A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Csányi Zita és Katona Làszló

30 éve éljük a mindennapjainkat egymás mellett, szinte napi 24 órában. És miközben az évek során többszörös nagyszülők lettünk, azon vettük észre magunkat, hogy egy hihetetlen szellemi utazásban volt részünk. A gyerekeinkkel, unokáinkkal, barátainkkal folytatott beszélgetéseink során újra és újra az a kérdés merül fel bennünk, hogyan tegyük szebbé az életüket azzal, amit átadunk nekik a tapasztalatainkból. Kapcsolat, barátság, partnerség, bizalom és kíváncsiság. Ezek azok a fogalmak, melyek mentén igyekszünk megválaszolni a nap, mint nap felmerülő kérdéseket. A mindennapokban ugyanúgy, mint a műsorban.

 

• Füles fotel - Csányi Zita és Katona László • KétHetente Csütörtök  17:00-18:00 •

2020-09-24 17 óra Délután 5 órakor Füles fotel a Bézsen. Ebben a műsorban leginkább azon törjük a fejünket, mit szeretünk annyira a világban, hogy érdemesnek tartsuk azt továbbadni.
- Hát, nem mi adunk át bármit is az utánunk jövőknek, hanem ők vesznek át tőlünk. Azt, amit jónak látnak. – Így nyitottuk a beszélgetést Mérő Lászlóval. Hallgassák meg, mit tanultunk még A csodák logikája, a Mindenki másképp egyforma, a Nyolcrétű út, és még számtalan érdekesebbnél érdekesebb könyv szerzőjétől!

2020-09-10 17 óra Színészet, szociális munka, pszichodráma, playback. És mindez egy emberben. A Füles fotel vendége Simon Péter mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető. A Thalassa Ház Pszichoterápiás és Pszichiátriai Rehabilitációs Intézet munkatársa, playback és pszichodráma csoportvezető. Playback-színházi színész. A Rögtönzések Színháza és a Pszínház alapító tagja. Hallgassanak minket!

2020-08-27 17 óra Újra Füles fotel a Bézsen! Annyi érdekes olvasmányunk, beszélgetésünk volt az elmúlt két hétben, hogy ebbe a műsorba most nem hívtunk vendéget, hanem inkább azokat a gondolatokat, osztjuk meg a hallgatókkal, melyeket ezek az olvasmányok és beszélgetések keltettek bennünk. Az egyetértéseinket és az egyet-nem-értéseinket! Lesz szó a konvertálható tudásról, és arról is, hogyan szervezzük életünket, ha alaptételnek gondoljuk az élethosszig tartó tanulást? Hallgassanak minket!

2020-08-13 17 óra A Füles fotel az a műsor, ahol arról beszélgetünk, mi a fontos nekünk, a műsor készítőinek a világból, és miről gondoljuk azt, hogy érdemes továbbadni a jövő generációjának. Sok szó esik az alternatív tanulási lehetőségekről, azokról a megoldásokról, ahol a támogató, elfogadó légkör, a bizalom abban segíti a tanulni vágyó gyereket, hogy a vágy a tanulásra megmaradjon, kedvvel, kíváncsisággal forduljon társai, tanítói és az őt körülvevő világ felé.
Ezen a héten ismerkedjenek meg a MALOM-ALOM TANULÓCSOPORTTAL, ahol a gyermekek tudásszomját igényeik legmesszebbmenő figyelembevételével igyekeznek kielégíteni.
Ahogy ők fogalmaznak: Hiszünk abban, hogy egy gyermek már születésétől fogva autonóm személyiség, akinek van elképzelése a világról, fokozatosan képes egyre több felelős döntést hozni saját életéről, és ezt életkorának megfelelően meg is tudja fogalmazni.
Ginter Zsuzsával és Széger Katival arról beszélgetünk, hogy a művészetekkel való foglalkozás, az együtt töltött minőségi idő hogyan erősíti a gyerekek tanulási vágyát, önismeretét és önbizalmát. Hallgassák a Füles fotelt!

2020-07-30 17 óra Kéthetente van Füles fotel a Bézsen. És ez a hét az a hét, amikor van. Ma, július 30-án vendégünk Fung Emília logopédus lesz, akivel nem a beszédhibákról beszélgetünk, (... bár, ki tudja, talán arról is), hanem a körülöttünk lévő világról. Hogy mit gondolunk arról, mit érdemes átadni belőle az utánunk jövőknek. Az internetről, az iskoláról, meg Garfieldról, akit kicsit máshogy értenek a gyerekek, mint a felnőttek. Hallgassanak minket csütörtökön 17 órától!

2020-07-16 17 óra A két fotelben két pedagógus ül, - szakmánk szerint azok vagyunk (mint annyian mások is a Bézsben). És annak is valljuk magunkat. Ez alkalommal a vendégünk is az: Papp Zoltán Tibor mesterpedagógus, akivel az előtérbe került távoktatásról, a művészeti nevelésről, a pedagógus-életpályamodellről (PÉM) és a pedagógusok szakmai ellenőrzéséről (PSZE) is beszélgetünk.
Hallgassanak minket csütörtökön 17 órától!2020-07-02 17 óra Csányi Zita és Katona László ülnek a foteljeikben, és általában egymással beszélgetnek a világ folyásáról. Ez alkalommal azonban vendégük is lesz. Szabó Judit Ágnes gyógypedagógus és szociológus a beszélgetőtársuk, akivel az idősek helyzetéről, a klisékről, ahogy megítélik őket, és az idősek érdekvédelméről is beszélgetnek. Hallgassanak minket csütörtökön 17 órától!

2020-06-18 17 óra Ebben a műsorban arra keressük a választ, hogyan válik valaki nagyszülővé. Elviccelődhetnénk a dolgot, hogy ahhoz először szülővé kell válni, aztán csak szép türelmesen, vagy nem is annyira türelmesen kivárni, hogy megérkezzen az unoka. Szülővé válni nagyon nagy kihívás, de majdnem ugyanekkora lehet nagyszülővé válni. Az ember azt gondolhatja, hogy ez egy természetes folyamat, és a nagyszülő feltétel nélkül belehelyezkedik a nagyszülői szerepbe, szinte már várja azt. A tapasztalatunk azonban nem ez.

2020-06-04 17 óra A füles fotel az a hely, ahova ha bekucorodunk, elgondolkodhatunk a világ folyásán.
A füles fotel az a hely, ahol mellénk ülhet az unokánk, és mesélhetünk neki mindarról, ami szép és jó a világban. amit érdemes továbbadni.
Ebben az első műsorban, hogy egy kicsit megismerhessenek minket a hallgatók, azt kutatjuk, mit szeretünk a körülöttünk lévő világban. Mit szeretünk rajta annyira, hogy érdemesnek tartsuk azt továbbadni. Persze, sok ilyen dolog van. Megpróbáljuk felvázolni, mitől lesz számunkra fontos, szerethető valami.

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Jelölés Gábor Dénes Díjra

A Gábor Dénes Díj a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon, amelyet  a NOVOFER Alapítvány felhívására a hazai és határon túli magyar nemzetiségű  kutató-fejlesztő szakemberek  nyerhetnek el.

A felterjesztések leadási határideje: 2020. október 10.

Gábor Dénes-díjat 2020 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában a Parlamentben adják át meghívott állami vezetők közreműködésével. A részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ internetes címen érhető el letölthető formátumban.

Felhívás a kattintás után.

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Irodalmi játékra hívjuk hallgatóinkat. Légrádi Gergely új regénye megmutatja: ha a múlton töprengünk vagy a jövőtől rettegünk, elveszítjük a jelen pillanatait. – Az életet kezdők és újrakezdők regénye a Jaffa kiadónál jelent meg.

A helyes válast beküldők között a szerő  Nélkülem-Nélküled című új regényét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán