Rádió Bézs

2015 február. Megszólal a Rádió Bézs. Még idegen a fülnek, még senki nem tudja, mi is ez, de a csapat erős, a hallgatók kíváncsiak. És „szól a Rádió.” Ahol nem celebek, hanem hús-vér emberek beszélnek. Önhöz is. Hibákkal néha, de szívből, ésszel, nem pénzért. Önkéntes mindenki. 

 >>>
Rádióbézs

Nagy Adrienne

"KUTYATÁR annak a műsornak a  címe, amit 2022. januártól, havi 2 alkalommal, szerkesztek és vezetek. 

 

Minden ami KUTYA!

Szó lesz a kutya választásról, a kutyanevelésről, a kutya egészségről.  Hallotok majd arról, hogyan él a kutya velünk a családban, és mik azok a dolgok, amire figyelni kell ahhoz, hogy ez a kapcsolat kiegyensúlyozott legyen. Beszélünk majd az erőszakmentes nevelésről, az etológiai alapú tanításról. Foglalkozunk a  komolyabb, és nem ritkán felmerülő  viselkedés problémákkal. 

Remélem, hogy segíteni tudok, s azok is hallgatják majd a Kutyatárat, akiknek még, vagy már nincs kutyusuk.

Hosszú évek óta foglalkozom a négylábú és ugatni tudó barátainkkal, hiszen én vezetem a A Kutyatár Parkot, ami egy kis kutyás központ Sóskúton, ahová panzióba, kutyanapközibe és más kutyás programokra hozhatjátok a kutyáitokat. Oktató vagyok a Dogsfort kutyaiskolában is, ahová egész évben várjuk az okosodni vágyó kutyásokat.

Minderről ezek a linkeken tájékozódhattok. "

 

https://www.facebook.com/kutyatarkozpont/

http://www.kutyatarpanzio.hu/hu_HU/

https://www.dogsfort.com/

•  Kutyatár - Nagy AdrienneKétHetente Csütörtök 17.00-18.00 • 

2022-05-26 17 óra Kinek fél a kutyája a vihartól? Esetleg a tűzijátéktól? Vagy fél rálépni zörgő felületekre, nem tud metrón, villamoson utazni? Megnehezíti a mindennapokat a kutya érzékenysége? Hogyan lehet felkészíteni a kölyökkutyát mind arra a "fenyegető" ingerre, ami majd éri az élete során? Az életrevaló kölyökkutyák képzéséről beszélgetek Orosz Viktória oktatóval, a Playdog tulajdonosával.

2022-05-12 17 óra Vajon mi mindent tudsz sportolni a kutyáddal? Szeretnél esetleg egy munkakutyát, akivel komoly vizsgákat tűznél ki? Másképp kell -e nevelni, egy sportra szelektált kutyát, mint egy házi kedvencet? Egyáltalán, szükségük van-e a kutyáknak a sportra, mégha hobbi szinten is űzik azt? Ezzel teljes vajon egy kutya élet?

Ezt a témát járjuk körbe, Dallos Kata, volt munkakutyással-versenyzővel, és Somogyi Virággal, a Kőbányai Kutyaiskola oktatójával.

2022-04-28 17 óra Vajon mik a legveszélyesebb élősködők, amelyek ellen védeni kell kedvenceinket mindenképpen? Hogyan tudjuk ezt a legegyszerűbben és a leghatékonyabban megtenni? Erről kérdezem Somogyi Virágot, zoológust, a téma szakértőjét. Illetve beszélgetünk a kutya fizioterápiáról. Mi az és mikor van erre szüksége a kutyának? Ebben, Dallos Kata, kutya fizioterapeuta kalauzol el bennünket.

2022-04-14 17 óra A KUTYATÁR mostani adásában folytatjuk a viselkedészavarokról való beszélgetést, Dr. Sátori Ágnes, állatorvos, viselkedésterapeutával. Kiderül, mik azok a nemkívánatos viselkedések a kutyáknál, amelyekkel mindenképp érdemes felkeresni az állatorvos- viselkedésterapeutát. Gyors megoldást, vagy a problémákra azonnali tippeket nem kapnak a hallgatók. Ahogy ezek a problémák is folyamatosan alakultak ki, úgy a megoldás is elkötelezettséget, időráfordítást, és kitartást kíván a gazdáktól. De változtatni mindig lehet!

2022-03-31 17 óra A KUTYATÁR mostani adásában folytatjuk a viselkedészavarokról való beszélgetést, Dr. Sátori Ágnes, állatorvos, viselkedésterapeutával. Kiderül, mik azok a nemkívánatos viselkedések a kutyáknál, amelyekkel mindenképp érdemes felkeresni az állatorvos- viselkedésterapeutát. Gyors megoldást, vagy a problémákra azonnali tippeket nem kapnak a hallgatók. Ahogy ezek a problémák is folyamatosan alakultak ki, úgy a megoldás is elkötelezettséget, időráfordítást, és kitartást kíván a gazdáktól. De változtatni mindig lehet!

2022-03-17 17 óra Van olyan, hogy kutyapszichiáter? Vajon mennyiben több egy viselkedésterapeuta, amennyiben állatorvos is? Hogyan segítheti az állatorvos a viselkedési problémák megoldását? Mikor kell arra gyanakodni, hogy egy nem kívánatos, vagy kényszeres viselkedés mögött egészségügyi probléma van? Minderre keresem a választ mai vendégemmel, Dr. Sátori Ágnes állatorvossal, állat - viselkedés terapeutával. Tartsanak velünk!

2022-03-03 17 óra Kisgyerek mellé kutyát szeretne a család? Jó ötlet-e a gyerek születésekor kölyökkutyát is magunkhoz venni, hogy "együtt nőjenek fel'? Mi van akkor, ha kutyás családba születik a gyerek? Miért fontos, hogy kiegyensúlyozott, és rendezett legyen a kutyával való viszonyunk a gyermek érkezése előtt? Mindezekre választ kap, aki meghallgatja a KUTYATAR mai adását. A témát Kurys Anita oktató viselkedésterapeutával járjuk körül.

2022-02-17 17 óra Vajon hogyan kellett alkalmazkodnia a kutyának családba kerülve? Es milyen gyorsan zajlott le ez a folyamat? Mik a leggyakoribb viselkedési problémák, amivel szembesülnek a gazdák ha kutyát illesztenek a családba? Vajon hogyan tud segíteni egy viselkedésterapeuta? Az előző adás vendégével, Kurys Anita etológus-tréner- viselkedés terapeutával folytatjuk a témát ebben az adásban is.

2022-02-03 17 óra Szeretnéd tudni, hogy dolgozik egy kutya viselkedésterapeuta? Esetleg neked is szükséged volna egy ilyen szakemberre, hogy segítse a kutyáddal való harmonikus együttélést? Tanácstalan vagy, hova fordulhatsz a még megoldatlan problémáitokkal? Esetleg elkerülsz dolgokat, hogy ne keveredj konfliktusba a kutyával? Talán rá is hagysz zavaró viselkedéseket, mert nem tudod a megoldást? Ha igen, vagy csak érdekel a téma, mint kutyást, gyere hallgasd meg a KUTYATÁR közetkező műsorát, amiben Kurys Anita, etológus-tréner, viselkedés terapeutával beszélgetünk.

2022-01-20 17 óra Nehezen döntöd el, hogy milyen kutyafajtát válassz magadnak társnak? Esetleg családba szeretnéd illeszteni az új jövevényt, több gyerek mellé? Vagy inkább sportolni szeretnél a kutyával, esetleg őt nevelni sportolónak, aki húz, ugrik, falat mászik, futópadon nyúlt kiemelkedő teljesítményt? Vagy egy aktívabb életmód reményében szeretnél befogadni egy árva kiskutyát, akivel kirándulhatsz és megoszthatod vele este a kanapédat? Erről beszélgetünk Tüske Ágival, aki a Dogsfort kutyaiskola oktatója, és segít nekünk eligazodni a fajták színes világában.

2022-01-06 17 óra Szeretnéd ha egy kutyával bővülne a családod, de nem tudod hogyan vágj bele? Mire figyelj a kiválasztásnál és az első pár hétben, amíg kutyasuliba tudsz menni vele? Esetleg a gyerekek szeretnének kutyát?
Milyen kutyát képzeltél el? Hogyan illeszthető az életmódodhoz?
Hogyan válaszd ki megfelelő kölyköt?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ, Tüske Ági Kolléganőmmel, a Dogsfort Kutyaiskola ovis vezető oktatójával, a KUTYATÁR első műsorában. Tartsatok velünk!

 

Kovalik Márta díj

Jó emberek díja

 2018- ban a Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember és tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

2021-ben Szalay Kriszta színésznő vehette át a díjat.

2020-ban Talyigás Katalin szociológus a SZIA alapítója volt a díjazott.

2019-ben Vekerdi Tamás pszichológus kapta a díjat.  

2018-ban az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója volt.

 >>>

ÉS kritika

Élet és  Irodalom 2021. október 8.
Károlyi Csaba

Asztalfő

(Lábjegyzet. Vlasics Sarolta műsora, Rádió Bézs, szeptember 30., csütörtök, 16.00–17.00)

Hát, ennek a beszélgetésnek például a Kossuthon lett volna a helye, ha az még közszolgálati lenne és nem pártállami rádió. Báron remekül beszélt, jól követhető, adatgazdag és nagyívű portrét vázolt, üdítően barátságos hangnemben. Vlasics ügyesen kérdezett, tudta, hogyan lesz a lehető legösszefogottabb kép a kivételes életműről.

Ferenc Józsefet egyszer megkérték, üljön az asztalfőre, de ő azért se oda ült, majd ezt mondta: „Fiam, jegyezd meg, ahol én ülök, az az asztalfő.” Állítólag Jancsó Miklós is szerette ezt a mondást, és szeretett nem az asztalfőre ülni. Báron György idézte most föl Jancsó alakját és művészetét Vlasics Sarolta heti kulturális műsorában.

Lábjegyzet – segít az eligazodásban.” Így mutatkozik be ez a műsor. És valóban segít. A Lábjegyzet mindig érdekes. Szó volt mostanában benne Gerhard Richter kiállításáról éppúgy, mint Spiró György esszékötetéről, a Zeneakadémia tehetséggondozó programjáról vagy – a legutóbbi adás második felében – Nagy Péter István Don Carlos-rendezéséről a Radnóti Színházban.

Szeptember 27-én volt száz éve annak, hogy Jancsó Miklós megszületett, sokan és sokféleképpen emlékeztek mostanában erre – Báron György is utalt rá –, többek közt a FreeSZFE, a CineFest. Sőt, Budapesten a Bazilika előtti téren vetítették le a Szegénylegényeket. Kell-e ennél több? Hát, ennek a beszélgetésnek például a Kossuthon lett volna a helye, ha az még közszolgálati lenne, és nem pártállami rádió. Báron remekül beszélt, jól követhető, adatgazdag és nagy ívű portrét vázolt, üdítően barátságos hangnemben. Vlasics ügyesen kérdezett, tudta, hogyan lesz a lehető legösszefogottabb kép a kivételes életműről.

Lehet, hogy mosolyogna vagy legyintene ezt az ünneplést látván, mondta Báron Jancsóról, akit elképesztően nagyvonalú embernek ismert meg, olyannak, kinek harmónia van a művei és a személyisége között. Még azt is megengedhette magának, hogy nem engedett meg mindent magának, így a filmkritikus, és ez itt nem üres patron. Báron beszélt a forgatásokról is, Jancsó szeretett nem csak profi színészekkel dolgozni, beemelte a filmjeibe Szentjóby Tamást, Halász Pétert, Cseh Tamást, Lovasi Andrást, a Szörnyek évadjában szinte utódjának nevezte meg Tarr Bélát, élete vége felé a Lámpásban (Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten) maga is szerepelt Hernádi Gyulával együtt, mintegy búcsúzásképpen. Aztán utána még hat ugyanolyan komédiát forgatott. Szeretett állandó stábbal dolgozni, Kende János, Grunwalsky Ferenc, Kézdi-Kovács Zsolt, Galkó Balázs, Balázsovits Lajos, Kozák András és így tovább, aztán Kapa és Pepe.

Aktuálisak-e ma a filmjei? – tette föl a kézenfekvő kérdést Vlasics Sarolta. Aktuálisabbak, mint valaha, jobban élnek – válaszolta Báron –, az önismétlés és a modor nála védjegy, csak a nagyoknál van ilyen, minden korszaka frissnek hat most is, és rólunk szól. Régen társadalmi esemény volt, ha Jancsó végigment az utcán, utolsó filmjei pedig ma nemzedéki kultfilmek. A beszélgetés végighaladt az életmű korszakain, annak jegyében, hogy a rendező mindig követte a politikai változásokat, a 60-as években a hatalom és a személyiség, a hatalom és a tömeg kérdése foglalkoztatta, a 70-es években káoszt érzékelt, Olaszországban várta-várta a rendszer összeomlását, a 90-es években elhallgatott, majd idős korára visszajött a burleszkkel és a groteszkkel, ilyesmit csak az öreg Buñuel csinált.

Jancsó műveiben abszolút kontinuitás van végig, a nagyon hosszú snittek meditatív stílust eredményeznek – magyarázta lelkesen Báron –, nála mindig hangsúlyos, hogy a film a képek művészete, a Szegénylegények például a dialógusok nélkül is érthető. Antonioninál a hosszú snittek az elidegenedésről szólnak, Jancsónál a személyiség a hatalomnak való kiszolgáltatottságáról. A szimbólumai, a rekvizitumai örök érvényűek. Az önálló filmnyelv és a szabad gondolkodás pedig összefügg. Jancsó öt perc után felismerhető, mint Fellini, Antonioni, Tarr. Öröm volt ezt az összegzést hallani.

Végül Vlasics a személyes élményeiről kérdezte Báront, aki boldogan válaszolt erre is: ő nem volt filmrendező, csak akkor, amikor forgatott, de akkor is happening volt a munka során. Nagyvonalú, jó humorú ember volt, királyi eleganciával megáldva. Én se előtte, se utána nem láttam ilyen természetes módon 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom heti tv erd tv

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár hét esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Érd most

az Autodoc Club weboldalán