Rádió Bézs

2015 február. Megszólal a Rádió Bézs. Még idegen a fülnek, még senki nem tudja, mi is ez, de a csapat erős, a hallgatók kíváncsiak. És „szól a Rádió.” Ahol nem celebek, hanem hús-vér emberek beszélnek. Önhöz is. Hibákkal néha, de szívből, ésszel, nem pénzért. Önkéntes mindenki. 

 >>>
Rádióbézs

Szegvári Katalin

Gordon Eszter rólam készült képén remélem, érzékelhető, hogy egy jó ügy bizalommal tölt el. Hiszek Fodor János új vállakozásában, ahogy hittem a Pacsirta Rádióban, mert hiszek Fodor elhivatotságában.Ahogy hittem az MTV Stúdiójában, mert hittem Érdi Sándor elszántságában, tudásában. És hiszek a BÉZS csapatában, mert számomra a műhelymunka nagyon fontos. Ezzel bizonyára manapság egyre maradibbnak számítok , de nem baj. Remélem, az új rádió igazolja majd, hogy egyedül nem megy!

• Kattints Ismerős hangok •

• Kattints Helló London •

• Helló Nottingham! • KétHetente Szerda 13:00-14:00 •

2022-05-25 13 óra Az adásban beszélünk a királynő születésnapjára rendezendő több napos ünnepségről, melyhez hozzátartoznak az utcai piknikek. Sorozatba kezdünk: ki a 100 leghíresebb brit? Szóba kerül az infláció hatása a gazdasági életre, és az is hogy mik a legfontosabb kulturális események. Azt is megtudhatjuk, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek van-e honvágya, és mitől képes élvezni minden változást az életében.

( A 2022.05.11-i adás ismétlése )

2022-05-11 13 óra Az adásban beszélünk a királynő születésnapjára rendezendő több napos ünnepségről, melyhez hozzátartoznak az utcai piknikek. Sorozatba kezdünk: ki a 100 leghíresebb brit? Szóba kerül az infláció hatása a gazdasági életre, és az is hogy mik a legfontosabb kulturális események. Azt is megtudhatjuk, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek van-e honvágya, és mitől képes élvezni minden változást az életében.

2022-04-27 13 óra Az adásban ismeretlen emberek izgalmas történeteit hallhatjuk. A színész-rendező Zubornyák Zoltán ezeket gyűjti most. Szó lesz - a többi között- egy Audrey Hepburn életéről szóló előadásról, az angliai vírushelyzetről, az Ukrajnáról szóló hírekről, és az angolok szolidaritásáról.

2022-04-13 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél madridi utazásáról. Szó lesz a Covid helyzetről és arról miként szolidárisak az angolok és Johnson miniszterelnök Ukrajnával. Ugyanakkor megtudjuk, hogyan nehezíti ezt a sok, Angliában letelepedett, orosz oligarcha. Helyzetjelentés arról, hogy éppen mit játszanak a színházak. Kiderül az is, milyen irói ambiciói vannak Zubornyák Zoltánnak. Nagy meglepetés, hogy kinek az életéről ír darabot.

( A 2022.03.30-i adás ismétlése )

2022-03-30 13 óra Az adásban Zubornyák Zoltán színész-rendező mesél madridi utazásáról. Szó lesz a Covid helyzetről és arról miként szolidárisak az angolok és Johnson miniszterelnök Ukrajnával. Ugyanakkor megtudjuk, hogyan nehezíti ezt a sok, Angliában letelepedett, orosz oligarcha. Helyzetjelentés arról hogy éppen mit játszanak a színházak. Kiderül az is, milyen irói ambiciói vannak Zubornyák Zoltánnak. Nagy meglepetés, hogy kinek az életéről ír darabot.

2022-03-16 13 óra A mai adásban szó lesz az ukrajnai helyzet kapcsán arról, hogy Anglia miben és hogyan segít a menekülteknek. A másik fontos téma a covid. Sajnos Angliában, de főleg Skóciában egyre több a fertőzött. Zubornyák Zoltán színész-rendező ezúttal olyan híres magyarokról is beszél, akik főleg a 2. világháború idején Angliába menekültek. Közülük egy életútját Zubornyák szívósan kutatja, mert halála körülményeiről, sírjáról nem tud senki. Végül egy nagyon aktuális Ady verset hallhatunk.

2022-03-02 13 óra Az adásban beszélgettünk az angliai munkamorálról, a munkahelyi légkörről, amiben nincs pletyka, nem köttetnek szoros barátságok. Megismerhettük Zubornyák Zoltán színész-rendező vezetői stílusát. Persze nem maradt ki a Covid helyzet sem az adásból, ahogy a királynő sem, aki megnevezte utódját, és szóba került Johnson miniszterelnök helyzete is, ami kicsit sem mondható szilárdnak. Volt vers is, ami manapság már hagyomány a Hello, Nottingham beszélgetésekben az ismétlésben is.

( A 2022.02.16-i adás ismétlése )

2022-02-16 13 óra Az adásban beszélgetünk az angliai munkamorálról, a munkahelyi légkörről, amiben nincs pletyka, nem köttetnek szoros barátságok. Megismerhetjük Zubornyák Zoltán színész-rendező vezetői stílusát. Persze nem marad ki a Covid helyzet sem az adásból, ahogy a királynő sem, aki megnevezte utódját, és szóba kerül Johnson miniszterelnök helyzete is, ami kicsit sem mondható szilárdnak. Lesz vers is, ami manapság már hagyomány a Hello, Nottingham beszélgetésekben.

2022-02-02 13 óra Az adásban, a többi között, szó lesz az angliai vírushelyzetről, Johnson miniszterelnök egyre gyengülő helyzetéről, és arról is, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendezőnek mi hiányzik Magyarországról. Meglepő dolgokat tudunk meg. Megismerjük azt a műemlék épületet, ahol az a mozi működik, amelynek igazgatója. Az adás végén ismét egy szép verset hallhatunk.

2022-01-19 13 óra Az adásban szó lesz az angliai vírus helyzetről, Johnson miniszterelnök titkos bulijairól, András herceg lefokozásáról, a sajtó tisztességes működéséről. A Ne nézz fel című filmről, valamint arról, hogy mikor kezdett el Zubornyák Zoltán színész-rendező verset mondani. Az adás végén ismét hallhatunk tőle egy szép költeményt.

2022-01-05 13 óra Az adásban beszélünk az angliai vírushelyzetről, Zubornyák Zoltán színész-rendező új munkahelyéről, a helyi színház előadásairól, az angliai szilveszteri szokásokról, és arról is, hogy mi lehet a jó színész titka. Megtudhatjuk azt is, hogy milyen előadások azok, amik egy színészben tovább élnek, miután levetette a jelmezét.

2021-12-22 13 óra A Hello, Nottingham adásában Zubornyák Zoltán színész-rendezővel szó lesz az angliai vírushelyzetről, egy képviselő bukásának körülményeiről, az angolok karácsonyi szokásairól, a környezetvédelemről, ami az angolok életében kiemelkedően fontos szerepet játszik. Szóba kerülnek a legnagyobb mozisikerek és az is, hogy miként tréningezik Zubornyák Zoltán új vezetői poziciójára.

Kellemes ünnepeket kívánok.

2021-12-08 13 óra Az adásból kiderül, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező ismét új életet kezd. Új lakás, új munkahely. A színházi körkép bemutatja, hogy ismét érdemes jegyet váltani nagyszerű előadásokra. Megtudhatjuk azt is, hogyan készül a királyi család karácsonyra és esetleges perekre a Korona folytatása miatt.

( A 2021.11.24-i adás ismétlése )

2021-11-24 13 óra Az adásból kiderül, hogy Zubornyák Zoltán színész-rendező ismét új életet kezd. Új lakás, új munkahely. A színházi körkép bemutatja, hogy ismét érdemes jegyet váltani nagyszerű előadásokra. Megtudhatjuk azt is, hogyan készül a királyi család karácsonyra és esetleges perekre a Korona folytatása miatt.

2021-11-10 13 óra Vírushelyzet, brexit, szolgáltatóipar, vicces, ősrégi, még érvényes angol törvenyek--- címszavak a Hello, Nothingam következő adásából.

2021-10-27 13 óra A műsorban meglepő új információkat hallunk III.Richárdról, ugyanis Zubornyák Zoltán járt az uralkodó múzeumúban. Egy nagy színésznő, Judi Dench időutazásáról készült filmről is mesél a színész-rendező. És, ahogy már megszokhattuk, az angliai vírushelyzetről is beszámolót kapunk.

2021-10-13 13 óra Az Angliában élő Zubornyák Zoltán színész-rendezővel filmekről, színházról, az angolok hagyományairól, James Bond autójáról és a még sajnos aktuális vírushelyzetről beszélgettünk.

2021-09-29 13 óra A Hello, Notthingam adásában, a többi között - szó lesz a brexit negatív hatásairól, a covid helyzetről, a színházi életről és a királyi családról.

2021-09-15 13 óra Az adásban - a többi között - szó lesz a szinész-rendező, Zubornyák Zoltán 60. születésnapjáról, Psota Irénről, az angol klubokról, fociról, teniszről és a vírushelyzetről.

2021-09-01 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgetünk a Brexit egyre romló hatásairól, a brit munkamorálról, a színházi és mozi életről, a hagyományok tiszteletéről.

2021-08-18 13 óra Új város, új munka, új élet. Mostantól Nottinghamből jelentkezik Zubornyák Zoltán színész-rendező.

• Helló London! • KétHetente Szerda 13:00-14:00 •

2021-08-04 13 óra Zubornyák Zoltán utoljára jelentkezik Londonból. Notthingam-be költözik. Beszél új lakhelyéről és munkahelyéről valamint arról is, hogyan tesztel egy új munkatársat a munkaadó. Szó lesz egy új londoni kiállitásról és arról is hogyan bucsúztatták egykori kollegái.

2021-07-21 13 óra Az adásban megismerkedhetünk, állandó vendégem, Zubornyák Zoltán lányával, aki táncos karrierje helyett igen érdekes pályát választott. Az adásból kiderült, mivel foglalkozik. Zubornyák Zoltán a vírushelyzetről, a gazdaságról, és természetesen kultúráról, fociról, teniszről beszélt, valamint felolvasta legújabb írását.

( A 2021.07.07-i adás ismétlése )

2021-07-07 13 óra Az adásban megismerkedhetünk, állandó vendégem, Zubornyák Zoltán lányával, aki táncos karrierje helyett igen érdekes pályát választott. Az adásból kiderül, mivel foglalkozik. Zubornyák Zoltán a vírushelyzetről, a gazdaságról, és természetesen kultúráról, fociról, teniszről beszél, valamint felolvassa legújabb írását.

2021-06-23 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel.

Az adásban szó lesz az angliai vírushelyzetről, a foci VB.-ről, egy fantasztikus új filmről, a kinti parlament működéséről, valamint a királynőről, aki ismét megjelent saját lovaival a legnagyobb derbyn.

2021-06-09 13 óra Vírushelyzet Angliában. Hogy nyitnak a mozik, színházak, éttermek? Mi a helyzet a királyi palotában? Hogy kezeli az ország a rasszista megnyilvánulásokat? Ezekről is beszélgetünk Zubornyák Zoltánnal, aki őszintén feltárja, milyen egy színházi bukás.

2021-05-26 13 óra Milyen a nyitás Londonban? Mit játsznak a mozik,a színházak? Fegyelmezettek-e az angolok? Milyen város Notthingham? Ezekről is szól lesz a Hello, London adásban. Zubornyák Zoltán színész-rendezővel beszélgettünk.

2021-05-12 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel ezúttal Budapesten beszélgettünk. Könyve dedikálására érkezett haza. Szó lesz legendás színházi előadásokról és persze az újra nyitó Londonról.

2021-04-28 13 óra A Londonban élő színész-rendező elmondja, hogy milyen a járványhelyzet Angliában. Érdekességeket mesél A Korona című sorozatról, valamint egy Néró kiállításról. Zubornyák Zoltán

2021-04-14 13 óra Zubornyák Zoltán, Londonban élő színész-rendezővel ezúttal Fülöp hercegre emlékezünk. Beszélünk a színész gyerekkoráról, az angliai vírushelyzetről és a színházak nyitásról.

2021-03-31 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel ezúttal összehasonlítjuk az angol és a magyar konyhát, helyzetjelentést kapunk a szigetország pandémiás helyzetéről, és megtudjuk, hogyan lett Zubornyák 2 színház igazgatója.

 Zubornyák Zoltán színész-rendezővel az angliai vírushelyzetről, angol szokásokról, különösen a teázásról, emlékezetes színházi élményeiről beszélgetünk.

2021-03-17 13 óra Zubornyák Zoltán színész-rendezővel ezúttal összehasonlítjuk az angol és a magyar konyhát, helyzetjelentést kapunk a szigetország pandémiás helyzetéről, és megtudjuk, hogyan lett Zubornyák 2 színház igazgatója.

2021-03-03 13 óra Folytatjuk a beszélgetést Zubornyák Zoltán színész-rendezővel Londonról, színházról, a családjáról, sok izgalmas sztorival fűszerezve

2021-02-17 13 óra Szegvári Katalinnal és Zubornyák Zoltánnal a Hello London következő adásában szó lesz az angol királyi családról, a brexit hatásáról, karantén idején, a színészképzésről itthon és Angliában, valamint sztorikat is hallhatunk a színházi világból.

2021-02-03 13 óra Folytatjuk a két hete elkezdett beszélgetést Zubornyák Zoltán színész rendezővel. Szó lesz új könyvéről, a londoni színházi életről, hagyománytiszteletről...

2021-01-20 13 óra Vendégem, a 10 éve Londonban élő színész, rendező, menedzser Zubornyák Zoltán.

Két heteként beszélgetünk.

2021-01-06 13 óra - Helló Szegvári! – köszönök örömmel Katinak, abból az alkalomból, hogy új műsort indít a Rádió Bézsen.

- Helló London! Ez legyen a műsor címe! - mondja.

- Legyen. - mondom neki és magamnak. Meg sem kérdezem, mit, hogyan hallhatunk majd, teljes a bizalom. A televíziózás nagyasszonya érti a dolgát.

Helló London, minden második szerdán, 13 órakor a Rádió Bézsen!

Azért, csak felhívom még egyszer Szegvárit, de azt a beszélgetést majd már önök is hallhatják. Hogy mikor? Január 6.-án, szerdán, 13 órakor.

• Ismerős hangok • Kedd 14:00-15:00 •

2020-07-09 12 óra
2020-07-09 13 óra 1. óra
Szegvári Kati vendége
Pierre Waline, egy francia, aki Budapesten szeret élni.
A Sorbonne-on magyar nyelvből és irodalomból doktorált. Elhozza kedvenc francia zenéit. Kedves, okos, szórakoztató ember. Nem bánják meg, ha velünk tartanak.

( A 2016.08.15 -iadás ismétlése )

2. óra
Nemlaha György és Szinetár Miklós a Musical Comedy egykori hazai színházáról

( A 2015.07.27-i adás ismétlése )

2019-08-27 14 óra Az Ismerős Hangok vendége a fotóművészet nagyasszonya, a Kossuth-díjas Keleti Éva

( A 2017.09.04-i adás ismétlése )

2019-08-20 14 óra Böhm Györggyel, megannyi hazai zenés színházi előadás rendező-dramaturgjával beszélget Szegvári Katalin és Nemlaha György.

( A 2017.08.07-i adás ismétlése )

2019-08-13 14 óra Wolf Péter, a kiváló zeneszerző, muzsikus lesz a vendégem. Lesz sok zene és érdekes témákról is gondoskodunk.

( A 2019.05.14-i adás ismétlése )

2019-08-06 14 óra Vendég: Újréti László a József Attila színház művésze

( A 2019.03.26-i adás ismétlése )

2019-07-30 14 óra Krizsó Szilvia, aki most nem kérdez, hanem magáról mesél. Közben a Budapest Bár muzsikál. Jó hangulatú egy órára számítsanak.

( A 2019.04.09-i adás ismétlése )

2019-07-23 14 óra Manapság sok sztárséf tündököl, ám van valaki, aki egykoron, amikor ezt a fogalmat még nem ismertük, az első igazi sztár volt. Földes Józsira / igen, így Józsi/ emlékezünk fiával, aki nagy tisztelettel őrzi édesapja emlékét. Vendég: Földes Tamás

( A 2019.04.23-i adás ismétlése )

2019-07-16 14 óra Vendég: Bosnyák Viktória, az egyik legsikeresebb magyar gyerekkönyv szerző.

Eddig 22 kötete jelent meg. Áprilisban újabb héttel jelentkezik. Nem csak gyerekeknek, hanem gyereklelkű felnőtteknek is ajánlatos elolvasni az írásait. És aki nem tudja, mit kell ly-nal illetve j-vel írni, annak ajánlom a Sirály a királyt. Ebből a mesekönyvből megtanulhatja.

( A 2019.02.05-i adás ismétlése )

2019-07-09 14 óra Közgazdász, jogász Berényi Ferenc. Tehát a számok, a racionális gondolkodásembere.
Ehhez képest szenvedélyes opera rajongó, a műfaj avatott ismerője. Sok zenével fűszerezve izgalmas beszélgetésre készülünk.

( A 2019.01.15-i adá sismétlése )

2019-07-02 14 óra Francia opera Berényi Ferenccel.

( A 2019.03.12-i adás ismétlése )

2019-06-25 14 óra Vendég: Sándor Erzsi, akivel új könyvéről beszélgetünk.Színház az egész világ... ez lehetne a mottója a Meddig jössz c. kötetnek.

( A 2019.06.18-i adás ismétlése )

2019-06-18 14 óra Vendég: Sándor Erzsi, akivel új könyvéről beszélgetünk.Színház az egész világ... ez lehetne a mottója a Meddig jössz c. kötetnek.

2019-06-11 14 óra Rácz Valira emlékezik Nemlaha György és Péter Zsolt

Rácz Vali közkedvelt magyar színész- és énekesnő, aki az 1930-as évek végén és az 1940-es évek elején élte fénykorát előadóművészként. Amellett, hogy rendszeres fellépője volt a zenés kluboknak, lemeze jelent meg, s emellett 20 filmben is szerepet kapott. Elbűvölő kinézete és szexepilje hozzásegítette, hogy a „magyar Marlene Dietrichként” emlegessék.  / Wikipédia /

2019-06-04 14 óra Lorán Lenkére emlékezünk Nemlaha Györggyel

2019-05-28 14 óra Vendég: Marko Čudić a belgrádi egyetem tanszékvezetője, műfordító. A magyar irodalom elkötelezett terjesztője Szerbiában.

( A 2017.05.29-i adás ismétlése )

2019-05-21 14 óra Wolf Péter, a kiváló zeneszerző, muzsikus lesz a vendégem. Lesz sok zene és érdekes témákról is gondoskodunk.

( A 2019.05.14-i adás ismétlése )


2019-05-14 14 óra
 Wolf Péter, a kiváló zeneszerző, muzsikus lesz a vendégem. Lesz sok zene és érdekes témákról is gondoskodunk.


2019-05-07 14 óra
 A legendás Kabos Gyulára emlékezünk Nemlaha Györggyel.

2019-04-30 14 óra Ismerős hangok. Kedd 14 óra Egyik kedvenc színésznőm, Nádasy Erika lesz a vendégem. Ilyen kalandos volt az élete, mígnem ma már a Miskolci Nemzeti Színház vezető művésze. 1985-1986 között a kecskeméti Katona József Színház kellékese volt, majd 1986-1992 között a színház énekkari tagja. 1992-1993 között a békéscsabai Jókai Színház, 1993-2011 között az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt. 2011-től a Miskolci Nemzeti Színház színésznője.Az egri Eszterházy Károly Főiskolán pedagógus diplomát szerzett . Nem csak beszél az adásban, hanem énekel is.

2019-04-23 14 óra Manapság sok sztárséf tündököl, ám van valaki, aki egykoron, amikor ezt a fogalmat még nem ismertük, az első igazi sztár volt. Földes Józsira / igen, így Józsi/ emlékezünk fiával, aki nagy tisztelettel őrzi édesapja emlékét. Vendég: Földes Tamás

2019-04-16 14 óra Nemlaha Györggyel és Kurutz Mártonnal, a Magyar Nemzeti Filmarchívum főmunkatársával, filmdalokról beszélgetünk. Lesz sok remek zene.

2019-04-09 14 óra Krizsó Szilvia, aki most nem kérdez, hanem magáról mesél. Közben a Budapest Bár muzsikál. Jó hangulatú egy órára számítsanak.

2019-04-02 14 óra Vendég: Felföldi Anikó számtalan operett és musical szereplője, akit prózai színészként is sokszor láthattunk. Lesz sok zene és persze a beszélgetés sem marad el. Nemlaha Györggyel kérdezzük a művésznőt.

( A 2019.01.09-i adás ismétlése )


2019-03-26 14 óra
 Vendég: Újréti László a József Attila színház művésze

 

2019-03-19 14 óra 2017.03.06-án a Rádió Bézs vendége volt Lázár Egon, a Vígszínház kalandos életű, azóta elhunyt, egykori 
gazdasági igazgatója.


( 2017.03.06-i adás ismétlése )

2019-03-12 14 óra Francia opera Berényi Ferenccel.

2019-03-05 14 óra Mensáros Lászlóra emlékezünk.

2019-02-26 14 óra A csodálatos Mezey Máriára emlékezünk. Emlékeikkel ebben segít nekünk: Szinetár Miklós, Vitray Tamás

2019-02-12 14 óra Ruttkai Évára emlékezünk, Nemlaha Györggyel.

( A 2017.02.06-i adás ismétlése )

2019-02-05 14 óra  Vendég: Bosnyák Viktória, az egyik legsikeresebb magyar gyerekkönyv szerző.
Eddig 22 kötete jelent meg. Áprilisban újabb héttel jelentkezik. Nem csak gyerekeknek, hanem gyereklelkű felnőtteknek is ajánlatos elolvasni az írásait. És aki nem tudja, mit kell ly-nal illetve j-vel írni, annak ajánlom a Sirály a királyt. Ebből a mesekönyvből megtanulhatja.

2019-01-29 14 óra Vendég: Felföldi Anikó számtalan operett és musical szereplője, akit prózai színészként is sokszor láthattunk. Lesz sok zene és persze a beszélgetés sem marad el. Nemlaha Györggyel kérdezzük a művésznőt.

2019-01-22 14 óra Honthy Hannára emlékezünk Nemlaha Györggyel. Galambos Erzsi telefonon lesz velünk. Ő együtt játszott az örök primadonnával.

2019-01-15 14 óra Közgazdász, jogász Berényi Ferenc. Tehát a számok, a racionális gondolkodásembere.
Ehhez képest szenvedélyes opera rajongó, a műfaj avatott ismerője. Sok zenével fűszerezve izgalmas beszélgetésre készülünk.

2019-01-08 14 óra ( Újra indul a műsor ) Vendég : Győri Márton festőművész, de beszélünk majd feleségéről, az ugyancsak képzőművész Soós Nóráról is. Ők azok, akik időnként kinyitják házuk kapuját, hogy ha van pénzünk vásárolni, ha nincs, csodálhassuk fantasztikus képeiket.

2017-10-30 15 óra Szegvári Katalin és Nemlaha György vendége: Kurutz Márton filmrestaurátor, filmtörténész

2017-10-16 15 óra Többnyire szép lányokat, nőket alakít a színpadon. A Naptárlányokban egy csúnya asszony szerepében lubickol. 

Tóth Enikő az Ismerős Hangok vendége hétfő 15 óra.

( A 2017.10.09-i adás ismétlése )

2017-10-09 15 óra Többnyire szép lányokat, nőket alakít a színpadon. A Naptárlányokban egy csúnya asszony szerepében lubickol. 

Tóth Enikő az Ismerős Hangok vendége hétfő 15 óra.

2017-10-02 15 óra Lorán Lenkére emlékezünk Nemlaha Györggyel.

2017-09-18 15 óra Vendég Merényi Judit, akinek neve egybeforrt a Budai Társaskörrel. Egy ékszerdoboz Budán, ahol az érték a mérték.

2017-09-11 15 óra Vendég Tallós Rita színész-rendező.

A az egyik legerősebb nő, akit ismertem. Nem csak a halálos kórt győzte le, hanem a női rendezőkkel szembeni előítéletet is.

2017-09-04 15 óra Az Ismerős Hangok vendége a fotóművészet nagyasszonya, a Kossuth-díjas Keleti Éva

2017-08-21 15 óra Vendég Hargitay D. Dávid művészettörténész, becsüs, oktató,a magyar műtárgy kereskedelem egyik meghatározó alakja, aki nem szokványos módon műveli szakmáját. Izgalmas témák, egy izgalmas embertől, aki szenvedélyesen kutatja Karády Katalin életét, az Art Decot, és Budapest múltját, és aki egy rádióban is érzékletesen tud beszélni képekről.

( A 2016.08.22-i adás ismétlése )

2017-08-14 15 óra Vendég: Pierre Waline, egy francia, aki Budapesten szeret élni. A Sorbonne-on magyar nyelvből és irodalomból doktorált. Elhozza kedvenc francia zenéit. Kedves, okos, szórakoztató ember. Nem bánják meg, ha velünk tartanak.

( A 2016.08.15-i adás ismétlése )

2017-08-07 15 óra Böhm Györggyel, megannyi hazai zenés színházi előadás rendező-dramaturgjával beszélget Szegvári Katalin és Nemlaha György.

2017-07-31 15 óra Vendég: Wisinger István egykori tévés, jelenleg sikeres író

2017-07-24 15 óra Márkus Lászlóra emlékezünk Nemlaha Györggyel

2017-07-17 15 óra Kende Lászlóval a country zenéről

( A 2015.07.20-i adás ismétlése )

2017-07-10 15 óra Szegvári Katalin

beszélgetése Balázsovits Edit színművésznővel


( A 2015.07.13-i adás ismétlése)

2017-07-03 15 óra Vendég a csodálatos hangú Tóth Vera.

( A 2016.07.11-i adás ismétlése )

2017-06-26 15 óra Évekig úgy ismertük, hogy ő Sándor Erzsi fia.

Ma már tudjuk, hogy remek zenész. Ő az, aki 2015 áprilisában elindította Juhász Tomi – Vaklárma nevű szóló projektjét. Zenész, zeneszerző, aki olykor élesebben látja a világot, mint mi, látók.

2017-06-19 15 óra Vendégem Sándor Erzsi az Anyavalya c. szenzációs könyv szerzője.

( A 2016.06.13-i adás ismétlése )

2017-06-12 15 óra A műsor vendége Oszvald Marika Kossuth-díjas művésznő.

( A 2016.04.11-i adás ismétlése )

2017-06-05 15 óra  Vendég: Gulyás Dénes Kossuth -díjas operaénekes, aki nem csak itthon, hanem a világ opera színpadain is sikereket aratott.

(A 2017.05.08-i adás ismétlése )

2017-05-29 15 óra Vendég: Marko Čudić a belgrádi egyetem tanszékvezetője, műfordító. A magyar irodalom elkötelezett terjesztője Szerbiában.

2017-05-22 15 óra Vendég: Bánki Iván rendező, aki sokat tett az egykori MTV-ben az igényes szórakoztatásért. Lesz sok zene is, valódi sztárokkal, akikkel Bánki Iván dolgozott.

2017-05-15 15 óra Kállai István író-szerkesztőre emlékezünk Nemlaha Györggyel. Sok jó zene is lesz.

2017-05-08 15 óra Vendég: Gulyás Dénes Kossuth -díjas operaénekes, aki nem csak itthon, hanem a világ opera színpadain is sikereket aratott.

2017-04-24 15 óra Szegvári Katalin és Nemlaha György vendége: Blum József zeneszerző, előadóművész.

2017-03-13 15 óra Vendég: Némedi Csaba Ausztriában élő, ma már világhírű operarendező, aki izgalmasan újra fogalmazza a klasszikusokat.

( A 2016.04.25-i műsor ismétlése )

2017-03-06 15 óra Hétfő 15 óra Vendég: Lázár Egon, a Vígszínház kalandos életű, nyugalmazott gazdasági igazgatója.

2017-02-27 15 óra Nemlaha Györggyel és Szegvári katalinnal emlékszik meg a műsor Kiss Manyiról.

2017-02-20 15 óra Nemlaha Györggyel és Kállai Istvánnal ( író dramaturg ) beszéget Szegvári Katalin és a Csárdáskirálynő oprettről lesz szó.

( A 2015.02.23-i adás ismétlése )

2017-02-13 15 óra Nemlaha Györggyel és Sándor Pál Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producerrel, Karády Katalinról.

( A 2016.02.22-i adás ismétlése )

2017-02-06 15 óra Ruttkai Évára emlékezünk, Nemlaha Györggyel

2017-01-30 15 óra Az Ismerős Hangok vendége: Molnár Zsuzsa színművész

2017-01-16 15 óra Németh Marikára, a csodálatos primadonnára emlékezik Nemlaha György és Szegvári Katalin

2017-01-09 15 óra Vendég: Sorbán Attila erdélyi író, akié, a románok szerint is, a legjobb erdélyi regény.

( A 2016.08.01-i adás ismétlése )

2017-01-02 15 óra Rátonyi Róbertre emlékezünk Nemlaha Györggyel . Vendég: Ràtonyi Hajni

( A 2016.11.07-i adás ismétlése )

2016-12-19 15 óra Nemlaha Györggyel Jávor Pálra emlékezünk

2016-12-12 15 óra  vendég : Tölgyesi Katalin fotóművész, kulturális menedzser, aki a magyar iskolákat járja, hogy felvilágosítsa a diákokat a holocaust borzalmairól.

2016-12-05 15 óra Vendég: Bach Szilvia

Garantáltan nem fogunk unatkozni.

( A 2016. 08.08-i adás ismétlése )

2016-11-28 15 óra Vendég: Gergely Róbert színművész-énekes, a Gergely Theater vezetője.

2016-11-21 15 óra A médiából is ismert ügyvéd, Kamarás Péter lesz a vendégem. Ügyvédnél vagyok / Jogi fogások és mellékfogások / címmel jelent meg könyve. Erről is beszélgetünk

2016-11-14 15 óra Vajda Gergely zeneszerző klarinétos, Kincses Veronika és Vajda József fagottművész fia.

2016-11-07 15 óra Rátonyi Róbertre emlékezünk Nemlaha Györggyel . Vendég: Ràtonyi Hajni

2016-10-31 15 óra Vendég: Balogh Sándor a Magyar Afrika Társaság (AHU) néven működő civil- és humanitárius szervezet alapító elnöke. Egy üzletember, akit nem csak a pénz, hanem a világ sorsa is érdekel.

( A 2016.10.17-i adás ismétlése )

2016-10-24 15 óra Kabos Lászlóra emlékezünk özvegyével, Urbán Erika színművésznővel és Nemlaha Györggyel.

2016-10-17 15 óra Vendég: Balogh Sándor a Magyar Afrika Társaság (AHU) néven működő civil- és humanitárius szervezet alapító elnöke. Egy üzletember, akit nem csak a pénz, hanem a világ sorsa is érdekel.

2016-10-10 15 óra Szegvári Katalin vendége Oszvald Marika Kossuth-díjas művésznő.

( A 2016. 04.11-i adás ismétlése )

2016-10-03 15 óra Vendég: Zalán János színész, akinek hangját megannyi szinkronizált filmből ismerjük. Ő a Pesti Magyar Színház igazgatója, aki nem csak sikeres előadásokat tűzött ki céljául, hanem azt is, hogy mind több kulturális intézmény legyen elérhető a mozgássérült , fogyatékos emberek számára. Ebből írja doktori disszertációját is.

2016-09-26 15 óra Vendége: Márton András színész, rendező, diplomata.

2016-09-19 15 óra Nemlaha Györggyel Feleki Kamillra emlékezünk.

( A 2016. 09.05-i adás ismétlése )

2016-09-12 15 óra Mit kell tudni egy szubrettnek? Énekelni, táncolni, prózát mondani.Heti vendégünk mindezt tudja: Szendi Szilvi az Operettszínház tagja

2016-09-05 15 óra Nemlaha Györggyel Feleki Kamillra emlékezünk.

2016-08-29 15 óra Lantos Mihály egyetemi oktató villám olvasás

2016-08-22 15 óra Vendég Hargitay D. Dávid művészettörténész, becsüs, oktató,a magyar műtárgy kereskedelem egyik meghatározó alakja, aki nem szokványos módon műveli szakmáját. Izgalmas témák, egy izgalmas embertől, aki szenvedélyesen kutatja Karády Katalin életét, az Art Decot, és Budapest múltját, és aki egy rádióban is érzékletesen tud beszélni képekről.

2016-08-15 15 óra Vendég: Pierre Waline, egy francia, aki Budapesten szeret élni. A Sorbonne-on magyar nyelvből és irodalomból doktorált. Elhozza kedvenc francia zenéit. Kedves, okos, szórakoztató ember. Nem bánják meg, ha velünk tartanak.

2016-08-08 15 óra Vendég: Bach Szilvia 

Garantáltan nem fogunk unatkozni.

2016-08-01 15 óra Vendég: Sorbán Attila erdélyi író, akié, a románok szerint is, a legjobb erdélyi regény.

2016-07-25 15 óra Peller Károly operett színház táncos

2016-07-18 15 óra Nemhala György 1950-es évek zenés darabjairól

2016-07-11 15 óra Vendég a csodálatos hangú Tóth Vera

( A 2016.06.06-i adás ismétlése )

2016-07-04 15 óra Némi kortörténettel fűszerezve, Nemlaha Györggyel ízelítő adunk az ötvenes évek zenés színpadi darabjaiból. 2. rész.

2016-06-27 15 óra Némi kortörténettel fűszerezve, Nemlaha Györggyel ízelítő adunk az ötvenes évek zenés színpadi darabjaiból. 1. rész. (ism)

2016-06-20 15 óra Némi kortörténettel fűszerezve, Nemlaha Györggyel, ízelítő adunk az ötvenes évek zenés színpadi darabjaiból. 1. rész.

2016-06-13 15 óra Vendégem Sándor Erzsi az Anyavalya c. szenzációs könyv szerzője

2016-06-06 15 óra Vendég a csodàlatos hangú Tóth Vera

2016-04-25 15 óra Vendég: Némedi Csaba Ausztriában élő, ma már világhírű operarendező, aki izgalmasan újra fogalmazza a klasszikusokat.

2016-04-11 15 óra A műsor vendége Oszvald Marika Kossuth-díjas művésznő.

2016-03-07 15 óra Simkó Erikával

2016-02-29 15 óra Nemlaha Györggyel, telefonon Galambos Erzsivel és Szinetár Miklóssal, Honthy Hannáról.

2016-02-22 15 óra Nemlaha Györggyel és Sándor Pál Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producerrel., Karády Katalinról.

2016-02-15 15 óra vendég Petrovics Eszter szerkesztő rendező Galambos Erzsi és Petrovics Emil lánya

2016-01-11 15 óra Juszt Balázs rendező producer

2015-12-21 15 óra Somogyi Pál belsőépítész

2015-12-07 15 óra Nemlaha Györggyel Karácsonyi zenék között világsztárokkal

2015-11-30 15 óra Vajda Gergely zeneszerző klarinétos, Kincses Veronika és Vajda József fagottművész fia

2015-11-23 15 óra  ISMÉTLÉS. Módos Péter televíziós zenei szerkesztő, műsorvezető

2015-11-16 15 óra Balázsovits Lajos Balázs Béla-díjas magyar színész, színházi rendező és színigazgató, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

2015-11-09 15 óra Az Ismerős Hangok mai vendége Révész Tamás a Budapest Autófinanszírozási ZRT elnök-vezérigatója, aki zenél, zenét gyűjt, zenei lemezeket támogat. Egy üzletember, akinek lelke van.

2015-11-02 15 óra Módos Péter televíziós zenei szerkesztő, műsorvezető

2015-10-26 15 óra Nemlaha György és Kalmár Tibor

2015-10-19 15 óra ISMÉTLÉS: Puskás Tamás a Centrál Színház igazgatója. Közben Básti Juli dalait hallhatjuk.

2015-10-12 15 óra  ISM: Nemlaha György ezúttal kedvenc zenéiből hozott

2015-10-05 15 óra Nemlaha György ezúttal kedvenc zenéiből hozott

2015-09-21 15 óra ISM: Esztergályos Cecília Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes és Kiváló művész

2015-09-14 15 óra Ma az Ismerős Hangok vendége Puskás Tamás a Centrál Színház igazgatója. Közben Básti Juli dalait hallhatjuk.

2015-09-07 15 óra Nemlaha Györggyel ezúttal Fényes Szabolcs "munkásságáról" lesz szó

2015-08-31 15 óra ISM: Esztergályos Cecília Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes és Kiváló művész

2015-08-24 15 óra A műsor mai vendége Esztergályos Károly Érdemes és Kiváló művész. Megannyi tévéfilm és színház előadás rendezője.

2015-08-17 15 óra ISM: Az Ismerős hangok vendége lesz az örökifjú Lehoczky Zsuzsa Kossuth-díjas színésznő, aki a magyar színházi életbe a My Fair Lady címszerepében robbant be. Nemlaha György és Szegvári Katalin, sok zenével idézik fel a művésznő pályafutásának legfőbb állomásait..

2015-08-10 15 óra Esztergályos Cecília Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes és Kiváló művész

2015-08-03 15 óra Az Ismerős hangok vendége lesz az örökifjú Lehoczky Zsuzsa Kossuth-díjas színésznő, aki a magyar színházi életbe a My Fair Lady címszerepében robbant be. Nemlaha György és Szegvári Katalin, sok zenével idézik fel a művésznő pályafutásának legfőbb állomásait.

2015-07-27 15 óra Nemlaha György és Szinetár Miklós a Musical Comedy egykori hazai színházáról

2015-07-20 15 óra ISM: Kende Lászlóval a country zenéről

2015-07-13 15 óra Balázsovits Edit színművésznővel

2015-07-06 15 óra az Ismerős hangok vendége: az örökifjú Galambos Erzsi lesz.

2015-06-29 15 óra Gardi Tamás színművész szinkronszínész

2015-06-15 15 óra Nemlaha Györggyel folytatjuk muiscal sorozatunkat

2015-06-08 15 óra Nemlaha Györggyel a musicalekről

2015-06-01 15 óra A vendég:  Balázsovits Edit színművész, aki elhozza azokat a dalokat, amelyeket Bódi László, Cipő írt neki. 

2015-05-18 15 óra Az Ismerős hangok hétfői vendége Kocsák Tibor karmester, a Madách Színház zenei vezetője, zeneszerző. Legsikeresebb műveiből  a legszebb dalokat hallhatjuk.

2015-05-11 15 óra A magyar operett történet utolsó adása. 

2015-05-04 15 óra Halász Judit Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

2015-04-27 15 óra Nemlaha Györggyel a magyar operett születéséről

2015-04-20 15 óra Kincses Veronika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő (lírai szoprán), Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, egyetemi tanár.

2015-04-13 15 óra Érdi Sándor újságíró, televíziós főszerkesztő

2015-03-30 15 óra Horváth Attila költő, szövegíró

2015-03-23 15 óra Kende Lászlóval a country zenéről

2015-03-16 15 óra Halász Jutka szinművésznő

2015-03-09 15 óra Újra operettek kuliszatitkait árulja el nekünk - persze sok zenével fűszerezve - Kállai István író, dramaturg, egykori tévés műsorvezető és Nemlaha György egykori tévés szerkesztő.

2015-03-02 15 óra Sándor Klára docens Szegedi Egyetem

2015-02-23 15 óra Kállai István, Nemhala György operettről

2015-02-16 15 óra Kováts Kriszta énekes rock opera

2015-02-09 15 óra Sándor Erzsi riporterrel beszélgetés fiáról könyvéről

Kovalik Márta díj

Jó emberek díja

 2018- ban a Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember és tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

2021-ben Szalay Kriszta színésznő vehette át a díjat.

2020-ban Talyigás Katalin szociológus a SZIA alapítója volt a díjazott.

2019-ben Vekerdi Tamás pszichológus kapta a díjat.  

2018-ban az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója volt.

 >>>

ÉS kritika

Élet és  Irodalom 2021. október 8.
Károlyi Csaba

Asztalfő

(Lábjegyzet. Vlasics Sarolta műsora, Rádió Bézs, szeptember 30., csütörtök, 16.00–17.00)

Hát, ennek a beszélgetésnek például a Kossuthon lett volna a helye, ha az még közszolgálati lenne és nem pártállami rádió. Báron remekül beszélt, jól követhető, adatgazdag és nagyívű portrét vázolt, üdítően barátságos hangnemben. Vlasics ügyesen kérdezett, tudta, hogyan lesz a lehető legösszefogottabb kép a kivételes életműről.

Ferenc Józsefet egyszer megkérték, üljön az asztalfőre, de ő azért se oda ült, majd ezt mondta: „Fiam, jegyezd meg, ahol én ülök, az az asztalfő.” Állítólag Jancsó Miklós is szerette ezt a mondást, és szeretett nem az asztalfőre ülni. Báron György idézte most föl Jancsó alakját és művészetét Vlasics Sarolta heti kulturális műsorában.

Lábjegyzet – segít az eligazodásban.” Így mutatkozik be ez a műsor. És valóban segít. A Lábjegyzet mindig érdekes. Szó volt mostanában benne Gerhard Richter kiállításáról éppúgy, mint Spiró György esszékötetéről, a Zeneakadémia tehetséggondozó programjáról vagy – a legutóbbi adás második felében – Nagy Péter István Don Carlos-rendezéséről a Radnóti Színházban.

Szeptember 27-én volt száz éve annak, hogy Jancsó Miklós megszületett, sokan és sokféleképpen emlékeztek mostanában erre – Báron György is utalt rá –, többek közt a FreeSZFE, a CineFest. Sőt, Budapesten a Bazilika előtti téren vetítették le a Szegénylegényeket. Kell-e ennél több? Hát, ennek a beszélgetésnek például a Kossuthon lett volna a helye, ha az még közszolgálati lenne, és nem pártállami rádió. Báron remekül beszélt, jól követhető, adatgazdag és nagy ívű portrét vázolt, üdítően barátságos hangnemben. Vlasics ügyesen kérdezett, tudta, hogyan lesz a lehető legösszefogottabb kép a kivételes életműről.

Lehet, hogy mosolyogna vagy legyintene ezt az ünneplést látván, mondta Báron Jancsóról, akit elképesztően nagyvonalú embernek ismert meg, olyannak, kinek harmónia van a művei és a személyisége között. Még azt is megengedhette magának, hogy nem engedett meg mindent magának, így a filmkritikus, és ez itt nem üres patron. Báron beszélt a forgatásokról is, Jancsó szeretett nem csak profi színészekkel dolgozni, beemelte a filmjeibe Szentjóby Tamást, Halász Pétert, Cseh Tamást, Lovasi Andrást, a Szörnyek évadjában szinte utódjának nevezte meg Tarr Bélát, élete vége felé a Lámpásban (Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten) maga is szerepelt Hernádi Gyulával együtt, mintegy búcsúzásképpen. Aztán utána még hat ugyanolyan komédiát forgatott. Szeretett állandó stábbal dolgozni, Kende János, Grunwalsky Ferenc, Kézdi-Kovács Zsolt, Galkó Balázs, Balázsovits Lajos, Kozák András és így tovább, aztán Kapa és Pepe.

Aktuálisak-e ma a filmjei? – tette föl a kézenfekvő kérdést Vlasics Sarolta. Aktuálisabbak, mint valaha, jobban élnek – válaszolta Báron –, az önismétlés és a modor nála védjegy, csak a nagyoknál van ilyen, minden korszaka frissnek hat most is, és rólunk szól. Régen társadalmi esemény volt, ha Jancsó végigment az utcán, utolsó filmjei pedig ma nemzedéki kultfilmek. A beszélgetés végighaladt az életmű korszakain, annak jegyében, hogy a rendező mindig követte a politikai változásokat, a 60-as években a hatalom és a személyiség, a hatalom és a tömeg kérdése foglalkoztatta, a 70-es években káoszt érzékelt, Olaszországban várta-várta a rendszer összeomlását, a 90-es években elhallgatott, majd idős korára visszajött a burleszkkel és a groteszkkel, ilyesmit csak az öreg Buñuel csinált.

Jancsó műveiben abszolút kontinuitás van végig, a nagyon hosszú snittek meditatív stílust eredményeznek – magyarázta lelkesen Báron –, nála mindig hangsúlyos, hogy a film a képek művészete, a Szegénylegények például a dialógusok nélkül is érthető. Antonioninál a hosszú snittek az elidegenedésről szólnak, Jancsónál a személyiség a hatalomnak való kiszolgáltatottságáról. A szimbólumai, a rekvizitumai örök érvényűek. Az önálló filmnyelv és a szabad gondolkodás pedig összefügg. Jancsó öt perc után felismerhető, mint Fellini, Antonioni, Tarr. Öröm volt ezt az összegzést hallani.

Végül Vlasics a személyes élményeiről kérdezte Báront, aki boldogan válaszolt erre is: ő nem volt filmrendező, csak akkor, amikor forgatott, de akkor is happening volt a munka során. Nagyvonalú, jó humorú ember volt, királyi eleganciával megáldva. Én se előtte, se utána nem láttam ilyen természetes módon 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom heti tv erd tv

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár hét esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Érd most

az Autodoc Club weboldalán