A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek

Hallgassa a Rádió Bézst telefonján is, mostantól akár adatforgalmi díj nélkül, amíg minimális adatkerettel rendelkezik!

1000 Ft a havi Vodafone Music Pass előfizetés és ezért sok más dolgot is hallgathat belföldön és az EU-ban. De inkább hallgasson minket, éjjel-nappal, úton- útfélen. Telefonján is szóljon a Rádió Bézs!

A vásárlás megoldható közvetlenül a weboldalról, illetve a My VF Applikáción keresztül is. Kattintson ide

Vodafone

Budapest calling, azaz Budapest hív címmel új angol nyelvű műsor indul a Rádió Bézsben!
A műsor gazdája, hangja, a Budapesten élő amerikai színész, Richard Rifkin.
Hétfőnként 22h - 23h között, ismétlés kedd hajnalban 4 és 5 óra között
 
Szegvári Katalin ismét élőben a Rádió Bézs mikrfonja előtt  Ismerős Hangok című műsorával keddenként 14h-15h között, ismétlés kedden 23 órától és szombaton 17 órától.
 
Palugyai István Jövőnéző című műsorában kéthetenként kedden 17h -18h között  tudományos hírekkel és kutatási eredményekkel hozza közelebb a jövőt. Ismétlés szerdán és szombaton 8 órától.
 
B.Bíró Zoltán új műsora a Latin. Latin zene, kultúra, történelem két hetente pénteken 16 és 17h között, ismétlés  szombaton 9 -től és vasárnap 21-22h között.

 

 

 

 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!

Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Bankszámlaszám: 11742001-20057073

Számlatulajdonos: Szociális Innováció Alapítvány
Adószámunk: 18157327-2-41


Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

Február 18-24
 
 >>>

Boldog születésnapot!

Emlékszem, amikor először megszólalt. Hihetetlen érzés volt! Létrehozol a semmiből a barátaiddal valamit, ami előbújik a semmiből!
És csak álltam, földbegyökerezett lábbal és hallgattam. Azóta is, nap nap után mellbevág a csoda.
Tudom, hogy nőhetett volna nagyobbra! Tudom, hogy néha még bizonytalanul totyog, tudom, hogy a hangja már lehetne erősebb, tudom, hogy még sok - sok gondoskodást igényel, és azt tudom, hogy néha már fáraszt, de a mi kutyánk kölyke! Mi tagadás szeretem, akármilyen. Tudom, hogy bár én álmodtam meg, sokunké ez a gyerek.
Emlékeztetőül:
Két Rádió is februárban szólalt meg először, s egyik sem csak Magyarországon. Véletlen, vagy sem, de azonos napon, az egyik öt esztendővel ezelőtt, a másik  négy éve.
Ünneplem hát, azokat, akik a hívó szóra mozdultak, akik feladatot vállaltak, akik idejüket, energiájukat, tehetségüket adták, adják. Köszönöm is nekik, mert megérdemlik!
Arra kérem most a hallgatót, Önt, hogy gondoljon egy pillanatig a Pacsirtára – elrepült már rég, mert itt nem maradhatott... De szól a Rádió Bézs! Kérem, köszöntse  a Bézseket! Megérdemlik. Ha megteszi, azt meg elsőként a Fodor köszöni.

 >>>

901 SZÓ AZ IDEÁLIS NŐRŐL

Bojár Iván András

Nincs ideális nő! Minden nő idális! 
Együtt igaz a két állítás és együtt sem. Nekem férfinak, természetesen minden nő örök titok, izgalom, fenyegetve vonzó örvény, árnyékával beterítő fölémmagasodó szobor, tüzijáték, forróvizes merülőmedence, szájban szétolvadó édes íz. 
Nők városában élek. Itt és most bevallom, semmi nem érdekel jobban a nőnél. Többesszámban is igaz lehet, de nem ez a lényeg. Hanem: A nő, aki ideális. Természeti eredőjétől eltávolodott emberi, legalábbis férfilétezésünkbe a nőn keresztül tör be az univerzum igazsága. Ő van kapcsolatban a Holddal, az ár-apállyal, kozmikus erők lüktetésével, éteri rezgéssel, amelyek között nekünk esendő férfiaknak az ide-oda csapódó szánalmas figurák szerepét osztották. 
Bocsánatot kérek történelmi korokban működött férfielődeim nevében, s egyben felmentést, legalábbi megértést amiatt, hogy mi nem tehettünk mást. Nem tehettünk mást, mint az elnyomást. Emiatt nem. A férfi súlytalanságát, a természet összefüggésén belüli marginális szerepét nem tudta elviselni másként, csak ha a női nemet igyekezett maga alá hajtani. A férfi vadat ejt el, húst szerez, feltalál, szerel, épít, megszervez,…..és persze ural. Cserébe mindezért. 
Ez eddig ment.

És ennek most vége.

Békében a nők uralkodnak. Az anyák, feleségek, lánygyermekek, szerelmek, szeretők, 

 >>>

Kovalik Márta díj

A Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, azért, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember s tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

Az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A június 28-i díjátadón  Bornai Tibor, Gábriel, Pleszkán Écska és Ratkóczi Huba duo és Wessely Ernő lépett fel.

 >>>

Iván

Az utolsó időszakban, szinte minden nap, kéretlenül megjelent. Bejött a szobámba. Bekúszott a számítógépembe. Ott voltak a sorai az orrom előtti monitoromon. Betuszkolta magát és a gondolatait az agyamba.

2013. hatodik hó, huszonkettedike.

„Reggel

Csak azért írok most ide, mert figyelem az agydaganatomat. Hogy egyáltalán meddig vagyok képes gondolkodni. Leírni szavakat. Az egyik jel éppen az volt, hogy észrevettem: félreütök a gépen.
Egy hete jöttem be a kórházba. Előtte a Moszkva téren majdnem elütött a villamos. Talán jobban jártam volna. Nem vagyok gazdagabb attól, hogy hirtelen lett agy-, vese- és tüdődaganatom. Bár nem mondom, hogy érdektelen bátorságpróba innen fölállni. Ha csak két lépés erejéig is.
Az első: elbúcsúzik, a második: rendbe tenni, amit még lehet és érdemes.

Valamiért a szemétszállítók nem érzik át, hogy egy kórházban az emberek nem bánnák, ha egy rettenetesen meleg éjszaka után egy egészen picit aludhatnának. Hajnalban, mint rendesen, csörömpöltek, ordítoztak, hangosan tréfálkoztak.
Lementem a kertbe. Èppen jött két hullaszállító. Az egyik fölöttébb gyaloggaloppos volt. Jól becsúsztatták - helyesen: bebaszták - a koporsót a kocsiba, aztán az egyik ledobta a gumikesztyűjét a földre.
- Na, akkor a gyerekosztályra! - mondta a másiknak, aki sofőrként is szolgál.”

Aztán, felfoghatatlan szenvedések, s 2015. január 14-én meghal Andrassew Iván.

Négy éve már. 62 évet élt. Aki nem tudná, ő egy író, költő, újságíró, polgári aktivista volt. Persze leginkább azt kéne mondanom, hogy jó ember volt. Bátor ember volt, demokrata volt. És azt, hogy nagyon hiányzik.

Mert olyan ember volt, aki nem alkudott. Akinek minden írása, publicisztikája egy kiáltás volt. Nem tudott, és nem akart semmilyen mutyiban, semmilyen háttéralkuban részt venni. Írni akart és harcolni – egy tisztességesebb életért.

Pályának utolsó húsz éve kiemelkedő internetes aktivitása révén különösen jól dokumentált. 

Szeretném önt arra kérni, számítógépének billentyűzetén pötyögje be a nevét. Andrassew Iván. A mint András, N mint Nándor, D mint…..Keressen rá a világhálón! Olvassa el mit írt. A verseit, a könyveit, a cikkeit, a naplóját. Mindent! Nem azért, mert megérdemli, hanem azért, mert fontos dolgokról szólt. Rólunk.

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás
Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

Játék

Hallgasson minket és nyerjen!

Hideg, hó - kell a meleg sapka, sál! Saját kezűleg az igazi, mi adjuk hozzá a fonalat.

Válaszoljon helyesen játékunk kérdéseire és 3 kisorsolt nyertesünknek egy-egy garnitúrára való fonalat küldünk.

 

 >>>