A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

Új műsorok szeptembertől

Szeptembertől ismét új műsorok indulnak a rádiónkban. Régi ismerősökkel és új műsorvezetőkkel, akik közül többen eddig inkább mikrofon másik oldalán ültek. Izgalmas szezon lesz, hallgassanak minket élőben vagy keressék vissza az adásokat az archívumunkból.

Szentpéteri Nagy Richárd irodalmi műsora az  "Ekdótisz" kéthetente jelentkezik. Minden alkalommal két könyvet mutat be: a stúdióba meghívott vendég egy könyvét, valamint egy általa választott művet. Szerdán 4 és 5 között, ismétlés csütörtök éjjel és vasárnap 6  és 7 között.

Lábjegyzet, kiegészítő mondatok a kultúráról. Vlasics Sarolta műsorában kimondja a sejtéseket, mélyebben fogalmaz az első ráérzésnél, segít az eligazodásban, bemutatja, ami fontos a kultúrában. Csütörtökön 4 és 5 között, ismétlés pénteken korán reggel és vasárnap 10-től.

Miért itt? – teszi fel a kérdést Ungár Anikó. Arra kíváncsi, kik választják otthonuknak Magyarországot?  A kérdésekre kéthetenként péntek délután 4 és 5 között keresi a választ, a műsor ismétlése vasárnap este 8 és 9 között illetve a következő hétfőn hajnalban.

Sütő Enikő  kis kihagyás után ismét műsort vezet a Rádi Bézsben. Műsorának címe Boldogság Minisztérium. A boldogság- szerencsére- nem államigazgatási hatáskör-bátran kereshetjuk itt a megoldàst testi, lelki jóllétünk kiteljesedéséhez. Kéthetenként pénteken 4 és 5 között, ismétlés vasárnap 8-tól.

Műsorelőzetes  a kattintás után: november 30 - december 6

Boros Lajos:  Boros a Bézsben
Hétfőn 09.00-10.00, ismétlés kedden 07.00-08.00 és vasárnap 09.00-10.00

Gumipóráz Boros Lajos könnyűzenei közegbe
Épitett önzéstechnikai műsora.
 A rádió BéZsben
Könnyűzenei közhelyek Közhelybenjárás.
A szívvel már végeztünk.
További témák:
a kéz nyújtása,
A nem elhagyás-Elhagyás
Az örök szerelem-Eltűnt szerelem
A könnyek íze, színe, halmazállapota, kémiai összetétele, a memóriára gyakorolt hatása
A “Soha el nem felejtelek”Szavatossági ideje
Levelet írok neked,levél általában
Elfelejtettelek,
nem találom képedet
Elrejtettem a képedet
Nem hiszek már neked
Hiszek neked!
Bár most hiszek neked
Sajnos nem tudom ki vagy?
A sírás fajtái és egymással való kémiai és biológiai kongresszus
Stb.
Ellenpéldák: Dalszövegek Vas Zoltántól a Republiktol és a Tankcsapdától
A változtatás joga fenntartva
Műsor szerkesztés Copyright: Boros Lajos

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Balázs Fecó elment. Tőmondat. De hogy milyen érzelmek, gondolatok, félelmek kavarognak az emberben a szavak mögött, az szinte elmondhatatlan. A Rádió Bézs Lila tinta című műsorában az elsők között volt vendég barátjával és szerzőtársával, Horváth Attilával. És a beszélgetésünk, amit 11 órától ismételünk, a barátságról szólt, kettejük barátságáról szól, ami túlélte az elmúlt évtizedek viharait, megpróbáltatásait. Most Attila, saját bevallása szerint, nem is tudja, hogyan lesz tovább. Gyászolunk újra meg újra.

Előtte, 10 órától, szintén ismételünk. Horvát Lili filmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, már korábban is a számtalan díjban, elismerésben részesült. Idén szeptemberben azt követően beszélgettünk az alkotóval, hogy a Velencei filmfesztiválon óriási sikerrel mutatkozott be a film. Akkor megkockáztattuk, hogy a mű akár magyar Oscar-nevezett film is lehet. A legújabb hír, hogy bejött a jóslatunk. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film lett a magyar Oscar-nevezett 2020-ban.

(Az adás a 2020. szeptember 9, és a 2017 július 17-i műsor ismétlése)

Kiss Katallin: Mit főzzek?
Hétfőn 12.00-13.00, ismétlés szerda 02.00-03.00

A karácsonyi előkészületeket november 30-án már meg kell kezdeni. A kormányzati döntések alapján még a családi összejövetelek is korlátozva lesznek. Ezért készüljünk fel arra, hogy ételeket ajándékozzunk – karácsony előtt – a szeretteinknek, mert kevés lehetőség lesz a személyes találkozásra. Mit főzzünk ajándékként a távollevő családtagjainknak? A boltokban csillagászati áron kaphatóak a sült liba/kacsa májak gyönyörűségesen adjusztálva. Ilyet magunk is készíthetünk, csak még nem szoktuk meg, hogy a nagymama/anyuka porcelánba, celofánba csomagolja a karácsonyi ételt! Szokjuk meg, hogy távollevő családjainknak főzhetünk nagyon finomakat! A karácsonyi előkészületek folytatódnak a következő műsorban is: süteményeket készítünk távollevő szeretteinknek. A karácsonyi személyes találkozás hiányát előre enyhítendően zenéket adunk a szünetekben.

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00,  és vasárnap 13.00-15.00

 

Marton Éva: Fekete –Fehér
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 04.00-05.00 és szerda 08.00-09.00

A múltkorjában került megint a kezembe az a papír, amelyre nagymamám írta gyerekkori nyelvbotlásaimat, szókifacsarásaimat, a nyelv egy másik bolygóját, a gyerekszájat. Mint ahogy én is írtam saját gyerekemét.

Ugyanilyen hagyomány volt Fábri Péter családjában is, rögzíteni ezeket az olykor vicces, olykor nagyon elgondolkodtató, bájos gyerekszájakat. Hogyan működik, ha a feljegyzésekből dalok lesznek?

Sokadik közös munkája ez a két Péternek: Wolf és Fábri Péter közös munkájából született meg a Gyerekszáj c. album Wolf Kati előadásában.
Több ez, mint gyerekszáj: apák és lányok történetei, meg egy különleges apa-lánya kapcsolat, olykor lírai időutazás.
Wolf Katival és Wolf Péterrel beszélgetünk zenéről, pályáról, családról, apa-lányáról

Kerényi Péter: Szabad egy fordulóra?
Hétfőn 17.00-19.00, ismétlés szombat 00.00-02.00

 Érdekes tények, történetek, évfordulók a hozzájuk fűződő személyes élményekkel, régi hangokkal és muzsikával fűszerezve, az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében. A múlt esztendő december 2-i műsorának ismétlését hallják, de azért itt az előzetesem végén találnak majd néhány idei 2020-as kerek évfordulót is.

Milyen műtéten esett át december 2-án Ringo Starr?  Mikor hajtották végre az első szívátültetést?  Mióta ünneplik a rabszolgaság megszüntetésének világnapját? Kik fizetnek elő évről évre a „Nagymamára”? Milyen szerepet utasított vissza John Lennon éppen ötven esztendeje? Ki énekelt két nyelven is 1988-ban Gorbacsovról? Hol és mikor rendezték a legkülönlegesebb pizza partit? Mit talált fel 15 évesen Chester Greenwood ?

Zenei és hangzó étlapunkon helyet kap Bob Marley, Little Richard vagy José Cura  éppúgy, mint Karády Katalin, Szabó Gyula, Nagy Bandó András, és a Republic.

Az idei évfordulók közül néhány : 110 esztendeje mutatkoztak be először neonfények, az autószalonon Párizsban  . Ugyancsak 110 esztendeje született Karády Katalin. 90 esztendeje adták át a Hajós Alfréd tervei alapján készült Nemzeti Sportuszodát. A héten ünnepli hatvanadik születésnapját Herendi Gábor filmrendező,55 esztendős lesz a sokszoros műkorcsolya bajnoknő Katarina Witt, 35. születésnapján köszönthetjük Cseh Lászlót. S végül egy tragikus évforduló, december 8-án negyven esztendeje ölték meg manhattani otthona előtt John Lennont.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután öttől hétig, akár autóban ülve, útközben  a Rádió Bézs alkalmazásain is, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Hullan Zsuzsa: Anyám lánya-lányom anyja
Hétfőn 19.00-20.00, ismétlés kedd 08.00-09.00 és szombat 17.00-18.00

Jó ember, karizmatikus, gyönyörű hangú férfi, remek színész. Szeretem. Üljenek le mellénk, és hallgassák Dengyel Ivánt hétfő este hétkor az ismétlésben is.

( A 2019.12.09-i adás ismétlése )

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden 20.00-22.00, ismétlés  szombat 22.00-24.00 és hétfő 02.00-04.00

Nem egy beszédes típus, de ha mégis, akkor nagyonis az. Funk Ivett egyébként mosolygós, vagy épp komoly ember és persze diplomás is. Összegezném: táncok, zenék, szavak, csöndes ivettizmusok, szóval: Funk, funkabb, legfunkabb. Olyannyira, hogy a német nyelvben a rádió szót is róla nevezhették el. Vagy ha nem is, akkor pedig minimum sajnálhatják. Tudása szimpatikus, kedves, bájos lénye pedig a Bézs rádió arcáért folyó versenyben is tán előkelő helyen állna. Persze csak akkor, ha volna egy ilyen verseny. Egy pár évvel ezelőtti műsor ismétlését fogják hallani, és Ivett most épp főfoglalkozású édesanya és mint tudjuk az anyák nem tréfálnak. Így esett, hogy az Élet Iskolájában is a master fokozatba lépett.

Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –
https://www.facebook.com/eklektika.bbz


 

Bayer Ilona: Kultúr -  morzsák
Szerdán 13.00-14.00, csütörtök 08.00-09.00 és szombaton  15.00-16.00

 Érdről Dél-Amerika közepébe….

Igen messziről érkezett, és a repülőtérről egyenesen a Rádió Bézs stúdiójába sietett a Kultúrmorzsák mai vendége. Marcali Kiss Melitta festőművész, tanár, mára már a magyar kultúra civil kurázsiból lett „nagykövete” Paraguayban, ahol 2012 végétől élnek. Férjével maguk sem gondolták, hogy mindössze nyolc év alatt ritka szerencsésen sikerült beilleszkedniük új életterükbe. Melittának ma már évente két nagy kiállítása van, a legrangosabb kiállító helyeken. A helyi és az országos média is felkapta, mindenki ámul-bámul gyors sikerei láttán. Hét éve tart szakköröket, négy éve magániskolát nyitott. Nem csak érdeklődő amatőröket tanít, művészeti főiskolán végzett tanítványai is vannak, akiknek minden létező festészeti technikát megtanít, és segít megtalálni a művészi útjukat. Van olyan tanítványa, akinek sikerült bejutania Párizs, a másikuk pedig Hamburg művészeti egyetemére. Hamarosan legnagyobb álmukat is valóra váltják: egy magyar kulturális központ felépítését...

 

 

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Karácsony

Bézs 2020. 11. 24. Faragó Judit

Karácsony

Röviden:

Nincs karácsony Corvin nélkül. Nincs karácsony.

Hosszabban: Most Corvinnal sincs karácsony. Hiába tették ki az utcára a füzéreket, hiába lett ezüst a szomszédasszony konyhaablaka, hiába áll már a bevásárló központ előtt az irdatlan műfenyő, az idén nincs karácsony. Hiába mennek külföldre az ajándékcsomagok az unokáknak, ők nem jönnek, és a nagyi sem repül.

Budapest, Linz, Amszterdam megint Skype-kapcsolatban ünnepel, mint a születésnapokon, de nem lesz ünnepi vacsora annyi embernek, hogy a kerti asztalt kelljen a nappaliban felállítani.  Nem készül bödönnyi töltött káposzta, 8-10, akármennyi rúd bejgli, ha azt nem a karácsonyfa alatt esszük meg. Ha készül is, legfeljebb a kertkapura lesz akasztva az élelmiszerküldemény. Valljuk be, ez a legjobb indulattal sem nevezhető karácsonynak.

Izgatott ajándékbontogatás már régen nincs. Mióta a gyerekek felnőttek, drága, értelmetlen és többnyire félresikerült a „meglepi”. Unalmas a pulcsi, az ing, a kozmetikum és a díszlámpa-füzér. Unalmas az egészhez jó képet vágni. És ez nekem nem is nagyon hiányzik. Bevallom, még a fényképnézegetés sem.

Nem nevelkedtem karácsonyozó családban, így felnőtt koromban sem vált nélkülözhetetlen ünneppé. Sőt. Mi már régen nem ezért jövünk össze, hanem mert szeretjük egymást – bármikor. Kitüntetetten karácsonykor pedig egyszerűen fárasztó a rengeteg étel előállítása, a romok eltakarítása.  Speciel nyomasztó, hogy nekem külön kell főzni, ezt huszon akárhány éve sem szoktam meg. Persze segítünk egymásnak. Jó azokat látni, akiket csak ilyenkor lehet, jó megismerkedni az új barátokkal, barátnőkkel, az unokákkal. Csak hát éppen karácsonykor nagyon fáradságos ehhez az örömhöz hozzáférni. Az idén nem is lehet.

Nem tudom, ki hogy van vele, azért én biztosan megint beszerzem a gallyakat – szigorúan nem fát -, lemegyek a pincébe a díszekért, megpróbálok a készletből új kombinációt előállítani, aztán várom a vízkeresztet, hogy megszabaduljak a potyogó tűlevelektől. Menüm ünnepi része a bejgli lesz, amit a hozzámtartozó valamilyen mennyiségben mégis előállít, én pedig eszem belőle, noha idegen a diétámtól. De hát egyszer van karácsony évente – hál istennek. Vagy most egyszer se?

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Védd magad!

Covidos és influenzás időben nincs is fontosabb, mint óvni magunk és környezetünk egészségét. Segít a maszk, de azért a vitaminokról se feledkezzünk meg!  Tudja mennyi az ajánlott mennyiség az egyes vitaminokból és ásványi anyagokból, nyomelemekből? A helyes választ beküldők között vitaminokat és Bézs maszkot sorsolunk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán