A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

Új műsorok szeptembertől

Szeptembertől ismét új műsorok indulnak a rádiónkban. Régi ismerősökkel és új műsorvezetőkkel, akik közül többen eddig inkább mikrofon másik oldalán ültek. Izgalmas szezon lesz, hallgassanak minket élőben vagy keressék vissza az adásokat az archívumunkból.

Lojzi azaz Németh Alajos  zeneszerző, dalszövegíró, hangmérnökproducer zenei műsora keddenként 4 és 5 között jelentkezik, ismétlés szerdán korán reggel és vasárnap este 7 után.

Szentpéteri Nagy Richárd irodalmi műsora az  "Ekdótisz" kéthetente jelentkezik. Minden alkalommal két könyvet mutat be: a stúdióba meghívott vendég egy könyvét, valamint egy általa választott művet. Szerdán 4 és 5 között, ismétlés csütörtök éjjel és vasárnap 6  és 7 között.

Lábjegyzet, kiegészítő mondatok a kultúráról. Vlasics Sarolta műsorában kimondja a sejtéseket, mélyebben fogalmaz az első ráérzésnél, segít az eligazodásban, bemutatja, ami fontos a kultúrában. Minden héten csütörtökön 4 és 5 között, ismétlés pénteken korán reggel és vasárnap 10-től.

Miért itt? – teszi fel a kérdést Ungár Anikó. Arra kíváncsi, kik választják otthonuknak Magyarországot? A nagy földgolyó összes országából miért pont itt, velünk osztják meg életüket? A kérdésekre kéthetenként péntek délután 4 és 5 között keresi a választ, a műsor ismétlése vasárnap este 8 és 9 között illetve a következő hétfőn hajnalban.

Sütő Enikő  kis kihagyás után ismét műsort vezet a Rádi Bézsben. Műsorának címe Boldogság Minisztérium. És mivel a boldogság- szerencsére- nem államigazgatási hatáskör-bátran kereshetjuk rádióműsorban olyan kèrdésekre a választ, melyek megoldàsként szolgálhatnak testi, lelki jóllétünk kiteljesedéséhez. Kéthetenként pénteken 4 és 5 között, ismétlés vasárnap 8-tól.

Filmszerész címmel vasárnap reggel 9 és 10 között új filmes műsor jelentkezik. Készítői Kovács Gellért és Urbán Szabolcs.

 
Műsorelőzetes  a kattintás után: szeptember 28- október 4

Boros Lajos:  Boros a Bézsben
Hétfőn 09.00-10.00, ismétlés kedden 07.00-08.00 és vasárnap 09.00-10.00

Hétfőn reggel kilenckor Boros Lajos vendége volt a Bézsben: BIGA(Heincz Gábor)
A zenekészítés művészete a téma, meg ami a vetélkedőkben érdekes.
( A 2019.09.30-i adás ismétlése )

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Hogy ne csigázzam a hallgatók kíváncsiságát, vágjunk a közepébe. Vendégeink a Rádió Bézs Lila tinta című műsorában:
10 órától: ÖNKÉP – Önismeret másképp. Cél, hogy nem a megszokott módon segítsenek akár neked is abban, hogy megismerd önmagad. Hogy hogyan? Erre válaszolnak majd vendégeink, a módszer szakértői, Molnár Marinette, az ÖNKÉP alapítója és Legerszki Krisztina. Mindketten a színészi pályát választották elsőre, ez közös bennük, de aztán különböző életutat jártak be, míg, most ismét egymásra találtak az önismereti csoportban. Azért azt muszáj megjegyezni, hogy Legerszki Krisztinát sokan jól ismerhetik, hiszen 11 és fél évig a Jóban Rosszban című sorozatban Pongrácz Barbarát alakította.
11-től Heller Tamással színművésszel beszélgetünk, aki a kabarészínészetet önálló szakmának tekinti, és nyugodtan hihetünk neki, hiszen több évtizede műveli ezt a esterséget. A pályafutása szinte töretlen, és most is tele van energiával, tervekkel.
( A 2020.07.20-i adás ismétlése)

Kiss Katallin: Mit főzzek?
Hétfőn 12.00-13.00, ismétlés szerda 02.00-03.00

Beköszöntött az indián nyár, a vénasszonyok nyara. A halak és vadak időszaka következik. Juhász János mesterszakács mondja el recept ajánlatait hallgatóinknak. Elsőre finom pörköltet készítünk szarvas combból, majd egyben sült húst ajánlunk négyféle mártással és körítésekkel.
Mit jelent a hal szálkátlanítása: filézése és irdalása? …és hogyan lehet otthon is megvalósítani? Milyen önteteteket készíthetünk a halakhoz? Miközben a mesterszakács receptjeit hallgatjuk Koncz Zsuzsa, Bródy János, Máté Péter dalait hallgathatjuk. Halak és vadak lényeges tulajdonsága, hogy gyakorlatilag zsírmentesek, és ha a köretekben is zöldségeket készítünk magas szénhidrát tartalmú köretek helyett, akkor már rajta vagyunk az egészséges ételek útvonalán, anélkül, hogy fogyókúrázni kellene.

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00,  és vasárnap 13.00-15.00

Marton Éva: Fekete – Fehér
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 04.00-05.00 és szerda 08.00-09.00

Tíz évvel ezelőtt, akkor még Bohócok a Láthatáron néven hozta létre sok év amerikai kint-lét, színházi tapasztalat és munka után független társulatát. Egyedi volt az akkori színházi, közösségi szcénában. A kezdeti évek gyerekeknek készült „bohóc-előadások” voltak. Több volt, mint egy hagyományos előadás, közösségépítés, vitaszínház, önismereti játék.
Majd készültek az iskolásoknak szóló érzékeny és tabu témát bemutató drámapedagógiai előadások.
Ma a Láthatáron néven megújult társulat kibővítette előadásait, az általános és középiskolásoknak szóló színházi nevelési előadások mellett felnőtteknek szólók is vannak. De a cél mindegyikben közös: ..” hozzájáruljunk társadalmunk szolidárisabbá és toleránsabbá tételéhez, hogy felszabadult, elmélyült, gondolatébresztő és szemléletformáló párbeszédet folytassunk olyan témakörökben, amelyeket társadalmilag sokszor tabuként, bizonyos rétegek problémájaként vagy családi magánügyként kezelünk.” És mindig vannak ügyek, amik mellé odaáll.
Többször beszélgettünk már, mindig kíváncsi vagyok rá.
Feuer Yvette színész, drámapedagógus, színházi alkotóval, a Láthatáron csoport vezetőjével beszélgetek. Feketén-fehéren.

 

Hullan Zsuzsa: Anyám lánya-lányom anyja
Hétfőn 19.00-20.00, ismétlés kedd 08.00-09.00 és szombat 17.00-18.00

Varázslatos, úgy, ahogy van. Boldogság volt vele beszélgetni. Folytatjuk a beszélgetést Ungár Anikóval hétfő este hétkor. Üljenek le mellénk!  

Varjú Tamás: Koktél
Szerdán  09.00-10.00

A Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

 

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Jelölés Gábor Dénes Díjra

A Gábor Dénes Díj a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon, amelyet  a NOVOFER Alapítvány felhívására a hazai és határon túli magyar nemzetiségű  kutató-fejlesztő szakemberek  nyerhetnek el.

A felterjesztések leadási határideje: 2020. október 10.

Gábor Dénes-díjat 2020 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában a Parlamentben adják át meghívott állami vezetők közreműködésével. A részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ internetes címen érhető el letölthető formátumban.

Felhívás a kattintás után.

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Irodalmi játékra hívjuk hallgatóinkat. Légrádi Gergely új regénye megmutatja: ha a múlton töprengünk vagy a jövőtől rettegünk, elveszítjük a jelen pillanatait. – Az életet kezdők és újrakezdők regénye a Jaffa kiadónál jelent meg.

A helyes válast beküldők között a szerő  Nélkülem-Nélküled című új regényét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán