Rádió Bézs

2015 február. Megszólal a Rádió Bézs. Még idegen a fülnek, még senki nem tudja, mi is ez, de a csapat erős, a hallgatók kíváncsiak. És „szól a Rádió.” Ahol nem celebek, hanem hús-vér emberek beszélnek. Önhöz is. Hibákkal néha, de szívből, ésszel, nem pénzért. Önkéntes mindenki. 

 >>>
Rádióbézs

Szentpéteri Nagy Richard.

EKDÓTISZ

 

Az "Ekdótisz" 2020 őszétől kéthetente jelentkezik a Bézs rádió programján. Minden alkalommal két könyvet mutat be: a stúdióba meghívott vendég egy könyvét, valamint egy általa választott művet. A műsor első felében a vendég - rendszerint szépíró, társadalomtudós, irodalmár, többkötetes szerző - egy korábbi művéről mesél, vagyis saját munkáiból választ egyet, amelyet legszívesebben népszerűsít. A második részben egy olyan könyvről beszél, amely nagy hatással volt rá és írásművészetére, legyen az a világirodalom bármely alkotása, amely a Föld bármely pontján született, bármelyik korszakban, bármilyen műfajban, bármely nyelven. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

• "Ekdótisz" - Szentpéteri Nagy Richárd műsora • KétHetente Szerda 16:00-17:00 •

2021-09-22 16 óra A huszonnyolcadik adás vendége Csink Lóránt. Saját könyvei közül a Fröhlich Johannával írt Egy alkotmány margójára címűt mutatja be. A választott mű Agatha Christie Mert többen nincsenek című krimije. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-09-08 16 óra A huszonhetedik adás vendége Fáber Ágoston. Saját könyvei közül a Pierre Bourdieu: elmélet és politika címűt mutatja be. A választott mű Thomas Mann A varázshegy című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-08-25 16 óra A huszonhatodik adás vendége Deák Dániel. Saját könyvei közül az Alkotmány és adójog címűt mutatja be. A választott mű Hermann Hesse Az üveggyöngyjáték című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-08-11 16 óra A huszonötödik adás vendége Egedy Gergely. Saját könyvei közül a - Gálik Zoltánnal közösen írt - Nagy-Britannia és az európai integráció című kötetet mutatja be. A választott mű Asbóth János Szabadság című munkája. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-07-28 16 óra A huszonnegyedik adás vendége Törzsök Erika. Saját könyvei közül a Kisebbségek változó világban címűt mutatja be. A választott mű Tompa Andrea Fejtől s lábtól című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-07-14 16 óra A huszonharmadik adás vendége Bolgár György. Saját könyvei közül a Vasárnap délután a Grande Jatte-szigeten címűt mutatja be. A választott mű Mario Vargas Llosa A város és a kutyák című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-06-30 16 óra A huszonkettedik adás vendége Kulcsár István. Saját könyvei közül a Gyilkosság a magyar követségen címűt mutatja be. A választott mű Karinthy Frigyes Tanár úr, kérem című remeke. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-06-16 16 óra A huszonegyedik adás vendége Széky János. Saját könyvei közül a Bárányvakság címűt mutatja be. A választott mű Szerb Antal Utas és holdvilág című remekműve. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-06-02 16 óra A huszadik adás vendége Szarka Károly. Saját könyvei közül új regényét, Az én hibám címűt mutatja be. A választott mű Jack Kerouac Úton című klasszikusa. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-05-19 16 óra A tizenkilencedik adás vendége Bitó László. Saját könyvei közül a The Curse of Obedience (Az engedelmesség átka) címűt mutatja be. A választott mű Heller Ágnes Olvasónapló című könyvsorozatának második kötete. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-05-05 16 óra A tizennyolcadik adás vendége Bozóki András. Saját könyvei közül a Gördülő rendszerváltás címűt mutatja be. A választott mű Bereményi Géza Magyar Copperfield című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-04-21 16 óra A tizenhetedik adás vendége Závada Pál. Saját könyvei közül a Természetes fény címűt mutatja be. A választott mű Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-04-07 16 óra A tizenhatodik adás vendége Tunyogi László. Saját könyvei közül a Péter második levele címűt mutatja be. A választott mű Guillermo Cabrera Infante Trükkös tigristrió című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-03-24 16 óra A tizenötödik adás vendége Kőrössi P. József. Saját könyvei közül a Zsákutca két irányból - Köszönjük neked, Kondukátor! címűt mutatja be. A választott mű Végel László Temetetlen múltunk című önéletrajzi regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-03-10 16 óra A tizennegyedik adás vendége Kun Zsuzsa. Saját művei közül a Kortalan kortársaink címűt mutatja be. A választott mű Verebes István Hátraarc című kötete. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-02-24 16 óra A tizenharmadik adás vendége Marton Éva. Saját könyvei közül az Ezeregyszáz év - képes magyar történelem címűt mutatja be. A választott mű Szálinger Balázs Al-dunai álom című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-02-10 16 óra A tizenkettedik adás vendége Lendvai Ildikó. Saját könyvei közül a Herényi Károllyal közösen írt Csendes ultit mutatja be. A választott mű Németh László Égető Eszter című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-01-27 16 óra A tizenegyedik adás vendége Gyulay György. Saját könyvei közül a Demkó Attilával közösen írt Napról napra Trianon címűt mutatja be. A választott mű Rejtő Jenő A láthatatlan légió című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2021-01-13 16 óra A tizedik adás vendége Vicsek Ferenc. Saját könyvei közül A bomlás melege címűt mutatja be. A választott mű Bajomi-Lázár Péter A patrónusi-kliensi médiarendszer című tanulmánykötete. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-12-30 16 óra A kilencedik adás vendége Fodor János. A Bézs rádió alapítója Csevegés című könyvét mutatja be. A választott mű Émile Ajar (Romain Gary) Előttem az élet című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-12-16 16 óra A nyolcadik adás vendége Szabó Gabi Mici. Saját könyvei közül a Szóvivők újratöltve címűt mutatja be. A választott mű Juhász Gyula Ez az én vérem című verseskötete. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-12-02 16 óra A hetedik adás vendége Vásárhelyi Mária. Saját könyvei közül a Valahogy megvagyunk címűt mutatja be. A választott mű Sebastian Haffner Egy német története című kötete. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-11-18 16 óra A hatodik adás vendége Bácskai Júlia. Saját könyvei közül A másik arcod címűt mutatja be. A választott mű Thomas Mann József és testvérei című nagyregénye. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-11-04 16 óra Az ötödik adás vendége Bánó András. Saját könyvei közül a Bálint gazda címűt mutatja be. A választott mű Moldova György Sötét angyal című regénye. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-10-21 16 óra A negyedik adás vendége Nyilas Atilla. Saját könyvei közül a Szerelemgyermek címűt mutatja be. A választott mű Komjáthy Jenő A homályból című verseskötete. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-10-07 16 óra A harmadik adás vendége Dési János. Saját könyvei közül a Sajtóstul a házba címűt mutatja be. A választott mű Závada Pál Hajó a ködben című regénye. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-09-23 16 óra A második adás vendége Takács Albert. Hamarosan megjelenő tanulmánykötete legjobb közjogi írásait tartalmazza. A választott mű Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című regénye. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-09-09 16 óra Az Ekdótisz című műsor minden alkalommal két könyvet mutat be: a stúdióba meghívott vendég egy kötetét, és egy általa választott művet. Az első adás vendége Salamon János. Kitűnő munkája A szív arisztokratikus szokásai. A választott mű Turgenyev Apák és fiúk című regénye. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

Kovalik Márta díj

Jó emberek díja

 2018- ban a Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember és tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

2021-ben Szalay Kriszta színésznő vehette át a díjat.

2020-ban Talyigás Katalin szociológus a SZIA alapítója volt a díjazott.

2019-ben Vekerdi Tamás pszichológus kapta a díjat.  

2018-ban az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója volt.

 >>>

Hallgatónktól

Kedves Bézs, és Ti mind, akik Nekünk Bézseltek!

Messziről kezdem, de nem lesz hosszú! Szeretem a szép ruhákat, kiegészítőket, mindig is szerettem öltözni, de nem szeretem a harsány színeket! A visszafogott, finom, halvány, minőségi öltözködést kedvelem, és a bézs színeket. Ugye már itt is vagyunk!

Amikor megtudtam hat évvel ezelőtt, hogy a színem, a bézs már egy rádió neve is, azt gondoltam, ez valami reklámfogás csak. De aztán megnéztem, hogy milyen nevek, és műsorok fémjelzik a rádió működését. Hallottam, hogy Fodor János, a kezdeményező, hogy ott vannak mellette azok a nevek is, akikért érdemes „kinyitni” a rádiót, és tudtam, ez bizony jó lesz!

És igen, nagyon jó lett! Szeretem, hogy egyre szélesebb profillal megy, hogy a nagy nevek mellett, jöttek a fiatalok is, hogy frissült a tartalom, szinte egész nap itt szól mellettem a Bézs.

Elegem volt, és van már a máshol a mennyiségében is az egeket ostromló politikai műsorokból, az állandó ekézéstől, a vad hangulatú párbeszédekből, a folytonos „a valamire” való utalgatásokból, olyan rádióra vágytam, ahol, ahogyan az ars poetica-jában is ott van, minőségi, lágy hangok szerepelnek, ahol elfelejtem, hogy kint dühöng a vad világ, ahol nem kell gyomorgörccsel hallgatnom a műsorokat.

Ez a rádió pont ilyen, ezért szeretem. Már hat éve ennek, és kívánom, és remélem, hogy így is marad!

Nagyon sok örömteli, boldog születésnapot kívánok!

Egy hűséges hallgatójuk, Éva

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom heti tv erd tv

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

Érd most

az Autodoc Club weboldalán