A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek

Hallgassa a Rádió Bézst telefonján is, mostantól akár adatforgalmi díj nélkül, amíg minimális adatkerettel rendelkezik!

1000 Ft a havi Vodafone Music Pass előfizetés és ezért sok más dolgot is hallgathat belföldön és az EU-ban. De inkább hallgasson minket, éjjel-nappal, úton- útfélen. Telefonján is szóljon a Rádió Bézs!

A vásárlás megoldható közvetlenül a weboldalról, illetve a My VF Applikáción keresztül is. Kattintson ide

Vodafone

Szeptembertől megújult műsorstrukturával, új műsorokkal indul a Bézs ősz! 

5BabaMama Öt anyuka, kis gyerekekkel. Ötféleképp gondolkodnak, ötféle helyzetben vannak. Hétfőnként 12 és 13 h között elmondják, hogy szerintük hogyan, mivel, miért és miért nem. Ismétlés szombaton 14 és 15 h között.

Hegyi Iván sportújságíró, de a könnyűzenéről már 23 könyvet írt. Beat-les című műsorában péntek14 h-tól zenéket és történeteket válogat. Ismétlés hétfőn reggel 8-tól, kedden 7-től és vasárnap 9-től.

Szia Tanár Úr!  Dr. Gerő Péter oktatási szakértő műsora arról szól, hogy megismerjünk, megértsünk valamit, amiről – sajnos vagy szerencsére – a legtöbbünknek nincsenek személyes tapasztalatai. Kéthetenként kedden 17 és 18 óra között, ismétlés pénteken 23 -tól és vasárnap 8 órától.

Budapest. 2 óra a városról minden csütörtökön 12-től, váltott műsorvezetőkkel, változatos témákkal és zenékkel. Ismétlés pénteken éjjel 2-től és vasárnap este 9-től. 

 
 
 

 

 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

 

Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

WOODSTOCK 50

Ötven évvel ezelőtt poptörténelmet csinált néhány fiatalember.

Ötven évvel ezelőtt valakik fejest ugrottak az ismeretlenbe. Woodstock!

Richard Rifkin ötletgazda izgalmas, egésznapos adást készít angolul a Bézs zenei csatornáján! De ez még nem elég!

A Rádió Bézs 1-en 17 órától 23 óráig magyarul, magyarokkal bogozgatja a háttér történéseket BOROS, VOGA és FODOR.

Woodstock, 50, Rádió Bézs!

Kezdés 2019. augusztus 16-án, pénteken, 17 órakor, mind a két csatornán!

 
augusztus 12- 18
 
 >>>

Woodstock kvíz

Augusztus 5-től 10 napon át minden hétköznap megjelenik itt egy-egy, az 50 évvel ezelőtti woodstocki eseményekhez kapcsolódó kérdés.

A választ emailben kérjük a Rádió Bézs címére: radiobezs@gmail.com.

Az üzenet tárgya minden megfejtésnél legyen: Woodstock játék. 

A helyes választ beküldők között az augusztus 16-i Woodstock maratonunk során kisorsoljuk ki vagy kik kapják a Helikon Kiadó, valamint a 21. Század Kiadó könyvjutalmát. Egy grafológiai elemzés lehetőségét is elnyerheti valaki, a szakértő Bagosi Márta jóvoltából.

Augusztus 16.

10. John Lennon is fellépett volna a fesztiválon, de nem kapott időben beutazási engedélyt. Mégis elhangzott egy népszerű Beatles dal Joe Cocker előadásában. Melyik?

 

  1. Yesterday
  2. With a Little Help of my Friends
  3. Girl
  4. Hard Day’s Night

 >>>

Ne pánikolj!

Tamás Rita

Amikor Fodor János megkeresett, hogy készítsünk műsort, megijedtem.
Vannak emberek, akiknek megy az élő beszéd és nem csinálnak belőle faxnit.
És vannak az olyanok, mint én. Akik ugyan megbékéltek már önmagukkal, de szeretnek háttérben maradni. Ez persze furcsán hangzik egy olyan ember szájából, aki 36 ezres Facebook-közösséget vezet, aki nyíltan beszél a klimaxáról és a napi bosszúságairól, de a tény ettől még tény.
Az írás ugyanis más.
Ott minden intim történet és az olvasó között van egy határvonal. Noha kialakítható egy bensőséges viszony, a privát szféra mégis határozottabban megőrizhető. Könnyeztem már el magam írás közben, de nem látta senki. Akadtam már el a gondolataimban, mert annyira kuszák és szerteágazóak voltak, de írás közben lehet korrigálni.
A hang más. Ott még többet adok magamból. És még közvetlenebbül.
Aki ebbe nőtt bele, annak nem okoz gondot.
Aki nem olyan analitikus típus, mint én, annak sem jelent kihívást.
Én mindent megkaptam a sorstól, ami a rádiózás ellen szól, de kaptam olyan dolgokat is, amelyek viszont azt sugallják, vágjunk bele.
Hát belevágtunk. 
János bízik bennem és ő ért hozzá.
Bankó Éva aki a műsoraimat keveri, olyan, mint egy őrangyal.
Ha értük nem, hát kiért igen?
Kezdődjön a dal!
János, János, remélem, nem bánod meg, hogy azon borongós téli napon rám írtál.
 >>>

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

Jogi Jógik

Új műsor indul a Rádió Bézsben. Szolgáltató műsor. Jogi Jógik a címe, s egy tapasztalt, sokat megélt ügyvéd, Dr. Dávid Gyula és a szintén jogász lánya Dr. Dávid Zsófia a műsor gazdája. Jogi Jógi rögtön tollat is ragadott:

Az úgy volt, hogy az ősember még maga intézte el jogvitáit ököllel, furkósbottal, hordatársakkal. Aztán vagy a király döntött, vagy a földesúr, vagy az erősebb. Később már különvált a szokás, az erkölcs és a jog. Az asztalnál kézzel enni nem szokás, de nem tilos. Egy középkori hívő közösségben nem erkölcsös dolog távol maradni a miséről. De nem tilos. Az áruházban ellopni a kiakasztott árucikket nem szokás, nem erkölcsös, és nem is szabad, tehát tilos. Századok óta egyre szaporodó módon minden élethelyzetünket szabályozza a szokás az erkölcs és a jog. Mi, ügyvédek, jogászok, amolyan idegenvezetők vagyunk, ha baj van hegyimentők vagy révkalauzok, riadómentősök, segítünk – jól, rosszul – eligazodni a jogszabályok útvesztőiben, ha kell tanácsot adunk, vagy ha a király elé idéznek, társulunk szószólónak, hisz tanult mesterségünk valami ilyesmi.

Ez a műsor megkísérli élet közelbe hozni a jog bonyolult, vagy annak tűnő világát. Beszélgetni fogunk arról, amit látszólag mindenki tud, vagy hallott már róla, de kevesen tudják jól, pontosan. Igyekszünk olyan tanácsokat adni, amelyek esetleg segítenek kikerülni az akadályokat, segít sikerrel venni a buktatókat, és ezzel spórolni mindenkinek időt, pénzt, energiát.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ami itt elhangzik, az a lányom, Dr. Dávid Zsófia és Dr. Dávid Gyula véleménye, javaslata, amiért felelősséget nem vállalhatunk, hisz a jogban épp az a szép, hogy ugyanolyan ügyben, más felek között nem egyszer születik egymással homlokegyenest ellenkező ítélet, határozat. Ha pedig a magasságos bíróság, a király meghosszabbított keze is ennyire tévedékeny, ha még ott is – olykor – előfordulnak ellentmondó értelmezések, akkor két lelkes, és tapasztalt, ámde az információk csak egy részével bíró jurátus véleménye nem más, mint egy újabb észrevétel a többi között. De mindez ne akadályozzon senkit abban, hogy kérdezzen, hogy véleményt mondjon, hogy írjon, telefonáljon, hogy ossza meg velünk a gondját. Végül is minden ügy egy srófra jár: a végén meg kell oldani a problémát. Hogy hogyan? Na ez az, amihez ismeret, fifika, tapasztalat kell.

Dr. Dávid Gyula

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás
Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

Játék

Woodstock 50!

Itt vannak a kvíz válaszok! Jól tippeltek? Nézzék meg!

 >>>