A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

2021-ben ismét sok új műsor indul és sok régi-új műsorvezető ül a Bézs mikrofonjai mögé.

Már január 1-én indul az első új műsor, a címe: MERENGŐ.
Mit jelent a zene neked és nekem, mi az, ami felpörget benne és képes megváltoztatni az életünket? Nem tudom pontosan, de néha érdemes hátra dőlni és eltöprengeni ezen- elmélkedik a műsor készítője, aki a legtehetségesebb zenészek közé tartozik: Hrutka Róbert. 
Merengő minden pénteken 19 órától, ismétlés vasárnap reggel 9 órától.

TEHETSÉGEK címmel új műsorral készül Grosschmid Péter, aki ezúttal fiatal tehetségek után kutat majd, hogy bemutathassa ötleteiket, küzdelmeiket és persze sikereiket is. Január közepétől találkozhatunk velük péntekenként 17 órától, és majd az ismétlésekben is.

HELLO LONDON! Ismét a Bézsben Szegvári Katalin, aki interjúalanyait ezúttal Londonban hívja fel telefonon, hogy megtudja milyen az élet a Brexit után. 
Szerdán 13 órától, ismétlés szombaton 15 és 16 óra között.

Számíthatunk majd Beregi Péter jókedvű történeteire, anekdotáira, elvégre műsorának címe is: ÁT(ADOMA).
Csütörtökön 17 órától, ismétlés péntek reggel 8-tól.

Februártól Rangos Katalin válogatott interjúiba is belehallgathatnak és persze sok más újdonságra is számítsanak még.

Hallgassanak minket online, a honlapunkra kattintva vagy akár útközben, telefonos applikációinkon keresztül. Az archívunkban pedig utólag is bármelyik műsorunk elérhető. 

Műsorelőzetes  a kattintás után: 2021 január 18-24

Boros Lajos:  Boros a Bézsben
Hétfőn 09.00-10.00, ismétlés kedden 07.00-08.00 és vasárnap 09.00-10.00

2020. Február harmadikán reggel kilenc és tiz között Boros a Bézsben, avagy a gumipóráz volt adásban, melynek ismétlését hallhatják.

Sztárvendég Szabó Gabi volt, menet közben zenei közhelyek alapján randomtémák: Adj egy csókot! Give a Kiss! Izgatottan várom!

( A 2020.02.03-i adás ismétlése )

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Ezúttal a Lila tinta című műsor egy kora őszi adását ismételjük. Akkor még abban reménykedtünk, hogy a járvány második hulláma talán nem lesz annyira szigorú, hogy hétfőnként ne lehessen élőműsort sugároznunk. Sajnos nem így lett. Most viszont abban reménykedünk, hogy a budapesti Bartók Béla úti fesztivál, az Eleven Tavasz néhány hónap múlva sokszínű, gazda kulturális programjával újra visszatér. Szeptemberben az Eleven Ősz programjáról beszélgettünk, amit az akkori nehézségek ellenére megrendeztek, és utólag bátran mondhatjuk, sikerrel.

De előtte, 10 órától, Bebe, teljes nevén Abebe Dániel énekessel beszélgettünk, aki 15 évig volt a hazai funky zene élcsapata, a Back II Black együttes frontembere,  Amint nagyon sok zenész és énekes, a Covid-19 támadása miatt ő is elvesztette kenyérkeresetének nagy részét, de kétségbeesésé helyett az énekléstől elég távol álló munkát vállalt. Amint hallhatják majd a beszélgetésben, ez azért nem sokáig tartott.

Kiss Katallin: Mit főzzek?
Hétfőn 12.00-13.00, ismétlés szerda 02.00-03.00

Csodás indiai konyha címmel írta meg szakácskönyvét Fülep Zsófia 1990-ben. A diplomata család Dél-Indiában élt és elsajátította az indiai szakácskodás gyakorlatát. Az indiai és magyar étkezési kultúra gyökerei közösek: a paraszti munka által igényelt tömegek létfenntartási igényeihez igazodik. A szegénységben energiára van szüksége a szervezetnek, amelyet a húsban és a szénhidrátban találhat meg. Az indiai konyha különlegessége a fűszerekben rejlik. A szegénység jellemzője a hústalan étkezés, amelyet fűszerekkel tesznek vonzóvá. Az indiai történetek és receptek közben indiai zenét hallgathatunk: a Hotel Merigold filmzenéjét,  George Harrison és Ravi Shankar dallamait és indiai meditációs zenét fuvolára.

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00,  és vasárnap 13.00-15.00

Magad, uram, ha szolgád nincsen! - mondogatjuk néha olyan helyzetekben, amikor nincs külső segítségünk valamiféle szellemi vagy anyagi jav híján. De vajon ez annyira negatív lenne? Van a szerkesztőknek egy teljesen háttérbe szorított, nem kedvelt, nyögvenyelősen elővett témája, amiről nem szívesen beszélnek, nem is nagyon férfias, de hát mit tegyünk, ha a téli, karanténos uborkaszezonban nem telik másra? Hát akkor legyen mondjuk a házi kaja - pia, hiszen erről alig esik említés a Retró - ban, a hevenyészett statisztikák szerint az elmúlt adások alig száz százalékában volt felfedezhető ezekre utaló sajátélmény.

 Mert bizony itt a „ magad uram…” igenis kívánt és vágyott mondás, a „házi” a legmagasabb minőséget jelző minősítés, különösen, hogy a pár évtizeddel ezelőtti fiatalkorunk időszakának étel - ital termése hemzsegett a saját készítésű alapanyagoktól, az otthonitól, a vidékitől, a falusitól, a jófélétől, a csakmagunknakkészítettől, mert nem volt még hipermarket, futószalag, ipari méretű gyártás, vagy ha volt, nem szerettük. Mert hogyan vehette fel bármi a versenyt a házi kolbásszal, a saját receptes hurkával, a disznósajttal, a füstölt májassal, a tejes töpörtyűvel, amit órákig kavargattunk a nagy fakanállal, az abált szalonnával, a házi sós zsírral, a frissen sült vérrel, a savanyú májjal, a bőrkével, mi lehetett jobb a nagymama tyúkhúslevesénél, amihez a szerencsétlen állat még nemrég ott kapirgált az ólban és a nagypapa frissen húzta ki a kertből a zöldségeket, ott készült a szemünk előtt a csigatészta,a cérnametélt, a szomszéd néni hozta a házi túrót, tejfölt, a tojást minden reggel összeszedték, nem volt tartósítás, legfeljebb sózás, és rendszeres volt a befőzés, készültek a házi lekvárok, a málnaszörp, a főzött paradicsomlé, a birsalmasajt, a befőtt, a kompót, a mézet a szomszéd pergette, köpült vajat szerzett a kolléganő, a tarkabab, a lencse a piaci kofától jött, de még a boltban is magunk daráltuk a mákot, a kávét, kalapáccsal törtük fel a diót, a barackmagot ( ügyesen elkerülve a ciánosát , a kajszi volt hozzá jó, nem a rózsa ), elvermelődött a krumpli, a téli zöldség, kiirthatatlan volt a hátsó kertből a torma, izzadásig rágta a férfiember  a macskapöcse paprikát, az őrölt bíborszínű édesnemes egyenesen Kalocsáról érkezett, és tele lett a spájz a titkos receptúrás savanyúságokkal, dicsekedtünk a modernnek számító új összetevőkkel, a karfiolrózsákkal, a patisszonnal, a gyöngyhagymával és persze minden nap adtunk és kaptunk kóstolót valamiből és a legnagyobb flamóban is előkerült valahonnan egy vájdlingnyi krumplis pogácsa.

 És itt a teremtés koronája is tevékenyen kivette a részét a jóból, hiszen versenyre keltek egymással a kisüstik, a vegyes, a törköly,ünnepek táján a házi tojáslikőrök, a csokiflipek, a kéz alól vett nem pasztőrözött családi sörök, a házi borok, a bólék, a krampampulik, a puncsok, és a férjek privilégiuma volt a hús beszerzése, elengedhetetlen volt a saját, különbejáratú hentes, mert protekció kellett a pacalhoz, a veséhez, a velőhöz, a kakastökéhez, a borjúlábhoz, a bélszínhez, a körömhöz, a csülökhöz, a fehérpecsenyéhez, a fülhöz, a farokhoz, a libamájhoz, és az ismerős még ki is klopfolta, felvágta, kicsontozta, és „ úgy „ darálta le. És a vasárnapi reggeli után ki más pucolta volna a konyhaasztalra terített újságpapíron a zöldséget, mint a precíz férfiember, közben még egy - egy  stampli konyak is elfért, amíg a velőscsontot előkészítettük és az ebéd végén, letudva a kötelező rétest, krémest, minyont, madártejet, a felvert tejszínhabos kávét és a „csapatás” unikumot, jóleső sóhajjal lehetett egy leheletnyit hunyni a fotelben a meccs előtt, amíg az a kis mosogatás lement közben.

Valljuk be, most, amikor minden konyhakész, instant, mirelit, dobozos, konzerv, tartós, ilyenolyanmentes, ipari, félkész, sűrített, porított, nagy kiszerelésű, zacskós, darabolt, szuvidált, konfitált, ízű, jellegű, szerű, hasonlító, pótló, helyettesítő, kétperces, eldobható, akkor hogyne lenne fékevesztett vágyakozás ifjúságunk már igazából soha nem rekonstruálható íz-  és társasági élményei iránt?

Mivel a szerkesztők továbbra is otthonról jelentkeznek, előre is elnézést kérnek, ha menetközben lesz egy kis szürcsölés, csámcsogás, csócsálás, kóstolgatás, csettintés, cuppantás, kanálzörgés, mert már szükség van az emlékezet serkentéséhez házi segítségre is. Legyen a Kedves Hallgatónak is a keze ügyében egy kis ezaz, sós, édes, leöblítő, leöblítenivaló, csapató a két óra alatt!

Tehát január 18 - án, hétfőn 13 - 15 óra között újra jön a Retr(i)ó !

Liszkai Ágnes: Je ’taime 
Hétfőn 15.00-16.00, ismétlés szerda 23.00-24.00 és szombat 09.00-10.00

Je t’aime, moi non plus. A mondat első felét mindenki érti, hiszen talán épp az igazi, első szerelem idején már megtanuljuk a világ legszebb nyelvén, az emberiség legszebb szavát: Szeretlek. Én feltételezem, hogy szeretnek, ezért kicsit tovább gondolva azt mondom: Én (sem), azaz én is szeret(l)ek, legyen ez egy ember, egy macska, egy croissant, egy kávé, a párizsi metró, a Szajna part, egy pohár vörösbor.... vagy a francia chanson (sanzon).

15 órától Liszkai Ági francia zenei válogatása, mert szeretem.

Marton Éva: Fekete –Fehér
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 04.00-05.00 és szerda 08.00-09.00

Talán a legnehezebb mindig a január: hosszú, kilátástalan, sötét és hideg. A napok egyre hosszabbak, de még messzeségben az örök tavasz. Maradnak a filmek, jó könyvek, fejben-utazás, sok-sok beszélgetés a barátokkal.

Korniss Péter albumai, fotói, képei hol visszarepítenek a sosem ismert múltba, hol nagyon ismerős közegekben mutat meg valami mást, valamit máshonnan.

Hatalmas életmű, fantasztikus pálya, sok tízezer kép, amelynek nagy részét a Szépművészeti Múzeumnak ajándékozta.

Az év végén beszélgettünk Korniss Péter fotóművésszel.

(A beszélgetés a december 14. adás ismétlése)

Kerényi Péter: Szabad egy fordulóra?
Hétfőn 17.00-19.00, ismétlés szombat 00.00-02.00

Bár megint egy tavaly januári adást hozok elő „műsorkamrámból”, de jól megnéztem a szavatosságát, 2021-ben is fogyasztható.  Azért akad néhány változás és érdekesség, hiszen eltelt egy esztendő. Most január második felében 80 éves Placido Domingo, 75.. születésnapját ünnepli Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar világhírű karmestere és Várszegi Asztrik nyugalmazott főapát, akivel annak idején együtt készültünk vizsgákra, ugyanis számomra egyáltalán nem mellékesen öt évig évfolyamtársam volt az ELTE Bölcsészettudományi Karán. Kívánok nekik békés boldog születésnapot, Önöknek pedig jó szórakozást.

Az adásból kiderül, hogy melyik híres költőnk NEM fejtette meg az első magyar keresztrejtvényt? Mit csináltak a kairói múzeumban dolgozó szakik Tutanhamon szakállával felelőtlenül A SAJÁT SZAKÁLLUKRA? Hol és mikor találták meg azt a japán őrmestert, akinek számára nem ért véget a második világháború Minek az emlékére tartják az Australia Dayt, ami a súlyos természeti csapásoktól sújtott kontinensnyi ország legnagyobb ünnepe?

Zenei és hangzó étlapunk ezúttal is izgalmas fogásokat kínál. Hallhatjuk Audrey Hepburnt, Telly Savalast, Demis Roussost, Placido Domingót, éppúgy, mint Ferrari Violettát, Cseh Tamást, Major Tamást, vagy Sztankay Istvánt.
Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Minden hétfőn 17:00-tól 19:00 óráig,  akár mobil alkalmazásunkon, telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 0.00-02.00 és vasárnap 05.00-07.00

Képeslevelezőlap - tavaly még egymilliót küldtünk egymásnak.

Mi mindenre képes egy apró papírdarab...még mindíg (Kőszegfalvyné Pajor Klára, Petercsák Tivadar)

A vállalkozó nő (Molnár Erika)

Sokan szeretnek sokakat - és ez nem titok:A poliamória világa (Szuroveccz Kitti)

Képeslapzene

Bánó András: Violinkulcs
Kedden 19.00-20.00, ismétlés szombaton 13.00-14.00

Ha van Magyarországon zongorista, aki töviről hegyire beleásta magát George Gershwin szerzeményeibe, az Balog József, akinek Rhapsody in Blue címmel jelent meg lemeze a Hungarotonnál, és akivel azt is megvitatjuk, jó-e a Kék rapszódia cím Gershwin legnépszerűbb szerzeményére, vagy éppenséggel ez egy félrefordítás? Természetesen más ismert és kevésbé ismert Gershwin művek is elhangzanak a Violinkulcsban kedd este 7 órakor

(A 2018.18.07-i adás ismétlése)

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden 20.00-22.00, ismétlés  szombat 22.00-24.00 és hétfő 02.00-04.00

Ebben a konstellációban felborul az Univerzum, törvényei nem érvényesek többé. Például egy karcsú nő megnyilvánulása, midőn a testének molekulái ösztönös-tudatos mozdulatgesztusok segítségével játékosan kitölti a levegőt, miközben a szomszéd szobában serceg a toll az itatóspapíron. A Magyar Táncművészek Szövetségének Szakmai Nívódíja - táncművésznő, vagyis Spala Korinna és életének hűséges társa a lovagias Sztankay Ádám. Jógatáltos, táncpedagógus, koreográfus és mellette egy íróember. Szóval az egy kiváló mozgásművész és társa Mister Writer Sztankay aki a tollak, - s e pillanatban épp nem a boák - szakavatott forgatója. Tánc és verbalitás. Táncoló leány, asszony, feleség versus tollforgató férfiember, férj. Érdekes. Hát kérem így együtt lesznek a műsor főszereplői, egyszóval örvendetes, hogy ismét részese lehetek.
Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –
https://www.facebook.com/eklektika.bbz

 

 

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Karácsony

Bézs 2020. 11. 24. Faragó Judit

Karácsony

Röviden:

Nincs karácsony Corvin nélkül. Nincs karácsony.

Hosszabban: Most Corvinnal sincs karácsony. Hiába tették ki az utcára a füzéreket, hiába lett ezüst a szomszédasszony konyhaablaka, hiába áll már a bevásárló központ előtt az irdatlan műfenyő, az idén nincs karácsony. Hiába mennek külföldre az ajándékcsomagok az unokáknak, ők nem jönnek, és a nagyi sem repül.

Budapest, Linz, Amszterdam megint Skype-kapcsolatban ünnepel, mint a születésnapokon, de nem lesz ünnepi vacsora annyi embernek, hogy a kerti asztalt kelljen a nappaliban felállítani.  Nem készül bödönnyi töltött káposzta, 8-10, akármennyi rúd bejgli, ha azt nem a karácsonyfa alatt esszük meg. Ha készül is, legfeljebb a kertkapura lesz akasztva az élelmiszerküldemény. Valljuk be, ez a legjobb indulattal sem nevezhető karácsonynak.

Izgatott ajándékbontogatás már régen nincs. Mióta a gyerekek felnőttek, drága, értelmetlen és többnyire félresikerült a „meglepi”. Unalmas a pulcsi, az ing, a kozmetikum és a díszlámpa-füzér. Unalmas az egészhez jó képet vágni. És ez nekem nem is nagyon hiányzik. Bevallom, még a fényképnézegetés sem.

Nem nevelkedtem karácsonyozó családban, így felnőtt koromban sem vált nélkülözhetetlen ünneppé. Sőt. Mi már régen nem ezért jövünk össze, hanem mert szeretjük egymást – bármikor. Kitüntetetten karácsonykor pedig egyszerűen fárasztó a rengeteg étel előállítása, a romok eltakarítása.  Speciel nyomasztó, hogy nekem külön kell főzni, ezt huszon akárhány éve sem szoktam meg. Persze segítünk egymásnak. Jó azokat látni, akiket csak ilyenkor lehet, jó megismerkedni az új barátokkal, barátnőkkel, az unokákkal. Csak hát éppen karácsonykor nagyon fáradságos ehhez az örömhöz hozzáférni. Az idén nem is lehet.

Nem tudom, ki hogy van vele, azért én biztosan megint beszerzem a gallyakat – szigorúan nem fát -, lemegyek a pincébe a díszekért, megpróbálok a készletből új kombinációt előállítani, aztán várom a vízkeresztet, hogy megszabaduljak a potyogó tűlevelektől. Menüm ünnepi része a bejgli lesz, amit a hozzámtartozó valamilyen mennyiségben mégis előállít, én pedig eszem belőle, noha idegen a diétámtól. De hát egyszer van karácsony évente – hál istennek. Vagy most egyszer se?

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán