A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

 

Öt


Emlékszem, amikor először megszólalt. Hihetetlen érzés volt! Létrehozol a semmiből a barátaiddal valamit, ami előbújik s hozzád szól!
És csak álltam, földbegyökerezett lábbal és hallgattam. Azóta is, nap nap után mellbevág a csoda. Mint a gyereked. Tudom, hogy nőhetne nagyobbra! Tudom, hogy a hangja már lehetne erősebb, tudom, hogy még sok - sok gondoskodást igényel. És fáraszt is már néha, de szeretem. Mert tudom, hogy jó. Mert az enyém. ( Mi tagadás, elfogult vagyok. )

Tudom, hogy nem csak az enyém. Bár én álmodtam meg, sokunké ez a gyerek.

Emlékeztetőül:
Két Rádió is február másodikán szólalt meg először, s egyik sem csak Magyarországon. Véletlen, vagy sem, de azonos napon, az egyik Hat esztendővel ezelőtt, a másik öt éve.
Ünneplem hát, azokat, akik a hívó szóra mozdultak, akik feladatot vállaltak, akik idejüket, energiájukat, tehetségüket adták, adják. Köszönöm nekik, mert megérdemlik!

Arra kérem most a hallgatót, Önt, hogy gondoljon egy pillanatig a Pacsirtára. Elrepült már rég, mert itt nem maradhatott...
De szól a Rádió Bézs! Kérem, Szeresse a Bézseket!
Megérdemlik.

 

Születésnapunkat a K11-ben ünnepeljük. 

 

 

Kedvcsináló február 17- 23 közötti műsorainkhoz a kattintás után. 

 

 

Boros Lajos:  Boros a Bézsben
Hétfőn 09.00-10.00, ismétlés kedden 07.00-08.00 és vasárnap 09.00-10.00

Lali a Bézsben: Hétfőn kilenckor közhelykuka alapon
a „Nyújtsd a kezed!” témába illeszkedő zenék.
Aztán még foglalkozunk a könnyekkel is, mert az olyan szexi.
Mindemellett dalszövegek, versek Vas Zolitól.
Ezenkívűl az éves terveket faggattom a Facebook törzsközönséggel

Előre is elnézést kérek a ráéneklésekért.

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Február 17, Donát napja, és a Rádió Bézs Lila tinta című műsora szeretettel köszönti a Donátokat, de mindenki mást is, különösen azokat, akik most is hallgatják a rádiót.

Időnként felüti a fejét a vita, hogy vajon a rockzene része-e az ún. mainstream kultúrának, vagy még mindig szubkultúra az, amit képvisel. Nos, véleményünk szerint az igazság az, hogy mindaz, amit ez a zene hordoz, ma már fellelhető számtalan művészeti ágban. De, hogy ez így van-e, megkérdezzük Dr. Bálint Csabától, a Rockmúzeum - Magyarock Hírességek Csarnoka Egyesület elnökétől, jónéhány rocktörténeti könyv, interjúkötet szerzőjétől. Persze arról is bőven szót ejtünk, hogy Európa egyik legnagyobb rockmúzeuma mit kínál az odalátogatóknak.

11 órától beszélgetőpartnerünk Vári Hegedűs Éva, az Esély Egyesület elnöke, akinek, és ez most kivételesen nem bulvár téma, a férje Vári Zsolt roma festőművész, és aki könyvet írt arról, amiben maga is él, a vegyesházasságról

Kiss Katallin: Mit főzzek?
Hétfőn 12.00-13.00, ismétlés szerda 02.00-03.00

Kolbász, hurka és fánkok. Juhász János mesterszakács a disznóvágás magyar hagyományairól mesél: hogyan kell kolbászt és hurkát készíteni, mit jelent az abáló lé, és hogyan hasznosíthatjuk a disznótoros után is. A hurkába pirított zsemlekockát vagy rizst kell-e beletenni? Otthon vállalkozzunk-e saját kolbász elkészítésére? A pecsenyét milyen húsból készítsük, és előételnek hogyan kell kolbászhússal töltött karajt készíteni? A disznótoros vacsora után készítsünk szalagos fánkot és csörögefánkot, amelyeket barackpálinkával hígított sárgabarack lekvárral tölthetünk meg – farsangi ételként is. Az Apostol, a Lokomotív Gt, a Csík együttes zenéi pihentetnek minket a főzés közben.

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00,  és vasárnap 13.00-15.00

Hétfőn 13 órától közel két órára újra élőben a „New Retro” hármasa!

Bár a virgonc triumvirátus tagjai eddig  korlátlanul lubickoltak  a szabad asszociációk világában, nem törődve térrel és idővel, és ezt alig titkolt, profi boldogsággal tették, most önmérséklet gyakorlására kerül sor, csakúgy, mint legutóbb. Ezúttal Rékai dr. indít bejátszással mindkét órában, amire a többiek rárepülnek saját gondolataikkal. Szóba kerülhetnek a falak zenében és a világunkban, visszatérünk még a magyar nyelv csodáihoz, beszélünk a rendszerváltás korszakáról, lesz talán peresztrojka, glasznoszty, atomkatasztrófa, beköszönünk Vietnamból, belemerülünk a hatvanas-hetvenes évek zárt, de mégis kitörné vágyó értelmiségi létformáiba. És mélyelemzés következik arról, hogy a művészi teljesítmény és érzékenység törvényszerűen vezet-e valamiféle időleges vagy végleges önpusztításhoz. Mégis ez a káosz most strukturáltnak fog tűnni a szigorúan szubjektív sajátélmény-effektusok sínén haladva. Persze ez a megvalósulásban mégiscsak a megszokott derűs, zrikás, önironikus hangulatban.

Tehát 2020.02.17. hétfő, 13-15 között újra jön a Retro-ban Fodor János, Rékai Gábor és Varjú Tamás, a Retr(i)ó !

Marton Éva: Fekete –Fehér
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 04.00-05.00 és szerda 08.00-09.00

 „A világ körülöttünk őrült módon felgyorsult, követhetetlenül ingergazdag, hangos és harsány lett, mi pedig a közösségi hálózatok korában, virtuálisan élve életünk jelentős részét, csendesen elmagányosodunk, miközben folyamatosan figyelemért, mások figyeleméért üvöltünk. Élvezzük a fogyasztói társadalom, a közösségi hálózatok, a média előnyeit, élvezzük függőségeinket. Nárcisztikusak vagyunk. Elkényelmesedtünk. Sodródunk.”                              Legfrissebb előadása, a Kis esti vakság kapcsán beszélgetünk az elmúlt tizenhét évről, a a hazai kortárs-tánc helyzetéről, munkákról és „hétköznapokról” a Pataky Klári Társulat alapító-koreográfusával, Pataky Klárival.

Kerényi Péter: Szabad egy fordulóra?
Hétfőn 17.00-19.00, ismétlés szombat 00.00-02.00

Szabad egy SZÁZADIK fordulóra? Hétfőn délután öttől - hétig. 

Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

Hétfői adásunk éppen a századik a műsorok sorában, de mi a múlt héten ünnepeltünk igazán.  Jó okunk volt arra, hogy eltérve a hagyományostól a 99. alkalommal tartsunk igazi évfordulót – mert akkor volt éppen két esztendeje, hogy először köszönthettem Bézs színekben a kedves hallgatót, s az évforduló hetére esett Bálint nap is.  Így aztán nem titkoltam, hogy a két év során beleszerettem ebbe a Bézs színű, Bézs szívű rádióba.

Ezen a héten is lesz szó érdekességekről. Megtudhatjuk például, hogy mire is szavazott 1972-ben a Brit Parlament. Mérlegelhetjük, hogy vajon Casanova megérte-e a pénzét? Megtudhatjuk, hogy idén a képzőművészetben mit jelent az ultiból ismert 20-100. Fény derül arra is, mennyi pénzébe került George Harrisonnak, hogy a „My Sweet Lord” című szerzeményének születésekor „öntudatlanul rácsodálkozott” egy korábbi, már ismert dalra. Szó lesz arról is, hogy mikor tartják a pipások nemzetközi napját.

A zenei és hangbejátszások étlapján ezúttal érdekes duettek is szerepelnek. Többek között Bob Dylan és Johnny Cash, Andrea Bocelli és  Ed Sheeran, Bing Crosby és Grace Kelly, Cserhalmi György és Básti Juli énekelnek együtt, de a kettősökhöz képest is emeljük a tétet, lesz  három tenor, sőt Jackson 5 is.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Most hétfőn is 17:00-tól 19:00 óráig,  akár mobil alkalmazásunkon, telefonjukon is menet közben, vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 0.00-02.00 és vasárnap 05.00-07.00

"Ady stoplisban" - Krúdy, Kosztolányi,.József Attila.,Karinthy, RejtőJenő és még    sokan a magyar irodalom klasszikusai közül a zöld gyepen (Csillag Péter)
Ma is tanultam valamit: magyar birkózóból afgán fegyvermérnök
100 év báljai - táncrendkiállítás az OSZK-ban (Kopcsey Ágnes)
Időutazás: I990.január - Magyarország

Bánó András: Violinkulcs
Kedden 19.00-20.00, ismétlés péntek 19.00-20.00 és  szombat 13.00-14.00

A ma esti Violinkulcsban ismét Takács Nagy Gábor karmesterrel beszélgetünk, ezúttal Mendelssohn hegedűversenyéről, melyet a Fesztiválzenekar korábbi koncertmestere Giovanni Guzzo játszik majd a Zeneakadémia szimfonikus zenekarával. Megtudhatják, hogy ez a leggyakrabban játszott hegedűverseny a világon, azt is, hogy Schiff András azt mondta róla, hogy ma is úgy érzi, ennél csodálatosabb hegedűversenyt soha nem írtak még. A zenei illusztráció igazi kuriózum, a legendás Fritz Kreisler a szólista, és Takács Nagynak valósággal leesett az álla, ahogy szokták mondani egy egy elhangzott részlet kapcsán. Az is elhangzik, hogy Mendelssohn ragaszkodott ahhoz, hogy a hegedűsök az ő kadenciáját játsszák, de vannak olyan művészek, akik ezt nem tartják be például Joshua Bell.

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

Vintage

 
Faragó Judit
 

Amerikai weblapot küldött át egy barátnőm, ahol mindenféle régi cuccot gyűjtenek, vásárolnak és bocsájtanak aukcióra. Köztük a hetvenes-nyolcvanas évek kedvelt háztartási cikkét, a fehér alapon mintás pirex-edényeket. Barátnőm jól gondolta, hogy a mi háztartásunkban még lehet ilyesmi. Valaha neki is megvolt az amerikai lapon hirdetett, a műfajban legdrágábbra tartott 4 részes, kerek, kékmintás, de sajna, mind elfogyott. Remélte, nekem van.

Hát, ha a kékmintás nem is, de a virágos és gyümölcsös egy-egy darabja tényleg megvan, sőt, a nagy ovális is. Ez utóbbit volt a legnehezebb előbányászni, de megtettem, mert ez mutatkozott a legnagyobb kincsnek. Lelkesen mutattam háztartásom konyhafőnökének, aki kissé rezignáltan kérdezte, megnéztem-e a leletet. Meg. Csak nem jól. Az óriás ovális – amivel csaknem 10 ezer dollárt kereshettem volna, minta nélküli hófehér volt, van. Fel lettem világosítva, hogy a mintás réges régen eltört, helyette lett a fehér, még a fedő, mindkét fedő, a fehér és az üveg is illett rá. Csalódásom leírhatatlan: hogy hogy nem vettem észre. Nem, mert nagy edényben nálunk a konyhafónök főz, kezemben sem volt, legfeljebb mosogatáskor, akkor meg nem a mintára szoktam ügyelni.

Meg egyébként is. Az a helyzet, hogy nagyon utáltam ezeket a mintásakat. Nem az én ízlésem szerintiek voltak, Anyámnak vettem ajándékba, neki kellett, hogy tetsszen. Tetszett is. De megörököltem. Sose voltak szettben, gondoltam, legyen ilyen is meg olyan is, a változatosság – legalább engem – gyönyörködtet. Az örökség bumeráng volt. Meg most egy kis méreg: ha nagyvonalúbb vagyok, ha megveszem az egész szettet – nagyon jól jönne – kinek nem - 10 ezer dollár vagy 12 ezer. Így ennyivel maradtam szegényebb. Pár dollárért azért ezeket is elkótyavetyélhettem volna, de annyit nem ér.

Ha már a pénztárcámat nem, legalább a tudásomat gyarapítottam. Az akció és az aukció vintage címen van hirdetve. 1975-82-84-es gyártású edényekre. Bevallom, kissé csalódtam, keserű volt az idő múlására gondolni, 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

5 éve szól a Rádió Bézs, ezért játékunk kérdései ez alkalommal rólunk szólnak. A helyes válaszokat beküldők között 3x2 jegyet sorsolunk ki február 29-i születésnapi rendezvényünkre a K11-be, ahol izgalmas műsor és műsorkészítőink várják.  

 >>>