A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Grosschmid Péter

Vegyészként végeztem. Nyertem tévés vetélkedőben, szerkesztettem és írtam tévés vetélkedőket, voltam kiadói szerkesztő, műszaki titkár, tudományos munkatárs, kommunikációs vezető állami hivatalban és diplomata. Dolgoztam az Egyesült Államokban és Finnországban.

Itt a Bézsben hétfőnként Fodor, Rékai és Mohácsi vendégszeretetét élvezve emlékeztem a régi szép időkre. Mostanság a Halihó Budapest c. műsort szerkesztem és vezetem négyhetente, péntekenként pedig Finnországba utazom ismét, persze csak gondolatban, de Önökkel.

Új műsorom címe: Szauna Petterivel.

• Szaunában Petterivel - Grosschmid Péter • Péntek 17:00-18:00 •

2020-07-10 17 óra Ma a szaunában megismerkedünk az egyik legnépszerűbb finn süteménnyel, a fülöncsapással, vagyis a korvapuustival. Folytatjuk a finn építészet történetével való ismerkedést, a fókuszban a Eliel Saarinen, Herman Geselius és Armas Lindgrén munkásságával. Kivételesen nem finn zenét hallgatunk, hanem Elvist, egy finn tanár előadásában. Hogy legyen valami csavar a dologban, Dr. Ammondt klasszikus latin fordításban énekli a Király örökzöld dalait. Végül - kapaszkodjanak meg - verset mondok a finn költészet napja alkalmából, amikor Eino Leino születésnapját ünneplik Finnország-szerte. A vers rólunk és hozzánk szól, a magyarokat dicsőíti benne híres nyelvrokonunk. Hallgassák Petterit, vagyis Grosschmid Pétert pénteken délután 5-től, és aztán bármikor az archívumból!

2020-07-03 17 óra Múlt héten megígértem, most lesz egy kis betekintés a finn építészet múltjába a legegyszerűbb faházaktól, a funkcionalista építészet kezdetéig. Az építészeti ízlést az évszázadok folyamán számos irányból érkező áramlatok alakították addig, amíg elérkeztek a saját stílusukig, amely a huszadik század eleje óta alakítja a finn városok képét.. Ezen kívül szó lesz még a közelmúlt híreiről, és meghallgatunk néhány számot a finn slágerlista első tíz helyezettje közül. Hallgassák Petterit a szaunában pénteken délután 5-től!

2020-06-26 17 óra Szokásommá vált, hogy időnként átlapozom a finn sajtót, és az érdekesebb hírekből válogatok néhányat. Sajnos továbbra is a járvány a legaktuálisabb hír, viszont örvendetes - legalábbis a finn vendéglősök és szállodások szövetsége szerint - hogy megnyitnak a szálláshelyek, engedélyezik a svédasztalos (természetesen ezt a finnek nem így hívják) étkezéseket és az 500 fő feletti rendezvényeket is.
Szó lesz a múlt héten ünnepelt Juhannusról, vagyis Szent Iván-éjről, és ennek néhány rendészeti vonatkozásáról, valamint egy 60 évvel ezelőtti titokzatos bűnügyről. A végén, egy hír kapcsán pedig Alvar Aaltoról, a finnek egyik legnagyobb becsben tartott építészéről, iparművészéről, akihez kapcsolódnak az alábbi fényképek is. Hallgassák Petterit, azaz Grosschmid Pétert pénteken délután öttől a Szaunában!

2020-06-19 17 óra A finnek és a magyarok rokonok. A finnek és a magyarok nem rokonok. Akkor most hogy is van ez? Dr. Szíj Enikővel az ELTE Finnugor tanszékének nyugalmazott docensével, a Magyar-Finn Társaság elnökével beszélgetek a péntek délutáni Szaunában a finnugor nyelvrokonság tényeiről és legendáiról. Megbeszéljük, hogy kik és hogyan jöttek rá a nyelvrokonságra, milyen bizonyítékai vannak ennek. Szóba kerül a finn-magyar kapcsolatok története, a két nép barátságát erősítő civil diplomácia is. Hallgassák Petterit, vagyis Grosschmid Pétert a szaunából pénteken délután 5-től!

2020-06-12 17 óra Mivel a múlt héten viccelődtünk, szó esett a finn humorról, sőt vicceket is meséltem, most komolyra fordítom a szót. Átnéztem a finn lapokat, és kiválasztottam néhány érdekes dolgot a közelmúlt hírei közül. Például azt, hogy miért kellett lemondania pénzügyminiszteri posztjáról a kormánykoalíció egyik pártja elnökének. Kikerülhetetlenek a járvánnyal kapcsolatos hírek, de ennek kapcsán szó lesz arról is, hogy miért növekedett meg a válások száma az országban. A fiatal hölgy a lemondott pénzügyminiszter. Hallgassák Petterit, azaz Grosschmid Pétert a Szaunában pénteken délután 5-től!

2020-06-05 17 óra Június 5-én már a stúdióból, természetesen illő távolságban a hangmestertől köszönti a hallgatókat Petteri, azaz Grosschmid Péter. Virtuális utazást teszünk a Botteni öböl partján, megnézzük Vaasat és az UNESCO világörökségi listáján levő Raumát, végül Uusikaupunkiban egy rendkívül vicces múzeumot, a Bonk művek kiállítását. Az utóbbihoz kapcsolódva szó esik majd a finn humorról, sőt néhány finn vicc is elhangzik. Hallgassák Petterit a szaunából pénteken délután 5-től!

2020-05-29 17 óra Hosszú idő után először köszönti a hallgatókat a Szauna stúdiójából Petteri, vagyis Grosschmid Péter. Ezúttal a téma aktuális: milyen a vírushelyzet Finnországban? Milyen hatósági intézkedések vannak, hogy viszonyulnak az emberek a korlátozásokhoz? Milyen az egészségügy helyzete, hogyan veszi fel a harcot a járvánnyal? Ezek a kérdések foglalkoztatják a műsorvezetőt és telefonon meghívott vendégét, Sirató Ildikót, akiről bátran mondhatjuk, hogy Finnország-szakértő. A komoly beszélgetést a finn slágerlista tetején elhelyezkedő néhány dal szakítja meg. Hallgassák Petterit péntek délután 5-től!

2020-05-22 17 óra Kihasználva a nagy szabadságot, sétáljanak egy jót, utána viszont hallgassák Petterit, azaz Grosschmid Pétert, aki a finn-magyar civil kapcsolatokról beszélget dr. Sirató Ildikóval, a finn-magyar kulturális kapcsolatok aktív építőjével és gondozójával. Gondolkoztak már azon, hogy mit csinál egy tiszteletbeli konzul? Visy Csabát, a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusát, Finnország tiszteletbeli konzulját kérdezzük feladatairól, és arról, hogy mi fűzi Finnországhoz. Szaunában Petterivel minden pénteken délután.  (a műsor ismétlés)

( A 2020.03.13-i adás ismétlése )

2020-05-15 17 óra Milyen jó lenne egy nagyot kirándulni, új tájakat felfedezni! Két hónapja csak képzeletben tudunk utazni, és ez a péntek délutáni műsorban is így lesz. A szaunában izzadva folytatjuk képzeletbeli utazásunkat a finn tájakon, most hosszú útra vállalkozunk. A cél a messzi észak, a rénszarvasok és a Mikulás földje. Szó lesz jégszállodáról, jégtörő hajóról, mosunk aranyat és szétnézünk a végtelen tundrán is. Tartsanak Petterivel, azaz Grosschmid Péterrel pénteken délután 5 órától. Zene is lesz!

2020-05-08 17 óra A rossz hír, hogy még mindig otthonról, a telefonomról, a laptop előtt ülve mondom a magamét. A jó hír, hogy képzeletben megint kirándulunk, ezúttal nyugat felé indulunk a finn fővárosból, meglátogatjuk Hvitträsket, ahol három zseniális építész élt és alkotott együtt és néha egymás ellen, aztán megismerkedünk a Porkkala félszigettel, amit a Világháború után még 10 évig tartott megszállva a Szovjetunió. Megállunk egy festői kisvárosban, amely késekről és az ollókról vált híressé – Fiskarsról van szó, ami csakúgy mint Nokia nemcsak egy cégnév, hanem egy város. Megnézzük Raseborg várát, és teszünk egy sétát Hankoban, Finnország legdélebbi kikötővárosában. Útközben meghallgatjuk a finn slágerlistát vezető dalokat is. Hallgassák Petterit, vagyis engem péntek délután öttől a Rádió Bézsen!

2020-04-24 17 óra Már megszoktuk, hogy péntek délutánonként a szaunában pihenjük ki a hét fáradalmait, de most inkább mozduljunk ki egy kicsit! Negyven napja ülünk itthon, amivel értelmet adtunk már a karantén szó eredeti jelentésének, lévén negyven napos vesztegzárról szó. Virtuális kirándulásra invitálom a hallgatókat, kelet felé utazunk Helsinkiből, meglátogatjuk Porvoo városát, ahol megnézzük a régi kereskedők piros raktárházait, Runeberg házát és a félezer évnél is öregebb templomot, aztán Loviisába, a finn atomvárosba megyünk, ahonnan Kotkába vezet az út, ahol a hatalmas akvárium mellett megismerkedünk a világ legöregebb még működő jégtörőhajójával és az orosz cár halászkunyhójával. Utunk egészen Hamina városáig vezet, majd a visszaúton még megállunk egy arborétumnál és a sipooi öregtemplomnál. Persze zene is lesz, tartsanak Petterivel, vagyis Grosschmid Péterrel egy virtuális kirándulásra pénteken délután 5-kor!

2020-04-17 17 óra Bevallom, nem voltam elég szorgalmas a héten, ezért az elmúlt két péntek délutántól eltérően ma ismétléssel kell beérniük. Mivel a műsor címében is szerepel a szauna, azt hiszem, az újabban bekapcsolódó hallgatók kedvéért egy kicsit erről fogunk beszélgetni.

A szauna a finnek életének elválaszthatatlan része. Régebben, ha vidéken házat építettek, először a szaunát építették meg. Ott tisztálkodtak, pihentek, melegítették át munkában elfáradt izmaikat. Régen a finn nők a szaunában adtak életet gyermekeiknek, mert az volt a ház legtisztább helyisége.

Manapság nem építenek lakást szauna nélkül, és a régi nagy emeletes bérházakban is van lépcsőházanként annyi közös szauna, hogy a hét végén minden családnak jut elegendő idő a relaxálásra.

A finn kormány időnként a szaunában ülésezik, és minden nagyobb cégnek van szaunával is felszerelt tárgyalója. A szauna komoly dolog. Ennek megfelelően léteznek országos szaunatársaságok, különféle hagyományőrző szervezetek és nagyon sok nyilvános szauna.

Ebben a műsorban Sirató Ildikó irodalom- és színháztörténésszel, Finnország régi barátjával és ismerőjével ülünk a szaunában, és osztjuk meg Önökkel ezzel kapcsolatos élményeinket.

Pénteken 17 órától Szaunában Petterivel. Grosschmid Péter és vendége várja a hallgatókat egy közös szaunázásra.

( A 2020.02.14-i adás ismétlése )

2020-04-10 17 óra Péntek. Nagypéntek. Holnapután Húsvét vasárnap. Hogy ünneplik a finnek a húsvétot? Hogy készülődnek az ünnepre? Mik a kedvenc ételeik? Milyen babonák fűződnek a nagyböjt napjaihoz? Ezekre a kérdésekre keresi Petteri a választ, és közben húsvéti zenéket is hallgathat, aki vele tart a szaunába péntek délután öt órától. A mostani húsvét szomorú aktualitásairól is szó lesz, megismerhetjük a koronavírus-járvány finnországi helyzetét, a legfrissebb számokat. A műsor mobiltelefonnal, otthonról készült, lévén a műsorvezető a leginkább veszélyeztetett korosztály tagja, aki ezúton is kíván minden kedves hallgatónak békés és türelmes húsvéti időt.

2020-04-03 17 óra Egy fárasztó hét után jól esik a szaunában üldögélni. Persze az elmúlt hét sajnos nem túl sok aktivitással járt, hiszen - ahogy mostanában sokan - én se mozdultam ki a lakásból, de higgyék el, a folyamatos semmittevéssel járó lelkiismeret-furdalás is lehet fárasztó. Az eddigi adásokban többnyire lég általános kérdésekkel foglalkoztam, most viszont egy kicsit érzékenyebb területre vezetem Önöket. A sokat dicsért finn oktatási modellről lesz szó. Egyenlőre általánosságban, a részletekről majd még lesz szó a későbbi adásokban is. Megismerkedünk a finn oktatási rendszer alapjaival, megtudjuk, hogy miért volt már régóta olyan fontos az írni-olvasni tudás, miért számítanak a finnek az egyik legtöbbet olvasó nemzetnek. Ami a zeneszámokat illeti, egy ismerősöm számon kérte rajtam, hogy van-e egyáltalán népdal Finnországban. Persze, hogy van, olyannyira, hogy a mostani adásban minden zeneszám népdal vagy népdal-feldolgozás lesz. Hallgassák Petterit a szaunában péntek délutánonként 17.00-tól!

2020-03-27 17 óra Lassan itt a hét vége, bár sokan ezt észre se fogjuk venni, hiszen egész héten otthon voltunk, aki megtehette otthonról dolgozva, mások kényszerű vagy önként vállalt karanténban. A szauna - tapasztalat szerint - gyógyítja az egyszerű megfázást, de sajnos ezzel az újfajta vírussal nem tud megküzdeni. Azért befűtjük, és élvezzük a jó meleget. A járványveszélyre való tekintettel most egy ismétlést hallhatunk, amelyben Sirató Ildikóval, aki hivatalosan színháztörténész, nem hivatalosan pedig Finnország-szakértő, a szaunáról és a finn étkezési szokásokról, északi nyelvrokonaink különleges fogásairól beszélgettünk. Természetesen a zene sem hiányzott a programból. Szaunázzanak Petterivel, azaz Grosschmid Péterrel és vendégével!

2020-03-20 17 óra Az én korosztályom mostanában jobb, ha otthon ül, és hallgatja a rádiót. A pénteki szaunában csak Biczó Tamás hangtechnikussal izzadunk, és egy főleg zeneszámokból álló adást rakunk össze. Zenei vegyesfelvágott lesz, számi népzene, finn opera, világhírű finn basszisták Mozartot énekelnek, hallgatunk egy csodálatos vonószenekari előadást a Szilvay fivérek közreműködésével, és végül lesz egy kis metál is a dallamosabb fajtából. Legyenek Grosschmid Péter vendégei pénteken 17 órától a Szaunában.

2020-03-13 17 óra A szauna már be van fűtve. A víz sisteregve válik gőzzé a köveken, mi pedig a finn-magyar kapcsolatokról beszélgetünk Sirató Ildikóval, a műsor gyakori vendégével, aki szinte minden finn-magyar kulturális egyesület aktív tagja. Felhívjuk telefonon Visy Csabát, a Szegedi Egyetem professor emeritusát, Finnország tiszteletbeli konzulját, akit arról faggatok, hogyan lesz valakiből tiszteletbeli konzul, és mit is csinál azon kívül, hogy ezt a szép címet viseli.
Várom Önöket a szaunában, minden péntek délután öttől. Hallgassák Petterit, vagyis Grosschmid Pétert és vendégeit!

2020-03-06 17 óra Petteri ismét a szaunában várja hallgatóit megszokott beszélgetőtársával, Sirató Ildikó irodalom- és színház-történésszel. A Nőnap közeledtével mi másról is lehetne szó, mint a nőkről. A finn lányokról és asszonyokról, akiknek választójogát és választhatóságát a világon először iktatták törvénybe 1906-ban. A finn nőkről, akik a jelenlegi finn kormányban jelentős többségben vannak. Az alkotókról, a munkásokról, a családanyákról és a katonalányokról. Arról, hogy milyen nőnek lenni egy olyan országban, ahol a nemek valóban egyenlőnek számítanak. Mi okoz mégis problémákat? Hallgassák Grosschmid Pétert és vendégét minden pénteken 17.00 órától.

2020-02-28 17 óra Péntek délután 5-kor a szauna már befűtve. Petteri, vagyis Grosschmid Péter, és vendége Sirató Ildikó színház- és irodalomtörténész várja önöket egy kis beszélgetésre. A tél még javában tart, még ha idén nem is olyan, amilyennek a finnek szeretik, vagyis nincs elég hideg, nincs sok hó, a tavak és a tenger nincsenek befagyva. Az igazi tél a hideggel és a sötéttel együtt remek sportolási és kikapcsolódási lehetőségekkel jár, ezekről fogunk beszélgetni egy kicsit. Természetesen zene is lesz.

2020-02-21 17 óra A Szaunában Petterivel témája ezúttal február és az irodalom. A finn februárt két jeles irodalmi évforduló keretezi, mégpedig Runeberg, a finn himnusz költőjének születésnapja és a Kalevala napja, amelyet annak az emlékére tartanak meg, hogy Elias Lönnrot 1835-ben február 28-án tette közzé az első Kalevala kötethez írt előszavát. Beszélgetünk az irodalomról, a februári jeles napokhoz kapcsolódó hagyományokról, és képzeletben megkóstoljuk a Runeberg családhoz fűződő süteményt, amely minden finn család étrendjében megjelenik az évnek ebben a szakában. Alább a recept:

A Runeberg tortácskákat 90 ml űrtartalmú, kifejezetten erre a célra gyártott henger alakú sütőformákban készítik. Kávé vagy tea mellé fogyasztják.

Hozzávalók: A tésztához 1 tojás, 25g kristálycukor, 50g barnacukor, 100g vaj, 50ml tejszín, 200ml liszt, 1 teáskanál sütőpor, 50g darált mandula, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1/2 teáskanál amaretto likőr. A cukorsziruphoz 100g kristálycukor, 50ml víz. 1-2 evőkanál sütőrum. A díszítéshez málnadzsem, kristálycukor víz.

Elkészítés: A tojást, a cukrot, a likőrt, a felolvasztott vajat és a felvert tejszínt összekeverjük. A többi hozzávalót is összekeverjük egy külön tálban, majd óvatosan beleforgatjuk a már meglévő masszába. Kivajazunk 8 darab sütőformát, amikbe egyelően elosztjuk a tésztát. 170-200°C-on 15-20 percig sütjük. Ezalatt összeforraljuk a cukorszirup hozzávalóit. Mikor megsültek a tortácskák, rájuk locsoljuk a cukorszirupot és megvárjuk, amig beszívják. Ha kihűltek, kivesszük őket a sütőformából és a tetejüket málnadzsemmel és körülötte cukormázból rajzolt gyűrűvel díszítjük.

2020-02-14 17 óra Ülünk a szaunában. Vendégem ezúttal dr. Sirató Ildikó irodalom- és színháztörténész, a finn-magyar színházi kapcsolatok szakértője. A szaunában lehet csendesen meditálni, lehet beszélgetni, szaunázás közben hideg vízben vagy akár a hóban felfrissülni, a szauna után finomakat enni. A téma a szaunázás, az ételek és italok, az ezekhez fűződő hagyományok. Hallgassák Grosschmid Pétert péntek délutánonként Finnországról és a finnekről!

2020-02-07 17 óra Szaunában Petterivel. Petteri, azaz Grosschmid Péter várja Önöket a szaunában, hogy Finnországról beszélgessünk. Szaunázni nemcsak a finnek szoktak, de a szaunáról talán mindenkinek elsősorban Finnország jut eszébe. Az új műsorsorozatban beszélünk történelemről, földrajzról, tavakról, ételekről, hajókról és az éghajlatról. Szó lesz a finn oktatási rendszerről, a szociális hálóról, a mindennapok örömeiről és gondjairól. Természetesen zene is lesz a romantikus daloktól a metálig.

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

A 37.

A főszerkesztői rendelés a koronára szólt. Szabadkozásféle szövegemet ott szakította félbe János, hogy hát akkor ezt a 37. napot írjam meg. Mármint hogy 37. napja nem úszom. Most 49. napja nem úszom, amikor nekiveselkedek a feladatnak. Nem egyszerű halogatásról van szó, hanem arról, hogy éppen mit is kéne írni. Ma, amikor történetesen anyák napja van, a tegnapelőtti lendületvételkor meg éppen a munka ünnepe volt vagy mi. Nagyjában és egészében pedig járvány van meg karantén, nekem, itt Budapesten most már nagyon konkrétan, ellentétben a némileg felszabadított vidékkel. Sál, sapka, kesztyű, mehetek cseresznyét szedni, pardon, maszk, kesztyű és sehová sem mehetek, hacsak egy kiló kenyérért nem.

Barátja vagyok a tényeknek, jegyzetírói minőségemben meg különösen. És ez a fő oka a halogatásnak: nincs elegendő hiteles tényem, nincs kilátásom, rálátásom, no meg perspektívám se. Ma mintha lett volna egy anyák napi „ajándék”, reggel öt halottat jelentettek a már régóta napi 10-11-12 helyett. Egy angol lap nem sajnálta az időt egy kis számolgatásra és azt találta, hogy a naponta jelentett koronaáldozatok száma nem mutatkozik pluszban az egyébként szokásos napi halálesetek számához képest. Több ország hivatalos adatait egybevetve jött ki a kollégáknak ez az eredmény, nem hegyezték ki a dolgot ránk, versenyképes magyarokra. Akiknél a vezetés közepesen gyorsan kapcsolt, utána eredt Ausztriának, de inkább az egészségügyet, valójában a hatalmát mentette, mint a gazdaságot, főleg nem az állás nélkül maradottakat. Ellapította a járványt, bár mára volt jelezve a csúcs, ilyen lapítás mellett itt a laptopnál semmiféle csúcsot nem érzékeltem. Orosz rulettet játszunk: ki tudja, mikor, mi lesz, majd kiderül. Elképesztőn sokat sikerült spórolni a teszteken, de hát milyen rulett az, ha tudom, hogy hány golyó van a fegyverben. Nagyjában és egészében: mit tudom én.

Remény: lesz alkalmas gyógyszer, nemcsak olyan, amiről másnap kiderül, hogy mégse. Lesz oltás. Talán szeptemberben. De az is lehet, hogy helyette október-november – jön a második hullám. Addigra mindenki immunis lesz, és csak annyira fogja utálni az öregeket, amennyire tavaly. Az is éppen elég. Nagyjából addigra növesztek olyan bicepszeket, hasizmokat és lábikrákat, mintha úsznék és nem szárazföldön kínoznám magam. Addigra minden ki lesz takarítva a lakásban, vicces, hogy még mindig nincs – de kinek van ideje rá a töméntelen fertőtlenítés mellett? Nyilvánvaló, se túlszórakoztató nem vagyok, se jókedvű. Talán ha megbízható forrásból tájékoztatnának róla, hogy mikor lesz addigra.

2020. május 3.
Faragó Judit

 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Nem csak a tenger hűsít, nem csak a Balaton vize vár! Jól esik eldugott tavainkban is megmártózni és felfedezni a csendes tájak örömét. Ismeri hazai tavainkat?  Válaszoljon kérdéseinkre és a helyes megfejtést beküldők között könyvnyereményt sorsolunk ki.  

 >>>

az Autodoc Club weboldalán