A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Faragó Judit

Rádiós vagyok.

Életem első és egyetlen munkahelye a Magyar Rádió volt, ha még emlékszik valaki erre a kifejezésre.Hogy rám emlékszik-e valaki, azt nem kérdezem, majd kiderül. Mostantól csütörtök délelőttönként, esetleg máskor várom a hallgatókat, zenével, vendégekkel, gondolatokkal, ami adódik.

Üdvözli önöket az "új hús" a Bézsben, bár ez színben nem annyira vagy mégis?

• Kalap - Faragó Judit • Csütörtök • 10:00-12.00 •

2020-09-17 10 óra
2020-09-17 11 óra
Most aztán már tényleg őszülök, annyira beígérték a meteorológusok. Lesz egy kis szezonzáró és szezonnyitó merengés. Amennyire tudok, kitekintek a kultúra világába, újranyitom a képzőművészeti rovatot Rózsa Gyula cikkével a trianoni emlékműről. Csippentett híreim között akad tudományos szenzáció is. Adok tanácsot is, mint szoktam, lebeszélek, mint szoktam. Szóval szerintem jól elleszünk.
A szerkesztő Faragó Judit

2020-09-10 10 óra
2020-09-10 11 óra
Ez egy mintha-műsor. Nem mintaműsor, hanem olyan, mintha egy szépséges későnyári, őszi nap szülte volna. Pedig alig érünk rá élvezni az időjárást, mert rettegésben tart bennünket a járvány. Azért én megengedek magamnak ettől többé vagy kevésbé független gondolatfutamokat, híreket, tudósításokat, egy kis művészetet. tudományt, divatot, jótanácsokat, miegyebeket.
Várja a hallgatót Faragó Judit

2020-09-03 10 óra
2020-09-03 11 óra
Szezonnyitó, tanévnyitó műsor lesz a Kalap. Sajnos nem hallgathatunk a járványról, itt a második hullám, nevezzük akárhogy. Nem szakértőket hívunk, megteszik ezt más fórumok, remélem, figyelemmel kísérik önök is.
Házfoglalás zajlik most Budapesten, mutatunk egy kis történelmi előzményt. Mindig éber környezetvédelmi figyelmünk a divatrovattal karöltve nyilvánul meg. Adok praktikus tanácsokat és jelentkezem csippentett hírekkel.
Várom a hallgatókat
A szerkesztő Faragó Judit

2020-08-27 10 óra
2020-08-27 11 óra Egy kis nyári vegyessel várom a tisztelt hallgatóságot, csakúgy, mint a Kalap pszichológusa. Séllei Bea némi összefoglalót ad a nyári tanulságokról, valamint az őszi felkészülésről. Amiről egyébként fogalmunk sincs. Eszmét futtatok számokról és marketingről, lesz pár szó a divatról. És nem kell lemondaniok a hírekről, tudósításokról és praktikus tanácsokról sem.
Várja a hallgatót a szerkesztő Faragó Judit

2020-08-13 10 óra
2020-08-13 11 óra
A mai műsor témáit a meglepetések köré csoportosítottam. Örömteli, néha mulatságos fejlemény, hogy mi mindenen lehet manapság meglepődni még és már. A filozófikus megközelítést néhány konkrétumra fűztem fel: közgazdászok, orvosok, mérnökök lepődnek meg manapság érdekes dolgokon, mi laikusok, pedig mindenen képesek vagyunk meglepődni. Találtam hasznos és haszontalan ötleteket, felfedeztem egy színészt, megvizsgáltam a táskadivatot, mint olyat, és csippentettem képes és képtelen híreket.
Várja a hallgatót Faragó Judit

2020-08-06 10 óra
2020-08-06 11 óra
Igazán nem az elriasztás szándékával jelentem be, hogy a mai műsor középpontjában a számok állnak. Noha nem vagyok a matematika értője, a számmisztika kedvelője, csak egy olyan ember - mint önök -, aki kénytelen és egyre inkább kénytelen számolni vagy számokat figyelni. Megígérhetem, hogy sem deriválni, sem gyököt vonni, sem milliókkal vagy milliárdokkal dobálózni nem fogok, csak szembesülök olyan számokkal, mint önök is. A műsort továbbá, hírekkel, tudósításokkal, praktikus tanácsokkal és csippentett hírekkel igyekszem feldobni.
Várja a hallgatót Faragó Judit

2020-07-30 10 óra
2020-07-30 11 óra
Szó lesz mindenféléről, ami friss és fontos, legalábbis én annak tartom - remélem, nem egyedül. A Kalap pszichológusával, Séllei Beával egy luxuscikkről, az énidőről beszélgetünk. Noha a képzőművészeti rovat gazdája még mindig visszavonult, nem hagyom művészet nélkül a hallgatót. A divatról annyi megállapítást máris tehetek, hogy van, a többit a műsorban. Lesznek még hírek, tudósítások - innen és onnan.
Várja a hallgatót Faragó Judit


2020-07-23 10 óra
2020-07-23 11 óra
Egy lovag, aaaaa vakcína, járvány, buli, vakáció. Hírek és praktikák. Meg ami belefér még melegített agyamból. Ja, és persze zene.

Várja a hallgatót a szerkesztő, Faragó Judit

2020-07-16 10 óra
2020-07-16 11 óra Ma magányos erőfeszítéseket teszek a hallgató szórakoztatására. Úgy adódott, hogy rovat nélkül maradtam. Csak örülhetek, ha valaki pihen, el tud utazni. Önök azonban nem maradnak hasznos és kevésbé hasznos, komoly és kevésbé komoly információk nélkül, amelyeket jegyzetek, hírek, tudósítások formájában tálalok. Ja, és sok zenével.
A szerkesztő, Faragó Judit

2020-07-09 10 óra
2020-07-09 11 óra Hiába a nyár, nem hagynak bennünket nyaralni. Helyette ránk hárítják a felelősséget: menjünk vagy ne. És akkor most mi van? Körkép helyett mi a Kalap pszichológusát kérdezzük a döntési helyzetekről, szaknyelven az érzelmi felnőttségről. Pörögnek az események, pörögnek az emberek, mintha a negyedéves mulasztásokat kéne bepótolni. Nálunk ez szerencsére inkább heves vitákban, mint viharos közösségi eseményekben nyilvánul meg. De azért egy ártatlan pedagógiai értekezlet vagy egy nemes szándékú nemzetközi tábor is, no meg az új s újabb kutatási eredmények is fejbekóintanak minket: itt van és tettre kész a Korona. A hallgató megnyugtatására az említetteken kívül jó és hasznos tanácsokkal, friss csippentett hírekkel szolgálhatok. Bónusz: leleplezem és közkinccsé teszem az egyik legbőségesebb forrásomat.
Várja a hallgatót Faragó Judit

2020-07-02 10 óra
2020-07-02 11 óra Kánikulai kiadásunkat hallhatják ma a kedves hallgatók. A rovatokat ma hagyom tikkadni vagy épp ellenkezőleg, felüdülni. Agymenéseimet azonban nem kell nélkülözniük. Szolgálok továbbá érdekes infókkal és csippentek híreket. Azt is megnézem, hogy tavaly ilyenkor mi módon szenvedtünk a hőségben. Sajnos még mindig aktuális vizsgálatunk tárgya a járvány, de van vigasz és remény.

Várja a hallgatókat a szerkesztő, Faragó Judit

2020-06-25 10 óra
2020-06-25 11 óra
Ma tobzódunk, mondanivalóban, rovatokban, hírekben és eszmefuttatásokban egyaránt. Jön Márton Rózsa is divatérdekességekkel. Foglalkozunk jövendölésekkel, noha ez nem a mi profilunk, de a profiké igen. Ugyanezt mondhatom el a szexmunkásokról és problémáikról. Technikai, tudományos és praktikus híreink magukért beszélnek.
Várja a hallgatót a szerkesztő, Faragó Judit

2020-06-18 10 óra
2020-06-18 11 óra
Hogy milyen elfoglaltak lettünk, most hogy már mehetünk a dolgaink után! És én ebben fogom a hallgatót egy kicsit megakasztani, gondolatfutamaimmal, ötleteimmel, híreimmel. Lesznek házi praktikák - két hete gyűlnek, mert nem jutott idő rájuk - szó lesz divatról, művészetről és persze jelentkezem csippentett híreimmel is. Várom a hallgatókat.
A szerkesztő Faragó Judit

2020-06-11 10 óra
2020-06-11 11 óra
Most, hogy már történnek a dolgok, mintegy kiszabadultunk, persze csak kellő óvatossággal - levonunk néhány tanulságot, megosztunk pár tapasztalatot. A divatrovat újra személyesen jelenik meg a műsorban, és remélem, nemcsak a kettőnk örömére. Híreink, tanácsaink, ötleteink száma végtelen, minthogy a forrásaink is azok. És én merítek szorgalmasan. Annyira várom a hallgatókat!
Faragó Judit

2020-06-04 10 óra
2020-06-04 11 óra
Ki-, meg- és felszabadulás - talán és remélhetőleg. A világ beteg és zajos, a vírustól és mástól. Az én agyam meg csak jár. Ha a kíváncsiak, meghallgathatják. Jelentkezik a képzőművészeti rovat, igyekezetem szerint nemcsak online ajánlattal, ami azonban egyáltalán nem lebecsülendő, főleg múzeumok,nélkül. Felhívom pszichológusunkat, akinek nagyon aktuális mondanivalója van a világzűrzavar tárgyában. Legalább közelítsük a választ a kérdésre: miért?
Vannak praktikus tanácsaim és érdekes híreim is. Hallgassanak!
Várja önöket Faragó Judit

2020-05-28 10 óra
2020-05-28 11 óra
A mai műsornak azt az összefoglaló címet adom, hogy "Szabadulás a karanténból". Még benne vagyunk, de kitekintek, jegyzeteim örömteli fejleményekről szólnak. Felújítom kissé hanyagolt rovatomat, megnéztem, hol a tavalyi hó. Rendkívül fontos divatkérdésekben konzultálok szakértőnkkel, Márton Rózsával. Szokásomtól eltérően sportügyben is megnyilvánulok némileg. Híreimnek és fontos vagy nem fontos infóimnak se szeri, se száma.
Várom a hallgatót.
Faragó Judit

2020-05-21 10 óra
2020-05-21 11 óra
Élő, egyenes, friss és ropogós adás, tele a megjegyzéseimmel. Némelyik jegyzet formájában, mások szabadon áradó szavakkal. Örkény nyomában - némely téma ennyit ér és nem többet: egy percet szabadon.
Már elkezdtük a Kalap rovatait is feléleszteni koronás álmaiból. Ma a képzőművészeti rovat van soron, most még telefonon. Megkérdezem Rózsa Gyulát, mire készül, ha megtörténik a nagy nyitás, addig is mit ajánl a meglepően gazdag online kínálatból
Várja a hallgatót Faragó Judit.

2020-05-14 10 óra
2020-05-14 11 óra
Újra élőben, frissen fiatalosan. Semmi rinyálás, egy merő életöröm. A Kalap pszichológusával a változásról beszélgetünk - most aztán van, most van csak igazán változás. Igyekszünk jól kijönni belőle, Séllei Beán nem múlik. Ha már rovat, akkor lesz divatrovat is. Márton Rózsával a karanténgöncökről beszélgetünk.Maradhat-e a kitérdelt, szöszös tréningnaci vagy öltözzünk ki vagy mi? Ezen kívül elárasztom önöket vízzel, a nélkülözött uszodákéval, növényekkel és egyéb zöldségekkel. Szolgálok jótanácsokkal és szokásom szerint csippentett hírekkel.
Várja a hallgatót Faragó Judit

2020-04-30 10 óra
2020-04-30 11 óra
A következő műsor egy szép januári napon, jelesen 23-án hangzott el. Folytatom tehát a "nem-szeretem-ismétléseket". Vigasztalnék azzal, hogy mindjárt visszatérnek a szép idők, amikor pl. azt nehezményeztem, hogy kimaradt az új Nemzeti Alaptantervből a filmkultúra és média című tantárgy. Morfondíroztam azon - messzire tekintő elemzéssel -, hogy Megan és Harry kilépett királyi állásából. Elbúcsúztam Takács Ildikótól, Demján Sándor bizalmi emberétől, a kitűnő reklámszakembertől. Voltunk kiállításnézőben Rózsa Gyulával. Kilenc tudományos hírem kilenc témával foglalkozott, melyek közé nem tartozott a koronavírus. Ezek az idők már nem térnek vissza, de biztos jönnek új idők, bízzunk benne, hogy szépek. Csak meg kell érni.
Január 23-a tényleg szép nap volt, sütött és a hőmérsékleti maximum 4 fokra is emelkedett. Hatvan perc alatt úsztam le a napi penzumomat, volt jobb időm is, a heti Alexander-órám remekül sikerült. Ez jó volt. Hogy a műsor is az volt-e, azt most megint eldönthetik.
A rendkívül optimista szerkesztő, Faragó Judit

( A 2020.01.23-i adás ismétlése )

2020-04-16 10 óra
2020-04-16 11 óra
Kedves hallgató!
Folytatom a szürreális előzetes műfaját, az utózatost, miszerint jelzem, hogy a következő Kalap a január 30. adás ismétlése lesz.
A műsorban itt jelent meg először a korona. Előzetes jegyzeteimben még kérdőjellel írtam, ami azt jelentette: nem voltam biztos a témában. Nem azért, mert nem tartottam fontosnak, hanem azért, mert az események akkorra már annyira felgyorsultak, hogy egyetlen érvényes tényt sem tudtam közölni. Azért a vezércikk megszületett, jobbára Kínáról, az Egészségügyi Világszervezetről, mert csak ebből a forrásból volt hiteles infó - itthonról nem. Felhívásuk azóta is érvényes: alaposan és sűrűn moss kezet!.
Volt még egyéb kedves, kellemes és tudományos infó is, amit a mai napig ajánlok felhasználásra. Ja, és a zaklatás: se nem kedves, se nem kellemes, de nemcsak ezt a két hónapot bírta, bírja ki.
Jó szórakozást kíván a vesztgzárból Faragó Judit

( A 2020.01.30-i adás ismétlése )

2020-04-09 10 óra
2020-04-09 11 óra
Kedves hallgató! Most következő, február 6-i Kalapunk ismétlése bizonyítja, hogy az élet problémái javarészt örök problémák. Annak tűnik a nemzeti alaptanterv is, amely néha homályba borul - pl. járvány idején -, de oktatás mindig van vagy nincs, de zűr vele mindig van. Ugyanez a helyzet az önmagát folyton ismétlő divattal, átértelmeződik, akárcsak a kiskereskedelmi forgalom hónapról hónapra fantasztikus adatai. Most ugye karácsonyi-márciusi rekordoknál tartunk. A februári tudósítás már múzeum. Akárcsak a veszteséggel küszködő Fény utcai piac - jelenleg minden piaccal így van.Orvosi híreim a mára úgyszolván árnyékba borult klasszikus nagy bajokkal foglalkoztak. Az azóta mindent elborító korona-hírek, események, fejlemények és számok halmazának február hatodikán még egyetlen előjele volt: a figyelmeztetés a kézmosásra. Békeidők.
Nosztalgiázzanak velem! Faragó Judit

( A 2020.02.06-I adás ismétlése )

2020-04-02 10 óra
2020-04-02 11 óra
A 2020. február 13.-i Kalap című műsorunkat ismételjük.

· Amikor Faragó Judit reggel bement a stúdióba, tudta már, hogy milyen belpolitikai események várhatóak, de azokról ugye nem beszélünk.

· Amikor Faragó Judit reggel bement a stúdióba, tudta, hogy Február 13. az év 44. napja a Gergely-naptár szerint, s hogy az évből még 321 (szökőévekben 322) nap van hátra.

· Amikor Faragó Judit reggel bement a stúdióba, tudta, hogy Ellának, Lindának és még sokaknak volt névnapja, de ez nem érdekelte.

· Amikor Faragó Judit reggel bement a stúdióba, tudta, hogy 1542-ben.Catherine Howard angol királynét, VIII. (Tudor) Henrik ötödik feleségét házasságtörés vádjával lefejezték, de erről sem beszélt.

· Amikor Faragó Judit reggel bement a stúdióba, tudta, hogy 1917-ben ezen a napon Párizsban, letartóztatták Mata Harit.

Ezer dolgot tudhatott még Faragó Judit, de mégis másról szólt a műsora. Szerintem érdemes meghallgatni.

Tehát Kalap, reggel 10 órától délig. Kalap! Jobb mint egy korona!

( A 2020.02.13-I adás ismétlése )

2020-03-26 10 óra
2020-03-26 11 óra
Kedves hallgató! Ismét ismételünk. Ezúttal visszatérünk a békés, korona-előtti időkbe. Azért mutatkozott valami előérzet. A háztartási, öltözködési tanácsok továbbra is érvényesek. Az immár öreg híreim még mindig a jövőt szolgáló ötletek, felfedezések, találmányok, fejlesztésük későbbre várható. De a zene örök!

( A 2020.03.05-I adás ismétlése )

2020-03-19 10 óra
2020-03-19 11 óra Kedves hallgató! A szükséghelyzetben természetesen egy nőhöz, a tudás anyjához, azaz ismétléshez fordulok.
Múlt heti adásunkat hallják megint. A vírushelyzetre vonatkozók azóta persze frissültek. Az otthoni időtöltésről, a divatról és az egyéb praktikus teendőkről szóló javaslataim élők maradtak, különben sem árt őket legalább még egyszer hallani, a receptekről nem is beszélve. A Budapest Bár ugyan egyelőre élőben nem hallható, új lemezük azonban igen. A tudományos hírek, a felfedezések megvannak, a technikai újdonságok nálunk még ugyanúgy nincsenek jelen, ahogy a múlt héten sem voltak. A zene azonban örök és mindig élvezhető, miképpen a múlt heti adás remélhetőleg szintén.
Az egyenlőre karanténba vonult szerkesztő
Faragó Judit


( A 2020.03.12-i adás ismétlése )

2020-03-12 10 óra
2020-03-12 11 óra
Korona - a vigasz és a nyugtatás jegyében.- bíztató hírek és remélhetőleg hasznos tanácsok.arra az esetre is, ha otthon maradunk, mert kell vagy mert óvatosak vagyunk. Azért a Kalap nem mond le a rovatairól sem, ezúttal a divat újdonságaival szolgálunk. Előretör az ingruha és az ingkabát - mindegy, milyen évszak van. Beszélek Farkas Róberttel a Budapest Bár legújabb lemezéről és persze más aktualitásokról. Adok egy kis bécsi tudósítást és nem maradnak el a csippentett hírek sem.

A szerkesztő Faragó Judit

2020-03-05 10 óra
2020-03-05 11 óra
Friss, ropogós mindenféle lesz a mai műsor témája. Morfondírozok ezen-azon, csippentettem híreket, és jelentkezik a képzőművészeti rovat. Rózsa Gyula Szentendrére invitálja önöket Ferenczi Noémi kiállítására.
Várom a hallgatót.
A szerkesztő Faragó Judit

2020-02-27 10 óra
2020-02-27 11 óra
Kedves hallgató!
Ez kivételesen nem előzetes, hanem utózatos.Technikai okok miatt önök most a múlt heti műsor ismétlését hallják. Minden aktuális maradt, de nem azért, mert az örökkévalóságnak dolgozom. Speciális okból megemlékszem Fehér Kláráról és ejtek pár szót Jane Fondáról. Váli Dezső kiállítása a Godot galériában még mindig megtekinthető, a csippentett hírek is elevenek még. Szóval, hallgassanak Kalapot holnap is, jövő héten jön a friss.
A szerk. Faragó Judit


( A 2020.02.20-i adás ismétlése )

2020-02-20 10 óra
2020-02-20 11 óra
Van mondanivalóm erről-arról, ma sem hanyagolom környezetünk védelmét. Jelentkezik képzőművészeti rovatunk, ezúttal szép képekkel, a szó szoros értelmében: Rózsa Gyula mai témája ugyanis Váli Dezső Szép képek című kiállítása. Csippentettem infókat, híreket innen-onnan, nem kevéssé a tudomány világából, ami nemcsak azért jó, mert érdekes, hanem azért is, mert táplálja reményeinket, hogy nem betegszünk meg vagy ha igen, akkor meggyógyulunk és minimum 120 évig fogunk élni. Bár addig még dolgoznunk kell egy keveset.
Várja a hallgatót Faragó Judit

2020-02-13 10 óra
2020-02-13 11 óra
13-án csakis szerencsések lehetünk, ehhez igyekszem magam is hozzájárulni. Volt néhány elgondolkodni valóm a héten, találtam néhány igazán elgondolkodtató ötletet és hírt. Jelentkezik a divatrovat és beszélgetek pszichológusunkkal is egy meglepő módon meglepő témáról.
Várom a hallgatót
A szerk. Faragó Judit

2020-02-06 10 óra
2020-02-06 11 óra
A szél elfújta a jókedvemet, de azért igyekszem kellemes délelőttöt nyújtani. Agymenéseim mellett jelentkezik a képzőművészeti rovat a különleges Szurcsik József különleges kiállításáról. Csippentettem híreket. Tartsanak velem!
Faragó Judit, a szerkesztő

2020-01-30 10 óra
2020-01-30 11 óra
Miközben azt gondolom, hogy nincs új a nap alatt, hát nagyonis van. Furán megállnak, sőt, fejlődnek tavalyi jegyzeteim. Nem marad szó és kommentár nélkül a korona-járvány, volt egy kis röszkei incidens. Jelentkezik a divatrovat, lehet, hogy azzal a sikkes cidri alapvető témájával, de lehet, hogy mással. Csippentett híreimet sem kell nélkülözniük.
Várom a hallgatót Faragó Judit

2020-01-23 10 óra
2020-01-23 11 óra Noha beleestem a bulvár csapdájába, megőrzöm jó ízlésemet és a modoromat.Naná, hogy Norbi meg a hercegék. Elbúcsúzom Takács Ildikótól. Újra itt a képzőművészeti rovat, tárgya inkább érdekes, mint szép, sőt, csúnya - igen, ez is művészet. Továbbá hírek és okosságok bőven.
Hallgassanak!
Faragó Judit

2020-01-16 10 óra
2020-01-16 11 óra Lehet, hogy fel sem tűnik, de ma igazi vanmanshaw lesz a Kalap. Egyedül maradtam a műsorra. Úgy jött ki a lépés, hogy rovataim vagy nem sorosak vagy szabadságon vannak, éppen vendégem sem lesz. Bár, ki tudja?
Minden esetre futtatom eszméimet, csippentettem híreket és persze lesz sok zene, talán kicsit több is, mint máskor, hogy rám ne unjanak.
Várja hallgatót Faragó Judit

2020-01-09 10 óra
2020-01-09 11 óra Ne mondják, hogy teljesen nyugis hetek vannak önök mögött: bebizonyítom, hogy mint mindig, most is volt és van min fennakadni. Jelentkezik a divatrovat, a legújabb színek és trendek ürügyén érdekes dolgokról fecsegünk majd Márton Rózsával. Szokásos hírforrásaim hosszú téli szünetre vonultak, ez azonban nem akadályozott meg abban, hogy innen-onnan, ha nem is feltétlenül a tudomány világából merítsek, illetve csippentsek ezt-azt.Várja a hallgatót Faragó Judit

2020-01-02 10 óra
2020-01-02 11 óra Lesznek jókívánságok, másodikán ne lennének, lesznek karácsonyi merengések is. A héten hagytam magam kissé elbűvölni a digitális világtól, a mesterséges intelligenciától, meg ilyesmi. Ne rettenjenek meg: csak annyit és olyasmit teszek szóvá, amit én is értek, ez tudományosan nem valami magas mérce, de talán másféle haszna is van. Csippentettem híreket, és ha megviselt volna valakit az ünnep, legalább utólag szolgálhat némi segítséggel Séllei Bea, a Kalap pszichológusa.
Várom a hallgatót
Faragó Judit

2019-12-26 10 óra
2019-12-26 11 óra Békés ünnepi merengések,morgolódások és egy kis meglepetés. Adunk egyet a divatnak is: hogyan és miként vendégségben, vendégeket fogadva.

Martha Argerich vendégszereplése üörüögyén egy kis zongora és sok Piazzola.

A szerk. Faragó Judit

2019-12-19 10 óra
2019-12-19 11 óra Ma ádventi hangulatba ringatom a kedves hallgatót, legalábbis megpróbálom.De az élet nem hagyja mindig ezt a békés ringatózást. Hogy mennyire nem, arról Szalai Kriszta színésznő osztja meg velünk keserves tapasztalatait Fodor János interjújában. Jelen lesz a divatrovat, és én is csipkedtem magam.

Várja a hallgatót a szerkesztő Faragó Judit

2019-12-12 10 óra
2019-12-12 11 óra
Hallották ezt a zajt? Igen, a fejem durrant szét. Mindjárt kifejtem.
Kevésbé zaklatónak ígérkezik ma a képzőművészeti rovat, Rózsa Gyula a Nemzeti Galéria új állandó kiállítását ajánlja. Lesznek csippentett hírek, jók-rosszak.
Várja a hallgatót Faragó Judit

2019-12-05 10 óra
2019-12-05 11 óra
Értesülhetnek mindarról, ami a héten az agyamra ment. Vigaszt nyújt az ünnepi előkészületekben pszichológusunk, szembe a stresszel, nopláne a kiégéssel, A divatrovatban kitárgyaljuk, miként lehet sikkesen fázni, nagyon aktuális, kivéve a csupasz bokához és a kigombolt kabáthoz feltétlenül ragaszkodó tiniket. A héten is csippentettem közhasznú híreket, és várom a hallgatót.
Faragó Judit

2019-11-28 10 óra
2019-11-28 11 óra
Megnézem, hol van a tavalyi hó - meg fognak lepődni. Örvendezek azon, hogy konzultáltak velem, nemzetileg, elkövetek némi nyelvtani, stiláris morfondírozást is-. Nádler István kiállításáról beszél Rózsa Gyula a képzőművészeti rovatban. És persze csippentettem híreket.
Hallgassanak - rám és minket!
Faragó Judit

2019-11-21 10 óra
2019-11-21 11 óra
A szokásos üzletmenet: kiakadásaim mindazon, amihez nem tudok hozzászokni. Divatrovatunkban egy vadiúj trendet vizsgálunk: manapság már nemcsak a lábfájósak vagy a nemtörődömök viselnek tornacipőt, na jó, sportcipőt, hanem mindenki, aki ad magára. Szenzációs híreket csippentettem plusz kis kommentárok.
Várja a hallgatót Faragó Judit

2019-11-14 10 óra
2019-11-14 11 óra
Fákért küzdünk, fákat mentünk, fákat ünnepelünk. Ezúttal az utóbbiról lesz szó Gerstl Józseffel, aki a Gesztenyéskert elkötelezett híve.
Agyam megállt, de eszméim futottak néhány ügyben. Jelentkezik a képzőművészeti rovat, és persze hogy csippentettem híreket.
Várja a hallgatót Faragó Judit

2019-11-07 10 óra
2019-11-07 11 óra
Töredelmesen bevallom, hogy ünnepelek, továbbá azt is, hogy szoktam panaszkodni, ha nem is szeretek. Egyéb rossz tulajdonságaimat a következő műsorokra hagyom. Pöfögök kissé jegyzetek formájában és jelentkezünk a pszichológussal, akivel a változásról beszélgetünk. Csippentettem tudományos híreket és várom a hallgatót
Faragó Judit

2019-10-31 10 óra
2019-10-31 11 óra
Műsorunk legvidámabb eleme a Réber-László kiállítás pertraktálása a képzőművészeti rovatban. De azért nem nagyon fogok szomorkodni, ellenben kissé dühöngeni és álmélkodni csippentett híreimen, mely kellemes érzelmekben remélhetőleg osztozik velem a hallgató.
Faragó Judit

2019-10-24 10 óra
2019-10-24 11 óra
A szokásos "üzletmenet" várható. Megtudhatja a hallgató, min akadtam ki a héten, jelentkezik a divatrovat és csippentettem híreket is önöknek.
Akkor találkozunk a Kalapban
Faragó Judit

2019-10-17 10 óra
2019-10-17 11 óra
Nyelvészet, konyha, romantika, tudomány - röviden így ajánlom a műsort. Hosszabban: futtatom eszméimet, adok receptet, jelentkezik a képzőművészeti rovat egy mai romantikussal és csippentek híreket is.Várom a hallgatót
Faragó Judit

2019-10-10 10 óra
2019-10-10 11 óra
Téma: az életünk meg annak részei, ú.m. botrány, halál, okosság, hülyeség - tetszés szerint. Megint csak futtatom eszméimet, jelentkezik a divatrovat, beszélgetek pszichológusunkkal és csippentettem híreket. Szóval, mint rendesen.
Faragó Judit

2019-10-03 10 óra
2019-10-03 11 óra
Itt az idő kalapot venni, esetleg hallgatni. Megint kekeckedem sőt, dühös is vagyok, bár dühöm konkrét tárgyától megkímélem a hallgatót, csak fűszer a jegyzetekhez, az újakhoz meg a tavalyiakhoz, hogy lássuk, mire mentünk, mire jutottunk. Megint jelentkezik a képzőművészeti rovat, Rózsa Gyula sokak kedvencét, a népszerű cseh szecessziós mestert, Muhát, illetve kiállítását ajánlja figyelmükbe. Most sem ússzák meg a csippentett híreket.
Mindenkit vár Faragó Judit

2019-09-26 10 óra
2019-09-26 11 óra Agymenések zajártalomról, környezeti ártalomról, a technika ártalmairól, kiadós divatrovat és csippentett hírek - a hallgató örömére.
A szerkesztő Faragó Judit

2019-09-19 10 óra
2019-09-19 11 óra Nem gyérültek kiakadásaim és fennakadásaim. Sőt, most jött csak igazán a szezonjuk, hiszen ősszel megújul az élet. Nem tévedés, tényleg megújul, hiszen beindul mindenféle szezon.
Séllei Bea, a Kalap pszichológusa jó tanácsokkal szolgál.
Én is szolgálok praktikus tudnivalókkal meg teljesen hiábavaló, de érdekes infókkal. Ki tudja, némelyik egyszercsak fontos lesz.
Várja a hallgatót a szerkesztő Faragó Judit

2019-09-12 10 óra
2019-09-12 11 óra A héten is akadt néhány dolog, ami az agyamra ment, illetve eszmefuttatásra késztetett. Beszélek demográfiáról, családi boldogságról és arról, hogy bizonyos szakértők szerint mi, fogyasztók egyszerűen hülyék vagyunk. Jelentkezik a divatrovat, itt az ősz, az új szettek ideje, bár mi nem annyira színekről, fodrokról és nadrághosszakról, mint inkább öltözködésfilozófiáról szoktunk beszélgetni. Csippentettem híreket a tudományos ismeretterjesztés és az egészséges életmód jegyében, persze figyelembe véve a saját korlátaimat, amelyek szerintem nemcsak az enyémek.
Hallgassanak Kalapot!
A szerkesztő Faragó Judit

2019-09-05 10 óra
2019-09-05 11 óra Kalap - a hőmérséklettől már el is férne a fejünkön. Indul a szezon, a mindenféle: tanítás, színház, koncert stb. Nem biztos, hogy mindegyik belefér a műsorba. De a divatrovat, a csippentett hírek, a jegyzetek és sok zene mindenképp.

Üdv a hallgatónak, a szerkesztő Faragó Judit

2019-08-29 10 óra
2019-08-29 11 óra Klasszikus témák: evés, ivás, időjárás - de azért megadom a módját. Csak egy egészen kicsi pánikot keltek, hogy a kánikulában is túléljenek a kedves hallgatók. Vendégül látok egy fantasztikus lányt, már a CV-je is kitöltené az egész műsort, Pancsa Emese egyébként designer. A képzőművészeti rovat szabadságon van, ellenben a divatrovat dolgozik - ezért aztán holnap egyikük sem lesz jelen. Csak pszichológusunk, akire nyilvánvalóan mindnyájan rászorulunk.

Várom a hallgatókat
Faragó Judit

2019-08-22 10 óra
2019-08-22 11 óra Nem jó túlzottan felfokozni a hallgató várakozását, hogy aztán csalódás érje. Ezért aztán mértéktartóan közlöm: pár dologtól elszállt az agyam, és még a képzőművészeti rovat sem hozott le a földre, mert éppen hogy a holddal foglalkozik. Előre mondom, hiába igyekeztem, a csippentett hírek sem vigasztaltak meg maradéktalanul. De azért hallgassanak!

üdv a szerkesztő Faragó Judit

2019-08-15 10 óra
2019-08-15 11 óra Várom a hallgatókat megintcsak agyenéseimmel, vendéggel, rovattal, hírekkel.

A mai műsorban divat divat hátán, de mégsem: vendégem ugyan divattal foglalkozik, de nem akárhogy. Persze ugyanezt mondhatom rovatunk gazdájáról, Márton Rózsáról is. Jegyzeteim poénját még címükkel sem lövöm le, ahogy csippentett híreim is olyan frissek és ropogósak, hogy nem érdemes ma beszélni róluk.

Üdv a szerkesztőtől, Faragó Judittól

2019-08-08 10 óra
2019-08-08 11 óra Eszmefuttatások  Coláról, műemlékvédelemről, telefonlehallgatásról. A képzőművészeti rovat bemutatja az Asztal Társaságot, pszichológusunk pedig egy könyvélményét osztja meg velünk: Öröklött sors. Ja, és csippentek persze híreket.

2019-08-01 10 óra
2019-08-01 11 óra Divat és tudomány uralja a mai műsort, de minden aktuális és különleges lesz - ezt ígérhetem. Több vendéget várok és természetesen a hallgatókat. Zárójel: nem ússzák meg a jegyzeteket és a csippentett íreket sem.

Faragó Judit

2019-07-25 10 óra
2019-07-25 11 óra Annyi szürreális dolog vesz bennünket körül, most igazi szürreálisokról, pontosabban szürrealistákról lesz szó, pl. a képzőművészeti rovatban. És persze másutt és másról is.

Járt az agyam a héten és csippentek híreket, mint mindig.
Várja a hallgatót a szerkesztő Faragó Judit

2019-07-18 10 óra
2019-07-18 11 óra Előre is bocsánat: szanaszét futkosnak a gondolataim, hiába, nyár van. Lesznek tehát agymenések, némileg túlteng a művészet, pontosabban a képzőművészet. Nem hanyagolom a tudományt sem, csippentek híreket, mint szoktam.

Várom a hallgatót
A szerkesztő Faragó Judit

2019-07-11 10 óra
2019-07-11 11 óra Futtatott eszmék, kis hétköznapi fehérklárák - Sándor Erzsi szép szavával, némi művészet és képzőművészet, valamint a csippentett hírek rovata

2019-07-04 10 óra
2019-07-04 11 óra Sport, tudomány, kultúra, szóval minden, ami szem, szájnak ingere, legalábbis az én írókámnak. Jelentkezik a divatrovat és pszichológusunk. Serényi Péter kollégától megkérdezem, hogyan áraznak egyes sportágakban.
Várja a hallgatót a szerkesztő Faragó Judit

2019-06-20 10 óra
2019-06-20 11 óra Meleg van. De ezzel kapcsolatban is lehetségesek, sőt, most lehetségesek csak igazán izgalmas infók és gondolatok. A képzőművészeti rovat egy fantasztikus, titkos absztrakt szobrászt mutat be, aki hivatalosan megfelelt a szocreál követelményeinek is.
Rózsa Gyula fejti meg a rejtélyt. Hírek és hírek, mert vannak, nemcsak uborka.
Hallgassanak Kalapot!
a szerkesztő Faragó Judit

2019-06-13 10 óra
2019-06-13 11 óra Szokásos és szokatlan, elvégre nyári adással jelentkezik a Kalap. A kánikula ellenére futnak a gondolataim, mondanám, szaladgálnak. Lesz divatrovat, témája még nekem is meglepetés. Szokásom szerint csippentettem híreket - innen-onnan.
Várja a hallgatót a szerkesztő, Faragó Judit

2019-06-06 10 óra
2019-06-06 11 óra Hát akkor nyár és nyári morgások, jegyzeteknek álcázva. Lesz "vintage" rovat: egy éves régiségeket szedek elő. A képzőművészeti rovat egy osztrák "fenegyerek" festő, Martin C. Herbst kiállítására invitál. Pszichológusunk, Séllei Bea boldog nyarat kíván, természetesen szakmájának megfelelő eszközeivel.  
Ma sem ússzák meg egy kis tudomány nélkül-
Vár minden hallgatót a szerkesztő Faragó Judit

2019-05-30 10 óra
2019-05-30 11 óra Jegyzetek, "Tavaly írtam" + kommentárok, csippentett hírek, divatrovat "Esőben".szerkesztő Faragó Judit

2019-05-23 10 óra
2019-05-23 11 óra Különleges vendéggel várom a hallgatókat: Kékesiné Jánó Rozália normális körülmények között világhírű lenne. Mozgásképtelen, végtaghiányos, beszélni nem tudó, összefoglalva: agysérült gyerekeket tanít meg írni. A megérdemelt világhír helyett magányos pedagógus.

Jelentkezem jegyzetekkel, csupa fontos dologról. Jön a képzőművészeti rovat, mi is tobzódunk a Bauhaus 100. évfordulójában. Folyton csippentek híreket,  most is.

Számítok a hallgatókra.
Faragó Judit, a szerkesztő.

2019-05-16 10 óra
2019-05-16 11 óra Gondolatfutamok, falra hányt borsók, divat és egy kis pszichológia, de most sem mondok le az egyéb tudományok híreiről.

Hallgassanak! 

A szerkesztő Faragó Judit

2019-05-02 10 óra
2019-05-02 11 óra A Kalapban ma szokásunk ellenére két vendégünk is lesz. Koós Ágnes galériatulajdonos és művészetrajongó, kiállítása éppen ma délután nyílik a Krisztina Galériában. Egyébként maradunk a szokásos medrünkben, jön Márton Rózsa a divatrovattal, jelentkezik a szerkesztő agymenéseivel és csippentett híreivel.

Mindehhez jó szórakozást kíván Faragó Judit

( A 2019.04.04-i adás ismétlése )

2019-04-25 10 óra
2019-04-25 11 óra  A mindig friss szokásossal jelentkezem: jegyzetek, csippentett hírek, divatrovat mag az örök érvény.

Várja a hallgatót a szerkesztő Faragó Judit

( A 2019.04.18-i adás ismétlése )

2019-04-18 10 óra
2019-04-18 11 óra A mindig friss szokásossal jelentkezem: jegyzetek, csippentett hírek, divatrovat mag az örök érvény.
Várja a hallgatót a szerkesztő Faragó Judit

2019-04-11 10 óra
2019-04-11 11 óra A költészet napja -  nem felejtem el. A képzőművészeti rovat megint egy érdekes kortárs festőről szól, a műsor pszichológusa költői témát választott: a (tavaszi) megújulásról beszélgetünk. Jegyzetek, csippentett hírek és ami belefér.

A szerkesztő Faragó Judit

2019-04-04 10 óra
2019-04-04 11 óra A Kalapban ma szokásunk ellenére két vendégünk is lesz. Koós Ágnes galériatulajdonos és művészetrajongó, kiállítása éppen ma délután nyílik a Krisztina Galériában. Egyébként maradunk a szokásos medrünkben, jön Márton Rózsa a divatrovattal, jelentkezik a szerkesztő agymenéseivel és csippentett híreivel.

Mindehhez jó szórakozást kíván Faragó Judit

2019-03-28 10 óra
2019-03-28 11 óra Hallgassák gondolatfutamaimat, egy vitathatatlan előnyük van, hogy rövidek. Mottó: nem kell szenvedni. Jelentkezik a képzőművészeti rovat, megint egy kortárs művésszel. És hírek is jöttek szembe velem, nem hagytam ki őket.

Várja önöket a szerkesztő Faragó Judit

2019-03-21 10 óra
2019-03-21 11 óra Búcsúzom, leszámolok, kötekedek - jegyzeteimben. Jelentkezik divatrovatunk, azaz Márton Rózsa. Kíváncsi vagyok, mit ajánl a naponta négy évszak esetére. Csippentettem pár tudományos hírt is. és még szó lesz mindarról, ami éppen történik.

Várom önöket délelőtt 10 órakor - Faragó Judit

2019-03-14 10 óra
2019-03-14 11 óra Evés, ivás, alvás - jól létünk kerül terítékre. Nem, receptet még nem közlök. Viszont a munka témám lesz, mivel éppen négy napig most úgyse kell dolgozni, mármint hivatalosan. Két rovat is műsoron lesz ma, a képzőművészeti kortárs mesterekhez invitál, a pszichológiai pedig megint segít - krízishelyzetekben.

Várja önöket a szerkesztő, Faragó Judit

2019-03-07 10 óra
2019-03-07 11 óra Mérhetetlenül tavaszi műsorral jön a Kalap, amit most már nem feltétlenül kell viselni, úgyis leszedi a szél. Szezonálisak és időszerűek agymenéseim, vadonatfriss a divatrovat, és a csippentett hírek is ropogósak. A zene pedig sok lesz és kellemes. Várom a hallgatókat holnap délelőtt

a szerkesztő Faragó Judit

2019-02-28 10 óra
2019-02-28 11 óra Lehet, hogy korai, de a februárral bezárom a telet, akkor is, ha márciusi hóviharok lesznek, de nem lesznek.

Sport, technika, irodalom meg a lélek körül keringenek a szerkesztő gondolatai. A képzőművészeti rovat Kmetty János kiállítására invitál. Ja, és csippentek híreket is.
Várja a hallgatót a szerkesztő, Faragó Judit

2019-02-21 10 óra
2019-02-21 11 óra Ez egy tavaszváró kalap lesz, de ne féljenek, nem fakadok dalra. Sőt, lírai, szerelmes gondolatoknak sem adok hangot. Pufogok egy keveset, na. Elbúcsúzom Karl Lagerfeldtől, természetesen a divatrovat segítségével. Rózsával egyébként megbeszéljük a színeket a lábon. Pszichológusunk, Séllei Beatrix szépen sorra veszi az életkori válságokat és kezelésüket. Még az elején tartunk.

Üdv és várom a hallgatót Faragó Judit

2019-02-14 10 óra
2019-02-14 11 óra 
Egy merő boldogságban lesz része annak, aki csütörtök délelőtt velem tart. Attól tartok, biztosíthatom önöket arról, hogy egyelőre nem lesz világvége, megünnepelek két kiváló sportolót, egy nagyszerű találmány is beindította a fantáziámat. Jelentkezik a képzőművészeti rovat, most a kies Mezőszemere egy nagyszerű mesterével, és nem nélkülözzük pszichológusunkat sem, aki pillanatnyilag válogat a rengeteg hasznos téma közül.

Várja a hallgatót a Kalap és a szerkesztője, Faragó Judit

2019-02-07 10 óra
2019-02-07 11 óra Az emlékezésről készítettünk egy összeállítást. Miért? Két éve történt a veronai buszbaleset, amelynek 17 halálos és nem tudjuk, hány élő áldozata van. Nem, nem az évforduló késztetett minket, hanem az eleven emlékezet.

A szerkesztő most sem fékezte agyát, ami jegyzeteit illeti. Jelentkezik divatrovatunk, mégpedig egy izgalmas témával: a szettekről lesz szó. Mint mindig, most is csippentettem híreket.
Várom a hallgatót délelőtt 10-től Faragó Judit

2019-01-31 10 óra
2019-01-31 11 óra Ma többnyire pozitív világképemről adok számot agymenéseimben: kellemes élményekről tudósíthatok. A képzőművészeti rovatban a bonyhádi művésztelep kiállítására invitál Rózsa Gyula. Csippentett híreim sem maradnak el. Megtörténik, hogy korai infóimhoz most érdekes részletekre irányíthatom a hallgató figyelmét, nem tagadva büszkeségemet, amiért igen korán szólhattam valamely újdonságról. Ja, és sok zene is lesz, mint mindig.

A szerk. Faragó Judit

2019-01-24 10 óra
2019-01-24 11 óra Ha hiszik, ha nem, hótaposóban és meleg bugyiban is van divat, ami konkrétan azt jelenti, hogy jön a divatrovat. Agymenéseimet sem nélkülözik, nekrológ Szarvasért, meglepődöm az emlékezet cselein és még sok máson. Séllei Beával, a Kalap pszichológusával az életkezdeti válság - számomra legalábbis - különös jelenségéről beszélgetünk. Mint mindig, most is csippentek híreket. Hallgassák a Kalapot!


A szerkesztő Faragó Judit

2019-01-17 10 óra
2019-01-17 11 óra Nem fognak meglepődni, vagy igen? Remélem, kellemes lesz a délelőtti két óra agymenéseimmel, a képzőművészeti rovattal, csippentett hírekkel meg minden földi jóval. Ez utóbbit garantálni csak a Kalap zenéivel tudom.

Tartsanak velem!

2019-01-10 10 óra
2019-01-10 11 óra Összművésznőként jelentkezem holnap, magyarázat a műsorban. Négy nap és kilenc kiállítás Bécsben ad témát, de mennyit. Ha unnák esetleg, tervezek még egy közhasznú interjút, alanya éppen csúcsra jár, reménykedem. Már itthon vagyok, mely helyzet témáimban is mutatkozik. Csippentek híreket is.

Várom a hallgatót holnap 10-12. között a Kalapban.

2019-01-03 10 óra
2019-01-03 11 óra Belevágok ebbe az újba, de a hagyományok és az aktualitások jegyében: fogadalmak, divat, hírek, tanács tanács hátán - szakszerű is.

Várom a hallgatót a kalapban Faragó Judit

2018-12-27 10 óra
2018-12-27 11 óra 10-11. jegyzetek, 11-12. Képzőművészeti rovat - Korniss-kiállítás, csippentett hírek.

2018-12-20 10 óra
2018-12-20 11 óra Most kísérletezni fogok a Kalapban: arra vagyok kíváncsi, meddig él meg egy vagy két gondolat. Vizsgálom továbbá az ikonná válás folyamatát, nem akármilyen alanyon. Divatozunk egy sort, mikor, ha nem most, ünnep előtt, és megint felhívom pszichológusunkat, Séllei Beatrixot - most, hogy az utolsókat rúgjuk ünnep előtt. Bea pl. remek megoldást választott.

Várom a hallgatókat a Kalapban.

2018-12-13 10 óra
2018-12-13 11 óra Új könyvéről beszélgetek Csányi Vilmossal, kiállításra invitálom önöket Rózsa Gyulával, nem fogják nélkülözni jegyzeteimet sem és csippentek híreket is innen-onnan.

Várom a hallgatókat holnap a Kalaphoz.
A szerkesztő Faragó Judit

2018-12-06 10 óra
2018-12-06 11 óra A Mikulástól ezúttal eltekintek, mert már úgyis van, de ráfordulunk a Karácsonyra.

Vendégem lesz Palugyai István, a hajdani Népszabadság hajdani tudományos rovatának a gazdája, mert kötetben adta ki 62 szenzációs tudósinterjúját. Megjegyzek ezt azt az ünneppel és a saját nememmel kapcsolatban. Pszichológusunk, Séllei Beatrix a (kötelező) szeretethullámban igazít el bennünket, és megint csippentettem híreket innen-onnan. Várja a hallgatót a Kalap szerkesztője Faragó Judit

2018-11-29 10 óra
2018-11-29 11 óra A mai kalapban sportolok egy kicsit, hallgatózom a villamoson és beszippant a kvantumfizika. A divattal és pszichológusunkkal szállok vissza a földre. Nincs kecmec, jön a karácsony, és ez több, mint öltözködési kérdés - vallja Márton Rózsa és Végső Gizus, Séllei Bea pedig kihúz bennünket a novemberi depresszióból, akkor is, ha folytatódna decemberben. Ja, és lesznek hírek is csippentve.

Hallgassanak Kalapot, üdv. Faragó Judit

2018-11-22 10 óra
2018-11-22 11 óra Nyűgös időben legalább a gyerek ne legyen nyűgös. Ezért egy remek és dús szombati programot ajánlok a csuda-szervezőkkel.

Jár az agyam, a héten azért én is egy kicsit nyűgös lettem, de kiegyensúlyozok a jegyzetekkel.
Vajda Lajos nagyszerű szentendrei kiállítását ajánlja a képzőművészeti rovatban Rózsa Gyula.
Folyton csippentek híreket - most is.

2018-11-15 10 óra
2018-11-15 11 óra Jegyzetek: Szép, Budapest sportfőváros, Bécsi levél, hírek, Divatrovat Márton Rózsával - tél, szoknya, rejtőzködő pazarlás - még hírek

2018-11-08 10 óra
2018-11-08 11 óra Folytatom lankadatlan harcom a női egyenjogúságért, de nem mellőzök olyan fontos témákat sem, mint az árérzékenység, vagy a mák dicsérete. A képzőművészeti rovat Virág Judithoz invitál és pszichológusunk segítségével továbbítok egy boldogságfröccsöt.

Várom a hallgatókat

2018-11-01 10 óra
2018-11-01 11 óra A Kalap ma, Minden szentek napján ismétlő válogatással jelentkezik. Négy jegyzet, ami sajnos vagy szerencsére még mindig aktuális, a képzőművészeti rovatból egy különös köztéri szoborról és nem kevésbé - hm - különös alkotójáról szóló részt közlök újra, továbbá új, pszichológiai rovatunkat, amely az érzelmi intelligenciával foglalkozik.

Várja a hallgatókat Faragó Judit

2018-10-25 10 óra
2018-10-25 11 óra Nagyon nőcis műsor lesz: recept, egészség, némi nevelés, bió-ügyek és természetesen művészet és tudomány. De aki ismer, az tudja, hogy minden vagyok csak nem nőci. Ezért aztán témáim kissé "túlmutatnak", mert én mindent komolyan veszek. Konkrétan csak annyit, hogy Gál József kiállítására invitál Rózsa Gyula képzőművészeti rovata. Szerintem ez sem lesz tréfás, nőcis meg pláne nem.

Várja a hallgatókat Faragó Judit

2018-10-18 10 óra
2018-10-18 11 óra Hírek, események, köz- és magánügyek torlódnak ma. Lakástakarék, tandíj, technikai, illetve női egyenjogúság - üdén, röviden, felzenélve, jegyzetek formájában. Divatrovatunkban a cipőket tárgyaljuk. Séllei Beatrix pszichológust rendszeres vendégnek invitálom. A bemutatkozó beszélgetésen már túlvagyunk. Ma a leánygyermekek napját tartja Bea, és ha akarják, vele együtt önök is. Nem ússzák meg a tudomány pár figyelemre méltó hírét - jót fog tenni.

Hallgassák a Kalapot - kéri a szerkesztő, Faragó Judit

2018-10-11 10 óra
2018-10-11 11 óra Harcra keltem, noha békés természetűnek tartom magam, de lehet, hogy tévedek: most nem ismerek kegyelmet - részletek a műsorban. Ha interaktív rádió lennénk, most feltenném a kérdést a Bézs hallgatóinak: mit gondolnak, min akadtam ki a héten? Megfejtés az adásban. A képzőművészeti rovatban Rózsa Gyula ritka jelenségről, csoportos szobrászatról, illetve egy szobrász-csoport kiállításáról tudósít. Ami a divatot illet, befejezünk egy félbemaradt beszélgetést cipők tárgyában. Ma sem mondok le az önök tudományos ismereteinek bővítéséről: lesznek csippentett hírek. Várja a hallgatót csütörtök délben Faragó Judit

2018-10-04 10 óra
2018-10-04 11 óra Kalap csütörtökön. Megint bombázok okosságokkal: azon morfondírozok, miért fél a Magyar Tudományos Akadémia a női egyenjogúságot kutató elemzéstől, valamint a politikai témáktól. Nagyon böki a csőrömet a papírszemét, pláne, ha drága reklámkiadványok formájában kapom. Találtam egy alkalmi vételt: festményt lehet venni, a hülyének is megéri, pontosabban csak a hülyének éri meg. Nem nélkülözzük a divatrovatot, továbbá a csippentett híreket sem. Nagy témám az érzelmi intelligencia - azt hisszük, tudjuk, mi az, de tévedünk. Séllei Beatrix pszichológus kutatási témájáról beszél a Kalap hallgatóinak. Várom önöket csütörtökön 10-től. Faragó Judit

2018-09-27 10 óra
2018-09-27 11 óra Napsütötte kellemes műsorral várom holnap a hallgatókat. Jegyzetekkel, természetesen divatrovattal és csippentett hírekkel. Faragó Judit

2018-09-20 10 óra
2018-09-20 11 óra Szösszenetek Pethó Judit Alexander módszer.

( A 2017.08.16-i műsor ismétlése )

2018-09-13 10 óra
2018-09-13 11 óra Ezentúl csütörtökön mondok délelőttönként mindenféle fontosat. Most jegyzeteket, jelentkezünk a divatrovattal és csippentett hírekkel.

Várja a hallgatókat Faragó Judit.

2018-09-06 10 óra
2018-09-06 11 óra Újra a Kalap: agymenéseim, képzőművészeti rovatunk, valamint a nélkülözhetetlen csippentett hírek lesznek hallhatók 10.00 és12.00 óra között.

( A 2018.08.22-i adás ismétlése )

2018-08-29 10 óra
2018-08-29 11 óra Kánikulától immár megszabadulva, de még nyári műsorban osztom az eszemet, illetve a jegyzeteimet. Jön a divatrovat Márton Rózsával és Végső Gizussal. Innen-onnan csippentek még híreket. Várom a hallgatót.

2018-08-22 10 óra
2018-08-22 11 óra
 Újra és élőben a Kalap: agymenéseim, képzőművészeti rovatunk, valamint a nélkülözhetetlen csippentett hírek lesznek hallhatók 10.00 és12.00 óra között.

2018-08-15 10 óra
2018-08-15 11 óra 
Jegyzetek: Ellenállás, Vízállásjelentés, Szemérem vagy mi, MNB-jelentés

Képzőművészeti rovat. El Kazovszkij kiállítása, Rózsa Gyula és Fajó János nekrológ, Bansky - FJ. + csippentett hírek.

(A 2018.07.11-i adás ismétlése)

2018-08-08 10 óra
2018-08-08 11 óra 
Meglepő közlés: meleg van. Melege van a szerkesztőnek és a vendégeinek. Ezért hűsölni, kibírni vonulunk egy kicsit, úgyhogy megismételjük a két héttel ezelőtti műsort.Frissen tartottuk, Kalap szerdán 10-12-ig.

Ma erdei és vízi fejlemények nyomába eredtem. Jönnek a lányok, hogy a divat őrületeivel szórakoztassanak. Naná, hogy csippentettem híreket is innen-onnan.Várom a hallgatókat Faragó Judit

( A 2018.07.18-i adás ismétlése )

2018-08-01 10 óra
2018-08-01 11 óra 
Nyári ajándékom, hogy nem megyek szabadságra, ezért hetenként frisset kapnak tőlem a Kalapban: jegyzeteket, mint mindig, csippentett híreket, mint mindig. És lesz képzőművészeti rovat Rózsa Gyulával.

( A 2018.07.25-i adás ismétlése )

2018-07-25 10 óra
2018-07-25 11 óra 
Nyári ajándékom, hogy nem megyek szabadságra, ezért hetenként frisset kapnak tőlem a Kalapban: jegyzeteket, mint mindig, csippentett híreket, mint mindig. És lesz képzőművészeti rovat Rózsa Gyulával.

2018-07-18 10 óra
2018-07-18 11 óra Ma erdei és vízi fejlemények nyomába eredtem. Jönnek a lányok, hogy a divat őrületeivel szórakoztassanak. Naná, hogy csippentettem híreket is innen-onnan.Várom a hallgatókat Faragó Judit

2018-07-11 10 óra
2018-07-11 11 óra Jegyzetek: Ellenállás, Vízállásjelentés, Szemérem vagy mi, MNB-jelentés

Képzőművészeti rovat. El Kazovszkij kiállítása, Rózsa Gyula és Fajó János nekrológ, Bansky - FJ. + csippentett hírek.

2018-07-04 10 óra
2018-07-04 11 óra Ezen a héten sem tudtam gátat szabni agymenéseimnek. Jelentkezik divatrovatunk azzal a filozófiai problémával, hogy meddig él egy ruha.

Biztos, ami biztos, legyen tuti érdekesség: megint csippentettem híreket.

2018-06-27 10 óra
2018-06-27 11 óra Munkaokosságokkal töltöm az első félidőt, meghallják, hasznos tapasztalatok. A héten sem menekülnek meg a képzőművészettől. A múlt heti bécsi kiállítászuhatag után most a profi Rózsa Gyuláé a képzőművészeti rovat. És megint csippentettem híreket. Várja önöket Faragó Judit.

2018-06-20 10 óra
2018-06-20 11 óra Meg fognak lepődni: most is lesznek jegyzetek, nem akármilyenek, hanem bécsikék. Nem kékek, hanem bécsi dolgok.Jelentkezik a divatrovat és folyvást csippentek híreket. Várja a hallgatóságot: Faragó Judit.

2018-06-13 10 óra
2018-06-13 11 óra 
Heti észrevételeim a szűkebb és tágabb környezetemből.

Most a képzőművészeti rovat jelentkezik Rózsa Gyulával. Nem megijedni:kortárs művészt ajánlunk. Nem nélkülözzük a divatot, ezúttal saját feldolgozásban és lesznek csippentett hírek. Várja a hallgatót Faragó Judit.

2018-06-06 10 óra
2018-06-06 11 óra Jegyzetek:Könyv, Ebek, Szívószál, Emancipa, hírek.

2018-05-30 10 óra
2018-05-30 11 óra 
Jegyzetek: Nem én mondtam, Egy lakás, Ponyvaregény, hírek.

2018-05-23 10 óra
2018-05-23 11 óra Jegyzetek: Lépcsőtechnika, A mi utcánk, Nem mese, Kultúrantropológia 
Rózsa és Gizus az esküvői divatról, hírek.

2018-05-16 10 óra
2018-05-16 11 óra Czóbel megint újragondolva, jegyzetek: Bulvár, Árvalányhaj, 
Tanácsok,Élvezet, Rózsa Gyula Szurcsik-kiáll. hírek.

2018-05-09 10 óra
2018-05-09 11 óra
 A győzelem napja, Marx 200, Schilling elmegy, Érettségi Rózsa és Gizus - divat, hírek.

2018-05-02 10 óra
2018-05-02 11 óra Jegyzetek Máj.1., Még mindig Máj.1., Adósság, Louis Charles Arthur Rózsa Gyula Moholy Nagyról, aktivisták, hírek.

2018-04-25 10 óra
2018-04-25 11 óra
 Horváth László (Főkefe), Márton Rózsa - divat, Jegyzetek:Demográfia, Papír, hírek.

2018-04-18 10 óra
2018-04-18 11 óra 
Fodor-jegyzet, A tér, sajátok:Düh, Kívánságműsor, Csomagolás, Rózsa Gyula, Ferenczi Béniről, jegyzet: Csomagolástechnika, Alapdarabok, hírek.

2018-04-11 10 óra
2018-04-11 11 óra Jegyzetek: Triptichon, A költészet napja, hírek.

2018-04-04 10 óra
2018-04-04 11 óra
 Márton Rózsa - divat. Rózsa Gyula Hincz-kiáll. Jegyzetek:Szuzuki  hadrendben, Adatvédelem, hírek.

2018-03-28 10 óra
2018-03-28 11 óra 
Jegyzetek:Demján, Időszámítás,Zanzibár, Csúnya gyümölcs, hírek.

2018-03-21 10 óra
2018-03-21 11 óra
 Jegyzetek:Időszámítás, Tréningnaci, Göncök, Cirkusz. Rózsa Gyula Paizs Gőbel-kiáll., hírek.

2018-03-14 10 óra
2018-03-14 11 óra Jegyzetek: Bécsi levél I-II. Tanulok, Kések,Tűsarok, hírek

2018-03-07 10 óra
2018-03-07 11 óra Jegyzetek:Meteor, Szex és valóság, Oscar, Nőnap. Rózsa Gyula Hódmezővásárhely, hírek.

2018-02-28 10 óra
2018-02-28 11 óra Háda György-int.(használt ruha)

Jegyzetek: Kovalik-nekrológ, Eltűnő szakmák (I-IV.), hírek.

2018-02-21 10 óra
2018-02-21 11 óra 
Jegyzetek:Infó, Évente 68 millió, Vágott virág, Műsorrend

Rózsa Gyula Schaár Erzsébet kiállítás, jegyzet:Időjárás, Megint egy mocskos étterem, Norbi, Koncertmagyarázó.

2018-02-14 10 óra
2018-02-14 11 óra Jegyzetek: Legek, KSH fogyasztói kosár, Turkálók + hírek.

2018-02-07 10 óra
2018-02-07 11 óra Gáspár Sári az ajándékozásról, Rózsa Gyula a lámpakiállításról, két jegyzet (Szép munka, Tipp), hírek.

2018-01-31 10 óra
2018-01-31 11 óra Magyar divat, a kuponozás Menján Eszter Divatblogger.

2018-01-24 10 óra
2018-01-24 11 óra Mindenki beteg, Influenza járvány 
Időmérleg.

2018-01-17 10 óra
2018-01-17 11 óra Esztétika, Czóbel Béla kiáll, Technikai ujdonságok 
Rózsa  Gyula Müvészettörténész.   

2018-01-10 10 óra
2018-01-10 11 óra Somos András 
Lakberendezés.

2018-01-03 10 óra
2018-01-03 11 óra Szépség, müvészetek, különlegességek Rózsa Gyula,
Szentendrei Múzeum, Ferely Zsuzsa életmü.

2017-12-27 10 óra
2017-12-27 11 óra Vendég nélkül,békésen, jegyzetek, Bagosi Márti báli tanácsok.

2017-12-20 10 óra
2017-12-20 11 óra Karácsonyi szeretet Divat, Kultúra,H&M ruhaégetés,környezet károsítás.

2017-12-13 10 óra
2017-12-13 11 óra Haj, Roma, Bagosi Márta, stylist Rózsa Gyula Nemzeti Galéria: Magyar képzőmüv.a 80-as években.

2017-11-29 10 óra
2017-11-29 11 óra Bagosi Márti Stylist, …. Zoltán épÍtész.

2017-11-22 10 óra
2017-11-22 11 óra Lila szín, Sipos Balázs történész, NŐ történet, Rózsa Gyula – Foto kiáll.  H&M esztétika.

2017-11-15 10 óra
2017-11-15 11 óra Bagosi Márti, Tolmácsolás tudomány,  Makrovilág Gáspár Imre karikaturista.

2017-11-08 10 óra
2017-11-08 11 óra Stylist Bagosi Márta Képzőmüvészet  Árján Gergő, Köhli Frigyes.

2017-11-01 10 óra
2017-11-01 11 óra A mai rendhagyó műsor, a megemlékezés jegyében telik, Mindszentek és halottak napjára való tekintettel. Benne stíluspercek Bagosi Mártával.
Gyújtsanak egy szál gyertyát, emlékezzenek elhunyt szeretteikre, és hallgassák a Rádió Bézst.

2017-10-25 10 óra 
2017-10-25 11 óra Saját magunk, civilek, önkéntesek, Bagosi Márta, Zaklatási botrány, Bányai Gábor, Spirit Szinház, Bácskai Juli.

2017-10-18 10 óra 
2017-10-18 11 óra Zaklatás, Sárosdi Lilla, Vályi Gábor Emlékezés a Holokauszt Gyermekáldozataira.

2017-10-11 10 óra 
2017-10-11 11 óra Mikrovilág, Bús István, Playboy, Bagosi Márta Homeopátia. Kürthy dr.nő.

2017-10-04 10 óra 
2017-10-04 11 óra Csupa szépség- kis morgás Rózsa Gyula müv.történész, Toszkána.

2017-09-27 10 óra 
2017-09-27 11 óra Balázsi János Zongoramüvész,  Bagosi Márta stylist Kelényi Szamos Gabriella, Müemlék védelem Dr Haris Andrea, Dávid Ferenc.

2017-09-20 10 óra 
2017-09-20 11 óra Bagosi Márta Stylist, Sáfrány Réka Magyar Nők érdekvédelem Mikrovilág Tapsikít, Élsport és tanulás.

2017-09-13 10 óra 
2017-09-13 11 óra Nemzetközi konferendci Női érdekvédelem Moholy Nagy képz.müv.Egyetem - arculat terv.

2017-09-06 10 óra 
2017-09-06 11 óra Meteorologiai előjelzések, Fodor János főszerkesztő, Jolly Joker, Flex-Mandel Róbert, zene, Mikrovilág,- nadrág, Nádas Péter regénye.

2017-08-30 10 óra 
2017-08-30 11 óra Szösszenetek Tanulási zavarok – kezelésük.

2017-08-16 10 óra 
2017-08-16 11 óra Szösszenetek Pethó Judit Alexander módszer.

2017-08-02 10 óra 
2017-08-02 11 óra Szösszenetek, Lukácsban a világ Uszó Világbajnokság.

2017-07-19 10 óra 
2017-07-19 11 óra Lazázunk, Women Show, Mikrovilág – Berlin Egy kicsit másképp, Berlin Városi kirándulás Rom-túra.

2017-07-05 10 óra 
2017-07-05 11 óra Montágh Imre- Plakát - Antiszemitizmus  - reklám Ráday Mihály.

2017-06-21 10 óra 
2017-06-21 11 óra Nyári napforduló.Vándor Ágnes, Balla Ferenc, Mikro  klíma- Balaton.

2017-06-07 10 óra 
2017-06-07 11 óra Szöszölés-molyolás  - zene-testgyakorlás Balázsi János Zongoramüvész, Messzér Szilvia.

2017-05-24 10 óra 
2017-05-24 11 óra Bécsi anszikszok -  Hegedüs Anna Folk Fest.

2017-05-10 10 óra 
2017-05-10 11 óra Dés András  - Felhőszakadás Budapesten Bojár Iván
András.

2017-05-03 10 óra 
2017-05-03 11 óra Jegyzetek – tömegközlekedés – táska 5 perc Fodor János, ingyen gyógyszer, közönség hiány, Hetényi Ágnes müv-történész.

2017-04-26 10 óra 
2017-04-26 11 óra Bolla Zoltán a Magyar Art Deko Lukak, foghíjak Budapesten, Léber Barbara divattervező.

2017-04-12 10 óra 
2017-04-12 11 óra Míder, Záros Gábor Fűzőkészitő Bóta Gábor, Szinház, kritika, John Markovich MÜPA.

2017-02-22 10 óra 
2017-02-22 11 óra Beugró-műtét után, Aradi Péter városmutogató Népszabadság kivégzése,kulturális rovat, Rózsa Gyula.

2016-07-21 10 óra
2016-07-21 11 óra Nem hagyhatom ki a Művészetek völgyét és nem is hagyom ki. 
Plusz a szokásos agymenések.

2016-07-20 10 óra
2016-07-20 11 óra Picit fesztiválozunk, elvégre szezonja van, de azért nem akármivel kínáljuk a kedves hallgatót és közönséget.

Ma sem tagadom meg magam és mindenféle gondolataimat. Bár igyekszem, de sajna nem leszek felhőtlenül vidám.

2016-05-19 10 óra
2016-05-19 11 óra Vendégem Agárdi Tamás grafológus, a lehető legalaposabban kiképzett pszichológus, igazságügyi szakértő, sőt, az igazságügyi szakértők testületének vezetője. Csakhogy: mostantól nem fogadják el a grafológust igazságügyi szakértőnek. Mi van? Kérdezem én, Tamás pedig felel.

2016-05-12 10 óra
2016-05-12 11 óra Megnyitjuk a Moszkva teret és a lecsószezont, továbbra sem nyitjuk meg a Rácz-fürdőt és vendégül látom Balázsovits Lajost. Film, színház, muzsika - erről mind szó lesz.

2016-05-05 10 óra
2016-05-05 11 óra Tavaszi vegyes lesz a mai műsor, tele meglepetésekkel - még a szerkesztőnek is -, lesem a csengőt, ki érkezik, égni fog a telefon és persze megy, illetve jár az agyam is.

2016-04-28 10 óra
2016-04-28 11 óra Eleddig érthetetlen mulasztásomat pótolom, amikor a műsor címének megfelelően végre kalapokról lesz szó. A második óra vendége Várhegyi Éva kalapszalontulajdonos. Az első órában négy nap alatt beszerzett bécsi élményeimmel árasztom el a hallgatót.

2016-04-14 10 óra
2016-04-14 11 óra A Kalap mágikus 13. számában folytatom a divatsorozatot.Régi barátokat hívtam, de csak a barátság régi, amit csinálnak, az nagyonis új. Márton Rózsa és Végső Gizella, a felülmúlhatatlan tervezőpáros tiszteli meg a Rádió Bézst. Rossz szokásom szerint futtatom az agyamat boltzáron, felnőtt színezőn, nyugalmunkon és biztonságunkon, meg ami jön.

2016-04-07 10 óra
2016-04-07 11 óra A csütörtöki Kalap igazi vegyes - nem felvágott, hanem -, tavaszi csokor. Divatsorozatomban két olyan művészt látok vendégül, akik szöttes és bőr kombinációban nomád stílusú táskákat és kiegészítőket készítenek.Raab Rózsa textilművész és Kriezer Erika bőrműves ipaművész munkáiban addig is gyönyörködhetnek honlapjukon: http://etnomad.com/ vagy a Facebookon. Valamiért mindig is izgattak a keresztnevek, hivatalosan, utónevek. A héten kér ártatlan kiskorú meglepő nevével szembesültem, ezért kerestem meg dr Raátz Judit nyelvészt, vágnánk már rendet, vagy legalábbis tájékozódjunk névadási szokásaink és a szabályok felől. Ismerőseim már tudják, hogy most sem menekülnek aktuális agymenéseimtől.

2016-03-31 10 óra Csipes Antal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil tanszékének oktatója
2016-03-31 11 óra Almási Éva a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes és Kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja

2016-03-24 10 óra Karattur Katalin iparművész
2016-03-24 11 óra Csák Gergő újságíró, jóga- és aikido-tanár, de most a ligeti fák védőjének minőségében hívtam

2016-03-17 10 óra Németh Anikó a Manier tervezője és tulajdonosa
2016-03-17 11 óra telefonon Dr. Lakos András infektológus

2016-03-10 10 óra Németh Anikó, a Manier szalon tulajdonosa
2016-03-10 11 óra Varga Erika, a Romani Design alapítója és vezetője

2016-03-03 10 óra F. Dózsa Katalin művészettörténész, divattörténész
2016-03-03 11 óra

2016-02-25 10 óra Wahorn András festőművész, grafikus, dizájner, Varga András, a Magyar Pszichológusok Társaságának a főtitkára
2016-02-25 11 óra Turcsányi Szabó Márta az ELTE Informatikai Karának docense

2016-02-18 10 óra  P. Szűcs Júlianna a Mozgó Világ főszerkesztője
2016-02-18 11 óra Dr. Bognár Anikó "AZ" angoltanár

2016-02-10 10 óra Demeter Nóra építész
2016-02-10 11 óra Dimer Tamás fotográfus

2016-02-04 10 óra Balázs János zongoraművész
2016-02-04 11 óra Erdélyi Lili Ada, költő, író, festő, rajzoló, előadó

2016-01-28 10 óra Földes Péter író, újságíró
2016-01-28 11 óra Megyeri Orsolya diétás receptjeiről

2016-01-21 10 óra Körtvélyes Éva közgazdász, újságíró, prémium kategóriás ingatlanos
2016-01-21 11 óra Tölgyesi Katalin az ARTalakulás Galéria tulajdonosaa a kiállításáról.

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Jelölés Gábor Dénes Díjra

A Gábor Dénes Díj a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon, amelyet  a NOVOFER Alapítvány felhívására a hazai és határon túli magyar nemzetiségű  kutató-fejlesztő szakemberek  nyerhetnek el.

A felterjesztések leadási határideje: 2020. október 10.

Gábor Dénes-díjat 2020 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában a Parlamentben adják át meghívott állami vezetők közreműködésével. A részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ internetes címen érhető el letölthető formátumban.

Felhívás a kattintás után.

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Irodalmi játékra hívjuk hallgatóinkat. Légrádi Gergely új regénye megmutatja: ha a múlton töprengünk vagy a jövőtől rettegünk, elveszítjük a jelen pillanatait. – Az életet kezdők és újrakezdők regénye a Jaffa kiadónál jelent meg.

A helyes válast beküldők között a szerő  Nélkülem-Nélküled című új regényét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán