja, mikor, mi lesz, majd kiderül. Elképesztőn sokat sikerült spórolni a teszteken, de hát milyen rulett az, ha tudom, hogy hány golyó van a fegyverben. Nagyjában és egészében: mit tudom én.

Remény: lesz alkalmas gyógyszer, nemcsak olyan, amiről másnap kiderül, hogy mégse. Lesz oltás. Talán szeptemberben. De az is lehet, hogy helyette október-november – jön a második hullám. Addigra mindenki immunis lesz, és csak annyira fogja utálni az öregeket, amennyire tavaly. Az is éppen elég. Nagyjából addigra növesztek olyan bicepszeket, hasizmokat és lábikrákat, mintha úsznék és nem szárazföldön kínoznám magam. Addigra minden ki lesz takarítva a lakásban, vicces, hogy még mindig nincs – de kinek van ideje rá a töméntelen fertőtlenítés mellett? Nyilvánvaló, se túlszórakoztató nem vagyok, se jókedvű. Talán ha megbízható forrásból tájékoztatnának róla, hogy mikor lesz addigra.

2020. május 3.
Faragó Judit

 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Nem csak a tenger hűsít, nem csak a Balaton vize vár! Jól esik eldugott tavainkban is megmártózni és felfedezni a csendes tájak örömét. Ismeri hazai tavainkat?  Válaszoljon kérdéseinkre és a helyes megfejtést beküldők között könyvnyereményt sorsolunk ki.  

 >>>

az Autodoc Club weboldalán