A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek 2020

 

Hétvégi válogatás

Szombaton és vasárnap is hallgasson minket! Heti műsoraink közül sok jót ismétlünk!

Hét közben napi 12 - 13 órában új programokkal jelentkezünk, a hét vége azonban az ismétléseké.  (Bár elhangzott műsorainkat az archívumból is visszakereshetik)

Szombaton kora délelőtt francia vagy latin zenei válogatás hallható Liszkai Ágnessel vagy B.Bíró Zoltánnal, kicsit később Palugyai Istvánnal és Tóth Barnabással a jövőbe nézünk, tudományos érdekességekkel ismerkedhetünk, vagy Balázs Andi Pasik című szórakoztató műsorában a férfiak is meghallgathatják, mit gondolnak róluk a nők.  Délben Benda László külpolitikai történetei okítanak.

Délután is izgalmas lehet rádiónk hallgatása.  Bánó András komolyzenei műsora mindig lenyűgöző, Haagen Imre dalköltők társaságában mulattatja az időt, Bayer Ilona Kultúrmorzsáiból csipeget, aztán Juhász Árpád geológust kísérhetjük el a világ valamelyik eldugott tájára, vagy az orosz rock történetébe csöppenhetünk a kiváló műfordító M.Nagy Miklós segítségével. Hullan Zsuzsa portré műsora mindig csemege, kora este pedig Szever Pál és Horváth Attila zenei különlegességei és személyes élményei szólnak. Estére pedig mi más jöhet, mint versek, lírai gondolatok Liszkai Ágnessel és kis elmélkedés az életről Komlódi Gáborral. Végül minden, furcsán, eklektikusan B. Bíró Zoltán jóvoltából.

Vasárnap Boros Lajos reggeli agymenéseire igazán érdemes felébredni, aztán Gábriell zenei műsora, majd Gaál Ildikó beszélgetéseit hallhatják. Ebédtájban jön a RETRO, Fodor János, Varjú Tamás, Rékai Gábor és Mohácsi Miklós vidám-nosztalgikus emlékeivel.  De vasárnap csacsog Mici, azután jöhet a Katarzis. Délután Bácskai Juli azaz Madam Rekamié kérdezi a vendégeket, Földes Péter lehuzza a redőnyt, alulnézetben merülünk el a humorba mártott történelemben. Szaday Pável Katalint New Yorkból küldi zenei válogatását és filmezhetünk is egy kicsit Salamon Andrással és persze jöhet még egy kis nosztalgia Hegyi Barbarával is.

De azért marad újdonság a hét végére is. Késő este friss Na! c. műsorában Seres Tamás aktuális kulturális eseményekről beszélget vendégeivel.

Hétvége a Bézsben, hírek és politika nélkül! Jó műsorok, értékes emberek, minőségi műsorok!

Kattintson a műsorrend fülre, ott a pontos menetrend!

 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

Bézs Estek 
Nyári különkiadás 

Bézs est! Közönség előtt Szulák Andrea, akit a Fodor kérdez!

Kezdjük rögtön a képpel. 

- Andi most is vonzó és fiatal, míg a Jani csal, s egy régi képpel próbálja elhitetni magával, hogy ....

- Szulák most is természetes és bölcs, mondjuk a Fodor is.  :-)

- A művésznő most is őszinte, és persze ügyes, arról beszél amiről akar. A riporter hagyja, mert kedveli. 

- A közönség sokszor nevetett, tapsolt. 

- Talán ön sem bánja meg, ha meghallgatja.

Hallgassa meg az archívumból!

Nyár!

Rádió.
Ha csak tehetjük élő adásban szólunk, nem felvételről.
Jelenléttel, egyenesben, egyenesen.
6. éve mondom, itt a Rádió Bézs. Hatodik éve dolgozunk
hibákkal és erényekkel, Önökkel.
 
Öt és fél éve kezdtük, s azóta egyre többen vagyunk.
Együtt. Senki ellen. Ritka ez manapság.
Egyébként 5-6 év nem hosszú idő - jó esetben - egy ember életében. De mégis. Mi azóta töltjük a kincsesládát energiával, tudással, érzelemmel, türelemmel, szeretettel. Nyissa ki! Az öné is.
 
Nekünk, a műsor készítőinek sokat jelent, hogy Önnel lehetünk! Ez a fizetségünk! Ez a honorárium. Nem pénzért dolgozunk - persze nem ártana az sem -, hanem az Önök elismeréséért, jobb esetben szeretetéért.
 
Itt a nyár.
Álságos lenne azt mondanom, hogy mindenkinek szép és pihentető lesz. Sokan vannak egyedül. Sokan betegek. Sokan szegények. Sokan munka és jövőkép nélküliek. Sokan gyászolnak, sokan búcsúznak, talán ezekben a percekben is a múltjuktól, szeretteiktől, tán épp az életüktől…
 
Boldog és drámai napok, hónapok. Mosollyal, könnyel, száraz szemekkel, fásultsággal, öleléssel, büszkeséggel, aggódással.
 
Itt a nyár! A nap süt, a Balaton, a Duna vize hűsítve ölel.
Emlékszem, szerettem nézni anyám arcát is, mikor a nyaralás, az indulás elött csomagolt…
 
Induljanak! Pihenjenek, ha tehetik! Itt a nyár.
 
Fodor
 
Műsorelőzetes  a kattintás után: augusztus 3- 9
 >>>

Június az új május

Szalga Bogi

Leszakadt az ég! Tudom, a májusi eső aranyat ér, de a 6. hónapban járunk. Hogy mi van a júniusi esővel, arról nem szól a fáma. Lehet, hogy az idei évtől erről szólnak majd a legendák. A 6. hónapról, amely 2020-ban magára vállalta májusi felelőségteljes feladatot, hiszen tudja, olyan időket élünk mikor mindenki áldozatokat kényszerül hozni, ezzel újra tervezve az eddig jól megszokott hétköznapokat.

Napok, sőt talán hetek óta várom, hogy leszakadjon az ég, csak essen, mindegy mi a következmény, mert már valami szétnyom. Mintha a fejemben ezer kis munkás dörömbölne az ajtón, hogy engedjék ki őket levegőzni. Nő bent a feszültség, kevés a hely, sokan vannak, melegük van, egymást tapossák.

Szerettem volna őket szabadságra engedni, de nem ment. Mint egy középvezető, igyekeztem a fölöttem állókat a kényelmetlen helyzet felelőseiként beállítani. Talán csak az mentett meg a szakszervezeti tüntetéstől, hogy elfáradtak és csak némán tűrve, velük együtt, vártam a szabadságot.

És most, elérkeztünk a mához. A vasárnaphoz, ami a délelőtti, már-már elviselhetetlen, hőséget egy szempillantás alatt törte meg az égszakadással. A semmiből csapott le. Ahogy megéreztem az esőt jelző hűvös szellőt, mosolyogni támadt kedvem.  A nyitott ablakokon kérdés nélkül zúdult be a friss, hideg víz. A bőrömhöz érő első öblös cseppeket, libabőrrel köszöntettem. Eső, vihar. Kisebb- nagyobb cseppek váltották egymást, dörgött, tombolt a szél. Éreztem a távoli villámok becsapódását. Az ablakpárkányon és üvegen koppantak a kerek jég darabok. Az ég besimult. A szürke minden árnyalata kavargott az égen. Annyira elegáns látványt nyújtott a letisztult színpalettájával, hogy nem lehetett nem nézni. Csak bámúltam. A lakás minden ablakából néztem a csodát, amikor feltűnt, hogy nem vagyok egyedül. Ablakok mögött emberek, osztoztunk a látványban.

Volt valami, ami megint a miénk. Ami nem magyarázható. Mint mikor együtt tapsoltunk hónapokon át minden este, vagy mikor együtt énekeltünk a bezártság félidejénél.

Megint osztoztunk valamiben, amit a természet mért ránk, a hőséggel, a légnyomás különbséggel és a párával.  Felszabadultunk, együtt, a szomszédaim, a fejemben dolgozók és én.

Ismét közösségé váltunk.

 

 >>>

Mese

Otthon ül a család. Jó esetben beszélgetnek, közösen tesznek-vesznek, takarítanak, főznek, játszanak.

Tán rádiót hallgatnak. A Bézst. Keddenként 16 órától, együtt is megtehetik, mert Szalóczy Pál Kazinczy-díjas előadóművész úgy érezte, hogy az Illyés Gyula által kötetbe válogatott 77 magyar népmesét hangzó anyaggá varázsolja.

A mesék többsége persze nem esti mesének való, és – legalábbis eredetileg – nem is gyerekeknek készült.

Szerencsére szép mese sokkal több olyan van, ahol a végén győz az igazság, ahol a jóság, az áldozatkészség vagy a hősiesség elnyeri jutalmát, és ahol a szegényember is sokra viheti.

Bárcsak az életben is így lenne!

 >>>

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Akarni kell

Kocsispéter Barbara és párja, Balogh Zsolt születésük óta mozgássérültek. A pár négy keréken járja az országot, hogy megmutassák: bármi sikerülhet. Azt mondják, életük elmúlt 17 éve motivációként kell, hogy hasson másokra, mozgássérültekre, kerekes székben élőkre. Mert mindent lehet, csak akarni kell. És ha nekik sikerült, másnak is fog.

A dunaújvárosi fiatalokról szóló cikk az alábbi linken olvasható:

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/egesz-lenyuk-azt-uzeni-hogy-csinald-meg-kepes-vagy-ra-3016548/

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom Online Rádiók HU

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás
Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán

Játék

Nem csak a tenger hűsít, nem csak a Balaton vize vár! Jól esik eldugott tavainkban is megmártózni és felfedezni a csendes tájak örömét. Ismeri hazai tavainkat?  Válaszoljon kérdéseinkre és a helyes megfejtést beküldők között könyvnyereményt sorsolunk ki.  

 >>>