A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

 

Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

Május 20-26
 

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

 Hirdetés: Negyvenegy éves,/ függő, független férfi/ kiutat keres. Ez, kérem, egy haiku. És a Rádió Bézs (radiobezs.hu) Lila tinta című hétfő délelőtti műsorának vendége, Glázer Attila most megjelent kötetéből való. Ő egyébként fotográfus, író, költő, zenész, rendező, tájépítész. És még az is lehet, hogy valamit kihagytunk. Hogy mi hajtja, hogy ilyen sokoldalú, megkérdezzük.

11-től Voga Viki érkezik. A szerkesztőket már elkápráztatta az énekesnő különleges hangja, muzikalitása, előadásmódja. A hallgatóinkkal is minden valószínűség szerint ez történik majd. Negyedik albumát jelenteti meg napjainkban, és az A38 hajó lesz a lemezbemutató helyszíne. Ja, muszáj megjegyezni: édesapja az a Voga János, aki 50 százaléka volt a Voga-Turnovszky duónak, és rádiósnak is megismerhette a nagyérdemű. Szóval ismerjék meg jobban Vikit, akivel a beszélgetést csak néhány dal erejéig szakítjuk majd meg.

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00, péntek 03.00-05.00 és vasárnap 16.00-18.00

A hétfői hívószó a kártya. Mi volt az első kártyajátékunk? Fekete Péter vagy autó kvartett? Esetleg csapd le csacsi! vagy mindjárt kanaszta? Kitől tanultunk ultizni? Jósoltattunk kártyából? Mikor volt először névjegykártyánk és mikor használtunk először bankkártyát? Lapozgattuk-e az ördög bibliáját? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, és beszélgetünk sok mindenről, ami erről eszünkbe jut. Retró hétfőn 13.00-tól 15.00-ig Fodor Jánossal, Rékai Gáborral, Mohácsi Miklóssal és Grosschmid Péterrel. 

Kertész Éva: Dr. Bézs
Hétfőn 15.00-16.00, ismétlés kedd 05.0-06.00

Válás - az egyik leggyakoribb trauma a magyar lakosság körében. Bár az utóbbi években mintha kicsivel jobb lenne a házasodási kedv Magyarországon, ezzel együtt nő a válások száma is. A válás komoly trauma, sok-sok szenvedéssel, olykor betegséggel, pszichés problémával jár. A Dr. Bézs ma ezt a témát járja körül Gönczi Dóra válás mediátorral, Nórával, aki személyes élményeit osztja meg velünk és dr. Hegedűs Istvánnal, az Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesületének vezetőjével.

Hullan Zsuzsa: Anyám lánya-lányom anyja
Hétfőn 19.00-20.00, ismétlés kedd 08.00-09.00 és vasárnap 13.00-14.00

Az első beszélgetésünk nagyon jó volt. Közös falunkba hazafelé menet elhatároztuk, hogy folytatjuk. Köszönöm neked Péter, hogy beszélsz arról, amiről leginkább hallgatni szoktak. Ami tabu. Amit az érintettek szégyellnek, pedig az ország 80%-a így, vagy úgy érintett. Üljenek le mellénk! Fontos dolgokról lesz szó.  Telihay Péter lesz újra a vendégem.   

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 0.00-02.00

150 éves a postai levelezőlap - kiállítás dicsőséges múltjáról és a bizonytalan(?) jövőjéről (Nikodém Gabriella)
Leonardo 500 - a világ félezer éve (5)
Folk Art Fesztivál (Tar Judit)
"Nem  olyan fontos, de érdekes" (Archívum)
Madárlátta nyár (Orbán Zoltán)

Szegvári Katalin: Ismerős hangok
Kedden 14.00-15.00, ismétlés kedd 23.00-24.00 és szombat  17.00-18.00

Wolf Péter, a kiváló zeneszerző, muzsikus lesz a vendégem. Lesz sok zene és érdekes témákról is gondoskodunk.
( A 2019.05.14-i adás ismétlése )

Bácskai Juli:  Madame Récamier
Szerdán: 14.00-15.00, ismétlés csütörtök 07.00-08.00, szombaton 19.00-20.00 és hétfőn 06.00-07.00

Csákányi Eszter Tartozik/követel. Mi jár nekünk? Kinek mivel tartozunk?

dr.Tóth Zoltán: Mit főzzek? Válasszon!
Pénteken 13.00-14.00, ismétlés szombat 07.00-08.00óra

A sajtos tallért sütési receptjét ismerhetjük meg Tóth Pétertől, aki már kenyérszakértőként is bemutatkozott műsorunkban. Miért finomabb a házi készítésű sajtos tallér, mint a bolti? Milyen eszközzel süssük a tallért? Kézi ostyasütővel vagy géppel? Milyen lisztet használjunk és mennyi sót tegyünk bele? Miközben kelesztjük a tallér tésztáját, a lakásbiztosítások rejtelmeiről, hasznosságáról és költségeiről is beszélgetünk. Cseh Tamás, Oláh Ibolya, Bródy János és Koncz Zsuzsa is énekel, amig megsül a sajtos tallér.

 

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

Jogi Jógik

Új műsor indul a Rádió Bézsben. Szolgáltató műsor. Jogi Jógik a címe, s egy tapasztalt, sokat megélt ügyvéd, Dr. Dávid Gyula és a szintén jogász lánya Dr. Dávid Zsófia a műsor gazdája. Jogi Jógi rögtön tollat is ragadott:

Az úgy volt, hogy az ősember még maga intézte el jogvitáit ököllel, furkósbottal, hordatársakkal. Aztán vagy a király döntött, vagy a földesúr, vagy az erősebb. Később már különvált a szokás, az erkölcs és a jog. Az asztalnál kézzel enni nem szokás, de nem tilos. Egy középkori hívő közösségben nem erkölcsös dolog távol maradni a miséről. De nem tilos. Az áruházban ellopni a kiakasztott árucikket nem szokás, nem erkölcsös, és nem is szabad, tehát tilos. Századok óta egyre szaporodó módon minden élethelyzetünket szabályozza a szokás az erkölcs és a jog. Mi, ügyvédek, jogászok, amolyan idegenvezetők vagyunk, ha baj van hegyimentők vagy révkalauzok, riadómentősök, segítünk – jól, rosszul – eligazodni a jogszabályok útvesztőiben, ha kell tanácsot adunk, vagy ha a király elé idéznek, társulunk szószólónak, hisz tanult mesterségünk valami ilyesmi.

Ez a műsor megkísérli élet közelbe hozni a jog bonyolult, vagy annak tűnő világát. Beszélgetni fogunk arról, amit látszólag mindenki tud, vagy hallott már róla, de kevesen tudják jól, pontosan. Igyekszünk olyan tanácsokat adni, amelyek esetleg segítenek kikerülni az akadályokat, segít sikerrel venni a buktatókat, és ezzel spórolni mindenkinek időt, pénzt, energiát.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ami itt elhangzik, az a lányom, Dr. Dávid Zsófia és Dr. Dávid Gyula véleménye, javaslata, amiért felelősséget nem vállalhatunk, hisz a jogban épp az a szép, hogy ugyanolyan ügyben, más felek között nem egyszer születik egymással homlokegyenest ellenkező ítélet, határozat. Ha pedig a magasságos bíróság, a király meghosszabbított keze is ennyire tévedékeny, ha még ott is – olykor – előfordulnak ellentmondó értelmezések, akkor két lelkes, és tapasztalt, ámde az információk csak egy részével bíró jurátus véleménye nem más, mint egy újabb észrevétel a többi között. De mindez ne akadályozzon senkit abban, hogy kérdezzen, hogy véleményt mondjon, hogy írjon, telefonáljon, hogy ossza meg velünk a gondját. Végül is minden ügy egy srófra jár: a végén meg kell oldani a problémát. Hogy hogyan? Na ez az, amihez ismeret, fifika, tapasztalat kell.

Dr. Dávid Gyula

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Folytatódik élő rádiófelvétel sorozatunk, a Bézs estek.  A harmadik Bézs esten május 23-án a K11-ben B.Bíró Zoltán vendégei Vágvölgyi B. András és Szikszai Daniella.  Válaszoljon helyesen kérdéseinkre és nyerjen belépőjegyet, hogy személyesen is találkozhasson rádiónk munkatársaival.    

 >>>