A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Nagy Daniella

Mindig is érdekelt a média és a film, ezért ezek felé tereltem magamat tanulmányaim során. Elektronikus médiumok szakirányon végeztem, de tanultam rendezőasszisztensnek is.  Főiskolai gyakorlatom során jöttem rá, hogy mennyire szeretem a rádiózást, azóta keresem a helyem a szakmában. Egy rövid időre ugyan elsodródtam, de a Rádió Bézsnek köszönhetően új lehetőséget kaptam. Felsorolhatnám, hogy mi minden érdekel, miről szeretnék beszélni, de a lista hosszú, és olvasva unalmas lenne. A körülöttünk lévő világ lenyűgöző és mindig tartogat újat, ha elég nyitottak vagyunk hozzá. Fedezzük fel együtt!

• Ugrás Jó napot! • Csütörtök • 10:00-12:00 •

• Az utcán • Szerda • 18:00-19:00 

2019-10-16 18 óra Amióta az utcákat járom és interjúkat készítek, azóta tudom, hogy bennem is sok az előítélet. Persze, igyekszem félretenni az elfogultságot, ami alapján eldőlhet, rokonszenves-e valaki vagy sem. Nem gondolkodunk egyformán a világról, nem éljük ugyan úgy az életünket, máshogy szeretünk öltözködni, és ez így is van jól. Milyen unalmas lenne a világ, ha mind egyformák lennénk. Vajon az embereknek mennyire fontos az első benyomás? Mennyire dolgoznak bennük a sztereotípiák?

2019-10-09 18 óra Az önkifejezésnek ezernyi módja van. A megjelenésünk, a ruhánk, és egyéb kiegészítőnk is ennek egy formája. Még a bőrünkre is tekinthetünk úgy, mint egy festővászonra. Miért ne? Önnek van tetoválása? Szerdán este kíváncsiskodom, hogy vajon a budapesti emberek mit gondolnak erről. Hallgassanak este 18 órától és azt is megtudhatják, nekem van-e és ha van, vajon hol?

2019-10-02 18 óra Az életben vannak fontos kapcsolatok. A barátság az egyik ilyen. Vajon mikor és mitől válik egy másik ember, igaz baráttá? Nekem fontosak ezek a kötelékek. Van, ami régóta tart már és olyan is, ami elmúlt. Hogyan alakul ki egy barátság? Miért kerül valaki közel, míg más csak haver marad? Ilyen és hasonló kérdések foglalkoztattak, így ismét az utcát jártam a válaszokért. Tartsanak velem szerdán este hat órakor.

( A 2019.06.19-i adás ismétlése )

2019-09-25 18 óra Az elmúlás az élet velejárója. Nem gondolunk rá nap mint nap, ám ha mégis eszünkbe jut, akkor sem egyformán gondolkodunk róla. Én például nem szeretném megtudni a pontos dátumát. Maradok a bizonytalanságban. Persze nem mindenki gondolkodik így. Szerdán pont ezt szeretném megtudni, vajon ha ismernék haláluk pontos dátumát mit tennének? Ha csak 24 órájuk lenne, akkor vajon hogyan reagálnának?

2019-09-18 18 óra Végre az ősz most a szebbik arcát mutatja, így én is nagyobb lelkesedéssel indultam útnak. Legutóbbi kísérletemet elmosta az eső, de most, semmilyen kifogásom sem lehetett. A jó hangulatban nekem is könnyebb volt az évszakok változásáról beszélgetni. Azokat a szeptemberi napokat szeretem a legjobban, amikor már nincs hőség, de a langyos meleg napsütés még átmelegíti a testemet, a színek és az illatok feltöltik a lelkemet. Ilyenkor könnyű szeretni az őszt. De mit tegyünk, amikor éppen borongós és esős, és semmihez sincs kedvünk?

2019-09-11 18 óra Az volt a tervem, hogy megkérdezem az embereket, hogy hogyan viselik az évszakok váltakozását. Aztán a munkából hazafelé úgy eláztam, hogy még a cipőmből is folyt a víz. Mint egy ázott veréb, fáradtan, elnyűtten, képtelen voltam rávenni magamat, hogy elinduljak interjúkat készíteni. Én így viselem az őszt, amikor esős, borús, szomorú, kilátástalan. Vizesen és fáradtan. Elcsigázottan úgy döntöttem, hogy jó lesz egy kis visszatekintés, hátha majd azokból merítek én is új energiákat. A mostani adás már korábban elhangzott felvételek csokra lesz, de - mint mindig - a stúdióban mindenképpen ott leszek szárazon vagy vizesen.

2019-09-04 18 óra Idén úgy alakult, hogy a munkába való visszatérésem egybe esett a tanévkezdéssel. Ennek kapcsán felidéztem magamban, hogy meddig tartott az az időszak, amikor még vártam, hogy elkezdődjön a tanév. Mikor jött el, hogy már nem annyira vágytam rá? Szerettem volna még két hetet a nyárból, ami évről évre gyorsabban telik el, legalábbis így éltem meg akkor, és élem meg ma is. Ez is, na meg a kamaszkor lehetett az oka, hogy egyre kevésbé vártam az őszt. Ma már lehet, hogy szívesebben ülnék munka helyett az iskolapadban. Csomagolnám izgatottan a könyveimet, füzeteimet, rendezgetném a tolltartómat, bepakolnám az iskolatáskámat, korán lefeküdnék. Önök visszaülnének az iskolapadba?

2019-08-28 18 óra Remegő lábak, szapora szívverés, izgatott vagy magabiztos kacaj. Kósza pillantások, ki nem mondott gondolatok, kínos csend, az első lopott csókok. Légyott – csak légy ott! Vajon, kinek milyen egy tökéletes randevú? Szerdán erre keresem a választ, igazi nyári hangulatban.

( A 2019.07.10-i adás ismétlése )

2019-08-21 18 óra Az utcát járva nem tudom nem észrevenni, hogy mindenki a telefonját nyomkodja. Ott van a kezekben minden pillanatban, a buszon, a metrón, de még a zebránál is, fel sem néznek belőle az emberek.  A személyes kapcsolatainkat ugyan erősíthetné, de közben elszigetel egymástól.  A technika fejlődése egyre gyorsabb az internet korában. Kimeríthetetlen és végtelen világ ez, ahol minden azonnal kell: a válasz és a like-ok. Szerdán este kiderítem, hogy az utca embere vajon mire használja a mobilját és az internetet. 

( A 2019.04.24-i adás ismétlése )

2019-08-14 18 óra A változás az élet része, vagy mondhatnám úgyis, hogy az élet lényege. Jöhet hirtelen, lehet tervezett, lehet jó és rossz is, illetve kockázatos és könnyű is. Sokan félnek már a gondolattól is, hogy bármi kizökkentheti az életüket. Pedig biztosan hoz valami újat magával. Kimozdít az állandóságból, segít elérni a céljainkat. A határok, amik közé magunkat zárjuk, sokszor csak kerítésként fognak bennünket vissza valami izgalmastól. Az élet úgy szép, ha zajlik, nem? Ön mit gondol, kedves hallgató?

2019-08-07 18 óra Vegyünk egy poharat a kezünkbe. Nézzük meg, vajon félig teli vagy félig üres. Vannak örök optimisták és pesszimisták - a világ már csak ilyen. De mi határozza meg, hogy miként látjuk a világot? Létezik-e tisztán bármelyik? Ön mit gondol kedves hallgató? Mi magyarok tényleg folyton csak panaszkodunk? És, ha igen, ez miben gyökerezik? Szerdán este hatkor járjunk utána együtt.

( A 2019.06.12-i adás ismétlése )

 

2019-07-31 18 óra Sokáig töltött be a mozgás fontos szerepet az életemben. Meglehetősen aktív gyerek voltam. A testnevelés órákon túl, a szabadidőmben fociztam, táncoltam, futottam és – természetesen – szinte mindig, mindenhova biciklivel mentem. Később, a középiskolában is megmaradtak ezek a tevékenységek, annyira természetes volt, mint a reggeli fésülködés. Aztán elkezdődött a felnőtt élet, felkerültem a fővárosba. Tanulás, munka, kevés szabadidő maradt, még kevesebb a sportra. Hiányérzetem volt, éreztem, hogy nem kerek az életem. A kilók pedig szaladtak fel rám. Tengernyi kifogást találtam ki, hogy miért nem változtatok: nincs időm, fáradt vagyok, sok a munka, majd holnap.... Majd. Egyszer. Talán. Bizonyára sokaknak ismerős. Nekem az orvosi leleteim segítettek abban, hogy változtatni tudjak, még mielőtt nagyobb baj lenne. Belefogtam hát az életmódváltásba. Nem mondom, hogy könnyű volt, de annyira nehéz sem, mint amilyennek elképzeltem. És meglett az eredménye. Rengeteg mínusz kiló, újjászületés, és igen, újra van kedvem, igényem, és – hogy-hogy nem - időm is a mozgásra. Ez a lendület adta az ötletet arra, hogy megkérdezzem budapestieket, mik a kedvenc nyári, szabadidős tevékenységeik.

2019-07-24 18 óra Új adásra még várni kell egy kicsit, még pihenek. Addig marad az ismétlés. Egy olyan műsort választottam, amiben több kérdésre is választ kerestem. Kíváncsiskodtam, kérdezősködtem arról, hogy vajon az emberek milyen típusú filmet szeretnek, hogy egyáltalán járnak –e moziba, vagy csak otthon a TV elé ülnek le. Majd egy „filmes csavarral” élve egy érdekesebb kérdést is felvetettem: Mi tenne, ha ez lenne az utolsó nap a földön? Ön kedves hallgató tudja, hogy hogyan és mivel töltené el?

Tartsanak velem!

( A 2018.11.14-i adás ismétlése )

2019-07-17 18 óra Végre itt a tavasz! – írtam májusban egyik műsorom elején. Most azt írom, hogy végre itt van a szabadság ideje, így én is pihenek egy kicsit. Azért választottam ezt a májusi műsort, mert úgy gondoltam, hogy kirándulni nyáron is remek dolog. Hiszen nincs jobb, mint feltöltődni a városon kívül az erdőben, a hegyek között, akár rövid időre, de kiszabadulni a betondzsungelből. Mennyire fontos a budapesti embereknek a friss levegő, a természet? Ha fontos, merre járnak? Sétáljanak velem!

( A 2019.05.15-i adás ismétlése )

2019-07-10 18 óra Remegő lábak, szapora szívverés, izgatott vagy magabiztos kacaj. Kósza pillantások, ki nem mondott gondolatok, kínos csend, az első lopott csókok. Légyott – csak légy ott! Vajon, kinek milyen egy tökéletes randevú? Szerdán erre keresem a választ, igazi nyári hangulatban.

2019-07-03 18 óra Lehet, hogy túlságosan sok sci-fit olvastam, de néha elgondolkodom azon, hogy ha feltalálnák az időgépet, utaznék-e az időben ide-oda. Mi érdekelne vajon jobban, a jövő vagy a múlt? Tudna az emberiség felelősségteljesen, minden változtatás nélkül szemlélő turista lenni? Félek, hogy nem. Eljátszottam a gondolattal, hogy az emberek mennyire lennének bátrak. Lenne-e olyan korszak, amit megnéznének? Ilyen és ehhez hasonló szokatlan kérdésekkel sétáltam ezen a héten, szerdán este hat órakor pedig meghallgatható lesz a végeredmény. Most nem csak térben, de időben is bandukolunk.

2019-06-26 18 óra Anyukám mindig leültetett, amikor elindultam és valamiért vissza kellett mennem a házba. Azt mondta, kislányom ülj le egy pillanatra, mert nem lesz szerencséd! Bizony azóta is így teszek, anélkül, hogy hinnék a következményekben. Egyszerűen csak így neveltek. Azt nem tudom, hogy ő tényleg hitt-e benne, sosem kérdeztem meg.

2019-06-19 18 óra Az életben vannak fontos kapcsolatok. A barátság az egyik ilyen. Vajon mikor és mitől válik egy másik ember, igaz baráttá? Nekem fontosak ezek a kötelékek. Van, ami régóta tart már és olyan is, ami elmúlt. Hogyan alakul ki egy barátság? Miért kerül valaki közel, míg más csak haver marad? Ilyen és hasonló kérdések foglalkoztattak, így ismét az utcát jártam a válaszokért. Tartsanak velem szerdán este hat órakor.

2019-06-12 18 óra Vegyünk egy poharat a kezünkbe. Nézzük meg, vajon félig teli vagy félig üres. Vannak örök optimisták és pesszimisták - a világ már csak ilyen. De mi határozza meg, hogy miként látjuk a világot? Létezik-e tisztán bármelyik? Ön mit gondol kedves hallgató? Mi magyarok tényleg folyton csak panaszkodunk? És, ha igen, ez miben gyökerezik? Szerdán este hatkor járjunk utána együtt.

2019-06-05 18 óra A szépség szubjektív, mégis minden kornak, korszaknak megvan a saját ideálja. Az, amit tömegek képesek mintaként követni. Ezek a sablonok vajon mennyire szorítanak minket keretek közé? Mennyire akar valaki megfelelni ezeknek? Vajon a megkérdezettek mit gondolnak erről, nekik mit jelent mindez? Fontosak a külsőségek? Tartsanak velem, szerdán este hat órakor, egy kellemes sétára.  

2019-05-29 18 óra Szeretek zenét hallgatni. A téli hidegben, különösen olyat, ami visszahozza a meleget, esetleg a nyár hangulatát. Így aztán, még akkor januárban, arról kíváncsiskodtam az utcán, hogy mások vajon milyen zenéket szeretnek. Mennyit, hogyan és mikor hallgatják? Hogy a következő kérdés honnan fogalmazódott meg bennem, a mai napig nem tudom, de érdekelt: hisznek-e a földönkívüliek vagy a párhuzamos univerzumok létezésében? Tartsanak ismét velem!

( A 2019.01.16-i adás ismétlése )

2019-05-22 18 óra A kíváncsiság nem ördögtől való. A természetes tudásvágy hajt minket előre. Mégis, a köznyelv úgy használja, mintha rossz tulajdonság lenne. Például, ha valaki túl kíváncsi, mindenbe beleüti az orrát, minden lében kanál, stb. Önök kíváncsiak? Vajon az utca embere az? Én kíváncsiskodtam...

2019-05-15 18 óra Végre itt a tavasz! A ködös, nyirkos, hideg tél végére elfogyott az energiám, begubóztam, vártam a jó időt. Balatoni lányként Budapesten, nagyon hiányzik a természet közelsége. Nincs jobb, mint feltöltődni a városon kívül az erdőben, hacsak rövid időre is, de kiszabadulni a betondzsungelből. Vajon másoknak is fontos? Ha igen merre járnak? Sétáljunk együtt!

2019-05-08 18 óra Sok mindenre megoldás lehet, ha észrevesszük a dolgok humoros oldalát és nem feszülünk rá egy-egy problémára. A nevetés nem megoldás, de könnyebbé teszi az életünket. Nekem legalábbis nagyon fontos. De vajon, hogy látja Ön, kedves hallgató? Szerdán este hat órakor sétáljunk és nevessünk együtt. 

2019-05-01 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről. Már az előző adás végén belekezdtünk, most folytatjuk: Budapest, az itt élők szemével. Szeretünk-e itt élni? Szemléljük-e a fővárost úgy, mint a turisták vagy beleszürkülünk a hétköznapi rutinba? 
Szerda este sétáljanak velem, kiderül!

( A 2019.03.06-i adás ismétlése )

2019-04-24 18 óra Az utcát járva nem tudom nem észrevenni, hogy mindenki a telefonját nyomkodja. Ott van a kezekben minden pillanatban, a buszon, a metrón, de még a zebránál is, fel sem néznek belőle az emberek.  A személyes kapcsolatainkat ugyan erősíthetné, de közben elszigetel egymástól.  A technika fejlődése egyre gyorsabb az internet korában. Kimeríthetetlen és végtelen világ ez, ahol minden azonnal kell: a válasz és a like-ok. Szerdán este kiderítem, hogy az utca embere vajon mire használja a mobilját és az internetet. 

2019-04-17 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről. Az utcát járva szembetűnő, hogy mennyire elrohanunk egymás mellett. Vajon az élet mellett is? Belebetonozódunk a hétköznapok porába, felkelünk, rohanunk, dolgozunk, hazafelé gyors bevásárlás, utána zuhanás az ágyba. Aztán minden kezdődik elölről. Eltelnek a napjaink, úgy, hogy közben talán alig élünk. Sokan persze teszünk ellene, kizökkentjük magunkat a szürkeségből, felrázzuk magunkat. Hogy hogyan? Szerdán este kiderül, sétáljanak velem!

( A 2019.03.13  -i adás ismétlése )   

2019-04-10 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
A költészet hozzáad az élethez, elvisz magával egy másik síkba, ahol a szavak bármik lehetnek, adhatnak, elvehetnek. Teremtenek értelmet és érzelmeket. Lenyomatok, hangulatok, képek, metaforák, hasonlatok. Vajon olvasunk verseket? Itt a költészet napja, járjunk utána. Az utca emberét most a versekről kérdezem.

Sétáljunk együtt!

2019-04-03 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Mennyire vagyunk nyitottak más kultúrák iránt? Hogyan és mennyire tanulunk nyelveket? Egyáltalán milyen nyelveket tanulunk?

Sétáljunk együtt!

( A 2019.02.06-i adás ismétlése )

2019-03-27 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy kevesek vagyunk, hogy egymagunk nem idézhetünk elő nagy változásokat. Még akkor is, ha a jövőnk a tét. Pedig a jelenünk cselekedetei határozzák meg azt, hogy az milyen lesz majd. Ha a környezetünkről van szó, mintha sokszor homokba dugnánk a fejünket. Csak egy pet palack, mondja nap, mint nap sok millió ember, és így tovább. Az egyén szerepe nagyobb, mint gondolnánk, hiszen a társadalom emberekből tevődik össze. Önökből, belőlem, mindannyiunkból. Sétáljunk együtt, hallgassuk meg az utca emberét a tudatosságról, környezetvédelemről, klímaválságról, és az egyén szerepéről mindebben.

2019-03-20 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről. A hosszú hétvégék és ünnepnapok előtt hajlamosak vagyunk az utolsó pillanatokban megrohamozni a boltokat. Pánikszerűen pakolunk a kosarunkba, sokszor teljesen feleslegesen, mintha nem lenne holnap. Pedig csak egy vagy két napot kell bolt nélkül kibírni. Túlvásároljuk magunkat a világvégére is elegendő élelmiszerrel, aminek egy része aztán ránk romlik. Biztosan Ön is járt már hasonlóképp, ugye? Legyünk tudatosabbak. De hogyan? Szerdán este, séta közben ismét keressük együtt a válaszokat.

2019-03-13 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről. Az utcát járva szembetűnő, hogy mennyire elrohanunk egymás mellett. Vajon az élet mellett is? Belebetonozódunk a hétköznapok porába, felkelünk, rohanunk, dolgozunk, hazafelé gyors bevásárlás, utána zuhanás az ágyba. Aztán minden kezdődik elölről. Eltelnek a napjaink, úgy, hogy közben talán alig élünk. Sokan persze teszünk ellene, kizökkentjük magunkat a szürkeségből, felrázzuk magunkat. Hogy hogyan? Szerdán este kiderül, sétáljanak velem!

2019-03-06 18 óraTörténetek egyenesen a járdaszegélyről. Már az előző adás végén belekezdtünk, most folytatjuk: Budapest, az itt élők szemével. Szeretünk-e itt élni? Szemléljük-e a fővárost úgy, mint a turisták vagy beleszürkülünk a hétköznapi rutinba? 
Szerda este sétáljanak velem, kiderül!

2019-02-27 18 óra Hétvégén az Afrika Expon jártam, belevetettem magam az afrikai forgatagba. Beszélgettem olyan emberekkel, akik rajonganak a kontinensért vagy épp kétlaki életet élnek, Nigéria és Magyarország között. Aztán ezt a szenvedélyt látva eszembe jutott, hogy vajon miért szeretünk Budapesten élni.
Szerda este sétáljanak velem, kiderül!

2019-02-20 18 óra A farsangi időszak még javában tart. Arra voltam kíváncsi, hogy beöltözünk-e? Vajon emlékeinkben, hogyan élnek gyermekkori jelmezeink? A kosztümökhöz fantázia kell, de van-e elég?
Szerda este sétáljanak velem, kiderül!

2019-02-13 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Közeleg a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe. Ennek kapcsán kérdeztem az utca emberét, hogy ki ünnepli és ki nem? Ha igen, akkor hogyan? Egyáltalán mit gondolunk, mi egy boldog, tartós kapcsolat titka? Tartsanak velem és kiderül.

Sétáljunk együtt!

2019-02-06 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Mennyire vagyunk nyitottak más kultúrák iránt? Hogyan és mennyire tanulunk nyelveket? Egyáltalán milyen nyelveket tanulunk?

Sétáljunk együtt!

2019-01-30 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.

Hétről hétre járom az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét. 
Most szerdán kiderül, hogy az utca embere mennyire dől be az álhíreknek és, hogy miért lesz valakiből utcazenész.

Kalandozzanak velem!

( A 2018.10.10-i adás ismétlése )
 
2019-01-23 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Tél van. Még lesz is jó néhány hétig. Ilyenkor már kezdek belefásulni. Épp ezért úgy döntöttem, idén nem hagyom magam. Az utca emberét hívom segítségül, hogy kiderítem mit szeretünk a télben. A tájat, a hóesést, a sportokat?
Sétáljunk együtt!

2019-01-16 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.

Igyekeztem egy hétköznapibb témával indítani: megtudni milyen zenéket hallgatunk. Azután pedig elrugaszkodtam egy kicsit, és olyan kérdésekre kerestem a választ, hogy hiszünk-e a földönkívüliek vagy a párhuzamos univerzumok létezésében. Izgalmas lesz!

Sétáljunk, hallgassuk együtt az utca emberét!

2019-01-09 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.

Annak próbáltam utána járni, hogy spórolunk-e, és ha igen, hogyan? Illetve a kultúrafogyasztás kapcsán jutott eszembe, hogy járunk-e színházba?

Sétáljunk, hallgassuk együtt az utca emberét!

2019-01-02 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.

Hogyan szilveszterezünk? Mit gondolunk az újévi fogadalmakról? Ezekről, valamint még 2018 legjobb pillanatairól is lesz szó.

Kalandozzanak velem!

2018-12-19 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.

Nagyon szerettem volna élőben jelentkezni még az évben utoljára, de sajnos a teendők közbe szóltak, így ismétlünk. 
Újra meghallgatjuk melyik a favorit évszak, melyek a legfontosabb emberi tulajdonságok, és még a Japán kultúrába is bepislantunk.

Kalandozzanak velem!

( A 2018.10.17-i adás ismétlése )

2018-12-12 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Kivételesen egy rendezvényre látogatunk. A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány és az AKUT szakasz kommunikációs közösség jótékonysági futást szervezett. Négy+1 kórházba vittek mosolyt Mikulás előestéjén. Kiderül az is, hogy az utca embere mennyire jótékonykodik.

Sétáljunk együtt!

2018-12-05 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Hétről hétre járom az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét. 
Meddig hiszünk a Mikulásban? Meddig jó hinni a csodákban? Hogyan készülünk a karácsonyra?

Sétáljunk együtt!

2018-11-28 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Hétről hétre járom az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét. 
Mit gondolunk a Black Friday-ről? Mi az esernyő protokoll? Hogyan készül a sült gesztenye? És még sok minden más.

Sétáljunk együtt!

2018-11-21 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Hétről hétre járom az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét. 
Most szerdán kiderül, hogy melyik a favorit évszak, melyek a legfontosabb emberi tulajdonságok, és még kulturális utazásra is indulunk.

Kalandozzanak velem!

( A 2018.10.17-i adás ismétlése )

2018-11-14 18 óraTörténetek egyenesen a járdaszegélyről.
Hétről hétre járom az utcákat, hogy faggassam az utca emberét.

Milyen filmeket nézünk? Járunk moziba? Mit tennénk ha ez lenne az utolsó napunka Földön? Hova mennénk, ha egy csettintéssel ott lehetnénk? Szerdán kiderül.

Tartsanak velem!

2018-11-07 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Hétről hétre járom az utcákat, hogy faggassam az utca emberét.

Mit gondolunk az enyhe őszről, és az óraátállításról? Mit tenne, ha megnyerné a lottó főnyereményt? Szerdán kiderül.

Tartsanak velem!

2018-10-31 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Hétről hétre járom az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét. 
Főszerepben szerdán az olvasás lesz, és egy régi ismerős hang is visszatér egy beszélgetés erejéig. Mit olvasunk és hogyan? Szerdán kiderül.

Tartsanak velem!

2018-10-24 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Hétről hétre járom az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét. 
Miről lesz szó az e heti adásban? Kalandozzanak velem és megtudják!

2018-10-17 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Hétről hétre járom az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét. 
Most szerdán kiderül, hogy melyik a favorit évszak, melyek a legfontosabb emberi tulajdonságok, és még kulturális utazásra is indulunk.

Kalandozzanak velem!

2018-10-10 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.

Hétről hétre járom az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét. 
Most szerdán kiderül, hogy az utca embere mennyire dől be az álhíreknek és, hogy miért lesz valakiből utcazenész.

Kalandozzanak velem!

2018-09-26 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.

Hétről hétre járom majd az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét: kérdések, beszélgetések, tesztek.
Hogy hol bukkanok fel legközelebb? Azt még én sem mindig tudom.

Kalandozzanak velem!

( A 2018.09.05-i adás ismétlése )

2018-09-19 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Hétről hétre járom az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét: szó lesz a vasárnapról, pihenésről és piacozunk is.
Kalandozzanak velem!

2018-09-12 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről.
Hétről hétre járom az utcákat, hogy megszólítsam az utca emberét: kérdések, beszélgetések, tesztek. Most szerdán kiderül, hogy az utca embere mennyire ismeri a régi ételeket, és még sok más is.

Kalandozzanak velem!

2018-09-05 18 óra Történetek egyenesen a járdaszegélyről, az én tolmácsolásomban.

Hétről hétre járom majd az utcákat - többnyire a fővárosban-, hogy megszólítsam az utca emberét: kérdések, beszélgetések, tesztek.
Hogy hol bukkanok fel legközelebb? Azt még én sem mindig tudom.
Az első adásról nem is árulok el többet.

Kalandozzanak velem!

• Jó napot! • Csütörtök • 10:00-12:00 • 

2018-08-23 10 óra
2018-08-23 11 óra 
Vár a kifutó! - II. felvonás – egy rendezvény, ami azért jött létre, hogy megmutassa, mennyire fontos az integráció és az esélyegyenlőség.

Megszólalók: Őexcellenciája Wening Esthyprobo, Széles Emília, Pastor Anni, Buday Gergely főszervező, Árvai Zoltán, Győrfi Pál,

Karvai Sándor - többszörös magyar és Guinness rekorder, aki telefonon lesz velünk.

II. Budapesti Klasszikus Film Maraton – Ráduly György, a Filmarchívum igazgatója

Hol találunk ivó kutakat? Hol tölthetjük újra kulacsunkat? - egy magyar alkalmazás segít ebben: Petró Tamás

Tartsanak velem!

2018-08-16 10 óra
2018-08-16 11 óra Az első óra elején Kadét Ernővel beszélgetünk az év hétköznapi roma hőseiről és a 2018-as Aranypánt-díjról.

Ezt követően Katona Melinda lesz a vendégem, aki a PWA - Sikeres Nők Egyesületének elnökeként avat be minket a szervezet missziójába.

Csomagolásmentes bolt nyílt a belvárosban – ezzel az érdekességgel indul a második óra, amelynek keretében Sipos Melinda tulajdonost faggatom a környezettudatos vásárlásról.

Ezután Pikk Pakk táskarendező, egy termék, ami rendszert hoz a női táskák káosszal teli belsejébe. Csatlós Eszterrel beszélgetek, aki megálmodta és létrehozta a saját márkáját.

Az óra végén pedig a közösségimédia-használat és a magányosság kapcsolatáról röviden.

Tartsanak velem!

( 2018.04.05-i adás ismétlése )

2018-08-09 10 óra
2018-08-09 11 óra Az Ország Tortája: hogyan kerül kiválasztásra, mi alapján döntenek? - Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője.
20 éve az Operett színpadán, nyár, házi kedvencek: kötetlen beszélgetés
Peller Károly, operett színésszel.
Magyar teaprojekt: magyar teatermesztés - Varga Marianna, teanagykövet
A strandolás és a vízpart veszélyei: mire figyeljünk, mik a leggyakoribb balesetek? - a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, Horváth László r. ezredes.

Tartsanak velünk!

2018-07-26 10 óra Kivételesen nem új műsorral jelentkezem, hanem korábbi beszélgetésekből válogattam össze egy csokrot. Hallható lesz újra:

Ökoanyu, vagyis Nagy Réka blogger

Benkó Ágnes gyógytornász

Kovács-Kiss Krisztina, a Sulizsák program megálmodója.

Egy szomorú esemény miatt a műsor most csak egy órás lesz, ma temetik Aczél Endrét. A Rádió Bézs ma rá emlékezik.

Tartsanak velünk!

2018-07-12 10 óra
2018-07-12 11 óra Gyermektáborozás – táboroztatás – nyári programok gyerekeknek – Papp Helga 

Így is lehet Osztrákiában: egy könyv a külföldi munkavállalásról – Csécs Milán 
Ehető szívószál, lépés egy környezet tudatosabb világ felé – Felföldi József
Műanyagmentes július – több odafigyelés, kevesebb szemét – Felelős Gasztrohős – Szabó Eszter
Tartsanak velünk!

2018-06-28 10 óra
2018-06-28 11 óra Budapest Bike Maffia új akciója: ételmentés. Pazarlás mentesen, a rászorulók javára. – Havasi Zoltán

Hogyan túrázzunk minél környezetkímélőbben? Mik a leggyakoribb hibák, hogyan kerüljük el? – Erdőmentők - Kissné Dóczy Emília

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért – Dobos János

Nyár, strand? Akkor diéta. Mit hogyan, mit hogyan ne? Frányó Eszter dietetikus

Tartsanak velünk!

2018-06-14 10 óra
2018-06-14 11 óra Sulizsák – egy program használt ruhák gyűjtésére, ami a ruhahulladékon túl a gyermekek környezeti érzékenyítésére is odafigyel – Kovács-Kiss Krisztina

ASSZONYOK kreatív színtér – hét kreatív nő, hét szemlélet, izgalmas találkozások. A projektről mesél: Bandula Aranka, Sena Dagadu és Borda Eszter

Albérletkeresés, lakás kiadás – a főváros albérleti piacának jelenlegi helyzete, buktatók és mire érdemes figyelni – Szűcs Attila, ingatlan referens

Olcsó robotkéz sérült gyermekeknek – alternatíva a drága művégtagokkal szemben, egy érettségiző lány ötletéből – Vas Alexa Zsófia

Tartsanak velem!

2018-05-31 10 óra
2018-05-31 11 óra Luna táska: egy anya-lánya márka – Nyári Liliána

Anyacsavar: anyaszerep - szerepegyeztetések, coaching, közösség – Paizs Dóra

Metal Jóga: a legújabb jóga őrület – Sera Anita

Tóth Kinga: író, költő, vizuális művész, hangperformer

Tartsanak velünk!

2018-05-17 10 óra
2018-05-17 11 óra Balaton Camino: három elszánt nő gyalog a Balaton körül - Scherer Anna, Rákász-Losonczy Judit és Budavári Dóra

Homokember : audiovizuális, összművészeti lélek-utazás a Mozsár Műhelyben - Orosz Ákos és Biljarszki Maxim

3. Magyar Instagram Körkép: közösségi médiahasználat felhasználói és hirdetői szemmel – Boroznaki Gergő

Használt ruhák – fenntarthatóság: pro és kontra érvek a turizás mellett – Mengyán Eszter

Tartsanak velünk!

2018-05-03 10 óra
2018-05-03 11 óra Mygnoo: közösségi oldal gyermekeknek – Szerdahelyi Gabriella, ötletgazda

Hajápolás tavasszal és nyáron. Mit, hogyan? Tévhitek és gondolatok – Szilágyi Gábor, fodrász

Ballagj velünk te is! jótékonyság óriás csokrok helyett – Rigó Péter

Néptánc oktatás a gyakorlatban, néptánc a modern világban – Müller Anita, néptánc oktató, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának tanára

Tartsanak velem!

2018-04-19 10 óra
2018-04-19 11 óra Az első óra elején Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondóval beszélgetünk a KönyvTárlat 7. előadásáról, a Mesés estről. Mesehallgatás és mondás kortalan, minden korosztálynak ajánlott.

Azután Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárra invitálom a hallgatóknak, hiszen a hétvégén én is kint voltam a rendezvényen. Beszélgettem többek között Holecz Istvánné Kanyó Margittal, aki Rimóci énekes, táncos, népi viseletkészítő és Hollókőiné Németh Máriával az Afolk hangszerbolt tulajdonosával is. Csak remélni merem, hogy megjön a kedvük a néptánchoz.

Beri Zoltán lett az év hétköznapi roma hőse, a 2018-as Aranypánt-díjas. A díjról korábbi adásban már volt szó. Telefonon faggatom Zoltánt arról, hogy mit jelent számára az elismerés, mennyi munkát fektet a hétköznapokba és az életbe.

Utána többek között arra a kérdésre keresem a választ, hogy mi is kell igazán egy nőnek. Mitől szép egy Nő? Mi van, ha torzképet mutat a tükrünk? És miről árulkodik a kézírásunk. Izgalmas találkozások és beszélgetések. Vendégeim: Csalár Bence Média-kommunikációs szakember, divat-újságíró, stylist, a Studio Csalar alapítója, Szkiba Zsuzsanna a „Fogadd el magad” c. könyv szerzője, a „Beauty With Plus” bloggere és önbizalom tréner, valamint Bagosi Márta grafo-stylist.

Tartsanak velem!

2018-04-05 10 óra
2018-04-05 11 óra Az első óra elején Kadét Ernővel beszélgetünk az év hétköznapi roma hőseiről és a 2018-as Aranypánt-díjról.

Ezt követően Katona Melinda lesz a vendégem, aki a PWA - Sikeres Nők Egyesületének elnökeként avat be minket a szervezet missziójába.

Csomagolásmentes bolt nyílt a belvárosban – ezzel az érdekességgel indul a második óra, amelynek keretében Sipos Melinda tulajdonost faggatom a környezettudatos vásárlásról.

Ezután Pikk Pakk táskarendező, egy termék, ami rendszert hoz a női táskák káosszal teli belsejébe. Csatlós Eszterrel beszélgetek, aki megálmodta és létrehozta a saját márkáját.

Az óra végén pedig a közösségimédia-használat és a magányosság kapcsolatáról röviden.

Tartsanak velem!

2018-03-29 10 óra
2018-03-29 11 óra Az első óra elején a LivingRoom zenekar két tagja, Pál Benjámin és Friderikusz Péter lesz itt velem a stúdióban, akiket az együttesről és terveikről faggatok.

Ezután, a közelgő Húsvét kapcsán, telefonon beszélgetek Zsigóné Kati iparművésszel, „a tojásdíszítés királynőjével”. Szó lesz többek között az Ország Tojásáról és hallhatunk izgalmas tojásdíszítési praktikákat is.

A második óra elején: „orvosi segítség gombnyomásra”. Egy alkalmazás, ami forradalmasíthatja az orvossal való konzultációt. Gáspár Péter telefonon avat be minket.

Végül, ismét a Húsvét jegyében folytatjuk az adást: Nyúlmentő Alapítvány. Vegyünk nyuszit néhány napra? Felelősségteljes nyúltartás és minden, ami ehhez kapcsolódik. Meier Krisztinával beszélgetek az ünnep egyik nagy dilemmájáról.

Tartsanak velünk!

2018-03-22 10 óra
2018-03-22 11 óra Az első órát rögtön egy fontos és hasznos dologgal kezdjük: itt lesz velem a stúdióban Langmár Bettina és Rockenbauer Lajos, hogy egy, a fiatalok felvilágosítása és egészségmegőrzése céljából létrejött prevenciós alkalmazásról, a LoveInfo-ról beszélgessünk. Ezután az Országos Fazekasmester Találkozó kapcsán hívom Molnárné Tamás Anettát, hogy elmerüljünk kicsit ebben az érdekes világban.

A sokszor rugalmatlan foglalkoztatási rendszerek mellett kisgyermekkel sokan egyszerűen nem tudnak visszakerülni a munkaerőpiacra. A Loffice Budapest legrégebbi és legnépszerűbb közösségi irodája, ami a coworking mellé most egy új, itthon úttörőnek számító modellt vezet be, a coworkid-et. Ezzel a témával kezdődik az adás második órája, majd Bérczi Lindával beszélgetek a Budapest Art Week-ről. Mindemellett persze néhány apró érdekességgel is készülök a kedves hallgatóknak.

Tartsanak velem!

2018-03-15 10 óra
2018-03-15 11 óra Az első óra főszereplője a kávé. Jól főzzük egyáltalán? Ki, hogy issza? Tejjel vagy tej nélkül? Cukorral vagy cukor nélkül? De ennél lehet sokkal többféleképpen, sokkal izgalmasabban is fogyasztani. Érdekességek, hagyományok egy szakértő szemével. Aki a kávézás és a kávéfőzés rejtelmeibe bevezet minket: Hajdu Péter, barista. Velem lesz még a stúdióban a Rádió Bézs stylist-ja, Bagosi Márta, aki segít nekünk a kávé színvilágát stílussá varázsolni.

A második órában Oláh Zsuzsannával beszélgetek a The Body Kiállításról. Európa valaha volt legnagyobb tárlatán jobban megismerhetjük az emberi testet, és többek között teljes emberi preparátumokat is megtekinthetünk.
Ha már test, akkor egészség, fizikum, azaz „testkarbantartás”. Benkó Ágnes gyógytornásszal is beszélgetek arról, hogy mit érdemel a testünk, mi az, ami mindenképp fontos életminőségünk fenntartásához.

Mindezek után az adománygyűjtés egy különleges formája következik, ahol a hobbi és a nemes cél találkozik, és beteg gyermekek megsegítésében bontakozik ki. Csiki Nándor cosplayer meséli el, hogy társaival hogyan használják szenvedélyüket jótékony célra.

Tartsanak velünk!

( A 2018.02.08-i adás ismétlése )

2018-03-08 10 óra
2018-03-08 11 óra Az első óra elején Pleszkán Écskával társalgok a női példaképekről, nőnap alkalmából. Aztán a Pillecukorkák blog szerzőjét, Mezei-Böröcz Angelikát hívom fel, aki mesél nekünk a minden-mentes finomságokról.

A második órában a HelloAnyu Közösségi tér és Ökokávézó alapítójával és vezetőjével, Lipták Orsolyával beszélgetek arról, hogy ezt az egészet hogyan is kell elképzelni. Zárásként pedig Tónay Szabina tolmácsolásában megismerjük az Acsaújlaki Kastélyt. Mindezeken túl készülök még pár apró érdekességgel is.

Tartsanak velem! 

2018-03-01 10 óra
2018-03-01 11 óra Az első óra elején Ökoanyu, vagyis Nagy Réka blogger lesz a vendégem, aki saját bevallása szerint se nem fanatikus, se nem trendi, egyszerűen csak zöld. Arról beszélgetünk, milyen az ökoanyaság, hogyan tehetjük zöldebbé saját háztartásunkat, és persze sok más érdekesség is terítékre kerül. Ezután itt lesz velem a stúdióban Nehéz Győző, a Budapesti Séták idegenvezetője, a téma pedig ez a csodálatos város és az általuk szervezett túrák.

A második órát Pallagi Tünde kézműves ékszerkészítővel kezdjük, aki különleges munkáit újrahasznosított alapanyagokból készíti. És, ha már barangoltunk egy kicsit Budapesten, itt az éteren keresztül, nézzünk szét a nagyvilágban is: a Járatlan Utakon fesztiválról beszélget velem Csonka Gábor.

Tartsanak velem!

2018-02-22 10 óra
2018-02-22 11 óra Az első órában rádiós kollégámmal, Kerényi Péterrel beszélgetek, aki számtalan érdekességet oszt meg velünk az adásnapról, azaz a hónap 22. napjáról. Ezt követően az óbudai Vasmacska KávéZoo egyik tulajdonosa, Mező Zsuzsa mesél nekünk kicsit arról a helyről, amit nagyon találó megfogalmazásban egy kis oázisnak nevez a városi dzsungelben, ahol nem csak az emberek, de az állatok is jól érzik magukat. Ez nem csupán egy állatbarát kávézó, ahová magunkkal vihetjük akár a kutyánkat, de bizony itt élnek is állatok, amik egészen különlegessé varázsolják az atmoszférát.

A második órát Uzsák Zoltánnal kezdjük, aki a Budapesti Francia Intézet képviseletében beszélget velem a február 28-án kezdődő 8. Frankofón Filmnapokról. Végezetül pedig egy kis érdekesség: stratégiai táblás játékok Hegedűs Csabával. Elmélyülünk a társasjátékok világában: hogyan is születik meg a játék, milyen közösség épül köré? Ráadásul megcáfoljuk azt is, hogy a társasok csupán az örök gyermekek számára valók.

Tartsanak velünk!

2018-02-15 10 óra
2018-02-15 11 óra Bár csütörtökön egyedül leszek a stúdióban, nem leszek tétlen. Telefont ragadok, és ismét érdekes témákról beszélgetek érdekes emberekkel. Na meg persze jó zenéket hozok a hallgatóknak. Lehet, hogy az is kiderül, hogy mitől félünk a legjobban, melyek a legrettegettebb rovarok és ízeltlábúak.

A teljesség igénye nélkül:

Kővári Marschall Gergellyel beszélgetek a kézműves sörökről, Pataki Gábor pedig elmagyarázza nekünk, mi fán terem a bitcoin. Az aktuális hajtrendek, technikák és színek közötti eligazodásban Szilágyi Gábor fodrász lesz a segítségünkre.

"Közös ügyeink: együttműködésen alapuló művészeti projektek" a Ludwig Múzeumban - Simon Andrea mesél róla, Csepella Olivér pedig a már készítési fázisában kultikussá váló Nyugat + zombik című képregényéről, amelyben nyugatos költőink találják szembe magukat az élőholtakkal.

Tartsanak velünk!

2018-02-08 10 óra
2018-02-08 11 óra Az első óra főszereplője a kávé. Jól főzzük egyáltalán? Ki, hogy issza? Tejjel vagy tej nélkül? Cukorral vagy cukor nélkül? De ennél lehet sokkal többféleképpen, sokkal izgalmasabban is fogyasztani. Érdekességek, hagyományok egy szakértő szemével. Aki a kávézás és a kávéfőzés rejtelmeibe bevezet minket: Hajdu Péter, barista. Velem lesz még a stúdióban a Rádió Bézs stylist-ja, Bagosi Márta, aki segít nekünk a kávé színvilágát stílussá varázsolni.

A második órában Oláh Zsuzsannával beszélgetek a The Body Kiállításról. Európa valaha volt legnagyobb tárlatán jobban megismerhetjük az emberi testet, és többek között teljes emberi preparátumokat is megtekinthetünk.
Ha már test, akkor egészség, fizikum, azaz „testkarbantartás”. Benkó Ágnes gyógytornásszal is beszélgetek arról, hogy mit érdemel a testünk, mi az, ami mindenképp fontos életminőségünk fenntartásához.

Mindezek után az adománygyűjtés egy különleges formája következik, ahol a hobbi és a nemes cél találkozik, és beteg gyermekek megsegítésében bontakozik ki. Csiki Nándor cosplayer meséli el, hogy társaival hogyan használják szenvedélyüket jótékony célra.
Tartsanak velünk!

2018-01-25 10 óra
2018-01-25 11 óra Csütörtökön délelőtt az első órában a Witch Bone Garden frontembere, Thurzó Noel lesz a vendégem. Beszélgetünk majd a zenekarról, belehallgatunk a dalaikba, ezenfelül természetesen beszélgetünk a stílusukról, és szemezgetünk a meghatározó dalok közül is. Felemlegetjük majd a grunge meghatározó alakjait is.

Ezután, a második órában Ordódy Eszterrel és Körmendy Zsolttal beszélgetek, akik amellett, hogy egy párt alkotnak, közösen adják ki Eszter regényeit is. Szó lesz arról, hogyan boldogulhat egy író, ha nem a szokványos „nagy kiadói” utat akarja követni, tehát hogyan is működik a magánkiadás. Hogyan tudjuk saját magunkat menedzselni és hogyan lehet felépíteni mindehhez egy internetes kampányt? Mindemellett természetesen beszélgetünk magukról a könyvekről is.

Tartsanak velünk!

2018-01-18 10 óra
2018-01-18 11 óra A BIDF – Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál évről-évre elhozza hazánkba világ legfrissebb dokumentumfilm termését, így lehetőséget adva az érdeklődőknek. A dokumentumfilmek a nagyjátékfilmek mellett kisebb nézőszámmal bírnak, a különböző rendezvények mégis azt mutatják, hogy komoly igény van rá. Az első órában Balogh Rita fesztiváligazgató lesz a vendégem.

A második órában Elbert Alexandra lesz a vendégem, aki tetováló művész, sminkes, modell, stylist és még sorolhatnám. A tetoválásnak több ezer éves hagyományai vannak, különböző kultúrák és kifejezésmódok köthetőek hozzá, mégis sok helyen tabu, míg a nyugati világban egyre nagyobb divat újra. Beszélgetünk sok érdekességről, izgalmas dolgokról.

Telefonon pedig Posza Róberttel, a fonyódi Kolbászfesztivál szervezőjével arról, hogy mit tehet az, aki télen is a Balatonra vágyik, és mit tartogat számunkra a téli Balaton legnagyobb rendezvénye koncertekkel, versennyel és egyéb „disznóságokkal”.

Tartsanak velünk!

2018-01-04 10 óra
2018-01-04 11 óra Új év, új fogadalmak, célok, kihívások. Sokan sokféleképpen kezdik az új esztendőt. Miért ne indulhatna az év jó történetekkel, amik kalandokról és utazásokról szólnak? Két olyan fiatalt látok vendégül, akik a világot járják, legtöbbször egyedül és hátizsákkal.

Faggatom majd őket a kezdetről, eddigi utazásaikról, jövőbeni terveikről, szokásokról, kirándulásaik körülményeiről, hogyanokról és miértekről. A világ két utazó szemén át.

Vendégem az első órában Gáspár Fanni:
https://www.facebook.com/15tickets/
www.instagram.com/15tickets

A második órában pedig Polgár Tivadar:
https://www.facebook.com/TeePolgar/
www.instagram.com/teepolgar/

2017-12-21 10 óra
2017-12-21 11 óra Az első órában a Proscenion Drámaszínpad vezetője, Kati Gábor, illetve az egyik fiatal színész, Kerezsi Anna lesz a vendégem. Első sorban egy érdekes kísérletről beszélgetünk, a Megáll az idő című film „folyosószínházi” adaptációjáról, de érintünk sok más érdekes témát is.

A második órában Gájer Bálint énekessel beszélgetek, akinek nemrég jelent meg legújabb albuma, faggatom múltról, jelenről, jövőről.

Hamarosan karácsony, így az adás zenei kínálatával is arra hangolódunk. Tartsanak velünk!

2017-12-07 10 óra
2017-12-07 11 óra Napjaink rohanó világában lassan mindenkinek csak a saját problémáira és életére marad ideje, ezért nagyon fontos, hogy tudjunk időt szakítani másokra, segíteni, ha kell. Segíteni jó dolog.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy bemutathatok olyan fiatalokat, akik ezen felismerés mentén igyekeznek minél többet adni. A TÉRA tehetségekről már beszélgettünk több adás keretében is, most folytatjuk, de egy új irányt bemutatva.

A Villogj! pályázat fiatal vloggerei ugyanis a TÉRA Alapítvánnyal karöltve új akcióba kezdtek, Vedd észre! néven. Céljuk, hogy felhívják figyelmünket azokra a környezetünkben élő emberekre, akik rászorulnak a segítségre.

Ezután pedig egy pszichológus hallgató lány lesz a vendégem, aki rendszeresen végez önkéntes munkát. Többször csatlakozott már hazai és küldföldi programokhoz, képzésekhez, tapasztalatait felhasználva pedig globális problémák felé is fordult.

Vendégeim:

Telefonon Tóth Artin a TÉRA Alapítványtól, valamint Molnár Martin és Pribelszki Péter vloggerek
Személyesen a stúdióban Herold Kornél vlogger, illetve Nagy Zsófia végzős pszichológus hallgató.

Tartsanak velünk!

2017-11-23 10 óra
2017-11-23 11 óra Öt nő a stúdióban, öt nő eltérő foglakozással, hivatással. Csak sorjában: egy modell – szépségkirálynő; szépségverseny-szervező; énekes-zenész; vakvezetőkutya-kiképző; az ötödik pedig én leszek.
Vendégeim: Szick Petra modell és szépségkirálynő, Széles Emília szépségverseny-szervező, Pleszkán Écska énekesnő és Rózsa Katalin vakvezetőkutya-kiképző.
Sokszínű adás lesz, tartsanak velünk, ha tehetik!

2017-11-09 10 óra
2017-11-09 11 óra Az előző adásban már beszélgettünk a Téra Tehetségekről, most folytatjuk: a csupán 10 éves gyerekszínész, akinek mindene a zene, és a vlogger-riporter, aki a Villogj! vlogger pályázaton bemutatta kisfilmjében. Tehát az első óra vendégei: Kovács Attila gyerekszínész, Berecz Péter szerkesztő-riporter, és természetesen Tóth Artin a Téra Alapítvány elnöke.

A másodig óra vendége Plósz Dóra a Merylin Modell Stúdiótól, akivel a modellek világáról beszélgetünk többek között , valamint arról, mit is tanulhatnak egy ilyen iskolában, akik modellkedésre adják a fejüket.

Tartsanak velünk!

2017-10-26 10 óra
2017-10-26 11 óra Rengeteg tehetséges gyermek él a világon, de sok közülük nincs abban a helyzetben, hogy ezt megmutathassa, mert anyagilag vagy a családügyeit tekintve nincs abban a helyzetben. Egy olyan programról beszélgetünk, ami azt tűzte ki céljául, hogy felkutassa és támogassa azokat a gyerekeket, akik valamiben kiemelkedőek és rászorulnak a segítségre. Vendégeim az első órában Tóth Artin, a Téra Alapítvány elnöke, valamint Nasz Dániel, az ehhez kapcsolódó Villogj! pályázat győztese.

Ezután Palcsó Tamással beszélgetek a második órában, aki a napokban egy új videoklippel jelentkezett, ezen felül hoz nekünk régi és új dalokat, és sok egyéb érdekességet.

Tartsanak velünk!

2017-10-12 10 óra
2017-10-12 11 óra Mai két órás kalandozásunk során, először az illatok varázslatos birodalmában barangolunk, Lipovszky Csenge illatesztétával.

Azután pedig Molvay Norbert filmrendezővel beszélgetek, saját dokumentumfilmjéről és úgy általában a filmről, és az életről.
Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Daniella
Tartsanak velünk!

2017-09-28 10 óra
2017-09-28 11 óra Az első órában főként kulturális témákkal foglalkozunk, a másodikban a táplálkozás lesz terítéken, tévhitek, veszélyek, és megoldások.

Beszélgető társaim:

Nun András – Uh Fesztivál – szervező

Sós Ágnes – Budapest International Documentary Festival - Fesztivál Igazgató és filmrendező

Frányó Eszter – Dietetikus és Táplálkozástudományi szakember

Tartsanak velünk!

2017-09-14 10 óra
2017-09-14 11 óra Alternatívák azoknak, akiknek fontos a tudatosság és természetesség. Mindennapi életünkben felmerülő tevékenységekhez kötődő ötletek, hogy jól induljon a nap.

Beszélgetések a fenntarthatóság jegyében: táplálkozás, étterem- és háztartászöldítés, élelmiszer beszerzés illetve natúr kozmetikumok.

Vendégeim:
Vighné Boóc Judit a Felelős Gasztrohős Alapítványtól,
Laurencsik Zsuzsanna a Dorka Szappantól és a Szatyor Egyesülettől Kondora Dóra.
Vegyük számba ökológiai lábnyomunk. Egy csepp tudatosság és máris közelebb hozzuk a fenntartható jövőt.

2017-08-30 19 óra Középpontban a Balaton.

Érdekességek, helyszínek.
Miért érdemes a Magyar Tengernél pihenni?
Északi vagy Déli part? 
Helyszíni interjúk: a Balaton a nyaralók és egy helyi vállalkozó szemszögéből.

Telefonon pedig Posza Róbertet kérdezem a balatoni nyárról, 
a rendezvényekről, és arról, hogy mi várható ősztől.
Mert a Balaton nem csak nyáron jó!

2017-08-09 19 óra Vállalkozni nőként? Sokan, sokféleképpen látják és gondolják ezt a témát. Nehézségek és lehetőségek, előítéletek és generációs különbségek mellett más érdekességekről is beszélgetünk.

Mai műsorban vendégem Bende Katalin a ZK Design-tól, akivel a fent említett témák mellett kitérünk a holnapkészítés és vállalkozásindítás rejtelmeire is.​

2017-08-02 19 óra ​A filmzenét szokták a film harmadik dimenziójának is nevezni, nem véletlen, hiszen fontos szerepet tölt be a filmélmény megteremtésében. Ebben az egy órában egy olyan dimenzionális utazásra invitálom a hallgatókat, amiben filmzenék mellett több érdekességet is elmesélek a kapcsolódó filmekről és személyekről. A kalandozást a mozi megszületésével kezdjük, aztán kisebb-nagyobb ugrásokkal eljutunk napjainkig.​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

5mama

Nem celebek. Nem ex-celebek. Nem modellek, nem szépségkirálynők, de még csak influenszerek sem. Barátok sem, bár azok még lehetnek. Néhányan nem is találkoztak ezelőtt. Tanácsot is csak elvétve osztogatnak. Viszont ötféleképp gondolkodnak, ötféle helyzetben vannak, és megtehetik, hogy a saját véleményüket osszák meg – ez az öt5mama. Igen, anyukák, kicsi még gyerekük. Nos, ők mondják el, hogy szerintük, hogyan, mivel, miért és miért nem.

káesz
Ahelyett, hogy ki vagyok, inkább megosztom, ki szeretnék lenni: olyan, akit nem felejtesz el, ha egyszer találkoztunk; sosem megalkuvó; folyamatosan megújuló; magát túl komolyan nem vevő; szórakoztató: ANYA.
#csodabogar #anya #kedves #vagany #tudatos #szetszort #stilusos #hippi #laza #extravagans #nyughatatlan

Fan
Leginkább ambivalens személyiségnek mondanám magam. Céltudatos vagyok, sokszor mégis céltalanul bolyongok egy adott témában. Maximalista, ugyanakkor van, hogy a minimumot is alig hozom. Társasági lény, mégis vágyom a magányra. Végletek közt lavírozó, törekedve a harmóniára.
Az anyaság is ilyen. Szélsőséges, hullámvölgyekkel teli és kiszámíthatatlan. De pont ettől olyan izgalmas. Akárcsak az élet.
#lojalis #maximalista #oszinte #humoros #vidam #harcos #szorgalmas #segitokesz #empatikus #imadnivalo

Zsó
Szeretek úton lenni. Akár gyalog, akár autóval, igazából bármivel. Legtöbbször csak jönnék-mennék, cél nélkül. Hidegben és esőben otthon begubózom, filmezek, olvasok, megeszek minden “károsat”, amit máskor nem.
Mások szerint mosolygós és sokakkal jól kijövő vagyok, kompromisszumképes, gyors, ám néha a nagy kapkodással egyenesen arányosan pontatlan. Spontán vagyok, nálam – egyelőre – nincsenek fix, át nem hágható szigorú szabályok.
 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Woodstock 50!

Itt vannak a kvíz válaszok! Jól tippeltek? Nézzék meg!

 >>>