A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

Bézs Estek 
Nyári különkiadás 

Bézs est! Közönség előtt Szulák Andrea, akit a Fodor kérdez!

Kezdjük rögtön a képpel. 

- Andi most is vonzó és fiatal, míg a Jani csal, s egy régi képpel próbálja elhitetni magával, hogy ....

- Szulák most is természetes és bölcs, mondjuk a Fodor is.  :-)

- A művésznő most is őszinte, és persze ügyes, arról beszél amiről akar. A riporter hagyja, mert kedveli. 

- A közönség sokszor nevetett, tapsolt. 

- Talán ön sem bánja meg, ha meghallgatja.

Hallgassa meg az archívumból!

Nyár!

Rádió.
Ha csak tehetjük élő adásban szólunk, nem felvételről.
Jelenléttel, egyenesben, egyenesen.
6. éve mondom, itt a Rádió Bézs. Hatodik éve dolgozunk
hibákkal és erényekkel, Önökkel.
 
Öt és fél éve kezdtük, s azóta egyre többen vagyunk.
Együtt. Senki ellen. Ritka ez manapság.
Egyébként 5-6 év nem hosszú idő - jó esetben - egy ember életében. De mégis. Mi azóta töltjük a kincsesládát energiával, tudással, érzelemmel, türelemmel, szeretettel. Nyissa ki! Az öné is.
 
Nekünk, a műsor készítőinek sokat jelent, hogy Önnel lehetünk! Ez a fizetségünk! Ez a honorárium. Nem pénzért dolgozunk - persze nem ártana az sem -, hanem az Önök elismeréséért, jobb esetben szeretetéért.
 
Itt a nyár.
Álságos lenne azt mondanom, hogy mindenkinek szép és pihentető lesz. Sokan vannak egyedül. Sokan betegek. Sokan szegények. Sokan munka és jövőkép nélküliek. Sokan gyászolnak, sokan búcsúznak, talán ezekben a percekben is a múltjuktól, szeretteiktől, tán épp az életüktől…
 
Boldog és drámai napok, hónapok. Mosollyal, könnyel, száraz szemekkel, fásultsággal, öleléssel, büszkeséggel, aggódással.
 
Itt a nyár! A nap süt, a Balaton, a Duna vize hűsítve ölel.
Emlékszem, szerettem nézni anyám arcát is, mikor a nyaralás, az indulás elött csomagolt…
 
Induljanak! Pihenjenek, ha tehetik! Itt a nyár.
 
Fodor
 
Műsorelőzetes  a kattintás után: augusztus 3- 9

Boros Lajos:  Boros a Bézsben
Hétfőn 09.00-10.00, ismétlés kedden 07.00-08.00 és vasárnap 09.00-10.00

Figgyellemm!
Augusztus 03- án
reggel 9-től 10-ig
kánikuláris strandhűsítés lesz
közhelyritkítás céljából

 „Don’t Let Me Down”
(magyarul: Ne hagyjál így el !)
élő adás Lajos Boros Facebook támogatással
popzenei közhelytaposással
Esetleg villám-meglepetés telefoninterjú
A 100 Folk Celsius zenekar vezetőjével, mivel
bocsánatkéréssel egybekötve
a Rádió BÉZSBEN Boros Lajossal!
Azt  még majd meglátjuk,
de GUMIPÓRÁZ biztos lesz!

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

10 óra, a telefonnál Bereményi Géza Kossuth-díjas író, forgatókönyvíró, filmrendező, dalszövegíró. Azért nem személyesen,mert vidéken van, talán pihen. Vagy éppen a Magyar Copperfield című önéletrajzi regényének folytatásán dolgozik, mert lesz folytatás, hiszen a megjelent könyvben csak 18 éves koráig enged bepillantást az életébe. És, hogy miért éppen Magyar Copprfield a könyv címe? Többek között ezt is megkérdezzük.

11 óra, Kállay Saunders András személyesen. Tudjuk róla, sikeres énekes, zeneszerző, előadóművész, azt is, hogy New Yorkban nevelkedett, hogy televíziós tehetségkutató műsorban tűnt fel. Mi most mégis arra figyeltünk fel, amit még márciusban, a COVID-19 vírus magyarországi terjedésének kezdetén nyilatkozott, aminek előzményeként egy idős néninek segített a bevásárlásban: „Nagyon egyszerű az egész: fiatalok, ha tudjátok, hogy vannak a saját épületetekben idős emberek, kopogjatok be, és kérdezzétek meg, hogy tudtok-e nekik segíteni bevásárlásban, bármiben. Figyeljünk rájuk, rajtunk múlik az életük”. Persze, azért szó lesz majd legújabb daláról is, meg, hogy mi is az a „flamenco trap/soul” stílus.

Kiss Katallin: Mit főzzek?
Hétfőn 12.00-13.00, ismétlés szerda 02.00-03.00

A grillezés a családi és baráti összejövetelek kellemes közös elfoglaltsága. A hagyományos sertés tarja pácolása után a halakat is megtanulhatjuk megsütni, anélkül, hogy szétesne a hallhús a grillen. Tóth Péter, aki nem csak a grillezés szakértője, hanem biztosítási szakember is. Két sütés közben elmondja a hallgatóknak, hogy miképpen lehet a járvány idején védekezni a járvány következtében kialakult károk ellen. Nagyon aktuális kérdés az utazási korlátozások idején, hogy megtudjuk, milyen módon védekezhetünk külföldön a járvány okozta betegségek okozta költségek ellen? Új körítést is tanulhatunk a sült grill húsok mellé: a cukkini tócsnit. A komoly (zsebbevágó) témák és a grillezés közben klasszikus pop-rock dalokat hallgathatunk. (2020. június 15-i adás ismétlése)

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00,  és vasárnap 13.00-15.00

Marton Éva: Fekete –Fehér
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 04.00-05.00 és szerda 08.00-09.00

Nyugdíjasnak lenni ma itthon nem valami vonzó dolog. A nyugdíjas szó bélyeg, nyűg. Nem vonzó a munkaerőpiacon, nem vonzó a társadalom szemében, kijelölt helye van.
Pedig most jöhetnének a még mindig aktív évek, utazások, jó munkák, tevékeny időszakok.
Nálunk a többségnek se pénze, se….
A kovid, s az ennek kapcsán hozott intézkedések még mélyebbre ásták a már úgyis meglévő feszültségeket.
Társadalmi, anyagi, mentális ellentétek. Létezik-e megoldás? Egyáltalán honnan kell elkezdeni a mára nagyra nőtt problémát.
Karácsony Mihállyal a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnökével ha megoldást nem is, jó beszélgetést ígérek

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 0.00-02.00 és vasárnap 05.00-07.00

Hőség és vérnyomás - "aktuális túlélésproramok" ( Ádám Ágnes dr)
Hogyan lett a hőmérő Celsius?
Az otthon zöld füvén - lakástörténelem (Bill Bryson)
A barátnőmet megcsalják. Megmondjam neki? (Mit tanácsolna Nietsche?)
Kedvenceim: dr Merkl Ottó - a rovarok és bogarak izgalmas! világáról

Dr. Juhász Ápád:  Hetedhét ország
Kedden 14.00-15.00, ismétlés szerdán 22.00-23. es szombat 16.00-17.00

A világjáró geológus ez úttal Dél-Afrikába, a gyémánt és arany országába kalauzolja a hallgatókat.

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden 20.00-22.00, ismétlés  szombat 22.00-24.00 és hétfő 02.00-04.00

Ő lett az ország „rongyláb” Tónija. Emögött persze iszonyatosan sok munka van, de ezzel ne foglalkozzunk, mert mindenki azt hiszi, hogy zenélni egy úgynevezett bohém valami, egyszóval a zenész szálldos, mint a pillangó és fényes szárnya ragyog a napfényben. Részletes életrajz helyett néhány számadat: 356 Express rádiófelvétel (Ehhez még hozzá jön a szólistákkal felvett nagyon sok dal), 8,5 millió - nem tévedés! - eladott bakelit a világban. Magyarországon kiadott öt nagylemezük mind arany és gyémánt lett hetek alatt. 1963-1985-ig 8000 körüli élő koncert. Zenekara, az Express, már az ötvenedik születésnapi koncertjét is abszolválta, és persze elképzelhető, mennyi minden fért még bele ezekbe az évtizedekbe. Szerintem Solymos Antal Tónitól valamit csak megtudunk. Ahogyan Kölcsey Ferenc mondotta volt, a dal szívből ered, s szívhez vágy újra repülni. Akkor meg mégis maradjunk annál, hogy a zenész szálldos, mint a pillangó és fényes szárnya ragyog a napfényben. De egészítsük ki azzal, hogy emögött erősen fellelhető a folyamatos tanulás és a fáradhatatlan munkakedv.
Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –
https://www.facebook.com/eklektika.bbz

Varjú Tamás: Koktél
Szerdán  09.00-10.00, ismétlés

Rádió Bézs könnyűzenei összeállítása Varjú Tamás szerkesztésében

Zoltán Tamás: Karma Kamra
Szerdán 20.00-22.00, ismétlés vasárnap 02.00-04.00Önismeret a párkapcsolatban, illetve “tudatos párkapcsolat”... A mai műsorban Cserne Gabi Nella életöröm specialista, és Ferenczy Andrea személyiségfejlesztő- integrál tanácsadó osztja meg gondolatait a témát illetően. Este nyolctól tízig a Rádió Bézsen. 

Fodor János: Mr. Bézs
Csütörtökön  16.00-17.00, ismétlés pénteken  07.00-08.00 és szombaton 10.00-11.00

A műsor ezúttal ismétlés lesz. S van még egy szokatlansága, hogy tudniillik az interjút akkor készítettem Andrással, amikor még nem Bézselt. Persze én már tudtam...( Márton András több műsort is készített a Rádió Bézsben később./

A 2016. május 11-én készült beszélgetés azt gondolom alkalmas arra, hogy aki kíváncsi a " diplomatapolitikusrendezőszínész"-re, és még nem hallotta az interjút, füleljen.

És még valami. Mindkét fotó fekete fehér, de mi nem vagyunk azok. Amúgy a képeket a kiváló Stekovics Gáspár készítette.

 

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Akarni kell

Kocsispéter Barbara és párja, Balogh Zsolt születésük óta mozgássérültek. A pár négy keréken járja az országot, hogy megmutassák: bármi sikerülhet. Azt mondják, életük elmúlt 17 éve motivációként kell, hogy hasson másokra, mozgássérültekre, kerekes székben élőkre. Mert mindent lehet, csak akarni kell. És ha nekik sikerült, másnak is fog.

A dunaújvárosi fiatalokról szóló cikk az alábbi linken olvasható:

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/egesz-lenyuk-azt-uzeni-hogy-csinald-meg-kepes-vagy-ra-3016548/

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Nem csak a tenger hűsít, nem csak a Balaton vize vár! Jól esik eldugott tavainkban is megmártózni és felfedezni a csendes tájak örömét. Ismeri hazai tavainkat?  Válaszoljon kérdéseinkre és a helyes megfejtést beküldők között könyvnyereményt sorsolunk ki.  

 >>>

az Autodoc Club weboldalán