A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

bézs hírek 2021

Mi kérdeztünk - Önök válaszoltak. Köszönjük.

Néhány hete arra kértük Önöket, hogy válaszoljanak néhány rádiónkkal kapcsolatos kérdésre. Örömteli meglepetés volt, hogy több százan töltötték ki a kérdőívet.  Mi pedig végignéztük valamennyit, értékeltünk, elolvastuk a megjegyzéseket, megbeszéltük a tanulságokat és a legfontosabb gondolatokat köszönetképpen most Önökkel is megosztjuk.

A legbiztatóbb következtetés, hogy hűséges hallgatótáborunk van. A válaszadók több mint 42 %-a rendszeres, visszatérő hallgatónk, akik tudatosan választják a műsorainkat, 41 %-uk pedig alkalmanként kattint ránk. Közel felük már letöltötte az applikációt a telefonjára vagy a számítógépére, hogy ne kelljen keresgélnie az adást. Külön öröm, hogy a hallgatók többsége kihasználja a technikai lehetőséget, hogy visszakeresse az archívumból kedvenc műsorait.

Melyek is ezek a kedvenc műsorok?  

A legtöbben a RETRO –t említették, de mindegyik műsorra érkezett szavazat. És persze a bíztató megjegyzések:

„Mindegyik műsort kedvelem, de elfogult vagyok a régi rádiósokkal” 
„Bekapcsolom, hallgatom, jó műsorokat csináltok”
„A műsorok döntő többsége tetszik”

A kedvenc műsorvezetők? Annyira jó, hogy ilyen sokan vannak, mert kivétel nélkül mindenkit megjelölt valaki kedvenceként. Vagy ezt írta:

„Kedvelem az összes műsorvezetőjüket, szívesen hallgatok mindenkit, ha olyan tevékenységet végzek, hogy rádiót hallgathatok. Ezért igazságtalannak tartanám, hogy megkülönböztetésben részesítsek bárkit. Én nagyon örülök, hogy rátaláltam az Önök rádiójára!”

„Nem szeretnék senkit kiemelni. Mindenki a maga műfajában kiváló.”
„Jó csapat!”

Megkérdeztük azt is, van-e a hallgatóinknak internetes rádiókészüléke. Csupán 15 %-uk rendelkezik ilyennel, vagy tervezi a beszerzését a többiek szerint nincs igazán szükség rá, hiszen ott a telefon és a számítógép. A technika lebontja a határokat, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy voltak válaszadó hallgatóink nem csak az ország szinte minden pontjából, de az USA-ból, Romániából, Kanadából és Szlovákiából is.

 Arra is kíváncsiak voltunk, hallgatóink milyen más rádiót hallgatnak a Bézsen kívül. Sokan sokfélét hallgatnak- szerencsére, de többször találkoztunk ilyen válaszokkal is:

„ Nem hallgatok mást”

Javaslatokat is kértünk hallgatóinktól, milyen új műsorokat szeretnének és kíváncsiak voltuk arra, egyetértenek-e azzal, hogy a Bézsen nem foglalkozunk napi politikai ügyekkel. Közélettel igen, politikával nem. A válaszadók közel 80 %-a  támogatta ezt!

Kaptunk számos jó ötletet, új műsoraink már ezekre is reflektálnak. Ha minden kívánságot azonnal nem is tudunk teljesíteni, a folyamatosan megújuló műsorok és műsorvezetők között reméljük továbbra is talál hallgatni vagy visszahallgatni valót. És továbbra is ajánlanak minket barátaiknak, ismerőseiknek, mint ahogy ezt majd minden válaszadó megígérte. Szeressenek  minket, és ha tehetik, támogassák az önkéntesek által működtetett Rádió Bézst!

Hétvégi válogatás
Szombaton és vasárnap is hallgasson minket! Heti műsoraink közül sok jót ismétlünk!

 

ét közben napi 13-14 órában új programokkal jelentkezünk, a hét vége azonban az ismétléseké.  (Bár elhangzott műsorainkat az archívumból is visszakereshetik)

Szombaton kora délelőtt francia vagy latin zenei válogatás hallható Liszkai Ágnessel vagy B.Bíró Zoltánnal. Kicsit később Palugyai Istvánnal  a jövőbe nézünk, tudományos érdekességekkel ismerkedhetünk, délben Benda László külpolitikai történetei okítanak.

Délután is izgalmas lehet a Bézs hallgatása. Bánó András komolyzenei műsora mindig lenyűgöző, Bayer Ilona” Kultúrmorzsáiból” csipeget, aztán Juhász Árpád geológust kísérhetjük el a világ valamelyik eldugott tájára, vagy az orosz rock történetébe csöppenhetünk a kiváló műfordító M.Nagy Miklós segítségével. Hullan Zsuzsa portré műsora mindig csemege, kora este pedig Szever Pál és László Attila zenei különlegességei és személyes élményei szólnak. Estére pedig mi más jöhet, mint versek megzenésítve Liszkai Ágnes válogatásával. aztán egy kis elmélkedés az életről Komlódi Gáborral. Végül minden, furcsán, eklektikusan B. Bíró Zoltán jóvoltából.

Vasárnap is érdemes bekapcsolni a Rádió Bézst! Filmekről friss műsor, vagy  Gaál Ildikó beszélgetései figyelemre méltóak. Ebédtájban jön a RETRO, Fodor János, Varjú Tamás és Rékai Gábor vidám-nosztalgikus emlékeivel.  De vasárnap csacsog Mici, azután jön a Katarzis.

Délután Bácskai Juli azaz Madam Rekamié kérdezi a vendégeket, Földes Péter pedig lehúzza a redőnyt, alulnézetben merülünk el a humorba mártott történelemben. Szaday Pável Katalint New Yorkba repít, de itthon is jó minket hallgat!

Hétvége a Bézsben, hírek és politika nélkül!

Jó műsorok, értékes emberek, minőségi műsorok!

Kattintson a műsorrend fülre, ott a pontos menetrend!

 >>>

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják! 

Kérem, támogassa a Rádió Bézs működését!

Bankszámlaszám: 11742001-20057073

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

2021-ben ismét sok új műsor indul és sok régi-új műsorvezető ül a Bézs mikrofonjai mögé.

Már január 1-én indul az első új műsor, a címe: MERENGŐ.
Mit jelent a zene neked és nekem, mi az, ami felpörget benne és képes megváltoztatni az életünket? Nem tudom pontosan, de néha érdemes hátra dőlni és eltöprengeni ezen- elmélkedik a műsor készítője, aki a legtehetségesebb zenészek közé tartozik: Hrutka Róbert. 
Merengő minden pénteken 19 órától, ismétlés vasárnap reggel 9 órától.

TEHETSÉGEK címmel új műsorral készül Grosschmid Péter, aki ezúttal fiatal tehetségek után kutat majd, hogy bemutathassa ötleteiket, küzdelmeiket és persze sikereiket is. Január közepétől találkozhatunk velük péntekenként 17 órától, és majd az ismétlésekben is.

HELLO LONDON! Ismét a Bézsben Szegvári Katalin, aki interjúalanyait ezúttal Londonban hívja fel telefonon, hogy megtudja milyen az élet a Brexit után. 
Szerdán 13 órától, ismétlés szombaton 15 és 16 óra között.

Számíthatunk majd Beregi Péter jókedvű történeteire, anekdotáira, elvégre műsorának címe is: ÁT(ADOMA).
Csütörtök 17 órától, ismétlés péntek 8-tól.

Februártól Rangos Katalin válogatott interjúiba is belehallgathatnak és persze sok más újdonságra is számítsanak még.

Ma már szinte mindenkinek van legalább egy jó repülési sztorija. Akad, akinek több is. A VIP – váróban Markovits Ferencnek híres és érdekes emberek mesélnek légi utazásaik legizgalmasabb, legérdekesebb történeteiről.
Hétfőn reggel 9-től. 

Hallgassanak minket online, a honlapunkra kattintva vagy akár útközben, telefonos applikációinkon keresztül. Az archívunkban pedig utólag is bármelyik műsorunk elérhető. 

Zsebrádió

Hétfőtől, minden hétköznap, új műsor a Rádió Bézsben! Mert a gyerekek nekünk is a legfontosabbak! Kezdés 8.00 órakor.

Részletes műsor -ajánló a kattintás után:

2021. július 26 - augusztus 1

 >>>

Elköszönő

Horváth Attila

Közel három év, 120 este (talán kicsivel több is), ami engem ehhez az általam régóta tisztelt társasághoz kapcsolt.
Ha adásonként nyolc-tíz dallal számolunk, akkor nagyjából ezer dalt forgattam le, részben mindenki által ismert slágereket, de mindig törekedtem arra, hogy ne feltétlenül a népszerűség, hanem mindenképpen a minőség határozza meg a közös szerda estéinket.
Azt természetesen büszkén vállalom, hogy a bemutatott zenék majdnem fele a saját dalaimból került ki, viszont éppen ezért törekedtem arra, hogy a második sorozatban bátran mutassak be olyan felvételeket, amelyek többnyire, vagy talán teljesen ismeretlenek a magyar hallgatók körében.
Hogy erre a Rádió Bézs lehetőséget adott, az egyértelmű képe annak, miben különbözik a pénztermelő zenegép a tisztességes, értékeket közvetítő műsorkészítéstől.
Mindkettőnek helye van a világban, a reklámokra és propagandára épülő iparnak éppúgy, mint a kicsit sem harsány, nem mindent azonnal beszántani akaró, hanem a saját szükebb területén inkább a gondolkodásra indító, kultúrált emberi kapcsolatokat építeni szándékozó rádiózásnak.
Választhat mindenki, én a Bézst választottam.
Sosem voltam a saját magam rajongója, így összesen két adást hallgattam vissza a saját szerda estéimből.
A legelsőt, hogy vajon működőképes lesz-e az egész, valamint az utolsót, hogy méltóképpen búcsúztam-e el a közösségtől.
Természetesen nem az én dolgom ítéletet mondani.
Én csak megköszönöm, hogy itt lehettem, és amikor most elköszönök, abban benne van az az élettapasztalat, hogy soha, semmi nem végleges. Bizonyos nézőpontból még a halál sem.

Bár nem leszek jelen a mindennapokban, de végleg Bézses maradok.

 >>>

6 évesek lettünk!

Milne azonos című verse jut az eszembe, meg az, hogy iskolaérettek lettünk. Meg rengeteg kép és emlék. Hiány hozott létre, meg össze bennünket, a rádiózás, a jó műsorkészítés, az együttlevés hiánya. Hisz kell egy csapat. Meg hit, hogy a semmiből, a szinte semmiből képesek leszünk….

Hogy akkor, hat éve mit jelentett a Bézs? Egy színt, rengeteg ötletet, vitákat, vágyakat, lehetőséget. Jelentette a „fiúkat” Fodort és Pogányt, akik makacs akarattal, tört és töretlen hittel elkezdték felépíteni azt. És jelentette a kezdeti csapatot. Azokat, akik sokfélék, sokféleképp gondolkoznak, akik ezer felöl sodródtak ide, de azonosak abban, hogy tenni akarnak. Közös vágy.  Mindannyian tudtuk, hogy értéket létrehozni, együtt gondolkozni, szabadon szárnyalni jó. Nagyon akartuk alkotni, igazat mondani, s tartozni valahova. Rádiózni akartunk.

Hatévesek lettünk. Vannak már veszteségeink, fájó hiányaink, meg rengeteg nyereségünk is. Ma a Bézs nem csak egy szín, nem csak ezer árnyalat. Ma a Bézs egy magát komolyan vevő Rádió.

Ami sokhangú, ami értelmes, gondolkodó embereknek szól, ami eléri önt, a hallgatót. Már sok ezer embert. Mert már van múltunk, van jelenünk, s vágyunk a jövőnkre is. Mert Bézsesnek lenni jó. Nagyon jó. És persze Milne verse is jó.

„Egyesztendős voltam,
épp hogy elindultam.
Aztán kettő lettem,
épp megszülettem.
Három évet éltem.
Én voltam? Nem értem,
Négyesztendős múltam,
S nem volt semmi múltam.
Évem száma öt lett,
Nem volt bennem ötlet.
De most hatéves vagyok és
Okos vagyok nagyon — nagyon.
Így azt hiszem, ezt a kort már
soha — soha el nem hagyom”

(Milne)

 

 

 >>>

Kovalik Márta díj

Ez most egy kicsit más volt. Hogy miért? A társaság, a díjazott, és a fellépő művészek mellett, a természet és az időjárás is hozzátette a magáét.

A Bézs Rádió június 04-i „hat és fél éves szülinapi” partiján immár negyedik alkalommal adta át a Rádió alapítója, Fodor János a  new yorki Szaday családdal közösen alapított Kovalik Márta díjat.

A leggyönyörűbb kora nyári napok egyike, a Duna közelsége, a tavasz hozta zöldek, a természettel egységet alkotó modern környezet, a közelben szinte kézzelfoghatóan létező tudás, ez mind a Graphisoft park volt, a helyszín.

A délutáni nap ereje mellett, a fák adta hűs ölelésben, az E épületben - ami nekem és talán sok más kortársamnak egy másik E épületet, a Műszaki egyetem, valamikori nevezetes sok-sok zenét és születő szerelmek helyszínét juttatta eszembe – szóval itt gyűltünk össze.

Jó emberek mind, ahol egy nagyon jó embernek egy másik jó ember adta át, az egy jó emberről elnevezett díjat, amely Kovalik Márta nevét viseli. Ő bár csak lélekben, de minden alkalommal ott ül velünk és tudjuk, hogy valahonnan fentről tapsol, örül, és büszke.

A díjazott idén Szalai Kriszta volt, aki a mosolyával is biztosít arról bárkit, hogy ő az idei legjobb választás. 

Formanek Zsuzsa és Bedécs Kristóf áttetszően finom, szép alkotását, első alkalommal ugyanitt, a Graphisoft alapítója Bojár Gábor, második díjazottként Vekerdy Tamás, harmadikként pedig Talyigás Katalin kapta meg, és most ezen a minden szempontból szívet, lelket melengető délutánon Szalai Kriszta színésznőé lett.

A díj egy üvegbe álmodott érzés, törékeny, ahogy a világunk, és ahogy a jónak lenni fogalma is az. Törékeny, amilyen a becsület, az önzetlenség, a szeretet fogalma. Az összes díjazott nem csak rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, de ezek a tulajdonságok náluk sosem hullanak darabokra, és még csak nem is töredeznek soha.

Jó volt együtt. Mint minden alkalommal egy rövid műsor kísérte az eseményt, most elsőként Márton András szavaival indult, jó volt látni és hallani őt, az ismerős hang és arc, akár el se telt volna az néhány év…

Meghallgattuk a Bézs működését, és a díj életre keltését támogató, Amerikában élő Szaday Pável Katalin és családja  kedves üzenetét.

Szolnoki Péter és Berkes Gabi fantasztikusan énekelte nekünk a Bézs himnuszát, ahogyan egy vidám, dallamos, pozitív tartalommal bíró himnuszt énekelni kell, mert igen, ilyen is van már a hat éve működő rádiónak.

Gábriel, aki szokásos szerénységgel ült a mikrofon elé, újra bizonyította milyen csodálatos zenész. Hogy őszinte legyek a régi Illés szám az ő feldolgozásában és előadásában olyan hatással volt rám, hogy gyorsan felvettem a napszemüvegem, mert milyen egy könnyező ünneplő, brrr…

És aztán egy gitárszóló. de nem ám akármilyen. Magyarország, vagy tán a világ egyik legjobb gitárosa, a fantasztikus zeneszerző, László Attila kápráztatta az ottlévőket. Igen, a napfény, a gitár ás a lélek káprázatos volt, így együtt.  

Wessely Ernő zenélése közben azt éreztük, hogy valaki olyan muzsikál nekünk, aki bár bennünket sajnos nem, de a zenét szinte látja, érzi, és ezt nekünk hallgatóknak maximálisan képes átadni.

És Szalai Kriszta, a díjazott. Elkísérte a férje Cserna Antal, akivel láthatóan és érezhetően szinte nem csak földi párt alkotnak, szóval ott ünnepelt a büszke férj is vele, közöttünk.

Szalai Kriszta, egy fiatal lány légiességével, egy tapasztalt színésznő stílusosságával, és egy az élet minden területén érző, segítő, támogató nő jellemével az említett díjat szinte élőben „mintázta”. Hiszen a díj szellemisége is ott volt vele, ahogyan a rögtönzött színpadra lépett.

Megint, ez évben is jó helyre került a Kovalik Márta díj. Jó helyre, egy jó gondolat mentén, egy jó emberek társaságában megtartott, ragyogó délutánon.

Bézs, kedves! Minden évben egyre jobban elkápráztatsz! Mi jöhet még? Megyek és hallgatlak!

KH

 

fotó: Gordon Eszter

(további képek a kattintás után) 

 
 

 

 

 >>>

Hallgatónktól

Kedves Bézs, és Ti mind, akik Nekünk Bézseltek!

Messziről kezdem, de nem lesz hosszú! Szeretem a szép ruhákat, kiegészítőket, mindig is szerettem öltözni, de nem szeretem a harsány színeket! A visszafogott, finom, halvány, minőségi öltözködést kedvelem, és a bézs színeket. Ugye már itt is vagyunk!

Amikor megtudtam hat évvel ezelőtt, hogy a színem, a bézs már egy rádió neve is, azt gondoltam, ez valami reklámfogás csak. De aztán megnéztem, hogy milyen nevek, és műsorok fémjelzik a rádió működését. Hallottam, hogy Fodor János, a kezdeményező, hogy ott vannak mellette azok a nevek is, akikért érdemes „kinyitni” a rádiót, és tudtam, ez bizony jó lesz!

És igen, nagyon jó lett! Szeretem, hogy egyre szélesebb profillal megy, hogy a nagy nevek mellett, jöttek a fiatalok is, hogy frissült a tartalom, szinte egész nap itt szól mellettem a Bézs.

Elegem volt, és van már a máshol a mennyiségében is az egeket ostromló politikai műsorokból, az állandó ekézéstől, a vad hangulatú párbeszédekből, a folytonos „a valamire” való utalgatásokból, olyan rádióra vágytam, ahol, ahogyan az ars poetica-jában is ott van, minőségi, lágy hangok szerepelnek, ahol elfelejtem, hogy kint dühöng a vad világ, ahol nem kell gyomorgörccsel hallgatnom a műsorokat.

Ez a rádió pont ilyen, ezért szeretem. Már hat éve ennek, és kívánom, és remélem, hogy így is marad!

Nagyon sok örömteli, boldog születésnapot kívánok!

Egy hűséges hallgatójuk, Éva

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom Online Rádiók HU heti tv erd tv

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás
Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Online rádiózás

A Rádió Bézs online rádió, ezért a Rádió Bézs műsorait bárhol és bármikor hallgathatja!

Számítógépén vagy az okostelefonon akár applikáció telepítése nélkül is megszólal a Rádió Bézs.

 >>>

Érd most

az Autodoc Club weboldalán

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>