A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Hirth Ildikó

Dolgoztam rádióban mint riporter, szerkesztettem élő reggeli műsort s készítettem színészportrékat. 24 évesen Örkény István: Rózsakiállítás c. művéből dramaturgként hangjátékot írtam. Elvégeztem a MÚOSZ újságíró iskoláját, voltam szerkesztő, újságíró az írott sajtóban és riporter a Televízió Ablak c. műsorában. Aztán szinkronrendező lettem.

Majd két évtizedes "munkásságom" alatt úgy négyezer ötszáz- ötezer filmet rendeztem. Szinte mindenkivel dolgoztam, aki a hangját kölcsönözte egy-egy színésznek, vagy figurának, aki az utóbbi húsz évben szinkronizált, dolgozott az üvegfal egyik vagy másik oldalán.

Tanítok beszédtechnikát, hangképzést kommunikációt... és még mindig "barátom" a film, a jó film és minden, ami a hátterében van.

 

• Snitt • Péntek 14:00-15:00 • 2 hetente

2019-07-19 14 óra

2019-07-05 14 óra

2019-06-21 14 óra

2019-06-14 14 óra

2019-06-07 14 óra

2019-05-24 14 óra

2019-04-26 14 óra Bács Ferenc emlékére. 

Nagyon fiatal voltam, mikor az akkor még összesen két tévécsatorna egyikén elindult egy sorozat, Klinika volt a címe. Szinte mindenki nézte, aki nem, az is tudott róla, ma azt mondanánk, "képben volt". Ismerte a történetet, a szereplőket és persze a magyar hangokat is. A főszereplő sármos doktor egy szintén sármos színész, Bács Ferenc hangján szólalt meg.

Évek teltek el, mígnem folytatása érkezett a sorozatnak, több is, és az élet úgy hozta, hogy én lehettem a szerencsés, aki a szinkronját rendeztem. 
Persze, dolgoztunk már együtt Ferivel addig is, /persze azután is/de a rendszeres munkában az ember kicsit jobban megismeri a másikat. 

Kiváló ember, tehetséges, sármos színész, gyönyörű orgánummal, megbízhatósággal, szakmai alázattal, humorral. 
Sok filmben, sok karakternek bújt a bőrébe, hiszen a szinkron messze nem csak technika, annál sokkal több. 

Írhatnék színházi előadásairól, filmszerepeiről is..., én inkább mégis a személyes emlékeket választom. 
Megismertem az embert, a művészt, a kollégát... Örülök, hogy ismerhettem. Így, múlt időben. Mert elment.
Bács Feri, találj helyet abban az égi társulatban. Megtiszteltetés volt ismerni és dolgozni Veled. 

2019-04-12 14 óra A szinkronizálás folyamatáról és ezzel összekapcsolva a szinkron történetéről lesz szó....

2019-03-29 14 óra A mai "Snitt" - ben:

Negyven éve mutatták be a Hairt. Igazi klasszikus, így mi mást is ajánlhatnék Önöknek a "régi" filmek közül. Témája ma is elgondolkodtató, zenéje pedig minden korosztálynak ismert...
Hogy így van e, arról kérdezem vendégeimet, Pénzes Biankát és Málovics Lilit. Mindketten filmrajongók, sűrűn járnak moziba, és nem utolsó sorban színinövendékek.
Így aztán arról is beszélgetünk majd, mi alapján választanak az óriási kínálatból.

2019-03-01 14 óra Oscar díj körül forog a gondolatom és a mai műsorban mindenféle kulisszatitkokat, érdekes adatokat fogok Önökkel megosztani. És bár a műsor általában arról szól, hogy egy klasszikus és egy új filmet ajánlok önöknek, ezen a héten annyi változás lesz, hogy ugye az Oscar díjak kapcsán régi klasszikus alkotást is figyelmükbe ajánlok. Megtelt a Kodak Színház és átadták a Filmművészeti és filmtudományi Akadémia díjait, azaz az Oscart. ezt a díjat egyébként 1929 óta adják oda a szakma legjobb legelismertebb alkotóinak színésznő. rendező. operatőr. vágó amerikaiaknak és más kontinensről érkezőknek nagy játék filmeknek, rövidfilmek, meg dokumentumfilmek. 2002 előtt Los angelesben néha New York ban rendezték meg, 2002 után indult el az, hogy Hollywoodban a Kodak színházban volt az Oscar díjátadó.  Ezért aztán most a 2018 ban lévő legsikeresebb vagy legjobb filmek alkotói kapták a Oscar díjat az első Oscar díj átadásnál még csak 15 díjazott volt...

2019-02-15 14 óra A "Snitt"-ben párkapcsolati témákat boncolgatunk.
Beszélgetünk a szerelemről, a szerető viszonyról, a hűségről, a megcsalásról.
Mindezt tesszük egyrészt egy frissen bemutatott magyar vígjáték kapcsán. Dobó Kata első filmje, a Kölcsönlakás szórakoztató formában mutatja meg a helyzet adta zűrzavart.
Az 1983-as, szintén magyar alkotás, a "Szeretők" pedig az e heti klasszikus ajánlatom.
A műsor vendége Gellén Kata, akit kaszkadőrként és akció rendezőként ismernek, azonban most, mint pszichoterapeuta /életének másik, jelentős területe/ beszél efféle tapasztalatairól.

2019-02-01 14 óra Január 31-én kezdik vetíteni a magyar mozik "A két királynő" című angol történelmi drámát, ami Stuart Mária és I. Erzsébet rivalizálását mutatja be. A filmről, a színészi alakításokról, a díjakra való jelölelésekről beszélgetünk.

A klasszikusok közül az 1957-ben készült, "A vád tanúja"-t ajánlom, Billy Wilder rendezésében, Marlene Dietrich főszereplésével.

2019-01-04 14 óra

2018-12-21 14 óra A péntek délutáni "Snitt"-ben kicsit áttekintjük azokat a filmeket, amikről az év folyamán beszélgettem vendégeimmel. Hiszen a klasszikusoktól az idén megjelent alkotásokig sok olyan van, amit az ünnepek alatt érdemes meg- vagy újranézni.
Persze ajánlok, kifejezetten a Karácsonyhoz kapcsolódó filmeket felnőttek és gyerekek számára egyaránt, és olyan családi mozit is, ami a közösen eltöltött időt teszi emlékezetessé.

2018-12-07 14 óra A mai "Snitt"-ben tulajdonképpen három filmet is ajánlok.
Azért hármat, mert a frissen bemutatott magyar film, a BÚÉK tulajdonképpen egy 2016-os olasz alkotás, a Teljesen idegenek magyar remake-je. Goda Krisztina vígjátéka természetesen önmagában is jó mozi, de mégis beszélnünk kell arról a sikerfilmről, aminek talajáról született.
Mint mindig, jöjjön egy klasszikus is, ami már több, mint 75 éve készült, de érdemes újra nézni, a Casablanca.

2018-11-23 14 óra A csütörtök esti "Snitt"-ben a bepillantunk a kulisszák mögé. Mikor a filmet nézzük természetesnek tűnik a smink, a maszk, a sebesülés nyoma, az öregítés vagy éppen a fiatalítás.

Nekünk, nézőknek a látvány a fontos... pedig rengeteg munkára, figyelemre, tudásra és tehetségre van szükség ahhoz, hogy mindez hiteles legyen.

Beszélgetőtársammal, ezekről a folyamatról és a "varázslatról" kérdezzük Papp Etelka sminkmestert.

Klasszikus filmünk a Philapelphia, 2017-ből pedig a Fegyvertelen katona.

( A 2018.02.15-i műsor ismétlése )

2018-11-09 14 óra A péntek délutáni "Snitt"-ben Bordán Irénnel beszélgetek.
A 70-és években -színházi szerepei mellett- rengeteget forgatott. Vonzó külseje, különleges, érzéki hangja, és persze finom, tehetséges játéka a kamera elé vonzotta. Szerette a film, szerették a rendezők.
Csak néhány film, ami a névéhez kötődik: Kísértet Lublón, Talpuk alatt fütyül a szél, Ménesgazda..., de játszott a Mephistoban is.
Sikerei csúcsán Amerikába költözött, ahol inkább feleség, családanya lett, de kitanulta a természetgyógyászatot is.
Aztán az új évezredben visszatért Magyarországra.
Kalandos életéről, pályájáról, többek között a filmekhez való mai viszonyáról kérdezem.

2018-10-26 14 óra Mai vendége: Kovács Claudia operatőr a Megszállottak c. film operatőre.

2018-10-12 14 óra A ma esti "Snitt" vendége Gellén Kata kaszkadőr lesz.

25 éve hivatása ez a munka.
Számos "A" kategóriás filmben forgatott világsztárokkal, de szerepel színpadon is.
Munkájáról beszélgetünk, arról, hogy egy törékeny nő miként éli meg a veszélyt, és a sok sérülés ellenére miért is folytatja újra és újra.

A két film, amit ajánlok:
A klasszikus "Ben Hur" és a nemrég bemutatott "A bosszú".

( A 2018.05.24-i adás ismétlése )

2018-09-28 14 óra Október 1. a zene világnapja.

Fiatal vendégeimmel korosztályuk filmnézési szokásairól fogunk beszélgetni. Arról, hogy hogy választanak filmet, mennyire fontos számukra a minőség. "Csak" szórakozni szeretnének vagy vannak szempontjaik, amik alapján keresgélnek.

Mivel mindketten művésznek készülnek, figyelik e más szemmel, tanulnak e az alkotásokból. Feltűnik e számukra olyan apróság, ami felett más esetleg elsikkad.

S, hogy kapcsolódik mindez a zenéhez?

Egyik vendégem Katona Dániel, a Vienna Konservatorium jazz-gitár szakos hallgatója, másikuk Somody Ferenc Balázs színinövendék.

Velük beszélgetek arról, hogy varázsolja el őket a zene egy-egy jó film kapcsán.

2018-09-14 14 óra Téma: szinkronszakma, 2 éve díjazzák a szinronszakma dolgozóit, maga a műfaj 80 éves Vendégek, Andresz Kati szinésznő és Orosz ildikó szinkronrendező, akik díjat nyertek.

2018-08-29 20 óra A mai "Snitt" vendége Korcsmáros András lesz. Foglalkozását illetően színpadi- és filmszínész, rendező, író, magyar hang... Mindemellett a filmek értője, a filmzenék szerelmese.
Beszélgetésünk apropója a Mission: Impossible legújabb, 2018-as "részének" megjelenése, de tulajdonképpen sorba vesszük a teljes sorozatot. András végigvezet a hat epizód kapcsolódásán, fejlődésén. Azon, hogy mennyit- és miben változott maga az alkotói munka, mi a titka az újabb és újabb sikernek.

2018-08-01 20 óra Sok arc és karakter mögött egyetlen, színes, ismerősen csengő hang.

A "Snitt" vendége Mezei Kitty színésznő lesz.

Mesél arról, hogy kezdődött a már több, mint két évtizede tartó pályája. Sok száz szerepe közül van e, ami közelebb áll a szívéhez, mint mások. Mi az, amit mindig ugyanúgy és amit másképp csinál egy-egy karakter megformálásakor. Hogyan játszik hangjával rajz- és animációs filmekben, mit tesz, amikor idősebb vagy fiatalabb hangon kell megszólalnia.
Van e különbség, mikor mozifilmet, sorozatot vagy éppen reality showt szinkronizál.
Mit tesz, ha a hétköznapi életben felismerik a hangja alapján...

2018-07-04 20 óra Rádió Bézsben, Hirth Ildikó szinkronrendezővel beszélget Guru a motorozasról Kelemen Mária és Guraly Laszló.

2018-06-20 20 óra A mai vendégem a "Snitt"-ben Gajdos Viktória lesz.

Bölcsésznek tanult, magyar nyelv- és beszédtudomány szakon végzett.
Mindig is szerelme volt a film, a színház. Hivatása, hogy a jó, minőségi film szeretetét plántálja egy nem könnyű, de nyitott korcsoport fejébe. Egy művészeti iskolában tanít kamaszokat. Színészetet "gyakorolnak". Figyelnek a játékra, a háttérmunkára, elemeznek, választanak, akár összehasonítanak.
Mai műsoromban arról kérdezem, milyen filmet néz szívesen ez a korosztály és miért. Hogy mennyire formálható az ízlésük.
Mindezt klasszikus és friss filmek ajánlásával tesszük.

( A 2018.06.06-i adás ismétlése )


2018-06-06 20 óra A mai vendégem a "Snitt"-ben Gajdos Viktória lesz.

Bölcsésznek tanult, magyar nyelv- és beszédtudomány szakon végzett.
Mindig is szerelme volt a film, a színház. Hivatása, hogy a jó, minőségi film szeretetét plántálja egy nem könnyű, de nyitott korcsoport fejébe. Egy művészeti iskolában tanít kamaszokat. Színészetet "gyakorolnak". Figyelnek a játékra, a háttérmunkára, elemeznek, választanak, akár összehasonítanak.
Mai műsoromban arról kérdezem, milyen filmet néz szívesen ez a korosztály és miért. Hogy mennyire formálható az ízlésük.
Mindezt klasszikus és friss filmek ajánlásával tesszük.

2018-05-24 21 óra A ma esti "Snitt" vendége Gellén Kata kaszkadőr lesz.
25 éve hivatása ez a munka.
Számos "A" kategóriás filmben forgatott világsztárokkal, de szerepel színpadon is.
Munkájáról beszélgetünk, arról, hogy egy törékeny nő miként éli meg a veszélyt, és a sok sérülés ellenére miért is folytatja újra és újra.

A két film, amit ajánlok:
A klasszikus "Ben Hur" és a nemrég bemutatott "A bosszú".

2018-05-10 21 óra A klasszikus film, amit ma ajánlok, az 1972-ben bemutatott: A pillangók szabadok.

Míg a másik egy egészen friss, 2018. áprilisában debütált: Éjjeli napfény.

2018-04-19 21 óra A téma: színdarabból film, filmből színdarab.
A klasszikus ajánlat a Furcsa pár, az új mozi a Vörös veréb
A vendég, Szitás Barbara rendező-színész.

2018-04-12 21 óra Régi és új film bemutaása testi lelki ptoblémák taglálása. Vendégek: Csányi Zita - szinkron dramaturg, a másik vendég, színésznő, egyetemi oktató, kommunikációs tréner. 

2018-03-15 21 óra Mivel hosszú hétvége jön, így talán több idejük lesz, hogy néhány jó film segítségével kikapcsolódjanak.

Ma is két alkotást ajánlunk:
Az egyik a "Három óriásplakát Ebbing határában", a másik a "Király beszéde".
Ez utóbbi magyar szövegét mai vendégem, Vajda Evelin írta. Mint, ahogy sok száz másikét is. Az ő segítségével pillanthatnak be egy szinkron-dramaturg munkájába.

2018-03-01 21 óra A filmek nagy részében - így vagy úgy - jelen van egy párkapcsolati szál. Aztán persze alkotások ezrei szólnak a szerelemről, a társkeresésről, a féltékenységről, az egymásra találásról vagy éppen a válásról. Életen át tartó szerelmekről vagy rövid fellángolásokról.

A ma esti "Snittben" egy klasszikus film, A szerelmünk lapjai, és egy néhány héttel ezelőtt bemutatott alkotás, A szabadság ötven árnyalata "segítségével járjuk körül" ezt a témát beszélgetőtársammal, Tóth Mátéval és a műsor vendégével, Kelemen Mária párkapcsolati coach-csal.

2018-02-15 21 óra A csütörtök esti "Snitt"-ben a bepillantunk a kulisszák mögé. Mikor a filmet nézzük természetesnek tűnik a smink, a maszk, a sebesülés nyoma, az öregítés vagy éppen a fiatalítás.

Nekünk, nézőknek a látvány a fontos... pedig rengeteg munkára, figyelemre, tudásra és tehetségre van szükség ahhoz, hogy mindez hiteles legyen.

Beszélgetőtársammal, ezekről a folyamatról és a "varázslatról" kérdezzük Papp Etelka sminkmestert.

Klasszikus filmünk a Philapelphia, 2017-ből pedig a Fegyvertelen katona.

2018-01-18 21 óra A "Snitt"-ben egy klasszikus, jól ismert és egy új, magyar filmről beszélgetünk.

Az előbbi "A remény rabjai", míg a másik, Enyedi Ildikó alkotása, a Testről és lélekről.
A beszélgetésben társam Tóth Máté lesz, aki túl azon, hogy szereti, érti is a filmet. Ő az, akit ha megkérek, hogy ajánljon nekem valamit, csak annyit kérdez: vígjátékot, életrajzit, romantikusat vagy spirituálisat, scifit vagy történelmit... Rendezővel és szereplővel, magyar hanggal és tartalommal...
Tartsanak velünk este 9 és 10 óra között
.

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Hallgatónktól

Kedves Bézs, és Ti mind, akik Nekünk Bézseltek!

Messziről kezdem, de nem lesz hosszú! Szeretem a szép ruhákat, kiegészítőket, mindig is szerettem öltözni, de nem szeretem a harsány színeket! A visszafogott, finom, halvány, minőségi öltözködést kedvelem, és a bézs színeket. Ugye már itt is vagyunk!

Amikor megtudtam hat évvel ezelőtt, hogy a színem, a bézs már egy rádió neve is, azt gondoltam, ez valami reklámfogás csak. De aztán megnéztem, hogy milyen nevek, és műsorok fémjelzik a rádió működését. Hallottam, hogy Fodor János, a kezdeményező, hogy ott vannak mellette azok a nevek is, akikért érdemes „kinyitni” a rádiót, és tudtam, ez bizony jó lesz!

És igen, nagyon jó lett! Szeretem, hogy egyre szélesebb profillal megy, hogy a nagy nevek mellett, jöttek a fiatalok is, hogy frissült a tartalom, szinte egész nap itt szól mellettem a Bézs.

Elegem volt, és van már a máshol a mennyiségében is az egeket ostromló politikai műsorokból, az állandó ekézéstől, a vad hangulatú párbeszédekből, a folytonos „a valamire” való utalgatásokból, olyan rádióra vágytam, ahol, ahogyan az ars poetica-jában is ott van, minőségi, lágy hangok szerepelnek, ahol elfelejtem, hogy kint dühöng a vad világ, ahol nem kell gyomorgörccsel hallgatnom a műsorokat.

Ez a rádió pont ilyen, ezért szeretem. Már hat éve ennek, és kívánom, és remélem, hogy így is marad!

Nagyon sok örömteli, boldog születésnapot kívánok!

Egy hűséges hallgatójuk, Éva

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán