A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

2021-ben ismét sok új műsor indul és sok régi-új műsorvezető ül a Bézs mikrofonjai mögé.

Már január 1-én indul az első új műsor, a címe: MERENGŐ.
Mit jelent a zene neked és nekem, mi az, ami felpörget benne és képes megváltoztatni az életünket? Nem tudom pontosan, de néha érdemes hátra dőlni és eltöprengeni ezen- elmélkedik a műsor készítője, aki a legtehetségesebb zenészek közé tartozik: Hrutka Róbert. 
Merengő minden pénteken 19 órától, ismétlés vasárnap reggel 9 órától.

TEHETSÉGEK címmel új műsorral készül Grosschmid Péter, aki ezúttal fiatal tehetségek után kutat majd, hogy bemutathassa ötleteiket, küzdelmeiket és persze sikereiket is. Január közepétől találkozhatunk velük péntekenként 17 órától, és majd az ismétlésekben is.

HELLO LONDON! Ismét a Bézsben Szegvári Katalin, aki interjúalanyait ezúttal Londonban hívja fel telefonon, hogy megtudja milyen az élet a Brexit után. 
Szerdán 13 órától, ismétlés szombaton 15 és 16 óra között.

Számíthatunk majd Beregi Péter jókedvű történeteire, anekdotáira, elvégre műsorának címe is: ÁT(ADOMA).
Csütörtök 17 órától, ismétlés péntek 8-tól.

Februártól Rangos Katalin válogatott interjúiba is belehallgathatnak és persze sok más újdonságra is számítsanak még.

Hallgassanak minket online, a honlapunkra kattintva vagy akár útközben, telefonos applikációinkon keresztül. Az archívunkban pedig utólag is bármelyik műsorunk elérhető. 

Részletes műsorajánló a kattintás után:

2021. február 22 - 28

 

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Módos Péter televíziós szerkesztő, műsorvezető egy ideig a kollégám volt. Nem voltunk összejárós barátok, de sok mindenről hasonlóan gondolkodtunk, és egy valami pedig teljesen azonos volt bennünk: a zene szeretete, és az igyekezet, hogy „azokban” az időkben, amiben lehetett, segítsünk. Módos Péter elment. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy arra még volt idő, hogy megszülessen egy könyv, ami róla, az életéről, a munkájáról szól. A könyv írója, Kabai József a megjelenés után a vendégünk volt a Lila tinta c. műsorunkban, és, őt pedig Koncz Zsuzsa követte, aki pályafutása során oly sokat köszönhetett Péternek. Ezt a műsort  akkor is megismételtük volna, ha történetesen nincs járvány. Így búcsúzunk Módos Pétertől.

A Mit főzzek? c. műsornak 10. alkalommal vendége Juhász János, mesterszakács. Kilenc műsorban jókedvűen főzött, anekdotákat mesélt ifjú szakács korából és okosan tanította az ifjú szakácsokat, valamint a háziasszonyokat, háziférfiakat. Szomorúan készült ez a műsor, mert szerettei a múlt héten temették el a mesterszakácsot, és most mi ezzel az emlékműsorral búcsúzunk Tőle. Felelevenedik a magyaros ételek készítésének, a disznótoros lakomák előkészítésének az emléke, és azok a dalok, amelyeket ő szeretett. A családja és a Dobos. C. József Szakiskola tanárai és diákjai előtt elmondott gyászbeszéddel őrizzük meg emlékét és receptjeit.(Az adás a 2020. június 29-i műsor ismétlése)

Kiss Katallin: Mit főzzek?
Hétfőn 12.00-13.00, ismétlés szerda 02.00-03.00

A Mit főzzek? c. műsornak 10. alkalommal vendége Juhász János, mesterszakács. Kilenc műsorban jókedvűen főzött, anekdotákat mesélt ifjú szakács korából és okosan tanította az ifjú szakácsokat, valamint a háziasszonyokat, háziférfiakat. Szomorúan készült ez a műsor, mert szerettei a múlt héten temették el a mesterszakácsot, és most mi ezzel az emlékműsorral búcsúzunk Tőle. Felelevenedik a magyaros ételek készítésének, a disznótoros lakomák előkészítésének az emléke, és azok a dalok, amelyeket ő szeretett. A családja és a Dobos. C. József Szakiskola tanárai és diákjai előtt elmondott gyászbeszéddel őrizzük meg emlékét és receptjeit.

Retro: Fodor János, Rékai GÁbor, Varjú Tamás
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00,  és vasárnap 13.00-15.00

  Vizuális kultúra és környezet a létező szocializmusban - ez is lehetne nagyzolva a következő közel két óra sodorvonala, de hát ennél remélhetőleg egyszerűbben szoktak emlékeket idézni a szerkesztők a múlt ködébe veszett gyermek -  és ifjúkor világából. Mert ha eltekintünk a nagyon szerencsésektől és a remélhetőleg nem tömeges másik véglettől, azaz ha nem a továbbvitt, megőrzött nagypolgári létformára és nem a mélyszegénységbe élőkre fókuszálunk most, akkor a nagy átlag milyen környezetben élt a legvidámabb barakkban? Ha visszarepülve az időben kinyitjuk a szemünket ébredés után, mit látunk meg, veszünk észre az akkori otthonokban, az utcákon, a munkahelyeken, a gyárakban, az iskolákban, a kultúrházakban, a vendéglőkben, a sportpályákon, a rendelőkben, a boltokban, a mozikban, az üdülőhelyeken? Hagyott - e annak a korszaknak az építészete, lakberendezése, formatervezése, bármilyen fellelhető esztétikája valami maradandót a későbbi korokra? Vagy csak egy lábjegyzet lesz bármiféle kultúrtörténetben, amelynek fizikai valósága úgyis elenyészik inkább előbb, mint  utóbb az idő múlásával?

   Mert jelentenek - e ma, pár évtizeddel később akármilyen esztétikai élményt - túl a személyes nosztalgián – a Kékes tévé, a Sokol rádió, a zeneszekrény, a világrengetőnek tartott elemes bútorok, a műanyag szék, a besüppedős fotel, a kihúzható asztal, a poliészter szőnyeg, a Képcsarnok vállalat reprói, az ágyneműtartós kanapé, a házilag lefestett erkély, az egyenalumínium levélszekrény, a porfogó műanyag szuvenírek, a giccses nippek, a miniüveg gyűjtemény, a beragasztós fényképalbum, a fröccsöntött játékkatonák, a kerek, sárga centrifuga, a Rakéta porszívó, a Szaratov hűtőszekrény, a stelázsi, a hokedli, a kihajtható létra, a szovjet szerszámkészlet, a gázbojler, a Csepel kerékpárok széles választéka ( női és férfi),a Komár moped, a Danubia motor, a Warsawa, a Wartburg, a Velorex, a faros Ikarus, a Zil, a Barkas, a 424 - es, az Il -18-as. Vagy a parkokban a százszor megszögelt, mégis rozsdásra forgácsolódott, hajdan piros padok, a beton pingpongasztalok, a sakktáblás kőasztalok, a libikókák, a mindig elszakadt láncú hinták, a macskaszaros homokozók, a körbehajthatós majdnemfelülős akármik, az évente újabb kopóréteget kapó festett kerítések, a sárga keramitkockák, a szénbedobó ablakszerűségek, a sokaknak akkor az életet jelentő rettenetes egyenpanelrengetegek, a vidéki Kádár - kockaházak, a mindig foghíjas neonreklámok, a mindig leszaggatott hirdetőoszlopok, a szándékosan csicsa nélküli monstrum szobrok, a mindig valamire serkentő üzemi feliratok, a bús étkezdék, a szomorú italboltok és a leomló vakolathegyek?

   Éreztünk - e akkor valamiféle megmagyarázhatatlan elvágyódást, ha kezünkbe került egy Nszk magnó, egy színes filmfelvevő, megláttunk egy Simcát, egy Opel Kapitänt, begördült egy Volvo turistabusz, egy Iveco kamion, a szomszédnak került egy Sony tv, a barátnak egy Parker toll, egy Ronson öngyújtó, kaptunk egy képeslapot Velencéből és néztük az amerikai filmeket? Elképzeltünk - e akkor egy másfajta, nem egyenlátványt itthon is? Vágytunk - valami szebbre, maradandóbbra, érdekesebbre, értékesebbre?

    Minden bizonnyal ki fog derülni ez is a műsor közben, a résztvevők ezúttal is otthonukból jelentkeznek , ahol valószínűleg nem csak ők a régi bútordarabok.

Tehát február 22 - én, hétfőn 13 - 15 óra között újra jön a Retr(i)ó!

Marton Éva: Fekete –Fehér
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 04.00-05.00 és szerda 08.00-09.00

Karanténnapló, legalábbis a felkérés egy karanténnapló írására szólt.
Tavaly márciussal, a karantén kezdetével indul, s egy hónapot rögzít Háy János.

De valójában mi mindent nyit ki egy ilyen – alcíme szerinti „szükségnapló” – a Ne haragudj véletlen volt c. könyv, az otthonlét, a bezártság, a napok monotóniája felerősíti, sűrűvé teszi az emlékeket, az emlékezetet.

Háy János íróval beszélgetünk a naplóról, legutóbbi regényéről, a cégvezetőről, a privát szféra és a közösségi lét érzékeny határairól

Kerényi Péter: Szabad egy fordulóra?
Hétfőn 17.00-19.00, ismétlés szombat 00.00-02.00

Kedves Hallgatóim!

Ismétlő műsoraimat is mindig előzetesen visszahallgatom mielőtt adásba kerülnek. Ezúttal a tavaly február 24-i adást hallhatják majd. Az még nem is jelentene gondot, hogy, akiknek a születésnapját köszöntöm, fiatalítom egy esztendővel.

 Ráadásul nem elég, hogy arról beszélek, hogy szökőév van. Még azt is állítom, hogy a szökőéveket a sportkedvelők többek között arról ismerik meg bizonyossággal, hogy ezekben az években kerül sor a labdarúgó Európa bajnokságra, valamint az olimpiára. Már említem Tokiót - mit sem sejtve – no meg a foci EB egyik házigazdájaként Budapestet. Bár az év elején hallottunk a más országokban terjedő és pusztító vírusról valamiért még próbáltuk azt hinni, hogy ez számunkra csak a hírekben van.

Még hogy 2020 szökőév? Ilyen ólomlábakon vánszorgó esztendőre korábbi életünkből egyáltalán nem emlékszem. Sajnos még mindig van miért szökni. Egyelőre többségünk még csak olthatatlan vágyat érez a régi szabad életünk iránt.

A tavalyi műsor előzetesében, mintha csak megéreztem volna, azt mondom,: Szökjünk együtt egy fordulóra! A helyben járást már az iskolai tornaóráink óta ismerjük. De tudják, hogy milyen a helyben szökés? Próbáljuk ki, szökjünk együtt, tartsanak velem

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 0.00-02.00 és vasárnap 05.00-07.00

Butító okostelefonok? Egy "méregtelenítési" program a gyerekkori mobilfüggőség ellen (Kovács Bori,Baur Eszter)

Emlékmentő. A kazettás- a tekercsesmagnó, a video trónfosztása avagy mit tehetünk 20 - 30 évvel ezelött készült pl. családi felvételeinkkel?

Februárban történt - 25 ill. 30 éve

Mentorprogram. (Kertész Éva, Csákó Ibolya)

Kitört az Etna - tűzhányók már a föld felett (St. Helens) és szunnyadó lávatengerek a föld alatt (Yellowstone park)

Bánó András: Violinkulcs
Kedden 19.00-20.00, ismétlés szombaton 13.00-14.00

A mai adásban a kamarazene irodalom egyik koronájáról, Schumann Zongoraötöséről lesz szó, egy fantasztikus felvétel szolgál majd illusztrációként: Arthur Rubinstein zongorázik, és a Guarneri kvartett játszik. Mácsai János zenetörténész nem osztja azt a nézetet, hogy a mű sokak által gyászindulónak tartott csodálatos lassú tétele valóban gyászinduló lenne. És az is kiderül az adásból, hogy ezt a teljesen kézenfekvő összeállítást (egy zongora játszik egy vonósnégyes mellett) miért csak a 19.század közepétől kezdték alkalmazni a zeneszerzők.

(A 2018-09-18 -i adás ismétlése)

B.Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden 20.00-22.00, ismétlés  szombat 22.00-24.00 és hétfő 02.00-04.00

* in memoriam CHICK COREA

79 éves korában meghalt Chick Corea zongorista, jazzlegenda. Generációjának egyik legsokoldalúbb zenésze volt, kevés muzsikusnak adatik meg, hogy úgy tudjon újra és újra megújulni, ahogyan azt egész életében a 23-szoros Grammy-díjas művész tette. Rá emlékezem, a magam módján. Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz 

https://www.facebook.com/eklektika.bbz

Zoltán Tamás: Karma Kamra
Szerdán 20.00-22.00, ismétlés vasárnap 02.00-04.00

A mai vendégeimmel az örökbefogadásról beszélgetünk. Az első órában Rémán Izabella történetét ismerhetjük meg, aki egy évvel ezelőtt, egyedülálló nőként vállalkozott arra, hogy felneveljen egy kislányt. A második órában egy negyvenéves fiatalember, Feri meséli el az életét. Születésekor lemondott róla az édesanyja, nevelőszülőknél nőtt fel, de néhány évvel ezelőtt elindult, hogy felkutassa a vérszerinti családját... 

 

 

 

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Hallgatónktól

Kedves Bézs, és Ti mind, akik Nekünk Bézseltek!

Messziről kezdem, de nem lesz hosszú! Szeretem a szép ruhákat, kiegészítőket, mindig is szerettem öltözni, de nem szeretem a harsány színeket! A visszafogott, finom, halvány, minőségi öltözködést kedvelem, és a bézs színeket. Ugye már itt is vagyunk!

Amikor megtudtam hat évvel ezelőtt, hogy a színem, a bézs már egy rádió neve is, azt gondoltam, ez valami reklámfogás csak. De aztán megnéztem, hogy milyen nevek, és műsorok fémjelzik a rádió működését. Hallottam, hogy Fodor János, a kezdeményező, hogy ott vannak mellette azok a nevek is, akikért érdemes „kinyitni” a rádiót, és tudtam, ez bizony jó lesz!

És igen, nagyon jó lett! Szeretem, hogy egyre szélesebb profillal megy, hogy a nagy nevek mellett, jöttek a fiatalok is, hogy frissült a tartalom, szinte egész nap itt szól mellettem a Bézs.

Elegem volt, és van már a máshol a mennyiségében is az egeket ostromló politikai műsorokból, az állandó ekézéstől, a vad hangulatú párbeszédekből, a folytonos „a valamire” való utalgatásokból, olyan rádióra vágytam, ahol, ahogyan az ars poetica-jában is ott van, minőségi, lágy hangok szerepelnek, ahol elfelejtem, hogy kint dühöng a vad világ, ahol nem kell gyomorgörccsel hallgatnom a műsorokat.

Ez a rádió pont ilyen, ezért szeretem. Már hat éve ennek, és kívánom, és remélem, hogy így is marad!

Nagyon sok örömteli, boldog születésnapot kívánok!

Egy hűséges hallgatójuk, Éva

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán