A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Földes Péter

Műsorcím: Redőny. Történelem humornézetből.

14 éves korom óta arra készültem, hogy újságíró legyek, és az azóta eltelt évtizedek alatt ez mit sem változott. Közgazdaságtant, szociológiát és újságírást tanultam az egyetemeken, de mert mindig szerettem volna komolyabb dolgokkal foglalkozni, a humor felé fordultam. Karinthy után szabadon ugyanis én is azt vallom, hogy „humorban nem ismerek tréfát”.

Több mint tíz évig dolgoztam a Ludas Matyi és az Új Ludas szerkesztőségében, szerencsésnek mondhatom magam, amiért nagyszerű emberek és kiváló kollégák, köztük néhány zseni munkatársa lehettem. „Életművem” egyik „túlnyomónak mondható” darabja a Kurír című újság Elefánt nevű melléklapja, valamint a szűk körben méltán világhírű Neoprimitív zenekar, amellyel már a hetvenes évek végén és a nyolcvanas évek elején igazi zenés politikai kabarét játszottunk.

A Redőny a humor, a szatíra világába enged bepillantást. Nem a ma divatos humoristák munkáiba, és nem is az olyan régi dolgozatokba, amelyek a mai hallgató számára már nem lennének fogyaszthatók. Szándékom szerint érdekes, szórakoztató műsor lesz a Redőny,  sok szöveggel és zenével. Ha a hallgató egyik-másik évtizedekkel ezelőtt írt krokiban a mai korra ismer, az nem a véletlen műve. Sorozatunk egyik illusztris alkotója, Tabi László szerint ugyanis „nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak. Egy újszülöttnek minden vicc új.”

Ne kérdezzék, hogy miért Redőny a műsor címe. Magam sem tudom, de ha nagyon muszáj, szívesen elmagyarázom.

--

•  A redőny, történelem humornézetben - Földes Péterrel • Kedd két hetente 16:00-17:00 •

2020-07-07 16 óra Július 7-én, kedden délután 4 órakor is lesz Redőny a Rádió Bézsen. A mostani műsor a már megszokott Redőnyöknél is rendhagyóbb lesz, mert ezúttal az aforizmák királyát, Feleki Lászlót mutatjuk be írásain keresztül. Feleki humorista volt, a Ludas Matyi főmunkatársa, de leginkább sportújságíró, egy időben a Népsport főszerkesztője. Napóleon életének szakértője, könyvet is írt a császárról. Mindemellett számtalan aforizmát írt, ezért a mai műsorban a Feleki-humoreszkek és a zene közti szüneteket a szerző által írt aforizmákkal töltjük ki.

A műsort, mint majdnem mindig, ezúttal is Bankó Éva, Biczó Tamás, Haagen Imre és Föld S. Péter készítették. Jó szórakozást mindenkinek, élvezzétek a nyarat, a Redőny legyen veletek!

2020-06-23 16 óra Ezen a héten is lesz Redőny, kedden délután 4 órakor kezdünk. Rendhagyó másorral jelentkezünk. Igaz, az eddigiek is rendhagyók voltak, ám most még az eddigieknél is rendhagyóbbak leszünk. Egy Budapesten született és Izraelben világhírűvé vált humoristát mutatunk be, aki Hoffmann Ferencként látta meg a napvilágot. De ezen a néven ne keressék, fölösleges fáradozás lenne. Magyarországon Kishont Ferencként lett a Ludas Matyi munkatársa, majd miután elhagyta az országot, Izraelben Efrajim Kishonként alkotta frenetikus humorral megírt remekeit.

Ha kedd van, akkor ez nem Belgium, hanem a Redőny! Ha nincs jobb dolga, ne menjen sehova, hallgasson minket. A Redőny legyen veletek!

2020-06-09 16 óra Kedden, azaz, új időpontban, de a régi lelkesedéssel és a megszokott színvonalon. Igen, ez a Redőny, a Rádió Bézs szatirikus műsora. Tudta Ön például, hogy mit jelent az, ha egy táblára azt írják, hogy a tetőn építkezés zajlik, kérjük, óvatosan közlekedjen! Hogyan kell óvatosan közlekedni? Bukósisakban? Lábujjhegyen? Lassan kell menni, vagy inkább gyorsan? És ha eddig nem tudta volna, Király Dezsőtől, az elmúlt évszázad ismert humoristájától arra is megkapja a választ, hogy mi a jó a nőkben?

Tehát, ha kedd van, akkor Redőny. És a jelszavunk is változatlan: a Redőny legyen veletek!

2020-05-22 15 óra Május 22-én, pénteken, délután 3 órakor ismét felhúzzuk a Redőnyt, és Önök belehallgathatnak a Rádió Bézs szatirikus műsorának legújabb epizódjába. Soros „áldozatunk” ezúttal Árkus József, akit a legtöbben a televízió legendás Parabola című műsorából ismerhetnek, ám pályafutásában legalább ennyire fontos állomás, hogy Tabi Lászlót követően ő volt a Ludas Matyi, majd az ebből kivált Új Ludas főszerkesztője. Mindemellett Egy hét címmel vitriolos jegyzeteket írt a Népszabadságba. Nevéhez fűződik, hogy a hetvenes évek végén a pártközpontban elintézte, hogy a Ludas karikaturistái a félmeztelen hölgyek keblére mellbimbókat is rajzolhassanak - ez a ma már mosolyt fakasztó „szextett” akkoriban komoly fegyverténynek és előrelépésnek számított.

Szóval, lesz min szórakozni, a műsort Bankó Éva, Fodor János és Föld S. Péter készítették. Ne feledjék, péntek, május 22, délután 3 óra. A Redőny legyen veletek!

2020-05-08 15 óra Igen, május 8-án délután 3 órakor! Péntek délután tényleg ne menjenek sehova, mert kezdődik a Redőny. Ezen a héten az egykori Ludas Matyi talán legismertebb humoristáját, mutatjuk be, írásain keresztül. Azt az embert, aki a magyarországi kocogó mozgalom atyja és megszállottja volt, és akitől a máig ismert szlogen származik: A láb mindig kéznél van. És mit gondolnak, ki mondta azt, hogy akinek van humora, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes.

Ha kitalálták, hogy Peterdi Pálról van szó, akkor Önök máris nyertek. Hát, még ha meghallgatják műsort, amelyet ezen a héten Bankó Éva, Fodor János és Föld S. Péter készítettek. Jó szórakozást kedves hallgatók, a Redőny legyen veletek!

2020-04-24 15 óra Redőny, jelentkezz, vétel!

A járvány miatt átmenetileg új időpontban (minden második héten, pénteken, délután 3 órakor), de változatlan lelkesedéssel szól a Redőny, a Bézs Rádió szatirikus műsora. Ma a néhai Ludas Matyi felejthetetlen fenoménját, a költőnek is kiváló humorista, Somogyi Pált mutatjuk be, az általa írott humoros szövegekkel, a róla szóló történetekkel. És lesz zene is, arra is érdemes figyelni, mert ezúttal úgy döntöttünk, hogy nagyon jó dalokat válogatunk.

A műsort Bankó Éva, Biczó Tamás, Fodor János és Föld s. Péter készítették. Vírusmentes szép napot mindenkinek, a Redőny legyen veletek!

2020-04-10 15 óra A járvány miatt átmenetileg új időpontban (minden második héten, pénteken, délután 3 órakor), de változatlan lelkesedéssel szól a Redőny. Ma a kiváló humorista, Mikes György munkásságát mutatjuk be, az általa írott humoros szövegekkel, a róla szóló történetekkel. És lesz zene is, arra is érdemes figyelni.

A műsort Bankó Éva, Biczó Tamás, Fodor János és Föld S. Péter készítette. Maradjatok otthon, hallgassatok bennünket, a Redőny legyen veletek!.

2020-03-26 19 óra Kedves hallgatók, hiába ez a buta vírus, csütörtökön este is lesz Redőny. A Redőnyt, legalábbis, egyelőre, senki és semmi nem tudja leverni a lábáról. Mai műsorunkban a hölgyek kedvence, Ősz Ferenc humorista írásaiból válogattunk. Biztosan sokan emlékeznek rá, hiszen Kudlik Júliával együtt a tévében igen népszerű párost alkottak. Ha meghallgatják a műsorban elhangzó humoreszkeket, rájönnek, hogy Ősz Feri írásban még annál is jobb, mint a milyen a televízióban volt. Tehát, csütörtökön este 7 órakor felhúzzuk a Redőnyt. A műsor változatos, szlogenünk viszont változatlan: a Redőny legyen veletek!

2020-03-12 19 óra Március 12-én nemcsak a nyugdíj érkezik, hanem a Redőnyt is felhúzzuk. Ezúttal Gádor Béla írásaiból válogattunk, reméljük sokak örömére. A műsor készítésében közreműködött: Bankó Éva, Biczó Tamás, Haagen Imre és Föld S. Péter. A Redőny legyen veletek!

2020-02-27 19 óra Ezen a héten is csütörtökön este 7 órakor kezdődik Redőny. Kis magyar történelem humornézetben. Február 27-én a sokoldalú Darvas Szilárd írásaiból válogatunk.

Azt tudták, hogy Darvas Szilárd költőnek indult és mielőtt humorista lett, nagyon szép verseket írt? Meg persze, utána is.

Akár tudták mindezt, akár nem, csütörtökön este 7 órakor hallgassák a Redőny Darvas Szilárdról szóló adását. A műsort Bankó Éva, Biczó Tamás, Haagen Imre és Föld S. Péter készítette.

2020-02-13 19 óra Ha csütörtök van, és este 7 óra, az azt jelenti, hogy kezdődik Redőny. Kicsit bővebben: történelem humornézetben. Február 13-án a konferansziénak is kiváló Kellér Dezső írásaiból válogatunk.

Azt tudják, hogy ő találta ki a maszek szót? Vagyis, ha Kellér Dezső nem lett volna, akkor még mindig azt mondanánk, hogy magánszektor? És azt is tudták, hogy sok dalszöveget írt? Köztük olyanokat, minthogy: Jaj de jó a habos sütemény?

Akár tudták mindezt, akár nem, csütörtökön este 7 órakor hallgassák a Redőny Kellér Dezsőről szóló adását.

A műsor készítésében közreműködtek: Bankó Éva, Biczó Tamás, Fodor János és Föld S. Péter.

2020-01-30 19 óra 39 évvel ezelőtt, 1981. augusztus 7-én halt meg Buda­pesten Királyhegyi Pál, humorista, forgatókönyv- és szín­műíró, konferanszié és poéngyártó nagyiparos. Mindezt persze megelőzte, hogy 81 évvel korábban, ugyancsak Budapesten, megszületett, a két dátum között pedig, azzal volt elfoglalva, hogy élni próbált, és ez sokszor sikerült is neki. Érettségi után Amerikában próbált szeren­csét: Detroitban lapot szerkesztett, Hollywoodban forgató­könyveket írt a Paramountnak, szerelmes volt és börtönben is ült. 1938 és 1941 között Londonban élt, majd, pestiesen szólva, kalandvágyból hazajött. Épp időben, ahogy később ő maga fogalmazta: még elérte az auschwitzi csatlakozást.

Királyhegyi Pál, egy pesti polgár Hollywoodból. Csak itt, csak most, csak neked. Redőny, január 30-án, este 7 órakor.

2020-01-16 19 óra Redőny. Ez a címe annak a műsornak, amelyet mostantól kéthetente hallhatnak. Hogy miért Redőny? Azért. Mert. De leginkább: csak. Szándékaink szerint a Redőny egy humoros műsor lesz. 1945 és a rendszerváltozás között alkotó magyar humoristák munkáit és személyét mutatjuk be. A Redőnyt tehát látszólag semmilyen formában nem kötődik a műsor tárgyához. Pedig egy Redőnyre is érvényes az örök igazság: egyszer fenn, egyszer lenn.

Hát akkor, húzzuk fel a Redőnyt! Első adásunkban a felejthetetlen szatirikus hetilap, a Ludas Matyi egykori szerkesztőjét, Tabi Lászlót mutatjuk be. Rövid életrajzzal és néhány rá jellemző, szellemes, elgondolkodtató írásával.

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

A 37.

A főszerkesztői rendelés a koronára szólt. Szabadkozásféle szövegemet ott szakította félbe János, hogy hát akkor ezt a 37. napot írjam meg. Mármint hogy 37. napja nem úszom. Most 49. napja nem úszom, amikor nekiveselkedek a feladatnak. Nem egyszerű halogatásról van szó, hanem arról, hogy éppen mit is kéne írni. Ma, amikor történetesen anyák napja van, a tegnapelőtti lendületvételkor meg éppen a munka ünnepe volt vagy mi. Nagyjában és egészében pedig járvány van meg karantén, nekem, itt Budapesten most már nagyon konkrétan, ellentétben a némileg felszabadított vidékkel. Sál, sapka, kesztyű, mehetek cseresznyét szedni, pardon, maszk, kesztyű és sehová sem mehetek, hacsak egy kiló kenyérért nem.

Barátja vagyok a tényeknek, jegyzetírói minőségemben meg különösen. És ez a fő oka a halogatásnak: nincs elegendő hiteles tényem, nincs kilátásom, rálátásom, no meg perspektívám se. Ma mintha lett volna egy anyák napi „ajándék”, reggel öt halottat jelentettek a már régóta napi 10-11-12 helyett. Egy angol lap nem sajnálta az időt egy kis számolgatásra és azt találta, hogy a naponta jelentett koronaáldozatok száma nem mutatkozik pluszban az egyébként szokásos napi halálesetek számához képest. Több ország hivatalos adatait egybevetve jött ki a kollégáknak ez az eredmény, nem hegyezték ki a dolgot ránk, versenyképes magyarokra. Akiknél a vezetés közepesen gyorsan kapcsolt, utána eredt Ausztriának, de inkább az egészségügyet, valójában a hatalmát mentette, mint a gazdaságot, főleg nem az állás nélkül maradottakat. Ellapította a járványt, bár mára volt jelezve a csúcs, ilyen lapítás mellett itt a laptopnál semmiféle csúcsot nem érzékeltem. Orosz rulettet játszunk: ki tudja, mikor, mi lesz, majd kiderül. Elképesztőn sokat sikerült spórolni a teszteken, de hát milyen rulett az, ha tudom, hogy hány golyó van a fegyverben. Nagyjában és egészében: mit tudom én.

Remény: lesz alkalmas gyógyszer, nemcsak olyan, amiről másnap kiderül, hogy mégse. Lesz oltás. Talán szeptemberben. De az is lehet, hogy helyette október-november – jön a második hullám. Addigra mindenki immunis lesz, és csak annyira fogja utálni az öregeket, amennyire tavaly. Az is éppen elég. Nagyjából addigra növesztek olyan bicepszeket, hasizmokat és lábikrákat, mintha úsznék és nem szárazföldön kínoznám magam. Addigra minden ki lesz takarítva a lakásban, vicces, hogy még mindig nincs – de kinek van ideje rá a töméntelen fertőtlenítés mellett? Nyilvánvaló, se túlszórakoztató nem vagyok, se jókedvű. Talán ha megbízható forrásból tájékoztatnának róla, hogy mikor lesz addigra.

2020. május 3.
Faragó Judit

 

 

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Nem csak a tenger hűsít, nem csak a Balaton vize vár! Jól esik eldugott tavainkban is megmártózni és felfedezni a csendes tájak örömét. Ismeri hazai tavainkat?  Válaszoljon kérdéseinkre és a helyes megfejtést beküldők között könyvnyereményt sorsolunk ki.  

 >>>

az Autodoc Club weboldalán