A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Szentpéteri Nagy Richard.

EKDÓTISZ

 

Az "Ekdótisz" 2020 őszétől kéthetente jelentkezik a Bézs rádió programján. Minden alkalommal két könyvet mutat be: a stúdióba meghívott vendég egy könyvét, valamint egy általa választott művet. A műsor első felében a vendég - rendszerint szépíró, társadalomtudós, irodalmár, többkötetes szerző - egy korábbi művéről mesél, vagyis saját munkáiból választ egyet, amelyet legszívesebben népszerűsít. A második részben egy olyan könyvről beszél, amely nagy hatással volt rá és írásművészetére, legyen az a világirodalom bármely alkotása, amely a Föld bármely pontján született, bármelyik korszakban, bármilyen műfajban, bármely nyelven. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

• "Ekdótisz" - Szentpéteri Nagy Richárd műsora • KétHetente Szerda 16:00-17:00 •

2021-01-13 16 óra A tizedik adás vendége Vicsek Ferenc. Saját könyvei közül A bomlás melege címűt mutatja be. A választott mű Bajomi-Lázár Péter A patrónusi-kliensi médiarendszer című tanulmánykötete. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-12-30 16 óra A kilencedik adás vendége Fodor János. A Bézs rádió alapítója Csevegés című könyvét mutatja be. A választott mű Émile Ajar (Romain Gary) Előttem az élet című regénye. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-12-16 16 óra A nyolcadik adás vendége Szabó Gabi Mici. Saját könyvei közül a Szóvivők újratöltve címűt mutatja be. A választott mű Juhász Gyula Ez az én vérem című verseskötete. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-12-02 16 óra A hetedik adás vendége Vásárhelyi Mária. Saját könyvei közül a Valahogy megvagyunk címűt mutatja be. A választott mű Sebastian Haffner Egy német története című kötete. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-11-18 16 óra A hatodik adás vendége Bácskai Júlia. Saját könyvei közül A másik arcod címűt mutatja be. A választott mű Thomas Mann József és testvérei című nagyregénye. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-11-04 16 óra Az ötödik adás vendége Bánó András. Saját könyvei közül a Bálint gazda címűt mutatja be. A választott mű Moldova György Sötét angyal című regénye. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-10-21 16 óra A negyedik adás vendége Nyilas Atilla. Saját könyvei közül a Szerelemgyermek címűt mutatja be. A választott mű Komjáthy Jenő A homályból című verseskötete. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-10-07 16 óra A harmadik adás vendége Dési János. Saját könyvei közül a Sajtóstul a házba címűt mutatja be. A választott mű Závada Pál Hajó a ködben című regénye. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

2020-09-23 16 óra A második adás vendége Takács Albert. Hamarosan megjelenő tanulmánykötete legjobb közjogi írásait tartalmazza. A választott mű Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című regénye. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard

2020-09-09 16 óra Az Ekdótisz című műsor minden alkalommal két könyvet mutat be: a stúdióba meghívott vendég egy kötetét, és egy általa választott művet. Az első adás vendége Salamon János. Kitűnő munkája A szív arisztokratikus szokásai. A választott mű Turgenyev Apák és fiúk című regénye. Közreműködik Haagen Imre. A műsorvezető Szentpéteri Nagy Richard.

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Karácsony

Bézs 2020. 11. 24. Faragó Judit

Karácsony

Röviden:

Nincs karácsony Corvin nélkül. Nincs karácsony.

Hosszabban: Most Corvinnal sincs karácsony. Hiába tették ki az utcára a füzéreket, hiába lett ezüst a szomszédasszony konyhaablaka, hiába áll már a bevásárló központ előtt az irdatlan műfenyő, az idén nincs karácsony. Hiába mennek külföldre az ajándékcsomagok az unokáknak, ők nem jönnek, és a nagyi sem repül.

Budapest, Linz, Amszterdam megint Skype-kapcsolatban ünnepel, mint a születésnapokon, de nem lesz ünnepi vacsora annyi embernek, hogy a kerti asztalt kelljen a nappaliban felállítani.  Nem készül bödönnyi töltött káposzta, 8-10, akármennyi rúd bejgli, ha azt nem a karácsonyfa alatt esszük meg. Ha készül is, legfeljebb a kertkapura lesz akasztva az élelmiszerküldemény. Valljuk be, ez a legjobb indulattal sem nevezhető karácsonynak.

Izgatott ajándékbontogatás már régen nincs. Mióta a gyerekek felnőttek, drága, értelmetlen és többnyire félresikerült a „meglepi”. Unalmas a pulcsi, az ing, a kozmetikum és a díszlámpa-füzér. Unalmas az egészhez jó képet vágni. És ez nekem nem is nagyon hiányzik. Bevallom, még a fényképnézegetés sem.

Nem nevelkedtem karácsonyozó családban, így felnőtt koromban sem vált nélkülözhetetlen ünneppé. Sőt. Mi már régen nem ezért jövünk össze, hanem mert szeretjük egymást – bármikor. Kitüntetetten karácsonykor pedig egyszerűen fárasztó a rengeteg étel előállítása, a romok eltakarítása.  Speciel nyomasztó, hogy nekem külön kell főzni, ezt huszon akárhány éve sem szoktam meg. Persze segítünk egymásnak. Jó azokat látni, akiket csak ilyenkor lehet, jó megismerkedni az új barátokkal, barátnőkkel, az unokákkal. Csak hát éppen karácsonykor nagyon fáradságos ehhez az örömhöz hozzáférni. Az idén nem is lehet.

Nem tudom, ki hogy van vele, azért én biztosan megint beszerzem a gallyakat – szigorúan nem fát -, lemegyek a pincébe a díszekért, megpróbálok a készletből új kombinációt előállítani, aztán várom a vízkeresztet, hogy megszabaduljak a potyogó tűlevelektől. Menüm ünnepi része a bejgli lesz, amit a hozzámtartozó valamilyen mennyiségben mégis előállít, én pedig eszem belőle, noha idegen a diétámtól. De hát egyszer van karácsony évente – hál istennek. Vagy most egyszer se?

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán