A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Katalin Szaday Pável

New York.

A különös, a furcsa, a vágyott. A hatalmas, a szabadnak hitt, a sárga taxis. A felhőkarcolós, a zajos, az örökmozgó, az izgalmas, a titokzatos, az ártatlan és bűnös, a minden szempontból színes város, New York. És benne egy asszony, aki ott él és Budapestről álmodik. Egy nő, a barátunk, a segítőnk, aki zenével festi a mindennapjait, amit most önöknek is megmutat. New York.

Ez a címe, a minden pénteken reggel kilenc órakor hallható zenei összeállításnak.

A zenéket New Yorkban válogatta Katalin Pável Szaday

• New York - Szaday Pável Katalin zenei válogatása • Péntek 09:00-10:00 •

2020-09-25 09 óra New York - Rádió Bézs – Budapest!

Lopakodik az ősz New York-ba. Színei, illatai, ízei mindenhol. A lakásunkban, a testünkben a szívünkben. Hihetetlenül szép színeivel, a levelek hullásával az ősz, mindig a lassú elmúlást hozza magával. De mintha az idén mást üzenne. Az újjászületést mutatja nekünk, hiszen most igy szeptember közepén, ha lassan is de újra élni kezd New York. A városban nyitnak a múzeumok, könyvesboltok, az üzletek.
Bizakodva, igaz még mindig óvatosan, élvezzük az őszi napsugarat és örülünk az életnek.

Szeretném hinni, hogy velem tartasz! Találkozzunk pénteken, magyar idő szerint reggel 9 órakor!
Ne feledjétek, a Bézs a hét minden napján szól, pénteken is!
Kellemes hétvégét és Bézs Rádiózást kívánok.
Szaday Pável Katalin

2020-09-18 09 óra New York - Rádió Bézs – Budapest!

Egy zsidó és egy katolikus vallási ünnepről fogok beszélni.
Szeptember van, jön az újév, a Rosh Hashanah, S lesz e fesztivál ismét? Nápoly védőszentje, San Gennaro itt mindig komoly figyelmet kap.
Mindkettőnek komoly hagyománya van New York-ban, mindkettőt ünnepeljük, támogatjuk és tiszteletben tartjuk. Ebben a városban figyelemre méltó a közösségek összetartó ereje. A világ minden részéröl emigrált zsidók és az olaszok büszkesége, sármos karaktere, vendégszeretete megmutatja a világ sokszínűségét.
Igen, az évek telnek és az ünnepi asztal körül a generációk életkora változik, s talán kevesebbet adunk a részletekre, de fontosak ezek az ünnepek. Változott az életritmusunk, de a hagyományt tiszteletben tartjuk a nekünk kedves több generaciós emlékeinkkel együtt.
De a hétköznapok is fontosak! Megidézem a régi Magyar-Negyedet, remélve, hogy kellemes emlékeket ébresztek azokban a kedves hallgatóimban, akik jártak már New York-ban.
Szeretném hinni, hogy velem tartasz! Találkozzunk pénteken, magyar idő szerint reggel 9 órakor!
Ne feledjétek, a Bézs a hét minden napján szól, pénteken is!
Kellemes hétvégét és Bézs Rádiózást kívánok.
Szaday Pável Katalin

2020-09-11 09 óra New York - Rádió Bézs – Budapest!

Közel leszek önhöz - kedves hallgató - bár köztünk az óceán és sok ezer kilométer, mert magyarul fogok beszélni, remélem kevés hibával!

Ez a műsor rendhagyó lesz, mint az a szeptemberi nap 2001-ben.
2001. szeptember 11.

Rettenetes nap volt. A reggeli újságot még át sem tudtam lapozni, de a benne lévő hír már elvesztette fontosságát. S nem csak itt New York-ban. A világban mindenütt! Még ma sem könnyű megfogalmazni azt, amit átéltünk. Hónapokig tartó gyász, vigasztaló bátorítás, támogatás, önkéntes munka, adomány… Meg kellett tanulnunk, hogy nincs más választásunk: bíznunk kell önmagunkba, egymásban és főleg a holnapban! Szemtanú voltam. Egy tragédia szemtanúja.
Azok a napok az emlékezetemből kitörölhetetlenek. Egy életre bennem marad a füst szaga, a félelem, a fájdalom, a kétségbeesés, a sokk, a reménytelenség. Szívszorító volt látni halottakat, a sérült embereket, a zokogó túlélőket, a hős tűzoltókat. Örök heg a lelkemben. Tudjátok, amikor egy - egy pillanatot felidézek, még mindig érezni vélem a torkomat, az orromat, a szememet égető forró, toxikus levegő elviselhetetlenségét. Beszélnem kell arról a napról, a kilenctizenegyről! Azonban nem akarok sokat időzni a fájó múltban. Inkább az eltelt időről, a máról szeretnék szólni, hogy éreztessem “how far we came”, (milyen messzire értünk). Hogy egy háborús zónának tekintett városrészből, milyen csodálatos, lelket nyugtató hely lett. Szeretném hinni, hogy velem tartasz! Találkozzunk pénteken, magyar idő szerint reggel 9 órakor! Ne feledjétek, a Bézs a hét minden napján szól, pénteken is! Kellemes hétvégét és Bézs Rádiózást kívánok.

2020-09-04 09 óra New York - Rádió Bézs – Budapest!

Pénteken, magyar idő szerint reggel 9-kor, újra együtt!

Közel leszek önhöz - kedves hallgató - bár köztünk az óceán és sok ezer kilométer, mert magyarul fogok beszélni, remélem kevés hibával!
Valaki egyszer azt kérdezte tőlem, van olyan része New York-nak, amit nem kedvelsz?
A válaszomat megosztom önökkel, ami egyben alkalmat ad arra, hogy itt, a Bézsben körbe nézzünk, lássuk ezt a világvárost, New Yorkot. A várost, amit rajongásig szeretek. Tudják, ha valaki szeret valamit, az előbb-utóbb a neki kedves dolgokról fog beszélni. A kérdést tehát szinte kifordítom, s nem a nemekről, hanem az igenekről fogok szólni.
Elmesélem például, milyen a kilátás mondjuk a 86. emeletről. Elárulom, lenyűgöző nappal és éjjel, hajnalban vagy szürkületkor. Mindig! Szólok arról, hogy milyen egy felhőkarcolóban lakni vagy dolgozni és persze ezernyi szépségről, amit át és megéltem.
Szeretném hinni, hogy velem tartasz! Találkozzunk pénteken, magyar idő szerint reggel 9 órakor!
Ne feledjétek, a Bézs a hét minden napján szól, pénteken is!
Kellemes hétvégét és Bézs Rádiózást kívánok.
Szaday Pável Katalin.

2020-08-28 09 óra New York - Rádió Bézs – Budapest!

Pénteken, magyar idő szerint reggel 9-kor, újra együtt!
Közel leszek önhöz - kedves hallgató -, bár köztünk az óceán és sok ezer kilométer, mert magyarul fogok beszélni, remélem kevés hibával!
A színház, a nagybetűs SZÍNHÁZ lesz ezúttal a téma. Kiskorom óta lenyűgözött egy egy előadás. A színpad szinte elvarázsolt. Tágranyílt szemekkel bámultam az előadást és csak ámultam. És azóta is. Ismered az érzést, amikor angyal repül át feletted, amikor pillangók repdesnek mindenhol, szinte benned is, amikor a lényedet átjárja a csoda érzete, amikor az élménytől, az izgalomtól az előadás után szinte te is szárnyra kapsz. Ez a színház, a jó előadás hatása.
Sok éven keresztül nagy sikerrel játszott, rövid néhány hónapra szerződött előadásokról fogok beszélni, meg híres színészekről. És persze premierre kész, ígéretes darabokról, ahol a vastapsnak, a rivalda fénynek esélye volt, de a vírus 2020. márciusában másképpen döntött.
Jersey Boys, Carol King életről szóló csodában Lion King, Hamilton, Cindy Lauper, Kinky Boots fantasztikus. Hatalmas sikernek örül, megérdemelten, The Present Cate Blanchett.
Egy dal felvételét az előadás próbájáról, a Bob Dylan The Girl from the North Country-ból, mi is meghallgathatunk.

Ne feledjétek, a Bézs szól holnap és a hét minden napján!
Kellemes pihenést és Bézs Rádiózást kívánok.
Szia, Szaday Pável Katalin

2020-08-21 09 óra New York - Rádió Bézs – Budapest!

Pénteken, magyar idő szerint reggel 9-kor, újra együtt! Újra közelebb leszek önhöz, kedves hallgató, bár köztünk az óceán és sok ezer kilométer, mert magyarul fogok beszélni, remélem kevés hibával!
Ez alkalommal szeretném bemutatni, hogy töltjük a szabadidönket, hogy pihenünk és gyüjtjük az erönket a mozgalmas napjainkra; meg kell mondjam, nem csak szeretünk de tudunk is ünnepelni.
Jó társaság, jó hangulat, finom ételek és már a közérzetünk is jobb ami 2020-ben még fobtosabb mint ezelött volt, hiszen annyi minden változott, de az ünneplési szellem az egymást segitö, támogató akarat most is bennünk él.
Ez az elsö része lesz ennek a kimerithetettlen témának.
Várom önöket, kellemes pihenést és Rádiózást kivánva.

2020-08-14 09 óra New York - Rádió Bézs – Budapest!

Pénteken, magyar idő szerint reggel 9-kor, újra együtt! Ez alkalommal egy picit közelebb leszek önhöz, kedves hallgató, bár köztünk az óceán és sok ezer kilométer, mert magyarul fogok beszélni, remélem kevés hibával!
Szóval, sétálunk majd egyet New Yorkban?
Szeretném bemutatni a várost, ahol élek! Szándékaim szerint lesznek rövid történetek, érdekességek és persze sok zene!
Mert milyen New York, ami még 2020-ban sem vesztette el a karakterét a charm-ját? Izgalmas és szeretnivaló. Ha már jártál itt, remélem kellemes emlékeket hozok vissza neked, ha még csak tervezed a látogatást, tán ötletet meríthetsz, hogy ha jössz, merre, hova menj.
Péntek reggel tehát várlak! Az első állomásunk legyen (stílusosan) a Grand Central!
Szia, Szaday Pável Katalin

2020-08-07 09 óra

2020-07-31 09 óra

2020-07-24 09 óra

2020-07-17 09 óra

2020-07-10 09 óra

2020-07-03 09 óra

2020-06-26 09 óra

2020-06-19 09 óra

2020-06-12 09 óra

2020-06-05 09 óra

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Jelölés Gábor Dénes Díjra

A Gábor Dénes Díj a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon, amelyet  a NOVOFER Alapítvány felhívására a hazai és határon túli magyar nemzetiségű  kutató-fejlesztő szakemberek  nyerhetnek el.

A felterjesztések leadási határideje: 2020. október 10.

Gábor Dénes-díjat 2020 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában a Parlamentben adják át meghívott állami vezetők közreműködésével. A részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ internetes címen érhető el letölthető formátumban.

Felhívás a kattintás után.

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Irodalmi játékra hívjuk hallgatóinkat. Légrádi Gergely új regénye megmutatja: ha a múlton töprengünk vagy a jövőtől rettegünk, elveszítjük a jelen pillanatait. – Az életet kezdők és újrakezdők regénye a Jaffa kiadónál jelent meg.

A helyes válast beküldők között a szerő  Nélkülem-Nélküled című új regényét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán