A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Kerényi Péter

Még egyetemi éveim első felében jártam, amikor a szerkesztő munkatársaként egy televíziós műsorban feladatot kaptam. Aki mer, az nyer! – ez volt a címe. 1973-at írtunk akkoriban. Negyvenöt éve kezdtem a televíziózást. Játék a betűkkel, Kapcsoltam!  Kicsoda, Micsoda? Van benne valami! Van képünk hozzá! Soha jobb kor! – azután jött a Szerencsekerék, egy idő után már főszerkesztőként, a Mindent vagy Semmit! Majd az RTL-nél Az Ország tesztje, a Pókerarc, s persze az első számú kedvencem a Legyen Ön is milliomos!  több mint 1200 adásának élménye főszerkesztő-mindenesként egy fantasztikus csapattal – és sohasem belsős televíziósként.

Közben voltam üzemi lapos újságíró, angol nyelvű havilapok rovatvezetője és főszerkesztő-helyettese, nyaranta idegenvezető Európában és a tengerentúlon, Jártam saját műsoraimmal az országot, tanultam és tanítottam, Eltöltöttem több mint másfél évtizedet Zwack Péter személyes tanácsadójaként és a Zwack Unicum kommunikációs igazgatójaként. Dolgoztam szponzormenedzserként a Zwack Unicumban – és hangoztattam, hogy „mindenkinek meg lehet a maga keresztje” és ez „Unicum”-nak számít. Dolgozhattam a Budapesti Operabál sajtófőnökeként és Fischer Ivánnal, mint a Budapesti Fesztiválzenekar szponzormenedzsere.

Írtam egy riportkönyvet Angliáról. Nehogy kifelejtsem – rádióztam is. Érdekes úti és koncert élményeimet a Táskarádióban mondtam el, a mindennapokról pedig játszva és komolyan Marton Frigyes irányítása alatt a Rádió11-ben.  A társaimmal egykor alapított weboldal beszédes címe: Öreg a nénikéd! Így aztán ma is tanítok a Milton Friedman (eleddig Zsigmond Király) Egyetem Szenior Akadémiáján.

Mindig sok feladatot láttam el egyszerre, mint a cirkuszban a tányérpörgető, aki azért biztosan visszaér az utolsó tányértól az elsőhöz, amikor az még pörög…

Lehet, hogy úgy gondoltam mindent vagy semmit? Tény hogy nem én lettem milliomos, viszont ha kellett kapcsoltam.  S ha valaki most azt kérdezné a foglalkozásomra, hogy Kicsoda? Micsoda? , nos, azt gondolnám, hogy van benne valami… De megtanultam, hogy aki mer, az (többnyire) nyer.  29 éves vagyok 36 esztendő tapasztalattal. Lehet, hogy mozgalmas élményekben már két ember életét is leéltem, de bevallom, egy harmadikat még tervezek…

Így aztán amikor a Rádió Bézs alapítója és vezetője Fodor János felhívott, hogy mit szólnék, ha lenne egy műsorom hétről hétre a Bézsben, egy ilyen csapat tagjaként azt mondtam magamban egy régi műsorom címével élve: Soha jobbkor!

Kedves olvasó, kedves hallgatók!   Szabad egy fordulóra?

Hétfőnként töltsenek egy órát kedvenceimmel. Tartsanak velem!

Kerényi Péter

Homo Ludens „mediaticus”   

 

• Szabad egy fordulóra?Hétfő 17.00-19.00 •

2019-10-14 17 óra
2019-10-14 18 óra
Érdekes tények, történetek, évfordulók a hozzájuk fűződő személyes élményekkel, régi hangokkal és muzsikával fűszerezve, az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében

Kedves HALLGATÓ.! Mit csinál Felséged öttől hétig?

Ha a Rádió Bézst választja, megtudhatja, hogy hány forintba került a Bécs és Buda közötti postakocsi utazás, amikor a 18.század közepén elindult az első járat. Mikor ünnepeljük az ölelés, valamint a kézmosás világnapját? Hány évvel ezelőtt törvényesítették a prostitúciót Magyarországon? Kihez fűzte titkos romantikus kapcsolat a nagyszerű művésznőt, Mezey Máriát, akinek egyik emlékezetes alakítása a Warrenné mestersége főszerepe? Hogyan alakult ki a bűnevés szokása és mi köze ennek mindennapi kenyerünkhöz? Milyen következményekkel járt korunk legnagyobb "időjárás-előrejelzési" tévedése? .

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenei és egyéb hangzó élményeket kínálok arra a „kicsiny időre”, amikor éppen elhallgatok.

Hangot adok Tarkannak, akinek már szobrot is állítottak, a már életében szobor nélkül is klasszikussá lett Aznavournak, angol órán vesz részt Komár László. Szót kap két születésnapos Rudolf Péter valamint Litkai Gergely, és ez még csak az előzetes….

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután öttől hétig, akár autóban ülve, útközben a Rádió Bézs alkalmazásain is, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2019-10-07 17 óra
2019-10-07 18 óra
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mit tippelnek, mikor szabadalmaztatták a mikrohullámú sütőt? Mit csinált Bob Marley 1980 októberében a Central Parkban? Mikor használtak először az ökölvívók bokszkesztyűt? Hogyan vélekedett az asszonyról, a nagy operaszerző, Giuseppe Verdi? Honnan ismerjük szinte valamennyien a petrográdi születésű Lila Kedrovát, aki most lenne száz esztendős? Kiderül, hogy mi volt Edison első találmánya, amit 19 éves korában mindjárt az USA Kongresszusának ajánlott.

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatok.

A zenei étlapon helyet kap Ed Sheeran és a Kelly Family éppen úgy, mint a Csík Zenekar, Pavarotti , Presser Gábor vagy Oláh Ibolya.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután öttől hétig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2019-09-30 17 óra
2019-09-30 18 óra
Érdekes , és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mai műsorunk ezúttal felvételről szól, miközben ha a sors is úgy akarja, valami tengervízen lebegek egy másik kontinensen. De ebben a műsorban sohasem ismétlünk, mert furcsán hangzana ha mondjuk egy régebbi felvétel lejátszása kapcsán csupa megtévesztő információt kapnának egy másik hétről, mert éppen pihenek.! Úgyhogy előre dolgozunk, s biztosak lehetnek abban, hogy így szeptember végén nem fogom, az archívumból üdvözölni mondjuk a tavaszi rügyfakadást.

Viszont megtudhatjuk, hogy mi történt 1993 október ötödikén a Lenin mauzóleum előtt, hogy melyik volt az első James Bond film, kinek a javaslatára tartjuk 1975 óta október elsején a zene világnapját. Hol és mikor küldték el telefonon az első faxon küldött képet mibe került Elvis Presley első „fellépése”, melyik esztendőben létesült az első mozgólépcső a londoni metróban. Végül kiderül az is, hogy miként talál párra két jó házból való macska.

Hangzó kínálatunkban énekel Albert Györgyi duettet Bródy Jánossal, ismert dalt alkalmi szöveggel Kállai Ferenc, megérkezik az első villamos, Rock Hudson elköszön, s együtt énekel a pályakezdő Barbra Streisand, a pályafutása zenitjén tartó Judy Garlanddal.

Tartsanak Kerényi Péterrel! Hétfő délután ÖTTŐL - HÉTIG,a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben., Ha viszont úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor nyugodtan kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott többnyire csak zene van. Aztán, ha mégis rájönnének, hogy ez nem volt szép önöktől, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, ahol a műsoromat utólag is meghallgathatják, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-09-23 17 óra
2019-09-23 18 óra Érdekes tények, történetek, évfordulók a hozzájuk fűződő személyes élményekkel, régi hangokkal és muzsikával fűszerezve, az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében

Kedves (ha úgy akarja akkor rám és engem) HALLGATÓ.! Mit csinál Felséged öttől hétig?

Ha van kedve megtudhatja, hogy mivel akadályozta meg egy szovjet főtiszt Sztanyiszlav Petrov a harmadik világháborút? Mennyi időn keresztül tartotta szóval 1960 őszén az ENSZ közgyűlését Kuba első embere Fidel Castro? Miért mondhatjuk, hogy „Remek” időpontban született Olívia Newton John? Hogyan történt, hogy már jóval megválasztása előtt kilövési engedélyt adtak, egy egykori Európai Parlamenti képviselő kapcsán? Mi az a Tamango és mit ért el Bujtor István a Rabonbán? Kellér Dezsőtől megtudhatják ennyi év után, hogy hol szorít a futballcipő? Kedves közönség – csak a hangomat tessék figyelni!

A zenei és hang étlapunkon helyet kap Edit Piaf, a Beatles, vagy Ed Sheeran éppúgy, mint a Dajka Margit, a Budapest Bár, Rátonyi Róbert, Wolf Kati, vagy Fónay Márta

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután öttől hétig, akár autóban ülve, útközben a Rádió Bézs alkalmazásain is, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2019-09-16 17 óra
2019-09-16 18 óra Érdekes tények, történetek, évfordulók a hozzájuk fűződő személyes élményekkel, régi hangokkal és muzsikával fűszerezve, az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében. Érdekes eseményeket, történeteket mesélek ezúttal is, a visszatért szeptemberi nyárban. Mit gondolnak hová nem kaphatott bebocsátást 1959 őszén az Egyesült Államokban Nyikita Hruscsov? Mi köze a hazánkon átutazó keresztes hadseregnek az erőleveshez? Mióta ünneplik a Takarítási Világnapot? Miért szerették és tisztelték az Egyesült Államokban különlegesen Berlint? Milyen lépésre szánta el magát a költő Faludy György harminc esztendeje, több mint három évtized után?

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatokJ A ragtime-tól a musicalig, a komolyzenétől a sanzonig, a táncdaltól az operettig. Zenei programunkban dalra fakad egy Nobel-díjas, helyet kap Polgár László és Jimi Hendrix éppúgy, mint, Charlie Chaplin, Susan Boyle vagy Aradszky László és végül egy olyan énekes, költő is, aki szülőhazájában érettségi tétel.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután öttől hétig, a akár autóban ülve, útközben a Rádió Bézs alkalmazásain is, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2019-09-09 17 óra
2019-09-09 18 óra Érdekes tények, történetek, évfordulók a hozzájuk fűződő személyes élményekkel, régi hangokkal és muzsikával fűszerezve, az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében

Különös eseményeket, történeteket mesélek ezúttal is, a reméljük csak átmenetileg esősbe forduló szeptemberi kora őszben. Vajon mikor volt az első két autóvezető között lefolytatott mobiltelefon beszélgetés? Ki volt a brit uralkodó, akinek jelenlétében kipróbálták az első tengeralattjárót Angliában? Miért és melyik három szót hagyták ki a menyasszonyi eskü szövegéből kicsiny hazánkban közel egy évszázaddal ezelőtt? Mikor működtették utolsó alkalommal a franciák a halálos ítélet végrehajtására a guillotine-t? Mi okozta, hogy 1931 szeptemberében az emberek többsége Budapesten Szilveszterről beszélt?

A zenei és hang kínálatunkban lesz szó a csodálatos Párizsról, és egy híres csatatérről. A korszerűség kedvéért halhatunk verset és dalt is az internetről, Pavlov születésének évfordulója kapcsán dalra fakad egy kutya, felidézzük, hogy milyen a Csikar - szög, sőt egy páros produkció révén kellemes muzsikával megemlékezünk egy híres szigetlakó távoli névrokonáról is…

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután öttől hétig, a akár autóban ülve, útközben a Rádió Bézs alkalmazásain is, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2019-09-02 17 óra
2019-09-02 18 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Kedves hallgatóim! LEVELÜK ÉRKEZETT! Itt van az ősz, itt van újra… Vajon mire volt jó a nagy londoni tűzvész? Hogyan küzdött a szakállak ellen a csupán bajuszos cár Nagy Péter? Mitől lett 1972-ben fekete a szeptember? Mit csinált Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szeptember elején? S végül még az is kiderül, hogy mikorra esik „fecskehajtó kisasszony” napja.

Hangzó kínálatunkban Pavarotti James Brownnal énekel párban, Freddie Mercury bizonyítja, hogy ők a bajnokok, a Beatles pedig segítséget kér. A külföldiek mellett nagyszerű magyarokat is hallhatunk az ősz kezdetén, többek között Tompos Kátyát, Ráday Imrét, Bilicsi Tivadart, Hofi Gézát. Kern Andrást

Tartsanak Kerényi Péterrel! Hétfő délután ÖTTŐL - HÉTIG, a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben., Ha viszont úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor nyugodtan kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott többnyire csak zene van. Aztán, ha mégis rájönnének, hogy ez nem volt szép önöktől, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, ahol a műsoromat utólag is meghallgathatják, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-08-26 16 óra
2019-08-26 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett  zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Ezen a hétfőn hallhatnak a világ legrövidebb háborújáról, amelynek megvívásához a végső győzelemig még háromnegyed órára sem volt szükség. Szó esik majd a világrekordok könyvéről és egy magyar származású filmszínésznőről, akinek édesanyja szex szimbólum, édesapja Mr. Universe volt, de ő mégsem ezért került be a világrekordok könyvébe. Lesz szó az „Öreg Hölgyről”, akit bár környezete nem mindig szeret, de ma is milliók látogatják. Beszélünk majd egy olimpiáról, amelyen a legemlékezetesebb események sajnos nem a pályákon zajlottak, s arról is, hogy miként került „Hüvelyk Matyi”, az amerikai vasút történetébe.

Cliff Richard, Michael Jackson, Elton John, Rod Stewart – csak néhány név, amely a muzsikát fémjelzi, de hogy ne maradjunk csupán külföldön, dalol Kazal László, az Omega együttes, sőt egy egykor nagy sztárnak számító tatabányai lány is.

Tartsanak Kerényi Péterrel! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha viszont úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor nyugodtan kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott többnyire csak zene van.

 Aztán, ha mégis rájönnének, hogy ez nem volt szép önöktől, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, ahol a műsoromat utólag is meghallgathatják, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-08-19 16 óra
2019-08-19 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Miként lehet élvezetes, ha valaki bogaras? Kié volt a leghasznosabb „forintos ötlet”? Miért kapott díjat 88 esztendős korában Anthony Dominick Benedetto? Hogy fordulhatott elő, hogy egy magyar tervezésű sikeres terepjárót sohasem használtak három napnál tovább? És végül egy fogas kérdés: Miért ünnepeljük a héten a szélhajtó küszt?

Zenei- és hang bejátszásaink sorában többek között ismét dalra fakad egy elnök, valamint magyarul egy svájci, lesz a szokottnál vidámabb Szomorú vasárnapMicimackó és barátai Babits Mihály versét éneklik, kimegyünk a plázsra, nem is egyre, és trolibuszra várva megpróbáljuk elérni, az elérhetetlen álmot. S ha ez nem sikerülne, akkor legalább azt, hogy a hallgatóknak kellemes legyen az elkövetkező két óra

Tartsanak Kerényi Péterrel! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha viszont úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor nyugodtan kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott többnyire csak zene van.

Aztán, ha mégis rájönnének, hogy ez nem volt szép önöktől, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, ahol a műsoromat utólag is meghallgathatják, ígérem, nem fogok megbántódni.

( A 2019.07.29-i adás ismétlése )

2019-08-12 16 óra
2019-08-12 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett  zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A múlt heti előzetesben sok-sok izgalmas történetet, jó zenét jeleztem előre, s mindezt keresztülhúzta egy áramszünet híre, amely éppen az én műsorom két órájára szólt. A sok ígéret így ígéret maradt. Erre a hétfőre inkább nem ígérek előre semmi különöset, ha csak azt nem, hogy a heti érdekességek mellett az elmaradt múlt hetiből is szemezgetek. Mindezt persze csak abban az esetben, ha ezúttal lesz áram. S ha nem gördül az utunkba semmi akadály, a hétfői két órában remélem, hogy mondandóimtól fel lesznek villanyozva,s egyik mondatom, vagy bejátszásom sem veri ki a biztosítékot.

Tartsanak Kerényi Péterrel! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha viszont úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor nyugodtan kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott többnyire csak zene van.

 Aztán, ha mégis rájönnének, hogy ez nem volt szép önöktől, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, ahol a műsoromat utólag is meghallgathatják, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-07-29 16 óra
2019-07-29 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Miként lehet élvezetes, ha valaki bogaras? Kié volt a leghasznosabb „forintos ötlet”? Miért kapott díjat 88 esztendős korában Anthony Dominick Benedetto? Hogy fordulhatott elő, hogy egy magyar tervezésű sikeres terepjárót sohasem használtak három napnál tovább? És végül egy fogas kérdés: Miért ünnepeljük a héten a szélhajtó küszt?

Zenei- és hang bejátszásaink sorában többek között ismét dalra fakad egy elnök, valamint magyarul egy svájci, lesz a szokottnál vidámabb Szomorú vasárnap, Micimackó és barátai Babits Mihály versét éneklik, kimegyünk a plázsra, nem is egyre, és trolibuszra várva megpróbáljuk elérni, az elérhetetlen álmot. S ha ez nem sikerülne, akkor legalább azt, hogy a hallgatóknak kellemes legyen az elkövetkező két óra

Tartsanak Kerényi Péterrel! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha viszont úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor nyugodtan kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott többnyire csak zene van.

Aztán, ha mégis rájönnének, hogy ez nem volt szép önöktől, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, ahol a műsoromat utólag is meghallgathatják, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-07-22 16 óra
2019-07-22 17 óra Érdekes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Vajon mire áldozta felesége hozományát egy varsói szemorvos dr. Reménykedő álnéven? Tudjuk, hogy az „eper fagyi, jaj de finom”, de vajon mit nyalt Napóleon, vagy éppen Deák Ferenc? Ki a legfiatalabb Nobel-díjas? Melyik ország lakói kapják csak a 19. század közepétől ingyen a levegőt és a fényt?

Zenei válogatásunkban Harry Potter megszemélyesítője eldalolja a periódusos rendszert, hangszerelt formában elhangzik a „Pí”, de lesz orosz esti mese, suttogó vén budai hársfák és Halleluja – másképp.

Tartsanak velem, Kerényi Péterrel! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha viszont úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott többnyire csak zene van. Aztán, ha rájönnek, hogy ez nem volt szép önöktől, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, ahol a műsoromat utólag is meghallgathatják, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-07-15 16 óra
2019-07-15 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Hol és hogyan akcióztak a cukorkabombázók? Ki és miként védte meg régi kedvencünket, a Tv macit? Mennyien mentek ki a labdarúgó VB döntőjére, akkor, amikor nagyon sokan voltak? Melyik város piacterén mutogatták pénzért vasárnaponként Rózsa Sándort? Mekkora különbség lehet lépés és lépés között?

Zenei és hang kínálatunkban lesz szó akasztófáról és vadnyugatról éppen úgy mint táncról és csókról, hallhatják Tolnay Klárit, Robbie Williamst, Somló Tamást, Elvis Presleyt, de egy rövid bejátszás erejéig szót kér Kim Dzsong Un is…

Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben.
Ha úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor nyugodtan kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van. Aztán,ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-07-08 16 óra
2019-07-08 17 óra Érdekes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai műsorban szó esik egy világhírre szert tett kacér kémnőről, egy póktól bátorságra kapott harcias skótról, s emlékezünk egy szépségkirálynőre, aki az idén lenne ötven éves.

Ezúttal is változatos zenei és hangélményeket kínálunk Dunai Tamástól Schubert Éváig, Frank Sinatrától, Elton Johnig és ez csak szerény ízelítő.

Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re, ott csak zene van. Aztán,ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni. 

2019-07-01 16 óra
2019-07-01 17 óra Érdekes évfordulók,szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai két órában - többek között - azt is megtudhatjuk, lehet-e olyan viharos eső, hogy aligátor potyogjon az égből? Emlékezünk foci VB idején, egy kudarcra, amelyet manapság – ha bosszankodva is – de nagy sikernek tekintenénk. Visszagondolunk Lady Dianára születésnapja kapcsán. Arra is fény derül, hogy hol és mikor volt két egymást követő napon július negyedike, majd több mint egy évszázaddal később egy nappal hamarabb szilveszter.

Hang és zene ajánlatunk is változatosnak ígérkezik. Szóhoz jut Gábor Miklós, Szepesi György Koncz Gábor és Hofi Géza , dalra fakad Gina Lollobrigida, Rod Stewart, Bill Haley és a Belga. És ez még csak az előzetes…

Tartsanak velem, Kerényi Péterrel! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha viszont úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott többnyire csak zene van. Aztán, ha rájönnek, hogy ez nem volt szép önöktől, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, ahol a műsoromat utólag is meghallgathatják, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-06-24 16 óra
2019-06-24 17 óra Érdekes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai két órában - többek között - azt is megtudhatjuk, hogy miért nevezik a magyar fordításban Micimackót éppen Micinek. Tudják-e hol van Carlo Pedersoli szobra Budapesten? Hogyan memorizálják a nebulók VIII.. Henrik feleségeit Angliában? Miért tekintették Isten ellen való véteknek, a középkorban, ha valaki a szájába vette a villát? Szót ejtünk arról is, mit álmodott Kennedy elnök.

Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re, ott csak zene van. Aztán,ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-06-17 16 óra
2019-06-17 17 óra A mai két órában - többek között - azt is megtudhatjuk, hogy miért nevezte betűzongorának feltalálója az írógépet és vajon valóban ő találta-e fel? Megemlékezünk - a cinikus, kissé túlsúlyos, lusta, de mégis sokak kedvencének számító narancssárga macska, Garfield születésnapjáról...Lesz szó fociról is és kiderül, hogy lőtt-e érvényes gólt a világbajnokságok történetében Isten keze?

Hallhatjuk - többek között - Örkény István egyik egypercesét, megidézzük Meryl Streep egyik nagy sikerét és eláruljuk, melyik szó köti össze Napóleon végzetes kudarcával. Megtudhatjuk azt is, hogy mi okozott sokkot és felháborodást 1948-ban, a tenisz szentélyében, Wimbledonban. Szó esik majd arról, hogy a sorozatban hány alkalommal jelent meg Columbo felügyelő, azaz Peter Falk felesége. Stílusosan FÉNY derül arra is, hogy mikor van a Nap napja....

Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re, ott csak zene van. Aztán,ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-06-03 16 óra
2019-06-03 17 óra Érdekes évfordulók,szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett  zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai két órában  kiderül, hogy mi vezetett a 14 év híján száz esztendővel ezelőtt megnyílt első autósmozi megszületéséhez, azt is megtudhatjuk, hogy ki és mikor szabadalmaztatta a bank automatát és a villanyvasalót. Megemlékezünk az 1944-es  partraszállás, a D-Day évfordulójáról és Robert Kennedyről, az ellene  több. Mint ötven esztendeje elkövetett  halálos  merénylet kapcsán. Hallhatjuk - többek között Ruttkay Évát emlékezni Latinovits Zoltánról és a szerelmükről, duót énekelni Pártai Luciát és szép emlékű időjós férjét Aigner Szilárdot, anélkül, hogy eleredne az eső, házmesternéként mókázni Gobbi Hildát.   Megtudhatjuk azt is, hogy mit keres a London Bridge az arizonai sivatagban, szólót énekel az egyetlen olyan ameikai elnök, akinek a himnuszunkban is hallható a neve, és felhangzik egy olyan muzsika a Beatlesek előadásában 1962-ből, amiről  a hallgatók többsége valószínűleg azt mondja majd: Ezt azért nem gondoltuk volna...

Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re, ott csak zene van.  Aztán,ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni. 

2019-05-27 16 óra
2019-05-27 17 óra Érdekes és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok, olykor személyes élményekkel és zenével – az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mit fedezett fel az 1870-es évek elején egy május 27-én Heinrich Schliemann Trójában? Melyik volt 1930 májusában a világ legmagasabb emberek által készített építménye? Milyen – egyébként nevetségesen kicsiny – pénzbüntetést  kapott George  Willig  New York városától, amikor 1977 májusában megmászta a World Trade Center 110 emeletes déli tornyát? Hol szállt le kis repülőgépével nem kicsit pimasz módon kijátszva a légvédelem éberségét Matthias Rust 32 esztendővel ezelőtt? Mi történt 34 esztendővel ezelőtt a Bajnokok Ligája elődjeként rendezett BEK döntőjén Brüsszelben? 

Ezúttal is változatos, zenei- és hang bejátszásokat kínálunk, amelyek olyan szépen szárnyalnak, mint a Boldogság Kék Madara, csak éppen mindegyik elérhető és meghallgatható. Lesz Just a Gigolo és Beatles, Kocsis Zoltán és Psota Irén, Darvas Iván és Gálvölgyi János, Frank Sinatra duettben Kennedyvel. Terefere polka és Presser. S persze a mondandómmal és a muzsikákkal megpróbálunk „szárnyakat adni vágyaiknak…”                                    Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re, ott csak zene van. Aztán, ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-05-20 16 óra
2019-05-20 17 óra Érdekes és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok, olykor személyes élményekkel és zenével – az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Van fogalmuk arról, hogy mikor büntethették meg az első autót sebesség túllépésért, persze Amerikában? Mikor ünnepeljük a My Fair Lady napot és miért éppen akkor? Melyik pop világsztár turnézott elsőként a Szovjetunióban? Tudják, hogy hol szerepel és mit jelent a szó: Supercalifragilisticexpialidocious?

Ezúttal is változatos, zenei- és hang bejátszásokat kínálunk, amelyek olyan szépen szárnyalnak, mint a Boldogság Kék Madara, csak éppen mindegyik elérhető és meghallgatható, viszont némelyikük meglepő, esetleg mulatságos. Hallhatják Dollyt és Aznavourt, dalt a Szabó családról, és ez még csak az előzetes...

Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re, ott csak zene van. Aztán, ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-05-13 16 óra
2019-05-13 17 óra Hogyan született Winston Churchill emlékezetes miniszterelnöki beszédének szállóigévé lett mondatából egy egész zenekar? Mennyi idős volt az a leány, aki 1939 májusában minden idők legfiatalabb édesanyjaként világra hozta gyermekét? Megtudhatjuk miként küldött email-t London városába Mátyás anyja, Szilágyi Erzsébet, és azt is, kinek énekelte Frank Sinatra, hogy Legyen Ön is milliomos?

Ezúttal is változatos, zenei- és hang bejátszásokat kínálunk, amelyek olyan szépen szárnyalnak, mint a Boldogság Kék Madara, csak éppen mindegyik elérhető és meghallgatható, viszont némelyikük meglepő, esetleg mulatságos. Lesz liverpooli himnusz és tv torna, Hallhatjuk Várkonyi Zoltánt és Rodolfót, németek énekelnek George Lucasról. Dalra fakad Mark Zuckerberg, s hasonlóképpen tesz két világhírű teniszező Novak Djokovics és a héten 31. születésnapját ünneplő Andy Murray. A Belga matekról dalol, majd arra is fény derül, hogy micsoda nő ez a férfi….
Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re, ott csak zene van. Aztán, ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-05-06 16 óra
2019-05-06 17 óra Érdekes és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok, olykor személyes élményekkel és zenével – az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Annyi minden történik ezen a héten kedves hallgatók, hogy szinte zavarban vagyok. „Vinnélek, vinnélek, csak tudnám, merre vinnélek…” Annyi eseményre-élményre hívnálak ebben a két órában, hogy bele sem fér az összes. Hogyan mondjam meg Neked, hogy nem lehet, nincs „annyi műsoridő, mint képzelet…”  Mit gondolnak mikor lehetett először borítékra nyalni a postabélyeget? Mikor tartjuk a Felelős Állattartás Napját és ha szabad Benneteket tegeznem: „Nálatok laknak-e állatok?” Lesz interjú a farkassal, aki állítólag megette Piroskát, valamint Maryről, akinek egy kis báránya volt, AKI viszont nem találkozott a farkassal. Hát ez állati…

Ezúttal is változatos, zenei- és hang bejátszásokat kínálunk, amelyek olyan szépen szárnyalnak, mint a Boldogság Kék Madara, csak éppen mindegyik elérhető és meghallgatható. Lesz Örömóda 10.000 japánnal, telefonkönyv Kazal Lászlóval, Fred Astaire és Bob Marley, Kaláka és Kányádi Sándor, emlékezünk egy nagyszerű dobosra Laux Józsefre, akinek ezen a héten lenne a születésnapja. Geszti Péter Gringói azt állítják, hogy „Télen nyáron nyár” én meg azt mondom, hogy tavasszal is tél. Megszólal a műsorban zenéimet szerkesztő fiam Kerényi Márton, azaz Marci.. S persze a mondandómmal és a muzsikákkal megpróbálunk „szárnyakat adni vágyaiknak…”                                   

Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re, ott csak zene van. Aztán, ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-04-29 16 óra
2019-04-29 17 óra Érdekes és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok, olykor személyes élményekkel és zenével – az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mikor avatták a Margithidat? Melyik művének premierjét vezényelte Bécsben sikerrel Mozart ? Mivel tett szert nagy hatalomra Randolph Hearst.

Ezúttal is olyan változatos, zenei- és hang élményt kínálunk, mint amilyen időjárást ígér a mindig szeszélyes április. Forgatunk majd májusi muzsikát, hallhatjuk Déri Jánost Mexikóból, énekel Celine Dion,orgonál Varnus Xavér, de hallhatjuk a Republicot és Hajós Andrást is,,,,

Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha mégis úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re, ott csak zene van. Aztán, ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-04-15 16 óra
2019-04-15 17 óra Érdekes és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok, olykor személyes élményekkel és zenével – az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mikor ünnepeljük a fokhagyma világnapját? Ki és miért mondta, hogy „Valami bűzlik Dániában!”, s vajon időszerű-e ez az állítás? Hány esztendővel a halála után avatták szentté Johannát, azaz Jeanne d’Arc-ot? Milyen különös bejelentéssel élt a BBC hírolvasó bemondója 1930. április 18-án az esti háromnegyed kilences hírek kezdetén? Melyik Leonardo egyetlen festménye, amelyet valószínűleg nem megrendelésre festett, és haláláig nem vált meg tőle, mindenhová magával vitte? Mikor adták el az első napelemmel működő rádiót? És végül, hogy ne csak „varázsszemről” beszéljünk, vajon ki találta fel és szabadalmaztatta a macskaszemet?

Ezúttal is olyan változatos, zenei- és hang élményt kínálunk, mint amilyen időjárást ígér a mindig szeszélyes április. Forgatunk majd kábító muzsikát, lesz millió orosz rózsaszál Alla Pugacsovától, Rózsa Miklóstól Ben(n) Hur és persze lesz kinn is, az utóbbiakat Buffó Rigó Sándor szólaltatja majd meg. Jobbnál jobb helyeket keresünk fel a muzsika hullámain. Van London, van Nápoly, van Konstantinápoly. Déri János és Antal Imre előre megfontolt szándékkal veszekednek, de minden jóra fordul. Barbra Streisandtól megtudhatjuk, hogy mi van a tegnap és a holnap között, és ha ennyi jó kevés, akkor Chaplin Diktátora után Schell Judit és Hajdú Steve eldalolja a boldog szép jövőt.

Szabad egy fordulóra? – Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha mégis úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott csak zene van. Aztán, ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-04-08 16 óra
2019-04-08 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Melyik ismert ember dolgozott a fékezhetetlen ökölvívó Mike Tyson tanácsadójaként? Vajon ki az a két magyar híresség – az egyik muzsikus, a másik képzőművész – akik mindaddig, amíg mindketten éltek és alkottak teljesen egyidősek voltak, minthogy ugyanabban az esztendőben, április 9-én születtek? Ki találta fel a biztosítótűt és mennyi pénzt keresett vele? Ugyanazon év ugyanazon napján távozott az élők sorából egy kiváló magyar színész, rendező, színigazgató és egy nagyszerű olasz zeneszerző, ráadásul mindketten 67 évesek voltak… Hol találtak embriókat is tartalmazó megkövesedett dinoszaurusz tojásokat 2013 áprilisában ? Melyik volt előbb? Az első Ku-Klux-Klan ellenes törvény Amerikában, vagy a minimálbér és a 48 órás munkahét bevezetése Angliában? Igaz lehet-e, hogy a hétfő reggelenként újabban nálunk műsort vezető Boros Lajos 14. születésnapján indult az űr meghódítására Gagarin?

Ezúttal olyan változatos, sőt változékony zenei- és hang élményt kínálunk, mint amilyen időt ígér a mindig szeszélyes április. Zenében jelentkezik Belfast és Barcelona, a Beatlesek Tegnapja, s mielőtt Márai gyertyái csonkig égnének, segítségünkre siet Bob Dylan, s a válaszokat a szélben találják. Úgyhogy próbáljanak bátran lazítani, s ha az gondolnák, hogy, túl sokat beszélek, akkor védelmemben szeretném felhozni, hogy Dalida és Alain Delon is azt hajtogatja, hogy Parole, parole, parole. És lesz rengeteg zene (Rock around the Clock) még akkor is, ha annak idején "beates eleink" ezt úgy fordították, hogy „Tánc az ÓRA körül”.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha mégis úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re, ott csak zene van. Aztán, ha rájönnek, hogy ez nem volt szép, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag, ígérem, nem fogok megbántódni.

2019-04-01 16 óra
2019-04-01 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mi köze az ABBA együttes egykori szőke szépségének Agnetha Fältskognak Napóleonhoz? Melyik főváros két oldalát vágta ketté utolsóként fal Európában? Mi volt a jelentősége annak, hogy kérésünkre kötöttek-e sárga szalagot a tölgyfára? Mikor ünnepeljük a patkányok nemzetközi világnapját? Kit szólítottak a Tenkes sorozat népszerűsége csúcsán a járókelők az utcán is Buga Jakabnak? Tudjuk, hogy mióta utazhatunk repülőn és azt is, hogy a Lumière fivérek szalonjában láthatták a vendégek az első filmet, de vajon mikor nézhettek először filmet egy repülőgép utasai

Ezúttal olyan változatos, sőt változékony zenei- és hang élményt kínálunk, mint amilyen időt ígér a mindig szeszélyes április. Miért sír a telefon? Milyen autót szeretne az isteni Janis Joplin? Miért nincs jobb tea, mint a planta? S ahogy az esős-napos borús-bárányfelhős áprilisban illik, a végén minden kiderül…

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, akkor kapcsoljanak a Bézs2-re. Aztán, ha megbánták, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, meghallgathatják a műsoromat utólag is…

2019-03-25 16 óra
2019-03-25 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mi köze a fémvégű modern cipőfűző szabadalmának Kennedyhez? Melyik Nobel-díjas író volt országában elnökjelölt? Miért állt meg több mint egy napra a Niagara vízesés? Mikor kezdték el hivatalosan forgalmazni Oroszországban a Beatles lemezeit? Milyen értéket képviselt a világ legnagyobb borravalója? Ki az a hollywood-i filmsztár, aki katona korában a közlegénytől az ezredesi rangig vitte?

Ezúttal is változatos zenéket, hangbejátszásokat kötöttünk CSOKORBA. Akad köztük majd tavaszi orgona, szaxofonos és zongorista, ében és elefántcsont, teknőc és száguldás, Porsche, szerelem. És akkor a színes tintákról még nem is beszéltünk.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, ezúttal akkor se kapcsoljanak a Bézs2-re. Most itt is sok és főként szép zene lesz

2019-03-18 16 óra
2019-03-18 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Milyen idős múmiát találtak harminc esztendővel ezelőtt a Kheopsz piramisban? Hogyan lett a fecskéből jaguár Angliában? Milyen bűn elkövetéséért deportáltak a Szigetországból Ausztráliába hat mezőgazdasági munkást 1834-ben? Melyik amerikai elnök íróasztalára került először telefon a Fehér Házban? Melyik magyar együttesről mondták a hatvanas évek elején, hogy meg kellene szűnnie, mivel “a beatzene alvilági, erotikus eltévelyedés”.

Két megszólalás között ezúttal is változatos zenei élményt kínálunk. Hallhatjuk Bobby Solót, Luis Fonsit, az Emerson Lake & Palmerst és Enrico Carusót éppúgy, mint Koós Jánost, Pécsi Sándort, az Illés együttest vagy Székely Mihályt.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van.

2019-03-11 16 óra
2019-03-11 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Miért emlegetik Londonban ma is nap, mint nap , s nem csak születésének kétszázadik évfordulóján az egykori brit cukormágnást? Vajon mennyi időt töltött a víz alatt John Philip Holland, amikor az első akkor modernnek számító tengeralattjárót kipróbálta? Hogyan találta fel egy 15 esztendős fiúcska a téli fülvédőt, hogy aztán később szabadalmaztassa is azt. Mikor és miért éppen akkor ünnepeljük a nemzetközi π (pi) napot? Miért mondhatjuk teljes bizonyossággal, hogy az éppen egy évszázada született Nat King Cole produkciója feledhetetlen?

Ezúttal is változatos zenei élményt kötöttünk CSOKORBA. Tavasz kezdetén talán a megszokottnál több szól a zenék közül a reményteli és a reménytelen szerelemről. Hallhatják Leonard Cohen dalát Kern András tolmácsolásában, a Keresztapa zenéjét Korda Györggyel, Edit Piafot Voith Ági interpretálásában. Pavarotti utolsó operai fellépése, a Bee Gees, Yehudi Menuhin,Tom Jones, Nat King Cole pedig önmagáért beszél, vagy - ha úgy tetszik - személyesen zenél és dalol.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, ezúttal akkor se kapcsoljanak a Bézs2-re. Most itt is sok és főként szép zene lesz.

2019-03-04 16 óra
2019-03-04 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Milyen minőségében dolgozott II. Erzsébet királynő a második világháború idején a brit hadseregben? Kinél tartotta feltétlenül népszerűbbnek a Beatles együttest sikereik csúcsán John Lennon? Mi volt a foglalkozása Francisco Fernandeznek, aki a XVI. Század közepén megismertette a dohányzást Európában? Kinek a nevéhez fűződik a politikában közkeletűvé vált „vasfüggöny” szó? Milyen súlyú a világ legkisebb mobil telefonja? Milyen ma képtelennek hangzó állítást tett Mark Breith, Cincinatti város polgármestere a Városi Tanács előtt a nőkről? Hány esztendős Barbie baba, aki ehhez képest elég jól tartja magát?

Két megszólalás között ezúttal is változatos zenei élményt kínálunk. Hallhatjuk a Led Zeppelint, a Bee Geest , Madonnát és Cliff Richardot éppúgy, mint Zoránt, az Emil Rulezt, Koncz Zsuzsát és Somló Tamást, vagy két nagyon különböző Józsefet Romhányit és Simándyt.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van.

2019-02-25 16 óra
2019-02-25 17 óra  Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mi történt Gorbacsov elnök lemondásának másnapján? Mikor engedélyezték Svájcban az első legális nyilvánosházat? Mit oszlattak fel Budapesten 2010 februárjának utolsó napjaiban? Hányadik évszázadban alapították a Reuters hírügynökséget? Mikor indult a busz közlekedés a fővárosban?

Két megszólalás között ezúttal is változatos zenei élményt kínálunk. Hallhatjuk Harry Belafonte és Danny Kaye duóját, Julio Iglesiast, Johnny Casht és Gloria Estefant éppúgy, mint Balázs Fecót, Király Lindát, Szalóki Ágit vagy Kazal Lászlót.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van.

2019-02-18 16 óra
2019-02-18 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mikor havazott legutóbb a Szaharában? Kik vásárolták meg hét millió euróért Casanova visszaemlékezéseit? Kit neveztek az alvilág miniszterelnökének? Hogy vonatozott önállóan a négy esztendős Charlotte a több mint 100 kilométernyire lakó nagyszüleihez? Milyen címet visel az Egyesült Királyságban András herceg? Hányadik születésnapját ünnepli az amerikai elnök volt felesége, Ivana Trump?
Két megszólalás között ezúttal is változatos zenei élményt kínálunk. Hallhatjuk Andrea Bocellit és Sarah Brightmant, Phil Collinst, Ofra Hazat, éppúgy, mint Rátonyi Róbertet, Kasza Tibit, Gáti Oszkárt vagy a Republic csapatát. .

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van.

2019-02-11 16 óra
2019-02-11 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mennyi volt Magyarországon a valaha miért legalacsonyabb hőmérséklet? Amikor ezt mérték, vajon volt-e már New Yorkban műjégpálya? Mikor közöltek először heti időjárás jelentést? Vajon lehet-e szabadalmi védelmet kérni egy barackfának? Mikor állították ki a világon az első csekket? Ki volt Simon Böske? Mit talált 1923-ban Howard Carter? Nyalhatott- e postabélyeget a borítékjára például Kossuth Lajos? Miért hozott Őszentsége I.Gergely pápai dekrétumot a tüsszentés kapcsán?

Két megszólalás között ezúttal is változatos zenei étlapot kínálunk. Hallhatjuk Elton Johnt, Mary Hopkint, Shakin’Stevenst ,Nat King Cole-t, Maria Callast és a Take That muzsikáját, csakúgy, mint Soós Imrét, Hobót, Rajz Jánost, Peterdi Pált és Szepesi Györgyöt, vagy az LGT-t. És ez még csak az előzetes… .

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van.

2019-02-04 16 óra
2019-02-04 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Vajon miért nevezik az angol rendőrt bobbynak? Mikor került piacra a népszerű társasjáték, a Monopoly? Ki golfozott a Holdon? Mikor kaptak választójogot a svájci nők? Hol lépett fel utoljára Luciano Pavarotti? Miért éppen most kedden rendezik meg több mint hatvan országban a biztonságos internet világnapját?

Két megszólalás között ezúttal is változatos zenei élményt kínálunk. Hallhatjuk Juliette Grecot, Bob Marleyt, Lady Gagát, Whitney Houstont, vagy Carusot csakúgy, mint Máté Pétert, Karády Katalint, Szulák Andreát, Bessenyei Ferencet, Komlós Jucit, és Kern Andrást. .
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van.

2019-01-28 16 óra
2019-01-28 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mikor lett a LEGO építőkocka védett szabadalom? Vajon hány esztendeje próbálhatták ki az első, kifejezetten erre a célra készített tengeri mentőcsónakot? Koncerteztek-e a Beatlesek háztetőn? Vajon hol és mikor alapították az első nemi betegségekkel foglalkozó klinikát? Melyik nyugati ország törvényesítette elsőként az abortuszt? Szóljunk egy szót a megelőzésről is : Kit tekintenek a fogamzásgátló tabletta atyjának”? Mikor ünnepeljük a szerzetesek világnapját? Megválaszolandó előzetes kérdésből legyen ennyi elég. A többiről majd a műsorban. Szóval lássuk a medvét!

Két megszólalás között ezúttal is változatos zenei élményt kínálunk. Hallhatjuk Buddy Hollyt, Barbra Streisandot, Domenico Modugnot, Leonard Cohent, a Village People csapatát csakúgy, mint Kern Andrást, Tabányi Mihályt, Bitskey Tibort, Tímár Bélát, Cserháti Zsuzsát és Oláh Ibolyát.
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van.

2019-01-21 16 óra
2019-01-21 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Miért tört ki botrány 2016-ban Tutanhamon szakálla kapcsán? Mi vitte el az idős Salvador Dalit éppen 30 esztendővel ezelőtt? Igaz-e, hogy Hunyadi Mátyást a Duna jegén választották királlyá? Mikor és ki szabadalmaztatta a női cipők és csizmák gumisarkát? Hány esztendővel a lengyelek lerohanása előtt kötött Németország és Lengyelország kölcsönös megnemtámadási szerződést? Hol és mikor találták meg azt a japán őrmestert, akihez nem jutott el a hír, hogy már véget ért a második világháború? Minek az emlékére tartják az Australia Dayt, ami a kontinensnyi ország legnagyobb ünnepe?

Zenei és hangzó étlapunk ezúttal is izgalmas fogásokat kínálunk. Hallhatjuk a Bee Geest, Telly Savalast, Vlagyimir Viszockijt ,, Duke Ellingtont és Placido Domingót, éppúgy, mint Cseh Tamást és Másik Jánost, Hámori Ildikót és Székhelyi Józsefet, Major Tamást, Nagy-Kálozi Esztert, vagy Ferrari Violettát.
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van.

2019-01-14 16 óra
2019-01-14 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Miért szálltak partra a brit flotta utasai 1788-ban Ausztráliában? Mi köze van Kossuthnak Mancihoz? Mikor volt a hó-eset, az egyetlen alkalom, amikor Miamiban hó esett? Kikre támadtak a német Zeppelinek 1915-ben? Mi miatt vették el Jim Thorpe olimpiai aranyérmeit, hogy azután 70 év múlva, harminc esztendővel halála után, posztumusz adják csak vissza? Hány alkalommal mászta meg Lhakpa Tenzing nepáli sherpa a Mount Everestet
Zenei és hangzó étlapunk ezúttal is változatos fogásokat kínál. Hallhatják Dalidát, Stevie Wondert és Bruce Springsteent, csakúgy, mint Sinkovits Imrét, Agárdy Gábort, Nagy Ferót, a Republic együttest, vagy éppen Homonyik Sándort.
Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online. Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van.

2019-01-07 16 óra
2019-01-07 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mióta független Monaco? Mikor és hová adták kölcsön a franciák a Mona Lisát? Mi volt a foglalkozása a XIX. században élt Megyeri Károlynak? Vajon mikor tartották az első, hivatalos női golf versenyt? Hány esztendeje érkezett az első tea szállítmány Indiából Angliába? Ki volt az első haditudósító, aki jelentette a II. világháború kitörését? Milyen különös helyen volt az első angliai lottóhúzás 450 évvel ezelőtt?

Zenei és hangzó étlapunk ezúttal is változatos fogásokat kínál David Bowie-tól Elvis Presleyn át Celine Dionig, csakúgy, mint Eszenyi Enikőtől és Mécs Károlytól Csákányi Lászlóig.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van.

2018-12-31 16 óra
2018-12-31 17 óra Szabad egy fordulóra szilveszter

Szilveszter van. Ez a vidámság, a jókedv, a nagy fogadkozások,a rikoltozó trombiták, a durranó petárdák és a mértékletes koccintgatás napja.

Ebben a mai műsorban lesznek események, amelyek szilveszterkor történtek, emberek, akik szilveszterkor születtek. Vidámságnak, jókedvnek Ruttkai Éva énekel pajzán dalokat, lesznek régi kabarék Körmendy Jánossal és Bajor Imrével, akinek sok arcával megtudhatjuk, hogy mit is várt egykor az utca embere az új esztendőtől. Érdekességek: kiderül, hogy az ablakadónak is vannak kiskapui, hogy Jelcin szilveszterkor (le) mondta Putyinnak hogy előttem az utódom, hogy volt földrengés Budapesten, elmaradt szilveszter Kiribatin. Trombiták rikoltozásának, petárdák durrogtatásának hejgetés, rittyegtetés és más hagyományok. Éjféli köszöntő a köztársasági elnök modorában, ahogy ezt Bödőcs Tibor képzeli. Mennyi hang, ismerős – Máté Pétertől Koncz Zsuzsáig egy összeállításban 1975-ből, csak győzzék hangmemóriával mindegyiket felismerni… A különös szilveszter elmúltával John Denvernek segítenek haza találni. Boldog új évet kíván az ABBA – hagyom, mert ez csak az előzetes és még a végén azt mondják Radetzky – Mars!

Én pedig nem csak kívánok Önöknek boldog új évet, mert kívánni az csak egy esetleges dolog. Galla Miklóssal szólva inkább BUÉK = Boldog Új Évet KÉREK! És ÖNÖKNEK, NEKTEK IS KEDVES HALLGATÓK ÉS KOLLÉGÁK! Nem kell januártól új életet kezdeni, csak ha lehet, folytassuk még sokkal jobban, eredményesebben, örömökben, sikerekben gazdagabban a RÉGIT!

Szabad egy szilveszteri fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Szilveszter délután négytől hatig, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ja és még azt szeretném mondani, hogy bár van Bézs 2 is, most ne kapcsoljanak át. Maradjanak velem. Bízom benne, hogy érdemes…

2018-12-24 16 óra
2018-12-24 17 óra SZABAD EGY ÜNNEPI FORDULÓRA? KARÁCSONY KERÉNYI PÉTERREL

Érdekes december 24-i és karácsonyi tények, történetek,muzsikával fűszerezve.
Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig gyertyagyújtás előtt vagy bármikor, amikor idejük engedi az ünnepi pihenés során egy klikkel az archívumból online.

2018-12-17 16 óra
2018-12-17 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mikor és hol vetették ki az agglegényadót? Mennyi idővel ezelőtt fedezték fel az  elektront? Hogyan indult Gábor Zsazsa karrierje? Hány alkalommal ment férjhez öt év leforgása alatt, összesen ötven városban Theresa Vaughan. Miért kért és kapott találkozót Elvis Presley Nixon elnöktől  a Fehér Házban?

Zenei és hangzó étlapunk ezúttal is változatos fogásokat kínál Keith Richardstól Edith Piafon át a Gangnam Style-ig, csakúgy, mint Szinetár Dórától és Hofi Gézától a “ Három Szabó”-ig.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van…

2018-12-10 16 óra
2018-12-10 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Milyen sokat ér egy elvált asszony, ha szeretik? Miért lehetett Gabriella monacói hercegnő mindössze két percre trónörökös? Miért nem gondoskodott végrendeletében Alfred Nobel a matematikusok elismeréséről? Miért nem mosolygott a látogatókra két esztendőn át Mona Lisa a Louvre faláról? Hány éve lépett legutóbb ember a Holdra és mennyien jártak ott összesen? Mikor jelentette meg első újságját a magyar származású Joseph Pulitzer, a rangos média elismerés alapítója? Miért kapta az Esőember címet Dustin Hoffmann és Tom Cruise Oscar –díjas filmje? Mikor vette kezdetét az utcai telefonfülkék felszerelése Budapesten? Milyen vizet találtak a torontói tudósok tavalyelőtt? A műsorból az is kiderül, hogy mikor szabadalmaztatták az első utcai takarítógépet és vajon kapott e szabadalmi védelmet Hollandiában a szélmalom?

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházából kínálok kisebb-nagyobb izelítőt arra a töredék időre, amikor éppen elhallgatokJ

A zenei és hangzó étlapon helyet kap Gianni Morandi, Peter, Paul és Mary, Jascha Heifetz és Cliff Richard éppúgy, mint Schütz Ila, Koltai Róbert, Koncz Zsuzsa, Kálmán György vagy Bödöcs Tibor.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van…

2018-12-03 16 óra
2018-12-03 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Kinek a festménye függött a Modern Művészetek Múzeumának falán fejjel lefelé csaknem két hónapig? Mi minden történt Mikulás napján tavaly? Miért érdekes, hogy Richard Dodd éppen ötven esztendeje visszavitt a könyvtárba egy könyvet? Ki fényképezte utoljára John Lennont? Kit és miért tartóztattak le koncertje közben a rendőrök a színpadon? Mit talált fel 15 évesen Chester Greenwood? Hogyan halt meg pályája végén a csodagyerekként feltűnt Mozart és miért nem kísérték el rajongói utolsó útjára?
Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházából kínálok kisebb-nagyobb izelítőt arra a töredék időre, amikor éppen elhallgatokJ

A zenei és hangzó étlapon helyet kap Bob Marley, Ariana Grande, Little Richard vagy José Carreras éppúgy, mint Karády Katalin, Galambos Erzsi, Balázsovits Lajos vagy a Republic.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van…

2018-11-26 16 óra
2018-11-26 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mikor szabadalmaztatták az első hűtővagont, amely megkönnyítette a szállítást? Hány esztendeje lehetett az első 3D-s film premierje? Ki a modern légkondicionálás atyja? Hány lépést tettek Rockenbauer Pál és természetjáró hívei Magyarországon? Miért a tököli repülőtéren fogadta Kádár János Leonyid Brezsnyevet? Mennyi idő alatt és hogyan kerül 8 szamár a börtönből 32 szabadlábra? Mikor jelent meg először gőzhajtású, automata nyomdagépeken nyomva a The London Times? Hol, és kinek a társaságában adta John Lennon utolsó koncertjét? Ki és mikor hozott törvényt a német sör tisztaságáról? Vajon hol és hány esztendeje törölték el először a halálbüntetést? S ha még arra is kíváncsiak, hogy mennyi ideig volt látható a világ legtartósabb szívárványa, ne mulasszák el műsorunkat. Hallhatjuk még Darvas Szilárd egykori slágermagyarázatait, dallal emlékezünk a kiváló színészre , Somogyvári Rudolfra, valamint az első rádióstúdióra Budapesten.

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházából kínálok kisebb-nagyobb ízelítőt arra a töredék időre, amikor éppen elhallgatok

A zenei és hangzó étlapon helyet kap Frank Sinatra, Tina Turner, Jimi Hendrix, Beniamino Gigli éppúgy, mint Kern András, Liszt Ferenc, az LGT, a Fonográf, Rúzsa Magdi vagy éppen Für Anikó.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van…

2018-11-19 16 óra
2018-11-19 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mit gondolnak, mennyiért kelt el húsz évvel ezelőtt egy nemzetközi aukción Vincent van Gogh A művész szakáll nélkül című képe? Ha már itt tartunk, vajon ki volt az éppen három évszázaddal ezelőtt elhunyt Fekete Szakáll? Mit szabadalmaztattak Amerikában hamarabb a számológépet vagy a ceruzát? Mikor és mióta tartják a Nemzetközi Férfi Napot? Tudják, hogy a Marx fivérek egyikének eredeti keresztneve Adolf volt? A Marx család melyik tagjának temetésén vett részt Lenin Párizsban? És mit mondott Gorkij Leninről hat évvel később 1917-ben? Kit és miért neveztek a Wall Street boszorkányának? Mennyien vásárolták meg két hét leforgása alatt a Pink Floyd híres dalát, az Another Brick in the Wall-t? Megtudhatják, hogy melyik volt a világ első élő tévéadásban közvetített gyilkossága, s fény derül arra is, hogy - a dal szerint – szeretett-e, a 46-os sárga villamoson utazni Latabár Kálmán. A héten lenne ötven éves, de nem lesz, az Egyesült Államok egyik hétköznapi hőse Todd Beamer – rá is emlékezünk.

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatokJ

A zenei és hangzó étlapon a sokszínűség (vagy eklektika) jegyében – többek között - helyet kap Ofra Haza, Enrique Iglesias, Bruno Mars vagy Ringo Starr éppúgy, mint Törőcsik Mari, Hofi Géza, Flipper Öcsi és Székhelyi József.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van…

2018-11-12 16 óra
2018-11-12 17 óra 
Ki használta először orvosi altatószerként a kloroformot? Mikor készült az első űr-selfie? Melyik két világhírű zeneszerző édesapja született egyaránt november 14-én? Mikor és miként kell ünnepelni a Lazítás világnapját? Hogyan lehetett orosz kém II. Erzsébet angol királynő személyes tanácsadója? Miért különleges bor a Beaujolais Nouveau? Mi a svájci dr. Albert Hoffmann legnagyobb sikere és legnagyobb bűne? Hogyan ünnepeljük vagy kellene ünnepelnünk a tolerancia nemzetközi napját? Vajon mikor szabadalmaztatták az egeret? És mikor született az első Mickey egér hangosfilm Disney rajzaiból, ezt tekintik amúgy a világhírű egér születésnapjának. Mit tudunk Mosolykáról, aki ezen a héten tölti be a harmincadikat? Van-e és ha igen, mit jelent a a „Kibarátkozás Napja” –angolul Unfriend Day?

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatokJ

A zenei és hangzó étlapon helyet kap Ringo Starr, Rihanna, Shakira, a Mantovani együttes vagy Sophie Marceau éppúgy, mint Cseh Tamás, Tarján Györgyi, Tahi Tóth László és Nagy Bandó András.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van…

2018-11-05 16 óra
2018-11-05 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Kinek a jóvoltából játszhattunk először Monopolyt Miért égnek a mai napon sokhelyütt a londoni otthonokban örömtüzek? Kis gasztronómiai kirándulásunkon megtudhatjuk, hogy milyen képeket alkot Raj Ráhel, s miként őrizhette meg népszerűségét a kiváló színész a sors furcsa fintoraként a gasztronómia színpadán? Kiderül az is, Adolphe Sax kapcsán, hogy miként tud a Hold magasába repíteni egy jól sikerült szextett? Szót ejtünk majd egy Trabantról, AKI sohasem gondolta, hogy ilyen sokra viszi.Utazunk Moszkvába, persze november 7-e kapcsán. Beszélünk két asszonyról, akik származásukat tekintve magyarok és meglepő módon külföldi karrierjük gátját az jelentette, hogy egyikük sem volt túlzottan beszédes. Lesz szó a budapesti jobboldaliság kitörését követően fennmaradt földalatti mozgalomról. Újra itt lesz az Ősz, de ezúttal a kabaréban. És még talán az is kiderül, hogy a relativitáselmélet megalkotója és az atombomba atyja milyen találmányt szabadalmaztattak közösen.

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatokJ

A zenei és hangzó étlapon helyet kap Joe Dassin, Andrea Bocelli, Yves Montand, Shakira és Yoko Ono éppúgy, mint Kern András, Reviczky Gábor, Kulka János, vagy az Exotic.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van…

2018-10-29 16 óra
2018-10-29 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Miért kár, hogy a világ méltatlan módon nem ismeri Vaszilij Alexandrovics Arhipov nevét ?Mi késztette Cassius Clayt, azaz Muhammad Alit arra, hogy egész életében emlékezzen 1960 október 29-ére? Mennyi idős korában repült a világ mind a mai napig legidősebb űrhajósa? Miért nem kért szót Steindl Imre legnagyszerűbb alkotásának a Parlamentnek az átadó ünnepségén ? Vajon mire emlékszik a rádióhallgató generációk többsége jobban Pokémonra, vagy Pulitzerre? Emlékezünk egy talált kutyára, aki sok érzelmet kavart és végül nagy űrt hagyott maga után…. Amikor biztonsági lámpát, felfújható kerékpár gumit, vagy ne adj isten műlábat használunk, gondolunk arra, hogy ezeket is feltalálták és szabadalmaztatták valamikor ?

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatokJ

A zenei és hangzó étlapon helyet kap Omara Portuondo, Frank Sinatra, Bob Geldof éppen úgy, mint Pécsi Sándor, Kern András és Sinkovits Imre.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van…

2018-10-15 16 óra
2018-10-15 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Hány forintba került a Bécs és Buda közötti kétnapos postakocsi utazás, amikor 1750-ben elindult az első menetrend szerinti járat? Mikor ünnepeljük az ölelés, valamint a kézmosás világnapját? Hány évvel ezelőtt törvényesítették a prostitúciót Magyarországon? Kihez fűzte titkos romantikus kapcsolat a nagyszerű művésznőt, Mezey Máriát, akinek egyik emlékezetes alakítása a Warrenné mestersége főszerepe? Hogyan alakult ki a bűnevés szokása és mi köze ennek mindennapi kenyerünkhöz? Milyen következményekkel járt korunk legnagyobb időjárás-előrejelzési tévedése? És lehet, hogy arra is fény derül, hogy mikor született a Totó.

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenei és egyéb hangzó élményeket kínálok arra a „kicsiny időre” , amikor éppen elhallgatokJ

Hangot adok Tarkannak, Eric Claptonnak, az életében klasszikussá lett Aznavournak, angol órán vesz részt Komár László. Szót kap a születésnapos Rudolf Péter és Litkay Gergely . Ja és ez még csak a beharangozó….

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van…

2018-10-08 16 óra
2018-10-08 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Mit tippelnek, mikor szabadalmaztatták a mikrohullámú sütőt? Mit csinált Bob Marley 1980 októberében a Central Parkban? Mikor használtak először az ökölvívók bokszkesztyűt? Hogyan vélekedett az asszonyról, a nagy operaszerző, Giuseppe Verdi? Honnan ismerjük szinte valamennyien a petrográdi születésű Lila Kedrovát, aki most lenne száz esztendős? Kiderül, hogy mi volt Edison első találmánya, amit 19 éves korában mindjárt az amerikai Kongresszusnak ajánlott.

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatokJ

A zenei étlapon helyet kap Ed Sheeran és a Kelly Family éppen úgy, mint a Csík Zenekar, Pavarotti , Presser Gábor vagy Oláh Ibolya.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk kapcsolható muzsikával fűszerezve

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van…

2018-10-01 16 óra
2018-10-01 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Érdekes történeteket ígérek ezúttal is.Egyetlen nem teljesen bizonyosan jó hírem, hogy elérkezett az október. Lesz énekóra a zene világnapján, Szabó Magda jóvoltából. Tudják, hogy mit csinált tíz esztendős korában Elvis Presley? Kivel és miért beszél telefonon Kabos Gyula? Mit gondolnak, mikor szabadalmaztatták az indigót? Hogyan változott a zsír ára? 1969-ben nagy dolgok voltak benne a levegőben...Lesz szó a világhírre szert tett Veres Mariskáról, meg egy lompos, loncsos és bozontos piszén pisze kölyökmackóról. Végül az is kiderül, hogy 14 esztendőn át miért lehetett kizárólag fekete Fordot vásárolni.

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatok 

A zenei étlapon helyet kap Mario Lanza, Judy Garland és Barbra Streisand éppúgy, mint Kállai Ferenc, a Fonográf, vagy Presser Gábor.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy találják, hogy a mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott többnyire csak zene van….

2018-09-24 16 óra
2018-09-24 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Érdekes eseményeket, történeteket ígérek ezúttal is, az őszbe fordult szeptemberi nyárban. Mit gondolnak mennyi időn keresztül tartotta szóval 1960 őszén az ENSZ közgyűlését Kuba első embere Fidel Castro? Mivel akadályozta meg a szovjet főtiszt Sztanyiszlav Petrov a harmadik világháborút? Miért mondhatjuk, hogy „Remek” időpontban született Olívia Newton John? Mikor és mióta ünnepeljük a Tiszta hegyek napját? Mit telepített Mária Terézia a budai várba? Mi az a Tamango és mit ért el Bujtor István a Rabonbán? Kellér Dezsőtől megtudhatják ennyi év után, hogy hol szorít a futballcipő. Végül elárulom azt is, hogy miért jut eszembe az egyik nemzetközi gyorsétterem lánc kapcsán - két csípős csirke szárny között - egykori kollégám Vágó István?

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatokJ

A zenei étlapon helyet kap Gershwin, Antonio Banderas, és Ringo Starr éppúgy, mint a Budapest Bár, a KFT, Wolf Kati, vagy Fónay Márta.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van….

2018-09-17 16 óra
2018-09-17 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Érdekes eseményeket, történeteket mesélek ezúttal is, a továbbra is tartó szeptemberi nyárban. Mit gondolnak hová nem kaphatott bebocsátást 1959 őszén az Egyesült Államokban Nyikita Hruscsov? Mi köze a hazánkon átutazó keresztes hadseregnek az erőleveshez? Mióta ünneplik a Takarítási Világnapot? Miként kapcsolható az idén össze a kiváló énekes Andrea Bocelli, Heves megye Zagyva-parti városával? Milyen lépésre szánta el magát a költő Faludy György harminc esztendeje, több mint három évtized után?

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatokJ A ragtime-tól a musicalig, a komolyzenétől a sanzonig, a táncdaltól az operettig.

A zenei étlapon helyet kap Polgár László és Jimi Hendrix éppúgy, mint Jeremy Irons, Charlie Chaplin, Susan Boyle vagy Aradszky László és végül egy olyan énekes, költő is, aki szülőhazájában érettségi tétel.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs android és IOS alkalmazásain is akár telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Ha úgy gondolják, hogy mondandóm nem elég szórakoztató, bátran kapcsoljanak a Bézs2-re, ott többnyire csak zene van….

2018-09-10 16 óra
2018-09-10 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Érdekes eseményeket, történeteket mesélek ezúttal is, a szeptemberi nyárban. Vajon mikor volt az első két autóvezető között lefolytatott mobiltelefon beszélgetés? Mennyi idő telt el azóta, hogy az uralkodó jelenlétében kipróbálták az első tengeralattjárót Angliában? Miért és melyik három szót hagyták ki a menyasszonyi eskü szövegéből kicsiny hazánkban közel egy évszázaddal ezelőtt? Mi okozta, hogy 1931 szeptemberében az emberek többsége Budapesten Szilveszterről beszélt? Mi minden történt a világban szeptember 11-én?

A zenei étlapon helyet kap Maurice Chevalier, és Bing Crosby éppúgy, mint Maria Callas vagy Cindy Lauper. S ha minden jól megy, dalra fakad egy Nobel-díjas is.

Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is) vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-09-03 16 óra
2018-09-03 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Itt van az ősz, itt van újra… Sok érdekes témáról ejthetünk szót, amikor jól esik…Vajon mire volt jó a nagy londoni tűzvész ? Hogyan küzdött a szakállak ellen a csupán bajuszos cár Nagy Péter? Mitől lett 1972-ben fekete a szeptember? Mi az ami több mint 130 esztendeje 25 centbe került az Egyesült Államokban és ma is ugyanennyiért lehet megvásárolni? Mit csinált Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szeptember elején?

Pavarotti James Brownnal énekel párban, Balkay Géza elszavalja a Paint it Black című ismert dalt. Nagyszerű külföldi énekesek mellett most magyarokat is hallhatunk az ősz kezdete kapcsán, többek között Tompos Kátyát, Kern Andrást és Máté Pétert.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is) vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-08-27 16 óra
2018-08-27 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Vajon mennyi ideig tartott a világ legrövidebb háborúja? Miért került Hargitay Mariska a Guinness Rekordok könyvébe? Ki a rock zene történetének első lovagja? Mi a Gutmann átok és mióta bűnhődnek emiatt a Benfica labdarúgói? Melyik Beatles lemez jelent meg elsőként Apple címkével éppen ötven esztendeje? Melyik város szimbóluma lehetett volna eredetileg az Eiffel torony? Miként vélekedhetett a hathónapos Karinthy Ferike játékos kedvű édesapjáról? Saját történetével emlékezünk Székhelyi Józsefre, akinek nem csak színészi életműve, de élni akarása is mindannyiunk számára példa lehet, és saját dalával Aretha Franklinra, amelynek címe önmagáért beszél: Respect. A műsorból kiderül, hányadik születésnapját ünnepli a Gyöngyhajú lány, Adamis Anna, valamint az is, hogy hová repült - szárnyakat adva vágyainknak - 55 esztendővel ezelőtt az „egyszervolt” Malév első Európán kívüli járata.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is) vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-08-13 16 óra
2018-08-13 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Szót ejtünk egy országgyűlésről, ahol izzó lelkesedéssel választottak, valamint a „Sziget” neves elődjéről, amely Oscar-díjat is hozott, Megünnepeljük a nagyra nőtt szöuli Egérkét. Mikor, hova és főként miért repült Mengyelejev? Miért van az, hogy a balkezesek olykor jobbak és milyen rekordot döntött Paul Simon egy városközponti parkban? Bízom benne, hogy a műsor végén szerkesztő és hallgató egyaránt mondhatja majd, hogy „Minden nagyon szép, minden nagyon jó….” Ami engem illet, amit lehet elkövetek, hogy mindennel meg legyünk elégedve.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is) vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-08-06 16 óra
2018-08-06 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett  zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

 Nem mese, hanem szomorú valóság. Hogyan hatott milliárdok sorsára a Kisfiú és a Kövér ember? Beszélünk magyarokról a nagyvilágban.  Mi köze egy magyarnak ahhoz a repülőgéphez, amelyet a parancsnok édesanyjáról neveztek el?  Melyik magyar muzsikus dalát énekelte Yves Montand , Edit Piaf, csakúgy, mint Eric Clapton vagy Barbra Streisand?  Lesz szó egy skótról, aki úgy talált milliók számára gyógyírt, ahogy Kolumbusz felfedezte Amerikát. Fény derül arra, hogy Ázsiában miért nincs ormányválság és ki a Backhand Boys frontembere.
Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel.  Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is)  vagy bármikor, amikor  idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-07-30 16 óra
2018-07-30 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Miként lehet élvezetes, ha valaki bogaras? Kié volt a leghasznosabb „forintos ötlet”? Miért kapott díjat 88 esztendős korában Anthony Dominick Benedetto? Hol énekelt széles nyilvánosság előtt Barack Obama? Hogy fordulhatott elő, hogy egy magyar tervezésű sikeres terepjárót sohasem használtak három napnál tovább? És végül egy fogas kérdés: Miért ünnepeljük a héten a szélhajtó küszt?

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is) vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-07-23 16 óra
2018-07-23 17 óra 
Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett  zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

 Vajon mire áldozta felesége hozományát egy varsói szemorvos dr. Reménykedő álnéven? Mi köze az indiai Calcutta városának az Oh Calcutta! című musicalhez? Tudjuk, hogy az „eper fagyi, jaj de finom”, de vajon mit nyalt Napóleon, vagy éppen Deák Ferenc? Melyik ország lakói kapják csak a 19. század közepétől ingyen a levegőt és a fényt? És ez még csak az előzetes….

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve. 

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel.  Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is)  vagy bármikor, amikor  idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-07-16 16 óra
2018-07-16 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Hol és hogyan akcióztak a cukorkabombázók? Mikor és miért jelent meg Oklahoma Cityben Fekete Mária? Ki és miként védte meg régi kedvencünket, a Tv macit? Mennyien mentek ki a labdarúgó VB döntőjére, akkor, amikor nagyon sokan voltak? Melyik város piacterén mutogatták pénzért vasárnaponként Rózsa Sándort? Mekkora különbség lehet lépés és lépés között? És ez még csak az előzetes….

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is) vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-07-09 16 óra
2018-07-09 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai két órában - lesz szó egy póktól ismét bátorságra kapott harcias skótról, világhírre szert tett kacér kémnőről, különös királyi „kukkolóról”, egy lelátókról közismertté vált hangszerről. Emlékezünk egy szépségkirálynőre,egy legendás koncertre. És kiderül az is, hogy bizonyos legújabb kori esetekben a kocka egyáltalán nincs elvetve…

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is) vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-07-02 16 óra
2018-07-02 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai két órában - többek között - azt is megtudhatjuk, lehet-e olyan viharos eső, hogy aligátor potyogjon az égből? Lesz szó Bill Haley-ről születésnapja, az égbolt és az aligátor kapcsán. Emlékezünk foci VB idején, egy kudarcra, amelyet manapság – ha bosszankodva is – de nagy sikernek tekintenénk. Arra is fény derül, hogy hol és mikor volt két egymást követő napon július negyedike, majd több mint egy évszázaddal később egy nappal hamarabb szilveszter.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is) vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-06-25 16 óra
2018-06-25 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai két órában - többek között - azt is megtudhatjuk, hogy miért nevezik a magyar fordításban Micimackót éppen Micinek .

Miért tekintették Isten ellen való véteknek, a középkorban, ha valaki szájába vette a villát? És kié volt az első villa a kontinensen Amerika felfedezése után?

Megemlékezünk Kennedy elnök álmáról, és arra is fény derül, hogy járt-e Pakson Kenguru.

Érdekes tények, történetek, hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs (android és IOS alkalmazásokon is) vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-06-18 16 óra
2018-06-18 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók,szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai két órában - többek között - azt is megtudhatjuk, hogy miért nevezte betűzongorának feltalálója az írógépet. Megemlékezünk - a cinikus, kissé túlsúlyos lusta, de mégis kedvenc narancssárga macska, Garfield születésnapjáról...Lesz szó fociról is és kiderül, hogy lőtt-e érvényes gólt a világbajnokságok történetébeyórgyöt Megtudhatjuk azt is, hogy mi okozott sokkot és felháborodást 1948-ban, a tenisz szentélyében, Wimbledonban. Stílusosan fény derül arra is, hogy mikor van a Nap napja....
Érdekes tények, történetek,hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, vagy bármikor, amikor az idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-06-11 16 óra
2018-06-11 17 óra Érdekes, és emlékezetes évfordulók,szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai két órában kiderül, hogy ki álmodta valósággá és mikor nyílt meg a világ első hullámvasútja, azt is megtudhatjuk, hogy a későbbi forradalmár Che Guevara fel volt-e mentve tornából és mi történt a 18.születésnapján. Megemlékezünk - többek között a magyar opera megteremtője Erkel Ferenc halálának 125.évfordulójáról és a magyar forradalom vezetőinek 60 évvel ezelőtti kivégzéséről újratemetésük emlékünnepe kapcsán. Lesz szó és zene a világbajnokság indulásának hetében labdarúgásról, ahol időnként mi magyarok még keressük a gombhoz.... a csapatot. 
Hallhatjuk - többek között Salamon Bélát, Blaskó Pétert, Darvas Ivánt és Rost Andreát Megtudhatjuk azt is, miként jöttek rá, hogy kinek az édesanyjára hasonlít- nem véletlenül - a New York-i Szabadságszobor és fény derül arra is, hogy mióta szigorúan tilos gyerekeket postára adni Amerikában...
Érdekes tények, történetek,hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, vagy bármikor, amikor az idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-06-04 16 óra
2018-06-04 17 óra Érdekes évfordulók,szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai két órában kiderül, hogy mi vezetett a 85 esztendővel ezelőtt megnyílt első autósmozi megszületéséhez, azt is megtudhatjuk, hogy ki és mikor szabadalmaztatta a bankautomatát és a villanyvasalót. Megemlékezünk az 1944-es partraszállás, a D-Day évfordulójáról és Robert Kennedyről, az ellene éppen ötven esztendeje elkövetett halálos merénylet kapcsán. Hallhatjuk - többek között verset mondani Latinovits Zoltánt, édesapjával együtt énekelni Csákányi Esztert, játszani Gobbi Hildát és Márkus Lászlót Megtudhatjuk azt is, hogy mit keres a London Bridge az arizonai sivatagban és felhangzik egy olyan muzsika a Beatlesek előadásában 1962-ből, amiről a hallgatók többsége valószínűleg azt mondja majd: Ezt nem gondoltuk volna...
Érdekes tények, történetek,hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négytől hatig, vagy bármikor, amikor az idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-05-28 16 óra
2018-05-28 17 óra Érdekes évfordulók,szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A mai műsorból kiderül, hogy mikor jelent meg elsőként a whisky a Skót Államkincstár feljegyzéseiben, megtudhatjuk, hogy miért nevezte az orosz köznyelv egykor a Vörös Teret Seremetyevo 3-nak. Megemlékezünk Kennedy elnök születésnapjáról Frank Sinatra egykori kampány-dalával. Hallhatjuk színészi elveiről szólni zengő baritonján Básti Lajost, névjegyként hozzá nőtt emlékezetes dalt énekel Darvas Iván. Megtudhatjuk azt is, hogy honnan választotta a szerző Ian Fleming népszerű hőse, James Bond nevét, akiről tudjuk, hogy a vodka-martinit inkább rázva és nem keverve szerette. 
Érdekes tények, történetek,hozzájuk fűződő muzsikával fűszerezve.Ahogy én és remélem Önök is szeretik: nem rázva, inkább keverve. Ezúttal két egymást követő órában.
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután négy órától és aztán bármikor, amikor az idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-05-14 16 óra
2018-05-14 17 óra Emlékezetes évfordulók érdekes emlékek-olykor személyes élményekkel.. Szívesen hallott régi hangok és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A műsorban többek lesz szó George Lucasról és a Csillagok háborújáról dalban elbeszélve, megtudhatjuk személyesen Mark Zuckerbergtől, hogy ember és nem földönkívüli, kiderül az is, hogy Andy Murray és Novak Djokovic sokkal jobban teniszezik, mint énekel, ki volt Budapest első polgármestere, milyen színű volt Bette Davis legendásan szép szeme és hogyan repítette ez Kim Carnes-t a slágerlisták élére, miként írta át a modern kor követelményei szerint Lackfi János, Arany "Mátyás anyja" című versét . Hallhatnak sok zenét, mindezt érdekes tényekkel, történetekkel fűszerezve.
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel .Tartsanak velem! Hétfő délután négy órától és aztán bármikor, amikor az idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-05-07 16 óra Emlékezetes évfordulók érdekes emlékek-olykor személyes élményekkel.. Szívesen hallott régi hangok és örömmel felidézett  zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében... A műsorban  többek  lesz szó az Örömódáról Japánban, megtudhatjuk, hogy milyen módon készült interjú a Farkassal, aki állítólag megette Piroskát , kiderül az is, hogy ki volt az Egyesült államok első női elnökjelöltje, mivel volt elfoglalva  Paul McCartney és hogy került egy gyerekdal a slágerlistákra, miszerint Marinak volt egy barija .  Hallhatnak sok zenét  mindezt érdekes tényekkel, történetekkel fűszerezve.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel .Tartsanak velem! Hétfő délután négy órakor és aztán bármikor, amikor az idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

2018-04-23 16 óra Emlékezetes évfordulók érdekes emlékek-olykor személyes élményekkel.. Szívesen hallott régi hangok és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében... A műsorban többek lesz szó arról, hogy színház az egész világ, hogy mi köze a tőzsdei árfolyamokhoz a galamboknak. Megtudhatjuk, hogy mikor van Felipe Massa újjászületésnapja, kiderül az is, hogy mivel volt elfoglalva Arnold Schwarzenegger a csernobili katasztrófa napján, hogy ki és mikor szabadalmaztatta az újszülötteket segítő inkubátort, Énekel majd a Rock Carusójaként emlegetett Roy Orbison, de hallható lesz egy kis Handel, Beyoncé és talán Beethoven is. Hallunk zongorát, orgonát, gitárt hegedűt mindezt érdekes tényekkel, történetekkel fűszerezve.
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel .Tartsanak velem! Hétfő délután négy órakor és aztán bármikor, amikor az idejük engedi egy klikkel az archívumból online

2018-04-16 16 óra Emlékezetes évfordulók érdekes emlékek-olykor személyes élményekkel.. Szívesen hallott régi hangok és örömmel felidézett  zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében... A műsorban  többek  lesz szó arról, hogy kiről készítette Madame Tussaud az első viaszfejeket, mit csinált 32 üveggömb felhasználásával Benjamin Franklin, miként vélekedett a nőkről Gabriel García Márquez, de az is kiderül, hogy mikor van a fokhagyma világnapja, valamint Róbert Gida, azaz  Christopher Robin Milne miért nem örült teljes szívvel édesapja  Micimackó meséjének, felidézzük a Freddie Mercury emlékére rendezett hatalmas All Star Koncertet és az is bizonyos, hogy a Radetzky Marsch egyik újévi előadásával búcsúzunk.

Szabad egy fordulóra? Kerényi Péter műsora hétfő délután négy órakor.

2018-04-09 16 óra Emlékezetes évfordulók érdekes emlékek-olykor személyes élményekkel.. Szívesen hallott régi hangok és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében... A műsorban többek lesz szó az első biztosító tűről, a Kabaré Oscar díjáról, a Költészet Napjáról és arról is, hogy kicsit szomorkás a hangulatom máma..., hiszen a héten ünnepeljük Bodrogi Gyula születésnapját.
Szabad egy fordulóra? Kerényi Péter műsora hétfő délután négy órakor.

2018-03-26 16 óra Emlékezetes évfordulók érdekes emlékek-olykor személyes élményekkel.. Szívesen hallott régi hangok és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében... A műsorban többek lesz szó Beethoven hajfürtjéről, a cipőfűző feltalálójáról és arról is, hogy ki és mikor mondta: Gyerekek könyörgöm akasszuk fel.Dalra fakadnak a Brexit ügyében és lesz még Hallelujah is.
Szabad egy fordulóra? Kerényi Péter műsora hétfő délután négy órakor.

2018-03-19 16 óra Emlékezetes évfordulók érdekes emlékek-olykor személyes élményekkel.. Szívesen hallott régi hangok és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében... A műsorban többek lesz szó Louis Armstrongról, Beniamino Gigliről, Szécsi Pálról, csakúgy mint Lennon és Ono ágyáról, a félelmetes börtönről, az Alcatrazról és még arról is, hogy mi az a bruttó nemzeti boldogság....

Szabad egy fordulóra? Kerényi Péter műsora hétfő délután négy órakor

2018-03-12 16 óra Emlékezetes évfordulók érdekes emlékek-olykor személyes élményekkel.. Szívesen hallott régi hangok és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében... A műsorban többek lesz szó gyermekkori álmokról, egy habos süteményről, születésről és halálról sőt még arról is szó esik, hogy ki ölte meg Kennedyt...

Szabad egy fordulóra? Kerényi Péter műsora hétfő délután négy órakor.

2018-03-05 16 óra Emlékezetes évfordulók érdekes emlékek-olykor személyes élményekkel.. Szívesen hallott régi hangok és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében... 

Szabad egy fordulóra? Kerényi Péter műsora hétfő délután négy és öt óra között.

2018-02-26 16 óra Fordulatos évfordulók emlékezetes emlékek-olykor személyes élményekkel. szívesen hallott régi hangok és örömmel felidézett   zenék az előttünk álló hét jegyében...  

Szabad egy fordulóra? Kerényi Péter műsora hétfő délután négy és öt óra között.

2018-02-19 16 óra Fordulatos évfordulók emlékezetes emlékek., szívesen hallott régi hangok. Ikonikus zenék az előttünk álló hét jegyében... 

Évforduló, esemény, emlékezés, születésnap, nosztalgia ? Játékra szól a felkérés vagy arra, hogy az ismerős zenére táncra perdüljenek. Mikor - hogy..
Annyi bizonyos hogy a műsorban minden hétfőn adódnak olyan alkalmak, amit így vagy úgy, de fordulópontnak tekint majd a kedves hallgató....

2018-02-15 14 óra Szabad egy fordulóra?  Évforduló, esemény, emlékezés, születésnap, nosztalgia ? Játékra szól a felkérés vagy arra, hogy az ismerős zenére táncra perdüljenek. Mikor - hogy..

Annyi bizonyos hogy a műsorban minden hétfőn  adódnak olyan alkalmak, amit  így vagy úgy, de fordulópontnak tekint majd a kedves hallgató....

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

5mama

Nem celebek. Nem ex-celebek. Nem modellek, nem szépségkirálynők, de még csak influenszerek sem. Barátok sem, bár azok még lehetnek. Néhányan nem is találkoztak ezelőtt. Tanácsot is csak elvétve osztogatnak. Viszont ötféleképp gondolkodnak, ötféle helyzetben vannak, és megtehetik, hogy a saját véleményüket osszák meg – ez az öt5mama. Igen, anyukák, kicsi még gyerekük. Nos, ők mondják el, hogy szerintük, hogyan, mivel, miért és miért nem.

káesz
Ahelyett, hogy ki vagyok, inkább megosztom, ki szeretnék lenni: olyan, akit nem felejtesz el, ha egyszer találkoztunk; sosem megalkuvó; folyamatosan megújuló; magát túl komolyan nem vevő; szórakoztató: ANYA.
#csodabogar #anya #kedves #vagany #tudatos #szetszort #stilusos #hippi #laza #extravagans #nyughatatlan

Fan
Leginkább ambivalens személyiségnek mondanám magam. Céltudatos vagyok, sokszor mégis céltalanul bolyongok egy adott témában. Maximalista, ugyanakkor van, hogy a minimumot is alig hozom. Társasági lény, mégis vágyom a magányra. Végletek közt lavírozó, törekedve a harmóniára.
Az anyaság is ilyen. Szélsőséges, hullámvölgyekkel teli és kiszámíthatatlan. De pont ettől olyan izgalmas. Akárcsak az élet.
#lojalis #maximalista #oszinte #humoros #vidam #harcos #szorgalmas #segitokesz #empatikus #imadnivalo

Zsó
Szeretek úton lenni. Akár gyalog, akár autóval, igazából bármivel. Legtöbbször csak jönnék-mennék, cél nélkül. Hidegben és esőben otthon begubózom, filmezek, olvasok, megeszek minden “károsat”, amit máskor nem.
Mások szerint mosolygós és sokakkal jól kijövő vagyok, kompromisszumképes, gyors, ám néha a nagy kapkodással egyenesen arányosan pontatlan. Spontán vagyok, nálam – egyelőre – nincsenek fix, át nem hágható szigorú szabályok.
 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Woodstock 50!

Itt vannak a kvíz válaszok! Jól tippeltek? Nézzék meg!

 >>>