A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek 2020

 

Hallgassa a Rádió Bézst telefonján is, mostantól akár adatforgalmi díj nélkül, amíg minimális adatkerettel rendelkezik!

1000 Ft a havi Vodafone Music Pass előfizetés és ezért sok más dolgot is hallgathat belföldön és az EU-ban. De inkább hallgasson minket, éjjel-nappal, úton- útfélen. Telefonján is szóljon a Rádió Bézs!

A vásárlás megoldható közvetlenül a weboldalról, illetve a My VF Applikáción keresztül is. Kattintson ide

Vodafone

 

2020 júniustól ismét új műsorok, új műsorvezetők! Régi műsorok új időpontban. VIsszatérő rádiósok friss programokkal. Hallgassák élőben, az ismétléseket vagy az archivumból!

 

KATARZIS és KOKTÉL

Két zenei műsor Varjú Tamás szerkesztésében kedden és szerdán reggel 9-től, hogy jól induljon a nap!
Ismétlés vasárnap délután 4-től.

TIRAMISU

Soproni Éva Rómában él és onnan készíti számunka az olasz életet, kultúrát és zenét bemutató műsorát. Azt ígéri, nagyon olasz és nagyon ellenállhatatlan lesz - épp úgy mint a tiramisu.
Kéthetente szerdán 4-től, ismétlés csütörtökön  hajnalban 3-tól és pénteken este 11-től.

PASIK                                                              

Balázs Andi rendkívüli színésznő. Műsorában a pasik sem egyszerűen férfiak, férjek, barátok, hanem PASIK, akiket  új szemüvegen keresztül láthatunk.
Kéthetente kedden 5-től, ismétlés csütörtök este 11-től

NEW YORK

Szaday Pável Katalin több évtizede él New Yorkban. Műsorában kedvenc amerikai előadóinak zenéit mutatja be. Meg persze New Yorkot.
Pénteken 9-től, ismétlés vasárnap este 7-től és  kedden este 11-től.

C.V.
Zenei szerkesztői életpálya modell

Szever Pál  életrajzi ihletésű zenei műsora ezentúl hetente csütörtökön 7-től, ismétlés pénteken este 10-től és szombaton 6-tól

REDŐNY

Földes Péter az 1945 és a rendszerváltozás között alkotó magyar humoristák munkáit és személyét mutatja be új időpontban, kedden 4-től, ismétlés vasárnap este 6-tól.

 
 
 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

Bézs Estek 

Nyári különkiadás 

K11 Művészeti és Kulturális Központ 
Budapest 7. ker. Király utca 11.

2020. július 22., szerda, 20:00–22:00

Nyár!

Rádió.
Ha csak tehetjük élő adásban szólunk, nem felvételről.
Jelenléttel, egyenesben, egyenesen.
6. éve mondom, itt a Rádió Bézs. Hatodik éve dolgozunk
hibákkal és erényekkel, Önökkel.
 
Öt és fél éve kezdtük, s azóta egyre többen vagyunk.
Együtt. Senki ellen. Ritka ez manapság.
Egyébként 5-6 év nem hosszú idő - jó esetben - egy ember életében. De mégis. Mi azóta töltjük a kincsesládát energiával, tudással, érzelemmel, türelemmel, szeretettel. Nyissa ki! Az öné is.
 
Nekünk, a műsor készítőinek sokat jelent, hogy Önnel lehetünk! Ez a fizetségünk! Ez a honorárium. Nem pénzért dolgozunk - persze nem ártana az sem -, hanem az Önök elismeréséért, jobb esetben szeretetéért.
 
Itt a nyár.
Álságos lenne azt mondanom, hogy mindenkinek szép és pihentető lesz. Sokan vannak egyedül. Sokan betegek. Sokan szegények. Sokan munka és jövőkép nélküliek. Sokan gyászolnak, sokan búcsúznak, talán ezekben a percekben is a múltjuktól, szeretteiktől, tán épp az életüktől…
 
Boldog és drámai napok, hónapok. Mosollyal, könnyel, száraz szemekkel, fásultsággal, öleléssel, büszkeséggel, aggódással.
 
Itt a nyár! A nap süt, a Balaton, a Duna vize hűsítve ölel.
Emlékszem, szerettem nézni anyám arcát is, mikor a nyaralás, az indulás elött csomagolt…
 
Induljanak! Pihenjenek, ha tehetik! Itt a nyár.
 
Fodor
 
Műsorelőzetes  a kattintás után: július 6 - 12
 >>>

Azok az utálatos Hétfők

Szalga Bogi

Ha a napoknak személyiséget kellene adni, akkor szerintem a hétfő egy karrierista, magára sokat adó, elegáns, egyenes, kissé pikírt nőszemély. Az a fajta, akit lehet utálni, mert jól csinálja, amit csinál, és pont ugyanazt várja el mindenki mástól is. Az állandó tettrekészsége, az emberben valami gyomorból induló ellenállást vált ki. Nem ismeri a mások által sokat használt kifogásokat, mint beteg a gyerek, megrágta a kutya, fúj a szél és fáj a fejem. A mártíroktól a hideg futkos a hátán, a feladat az feladat, el kell végezni és ennyi. Csak úgy nem kezd el fecsegni az életéről, de mikor rákérdezünk, - persze bízva abban, hogy kiderül, magányos, mint a kisujjunk – elő áll valami olyan történettel, amitől rögtön zavarban is érezhetjük magunkat a saját életünkkel kapcsolatban. Nehezen tudjuk elképzelni róla, hogy a hosszúhétvégés ünnepekkor, mivel tölti az idejét. Aztán, mikor másnap elmeséli, kiderül, hogy azt is képes volt hasznosan, de főleg irigylésre méltóan tölteni.

Mielőtt mindenki felkelt volna, kocogott a hajnallal, majd csoda reggelit készített a családnak, sütött egy kakaós kalácsot, ami persze ki sem repedt, aztán kacagva túrabakancsot húzott magára, és mindenki másra is, majd kirándult a családdal. Hazaérve, mindenkit jóllakatott az ebéddel, amit Pinterestre való vintage stílusban tálalt és persze, jó előre megfőzött már reggel. A délután folyamán kezébe vette az egyik legújabb siker könyvet, és nyugodtan olvasgatott egy kávé mellett a teraszon, miközben a tökéletes testű férje félmeztelenül neki állt megszerelni azt, amit tegnap délután, csak úgy futólag, megemlített neki. Mindeközben a gyerekek? Tennénk fel a kérdést hátha, fogást találunk, de neki erre is biztos válasza van. A kertben együtt játszottak egész délután, kissé kínos volt, mert az egész utca hallotta, ahogy kacagnak. A meséjét pedig, a tökéletes fogsorát megvillantva, egy mosollyal zárja. Nyilván nem érdekli, hogy mi, többiek, mit csináltunk, hiszen látja rajtunk, hogy a szemünkkel gyűlöljük, a szánkkal csodálkozunk, a testünkkel pedig bízunk benne, hogy soha nem is fog rákérdezni, nehogy szégyenben maradjunk. Feszültséget oldva, már-már mi könyörgünk azért, hogy munkára küldjön minket, nincs csalódás meg is teszi. Természetesen elsőként lép le a színről, ezzel is példát statuálva. Mi többiek még egy-két szitokszó használata mellett összesúgunk a háta mögött, megemlítjük, micsoda kérkedő penészvirág, és elindulunk elfolyni a feladatainkban. A nap hátralévő részében többször eszünkbe jut az utálatos Hétfő, de egyszer sem merjük kimondani, hogy kicsit mind vágyunk a helyére.

 

 >>>

Mese

Otthon ül a család. Jó esetben beszélgetnek, közösen tesznek-vesznek, takarítanak, főznek, játszanak.

Tán rádiót hallgatnak. A Bézst. Keddenként 16 órától, együtt is megtehetik, mert Szalóczy Pál Kazinczy-díjas előadóművész úgy érezte, hogy az Illyés Gyula által kötetbe válogatott 77 magyar népmesét hangzó anyaggá varázsolja.

A mesék többsége persze nem esti mesének való, és – legalábbis eredetileg – nem is gyerekeknek készült.

Szerencsére szép mese sokkal több olyan van, ahol a végén győz az igazság, ahol a jóság, az áldozatkészség vagy a hősiesség elnyeri jutalmát, és ahol a szegényember is sokra viheti.

Bárcsak az életben is így lenne!

 >>>

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

A 37.

A főszerkesztői rendelés a koronára szólt. Szabadkozásféle szövegemet ott szakította félbe János, hogy hát akkor ezt a 37. napot írjam meg. Mármint hogy 37. napja nem úszom. Most 49. napja nem úszom, amikor nekiveselkedek a feladatnak. Nem egyszerű halogatásról van szó, hanem arról, hogy éppen mit is kéne írni. Ma, amikor történetesen anyák napja van, a tegnapelőtti lendületvételkor meg éppen a munka ünnepe volt vagy mi. Nagyjában és egészében pedig járvány van meg karantén, nekem, itt Budapesten most már nagyon konkrétan, ellentétben a némileg felszabadított vidékkel. Sál, sapka, kesztyű, mehetek cseresznyét szedni, pardon, maszk, kesztyű és sehová sem mehetek, hacsak egy kiló kenyérért nem.

Barátja vagyok a tényeknek, jegyzetírói minőségemben meg különösen. És ez a fő oka a halogatásnak: nincs elegendő hiteles tényem, nincs kilátásom, rálátásom, no meg perspektívám se. Ma mintha lett volna egy anyák napi „ajándék”, reggel öt halottat jelentettek a már régóta napi 10-11-12 helyett. Egy angol lap nem sajnálta az időt egy kis számolgatásra és azt találta, hogy a naponta jelentett koronaáldozatok száma nem mutatkozik pluszban az egyébként szokásos napi halálesetek számához képest. Több ország hivatalos adatait egybevetve jött ki a kollégáknak ez az eredmény, nem hegyezték ki a dolgot ránk, versenyképes magyarokra. Akiknél a vezetés közepesen gyorsan kapcsolt, utána eredt Ausztriának, de inkább az egészségügyet, valójában a hatalmát mentette, mint a gazdaságot, főleg nem az állás nélkül maradottakat. Ellapította a járványt, bár mára volt jelezve a csúcs, ilyen lapítás mellett itt a laptopnál semmiféle csúcsot nem érzékeltem. Orosz rulettet játszunk: ki tudja, mikor, mi lesz, majd kiderül. Elképesztőn sokat sikerült spórolni a teszteken, de hát milyen rulett az, ha tudom, hogy hány golyó van a fegyverben. Nagyjában és egészében: mit tudom én.

Remény: lesz alkalmas gyógyszer, nemcsak olyan, amiről másnap kiderül, hogy mégse. Lesz oltás. Talán szeptemberben. De az is lehet, hogy helyette október-november – jön a második hullám. Addigra mindenki immunis lesz, és csak annyira fogja utálni az öregeket, amennyire tavaly. Az is éppen elég. Nagyjából addigra növesztek olyan bicepszeket, hasizmokat és lábikrákat, mintha úsznék és nem szárazföldön kínoznám magam. Addigra minden ki lesz takarítva a lakásban, vicces, hogy még mindig nincs – de kinek van ideje rá a töméntelen fertőtlenítés mellett? Nyilvánvaló, se túlszórakoztató nem vagyok, se jókedvű. Talán ha megbízható forrásból tájékoztatnának róla, hogy mikor lesz addigra.

2020. május 3.
Faragó Judit

 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom Online Rádiók HU

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás
Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán

Játék

Nem csak a tenger hűsít, nem csak a Balaton vize vár! Jól esik eldugott tavainkban is megmártózni és felfedezni a csendes tájak örömét. Ismeri hazai tavainkat?  Válaszoljon kérdéseinkre és a helyes megfejtést beküldők között könyvnyereményt sorsolunk ki.  

 >>>