A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

"Hali’hó Budapest!”

Érdekességek, történelmi, művészeti vagy pl. az "ügyintézés" buktatói, általában a kultúra, Budapest hírei, eseményei és lakóinak színes világa csábított a műsorindításra. 

"Hali’hó Budapest!”
Mint a turizmus-műfajban Budapest, úgy a Rádió Bézs internetes adása "világraszóló", szinte mindenütt hallható a Földön!
Két órás műsor hetente a fővárosról, mert Budapest megérdemli!

"Hali’hó Budapest!”
2019 szeptemberétől, minden csütörtökön 12-től 2-ig, a főváros életéről szólunk a Budapest Calling után magyarul, hetente két órában, az angol nyelvű adásunk után immár magyarul magyaroknak!

"Hali’hó Budapest!”
Ne feledje! Csütörtökönként, déltől - egy állandó szerkesztőbizottság szervírozásában - a budapestiek beszélnek önöknek szűkebb pátriájuk, az ezerszer áldott és átkozott Budapest életéről.

Szeptember 5-én indulunk, addig is: hali'hó!

 
szeptember 16- 22
 

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Rádió Bézs Lila tinta című műsora bemutatja: Egy történelmi család, egy kalandos életút, egy régebben megjelent könyv a hetvenes évek fiatalságáról, és egy disszidálás története, egy zenekar menedzselése az Amerikai Egyesült Államokban, és innentől kezdve egy soha el nem múló barátság a bandával, benne a frontemberrel, Orbán Józsival. Az apropó, szeptember 29-én emlékkoncertet rendez a 100 Folk Celsius Józsi emlékére. Vendégünk: Frank Aponyi.

És akkor még egy koncert, ami a maga nemében egyedülálló: Bíró Eszter színművész, énekes a Hot Jazz Banddel lép fel szeptember 22-én a Bálint Házban. Eszter ezt írja facebook bejegyzésében: „Nagyon élvezem, hogy egy számomra oly kedves műfajban mutathatom meg magam jövő héten a Hot Jazz Band vendégeként. Hihetetlen az összhang, a szólás, az arranzsok és nem utolsósorban a dalok terén”. Vendégünk: Bíró Eszter

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00,  és vasárnap 14.00-16.00

Mi legyen hétfőn a beszélgetésünk kiindulópontja? Szerencsére támadt egy ötletünk.
A szerencse.

Mitől szerencsés valaki, és mitől lesz szerencsétlen? Például a pénztől. A Fodor Ismer olyan embert, aki pechére nyert a lottón sok sok milliót. Voltak gazdag, befolyásos, egészséges emberek, de rossz időben rossz helyen voltak, s meghaltak. A pénz tehát … azért nem csak öl és nyomorba dönt, de lehet.
Jó szerencsét! – köszöntik egymást a bányászok, mielőtt a mélybe ereszkednek, de a bányászinduló is a „szerencse fel” szavakkal kezdődik.
Zrínyi Miklósról is tudjuk, hogy jelmondatában a szerencse fontosságát hangsúlyozta, bár később nem volt szerencséje. Vadkannal találkozni balszerencse?
Önök babonásak? Van szerencsepatkójuk vagy lepréselt négylevelű lóheréjük?

Legyen szerencsénk hétfőn 13.00-15.00 óráig a Retró műsorában! Várja önöket Liszkai Ágnes és három szerencsés fickó: Fodor János, Grosschmid Péter,  és Rékai Gábor. 

B.Bíró Zoltűn: Latin
Hétfőn 15.00-16.00, ismétlés kedd 07.00-08.00 és szombat 09.00-10.00

Minden jó, ha az eleje is jó, meg a vége is plusz a közepe is, az látják nagyon fontos, a közepe. Egyebek mellett pedig közeledésben van a Kubai Kultúra Napja
Egy kis szabadság aztán meg legyen egy kis santería, vagyis legyen a speciális kubai vallásokról is szó. Aztán folytassuk olyanokkal, mint: brazil szamba, folklór, mambo... * Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –
https://www.facebook.com/latinradiomusor

Marton Éva: Fekete –Fehér
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 04.00-05.00 és szerda 08.00-09.00

Színész. Vezetett színházat Fehérváron. Most A Szentendrei Teátrum igazgatója. Legfőbb jellemezője az örök nyughatatlanság, a folyamatos csinálás, melynek egy közös pontja van: a Színház.
Vasvári Csaba színésszel beszélgetünk színházról, az ötven éves Teátrumról, ikertesóságról, szerepekről, mélységekről és magasságokról.

Kerényi Péter: Szabad egy fordulóra?
Hétfőn 17.00-19.00, ismétlés szombat 00.00-02.00

Érdekes tények, történetek, évfordulók a  hozzájuk fűződő személyes élményekkel, régi hangokkal és muzsikával fűszerezve, az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében. Érdekes eseményeket, történeteket mesélek ezúttal is, a visszatért szeptemberi nyárban. Mit gondolnak hová nem kaphatott bebocsátást 1959 őszén az Egyesült Államokban Nyikita Hruscsov? Mi köze a hazánkon átutazó keresztes hadseregnek az erőleveshez? Mióta ünneplik a Takarítási Világnapot? Miért szerették és tisztelték az Egyesült Államokban különlegesen Berlint? Milyen lépésre szánta el magát a költő Faludy György harminc esztendeje, több mint három évtized után? 

Ahogy mindig, ezúttal is kellemes zenék egész tárházát kínálom arra a kis időre, amikor éppen elhallgatokJ A ragtime-tól a musicalig, a komolyzenétől a sanzonig, a táncdaltól az operettig. Zenei programunkban dalra fakad egy Nobel-díjas, helyet kap Polgár László és Jimi Hendrix éppúgy, mint, Charlie Chaplin, Susan Boyle vagy Aradszky László és végül egy olyan énekes, költő is, aki szülőhazájában érettségi tétel.

Szabad egy fordulóra? - Kerényi Péterrel. Tartsanak velem! Hétfő délután öttől hétig, a   akár autóban ülve, útközben  a Rádió Bézs alkalmazásain is,  vagy bármikor, amikor idejük engedi egy klikkel az archívumból online.

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 0.00-02.00 és szombat 06.00-08.00

A vászonzsákos lány avagy nemcsak hirdeti, gyakorolja is (Antal Éva)
Mit tehet egy ember az "emberiségért?"
A madárvilág jövője (Orbán Zoltán)
A levegő urai régen és most

B. Bíró Zoltán: Eklektika
Kedden 20.00-22.00, ismétlés szombat 22.00-24.00

Konzervatórium majd a dzsessz tanszék, tehát zenész, valamint jogász, államigazgatási szakember, szakszervezeti vezető, érdekvédő, felelős kiadó és persze nem titok, hogy szeret focizni is. Azt nem tudom, hogy a Barcelona leigazolná e, de azt igen, hogy ha Otis Reddig élne, szerintem bevenné a zenekarába basszerosnak. És most a tények: Dr. Gyimesi László 1989 óta a művészekért tevékenykedik. 1994-től egyidejűleg tölti be a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének elnöki tisztségét, illetve 1997-től együttesen ellátja a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége Előadóművészi Jogvédő Irodájának elnöki teendőit is. 1989-től megszakítás nélkül képviseli a szakszervezetet a FIM Zenészek Nemzetközi Szövetsége, több mint 60 ország zenész szakszervezeteit tömörítő világszervezet végrehajtó bizottságában. Részt vesz, több, az előadóművészek jogaival foglalkozó nemzetközi szervezet munkájában is. Többek között tagja, a Szerzői Jogi Szakértő Testületének, a Nemzeti Képesítési Bizottságnak, elnöke a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanácsnak, és szintén elnöke a 2012-ben önállósult Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesületnek. Végül, de nem utolsósorban Póka Egonnal közben létrehozta a Kőbányai Zenei Stúdiót. Remélem hallgatni fogjátok, őszinte üdvözletem addig is – bbz –
https://www.facebook.com/eklektika.bbz

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

öt5baba

Nem celebek. Nem ex-celebek. Nem modellek, nem szépségkirálynők, de még csak influenszerek sem. Barátok sem, bár azok még lehetnek. Néhányan nem is találkoztak ezelőtt. Tanácsot is csak elvétve osztogatnak. Viszont ötféleképp gondolkodnak, ötféle helyzetben vannak, és megtehetik, hogy a saját véleményüket osszák meg – ez az öt5mama. Igen, anyukák, kicsi még gyerekük. Nos, ők mondják el, hogy szerintük, hogyan, mivel, miért és miért nem.

káesz
Ahelyett, hogy ki vagyok, inkább megosztom, ki szeretnék lenni: olyan, akit nem felejtesz el, ha egyszer találkoztunk; sosem megalkuvó; folyamatosan megújuló; magát túl komolyan nem vevő; szórakoztató: ANYA.
#csodabogar #anya #kedves #vagany #tudatos #szetszort #stilusos #hippi #laza #extravagans #nyughatatlan

Fan
Leginkább ambivalens személyiségnek mondanám magam. Céltudatos vagyok, sokszor mégis céltalanul bolyongok egy adott témában. Maximalista, ugyanakkor van, hogy a minimumot is alig hozom. Társasági lény, mégis vágyom a magányra. Végletek közt lavírozó, törekedve a harmóniára.
Az anyaság is ilyen. Szélsőséges, hullámvölgyekkel teli és kiszámíthatatlan. De pont ettől olyan izgalmas. Akárcsak az élet.
#lojalis #maximalista #oszinte #humoros #vidam #harcos #szorgalmas #segitokesz #empatikus #imadnivalo

Zsó
Szeretek úton lenni. Akár gyalog, akár autóval, igazából bármivel. Legtöbbször csak jönnék-mennék, cél nélkül. Hidegben és esőben otthon begubózom, filmezek, olvasok, megeszek minden “károsat”, amit máskor nem.
Mások szerint mosolygós és sokakkal jól kijövő vagyok, kompromisszumképes, gyors, ám néha a nagy kapkodással egyenesen arányosan pontatlan. Spontán vagyok, nálam – egyelőre – nincsenek fix, át nem hágható szigorú szabályok.
 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Woodstock 50!

Itt vannak a kvíz válaszok! Jól tippeltek? Nézzék meg!

 >>>