A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

 

Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

WOODSTOCK 50

Ötven évvel ezelőtt poptörténelmet csinált néhány fiatalember.

Ötven évvel ezelőtt valakik fejest ugrottak az ismeretlenbe. Woodstock!

Richard Rifkin ötletgazda izgalmas, egésznapos adást készít angolul a Bézs zenei csatornáján! De ez még nem elég!

A Rádió Bézs 1-en 17 órától 23 óráig magyarul, magyarokkal bogozgatja a háttér történéseket BOROS, VOGA és FODOR.

Woodstock, 50, Rádió Bézs!

Kezdés 2019. augusztus 16-án, pénteken, 17 órakor, mind a két csatornán!

 
Július 15-21
 

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Ha nyaralsz is, csak van nálad olyan kütyü, amin hallgathatod hétfőn délelőtt a Rádió Bézs Lila tinta című műsorát. Nem bánod meg. Hogy miért?

Mert 10-től vendégünk Szkárosi Endre, író, költő, performer, tanár és ki tudja, még mi minden. Még 2011-ben jelent meg Egy másik ember címmel eszmélkedéstörténeti emlékirata. Önmaga művészi pályafutását írta meg, ami akár teljes embert is kívánhatna, de nem, ez csak a másik ember. Az egyik… Na, ezt majd megkérdezzük.

11-től Kaiser Ottó fotográfus látogat hozzánk. Ha beírod a nevét a böngésződbe, számtalan csodálatos képben gyönyörködhetsz. Járja a világot, az utóbbi években a Kárpát medencét, és megörökít szinte mindent, ami a világon összeköti a magyarságot. Embereket, tájakat, városokat, falvakat, kulturális emlékeket.

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00, péntek 03.00-05.00 és vasárnap 16.00-18.00

424. A mozdony. Egy korszak. Akiket a füst megcsapott. Retró.
424. Egy lemez. Egy korszak. Akiket a zene megcsapott. Retró.
424. Egy szám. Vagy több? Vas. Út. Mol. Dova. Retró.
424. És a sorompó. Meg a füst, meg a bánya, meg a veríték, és arccal a vasút felé! Retró.
424. Utazás. Szabadság? Sínek és vészfékek. Retró.
424. Somló. LGT.  Nyugati pályaudvar. Retró.
Négyhuszonnégy. Rékai, Mohácsi, Fodor.
RETRÓ.

Kertész Éva: Dr. Bézs
Hétfőn 15.00-16.00, ismétlés kedd 05.0-06.00

Dr. Tárnoki Ádám és dr. Tárnoki Dávid kutatóorvosok, a Magyar Ikerregisztert működtetik munkatársaikkal együtt. Az ikrek iránti elköteleződésükön senki sem csodálkozik, hiszen ők is ikrek. "Belülről", a fogantatásuk napjától érzik, megélik az ikerség minden velejáróját. Az ikerkutatás azonban nem az ikrekről szól, azt kell látnunk ugyanis, hogy az ikrek egymás kontrollcsoportjaiként tudnak működni a vizsgálatok során, s tudományos bizonyítékul szolgálnak akkor, amikor egy-egy betegség okát akarják megtalálni az orvosok. Az iker létről, az ikerkutatásról és Tárnoki testvérek eredményeiről szól a Dr. Bézs, 15.00 órától. 

Rékai Gábor: Mozaik
étlés szerda 0.00-02.00

Aki a Titanic utasait mentette: Lengyel Árpád, a Kárpátia főorvosa. (Visszaemlékezés történeteire és rekvizítumok, tárgyak unokájánál, a műsor vendégénél, dr Reich Mártánál)

A történelem nagy hajókatasztrófái

A bulik, rendezvények biztonságáért - rendfenntartás "beöltözve" (Sándor László)

M .Nagy Miklós: Davaj
Kedd 12.00-13.00, ismétlés csütörtök 23.00-24.00 és szombat 11.00-12.00

A Csajf „narodnaja rok-gruppa”, azaz, mondjuk, „a nép rockzenekara” Oroszországban. Vlagyimir Sahrin és társai nem virtuóz zenészek, ráadásul az énekes, gitáros és zeneszerző Sahrin egyáltalán nem rockzenésznek fest. Mégis olyan dalokat ír, amelyek mintha az orosz lélek mélyéről szólnának.  Sahrin a nyolcvanas években építőmunkás volt, amikor elkapta a rockszenvedély, és egy rendőr barátjával együtt zenekart alapított. A kilencvenes évek elejétől pedig a Csajf rendületlenül az egyik legnépszerűbb banda Oroszországban: dalaikból  gyakran igazi életöröm árad, olykor pedig mélységes orosz bánat. Nem lehet őket nem szeretni. 

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden 20.00-22.00, ismétlés szombat 22.00-24.00 és hétfő 02.00-04.00

 Kőszegi Imre kiváló jazzdobos, zenepedagógus, hosszú ideig a Magyar Jazz Szövetség elnöke és persze nem mellékesen legendás. A hazai jazzélet egyik legaktívabb tagja, játékára leginkább a bebop és free jazz volt nagy hatással. 1963-ban Schwarcz Oszkár növendékeként a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolán tanult. 1966-tól 1970-ig Nyugat-Európában élt, ahol több neves jazzművésszel föllépett. 1970-es hazatérése után játszott Pege Aladár, valamint Gonda János, Szabados György és Csík Gusztáv formációiban, valamint Szakcsi Lakatos Bélával duóban. Babos Gyulával, Ráduly Mihállyal, Szakcsi Lakatos Bélával és Orszáczky Miklóssal megalapította a legendás Rákfogó együttest. 1975-ben Kőszegi Rhythm and Brass néven alakította meg első saját együttesét, amely sajátos módon két fafúvós hangszerből, egy dobosból és egy ütőhangszeresből állt. 1980-ban Jack Gregg amerikai bőgős, Zbigniev Namysłowski lengyel szaxofonos és Gárdonyi László magyar zongorista társaságában nemzetközi formációt hozott létre, mellyel nagy sikerrel turnéztak Európában. 1980-tól Vukán Györggyel és Berkes Balázzsal Super Trio néven léptek fel, koncertezett a Creative Art Ensemble-vel is. 1992 óta tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, a Jazz Tanszék ütőtanára. 2002-től 2008-ig a Magyar Jazz Szövetség elnöke volt. 1995-ben Tomsits Rudolffal, Babos Gyulával és Pege Aladárral létrehozták a Take 4 együttest. Pályafutása során többek között olyan neves külföldi előadókkal játszott együtt, mint Frank Zappa, Larry Coryell, Trilok Gurtu, Teddy Wilson, Steve Grossman, Biréli Lagrene, Albert Mangelsdorff, Fritz Power, Harry Sokol. Koncertezett az Egyesült Államokban letelepedett két világhírű gitárossal, Zoller Attilával és Szabó Gáborral is. Több mint 150 popzenei és jazz-lemez elkészítésében működött közre. Művészi munkásságának elismeréseként 1982-ben Nívódíjat, 1985-ben eMeRTon-díjat, 1995-ben Szabó Gábor díjat, 1999-ben Lyra díjat, 2011-ben Liszt-díjat kapott, 2003-ban Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. 
Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

Jogi Jógik

Új műsor indul a Rádió Bézsben. Szolgáltató műsor. Jogi Jógik a címe, s egy tapasztalt, sokat megélt ügyvéd, Dr. Dávid Gyula és a szintén jogász lánya Dr. Dávid Zsófia a műsor gazdája. Jogi Jógi rögtön tollat is ragadott:

Az úgy volt, hogy az ősember még maga intézte el jogvitáit ököllel, furkósbottal, hordatársakkal. Aztán vagy a király döntött, vagy a földesúr, vagy az erősebb. Később már különvált a szokás, az erkölcs és a jog. Az asztalnál kézzel enni nem szokás, de nem tilos. Egy középkori hívő közösségben nem erkölcsös dolog távol maradni a miséről. De nem tilos. Az áruházban ellopni a kiakasztott árucikket nem szokás, nem erkölcsös, és nem is szabad, tehát tilos. Századok óta egyre szaporodó módon minden élethelyzetünket szabályozza a szokás az erkölcs és a jog. Mi, ügyvédek, jogászok, amolyan idegenvezetők vagyunk, ha baj van hegyimentők vagy révkalauzok, riadómentősök, segítünk – jól, rosszul – eligazodni a jogszabályok útvesztőiben, ha kell tanácsot adunk, vagy ha a király elé idéznek, társulunk szószólónak, hisz tanult mesterségünk valami ilyesmi.

Ez a műsor megkísérli élet közelbe hozni a jog bonyolult, vagy annak tűnő világát. Beszélgetni fogunk arról, amit látszólag mindenki tud, vagy hallott már róla, de kevesen tudják jól, pontosan. Igyekszünk olyan tanácsokat adni, amelyek esetleg segítenek kikerülni az akadályokat, segít sikerrel venni a buktatókat, és ezzel spórolni mindenkinek időt, pénzt, energiát.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ami itt elhangzik, az a lányom, Dr. Dávid Zsófia és Dr. Dávid Gyula véleménye, javaslata, amiért felelősséget nem vállalhatunk, hisz a jogban épp az a szép, hogy ugyanolyan ügyben, más felek között nem egyszer születik egymással homlokegyenest ellenkező ítélet, határozat. Ha pedig a magasságos bíróság, a király meghosszabbított keze is ennyire tévedékeny, ha még ott is – olykor – előfordulnak ellentmondó értelmezések, akkor két lelkes, és tapasztalt, ámde az információk csak egy részével bíró jurátus véleménye nem más, mint egy újabb észrevétel a többi között. De mindez ne akadályozzon senkit abban, hogy kérdezzen, hogy véleményt mondjon, hogy írjon, telefonáljon, hogy ossza meg velünk a gondját. Végül is minden ügy egy srófra jár: a végén meg kell oldani a problémát. Hogy hogyan? Na ez az, amihez ismeret, fifika, tapasztalat kell.

Dr. Dávid Gyula

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Nyaralunk, úszunk, kirándulunk….

A Fertő tó érdekességeire vonatkoznak játékunk kérdései. Fedezze fel csodálatos világát, ehhez 3 nyertesünknek útikönyvet sorsolunk ki segítségül. 

 >>>