A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

 

 

 

 
november 11-17
 

Frank Iván és Szerényi Gábor: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

A Rádió Bézs Lila tinta című műsorában Karinthy Mártonra emlékezünk. Szeptemberben, hetvenedik születésnapja alkalmával beszélgettünk vele többek között arról, hogy milyen lesz mostani színházi évad a Karinthy színházban, meg, hogy előbb-utóbb nekilát a következő könyvének megírásának. Aztán csapásként ért bennünket a hír, Marci, akit legszívesebben mindenki így hívott, befejezte földi pályafutását. A színház megy tovább, de még egy könyv már soha nem készül el. Pótolhatatlan veszteség.

11 órától Tallós Rita a vendégünk. És micsoda véletlen: Rita életének egy nehezebb szakaszában éppen a Karinthy színház vált pályafutásának jelentős állomásává. Ő maga mostanában kevesebbet látható színpadon, inkább rendez, és azt is tervezi, hogy nekilát egy könyv megírásának.

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00,  és vasárnap 14.00-16.00

Van, akinek az életcélja, van akinek az élete, és van, aki Churchill híres mondását idézi: No sport. A sportolás egyidős az emberiséggel, így aztán hosszú időre emlékezhetnek vissza a Retró résztvevői. Persze, már az ókori görögök is. Sőt, ők aztán igazán! Szóval a hétfői Retró kiinduló pontja a sport. Siker, kudarc, edzések és testnevelés-órák, edzők és tornatanárok, hajnalig tartó kártyacsaták (a bridzs is sport), régi olimpiai közvetítések, amikor a lépcsőház egyetlen televíziós készüléke előtt szorongott 6-7 család apraja nagyja, néztük, hallgattuk, gondolatban ott voltunk az aranylábú gyerekek között a pályán, folyt a könnyünk, amikor magyar sportoló tiszteletére játszották nemzeti imánkat az olimpiai lobogó árnyékában. Eszünkbe jut a rongylabdánk, az első igazi bőrfocink és még sok minden. Hétfőn 13.00-tól 14.55-ig Mohácsi, Fodor, Rékai és Grosschmid. 

Marton Éva: Fekete –Fehér
Hétfőn 16.00-17.00, ismétlés kedd 04.00-05.00 és szerda 08.00-09.00

Artus _ színház, szellemi műhely, alkotó közösség, ahol mindig történik valami izgalmas.
Egy régi gyártelep zegzugos udvarán – a Fonó mellett – jut be az ember az elhagyatottnak tűnő telepre.
Ellentmondás a régi, megkopott, elhagyott gyár helyszíne és az ott zajló kortárs összművészeti alkotás folyamata? Vagy ez is inspiráló az ott születő alkotásoknak?

A Phase Shift (Fáziseltolódás) c. kiállítás éppen arra tett kísérletet, hogyan hat műveik létrehozásában a régi gyár története.
A kiállítók mind különböző szempontból vizsgálják a teret, a munkavégzést, illetve az ehhez lazán kapcsolódó meglátásaikat. A résztvevőket elsősorban a terek használatának változása ragadta meg, a funkcióváltások története, jelentése, és a folyamat lenyomatai.

Vendégeim: Csanádi Judit díszlettervező, egyetemi tanár, a kiállítás kurátora  Czene Márta és Zékány Dia képzőművészek.

Illés Györgyi és Csányi Zita: Mamik
Csütörtökön 17.00-18.00, ismétlés péntek 08.00-09.00 és szombat 11.00-12.00

Egy mese, egy téma, egy vendég és a két mami: lllés Györgyi és Csányi Zita.
Műsor a női energiákról, a szabadságról, a spiritualitásról. Humorral,mesékkel, anyai és nagymamai tapasztalatokkal.

A Mamik vendége ezúttal Kesserű Andrea lesz, aki egyedi ékszereket, táskákat, kiegészítőket készít, a legkülönbözőbb alapanyagokból.
Kreativitásról, alkotásról beszélgetnek vele a Mamik, közben egy nagyszerű tervezői pályára tekinthetünk rá, melyben a Nemzeti Színház jelmezei ugyanúgy helyet kapnak, mint a törött szemüveglencséből készített ékszerek.

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

5mama

Nem celebek. Nem ex-celebek. Nem modellek, nem szépségkirálynők, de még csak influenszerek sem. Barátok sem, bár azok még lehetnek. Néhányan nem is találkoztak ezelőtt. Tanácsot is csak elvétve osztogatnak. Viszont ötféleképp gondolkodnak, ötféle helyzetben vannak, és megtehetik, hogy a saját véleményüket osszák meg – ez az öt5mama. Igen, anyukák, kicsi még gyerekük. Nos, ők mondják el, hogy szerintük, hogyan, mivel, miért és miért nem.

káesz
Ahelyett, hogy ki vagyok, inkább megosztom, ki szeretnék lenni: olyan, akit nem felejtesz el, ha egyszer találkoztunk; sosem megalkuvó; folyamatosan megújuló; magát túl komolyan nem vevő; szórakoztató: ANYA.
#csodabogar #anya #kedves #vagany #tudatos #szetszort #stilusos #hippi #laza #extravagans #nyughatatlan

Fan
Leginkább ambivalens személyiségnek mondanám magam. Céltudatos vagyok, sokszor mégis céltalanul bolyongok egy adott témában. Maximalista, ugyanakkor van, hogy a minimumot is alig hozom. Társasági lény, mégis vágyom a magányra. Végletek közt lavírozó, törekedve a harmóniára.
Az anyaság is ilyen. Szélsőséges, hullámvölgyekkel teli és kiszámíthatatlan. De pont ettől olyan izgalmas. Akárcsak az élet.
#lojalis #maximalista #oszinte #humoros #vidam #harcos #szorgalmas #segitokesz #empatikus #imadnivalo

Zsó
Szeretek úton lenni. Akár gyalog, akár autóval, igazából bármivel. Legtöbbször csak jönnék-mennék, cél nélkül. Hidegben és esőben otthon begubózom, filmezek, olvasok, megeszek minden “károsat”, amit máskor nem.
Mások szerint mosolygós és sokakkal jól kijövő vagyok, kompromisszumképes, gyors, ám néha a nagy kapkodással egyenesen arányosan pontatlan. Spontán vagyok, nálam – egyelőre – nincsenek fix, át nem hágható szigorú szabályok.
 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

A környezetvédelem és az ezzel kapcsolatos ismeretek egyre fontosabbá válnak mindennapjainkban is. Tudja a választ ezekre a kérdésekre?

 >>>