A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Mandel Róbert és Gerebics Sándor

FRAPPÉ

rázva és nem keverve

Minden pénteken 16 és 18 óra között Mandel Róberttel és Gerebics Sándorral. Benne kulturális és közéleti témák sok muzsikával, stúdióvendégekkel, olykor élő zenével, spontán művészeti produkcióval.

Mandel Róbert
zeneművész, producer

Mandel Róbert a világon elsőként adott tekerőlantkoncertet az amerikai majd az ausztrál kontinensen, de Izraelben is őt tartják a hangszer legismertebb előadójának. 1981-ben a legendás New York-i NBC “Today-Show” című televízióműsora szenzációként mutatta be a magyar muzsikust, majd 1988-ban a Melbourne-i ABC-TV mint a kontinens első tekerőlantosát népszerűsítette. A SKY- NEWS “Beyond 2000” című százmilliós nézettségű ismeretterjesztő műsor készítői Budapestre jöttek, hogy Mandel Róbertről, tekerőlantjáról és a magyar zenéről portréfilmet forgassanak, amely film hatására rövidesen a BBC-TV londoni és birminghami stúdióiban, majd a hamburgi NDR-TV és a berlini SFB-rádió stúdióiban is készítettek felvételt a magyar zeneművésszel. Mandel Róbert játékát 30 magyarországi, 1 német, 1 angol és 1 japán kiadású hanglemez őrzi. A Hungaroton által kiadott és a Mandel Quartet együttessel rögzített “Ungaresca” című, kizárólag magyar reneszánsz dallamokat tartalmazó CD-album, valamint Mandel Róbert “Hurdy-gurdy Collection” című válogatás-albuma a műfajon belül a mai napig eladási rekordokat döntöget, amelyet a nemzetközi zenei sajtó és a kritika is számos alkalommal elismert. 2002-2003-ban a Magyar Fesztivál Szövetség Elnöke, majd főtanácsadója. 2004-ben a Közép-Magyarországi Régió Európai Uniós Fesztiváljának igazgatójaként Pest Megye legfontosabb EU-csatlakozási ünnepségét szervezte meg. Legnépszerűbb sorozata a Hangszercsodák jelenleg is teltházak előtt zajlik a Zeneakadémián.

Gerebics Sándor
filmrendező, producer

Az elmúlt 25 év filmes- és média területen eltöltött év során lehetősége nyílt rendezői munkásságát kibontakoztatni itthon és külföldön, filmek, sorozatok, színházi adaptációk, klipek, reklámfilmek révén, mellette gyakorlatilag az összes vezető televíziós csatornával munkakapcsolatot tartott fenn. Teremteni, nagyszerű kollégáktól tanulni, közösen alkotni. Műsorvezető-szerkesztőként dolgozott a legendás Danubius Rádióban, dolgozott budapesti színházakban, írásokat publikált, magazinoknak fotózott. Jelenleg saját gyártásban készít önálló film- és televízió produkciókat különböző műfajokban, hazai és külföldi felkérésekre, valamint kulturális rendezvények kreatív művészeti irányítását végzi. Részt vett filmfesztiválokon, seregszemléken, fotókiállításokon. Visszaúton című első filmjével az UNESCO és az Európa Tanács meghívását élvezhette, 2015-ben három dokumentumfilmmel az Expo Milano világkiállításon és a Magyar Filmhéten szerepelhetett. A világ legismertebb sztárjaival készült interjúi szakmai elismerést és népszerűséget is hoztak számára.

Közel sem teljes filmográfia: Visszaúton (Am Rückweg), ZappaPest, A Rocky Horror Show Budapesten, Sappho szerelmei, A szárnyalás jövője, Beregi ünnep, Színház a pincében, Vsszaúton 2 (Am Rückweg 2), A show megy tovább, People In Room № 8, Indiai esküvő, Omega - The Red Star, Film és ecset, Tr3s Lunas - Mike Oldfield, Festival de Cannes,     Közel Afrikához, Flamentango, Die Gute Zeit, Moziünnep, Városfilm, koncerttel, Nicolas Schöffer rendkívüli világa, Időn túli hangzás, Adj nekem egy Bírót!

TV sorozatok: Valaki mondja meg!, Villanás, Szeress most!
TV magazin műsorok: Ötről-hatra, Meghívó nélkül, Exkluzív, Nap-kelte, Múzsa, Apropó, Jó reggelt, Magyarország!

 

• Frappé • péntek 16:00-18:00 •

2017-05-26 16 óra
2017-05-26 17 óra Vendég: Horváth Éva Mónika festőművész és a DuoEncanta: Szamosi Liza & Szlama Annamária, valamint Charlie Chaplin és a "Modern idők"

Koltai Róbert telefonon csatlakozik ma a Frappéhoz!
Charlie Chaplinről kérdezzük, és arról, hogy egyik filmje amerikai bemutatóján miként hasonlították a nagy amerikai nevettetőhöz.

2017-05-19 16 óra
2017-05-19 17 óra Várja a hallgatókat a 2 frapper: Mandel Róbert és Gerebics Sándor Munkatárs: Vályi Gábor Vendégek: Soós Andrea képző- és iparművész, látványtervező, Villányi Dániel zongoraművész és Olma Frigyes író-filmrendező-operatőr.

2017-05-12 16 óra
2017-05-12 17 óra a Frappé - rázva és nem keverve vendége lesz Dr. Hóvári János, a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” Emlékbizottság elnöke és Porkoláb Brigitta a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” Emlékév programszervezője, Fodor-Lengyel Zoltán Madridban élő magyar festőművész. A második órában főleg a filmeké lesz a főszerep - Oscar-díj, a közelgő Cannes-i Filmfesztivál és egyéb érdekességek -, vendégünk lesz Kraszkó Zita színésznő, televíziós műsorvezető. Az eligazodásban segít majd Dudás Viktor filmszakértő is. A stúdióba várjuk Fodor Pál turkológus, történészt is, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont főigazgatóját, akivel még utazása miatt dőegyeztetésben vagyunk.

2017-05-05 16 óra
2017-05-05 17 óra Frappé - rázva és nem keverve

Holnap stúdió asztaltársaságunk vendégei Mörk Leonóra író, az Elle magazin vezető szerkesztője, Bujáki László festőművész és
élőben zenél majd Novák János csellista, zeneszerző, rendező, a Kolibri Színház igazgatója.

2017-04-28 16 óra
2017-04-28 17 óra Ha péntek, akkor Frappé! 

Vendégeink: Pálvölgyi Géza billentyűs, zeneszerző (East, Skorpio, Tátrai Band) és Szurcsik József festőművész, grafikus,
a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettese, egyetemi adjunktus. 
Frapperek: Mandel Róbert és Gerebics Sándor

2017-04-21 16 óra
2017-04-21 17 óra Vendég: Szigeti Ferenc (Karthago együttes), Kohári Edit művészeti kurátor és Farkas Attila filmforgalmazó.

Frapperek: Mandel Róbert és Gerebics Sándor

2017-03-31 16 óra
2017-03-31 17 óra Vendégünk lesz Balázsovits Edit színésznő, énekes, Albert László kaposvári festőművész, aki a közelmúltban többek közt Párizsban a Carrousel du Louvre nemzetközi kortárs szalon seregszemléjén is kiállított, Barna Ilona fotográfus és más meglepetés vendégek.

2017-03-24 16 óra
2017-03-24 17 óra A Frappé első vendégei a civil szervezetként működő Magyar Hollywood Tanács alapítói: Bokor Balázs elnök és Dr. Erdélyi György elnökségi tag, valamint

a Makám együttes. A világszerte elismert formáció 1984 óta olyan zenei stílust képvisel magas színvonalon, amely elidegeníthetetlen része a Kelet-Közép-Európában élő népek kultúrájának.

2017-03-17 16 óra
2017-03-17 17 óra Pénteki adásunk vendége lesz Piroch Gábor kaszkadőr, kaszkadőrszakértő, aki több mint 350 televíziós és filmes produkcióban szerepelt. 2007-ben a kaszkadőrök legnagyobb elismerésének számító Taurus World Stunt Awardsra jelölték a Szabadság, szerelem című magyar filmért. Olyan hollywoodi szuperprodukcióban szerepelt, mint például a Total Recall, Titanic, A skorpió király, Terminátor 3: A gépek lázadása, Világok harca, Mr. és Mrs. Smith,Transformers 3, Maria B. Raunio finn származású Magyarországon élő festőművész és az olasz Michele Sità

aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem PhD adjunktusa és a Budapesti Olasz Kultúrintézet kulturális szervezéssel foglalkozó munkatársa.


2017-03-10 16 óra
2017-03-10 17 óra A martfűi rém című thriller 9 díjat zsebelt be a 3. Magyar Filmhéten.

Pénteken stúdiónkban köszönhetjük a film 4 alkotóját: Sopsits Árpád rendezőt, Szabó Gábor operatőrt, Dévényi Rita látványtervezőt és Ferenczy Gábor producert.

A Frappé második órája a rock 'n' roll jegyében telik majd. 
Vendégünk lesz Spaczér Judit a Magyar Elvis Klub elnöke és Lukács László az egyik vezetőségi tag. Mindketten szervezői a Budapesten nemrég megnyílt Elvis Presley kiállításnak.

2017-03-03 16 óra
2017-03-03 17 óra Sikerekben gazdag, sűrű napokat él meg mostanában a hazai filmes szakma. Kevesebb, mint két hete, Berlinben Arany Medve-díjas lett a Testről és lélekről című alkotás, és egy hete sincs, hogy a 89. Oscar-gálán Oscar-díjat nyert a Mindenki című kisjátékfilm. Megtiszteltetés számunkra, hogy épphogy csak megérkezett Los Angelesből, - elfogadta a Frappé meghívását - Balázs Ádám zeneszerző, az Oscar-díjas Mindenki című kisjátékfilm alkotója. Vendégünk lesz ma Ádám is

Zajlik a 3. Magyar Filmhét, pár nap múlva jön a nagy várakozással várt Kincsem és utána sorra több magyar film. A Frappé folytatva a legutóbbi adásban elkezdett filmes vonalat, most is javarészt a magyar filmnek szenteli adását, sok-sok zenével.
Frapperek: Mandel Róbert & Gerebics Sándor

2017-02-24 16 óra
2017-02-24 17 óra A mai adásunkat javarészt a magyar filmnek és a vasárnap induló 3. Magyar Filmhétnek szenteljük. Ismét több vendéget várunk. Így elsőként Muhi Klára filmkritikust, forgatókönyvírót, számos filmes kiadvány szerzőjét és Muhi András filmproducert, aki egyik producere Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének, mely Arany Medve díjat nyert múlt szombaton a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale). Adásunk második felében Novák Erik operatőr, a Magyar Filmakadémia elnöke, egyben a 3. Magyar Filmhét főszervezője látogat el a Frappé stúdiójába. Kiderül az is, milyen kapcsolat fűzte vendégünket a legendás Syrius együtteshez.

2017-02-17 16 óra
2017-02-17 17 óra Vendégünk lesz Für Anikó színésznő, Fekete György a Dögkeselyű című rock-rapszódia szerzője és Christoph Levente Hara operaénekes, művészeti vezető, a bécsi Staatsoper tagja, rendszeres fellépője.

2017-02-10 16 óra
2017-02-10 17 óra Vendégünk lesz Dina, avagy Samu-Pandzarisz Diána énekesnő, a Dina Zenekar alapítója.

2017-01-27 16 óra
2017-01-27 17 óra A Frappé stábja mai, január 27-i adásában ismét több kedves vendéget fogad stúdiójában, köztük Szük Norbert festőművészt, fesztiválszervezőt,

Köves Szilvia fotográfust, akivel most nyílt kiállítása kapcsán fogunk beszélgetni. East meets West - lehetne a mottója... Hogy miért? Megtudják ma.
Vendégünk lesz Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész is, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője szintén ellátogat hozzánk a Frappéba.

2017-01-20 16 óra
2017-01-20 17 óra Művészek jönnek a Frappéba innen-onnan. Beszélgetünk, zenélünk. Lesz köztük színész, költő, zenész, festő, fotós és filmes. Egy belvárosi művészeti szalonban találkoztunk. Zenés irodalmi est volt éppen a program. Sokan voltunk. Mi ez? - Kérdezte Iván, a festőművész, aki Saint-Tropez bohém világából toppant be. Az régi Budapesti polgári szalonjainak világa elevenedett meg számára is. Van létjogosultsága ezeknek a helyeknek manapság? Mit adhat egy ilyen szalon a művészeknek és vendégeinek? A világot járó Ivánnak és a társaság többi tagjának kapásból megélt emlékképek villantak fel hasonló helyekről, melyek élénken színesítik egy-egy adott város művészeti arculatát.

2017-01-13 16 óra
2017-01-13 17 óra A Frappé vendége a Balkan Fanatik - Lepe és Georgios Tzortzoglou.

2017-01-06 16 óra
2017-01-06 17 óra

2016-12-30 16 óra
2016-12-30 17 óra Tanuljunk sandacsacsázni!

A szilveszteri bulikra szigorúan javasolt táncfigura!
Michel Gondry Tajtékos napok (L'ecume des Jours, angol cím: Mood Indigo).című filmjéből

Táncold a sandacsacsát! / Danse-toi le Biglemoi!
Hölgyek, Urak! Tessék gyakorolni!
(ism. 31-én 06:00-08:00)

2016-12-23 16 óra
2016-12-23 17 óra 3 NŐ és a FRAPPEREK

Karácsonyi csevej az ünnepről, szokásokról, készülődésről sok zenével.
Vendégünk lesz: Kohári Edit filmproducer, Veronique-Eva Gruber IT támogató (Unisys) és Kárászy Szilvia zongoraművész

2016-12-16 16 óra
2016-12-16 17 óra ÉLŐ ZENE ÉS GITÁRTÖRÉS A STÚDIÓBAN!

A Frappé december 16-i adásának vendége lesz a tanzániai zenészeket tömörítő négytagú Serengeti Troupe együttes valamint Gróf Hörcher László gitártörő festőművész.

 

2016-12-09 17 óra Mandel Róbert és Gerebics Sándor

Vendégei: SEBESTYÉN MÁRTA és TÖRÖK ÁDÁM

2016-12-02 16 óra
2016-12-02 17 óra 
FRAPPÉ - rázva és nem keverve - Mandel Róbert és Gerebics Sándor

Film, zene, filmzene.....
Meghökkentő történetek hírességekkel...

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

5mama

Nem celebek. Nem ex-celebek. Nem modellek, nem szépségkirálynők, de még csak influenszerek sem. Barátok sem, bár azok még lehetnek. Néhányan nem is találkoztak ezelőtt. Tanácsot is csak elvétve osztogatnak. Viszont ötféleképp gondolkodnak, ötféle helyzetben vannak, és megtehetik, hogy a saját véleményüket osszák meg – ez az öt5mama. Igen, anyukák, kicsi még gyerekük. Nos, ők mondják el, hogy szerintük, hogyan, mivel, miért és miért nem.

káesz
Ahelyett, hogy ki vagyok, inkább megosztom, ki szeretnék lenni: olyan, akit nem felejtesz el, ha egyszer találkoztunk; sosem megalkuvó; folyamatosan megújuló; magát túl komolyan nem vevő; szórakoztató: ANYA.
#csodabogar #anya #kedves #vagany #tudatos #szetszort #stilusos #hippi #laza #extravagans #nyughatatlan

Fan
Leginkább ambivalens személyiségnek mondanám magam. Céltudatos vagyok, sokszor mégis céltalanul bolyongok egy adott témában. Maximalista, ugyanakkor van, hogy a minimumot is alig hozom. Társasági lény, mégis vágyom a magányra. Végletek közt lavírozó, törekedve a harmóniára.
Az anyaság is ilyen. Szélsőséges, hullámvölgyekkel teli és kiszámíthatatlan. De pont ettől olyan izgalmas. Akárcsak az élet.
#lojalis #maximalista #oszinte #humoros #vidam #harcos #szorgalmas #segitokesz #empatikus #imadnivalo

Zsó
Szeretek úton lenni. Akár gyalog, akár autóval, igazából bármivel. Legtöbbször csak jönnék-mennék, cél nélkül. Hidegben és esőben otthon begubózom, filmezek, olvasok, megeszek minden “károsat”, amit máskor nem.
Mások szerint mosolygós és sokakkal jól kijövő vagyok, kompromisszumképes, gyors, ám néha a nagy kapkodással egyenesen arányosan pontatlan. Spontán vagyok, nálam – egyelőre – nincsenek fix, át nem hágható szigorú szabályok.
 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Woodstock 50!

Itt vannak a kvíz válaszok! Jól tippeltek? Nézzék meg!

 >>>