A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Kiss Katalin

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzésével filmvágóként, majd szerkesztőként dolgozott a Magyar Televízióban, összesen 29 évig. Ezt követően a Jegyző c. szaklap szerkesztője volt egy évtizedig. A Rádió Bézsben a 2016 óta közreműködik a Mit főzzek? c. műsor szerkesztésében, a riportok elkészítésében.

• Gasztró - Kiss Katalinnal • Hétfő 12:00-13:00 •

További műsorok itt érhetők el:

http://www.radiobezs.hu/radiobezs/dr-toth-zoltan

2020-10-12 19 óra Cukorbetegeknek főzünk mai műsorunkban. Füzesi Brigittát, a CEOSZ – Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége - vezetőjét arról kérdeztük, hogy milyen célokat követ a civil szervezet? A napokban ért véget az általuk meghirdetett receptverseny, amelynek a végeredményéről is beszámolunk. Az evés mennyisége és minősége meghatározza egészségünket, de még fontosabb a mozgás, a sport annak érdekében, hogy a cukorbetegséget kordában és ellenőrzés alatt tudjuk tartani. Sok fehérje és sok zöldség – tudjuk meg az egészséges étkezés egyik alapelvét. Hogyan illeszthetjük be a család cukorbeteg tagjának az étkezését a már hagyományosan kialakult családi étrendbe? A receptverseny egyik zsűritagja – Gergely Róbert – dalát is meghallgathatjuk a beszélgetés szünetében.

2020-10-12 12 óra A jégkirálynő címmel írta újabb regényét Anthony Capella, amelyet nevezhetünk a fagylalt diadalútjának is. A XVII. sz. végétől Firenzéből elindult egy fiatalember Párizsba, hogy a cukrászmesterétől ellesett módszerrel jégrémet készítsen Lajos királynak és udvara számára. Az első jégkrém sikerek után a francia király kölcsönadja a cukrászt az angol királynak, hogy a szigetországban is megkedvelhessék a fagylaltot. Az ifjú cukrásznak a fagylalt mellett mást is kell „kavarnia” titkos megbízatásból. Eredeti jégkrém és fagylalt recepteket ismerhetünk meg a műsorból, amelyek ma is, otthon is elkészíthetők. De ha egy cukrász a főszereplő, akkor ki a jégkirálynő, aki a címben szerepel? Miközben választ kapunk a kérdésre, közben örökzöldslágereket hallgathatunk.

2020-10-05 12 óra A Heti Betevő Egyesület 2013 óta főz a rászorultaknak az ország több városában. A műsorban a Budaörsi Önkéntesek részlegével ismerkedhetünk meg: hogyan gyűjtik a támogatóktól a pénzt, milyen receptek alapján dolgoznak a szakácsok négy hetente vasárnap, kik az önkéntes segítők a munkában? 140 adag hentestokány és törtburgonya elkészítéséhez 21 kg hús és 25 kg krumpli szükséges, a zöldségek, a hagyma és a fűszerek mellett. Az ételdobozba személyenként 0,45 kg egytálétel kerül, de a vasárnapi menühöz sütemény és gyümölcs is hozzátartozik. „Hozzon Ön is süteményt a Gólyába!” – hangzik el a felhívás a jövőbeni támogatóknak.

( A 2019.11.29-i és a 2020.08.10-i adás ismétlése )

2020-09-28 12 óra Beköszöntött az indián nyár, a vénasszonyok nyara. A halak és vadak időszaka következik. Juhász János mesterszakács mondja el recept ajánlatait hallgatóinknak. Elsőre finom pörköltet készítünk szarvas combból, majd egyben sült húst ajánlunk négyféle mártással és körítésekkel.
Mit jelent a hal szálkátlanítása: filézése és irdalása? …és hogyan lehet otthon is megvalósítani? Milyen önteteteket készíthetünk a halakhoz? Miközben a mesterszakács receptjeit hallgatjuk Koncz Zsuzsa, Bródy János, Máté Péter dalait hallgathatjuk. Halak és vadak lényeges tulajdonsága, hogy gyakorlatilag zsírmentesek, és ha a köretekben is zöldségeket készítünk magas szénhidrát tartalmú köretek helyett, akkor már rajta vagyunk az egészséges ételek útvonalán, anélkül, hogy fogyókúrázni kellene.

2020-09-21 12 óra Budaörsi kertünkben egy hatalmas körtefa termi a sok-sok világító sárga színű, mézédes körtét. Ennek kapcsán már megtanultunk körtét „főzni” sokféle módon. Kezdjük egy előétellel, folytassuk körte levesekkel. Kérdés, hogy főételt főzhetünk-e körtéből? Egy különlegességről is hallhatunk: sült húshoz körte mártás! Desszertek garmadája készíthető körtéből: sütemények, főtt és sült körték. Az unokákkal a budaörsi főzőversenyen kreatív díjat nyertünk a „körte csokoládészoknyában” fantázianevű édességgel. A receptek közben örökzöld slágereket hallgathatunk. Jó étvágyat!

( A 2020.09.14-i adás ismétlése )

2020-09-14 12 óra Budaörsi kertünkben egy hatalmas körtefa termi a sok-sok világító sárga színű, mézédes körtét. Ennek kapcsán már megtanultunk körtét „főzni” sokféle módon. Kezdjük egy előétellel, folytassuk körte levesekkel. Kérdés, hogy főételt főzhetünk-e körtéből? Egy különlegességről is hallhatunk: sült húshoz körte mártás! Desszertek garmadája készíthető körtéből: sütemények, főtt és sült körték. Az unokákkal a budaörsi főzőversenyen kreatív díjat nyertünk a „körte csokoládészoknyában” fantázianevű édességgel. A receptek közben örökzöld slágereket hallgathatunk. Jó étvágyat!

2020-09-07 12 óra Elhatároztuk, hogy az Eötvös gimnázium 4/b osztálya 60. születésnapjuktól kezdve 60 évesek maradunk. Ezért ebben az évben ünnepeljük a 9. hatvanadik születésnapot. Ennek a közös születésnapnak, az elkészült ételeknek állít emléket a műsor. Welcome drink és előételek, töltöttkáposzta másképpen, sok zöldség sok hússal, szénhidrátok kerülése, a későn megtanult ételek receptjei állnak a műsor középpontjában. Most született és már egyetemista unokák is szóba kerülnek. Olyan dalokat hallgatunk Koncz Zsuzsa, Bródy János, Presser Gábor előadásában, akik az 1970-80-as évek és a 2020-as éveknek is dédelgetett kedvencei. „Keveset és finomat!” elvet ütköztetjük az áremelkedéssel, amely a nyuggereket alaposan érinti.

2020-08-31 12 óra Bálint gazda: Magaságy - a mini édenkert c. könyvét idézzük annak érdekében, hogy a legkisebb erkélyen is termelhessünk fűszernövényeket. Bálint György könyve a Wesley kiadó gondozásában jelent meg 2013-ban, és a könyvesboltokban már (sajnos) nem kapható. Egy ételújdonsággal is megismerkedhetnek hallgatóink: zöldséges marhamorzsa. Szeptember 1-jén kezdődik az iskola, és ebből az alkalomból Sipos Sárát hívtuk meg a Budaörsi Stúdiónkba, aki egy tepsiben süthető finomságot készít. A szülőknek adunk néhány jótanácsot, hogy mivel készüljenek az iskolára, de azt nem tudjuk még megmondani, hogy internetes vagy személyes oktatással kezdődik-e az új tanév. Olasz örökzöld slágerek és mai tinédzserek kedvencei zenélnek, dalolnak a műsorban.

2020-08-24 12 óra A Wekerle lakótelepre megyünk kirándulni a Budaörsi Olvasókör tagjaival. Idegenvezetőnk Szunyogh Szabolcs író. Kiről kapta a „munkás lakótelep” a nevét? Milyen elvek mentén tervezték meg a 22 ezer lakosú lakótelepet és milyen szabályok szerint éltek az emberek 1910-től a mai Kispest (XIX. ker.) területén? Mit lehet enni a régen „Kavics”-nak, ma Wekerlének nevezett étteremben? Miért ünnep mai is Wekerlén május 1? Mi a különbség a hagyományos pacal pörkölt és a korszerű táplálkozás követelményeinek is megfelelő pacal leves között? Paudits Béla nosztalgia zenét és Májusköszöntő dalt is hallgathatunk Szunyogh Szabolcs élvezetes útikalauzolása közben.

2020-08-17 12 óra Augusztus 20-án egy négy napos hétvége következik: csütörtök-péntek-szombat-vasárnap. Azoknak lesz hosszú hétvégéje, akik heti 40 órás és 5 napos munkarendben dolgoznak, így a kereskedelemben, a szolgáltatásokban, háromműszakos és ügyeleti rendben dolgozókra ez nem vonatkozik. A pénteki munkanapot augusztus 29-én, szombaton kell ledolgozni a „hosszú hétvégezőknek”. Aki otthon tölti a négy napot, annak is van lehetősége piknikezni, vagyis 2-3 étkezést a szabadban elkölteni a családdal és/vagy a barátokkal. Az egybesült hús, az előre elkészített saláták, jó lehetőséget adnak a felkészülésre, és egy-egy üveg pezsgőt és csomagolhatunk a hátizsákba. Cserhalmi György, Udvaros Dorottya, Koncz Zsuzsa, Cseh Tamás, Básti Juli, Kulka János énekel a receptek közben.

2020-08-10 12 óra A Heti Betevő Egyesület 2013 óta főz a rászorultaknak az ország több városában. A műsorban a Budaörsi Önkéntesek részlegével ismerkedhetünk meg: hogyan gyűjtik a támogatóktól a pénzt, milyen receptek alapján dolgoznak a szakácsok négy hetente vasárnap, kik az önkéntes segítők a munkában? 140 adag hentestokány és törtburgonya elkészítéséhez 21 kg hús és 25 kg krumpli szükséges, a zöldségek, a hagyma és a fűszerek mellett. Az ételdobozba személyenként 0,45 kg egytálétel kerül, de a
vasárnapi menühöz sütemény és gyümölcs is hozzátartozik. „Hozzon Ön is egy tálca süteményt a Gólyába!” – hangzik el a felhívás a jövőbeni támogatóknak.


( A 2019.11.29-i adás ismétlése )

2020-08-03 12 óra A grillezés a családi és baráti összejövetelek kellemes közös elfoglaltsága. A hagyományos sertés tarja pácolása után a halakat is megtanulhatjuk megsütni, anélkül, hogy szétesne a hallhús a grillen. Tóth Péter, aki nem csak a grillezés szakértője, hanem biztosítási szakember is. Két sütés közben elmondja a hallgatóknak, hogy miképpen lehet a járvány idején védekezni a járvány következtében kialakult károk ellen. Nagyon aktuális kérdés az utazási korlátozások idején, hogy megtudjuk, milyen módon védekezhetünk külföldön a járvány okozta betegségek okozta költségek ellen? Új körítést is tanulhatunk a sült grill húsok mellé: a cukkini tócsnit. A komoly (zsebbevágó) témák és a grillezés közben klasszikus pop-rock dalokat hallgathatunk.( A 2020.06.15-i adás ismétlése )

2020-07-27 12 óra Dr. Gáspár Lajos katonai és járványügyi szakorvos, szájsebész a vendégünk. Olyan ételekről kérdezzük a Doktor urat, amelyet maga is el tud készíteni. A lecsó és a gulyás minden férfi tudományában fellelhető (?!). Argentínába és Japánba kirándulunk virtuálisan Gáspár Lajossal, hogy az orvoskongresszusok szünetében helyi specialitásokat ismerhessünk meg. Az argentin marhahús világhírű, vajon mitől? Miért kell szakét inni a 13 fogásos japán vacsora miden fogása között? A munkahelyi étkezés szabályairól és gyakorlatáról kapunk információkat. A fogászat történetéből hallgathatunk meg személyvényeket i.e. a hetedik évezredtől a múlt század végéig, különös tekintettel az érzéstelenítés korábbi módszereire. A receptek közben Muri Enikő, Oláh Ibolya, Zanzibár, Bartók Eszter és Bencsik Tamara dalait hallgathatjuk meg.


( A 2020.04.20-i adás ismétlése )

2020-07-20 12 óra A nyár közepe a befőzés legfontosabb időszaka. Az őszre-télre való tárolásnak a hagyományos befőzési módszere mellett a mélyhűtőben fagyasztás módszere már általánossá vált a háztartásokban is. Fagyaszthatunk meggyet, cseresznyét, ribizlit, elsődlegesen a bogyós gyümölcsöket, magozva vagy mag nélkül. A befőzés hagyományos sora a lekvár-jam duett kiegészülhet az alacsonyabb cukortartalmú és kevésbé energiaigényes csatnival. Az eredetileg indiai gyümölcs-édesség elterjedt az egész világon, és a fűszerezést már családonként is saját szokások alakítják. A vendégünk, Lévai Margit, olyan különlegességet is hozott, mint a télire eltehető kovászos uborka. Az amerikai jazz nagyságainak dalai kellemes perceket hoznak a befőzés kemény munkája közben – pihenésül.

2020-07-13 12 óra A múlt heti vegetáriánus ételek után a húskedvelőknek szólnak a receptek. Lévai Margit a vendégünk, aki olasz húsgombócokkal és zacskóban sült szűzpecsenyével érkezett a stúdióba. Kolbászhússal töltött padlizsán és tök a következő receptünk, majd az egészben sült malachúst szeleteljük fel. A vadasmártás nem csak marhahúshoz adható fel az asztalra. Egy kínai jellegű receptet is meghallgathatunk: a mogyorós csirkéét. A húsételek mellé mindig készítünk valami könnyű körítést is, ilyen lesz a fogyókúrás burgonyafőzelék. A nehéz ételeket örökzöldekkel könnyítjük: Sinatra és Louis Armstrong, Dés László és Geszti Péter dalait hallgathatjuk meg.

 


2020-07-06 12 óra Vegetáriánus ételeket főzünk, mert annak van a szezonja. Lévai Margit a műsor vendége, aki a zöldséges lasagne és töltött padlizsán receptjét osztja meg a hallgatókkal. A paradicsom szósz is sokféleképpen elkészíthető, a gyerekek a ketchup-ot kedvelik a legjobban. A paradicsom fajták közül ajánljuk a paraszt nevezetűt és a fürtös paradicsomot. A legtartalmasabb a „lucullus” nevet kapta a keresztségben. A grízgaluska legyen puha, de harapható?! Ezt a titkot is megfejtjük, miközben Bródy, Beatles, Koncz Zsuzsa, Bee Gees és Tóth Vera slágereket hallgathatunk.

2020-06-29 12 óra Szegedre kirándulunk a járvány első szakaszának lezárulta után. Mielőtt elindulunk a valóságban is érdemes körülnézni az interneten, hogy mi van már nyitva és mi van még zárva a lehetőségek közül. A szegedi Dóm építéséről 1880-ban döntöttek, 1914-ben tették le az alapkövet, majd az I. világháborúban szünetelt az építkezés. A toronyból gyönyörű a kilátás, érdemes megmászni a 286 lépcsőt. Móra Ferencnek a felesége írt egy szakácskönyvet és ennek alapján ismerkedünk meg a Szeged környéki ételekkel. A Tisza mellett szinte kötelező halat enni, most a vajban sült módot tanulhatjuk meg. A szegedi Nemzeti Színházban és a new york-i Metropolitenben is énekelt Gregor József, a híres operaénekes, akitől egy dal hallgathatunk meg.

2020-06-22 12 óra Iványi Miklós lelkész nagycsaládban született, 11 testvérével együtt ették édesanyjuk főztjét. A szabolcsi töltöttkáposzta ma is a kedvenc ételéi közé tartozik. A XIX. kerületben végzi papi tevékenységét. Egyházközségében a közös étkezés a Méltóság Napján hozzátartozik a liturgiához. A családja karácsonyi vacsorájára az ő feladata elkészíteni a pácolt tokhalat, amelynek három napig tart az előkészülete. A lelkészség mellett az Oltalom Karitatív Egyesület élelmezésvezetője, ahol a konyhán naponta 400 adag étel készül a kórházban levőknek, az óvodásoknak és a hajléktalanoknak. A menü alapja a magyaros egytálétel, de dietetikus állítja össze az ételsort a betegeknek és a gyermekeknek. A jótékonykodás komor felhőit vidám jazz zenével oszlatjuk a műsor közben.

2020-06-15 12 óra A grillezés a családi és baráti összejövetelek kellemes közös elfoglaltsága. A hagyományos sertés tarja pácolása után a halakat is megtanulhatjuk megsütni, anélkül, hogy szétesne a hallhús a grillen. Tóth Péter, aki nem csak a grillezés szakértője, hanem biztosítási szakember is. Két sütés közben elmondja a hallgatóknak, hogy miképpen lehet a járvány idején védekezni a járvány következtében kialakult károk ellen. Nagyon aktuális kérdés az utazási korlátozások idején, hogy megtudjuk, milyen módon védekezhetünk külföldön a járvány okozta betegségek okozta költségek ellen? Új körítést is tanulhatunk a sült grill húsok mellé: a cukkini tócsnit. A komoly (zsebbevágó) témák és a grillezés közben klasszikus pop-rock dalokat hallgathatunk.

2020-06-08 12 óra Oldódnak a járványügyi korlátozások és kikívánkozunk a szabadba. Süthetünk rablóhúst grillen! Az örmény, grúz, arab, zsidó származással is dicsekvő húsétel orosz közvetítéssel érkezet meg a magyar konyhába, és lett a saslikból rablóhús. Az elkészítésnek több titka is van, ezeket próbáljuk felderíteni. A zöldség-gyümölcs szezon kezdetén már túl vagyunk, ezért a tartósítás, a befőzés is a takarékosság egyik eszköze lehet. A vendégeknek milyen jó elmondani: ezt a csatnit én készítettem! A meggy, a cseresznye a hűtőben vagy a befőttes üvegben várja-e ki a végét? Külföldön ismertebb a carpaccio, mint itthon. A hajszálvékonyra szeletelt nyers hús egy kis fűszerezéssel pompás előétel lehet az ünnepi asztalon. Körítésnek zöldségeket, zenének jazz+az-t ajánlunk lazításként.

2020-06-01 12 óra Múlik a járvány, kezdődik a nyár, szabadtéren is lehet családi, baráti ünnepséget, összejövetelt tartani. Egy egész napos rendezvényre 20-40 embernek főzni embert próbáló feladat még egy gyakorlott szakácsnak is. Az első probléma az egész napra szóló menü/ételsor összeállítása. Mielőtt a bevásárló kosarat és a pénztárcát felkapnánk előtte olyan ételeken gondolkodjunk, amelyek a buli napja előtt is elkészíthetünk, és többféle igényt (húsos, vega, laktóz és cukormentes, gyerekek és idősek, stb.) is kielégít. Kezdjük a hideg és meleg villásreggelivel, folytassuk estebéddel, legyen folyamatosan az asztalon tartható étel is, és a desszerttel jelezzük még a naplemente előtt, hogy vége a bulinak. A receptek alatt születésnapi dalokat-zenéket hallgathatunk, hogy el ne feledkezzünk az egész napos buli alatt szükséges játékokról, esetleg közös éneklésről vagy táncolásról.

2020-05-25 12 óra A magyarok a rock and roll első világhírű sztárját Little Richardot az Illés Együttes révén ismerték meg. A világsztár rövid ideig ült a trónján, és hirtelen fordulattal a gospel (népi elemekkel tarkított vallásos énekek) felé fordult. Little Richard Georgia államban született az USA 24. államában, ahol az afro-amerikaiak és a latinok (spanyol nyelvűek) kulturálisan a meghatározóak. Az ételek a karibi térséghez hasonlóak. Ennek megfelelően választottam egy térségbelei reggelit (muffoletta), egy leves állagú pörköltet (gumbo), egy húsos-fűszeres rizst (jambalaja) ebédre és vacsorára. A szegény emberek hagyományos ételét is elkészítjük a „po boy”-t, amely szó szerint szegény embert jelent. Little Richard hazájának a zenéjét hallgathatjuk és azokat az együtteseket, akikre az elhunyt ’Kis Ricsi’ nagy hatással volt: a Beatles-re, a Rolling Stones-ra és az Illésre.

2020-05-18 12 óra A londoni Buckingham palota névadóját A. Dumas Három testőr c. regényéből ismerjük. Tőle kell visszaszerezni a francia királyné nyakékét Athosnak, Porthosnak, Aramisnak és D’Artagnannak. A járvány miatt a palota turistáknak nem látogatható, ezért egy korábbi teázásunkra emlékezve hívjuk meg hallgatóinkat egy kirándulásra. Milyen az angol tea „szertartása”? A Buckinghamban és Jamie Oliver teázójában is megkóstoljuk az uborkás szendvicset. Összehasonlítjuk a francia, a német és az angol reggelit. Készüljünk fel egy későbbi londoni hétvégére már most az interneten. A virtuális kirándulás alatt azért hallgatunk Beatles dalokat, mert 1965-ben mindannyiukat lovaggá ütötte II. Erzsébet a Buckingham palota nagytermében, ahol ma Göncz Árpád ajándékai (is) láthatók, amelyeket itt adott át a királynőnek.

2020-05-11 12 óra Nyírségi ételeket ajánlunk hallgatóinknak. Máté Antal a Nyírségben született és második ciklusban polgármester Nyírbátorban. Nagymamája, édesanyja főztjét kóstolhatjuk meg a receptek alapján. Nem mulaszthatjuk el a paradicsommal készült töltött káposztát, amely édeskáposztából készül. Egy nyírségi specialitást is megkóstolhatunk, egy olyan palacsintát, amely almával készül, és a tört dió kívülről borítja. Egy történelmi sétát is tehetünk a „Sárkányok földjén”, Nyírbátor belvárosában. Reneszánszát éli a rántás a főzelékben? A mangalica zsír dicséretét is meghallgathatjuk, és ismét a magyaros konyha irányába haladunk? Mindeközben Liszt Ferenc Magyar rapszódiájából hallgathatunk részleteket.

2020-05-04 12 óra Május 3-án, vasárnap, Anyák Napja volt. Az anyákra, nagymamákra, kismamákra és dédmamákra emlékezünk Bródy János Mama c. dalával. Könnyű ételeket fűzünk, hogy ne hízzunk el a bezártságban. Tornázzunk, olvassunk, internetezzünk, foglalkozzunk a családunkkal! A munkanélküliek keressenek új lehetőségeket! A home office-ban dolgozók a háttérből hallgathatnak minket. A könnyű ételek sorát spárgákkal (fehér, sárga, zöld) kezdjük, amelyek most primőrök és ízletessé tehetők. A folytatásban a csirkéé a főszerep, és a sajtos-tejfölös-magyaros csirkecomb mellett egy kínai és az indiai csirkerecepttel is megismerkedhetünk. Miközben írjuk a recepteket, közben főzhetünk is, és a szép dalokat hallgathatunk Koncz Zsuzsa, Máté Péter és az LGT előadásában.

2020-04-27 12 óra Önkéntes vagy kényszerű karantén idején hajlamosak vagyunk egy kicsit lustálkodni és többet nassolni. Ügyeljünk a súlyunkra! Keveset, de finomat együnk, és sportoljunk, sétáljunk nagyokat nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér! Hirtelen időmilliomosok lettünk, így arra is jut időnk, hogy olyan ételt főzzünk, amelynek elkészítése másfél napig(!) is eltart. Az angol főnemességnek találták ki a pástétomot, amely három féle húsból is készülhet. Viszont, ha készen van, akkor napokig lehet enni önmagában, reggelihez, ebédhez és vacsorához. Az angol teadélutánok kedvenc fogása volt, de eufémisztikusan „uborkás szendvics” névvel illették. Nem feledkezünk meg a vegetáriánusokról sem, és a könnyű ételek kedvelőinek salátát és önteteket készítünk. A receptek közben régi-új slágereket hallgathatunk.

2020-04-20 12 óra Dr. Gáspár Lajos katonai és járványügyi szakorvos, szájsebész a vendégünk. Olyan ételekről kérdezzük a Doktor urat, amelyet maga is el tud készíteni. A lecsó és a gulyás minden férfi tudományában fellelhető (?!). Argentínába és Japánba kirándulunk virtuálisan Gáspár Lajossal, hogy az orvoskongresszusok szünetében helyi specialitásokat ismerhessünk meg. Az argentin marhahús világhírű, vajon mitől? Miért kell szakét inni a 13 fogásos japán vacsora miden fogása között? A munkahelyi étkezés szabályairól és gyakorlatáról kapunk információkat. A fogászat történetéből hallgathatunk meg személyvényeket i.e. a hetedik évezredtől a múlt század végéig, különös tekintettel az érzéstelenítés korábbi módszereire. A receptek közben Muri Enikő, Oláh Ibolya, Zanzibár, Bartók Eszter és Bencsik Tamara dalait hallgathatjuk meg.

2020-04-13 12 óra Dr. Gáspár Lajos katonai és járványügyi szakorvos, szájsebész a vendégünk. Természetesen a kedvenc ételeiről kérdezzük elsőre. Miskolc környékén található Arnót, ahonnét a családja származik, és megismerkedhetünk az arnóti konyha specialitásaival: a húsleves töltelékjével, a szőlőhegyi burgonyával és a sajtos rúddal. Az ételeket először látjuk, majd az illatot érezzük, és ízleljünk. Három érzékszervünkről kapunk rövid szakmai ismertetést, annak érdekében, hogy látványos, illatos, és ízletes ételeket készíthessünk. A járvány idején hogyan óvjuk meg az élelmiszer alapanyagokat a fertőzéstől, és hány fok C-on pusztulnak el a vírusok az ételben?

2020-04-06 12 óra Húsvét lesz a hét végén, készülhetünk egész héten az ünnepre. Juhász János mesterszakács telefon ad recepteket a hallgatóinknak. Nem a szokásos sonka-tojás-sütemény menüsort hallgathatjuk, hanem a lengyel/zsidó tojást reggelire és előételnek, a friss spárgát előételnek javasolja. Főételnek a töltött borjúszegy és a nyúlcomb vadasan gombóccal ajánlata között választhatunk, vagy mind a kettőt. Megtanulhatunk húsvéti kalácsot is sütni, melynek a lényege: kétszer kelesztünk, kétszer gyúrunk, kétszer kenjük a tojást és egyszer simogatjuk sütés előtt a kalácsot. Tanulás közben az Illés, a Metró, Cserháti Zsuzsa és a Hofi-Koós énekel mindannyiunknak.

2020-03-30 12 óra Részleges kijárási tilalom van, de már hetek óta otthon vagyunk. Arra is volt időnk, hogy bevásároljunk, még sokat is. A lencse a könnyű tárolhatóság miatt népszerű a tömeges felvásárlásban, ezért kezdjük el apasztani a készleteket. Elsőre főzzünk egy alaplevet a lencseleveshez., mert van időnk bőven pepecselni is a konyhában. A leves után jöjjön egy lencsefőzelék, de kérdés, hogy a hagyományos vagy egy modern sűrítési eljárással. Kedvezni akarunk a vegetáriánusoknak is! A lencsesaláta után már nem főzzük meg a lencsegulyást, csak szóbahozzuk. Ügyeljünk az elfogyasztott ételek mennyiségére, tornázzunk is egy keveset. A receptek közben régi és új slágerek váltogatják egymást.

2020-03-23 12 óra Bevásároltunk! Az üzletekben először a WC papír fogyott el, de már újra töltik a polcokat! Mit vásároltunk? Zöldséget, krumplit, húst, tésztát, almát és nassolni valókat. A járvány mellett a másik veszély az, hogy sokat eszünk és meghízunk! Milyen jól jön egy szobabicikli. Mert akkor tekerés közben is lehet nassolni?! A zöldségek közül a sárgarépa csipszet tanulhatjuk meg, a rakott krumpliba ne felejtsünk el egy pohár vizet is beletölteni a tepsibe, a fahéjas alma elkészítése egyszerű, a tésztából készíthetünk tésztasalátát is. A nassolni valók közül kiemelkedik a narancs csatni, amely desszertnek is elmegy zabkeksszel. A receptek közben egy „Maradj. Otthon” címmel egy sláger gyanús dalt hallgathatnak, de a kedvencek között énekel Tóth Vera is.

2020-03-16 12 óra Sokat vagyunk otthon mostanában, mert iskolai szünet van és nincs kiránduló idő. A gyerekeket ilyenkor is el kell foglalni valamivel, és nincs jobb családi szórakozás, mint a közös főzés. Az együttlét öröme még azzal is kiegészül, hogy együtt lehet megkóstolni a „közös művet”, sőt még együtt lehet a romokat is eltakarítani. Olyan alapanyagokat használjunk, amelyek tartósak, és lehet, hogy már hetek óta a spájzban áll: liszt és burgonya, amely kiegészíthető tojással, sóval, zöldfűszerekkel, tartós tejjel vagy vízzel. A gyerekek imádják a palacsintát, amely lekvárral, mogyorókrémmel, kakaóval megtölthető, és ha több palacsintát sütöttünk, mint amit a család együltő helyben meg tud enni, akkor a maradékból palacsintatortát is készíthetünk. A tojásos nokedli köretként vagy főételként is készíthető. A gyerekzsivaj hátterében Hegedűs D Gézát Bródyt, Koncz Zsuzsát hallgathatunk a receptek között.

2020-03-09 12 óra A március 15-ei ünnepség után grillezésre való idő lesz a kiskertben vagy erkélyen. Ha esik az eső, akkor a vállalkozóbb kedvű családtagjaink, vagy barátaink esőkabátban is grillezhetnek, mert az eső nem áztatja el a sütnivalókat. Milyen eszközökkel grillezhetünk? Előnyök, hátrányok és pénztárca! Miért kell pácolni a húst előző nap? Be szabad-e sózni előre a húst? Milyen előételekkel/italokkal fogadjuk éhes vendégeinket? Olajjal vagy natúr süssük-e a zöldségeket? Lehet-e édes szósszal tálalni a grillezett húsokat? Miközben a hallgatók választ kapnak ezekre a kérdésekre, aközben zenét is hallgathatnak: A Queen a tavaszról énekel magyarul, Koncz Zsuzsa kertész lesz, Bródy a mi lelkünknek énekel. Március 15-ére a Nádor-huszárok indulójával emlékezünk.

2020-03-02 12 óra Tél vége felé még kevés a primőr, de a C vitaminban gazdag káposzták még kitartanak. Savanyú vagy édes, fehér vagy vörös? Bőségesen válogathatunk a receptekben! Magyar Elek Ínyesmester c. receptkönyvéből hallgathatunk meg részletet, amely a káposzta savanyításról szól a XX. sz. elején a pesti Duna-parton. Azonban kis mennyiségben magunk is savanyíthatunk káposztát, egy uborkásüvegben vagy cserépedényben. Sorra vesszük a káposzták elkészítési módját: káposzta leves rántással vagy habarással vagy anélkül; sült vagy főtt káposzta köretnek vagy főételnek, tepsis káposzta „nagymama” módra, és még édes vagy borsos káposztásrétest is sütünk. Pihenésként a legszebb hangú magyar pop énekesnőket hallgathatunk sütés-főzés közben.

2020-02-24 12 óra A márciusi első adásban még téli leveseket főzünk. Megismerkedünk az alaplevek készítésével, amelyek a leveseken kívül főzelékekhez, pörköltökhöz is nagyon jól hasznosíthatók, és fagyasztva is tárolhatók, megkönnyítve egy későbbi főzés terheit. A piacokon még tavalyi a zöldség, a káposzta, de fűszerezéssel üdévé tudjuk tenni. A krumplilevessel indítunk, majd sorra kerül az olasz minestrone, a szláv borscs, a magyaros zöldborsó leves, és végül a német frankfurti is, amelyet azonban kelbimbóval magyarosítunk. Milyen levesbetéteket tegyünk a francia hagyma és fokhagymalevesbe? Miközben főzünk, közben Katona Klári, Bródy, Koncz, Presser, Váczi Eszter és Ágnes Vanilia dalait hallgathatjuk meg.

2020-02-17 12 óra Kolbász, hurka és fánkok. Juhász János mesterszakács a disznóvágás magyar hagyományairól mesél: hogyan kell kolbászt és hurkát készíteni, mit jelent az abáló lé, és hogyan hasznosíthatjuk a disznótoros után is. A hurkába pirított zsemlekockát vagy rizst kell-e beletenni? Otthon vállalkozzunk-e saját kolbász elkészítésére? A pecsenyét milyen húsból készítsük, és előételnek hogyan kell kolbászhússal töltött karajt készíteni? A disznótoros vacsora után készítsünk szalagos fánkot és csörögefánkot, amelyeket barackpálinkával hígított sárgabarack lekvárral tölthetünk meg – farsangi ételként is. Az Apostol, a Lokomotív Gt, a Csík együttes zenéi pihentetnek minket a főzés közben.

2020-02-10 12 óra Magyaros hagyomány a disznótoros. A paraszti étkezési kultúra elmaradhatatlan része volt a toros káposzta. A kolbászt, a hurkát és a pecsenyét tájegységenként eltérő módon készítették. A műsorban a Viharsarok (Békés megye) receptjeit választottuk. A vékony és vastag kolbászt mindenki ismeri, de ki ismeri a pucort, magyarán a kulent? A káposzta elkészítését kétféle módon meghallgathatjuk: a pezsgős és a szalonnás változatot is. Érdekesség a disznófül kocsonya, amelyet egy befőttes üvegben mutathatunk meg barátainknak, mielőtt megennénk. Alufóliában sütjük a krumplit, amelyet egy kevés mártással is ízesíthetünk. A legszebb hangú magyar popénekesnők énekeit hallgathatjuk meg a műsorban.

2020-02-03 12 óra Mártások, szószok

Egy fontos kérdést tisztázunk a műsor elején: mi a különbség a mártás és a szósz között? Kísérletet teszünk a mártások elméleti osztályozására, de hamarosan felhagyunk az elmélettel, és a hallgatókat érdeklő gyakorlat felé fordulunk. Érdemes-e pepecselni a mártással, amikor a lényeg a hús és a krumpli?! Milyen előnyei vannak a szósznak, amikor időt és pénzt kell pazarolni rá, ahelyett, hogy több húst és rizst vehetnénk ezen a pénzen? Egy ünnepi mártást is elkészítünk, amely évszakoktól függetlenül elkészíthető, sőt, még 3 napig felhasználható vagy befagyasztható. Nem elméletieskedünk, konkrét mártás/szósz receptekkel támogatjuk azokat a háziembereket (nőket és férfiakat), akik a családjuk és/vagy barátaik számára szeretnek főzni és teríteni. Vidám zenéket hallgathatunk a receptek között pihentetésül

2020-01-27 12 óra A hagyományos magyar paraszti konyha világába kirándulunk Galkó Balázs segítségével, aki részleteket olvas fel Erdei Ferenc A nyárs c. néprajzi írásából. A szabadtéri főzés ma is az életünk része, nyaraláson, kiránduláson vagy kert partin. Tavaly karácsonyra a budaörsi önkéntesek 140 adag saslikot (rablóhúst) készítettek a Heti Betevő Egyesület támogatottjai részére. A grúz eredetű étel elkészítésének egy könnyebb módját kísérletezték az önkéntesek, amely a háztartásban vagy a kerti partin is alkalmazható. A bográcsban főzésre a „jobb, mint palóc” leves receptjét ajánljuk. A receptek közben pop slágereket hallgathatunk.

2020-01-20 12 óra A Cukorbetegek Budapesti Egyesületének a konferenciájára kaptunk meghívást. Az előadások témája a betegség megelőzése és a betegség következményeinek a csökkentése volt. Minden résztvevő kapott egy tágyéralátétet, amely az egészséges táplálkozás javaslatait olvashatjuk közérthető formában. A napi megevett étel mennyiségének az 50%-a legyen zöldség és gyümölcs. A műsor receptje olyan saláta leírását tartalmazza, amely tápláló és egészséges. A napi ételek 25%-a legyen fehérjedús: tej, tejtermék, hús, tojás. Ilyen receptet is felolvasunk hallgatóinknak, kiemelten a sajtokat. A további 25% lehet gabonaféle, de ezen belül részesítsük előnyben a teljes kiőrlésűeket. Miközben tanuljuk az új étkezési kultúrát, közben vidám dallamokat hallgathatunk.

2020-01-13 12 óra Egy internetes legenda szerint a sajtot egy szamaragoló arab véletlenül fedezte fel: a birkabőrből készült nyeregtáskába tejet töltött, amely a sivatagi utazáshoz szolgált szomjoltóként. A rázkódás hatására a tejből tejsavó és friss sajt lett… A sajt a mindennapi étkezéshez nagyon jó alapanyag: finom, tápláló és tárolható. A sajtkészítés szempontjából sokféleképpen osztályozható a sajt, azonban mi beérjük a fogyasztó szempontjával: friss, érlelt, félkemény és kemény sajtokat különböztethetünk meg. A menüsor minden ételéhez alkalmas a sajt: hideg és meleg előételként, levesként, főételként, sajttálként és a desszerteknek is hasznos eleme lehet. Miközben barangolunk a sajttérképen, aközben vidám zenéket hallgathatunk.

2020-01-06 12 óra Január hatodika: a karácsony vége (Nyugat- és Közép-Európában), a karácsony kezdete (Kelet- és Dél-kelet Európában). Sok országban ez a nap farsang nyitánya. Mintha az élet folyamatos ünneplésről szólna – összeurópai szinten! A magyar ünnepekkel és ételekkel foglalkozunk részletesen: a húsos és a vegetáriánus ételekkel egyaránt. Hogyan süssünk szűzpecsenyét? Hogyan készítsünk édes burgonyát (ami nem is burgonya, hanem gyökér)? Egy házi disznótoros fénypontja a pecsenye! Miért csak a kolbász-hurkát ismerjük? A bálokokra ne menjünk éhesen, mert éhesek maradunk! Az ételsorok mellé illeszkednek a zenei betétek is: karácsonyi zenéket és farsangi koncert- és operaslágereket hallgathatunk.

2019-12-20 13 óra Juhász János mesterszakács menü és recept ajánlatokat javasol a hallgatóknak. (A menü egy ételsor, a recept egy étel elkészítési leírása – tanítják a szakácsiskolában.) A karácsonyi menü családonként eltérő húsokat, halakat, zöldségeket tartalmaz: a halászlét főzhetjük dunai vagy tiszai módra, sőt francia és olasz recept szerint is. A töltöttkáposztára is több magyar elkészítési módot is meghallgathatunk, sőt, a káposzta nemzetközi karriert is befutott már. Két (kisadag) főétel között kínáljuk a vendégeinket szorbettel, amely hideg és gyomornyugtató hatású. A bejgli készítés nem minden családban szokás, de a bejgli fogyasztása az elmaradhatatlan része az ünnepnek! Karácsonyi slágerekkel lazíthatunk a receptek között.

2019-12-13 13 óra Lassan készül, mint a Luca széke! Luca napja népi legendáját ismerhetjük meg a mai műsorunkban. Lassan kezdjük el a karácsonyi ünnepekre való felkészülést is. A halászlé, a halleves különbözőségeit ismerhetjük meg: más az olasz, a francia halleves és más a magyar halászlé alapja. Azonosak abban, hogy az alaplé máris elkészíthető és befagyasztható, a friss halat pedig pár perccel a tálalás előtt belefőzhetjük a hal alaplébe. Több fázisban készülhetünk fel a töltött káposztára is: úgy köszönjön be a karácsony, hogy csak melegíteni kelljen az ünnepi ételt. Desszertnek fügecsatnival készülhetünk előre. A felkészülésnek része a kedvenc dalaink kiválasztása, amely a háttérben szólhat. Kézműveskedhetünk is, hogy személyesebbé tehessük az ajándékokat.

2019-12-06 13 óra A Budaörsi Olvasókör vendége volt Lendvai Ildikó, abból az alkalomból, hogy a „Csendes ulti” c. könyve után megjelent a „Civil Könyv”-e is. Lendvai Ildikó családjáról és családjának a kedvenc ételeiről is beszélt: anyai és apai ágon mi főztek a nagymamák, a szülők, és mi az ő kedvenc étele. Így sorra kerül a húsleves gazdagon, a rakott krumpli és más finomságok. Meglepetés lesz a „boszorkánypogácsa” receptje. Miközben családtörténetet és a recepteket hallgathatjuk, közben Koncz Zsuzsa, Bródy János, a Vad Fruttik dalait hallgathatjuk.

2019-11-29 13 óra A Heti Betevő Egyesület 2013 óta főz a rászorultaknak az ország több városában. A műsorban a Budaörsi Önkéntesek részlegével ismerkedhetünk meg: hogyan gyűjtik a támogatóktól a pénzt, milyen receptek alapján dolgoznak a szakácsok négy hetente vasárnap, kik az önkéntes segítők a munkában? 140 adag hentestokány és törtburgonya elkészítéséhez 21 kg hús és 25 kg krumpli szükséges, a zöldségek, a hagyma és a fűszerek mellett. Az ételdobozba személyenként 0,45 kg egytálétel kerül, de a vasárnapi menühöz sütemény és gyümölcs is hozzátartozik. „Hozzon Ön is egy tálca süteményt a Gólyába!” – hangzik el a felhívás a jövőbeni támogatóknak.

2018-03-16 13 óra Madridba kirándulunk a Kossuth Kiadó Hangoskönyvének a segítségével. Kovács Kriszta az idegenvezetőnk: „Madrid a zene, a tánc és színielőadások fővárosa!” A spanyol „tapas” néhány falat étel (hidegen vagy melegen), amelyet egy pohár italhoz (alkoholos vagy mentes) fogyasztanak a spanyolok hagyományosan és rendszeresen, a turisták alkalmilag és mértéktelenül. Szerkesztő-műsorvezető Kiss Katalin.

2018-03-09 13 óra Nőnapi köszöntőt készített Kiss Katalin műsorvezető-szerkesztő. Tököly Vajk és Mizsó Bence készítette a nőnapi köszöntő dalt. Bach muzsikája hallgatása közben mozzarella golyókat ízesíthetünk bazsalikommal és paradicsommal. Latin-amerikai gitárosok is fellépnek a műsorban, előkészítve egy tüzesebb ételt. Enyhítésnek eper levest ajánlunk a hallgatóknak. Francia ételsorból brokkolit sütünk sajttal, majd lazacot készítünk a pénztárcánkhoz viszonyított módon. Ne lepődjünk meg, ha a férfiszakácsok a lazac főzéshez szemöldökcsipeszt is használnak!

2018-03-02 13 óra Bán János színész segít nekünk a Prágába (Csehország) kirándulni a Kossuth Kiadó Hangoskönyvének útján. Boleslav király kezdte építeni a Várat, amely sok évszázad alatt épült a mai formájára. Az 1920-as években újították fel a Várat, amelynek arculatát Mária Terézia alakíttatta ki. Az U Fleku Svejk kedves sörözője volt, ezt ajánlja a prágai látogatásunkhoz a műsorvezető-szerkesztő Kiss Katalin. A „véreshurka gurigák” a sörkorcsolyák megalapozó fogása, minden turista jogosult és egyben köteles is megkóstolni. Dvorzak zenéje mellett az „Aranyutcácská”-ban sétálhatunk, ahol Kaffka is lakott egy ideig. Meglátogatjuk a Csehszlovák Köztársaság kikiáltásának a helyszínét is, majd disznócombot készítünk knédlivel és káposztával.

2018-02-23 13 óra Római kirándulásunkat a Kossuth Kiadó Hangoskönyve segíti. Az interneten készüljünk fel a római utazásra. Egy olasz eszpresszóval indítsuk a reggelt, délután azonban csak cappucinot ajánlanak a benfentesek „grappa” támogatásával. „O sole mio!” – hallgathatjuk a slágert a három tenortól, amelyet Rómában énekeltek. A szieszta a turistáknak nem kötelező, de ajánlott, mert csak így bírják ki a késő este kezdődő vacsora megpróbáltatásait. Főzzünk együtt minestronét!- javasolja a műsorvezető-szerkesztő Kiss Katalin.

2018-02-16 13 óra Párizsba kirándulunk a Kossuth Kiadó Hangoskönyve segítségével. Varga Kata az idegenvezetőnk. Múzeumokba és kávéházakba látogatunk, művészek és tudósok nyomdokain ihatunk forró kávét és ehetünk még meleg bagett-et a pékségekben. „Párizsban szép a nyár!” – énekli Horváth Tivadar 60 évvel ezelőtt, és ezt a minősítést manapság is elfogadhatjuk. Önök szeretik a fokhagymás csigát? Fogadják meg a Mit főzzek? – Válassz! műsorának javaslatát. Ha nem maguk akarnak próbálkozni, akkor Párizsban egy üveg bor kíséretében egy étteremben próbálják ki! Önök is elénekelhetik: „Nem bánok semmit sem!”

2018-02-09 13 óra Kiss Katalin műsorvezető-szerkesztő irányítja és Fekete Ernő színész vezeti a London-i kirándulásunkat, amelyet a Kossuth Kiadó Hangoskönyve segít nekünk. Meglátogatjuk a legjobb helyeket Londonban, zenés kísérettel. A Beatles feldolgozásokat hallgathatunk és Marx emlékhelyeket is felkereshetünk. India étteremben tanulhatunk vegetáriánus főzési technikákat. Látogassunk el a Westminsterbe, előtte azonban tájékozódjuk az interneteten és vegyünk London kártyát, amely sok kedvezményt nyújt.

2018-02-02 13 óra Magyar nyelvű „london-felületeket” is találhatunk az interneten. Ingyenesek az állami múzeumok, azonban számítsunk a közlekedés költségeire, amelyek drágák. Hop-off-hop-on buszozással sokat spórolhatunk, de lehetőleg pénteken ne akarjuk buszozni, csak ha muszály. Fekete Ernő színész Handel Vízizenéje mellett segít minket Kossuth Kiadó Hangoskönyvével az eligazodásban. Kiss Katalin műsorvezető-szerkesztő saját élményekkel is gazdagítja a műsort.

2018-01-26 13 óra „Londonban van számos utca!”- énekli Bob herceg a róla szóló operettben Ilosfalvy Róbert. Fekete Ernő segít a hallgatóknak a kirándulásban. A „kék emléktáblák” mentén haladva 800 emlékhelyet kereshetünk fel London-szerte. A Tower meglátogatása szinte kötelező a turitáknak és „a hollók” megtekintése is elengedhetetlen a királyi várban. Otthon is megfőzhetjük a tipikus angol ételt a „Fish and Chips”-et: sült hal – sült krumplival. Az eredeti angol étel a tőkehalból készül és úgy bundázzák, mint a bécsi szeletet. A királyi palota őreit „marhahúsevőknek” nevezik, és róluk nevezték el a legjobb minőségű gint. A My fair Lady dallama megkönnyíti a sok-sok gyalogolást London utcáin.

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Jelölés Gábor Dénes Díjra

A Gábor Dénes Díj a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon, amelyet  a NOVOFER Alapítvány felhívására a hazai és határon túli magyar nemzetiségű  kutató-fejlesztő szakemberek  nyerhetnek el.

A felterjesztések leadási határideje: 2020. október 10.

Gábor Dénes-díjat 2020 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában a Parlamentben adják át meghívott állami vezetők közreműködésével. A részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ internetes címen érhető el letölthető formátumban.

Felhívás a kattintás után.

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Irodalmi játékra hívjuk hallgatóinkat. Légrádi Gergely új regénye megmutatja: ha a múlton töprengünk vagy a jövőtől rettegünk, elveszítjük a jelen pillanatait. – Az életet kezdők és újrakezdők regénye a Jaffa kiadónál jelent meg.

A helyes válast beküldők között a szerő  Nélkülem-Nélküled című új regényét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán