A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

Kedves hallgatónk!

Ön megszokhatta, hogy a Rádió Bézs napi 12-13 órában ad friss műsort. Önkéntes munkatársaink több mint öt esztendeje, gyakran erejüket megfeszítve mindig arra törekedtek, hogy ne ismételjék magukat és másokat, hogy hétről hétre új, friss anyagokat sugározzunk.

2020.03.13-án arra kértem munkatársaimat, hogy a lehető legkevesebb időt töltsék a szerkesztőségben, a stúdióinkban. Igen, aki tud, küldjön otthonról friss anyagot, sőt, a helyzetre való tekintettel ismételni is lehet. Döntsetek felelősen! - kértem barátaimat, hiszen az egészségük és persze a másoké is, fontos nekünk. Mindennél fontosabb!

A Rádió Bézsben tehát várhatóan több lesz az ismétlés, és a zene! Tiltás még nincs, aki akar és tud, készít műsort, de csak úgy, hogy másokat nem veszélyeztet!

Megértésüket köszönik a Bézsesek és persze Fodor János!

 

Műsorelőzetes a kattintás után: június 1-7

 

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Hétfőn, 10 órakor felhangzik a Lila tinta műsorának szignálja, és azt gondoljuk, eljött az ideje, hogy egy kicsit hazabeszéljünk. Írtuk ezt 2020. január 20-án, és most, merthogy még ez a hétfő is az ismétlésé, megismételjük. Szóval hazabeszélünk. Azt beszéltük meg, mi ketten, műsorvezetők beszélgetőpartner nélkül, kik voltak azok a vendégeink, akikre a legszívesebben emlékezünk a Rádió Bézs Lila tinta című műsorában. Azért másról is volt szó, például azokról a médiumokról, amelyekben a műsorvezetők tették annak idején a dolgukat. „Hogy miért?” – tettük fel a kérdést annakidején. „Mert itt az ideje.” – így szólt akkor a válasz. Most sem tudunk jobbat.
11-től azért vendéget is hívtunk. Bajnai Zsoltot, a Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program és a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda vezetőjét, írót, újságírót, szolnoki lokálpatriótát, aki éppen akkoriban értékelte a könnyűzenei program eredményeit az elmúlt öt esztendőre visszatekintve. Arra kértük, hogy mondja el majd, mi változott munkájuk eredményeként a hazai rock- és popzene támogatásában, mennyire sikerült elérniük, hogy ez a művészeti ág méltó helyet kapjon a magyar kultúra világában. Nemsokára újra a vendégünk lesz, hiszen a koronavírus ugyancsak megtépázta a könnyűzene világát is, megkérdezzük majd, hogy mennyire.
(Az adás a 2020. január 20-i műsor ismétlése)

Kiss Katallin: Mit főzzek?
Hétfőn 12.00-13.00, ismétlés szerda 02.00-03.00

Múlik a járvány, kezdődik a nyár, szabadtéren is lehet családi, baráti ünnepséget, összejövetelt tartani. Egy egész napos rendezvényre 20-40 embernek főzni embert próbáló feladat még egy gyakorlott szakácsnak is. Az első probléma az egész napra szóló menü/ételsor összeállítása. Mielőtt a bevásárló kosarat és a pénztárcát felkapnánk előtte olyan ételeken gondolkodjunk, amelyek a buli napja előtt is elkészíthetünk, és többféle igényt (húsos, vega, laktóz és cukormentes, gyerekek és idősek, stb.) is kielégít. Kezdjük a hideg és meleg villásreggelivel, folytassuk estebéddel, legyen folyamatosan az asztalon tartható étel is, és a desszerttel jelezzük még a naplemente előtt, hogy vége a bulinak. A receptek alatt születésnapi dalokat-zenéket hallgathatunk, hogy el ne feledkezzünk az egész napos buli alatt szükséges játékokról, esetleg közös éneklésről vagy táncolásról.

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00,  és vasárnap 13.00-15.00

Folytatódik a megszokott nosztalgikus beszélgetés két úrral, akik hivatásként művelték-művelik az ismeretterjesztést, szórakoztatást és egy „véramatőr”-rel, aki hallgatta-nézte őket annak idején, plusz „Miki bácsi” is mindig beleszól a keverőpult mellől. Újra teljes lett volna a létszám, ha Rékai kis pajtás nem hiányzott volna igazoltan az ismétlés ideje alatt is és új élmények kerülnek elő az iskolák tájékáról, esetleg most éppen vidékről is, sőt valakinek az érettségijét még az újság is megírta. A zeneszámok pedig meglepetésként fognak hatni nem csak a hallgatókra, hanem a műsorvezetőkre is. Új zenék, új élmények, emlékek, halljuk miket hoznak elő a régi magyar és külföldi muzsikák a férfilelkek legmélyéről, még az ismétlés alatt is. Intimitások, érzelmek, életre szóló tanítások.

( A 2017.06.19-i adás ismétlése )

Liszkai Ágnes: Je ’taime, moi non plus 
Hétfőn 15.00-16.00, ismétlés szerda 23.00-24.00 és szombat 09.00-10.00

Emlékeim szerint Párizsban sosem kellett várni, várakozni. De szinte biztos vagyok benne, hogy ez a megszépítő messzeségből fakadó emlék. Hiszen várni mindig, mindenhol kell. Metróra, buszra, ebédre, orvosra, gyerekre, feleségre - és igen - férjre is. Egy dologra nem kell, vagy inkább, nem lehet várni, a szerelemre. Vagy jön, mint a gyorsvonat vagy nincs. Lehet azt gondolni, hogy van, de az csak egy gyenge vicinális lehet, ami rövid és rázós úton visz, örülünk, amikor végre leszállunk róla. És ez még Párizsban is így van, abban a bizonyos “szerelem városában”.

Ebéd után, 15 órakor – ünnepnap lévén – nyújtózzanak el a kanapén hallgassák meg ezt a tavaly áprilisban rögzített francia zenei összeállítást és elmélkedjenek el volt, vagy éppen  aktuális szerelmekről, de semmiképpen ne várjanak rá.

Marton Éva: Fekete –Fehér
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 04.00-05.00 és szerda 08.00-09.00

Akkor már jó ideje ismertem őt. Messzebbről, legalább is nem közelről, akkor orvosként. Tudtam, kiváló szakember, nagyszerű ember, empatikus orvos. Évekkel később egy sétán, talán a 100 éves házakén találkoztam vele újra, a Tátra utca egyik házában mesélt édesapjáról, a családjáról, kézzel írt naplóról, emlékekről, arról, hogyan sodorta a véletlen élete egy sokkal későbbi időszakában ugyanebbe a házba. Dolgozott az apai emléken, dolgozta fel a sajátját. Édesapja, Dr. Szántó Endre munkaszolgálatos naplóját, az általa készített fotókat kiállításon is megmutatta. Mert ez több mint egy kordokumentum, az embertelen időkben az emberi méltóság megőrzésének a dokumentuma is. Ezt a kiállítást látva hívtam meg Dr. Szántó Istvánt, hogy beszéljen a komód titkáról, édesapjáról, magáról.
Szeretem ezt a beszélgetést, szeretettel ajánlom.

 ( A 2018.06.11-i adás ismétlése)

Hullan Zsuzsa: Anyám lánya-lányom anyja
Hétfőn 19.00-20.00, ismétlés kedd 08.00-09.00 és szombat 17.00-18.00

Egy nyolcgyermekes család lebilincselő története. Egyre több réteg feslik fel. Pasqualetti Ilona riportregénye folytatásokban, hétfő este hétkor a Rádió Bézsben. Üljenek le mellénk! 

Varjú Tamás: Katarzis
Kedden 9.00-10.00, ismétlés vasárnap 16.00-17.00

Folytatódik a zenei ritkaságok, különleges művészi találkozások válogatása. Méghozzá másfél év után újra élőben! 18 hónapig szunnyadt a műsor, 2018. december 17-én hangzott el legutóbb élő adás, tavaly pedig az ismétlések voltak hallhatóak. A visszatérés örömébe szomorúság is bekúszik, hiszen a koronavírus járvány idején több nagyszerű művésztől is el kellett búcsúznunk, többek közt elment a rock and roll valódi királya, a nagy olasz színésznő, az avantgarde jazz utolsó bölényeinek egyike, a jazz nagy dinasztia alapítói közel a száz éves korhoz és nagy nevű country zenészek is itt hagytak bennünket. Műfaji megkötés nélkül rájuk emlékezik a mai műsor egy-egy dalukkal. Tartsanak velem és a katarzisaimmal ezúttal is!

https://www.facebook.com/hatszavas/?fref=ts
https://www.linkedin.com/in/varjutamas
www.hatszavas.com

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 0.00-02.00 és vasárnap 05.00-07.00

Gyógyító bohóckodás, családi szavalóverseny, szónyomozás, Rejtő Jenő életregény...

Vagyis: hol és hogyan tanítják a bohócdoktorokat, mire jók a versek és a szavak eredetének ismerete és mi az, hogy életregény - ezúttal Matuscsák Tamás tollából Rejtőről?

(A 2016.05.31-i műsor ismétlése)

Bánó András: Violinkulcs
Kedden 19.00-20.00, ismétlés péntek 19.00-20.00 és  szombat 13.00-14.00

Ma este Takács Nagy Gábor karmester lesz a Violinkulcs vendége, aki Mozart utolsó hegedűversenyét vezényli a Zeneakadémián, a 219-es Köchel jegyzékszámú A-dúr-t. Megtudhatjuk Tőle miért hagyott fel hegedűversenyek további komponálásával öt szinte egymást követő sikeres hegedűverseny után Mozart. Kiderül a műsorból, mi köze van ennek a hegedűversenynek Mozart operáihoz, mi lehet a kapcsolata az egyesek szerint törökös, mások szerint magyaros, verbunkos zárótételnek Constanza áriájához? Kiderül az is, hogy volt olyan alkalom, amikor Mozart is kölcsönzött zenei fordulatot más szerzőtől, konkrétan Carl Philipp Emanuel Bachtól. Mindezekhez a kulisszatitkokhoz Arthur Grumiaux csodálatos hegedülése szolgáltatja a zenei illusztrációt.

(A 2020-01-21-i adás ismétlése)

M.Nagy Miklós:Davaj! 
Kedden 14.00-15.00, ismétlés szerdán 22.00-23. es szombat 16.00-17.00

Valerij Kipelov és Margarita Puskina: kicsit hasonlítanak ők a mi Presser–Adamis párosunkra. Gyönyörű dalok, finom, érzékeny szövegek. Kipelov a nyolcvanas évek óta az orosz hard rock legnépszerűbb énekese, Puskina pedig azóta írja neki a szövegeket. A mai műsorban tehát igazi rockzenét hallgatunk, olyan dalokat, amiket Oroszországban mindenki ismer. Egy frázissal szólva: Kipelov biztosan világsztár lenne, ha Nyugaton születik.  De Oroszországban született, s így van a zenéjében valami mélyen orosz – de vajon mi is ez? Miben más az orosz rockzene, mint a nyugati?

Balázs Andi: Pasik
Kedden 17.00-18.00, ismétlés csütörtök 23.00-24.00 és szombat 11.00-12.00

Egy kutatás szerint az okos, jóképű férfiaknak a legnagyobb az esélye párt találni.
Igaz ez?
Állítólag a “detektív” típusú pasi csak érdeklődik és nem pszichopata.
Igaz ez?
A romantikus pasiktól mostanában félnek a nők.
Ez is igaz lenne?
Balázs Andi PASIK című műsorában mindenre fény derül.

Bánó András: Violinkulcs
Kedden 19.00-20.00, ismétlés péntek 19.00-20.00 és  szombat 13.00-14.00

Ma este Takács Nagy Gábor karmester lesz a Violinkulcs vendége, aki Mozart utolsó hegedűversenyét vezényli a Zeneakadémián, a 219-es Köchel jegyzékszámú A-dúr-t. Megtudhatjuk Tőle miért hagyott fel hegedűversenyek további komponálásával öt szinte egymást követő sikeres hegedűverseny után Mozart. Kiderül a műsorból, mi köze van ennek a hegedűversenynek Mozart operáihoz, mi lehet a kapcsolata az egyesek szerint törökös, mások szerint magyaros, verbunkos zárótételnek Constanza áriájához? Kiderül az is, hogy volt olyan alkalom, amikor Mozart is kölcsönzött zenei fordulatot más szerzőtől, konkrétan Carl Philipp Emanuel Bachtól. Mindezekhez a kulisszatitkokhoz Arthur Grumiaux csodálatos hegedülése szolgáltatja a zenei illusztrációt.

(A 2020-01-21-i adás ismétlése)

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden 20.00-22.00, ismétlés hétfő 02.00-04.00 és  szombat 22.00-24.00

Magyar country legenda, de kérem igen aktív legenda ő, mivel természetesen folyamatosan koncertezik és alkot. A Bojtorján együttes alapító tagja, de kalandos tevékenységei során azért akad még néhány zenekar, melyekben jeleskedett. Díszpolgár, Lovagkereszt tulajdonos és számtalan egyéb díjjal is büszkélkedhet. Jellegzetes dalaival, semmivel össze nem hasonlító előadásmódjával tényleg kortalan volt, van és lesz.
Pomázi Zoltán énekes, zeneszerző, dalszövegíró, gitáros. Hogy milyen sorrendben az persze nem fontos, ami fontos az a mű, a dal, a jelenlét.
Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –
https://www.facebook.com/eklektika.bbz

 

 

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

A 37.

A főszerkesztői rendelés a koronára szólt. Szabadkozásféle szövegemet ott szakította félbe János, hogy hát akkor ezt a 37. napot írjam meg. Mármint hogy 37. napja nem úszom. Most 49. napja nem úszom, amikor nekiveselkedek a feladatnak. Nem egyszerű halogatásról van szó, hanem arról, hogy éppen mit is kéne írni. Ma, amikor történetesen anyák napja van, a tegnapelőtti lendületvételkor meg éppen a munka ünnepe volt vagy mi. Nagyjában és egészében pedig járvány van meg karantén, nekem, itt Budapesten most már nagyon konkrétan, ellentétben a némileg felszabadított vidékkel. Sál, sapka, kesztyű, mehetek cseresznyét szedni, pardon, maszk, kesztyű és sehová sem mehetek, hacsak egy kiló kenyérért nem.

Barátja vagyok a tényeknek, jegyzetírói minőségemben meg különösen. És ez a fő oka a halogatásnak: nincs elegendő hiteles tényem, nincs kilátásom, rálátásom, no meg perspektívám se. Ma mintha lett volna egy anyák napi „ajándék”, reggel öt halottat jelentettek a már régóta napi 10-11-12 helyett. Egy angol lap nem sajnálta az időt egy kis számolgatásra és azt találta, hogy a naponta jelentett koronaáldozatok száma nem mutatkozik pluszban az egyébként szokásos napi halálesetek számához képest. Több ország hivatalos adatait egybevetve jött ki a kollégáknak ez az eredmény, nem hegyezték ki a dolgot ránk, versenyképes magyarokra. Akiknél a vezetés közepesen gyorsan kapcsolt, utána eredt Ausztriának, de inkább az egészségügyet, valójában a hatalmát mentette, mint a gazdaságot, főleg nem az állás nélkül maradottakat. Ellapította a járványt, bár mára volt jelezve a csúcs, ilyen lapítás mellett itt a laptopnál semmiféle csúcsot nem érzékeltem. Orosz rulettet játszunk: ki tudja, mikor, mi lesz, majd kiderül. Elképesztőn sokat sikerült spórolni a teszteken, de hát milyen rulett az, ha tudom, hogy hány golyó van a fegyverben. Nagyjában és egészében: mit tudom én.

Remény: lesz alkalmas gyógyszer, nemcsak olyan, amiről másnap kiderül, hogy mégse. Lesz oltás. Talán szeptemberben. De az is lehet, hogy helyette október-november – jön a második hullám. Addigra mindenki immunis lesz, és csak annyira fogja utálni az öregeket, amennyire tavaly. Az is éppen elég. Nagyjából addigra növesztek olyan bicepszeket, hasizmokat és lábikrákat, mintha úsznék és nem szárazföldön kínoznám magam. Addigra minden ki lesz takarítva a lakásban, vicces, hogy még mindig nincs – de kinek van ideje rá a töméntelen fertőtlenítés mellett? Nyilvánvaló, se túlszórakoztató nem vagyok, se jókedvű. Talán ha megbízható forrásból tájékoztatnának róla, hogy mikor lesz addigra.

2020. május 3.
Faragó Judit

 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Játékunkban egy igazi modern klasszikus íróról, az amerikai John Updike-ról kérdezünk. A helyes megfejtést beküldők kötött a 21. Század Kiadónál nemrég megjelent művét,  A kentaur c. regényét  sorsoljuk ki

 >>>

az Autodoc Club weboldalán