A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Bozóki Judit és Papp Cecilia

Műsorcím:  Ásó, kapa, nagyharang 

Ha a rendezvényszervezők találkoznak, akkor elindul valami új, valami más, valami szokatlan. Születik egy új dolog, egy új lehetőség. Nők, női témával, ami nemcsak a nőket érinti, hiszen a szerelem, a kapcsolat, megérdemli, hogy ennél több legyen, házasság. Ha már házasság, polgári szertartás, templomi esküvő, lakodalom. Tudjunk meg többet ebben a témában a hagyományokról, híres esküvőkről, zenékről, trendekről, és sok másról ami ebben a témában megtalálható. Ásó, kapa, nagyharang Bozóki Judittal, és Papp Cecíliával.

Bozóki Judit:

Esküvő- és rendezvényszervező, szertartásvezető, ceremóniamesternő. Érettségi után minden vágyam az volt, hogy rendezvényszervező legyek, de az álom valóra válása váratott magára, maradtam a pénzügyek világában. Aztán az álom mégis valósággá vált. Ma már az álmom az, hogy mások álmát váltsam valóra, az Ő Nagy Napjukon.

Papp Cecília:

Minden 13 éves koromban, a barcelonai olimpiával kezdődött. Azóta tudom, hogy újságíró szeretnék lenni. Olyan, aki ott van, ahol valami igazán izgalmas történik. Pont ebből az indíttatásból hosszú évekig dolgoztam sportriporterként, a legtöbb időt a mikrofon mögött töltöttem, rádióban, tévében. Még akkor jártam internetes újságíró szakra, amikor ez újdonságnak és megfoghatatlannak tűnt, nem volt minden lakásban net. Akkor nem gondoltam, hogy több kanyar után a blogolás, a netes cikkírás tölti majd ki életem. Most pedig 10 év után ismét rádióstúdióban ülök:)

 

• Ásó kapa nagyharang - Bozóki Judittal és Papp Cecíliával • KétHetente Kedd 12:00-13:00 •

2021-04-13 12 óra Gazdálkodj okosan. Szinte biztos, hogy mindenki kipróbálta már generációk kedvenc társasjátékát. De vajon házasodni tudunk - e okosan?
Szilvásy-Garzó Éva mesterfokozatú szertartásvezető megálmodott egy izgalmas játékot, ami az esküvő szervezésében segíti a párokat. Erről mesél majd bővebben.

Bizony előfordul, hogy a házasságot nem az ásó, kapa és nagyharang választja szét, hanem a bíróság. Sokan csak akkor jönnek rá, hogy jó lett volna egy szerződés, hiszen nagy vitáktól, hosszú pereskedéstől kímélte volna meg a feleket.
Szerződjön - e a vőlegény és az ara? Kibírja a szerelem a látszólagos bizalmatlanságot? Mikor igazán fontos, a házassági vagyonjogi szerződés megkötése? Mi kerüljön bele? Ezekről is beszél dr. Stegmajer Péter ügyvéd a Rádió Bézsben.  

Várja Önöket kedden, délben Bozóki Judit és Papp Cecília.

2021-03-30 12 óra A tojásdíszítés királynője! A kecskeméti Zsigóné Katalint hivatalosan is a világ öt legjobb tojásdíszítőjeként tartják számon! Több mint 30 féle technikát ismer, eddig több 10.000 tojást díszített. Húsvétra elkészül élete fő művével is. És miért pont az Ásó, kapa nagyharang című műsorban beszélgetünk vele? Mert húsvét a második kedvenc ünnepe, az első pedig a házassági évfordulója. Férjével több mint 40 éve él mintaházasságban!

Itt lesz velünk még Horváth Andrea szertartásvezető is, akivel arról beszélgetünk, hogy egy rekordkísérletben 63 pár egyszerre mondta ki előtte újra a boldogító igent.

2 nő, 2 hivatás, mégis van az életükben valami közös. Hogy mi, kiderül az Ásó, kapa, nagyharang című műsorban. Várja Önöket Bozóki Judit és Papp Cecília kedden délben!

2021-03-16 12 óra „Lánc, lánc Eszterlánc
Eszter merre jársz,
Merre hirdeted a szerelmed?”

A Neoton együttes 1982 - ben megjelent dalának refrénjét idézzük a szerelem jogán és azért is, mert mai vendégeink keresztneve Eszter.

Egyikük, Király - tán a szakmájában is az - Eszter mentálhigiénés szakember. Párkapcsolati konzultációkat tart, s tán arra is válaszolni tud, hogy mi az oka annak, hogy vannak emberek, akik mindig újra vágynak. Mint Nicolas Cage. Az 57 éves színész ötször nősült. Mások meg egy életet leélnek egymással, mint Sominé Bandi Eszter, aki 33 éve hirdeti, hogy otthon van szerelme, a férje. Kívánjuk, hogy ásó, kapa, nagyharang se válassza őket szét!

Bozóki Judit és Papp Cecília várja a hallgatót, vagyis önt!

2021-03-02 12 óra Az udvariasság kiment a divatból. A mondat végén, most pont van. Rakjunk kérdőjelet?
Tudjuk, hogy mi illik? És mi nem? Vendégünk Görög Ibolya protokoll szakértő, és író.
Sütött a nap. Szimpla Valentin-napi sétának indult, de romantikus lánykérés lett a vége.
A Jóban Rosszban sorozat színésznője, Papp Annamária meséli el, hogy vált egy álom valósággá.

Ásó, kapa, nagyharang se válassza őket ketté!

Rádió Bézs, Bozóki Judit és Papp Cecília, Ásó, Kapa, Nagyharang, kedd déltől.

2021-02-16 12 óra Ha hiszik, ha nem, a farsangnak van farka. Tudjuk, elképesztő a bejelentés, de sietve megnyugtatjuk olvasóinkat, nem mozog. Varga Máté a Hagyományok Háza munkatársa egyéb érdekességekről is beszélt, de ez még maradjon titok, hallgassák meg majd őt!
Amúgy, a farsang régen a párválasztás időszaka volt és egyben esküvői szezon is.
Tehát farsang, bál, tánc, illemszabály, ismerkedés! Szatucsek Klára táncpedagógus arról is beszél, hogyan ismerkedtek régen, anyáink és még inkább nagyanyáink korában az urak és hölgyek. A rapidrandi tehát nem új találmány. Erről azonban már Frankó Ágnest hallgatjuk majd.

Ne feledjék, ismerkedés, szerelem, Bozóki Judittal és Papp Cecíliával ezen a kedden is! Pont déltől, Ásó, Kapa, Nagyharang!

2020-12-10 17 óra Vőlegény ruha nélkül? Biztosan van ilyen is. Meg olyan is, hogy egy szál fürdőnadrágban van, víz alatt. Nekik nem kell a trendet követni.
De mit vegyen magára az, aki se búvár, se pucér? Persze az
esküvőjén. A sajátján.

Mi az elegáns? Mi a divatos? És lehet laza? Milyen ruhát válasszon a vőlegény?
Dr. Linninger Mercedes stíluskommunikátor, aki ért a színekhez és ruhákhoz válaszol.
Ásó, kapa, nagyharang, most is Bozóki Judittal és Papp Ceciliával.

2020-11-26 17 óra "A divat változik, a stílus az örök" Ha valakiről elmondhatjuk, hogy értett hozzá, akkor Ő, Coco Chanel.
Kislány korunkban elképzeljük, hogy a nagy napon a hercegünk mellett, hogyan válhatunk királykisasszonnyá. Végre felvehetjük azt a ruhát, amit megálmodtunk.
A nők, vajon mióta álmodnak csodás menyasszonyi ruháról? Van-e divatja, kinek melyik fazonú ruha áll jól. Erről beszélgetünk, de ezen kívül még sok-sok érdekességet is megtudunk ebben a témában. Aki a telefon egyik végén lesz Dr. Linninger Mercedes stíluskommunikátor, szín- és stílustanácsadó, Mi a másik végén Ásó, kapa, nagyharang, Bozóki Judittal és Papp Cecíliával, technikusi pultnál Zoltán Tamás.

2020-11-12 17 óra Covid. Szigorítások mindenhol. Az esküvők és lakodalmak sem kivételek. Elmondjuk a legfrissebb tudnivalókat.

Maszk. Maszkom, maszkom mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken! Meglátni és megszeretni? Nem biztos, hogy a pillanat műve lesz, ha arcon az álarc. Azt is le kell venni... telefonnál Bíró Tünde tanár, tréner, coach, szexológia és párkapcsolati tanácsadó, a stúdióban maszkban Bozóki Judit és Papp Cecília műsorkészítők, valamint Zoltán Tamás, technikai segítőnk.

2020-10-29 17 óra Élvezet. Édes pillanatok.
Kinek mi jut erről eszébe? Csukja be a szemét! Megvan?
Bizony, nincs is finomabb a lakodalmas süteményeknél, nincs szebb torta, mint a menyasszonyi!
Erről beszélgetünk Lusztigh Mária szakoktató - mester cukrásszal.
Hallgassanak minket, élvezzék a délutánt! Bozóki Judit és Papp Cecília megédesíti a napjukat.
Ásó, kapa és torta.

2020-10-15 17 óra Mint minden, válással kezdődött ez is.
Persze aztán jött a ceremónia - 3x is
-, végül tényleg az ásó meg a kapa. De ne kapkodjunk, mint Napóleon, aki már az esküvő előtt asszonyává tette Lujzát, miután elvált 47 éves feleségétől, Jozefina császárnétól.
A császár a nagy múltú európai uralkodóházakban keresett magának új házastársat. A legyőzött Ferenc császár leánya, a 19 éves Mária Ludovika útján Bécsben házasságot kötött a 41 éves Napóleonnal úgy, hogy a császár ott sem volt, és Mária Lujza néven a franciák császárnéja lett.
Házasságuk nem bizonyult hosszú életűnek. Összesen négy évet töltöttek együtt - igaz, egy trónörökös összehozása azért belefért. Kiderül az is, hogy az Ő esetükben beszélhetünk-e szerelemről.
Adásunkba is beleférnek még más témák is. Így érdekes, és furcsa esküvői szokások a nagyvilágból, a karikagyűrűről, a menyasszonyi csokorról...Tartsanak, Bozóki Judittal és Papp Cecíliával, akik itt vannak velünk, a Bézs stúdiójában.

2020-10-01 17 óra - Beszéltünk már az első hitvesi csókról. De a CSOK-ról és a házasulandó kedvről még nem. Most fogunk.
- Eső és napsugár, hűvös és vén, hulló és még. Ásó, kapa. Ősz. Ilyenkor esküvő? Megvitatjuk.
- Maszk, kesztyű, félelem, Covid és esküvő? A násznép mit akar?

Szerintünk szeretni mindig lehet. A Rádió Bézst is!

2020-09-17 17 óra Mérhető-e az intimitás? S ha igen, miben? Csak azt tudjuk, minél több, annál jobb. Valóság vagy káprázat az érintés varázsa, bőrünk illata, ajkaink édes találkozása? Mi az öröm forrása? Mi a boldog hosszú házasság titka?
Erről is beszélgetünk Bíró Tündével, aki tanár, coach, tréner, szexológiai és párkapcsolati tanácsadó.

2020-09-03 17 óra Csók! Azaz jó napot!

Előzetesünk első szava persze nem véletlen, hisz a csókról is beszélünk majd, bár arról állítólag nem beszélni kell, hanem csinálni.

Szóval csók. Tudják, milyennek kéne lennie az első hitvesi csóknak? Hosszú legyen? Nyelves? Érintős csak, vagy mély legyen és szenvedélyes?

Tudják, honnan ered a hitvesi csók? Mikor csattant el először? Régi szokás? Babona övezi? Mi tilos? Vicces vagy komoly? És miért nézik? Miért tapsolnak a meghívott vendégek, amikor egymásba feledkeznek a szerelmesek?

És ha már csók, hát legyen filmes is, azaz nem igazi. Vagy az nem kamu? És ha már film, essék szó az Oltári Nő-ről is, meg a barátokról és meglepetésekről. Meg a sztárokról, akik esküdtek, csókoltak, elváltak, ugyanúgy, mint a mi, akiket csak a szerelmünk csókol, ha csókol.

Tartsanak velünk! Csókolom!

2020-08-20 17 óra A mai ünnepi adásban mi másról beszélgethetnénk, mint István király és Gizella, illetve más híres magyar uralkodók esküvőjéről? Tudták, hogy Mátyás és Beatrix menyegzőjét nagy felhajtás övezte? Az ünnepi lakoma menüsorát ma már különlegesnek találjuk. Sőt, már akkor tűzijátékkal is színesítették a nagy napot. Számos érdekességet tudunk meg Horváth Sándor néprajzkutatótól.
Továbbá szó lesz még adásunkban arról, hogy lehet-e esküvői torta az ország tortája?
Beszélünk extrém házasságkötésekről, valamint Grace Kelly III. Rainier mesebeli menyegzőjéről.

2020-08-06 17 óra Ásó, Kapa, Nagyharang. Minden, ami esküvő, minden, amit az esküvőről tudni szeretnél.

Kiket nevezünk ceremóniamesternek? Ők a modern vőfélyek? Mi kell ahhoz, hogy valaki ceremóniamester legyen? Mitől jó egy ceremóniamester?

Mai vendégünk a Rádió Bézs műsorvezetője, Haagen Imre színész, énekes, dalszövegíró, és ha úgy alakul, esküvőkön több, mint ceremóniamester.

2020-07-23 17 óra Mai műsorunkban a menyasszonyi csokoré a főszerep.

- Beszélgetünk arról, hogy mi a trend, a kedvenc virágok.

- Milyen az ideális csokor forma, van-e egyáltalán ideális?

- El kell-e dobni a csokrot, vagy sem?

- Melyik virág, milyen jelentőséggel bír.

Ebben segítségünkre lesz Katona Anna virágkötő mester.

2020-07-09 17 óra Az esküvőhöz kapcsolódó jegygyűrűipar mára milliódolláros üzletággá fejlődött, azt azonban, hogy pontosan mikor vette kezdetét ez az ősrégi tradíció, nehéz megmondani. Mai műsorunk középpontjában a gyűrű áll.

- Vajon honnan származik az a szép hagyomány, hogy az esküvőn az ifjú pár egymás kezére gyűrűt húz?

- Mit jelent ez a szokás ma, és mit jelentett régen?

- Melyik újra kerül a gyűrű?

- Mi a jegygyűrű, a karikagyűrű, az eljegyzési gyűrű, és a kisérő gyűrű? Van-e egyáltalán különbség közöttük?

- A gyűrűvel kapcsolatban hozunk érdekességeket is a nagyvilágból.

2020-06-25 17 óra Ásó, kapa, nagyharang mai műsorának ajánlata:
- Kitekintünk Erdélybe. Vajon mennyire őrzik ott a hagyományokat? Miben más ott a nagy nap, mint nálunk. Erről fogunk beszélgetni Veres Emese Gyöngyvér újságíró, néprajzkutatóval, akinek erdélyi kötődése is
van.
- VIII. Henrik angol király a történelem egyik leghíresebb uralkodója, de nem csak tettei, hanem feleségei miatt is. A lista összesen hat asszonyt tartalmaz, de az egyház csak 3 házasságot ismert el hivatalosan. Lássuk, kik voltak ezek a nők s mi lett a sorsuk.
- Ha már VIII. Henrik, 6 felesége, nézzük meg, hogy kik azok a sztárok, aki legtöbbször házasodtak össze, volt-e olyan, aki többször ugyanazzal?
- Elmondjuk azt is, hogy mik ma az aktualitások az esküvők területén.
Jó szórakozást kívánunk!

2020-06-11 17 óra Ásó, kapa, nagyharang!
Mit is jelent?

Mai műsorunkban visszatekintünk a régi magyar esküvőkre… Kiderül, hogy sokáig feketében mondták ki a lányok a boldogító igent.
Talán a világ leghíresebb menyegzője volt, amikor Viktória angol királynő és Albert herceg örök hűséget fogadott egymásnak, mellyel több új, ma is élő hagyományt teremtettek.
Szól-e még az esküvőkön a Nászinduló? Egyáltalán milyen zenékre vonul be manapság legszívesebben az ifjú pár?
Melyek voltak a legrövidebb sztárházasságok? Meglepő, vagy nem is annyira meglepő nevekkel is találkozhatunk.
+1 Hogyan hatott a koronavírus a házasságkötésekre, illetve, hogyan házasodhatunk ma, mire kell figyelni, betartani.

 

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Hallgatónktól

Kedves Bézs, és Ti mind, akik Nekünk Bézseltek!

Messziről kezdem, de nem lesz hosszú! Szeretem a szép ruhákat, kiegészítőket, mindig is szerettem öltözni, de nem szeretem a harsány színeket! A visszafogott, finom, halvány, minőségi öltözködést kedvelem, és a bézs színeket. Ugye már itt is vagyunk!

Amikor megtudtam hat évvel ezelőtt, hogy a színem, a bézs már egy rádió neve is, azt gondoltam, ez valami reklámfogás csak. De aztán megnéztem, hogy milyen nevek, és műsorok fémjelzik a rádió működését. Hallottam, hogy Fodor János, a kezdeményező, hogy ott vannak mellette azok a nevek is, akikért érdemes „kinyitni” a rádiót, és tudtam, ez bizony jó lesz!

És igen, nagyon jó lett! Szeretem, hogy egyre szélesebb profillal megy, hogy a nagy nevek mellett, jöttek a fiatalok is, hogy frissült a tartalom, szinte egész nap itt szól mellettem a Bézs.

Elegem volt, és van már a máshol a mennyiségében is az egeket ostromló politikai műsorokból, az állandó ekézéstől, a vad hangulatú párbeszédekből, a folytonos „a valamire” való utalgatásokból, olyan rádióra vágytam, ahol, ahogyan az ars poetica-jában is ott van, minőségi, lágy hangok szerepelnek, ahol elfelejtem, hogy kint dühöng a vad világ, ahol nem kell gyomorgörccsel hallgatnom a műsorokat.

Ez a rádió pont ilyen, ezért szeretem. Már hat éve ennek, és kívánom, és remélem, hogy így is marad!

Nagyon sok örömteli, boldog születésnapot kívánok!

Egy hűséges hallgatójuk, Éva

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán