A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

műsorelőzetes

 

Köszönet!

Nem csak azoknak, akik hallgatják a Bézst! Azoknak is akik  támogatják!
Kérjük támogassa a Rádió Bézs működését.

Szociális Innováció Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742001-20057073

 

 

Elkészült!

Töltse le IOs és Android alkalmazásainkat a telefonjára és hallgassa adásunkat bárhol, bármikor!

WOODSTOCK 50

Ötven évvel ezelőtt poptörténelmet csinált néhány fiatalember.

Ötven évvel ezelőtt valakik fejest ugrottak az ismeretlenbe. Woodstock!

Richard Rifkin ötletgazda izgalmas, egésznapos adást készít angolul a Bézs zenei csatornáján! De ez még nem elég!

A Rádió Bézs 1-en 17 órától 23 óráig magyarul, magyarokkal bogozgatja a háttér történéseket BOROS, VOGA és FODOR.

Woodstock, 50, Rádió Bézs!

Kezdés 2019. augusztus 16-án, pénteken, 17 órakor, mind a két csatornán!

 
augusztus 12- 18
 

Frank Iván és Halász Géza: Lila tinta - Színes percek Örkény szellemében
Hétfőn 10.00-12.00, ismétlés kedd 00.00- 02.00

Augusztus a fesztiválok ideje. Néhány már befejeződött, de még bőven akad látni- hallani- kóstolni való, mire itt az ősz. Amikor majd újabb fesztiválok jönnek. A Rádió Bézs Lila tinta című műsorában most egy már éppen zajló fesztiválról tudósít, és egy másikról, ami nemrégen fejeződött be.

10 órától vendégünk Venyige Sándor, a Veres1ház színház megálmodója, kezdeményezője, művészeti vezetője. A Mézesvölgyi Nyár sorozat a színház nyári programja is egyben, szabadtéri előadásokkal. A színházé, amit 2014-ben alapítottak, és amikor megkérdezték Venyige Sándort, hogy kinek juthat eszébe a főváros közvetlen közelében színházat alapítani, azt válaszolta: „Valószínűleg hályogkovácsoknak.”

Nemrégiben Kecskemét volt a dzsessz fővárosa. Az évről évre megrendezett zenei fesztivál kitalálója, megvalósítója és szervezője a Bohém Ragtime Jazz Band. Sokan azt tartják róluk, hogy a világ legsokoldalúbb zenekara. Jövőre ünneplik 30-ik születésnapjukat. Vendégünk 11-től Ittzés Tamás, a zenekar vezetője, aki magával hozza legújabb albumjukat.

Szerkesztő műsorvezetők: Frank Iván és Szerényi Gábor helyettese, Halász Géza

Retro
Hétfőn 13.00-15.00, ismétlés kedd 02.00-04.00, péntek 03.00-05.00 és vasárnap 16.00-18.00

A mai beszélgetésben a néhány évtizeddel ezelötti újságokról (és tartalmukról)  lesz, lehet szó. Kályhánk tehát ifjúkorunk kiadványai, sajtótermékei, népszerű és alig ismert nyomtatványai - meg ami eszébe jut mindezekről Fodor Jánosnak, Grosschmid Péternek, Mohácsi Miklósnak és Rékai Gábornak.
Töredékei az említhető-említendő nyomdai termékeknek - messze a teljesség igénye nélkül:

Az "Új Irás", a Nagyvilág az egyetemi sznobizmus jelképe (is) volt, számos vers és egyéb antológia jelent meg, Váci Mihály, Jobbágy Károly, Garai Gábor és mások, akiket az utókor  kurzusköltészettel vádol, az Egyetemi Színpad műsorfüzetei, óriási felzúdulás követte Weöres Sándor Antik eclogáját (pornó!), úttörő korunkban olvashattuk a Tábortűz,  a Hahota itt-ott bizony rémes vicceit, bizalmas kiadványokat cserélgettünk vagy stencilezett szamizdatokat, híres reklámokat néztünk és énekeltünk, volt IM, Magyar Ifjúság és még mi minden..

Kerényi Péter: Szabad egy fordulóra?
Hétfőn 16.00-18.00, ismétlés csütörtök 02.00-04.00

Érdekes, és emlékezetes évfordulók, szívesen hallott régi hangok olykor személyes élményekkel és örömmel felidézett  zenék az előttünk álló hét egykori eseményeinek jegyében...

A múlt heti előzetesben sok-sok izgalmas történetet, jó zenét jeleztem előre, s mindezt keresztülhúzta egy áramszünet híre, amely éppen az én műsorom két órájára szólt. A sok ígéret így ígéret maradt. Erre a hétfőre inkább nem ígérek előre semmi különöset, ha csak azt nem, hogy a heti érdekességek mellett az elmaradt múlt hetiből is szemezgetek. Mindezt persze csak abban az esetben, ha ezúttal lesz áram. S ha nem gördül az utunkba semmi akadály, a hétfői két órában remélem, hogy mondandóimtól fel lesznek villanyozva,s egyik mondatom, vagy bejátszásom sem veri ki a biztosítékot.

Tartsanak Kerényi Péterrel! Hétfő délután négytől hatig, most már a Rádió Bézs alkalmazásain is, akár telefonjukon menet közben, Ha viszont úgy gondolják, hogy mondandóm és a zenéink nem elég szórakoztatóak, akkor nyugodtan kapcsoljanak a Bézs 2-re, ott többnyire csak zene van.

 Aztán, ha mégis rájönnének, hogy ez nem volt szép önöktől, az archívumból is elkísérhetnek egy fordulóra, ahol a műsoromat utólag is meghallgathatják, ígérem, nem fogok megbántódni.

Rékai Gábor: Mozaik
Kedden 10.00-12.00, ismétlés szerda 0.00-02.00

Világelső szuper bonbon (Zala Viktor)
Mágia, varázslás, tömeghisztéria - orvoslástörténelem 3 (Magyar L. András)
Hőség - a sörantropológus javaslatai a folyékony kenyér élvezetéről (Kovács Gábor)
Régi-új játék - 30 éves a magyar pétanque (Kocsis Tamás)

dr.Tóth Zoltán: Mit főzzek? Válasszon!
Pénteken 13.00-14.00, ismétlés szombat 07.00-08.00óra

Kávézunk a világ több országában Kiss Katalinnal együtt és külön-külön is. Milyen kávécserjék vannak Ázsiában, Afrikában és Amerikában? Milyen kávéfajtákat lehet kapni Magyarországon? Mi a különbség az arabica és a robuszta között? A kávépörkölés már egy önálló szakma! Hogyan főzzünk eszpresszót otthon és kell-e borravalót adni egy jó kávéért az eszpresszóban?  Milyen vízzel főzzük meg a kávénkat? A jó kávé a szomjat is oltja! – mondja a pincér? Tegyünk-e cukrot a kávéba? Amíg a kérdésekre választ kapunk, addig a Kávészünet együttes dalol nekünk, és a Moliendo Caffé c. dalt hallgathatjuk meg háromféle feldolgozásban.

Kovalik Márta díj

(Kovács Hédi)

Rádió Bézs? Ismered? Biztosan, de ha mégsem, akkor keresd és hallgasd! Valós értékek internetes „frekvenciája”. 
"Vele" voltam egy különleges eseményen.
A Rádió Bézs jóvoltából ismét átadták a Kovalik Márta vándordíjat, idén nem más, mint Vekerdy Tamás kapta meg.

Ugye ismerős a név? A neves pszichológus, a hazai Waldorf óvoda és iskola megteremtője, a Waldorf tanárképzés megszervezője, többek között.
Az ő mondata például, hogy:
„Őrület, hogy a gyerek minden percét be kell osztani. Edzés, úszás, tánc, angol, mulatság, ezeken majd lefoglalkoztatják azt az idegesítő gyereket. Ahelyett, hogy hagynák otthon bambulni, merengeni, magában eljátszani, a kádban, vagy inkább az udvaron egyik kisvödörből a másikba önteni a vizet. Nincs sarazás, nincs homokozás. Játszóház van. Marhaság. Kevés elemű, egyszerű élet kell a gyereknek, attól nyugszik meg.”

Ki volt Kovalik Márta, a díj névadója? Legendás szerkesztő. Hegyi Imre és ő jegyezte a Húszas Studiót. A tényfeltáró dokumentum-műsoraikért Pulitzer díjjal, tolerancia díjakkal, Prix Italia és Prix Japon elismerésekkel jutalmazta őket a szakma.

A díj születésének gondolata a Bézs rádió alapítójának, főszerkesztőjének, Fodor Jánosnak, és egy Amerikában élő magyar családnak a Szaday családnak köszönhető. A különös ívelésű és formájú díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

A díjátadás helye a pocsék idő ellenére is imádnivalóan sajátos hangulatú Graphisoft Park, és benne a Kör étterem volt. A tavalyi díjazott Bojár Gábor adta át Vekerdy Tamásnak a vándordíjat.

Azután műsor következett és  muszáj elmesélnem, ki mindenkit hallottunk vagy láttunk ezen a rövid kis koncerten.

 >>>

Jogi Jógik

Új műsor indul a Rádió Bézsben. Szolgáltató műsor. Jogi Jógik a címe, s egy tapasztalt, sokat megélt ügyvéd, Dr. Dávid Gyula és a szintén jogász lánya Dr. Dávid Zsófia a műsor gazdája. Jogi Jógi rögtön tollat is ragadott:

Az úgy volt, hogy az ősember még maga intézte el jogvitáit ököllel, furkósbottal, hordatársakkal. Aztán vagy a király döntött, vagy a földesúr, vagy az erősebb. Később már különvált a szokás, az erkölcs és a jog. Az asztalnál kézzel enni nem szokás, de nem tilos. Egy középkori hívő közösségben nem erkölcsös dolog távol maradni a miséről. De nem tilos. Az áruházban ellopni a kiakasztott árucikket nem szokás, nem erkölcsös, és nem is szabad, tehát tilos. Századok óta egyre szaporodó módon minden élethelyzetünket szabályozza a szokás az erkölcs és a jog. Mi, ügyvédek, jogászok, amolyan idegenvezetők vagyunk, ha baj van hegyimentők vagy révkalauzok, riadómentősök, segítünk – jól, rosszul – eligazodni a jogszabályok útvesztőiben, ha kell tanácsot adunk, vagy ha a király elé idéznek, társulunk szószólónak, hisz tanult mesterségünk valami ilyesmi.

Ez a műsor megkísérli élet közelbe hozni a jog bonyolult, vagy annak tűnő világát. Beszélgetni fogunk arról, amit látszólag mindenki tud, vagy hallott már róla, de kevesen tudják jól, pontosan. Igyekszünk olyan tanácsokat adni, amelyek esetleg segítenek kikerülni az akadályokat, segít sikerrel venni a buktatókat, és ezzel spórolni mindenkinek időt, pénzt, energiát.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ami itt elhangzik, az a lányom, Dr. Dávid Zsófia és Dr. Dávid Gyula véleménye, javaslata, amiért felelősséget nem vállalhatunk, hisz a jogban épp az a szép, hogy ugyanolyan ügyben, más felek között nem egyszer születik egymással homlokegyenest ellenkező ítélet, határozat. Ha pedig a magasságos bíróság, a király meghosszabbított keze is ennyire tévedékeny, ha még ott is – olykor – előfordulnak ellentmondó értelmezések, akkor két lelkes, és tapasztalt, ámde az információk csak egy részével bíró jurátus véleménye nem más, mint egy újabb észrevétel a többi között. De mindez ne akadályozzon senkit abban, hogy kérdezzen, hogy véleményt mondjon, hogy írjon, telefonáljon, hogy ossza meg velünk a gondját. Végül is minden ügy egy srófra jár: a végén meg kell oldani a problémát. Hogy hogyan? Na ez az, amihez ismeret, fifika, tapasztalat kell.

Dr. Dávid Gyula

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:
Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Három esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 >>>

Játék

Woodstock 50!

Itt vannak a kvíz válaszok! Jól tippeltek? Nézzék meg!

 >>>