A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Csányi Zita és Katona Làszló

30 éve éljük a mindennapjainkat egymás mellett, szinte napi 24 órában. És miközben az évek során többszörös nagyszülők lettünk, azon vettük észre magunkat, hogy egy hihetetlen szellemi utazásban volt részünk. A gyerekeinkkel, unokáinkkal, barátainkkal folytatott beszélgetéseink során újra és újra az a kérdés merül fel bennünk, hogyan tegyük szebbé az életüket azzal, amit átadunk nekik a tapasztalatainkból. Kapcsolat, barátság, partnerség, bizalom és kíváncsiság. Ezek azok a fogalmak, melyek mentén igyekszünk megválaszolni a nap, mint nap felmerülő kérdéseket. A mindennapokban ugyanúgy, mint a műsorban.

 

• Füles fotel - Csányi Zita és Katona László • KétHetente Csütörtök  17:00-18:00 •

2021-01-14 17 óra Kaland és varázslat. Gyerekkorunkat átszőtte ez a két fogalom. Rabló-pandúrt játszottunk a tóparton, vagy egyedül bolyongtunk a hegyen. A Füles fotelben 17 órától arról beszélgetünk, miért szeretjük, miért vágyunk úgy a kalandokra, a varázslatra, és miért olyan kedvesek a kalandozások emlékei. Hallgassanak minket!

2020-12-31 17 óra Szilveszter van, és csütörtök. Épp az a csütörtök, amikor foteleinkben ülve beszélgetünk a Bézsben. Ma éppen arról, mire emlékszünk gyerekkorunk rádiókabaréiból. Az első kabaré, amiből szemezgetünk, 1955-ben hangzott el, az utolsó pedig 1986-ban. Villámgyors időutazásban vehetnek részt, ha hallgatnak minket.

2020-12-17 17 óra Ezen a karácsonyon kicsit más lesz a nagy, családi ebéd, vacsora. Lehet, hogy kevesebben ülünk az asztalhoz, és talán rövidebb időre, és nem biztos, hogy akkor, amikor szoktunk. De enni fogunk. A szokásos fogások is meglesznek. A bizonytalanságban biztonság, ami megszokott.

Ma 17 órától Füles fotel a Bézsen. A Füles fotelben az evésről beszélgetünk. Hallgassanak minket!

2020-12-03 17 óra Ma 17 órakor újra Füles fotel. A játékról beszélgetünk, mert mindketten imádunk játszani. Sakkozni, LEGO-várat építeni, gesztenyéből sündisznót, madzagból macskabölcsőt készíteni, együtt lenni, társasozni. Szórakoztatni, meg gondolkodtatni a kicsiket, meg a nagyokat. Hallgassanak minket!

2020-11-19 17 óra Felfedezünk, megfigyelünk, felügyelünk, szemügyre veszünk, vizsgálódunk, elemzünk, belemerülünk. Számtalan olyan dolgot művelünk, amihez figyelem kell. Jó, pontos, kitartó figyelem. Csányi Zita és Katona László a figyelemről beszélget 17 órától a Füles fotelben.

2020-11-05 17 óra Csányi Zita és Katona László ülnek a foteljeikben, és általában egymással beszélgetnek a világ folyásáról. Így teszik ezt a Bézsben is. Ülnek a mikrofonok előtt és beszélgetnek - élőben. Ma azonban egy ismétléssel jelentkeznek. Nyár közepén, július elején Szabó Judit Ágnes szociológussal beszélgettek az idősek helyzetéről, arról, hogy milyen az a figyelem, mellyel az idősebb és a fiatalabb generációk jólléte elérhető. Hallgassák meg/újra a műsort!

( A 2020.07.02-i adás ismétlése )

2020-10-22 17 óra "Először leülsz szép, tisztes távolba tőlem, úgy, ott a fűben. Én majd a szemem sarkából nézlek, te pedig nem szólsz semmit. A beszéd csak félreértések forrása. De minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz..." Így tanította a róka a kis herceget barátkozni. De hogy tanulunk mi barátkozni? Van-e abban különbség, ki mit nevez barátságnak? Ma ezekről a kérdésekről beszélgetünk a Bézsen, a Füles fotelben, 17 órától. Mi sem tudjuk a tutit. De újra és újra átfogalmazzuk a gondolatainkat, és megbeszéljük azokat egymással. Hallgassanak minket!

2020-10-08 17 óra Minden második csütörtökön Füles fotel a Bézsen. És ma pont egy ilyen csütörtök van. Azon morfondírozunk majd a foteleinkben, hogy miért szeretünk iskolába járni. Vagy, ha nem, miért nem? Emlékszünk-e, hogy gyerekkorunkban miért szerettünk, vagy miért nem suliba menni? Petit miért húzta a szíve jobbra, mikor balra volt az iskola? És miért súgta az esze azt, hogy menjen oda?

2020-09-24 17 óra Délután 5 órakor Füles fotel a Bézsen. Ebben a műsorban leginkább azon törjük a fejünket, mit szeretünk annyira a világban, hogy érdemesnek tartsuk azt továbbadni.
- Hát, nem mi adunk át bármit is az utánunk jövőknek, hanem ők vesznek át tőlünk. Azt, amit jónak látnak. – Így nyitottuk a beszélgetést Mérő Lászlóval. Hallgassák meg, mit tanultunk még A csodák logikája, a Mindenki másképp egyforma, a Nyolcrétű út, és még számtalan érdekesebbnél érdekesebb könyv szerzőjétől!

2020-09-10 17 óra Színészet, szociális munka, pszichodráma, playback. És mindez egy emberben. A Füles fotel vendége Simon Péter mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető. A Thalassa Ház Pszichoterápiás és Pszichiátriai Rehabilitációs Intézet munkatársa, playback és pszichodráma csoportvezető. Playback-színházi színész. A Rögtönzések Színháza és a Pszínház alapító tagja. Hallgassanak minket!

2020-08-27 17 óra Újra Füles fotel a Bézsen! Annyi érdekes olvasmányunk, beszélgetésünk volt az elmúlt két hétben, hogy ebbe a műsorba most nem hívtunk vendéget, hanem inkább azokat a gondolatokat, osztjuk meg a hallgatókkal, melyeket ezek az olvasmányok és beszélgetések keltettek bennünk. Az egyetértéseinket és az egyet-nem-értéseinket! Lesz szó a konvertálható tudásról, és arról is, hogyan szervezzük életünket, ha alaptételnek gondoljuk az élethosszig tartó tanulást? Hallgassanak minket!

2020-08-13 17 óra A Füles fotel az a műsor, ahol arról beszélgetünk, mi a fontos nekünk, a műsor készítőinek a világból, és miről gondoljuk azt, hogy érdemes továbbadni a jövő generációjának. Sok szó esik az alternatív tanulási lehetőségekről, azokról a megoldásokról, ahol a támogató, elfogadó légkör, a bizalom abban segíti a tanulni vágyó gyereket, hogy a vágy a tanulásra megmaradjon, kedvvel, kíváncsisággal forduljon társai, tanítói és az őt körülvevő világ felé.
Ezen a héten ismerkedjenek meg a MALOM-ALOM TANULÓCSOPORTTAL, ahol a gyermekek tudásszomját igényeik legmesszebbmenő figyelembevételével igyekeznek kielégíteni.
Ahogy ők fogalmaznak: Hiszünk abban, hogy egy gyermek már születésétől fogva autonóm személyiség, akinek van elképzelése a világról, fokozatosan képes egyre több felelős döntést hozni saját életéről, és ezt életkorának megfelelően meg is tudja fogalmazni.
Ginter Zsuzsával és Széger Katival arról beszélgetünk, hogy a művészetekkel való foglalkozás, az együtt töltött minőségi idő hogyan erősíti a gyerekek tanulási vágyát, önismeretét és önbizalmát. Hallgassák a Füles fotelt!

2020-07-30 17 óra Kéthetente van Füles fotel a Bézsen. És ez a hét az a hét, amikor van. Ma, július 30-án vendégünk Fung Emília logopédus lesz, akivel nem a beszédhibákról beszélgetünk, (... bár, ki tudja, talán arról is), hanem a körülöttünk lévő világról. Hogy mit gondolunk arról, mit érdemes átadni belőle az utánunk jövőknek. Az internetről, az iskoláról, meg Garfieldról, akit kicsit máshogy értenek a gyerekek, mint a felnőttek. Hallgassanak minket csütörtökön 17 órától!

2020-07-16 17 óra A két fotelben két pedagógus ül, - szakmánk szerint azok vagyunk (mint annyian mások is a Bézsben). És annak is valljuk magunkat. Ez alkalommal a vendégünk is az: Papp Zoltán Tibor mesterpedagógus, akivel az előtérbe került távoktatásról, a művészeti nevelésről, a pedagógus-életpályamodellről (PÉM) és a pedagógusok szakmai ellenőrzéséről (PSZE) is beszélgetünk.
Hallgassanak minket csütörtökön 17 órától!2020-07-02 17 óra Csányi Zita és Katona László ülnek a foteljeikben, és általában egymással beszélgetnek a világ folyásáról. Ez alkalommal azonban vendégük is lesz. Szabó Judit Ágnes gyógypedagógus és szociológus a beszélgetőtársuk, akivel az idősek helyzetéről, a klisékről, ahogy megítélik őket, és az idősek érdekvédelméről is beszélgetnek. Hallgassanak minket csütörtökön 17 órától!

2020-06-18 17 óra Ebben a műsorban arra keressük a választ, hogyan válik valaki nagyszülővé. Elviccelődhetnénk a dolgot, hogy ahhoz először szülővé kell válni, aztán csak szép türelmesen, vagy nem is annyira türelmesen kivárni, hogy megérkezzen az unoka. Szülővé válni nagyon nagy kihívás, de majdnem ugyanekkora lehet nagyszülővé válni. Az ember azt gondolhatja, hogy ez egy természetes folyamat, és a nagyszülő feltétel nélkül belehelyezkedik a nagyszülői szerepbe, szinte már várja azt. A tapasztalatunk azonban nem ez.

2020-06-04 17 óra A füles fotel az a hely, ahova ha bekucorodunk, elgondolkodhatunk a világ folyásán.
A füles fotel az a hely, ahol mellénk ülhet az unokánk, és mesélhetünk neki mindarról, ami szép és jó a világban. amit érdemes továbbadni.
Ebben az első műsorban, hogy egy kicsit megismerhessenek minket a hallgatók, azt kutatjuk, mit szeretünk a körülöttünk lévő világban. Mit szeretünk rajta annyira, hogy érdemesnek tartsuk azt továbbadni. Persze, sok ilyen dolog van. Megpróbáljuk felvázolni, mitől lesz számunkra fontos, szerethető valami.

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Karácsony

Bézs 2020. 11. 24. Faragó Judit

Karácsony

Röviden:

Nincs karácsony Corvin nélkül. Nincs karácsony.

Hosszabban: Most Corvinnal sincs karácsony. Hiába tették ki az utcára a füzéreket, hiába lett ezüst a szomszédasszony konyhaablaka, hiába áll már a bevásárló központ előtt az irdatlan műfenyő, az idén nincs karácsony. Hiába mennek külföldre az ajándékcsomagok az unokáknak, ők nem jönnek, és a nagyi sem repül.

Budapest, Linz, Amszterdam megint Skype-kapcsolatban ünnepel, mint a születésnapokon, de nem lesz ünnepi vacsora annyi embernek, hogy a kerti asztalt kelljen a nappaliban felállítani.  Nem készül bödönnyi töltött káposzta, 8-10, akármennyi rúd bejgli, ha azt nem a karácsonyfa alatt esszük meg. Ha készül is, legfeljebb a kertkapura lesz akasztva az élelmiszerküldemény. Valljuk be, ez a legjobb indulattal sem nevezhető karácsonynak.

Izgatott ajándékbontogatás már régen nincs. Mióta a gyerekek felnőttek, drága, értelmetlen és többnyire félresikerült a „meglepi”. Unalmas a pulcsi, az ing, a kozmetikum és a díszlámpa-füzér. Unalmas az egészhez jó képet vágni. És ez nekem nem is nagyon hiányzik. Bevallom, még a fényképnézegetés sem.

Nem nevelkedtem karácsonyozó családban, így felnőtt koromban sem vált nélkülözhetetlen ünneppé. Sőt. Mi már régen nem ezért jövünk össze, hanem mert szeretjük egymást – bármikor. Kitüntetetten karácsonykor pedig egyszerűen fárasztó a rengeteg étel előállítása, a romok eltakarítása.  Speciel nyomasztó, hogy nekem külön kell főzni, ezt huszon akárhány éve sem szoktam meg. Persze segítünk egymásnak. Jó azokat látni, akiket csak ilyenkor lehet, jó megismerkedni az új barátokkal, barátnőkkel, az unokákkal. Csak hát éppen karácsonykor nagyon fáradságos ehhez az örömhöz hozzáférni. Az idén nem is lehet.

Nem tudom, ki hogy van vele, azért én biztosan megint beszerzem a gallyakat – szigorúan nem fát -, lemegyek a pincébe a díszekért, megpróbálok a készletből új kombinációt előállítani, aztán várom a vízkeresztet, hogy megszabaduljak a potyogó tűlevelektől. Menüm ünnepi része a bejgli lesz, amit a hozzámtartozó valamilyen mennyiségben mégis előállít, én pedig eszem belőle, noha idegen a diétámtól. De hát egyszer van karácsony évente – hál istennek. Vagy most egyszer se?

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Szenvedésekkel teli, regényes élet, világhír. Utánozhatatlan hang és örök dallamok. Játékunkban Edit Piafra emlékezünk és a helyes megfejtések beküldői között Michelle Marly: Edith Piaf és a szerelem dala c. könyvét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán