Rádió Bézs

2015 február. Megszólal a Rádió Bézs. Még idegen a fülnek, még senki nem tudja, mi is ez, de a csapat erős, a hallgatók kíváncsiak. És „szól a Rádió.” Ahol nem celebek, hanem hús-vér emberek beszélnek. Önhöz is. Hibákkal néha, de szívből, ésszel, nem pénzért. Önkéntes mindenki. 

 >>>
Rádióbézs

Géczi Gábor

Forgószínpad

„Látszólag körülöttünk, de igazán bennünk forog a világ.”
(„Nem az a kérdés, hogy milyen világban élsz, hanem az, hogy milyen világ él te benned.”)
Zenei műsorok, irodalmi összeállítások.
Rock, blues, jazz, klasszikus és más zenei műfajok.

Géczi Gábor

• Forgószínpad - Géczi Gáborral - Civil Rádió • Kedd • 19:00-20:00 •

2021-09-21 19 óra A cirkusz

130 éve nyílt meg a Városligetben az első állandó jellegű budapesti cirkusz. Wulff Ede német-holland cirkuszigazgató 1891 május 7-én világvárosi műsorral nyitotta meg az általa építetett vasvázas hullámbádog cirkuszépületet, a későbbi Fővárosi Nagycirkuszt a pesti Városligetben. A mai műsor a cirkuszról szól, amihez Bálint György, Dzsida Jenő és Karinthy Frigyes írásai nyújtanak segítséget. Szerkesztők: Géczi Gábor és Radó László.

2021-09-14 19 óra LGT 50 éve alakult. LGT kislemezek.

1971. április 6-án, 50 évvel ezelőtt alakult meg az LGT együttes, amelynek minden alapító tagja akkor már elismert zenész volt. A mai emlékező műsorban az LGT kislemezen megjelent felvételeiből adunk közre egy válogatást. Valamennyi felvétel az 1970-es években került rögzítésre Az utolsót kivéve, amellyel a 2016-ban elhunyt Somló Tamásra emlékezünk. Szerkesztők: Géczi Gábor és Radó László.

2021-09-07 19 óra Walter Trout 70

WALTER TROUT amerikai bluesgitáros, énekes és dalszerző 1951. március 6-án született, idén lett 70 éves. A kiváló zenész New Jersey államban született és ott kezdte karrierjét, de az 1980-as években már Kaliforniában játszott a Canned Heat együttesben, majd John Mayall Bluesbreakers bandájában. Az 1990-es évektől már saját együttesével turnézott Európában és számos helyen a világon. Legyűrve az alkohol és a kábítószer okozta nehézségeket mindmáig évente ad ki lemezeket.
Szerkesztők: Géczi Gábor és Radó László.

2021-08-31 19 óra S rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk; és nem is kevés."

A járványhelyzet miatt a 2021. április 23-26-ig tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált őszre, október-novemberre halasztották. Forgószínpad című műsorunk JÓZSEF ATTILA költő verseiből készült dalokkal ünnepli a könyvet, a verset, az olvasást. Szerkesztők: Géczi Gábor és Radó László.

2021-08-24 19 óra Szabadság és Unió, 160 éve 1861-ben.

Azok, akik megtagadják másoktól a szabadságot, maguk sem érdemlik meg azt és egy igazságos Isten uralma alatt sokáig nem is tudják megtartani.” (Abraham Lincoln)

160 éve 1861. április 12-én vette kezdetét az Amerikai Polgárháború, és 1865. áprilisában ért véget. SZABADSÁG ÉS UNIÓ címmel összevont irodalmi, ének-zene és történelem óra lesz a mai Forgószínpadban. A műsorban elhangzó részleteket Lénárd Sándor, Mark Twain, Ambrose Bierce és Henry Miller írásaiból válogattuk. Szerkesztök: Géczi Gábor és Radó László.

 

Kovalik Márta díj

Jó emberek díja

 2018- ban a Rádió Bézs, annak főszerkesztője Fodor János, valamint a Szaday család vándordíjat hozott létre, hogy Kovalik Márta, aranytollas Újságíró, az egykori Húszas stúdió szerkesztője, a Magyar Rádiózás meghatározó személyisége emlékét az utókor megőrizze.

Az emlékdíj nem szakmai díj.

Az kapja minden évben, aki szabad, független, tisztességes ember és tesz azért, hogy a következő generáció minél nagyobb tudással, minél szabadabban élhessen úgy, hogy a tényeket megismerhessék, és azokat tiszteletben tartsák.

A díjat Formanek Zsuzsa üvegtervező iparművész és Bedécs Kristóf ötvösművész tervezte és alkotta.

2021-ben Szalay Kriszta színésznő vehette át a díjat.

2020-ban Talyigás Katalin szociológus a SZIA alapítója volt a díjazott.

2019-ben Vekerdi Tamás pszichológus kapta a díjat.  

2018-ban az első díjazott Bojár Gábor fizikus, vállalkozó, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója volt.

 >>>

Hallgatónktól

Kedves Bézs, és Ti mind, akik Nekünk Bézseltek!

Messziről kezdem, de nem lesz hosszú! Szeretem a szép ruhákat, kiegészítőket, mindig is szerettem öltözni, de nem szeretem a harsány színeket! A visszafogott, finom, halvány, minőségi öltözködést kedvelem, és a bézs színeket. Ugye már itt is vagyunk!

Amikor megtudtam hat évvel ezelőtt, hogy a színem, a bézs már egy rádió neve is, azt gondoltam, ez valami reklámfogás csak. De aztán megnéztem, hogy milyen nevek, és műsorok fémjelzik a rádió működését. Hallottam, hogy Fodor János, a kezdeményező, hogy ott vannak mellette azok a nevek is, akikért érdemes „kinyitni” a rádiót, és tudtam, ez bizony jó lesz!

És igen, nagyon jó lett! Szeretem, hogy egyre szélesebb profillal megy, hogy a nagy nevek mellett, jöttek a fiatalok is, hogy frissült a tartalom, szinte egész nap itt szól mellettem a Bézs.

Elegem volt, és van már a máshol a mennyiségében is az egeket ostromló politikai műsorokból, az állandó ekézéstől, a vad hangulatú párbeszédekből, a folytonos „a valamire” való utalgatásokból, olyan rádióra vágytam, ahol, ahogyan az ars poetica-jában is ott van, minőségi, lágy hangok szerepelnek, ahol elfelejtem, hogy kint dühöng a vad világ, ahol nem kell gyomorgörccsel hallgatnom a műsorokat.

Ez a rádió pont ilyen, ezért szeretem. Már hat éve ennek, és kívánom, és remélem, hogy így is marad!

Nagyon sok örömteli, boldog születésnapot kívánok!

Egy hűséges hallgatójuk, Éva

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom heti tv erd tv

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

Érd most

az Autodoc Club weboldalán