A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

öt5mama

Nem celebek. Nem ex-celebek. Nem modellek, nem szépségkirálynők, de még csak influenszerek sem. Barátok sem, bár azok még lehetnek. Néhányan nem is találkoztak ezelőtt. Tanácsot is csak elvétve osztogatnak. Viszont ötféleképp gondolkodnak, ötféle helyzetben vannak, és megtehetik, hogy a saját véleményüket osszák meg – ez az öt5mama. Igen, anyukák, kicsi még gyerekekük. Nos, ők mondják el, hogy szerintük, hogyan, mivel, miért és miért nem.

káesz
Ahelyett, hogy ki vagyok, inkább megosztom, ki szeretnék lenni: olyan akit nem felejtesz el, ha egyszer találkoztunk; sosem megalkuvó; folyamatosan megújuló; magát túl komolyan nem vevő; szórakoztató: ANYA.

#csodabogar #anya #kedves #vagany #tudatos #szetszort #stilusos #hippi #laza #extravagans #nyughatatlan

Fan
Leginkább ambivalens személyiségnek mondanám magam. Céltudatos vagyok, sokszor mégis céltalanul bolyongok egy adott témában. Maximalista, ugyanakkor van, hogy a minimumot is alig hozom. Társasági lény, mégis vágyom a magányra. Végletek közt lavírozó, törekedve a harmóniára.
Az anyaság is ilyen. Szélsőséges, hullámvölgyekkel teli és kiszámíthatatlan. De pont ettől olyan izgalmas. Akárcsak az élet.

#lojalis #maximalista #oszinte #humoros #vidam #harcos #szorgalmas #segitokesz #empatikus #imadnivalo

Zsó
Szeretek úton lenni. Akár gyalog, akár autóval, igazából bármivel. Legtöbbször csak jönnék-mennék, cél nélkül. Hidegben és esőben otthon begubózom, filmezek, olvasok, megeszek minden “károsat”, amit máskor nem.
Mások szerint mosolygós és sokakkal jól kijövő vagyok, kompromisszumképes, gyors, ám néha a nagy kapkodással egyenesen arányosan pontatlan. Spontán vagyok, nálam – egyelőre – nincsenek fix, át nem hágható szigorú szabályok.
Az érkező csöppség nyilvánvalóan felborítja majd ezt a fene nagy szabadságot. Kíváncsian várom.

#mosolygos #utazo #spontan #kompromisszumkepes #sportszereto

Kac
Kényelmes, sosem kapkodós. Tudatos, de időnként paragép. Néha szombat délig alvós. Sokat utazós. Olykor munkaimádó és lelkes, máskor lazulni szerető. Olykor-olykor spontán, aztán túltervezős.
Ilyen voltam a lányom, Cí születése előtt.
Azóta magam is meglepődtem mennyire megváltozott a személyiségem, mennyire keményen tanít türelemre és lassulásra az élet, mennyire katartikus élmény játszani ezt az egész anyaság nevű játékot.

#oszinte #gondoskodo #korultekinto #mosolygos #alapos #onkritikus #humoros #kitarto #up-to-date

Pet
Ki vagyok én? Milyen is vagyok? Őszintén szólva nem tudok erre válaszolni, mivel folyamatosan változom. Most éppen anya, feleség, az őrült csaj a szomszédban, aki esőben a gyerekkel pocsolyát néz…. sok minden. Mint mindig. Szeretek utazni, új dolgokat kipróbálni, emberekkel találkozni és csak úgy szemlélődni magamban. Szeretem azokat a történéseket, amiből meríthet az ember, az igazán emberi dolgokat. Fontos az őszinteség, odafigyelés, kell a rugalmasság és nyitottság, egy jó adag humor és persze, hogy legyen, akivel ezeket szívesen megosztom. Törekszem ilyen írásokat kiengedni a kezeim alól! És ami még fontos…
… egy süti! Vagy valami jó bonbon. Nah az aztán életmentő tud lenni.

#vidam #nagyszivu #szigoru #megerto #felelossegtudatos #laza #legjobbratorekvo #preciz #pozitiv #korultekinto #odaado #talpraesett

• öt5mama - a mikrofonnál "Fan", "Kac", "káesz", "Pet" és "Zsó" • Péntek 13:00-14:00 •

2020-08-28 13 óra A nő örök dilemmája: meddig maradj otthon, mikor jöjjön a tesó, mekkora legyen a korkülönbség, mocskos anyagiak – ezekről beszélgettünk akkor és most az ismétlésben is.

( A 2020.02.28-i adás ismétlése )

2020-08-21 13 óra Akarva-akaratlanul egy egész sor előítélettel, túlgondolással, félelemmel vágunk neki a babázós időszaknak. Aztán szembe jön a valóság, ami sokszor jobb, sokszor rosszabb, néha pedig egyszerűen csak teljesen más, mint amit vártunk. Meglepően alakuló baráti kapcsolatok? Nem várt segítség valakitől? Egy felfedezett új tulajdonság magadban vagy másban? Neked mi volt a legkellemesebb csalódásod?

( A 2019.10.21-i adás ismétlése )

2020-08-14 13 óra Pelenkátlanodás

Mérföldkő minden gyereknevelő és nevelődő életében, mikor eltűnik a tojáshéjat szimboolizáló pelenka a mindennapokból. Hozzáállásbeli kérdéseket feszegetünk, megvitatjuk mit csináltunk jól, mit kevésbé – szokásos, öt5mamás hangulatban.

2020-08-07 13 óra Sport és anyaság – ahogy mi látjuk

Hosszú utat teszünk meg kezdve a sport megjelenésétől az életünkben a terhesség, majd szülés hatásaira, kis kitekintéssel a jövőre is. Ha valaha is foglalkoztatott a terhesség, vagy a sport, köztünk a helyed!

2020-07-31 13 óra Védőnőtől kapott kelengyelista, mindenhonnan ránk ömlő marketing, jóindulatú tanácsok és középen egy újdonsült kismama, aki a lehető legjobbat szeretné a hamarosan megszülető babájának. Tényleg szükség van arra a popsitörlő melegítőre? Na és a rágcsaláncra, a bébikompra, a huszadik plüssfigurára, mert úgyis a nyuszi lesz a kedvenc állata? Íme a leghaszontalanabb holmik listája. Figyelem! Szigorúan szubjektív!( 2019.10.14-i adás ismétlése )

2020-07-24 13 óra Kiszolgáltatottnak lenni..sokan először a terhességük során találkoznak ezzel a helyzettel. És nem mindenki tudja, mit is kezdjen vele. A testére, a lelkére egyaránt ráfér az odafigyelés, de vajon mind olyan szerencsések vagyunk, hogy megkaptuk amire vágytunk? Tudtuk egyáltalán pontosan mi is az, amire vágyunk? Hallgassatok meg pár sikeres, vagy épp tanulságos sztorit!

( A 2019.09.23-i adás ismétlése )

2020-07-17 13 óra Gyermekek lelki világa. Fura dolgokat mond a pici? Nem tudsz rá mit reagálni? Arról bestélgettünk Szilvivel, hogy tartsuk meg a bizalmat és kezeljük helyén az olykor fura helyzeteket anélkül hogy frusztrációt vagy félelmet ültetnénk a gyermekek lelkébe. Figyelem a nyitottság elengedhetetlen!
 

2020-07-10 13 óra Hozzátáplálás és az ízek szeretete. Hogy érdemes? Kire hallgassunk? Mennyit változott a trend? Beszélgetés vendégünk Szilvi aki több oldalról is megvilágítja mit is érdemes!

2020-07-03 13 óra Óvodába megy a gyermek! :
Hogyan készüljünk az óvodára? Mik a gyakran elkövetett hibák? Hogy érdemes elengedni gyermekünk kezét egy kis időre? Kétségek közt beszélgetünk egy óvodapedagógussal.... Kinek van nehezebb dolga?

2020-06-26 13 óra Nagymama helyzet:
Vendégünk egy modern nagymama akit kifaggatunk arról milyen volt a saját gyermekeivel és milyen az unokákkal az élet. Érdekes történeteket boncolgatunk a modern gyerekekről! Tartsatok velünk!

2020-06-19 13 óra Elengedés:
Kinek nehezebb az elengedés? Mikor lehet szükség rá? Adásunkban kitárgyajuk hogy adtuk közösségbe a csemetét....egy kis meglepetéssel.

2020-06-12 13 óra

2020-06-05 13 óra Debütál az öt5papa
Fiúk-férfiak-apák, ráadásul a mieink. Vállalták, hogy hallassák a hangjukat, mert az éremnek igenis két oldala van. Klasszik babatémák, férfi szemszögből.

( A 2019.12.09-i adás ismétlése )

2020-05-29 13 óra Öten vagyunk, ötféleképp gondolkodunk. Talán nincs is olyan kérdés, amiben mindannyian egyetértünk. Altatás, etetés, fegyelmezés? A legalapvetőbb, legviharosabb vitákat kiváltó témákat boncolgatjuk. Az anyaság olyan, mint a vallás, vagy a politika – családokat, barátságokat zilál szét, ha komoly egyet nem értés alakul ki. Mi most bizonyítjuk, hogy anélkül is lehet vitázni, hogy neheztelés alakulna ki. Legalábbis megpróbáljuk. Miben NEM értünk egyet? A stúdióban először egy adásban Pet, Fan és káesz.

( A 2019.11.04-i adás ismétlése )

2020-05-22 13 óra A terhesség sokunknál telik (utólag naivnak vélt) fantáziálással, ekkor már próbálunk letenni bizonyos sarokköveket a neveléssel, a prioritásainkkal kapcsolatban. Aztán közbeszól az élet. És bármennyire próbálunk legjobb belátásunk szerint eljárni minden helyzetben, emberek vagyunk, a hibázás olyan mint az árnyék – nem tudunk túlnőni rajta. Mi az, ami rajtad múlt és most máshogy csinálnál? Mit üzennél egy évvel ezelőtti kismama önmagadnak?

( A 2019.10.28-i adás ismétlése )

2020-05-15 13 óra Anyának és nőnek lenni teljesen mást jelent? Mi a helyzet akkor, ha nem érzed magad nőnek? Vagy éppen anyának, annak ellenére, hogy van gyereked. Légy anya, feleség, szakács, takarítónő, nevelőnő! De hogyan? Mi van, ha ez nem sikerül? Kudarc?"

( A2019.09.30-i adás ismétlése )

2020-05-08 13 óra Otthonszülés.
Akinek e szó hallatán a horrorhírek jutnak eszébe, nagyon kérjük, hogy hallgassa meg a műsort! Nem szándékunk a térítés, de elsődleges célunk a tájékoztatás..elsősorban a magunk részére. Mert mi sem tudunk sokat az otthon szülés misztériumáról, ami nem is annyira misztérium már..inkább intézmény. Józan döntés eredménye. Mert otthon szülni nem csak a bátrak kiváltsága, hanem a felvilágosultaké is.

( A 2020.01.31-i adás ismétlése )

2020-04-24 13 óra Nem így terveztük, de a mai adásban ketten beszélgetünk, Pet és Kac. ...és hogy miről?

Énidő, közös idő, apaidő, szabadidő. Hallgass minket és meríts ötletet. Miért fontos egy anyának az énidő? Egyáltalán kinek mit jelent magával foglalkozni? ...és a pároddal lopott közös percek?
Szükséges-e "apaidő" vagy elég a családi program? Milyen megoldások vannak, ha családi segítség híján vagyunk?

( A 2019.09.09-i adás ismétlése )

2020-04-17 13 óra Te-le-fon

A telefon áldás és átok egyszerre – hatalmas segítséget jelent az általa elérhető információs univerzum, de túlzásba vitt használata rontja az emberi kapcsolatainkat, főleg abban az időszakban, amikor magunkra is alig jut idő, hát még egymásra. A baba kisgyermekké válásával pedig újabb kihívás, hogy miként és mikor vezessük be az ő életébe. Te-le-fon: ez sok babánál az első szavak között van. És legalább ennyire komolyan is kell venni.

( A 2019.11.25-i adás iamétkése )

2020-04-10 13 óra Elvek amiket feladtunk
Úton a baba. Milliónyi intelem, cikk, utánajárás, szakmai és kevésbé szakmai tanács és megjegyzés. Na meg az elvek, amiket jó előre kiagyalsz, hogy legyen mihez tartanod magad. Igen ám, de az élet hipp-hopp átírja a játékszabályokat, új megoldásokra kényszerítve ezzel. Mi milyen elvekkel indultunk? És mi lett belőlük? Megosztjuk, amink van – köntörfalazás nélkül, önmagunkat sem kímélve, ahogy szoktuk. Pet - Fan - Káesz

( A 2019.11.18-i adás ismétlése )

2020-04-03 13 óra Fejlesztés életkornak megfelelően.
Te hogyan fejleszted a babád?
A védőnő és az orvos minden anyának támpont, ha a gyerek fejlődéséről van szó. Megesik, hogy olyan szerencsések vagyunk, hogy megbízunk a minket körülvevő szakemberekben, de többnyire azért nem ez a helyzet (az ot5baba.com-on például írtunk is erről). Honnan merítesz ha saját kezedbe veszed a fejlesztést és megfigyelést

( A 2020.02.21-i adás ismétlése )

2020-03-27 13 óra Mosható pelenka még egyszer!
Immár káesz és Pet beszélgettek a textil pelenkák vs. műanyag pelenkák kérdésköréről. Az első ilyen témájú adáshoz képest most inkább a tények kerültek fókuszba, valamint nagy bejelentést tettünk, nagyon ajánljuk a műsort szkeptikusoknak és érdeklődőknek. Azért hallgatás előtt javasoljuk felkeresni kezelőorvosát és gyógyszerészét.

( A 2020.02.07 -i adás ismétlése )

2020-03-20 13 óra Utazás – ti hogy oldjátok meg?
Utazni babával és otthon hagyott babával egyaránt kihívás, feladja a leckét a család minden érintett tagjának. Milyen kellékek elengedhetetlenek? Hogy oldjátok meg a közös szobában éjszakázást? Visztek magatokkal segítséget? Vagy inkább nem is viszitek magatokkal a gyereket? Mindenki másképp csinálja. Tapasztalatok, tippek következnek, hallgassátok csak!

( A 2020.01.17-i adás ismétlése )

2020-03-13 13 óra öt5papa - Ketten ismét stúdióztak a papák közül, nekik köszönhetően újabb egy órára bepillantást nyerhettünk a gyerekekkel kapcsolatos férfi nézőpont izgalmas bugyraiba. Vajon mi sül ki ebből? Reméljük Ti is annyira kíváncsiak vagytok, mint mi!

2020-03-06 13 óra Gyerekszoba vagy öböl? Tesóval? Na és meddig tartható a szopizással egybekötött altatás? Az altatás művészete is mindenkinél más. Ahogy az elalvásé is – gyereke válogatja. Bár mind kiműveltük magunkat e téren, ígérjük, az adás kicsit sem lesz andalító, tartsatok velünk!

2020-02-28 13 óra A nő örök dilemmája: meddig maradj otthon, mikor jöjjön a tesó, mekkora legyen a korkülönbség, mocskos anyagiak – ezekről beszélgettünk.

2020-02-21 13 óra Fejlesztés életkornak megfelelően.Te hogyan fejleszted a babád?
A védőnő és az orvos minden anyának támpont, ha a gyerek fejlődéséről van szó. Megesik, hogy olyan szerencsések vagyunk, hogy megbízunk a minket körülvevő szakemberekben, de többnyire azért nem ez a helyzet (az ot5baba.com-on például írtunk is erről). Honnan merítesz ha saját kezedbe veszed a fejlesztést és megfigyelést.

2020-02-14 13 óra Dévény torna. Mi, mikor, hogyan? Történelmi kitekintés és politikailag korrekt, wikipédia-száraz szövegek helyett (ezt úgyis megtaláljátok az interneten) hallgassátok, milyen válaszokat ad Pet a sokakban esetleg már felmerült kérdésekre. És ha olvasnivalót is szeretnétek, további beszámolót találtok.

2020-02-07 13 óra Mosható pelenka még egyszer!
Immár káesz és Pet beszélgetnek a textil pelenkák vs. műanyag pelenkák kérdésköréről. Az első ilyen témájú adáshoz képest most inkább a tények kerülnek fókuszba, valamint nagy bejelentést teszünk, nagyon ajánljuk a műsort szkeptikusoknak és érdeklődőknek. Azért hallgatás előtt javasoljuk felkeresni kezelőorvosát és gyógyszerészét.

2020-01-31 13 óra Otthonszülés.
Akinek e szó hallatán a horrorhírek jutnak eszébe, nagyon kérjük, hogy hallgassa meg a műsort! Nem szándékunk a térítés, de elsődleges célunk a tájékoztatás..elsősorban a magunk részére. Mert mi sem tudunk sokat az otthon szülés misztériumáról, ami nem is annyira misztérium már..inkább intézmény. Józan döntés eredménye. Mert otthon szülni nem csak a bátrak kiváltsága, hanem a felvilágosultaké is.

2020-01-24 13 óra Szülés. Ahány anya, annyiféle szülésélmény. És mégis van mit ellesni egymástól, mert a lazaság és alaposság ritkán jár kéz a kézben. Mai adásunkból kiderül, hogy mi hogy kezeltük a szülést - három egészen más természetű ember gondolatai következnek.

2020-01-17 13 óra Utazás – ti hogy oldjátok meg?
Utazni babával és otthon hagyott babával egyaránt kihívás, feladja a leckét a család minden érintett tagjának. Milyen kellékek elengedhetetlenek? Hogy oldjátok meg a közös szobában éjszakázást? Visztek magatokkal segítséget? Vagy inkább nem is viszitek magatokkal a gyereket? Mindenki másképp csinálja. Tapasztalatok, tippek következnek, hallgassátok csak!

2020-01-10 13 óra Az ember mindent megtesz azért, hogy LEGYEN vagy, hogy NE legyen gyereke. Az első gyerek előtt még senki nem tudja pontosan mit is jelent az, hogy a család bővül egy taggal. Pontosan miért is szeretne bárki végigmenni ezen az úton? Miért vállalja egy nő a szülést és az azt követő éveket, hátralévő élete gyökeres átalakulását? Miért jó a ha van gyerek? Mi a célja a gyerekvállalásnak? Jövőkép?

( A 2019.09.16-adás ismétlése )

2019-12-30 12 óra Az év utolsó adását zenéléssel töltjük, hallgassátok meg a babák legkedvesebb dalait! Spoiler: vannak köztük klasszikusok és kortárs szerzemények is. Boldog Új Évet kívánunk!"

2019-12-23 12 óra Karácsonyi ünneplés akkor és mostFan és káesz megosztják a saját karácsony-élményüket, kitérnek azokra a hagyományokra, amiket máig tartanak, illetve kevésbé kedvelt momentumokra. Boldog Karácsonyt!"

2019-12-16 12 óra Ünnepek gyerekként. Ünnepek fiatal felnőttként. Aztán gyerekkel. Kac és Pet sorra veszik a jeles napokat, ki hogyan élte meg a rokonlátogatást, a közös evészetet. Aztán párhuzamba állítják mindezeket egy-egy babával megtoldva. Ünnepi hangulatra készülünk, melegítsetek velünk!

2019-12-09 12 óra Debütál az öt5papa
Fiúk-férfiak-apák, ráadásul a mieink. Vállalták, hogy hallassák a hangjukat, mert az éremnek igenis két oldala van. Klasszik babatémák, férfi szemszögből.

2019-12-02 12 óra öt5mama - a mikrofonnál : "Pet" ,"Kac"

Vissza a gyökerekhez
A múlt az új jövő a mosható pelenka húszéves csipkerózsa álmából ébredt, és rohamosan fertőzi a babákat. Ötünk közül ketten már használjuk, így lesz szó tapasztalatokról és kételyekről, kérdésekről egyaránt.

2019-11-25 12 óra Te-le-fon

A telefon áldás és átok egyszerre – hatalmas segítséget jelent az általa elérhető információs univerzum, de túlzásba vitt használata rontja az emberi kapcsolatainkat, főleg abban az időszakban, amikor magunkra is alig jut idő, hát még egymásra. A baba kisgyermekké válásával pedig újabb kihívás, hogy miként és mikor vezessük be az ő életébe. Te-le-fon: ez sok babánál az első szavak között van. És legalább ennyire komolyan is kell venni.

2019-11-18 12 óra Úton a baba. Milliónyi intelem, cikk, utánajárás, szakmai és kevésbé szakmai tanács és megjegyzés. Na meg az elvek, amiket jó előre kiagyalsz, hogy legyen mihez tartanod magad. Igen ám, de az élet hipp-hopp átírja a játékszabályokat, új megoldásokra kényszerítve ezzel. Mi milyen elvekkel indultunk? És mi lett belőlük? Megosztjuk, amink van – köntörfalazás nélkül, önmagunkat sem kímélve, ahogy szoktuk. Pet - Fan - Káesz

2019-11-11 12 óra Ha tehetünk a jövőjük minőségéért, hát tegyünk! De mégis hogyan? Mit próbáltunk ki? Nekünk mi (nem) vált be? Mi az ami tényleg számít? Na ezekre a kérdésekre nem biztos, hogy fogunk tudni válaszolni, de megosztjuk egymással, mennyire vagyunk tájékozottak a témában és mi hogy indulunk/indultunk neki a környezetvédelemnek.

2019-11-04 12 óra Öten vagyunk, ötféleképp gondolkodunk. Talán nincs is olyan kérdés, amiben mindannyian egyetértünk. Altatás, etetés, fegyelmezés? A legalapvetőbb, legviharosabb vitákat kiváltó témákat boncolgatjuk. Az anyaság olyan, mint a vallás, vagy a politika – családokat, barátságokat zilál szét, ha komoly egyet nem értés alakul ki. Mi most bizonyítjuk, hogy anélkül is lehet vitázni, hogy neheztelés alakulna ki. Legalábbis megpróbáljuk. Miben NEM értünk egyet? A stúdióban először egy adásban Pet, Fan és káesz.

2019-10-28 12 óra A terhesség sokunknál telik (utólag naivnak vélt) fantáziálással, ekkor már próbálunk letenni bizonyos sarokköveket a neveléssel, a prioritásainkkal kapcsolatban. Aztán közbeszól az élet. És bármennyire próbálunk legjobb belátásunk szerint eljárni minden helyzetben, emberek vagyunk, a hibázás olyan mint az árnyék – nem tudunk túlnőni rajta. Mi az, ami rajtad múlt és most máshogy csinálnál? Mit üzennél egy évvel ezelőtti kismama önmagadnak?

2019-10-21 12 óra Akarva-akaratlanul egy egész sor előítélettel, túlgondolással, félelemmel vágunk neki a babázós időszaknak. Aztán szembe jön a valóság, ami sokszor jobb, sokszor rosszabb, néha pedig egyszerűen csak teljesen más, mint amit vártunk. Meglepően alakuló baráti kapcsolatok? Nem várt segítség valakitől? Egy felfedezett új tulajdonság magadban vagy másban? Neked mi volt a legkellemesebb csalódásod?

2019-10-14 12 óra Védőnőtől kapott kelengyelista, mindenhonnan ránk ömlő marketing, jóindulatú tanácsok és középen egy újdonsült kismama, aki a lehető legjobbat szeretné a hamarosan megszülető babájának. Tényleg szükség van arra a popsitörlő melegítőre? Na és a rágcsaláncra, a bébikompra, a huszadik plüssfigurára, mert úgyis a nyuszi lesz a kedvenc állata? Íme a leghaszontalanabb holmik listája. Figyelem! Szigorúan szubjektív!

2019-10-07 12 óra Alapvetések és konkrét kis hülyeségek, amik fontosak számodra és szeretnéd, ha a gyereke(id) is szem előtt tartanák. Amikre a gyerekkorodból nem vagy büszke és máshogy csinálnál? Amikre majd felnőtt gyerekeidet figyelmeztetnéd?

2019-09-30 12 óra Anyának és nőnek lenni teljesen mást jelent? Mi a helyzet akkor, ha nem érzed magad nőnek? Vagy éppen anyának, annak ellenére, hogy van gyereked. Légy anya, feleség, szakács, takarítónő, nevelőnő! De hogyan? Mi van, ha ez nem sikerül? Kudarc?"

2019-09-23 12 óra Kiszolgáltatottnak lenni..sokan először a terhességük során találkoznak ezzel a helyzettel. És nem mindenki tudja, mit is kezdjen vele. A testére, a lelkére egyaránt ráfér az odafigyelés, de vajon mind olyan szerencsések vagyunk, hogy megkaptuk amire vágytunk? Tudtuk egyáltalán pontosan mi is az, amire vágyunk? Hallgassatok meg pár sikeres, vagy épp tanulságos sztorit!

2019-09-16 12 óra Az ember mindent megtesz azért, hogy LEGYEN vagy, hogy NE legyen gyereke. Az első gyerek előtt még senki nem tudja pontosan mit is jelent az, hogy a család bővül egy taggal. Pontosan miért is szeretne bárki végigmenni ezen az úton? Miért vállalja egy nő a szülést és az azt követő éveket, hátralévő élete gyökeres átalakulását? Miért jó a ha van gyerek? Mi a célja a gyerekvállalásnak? Jövőkép?

2019-09-09 12 óra Nem így terveztük, de a mai adásban ketten beszélgetünk, Pet és Kac. ...és hogy miről?

Énidő, közös idő, apaidő, szabadidő. Hallgass minket és meríts ötletet. Miért fontos egy anyának az énidő? Egyáltalán kinek mit jelent magával foglalkozni? ...és a pároddal lopott közös percek?
Szükséges-e "apaidő" vagy elég a családi program? Milyen megoldások vannak, ha családi segítség híján vagyunk?

2019-09-02 12 óra A stúdióban szokatlanul nagy a zsúfoltság, a feszültség az egekben...de készen állunk az indulásra. Bemutatkozó műsorunkban többet beszélünk magunkról, mint eddig, vagy ezután. De miről is szól az öt5mama?

„ Őszinte, kendőzetlen, nofilter, hétköznapi, olykorarcpirító, vitaindító, babásmamás beszélgetésekről. Szóltunk előre. "

 

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Hallgatónktól

Kedves Bézs, és Ti mind, akik Nekünk Bézseltek!

Messziről kezdem, de nem lesz hosszú! Szeretem a szép ruhákat, kiegészítőket, mindig is szerettem öltözni, de nem szeretem a harsány színeket! A visszafogott, finom, halvány, minőségi öltözködést kedvelem, és a bézs színeket. Ugye már itt is vagyunk!

Amikor megtudtam hat évvel ezelőtt, hogy a színem, a bézs már egy rádió neve is, azt gondoltam, ez valami reklámfogás csak. De aztán megnéztem, hogy milyen nevek, és műsorok fémjelzik a rádió működését. Hallottam, hogy Fodor János, a kezdeményező, hogy ott vannak mellette azok a nevek is, akikért érdemes „kinyitni” a rádiót, és tudtam, ez bizony jó lesz!

És igen, nagyon jó lett! Szeretem, hogy egyre szélesebb profillal megy, hogy a nagy nevek mellett, jöttek a fiatalok is, hogy frissült a tartalom, szinte egész nap itt szól mellettem a Bézs.

Elegem volt, és van már a máshol a mennyiségében is az egeket ostromló politikai műsorokból, az állandó ekézéstől, a vad hangulatú párbeszédekből, a folytonos „a valamire” való utalgatásokból, olyan rádióra vágytam, ahol, ahogyan az ars poetica-jában is ott van, minőségi, lágy hangok szerepelnek, ahol elfelejtem, hogy kint dühöng a vad világ, ahol nem kell gyomorgörccsel hallgatnom a műsorokat.

Ez a rádió pont ilyen, ezért szeretem. Már hat éve ennek, és kívánom, és remélem, hogy így is marad!

Nagyon sok örömteli, boldog születésnapot kívánok!

Egy hűséges hallgatójuk, Éva

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán