A Rádió Bézs elsősorban a Nőkért szól. Éppen ezért a férfiak is hallgatják. A felnőtt, érett, érző és gondolkodó nőkért. Aki a Bézst hallgatja, igényes, szép zenére és higgadt, okos szóra számíthat. A Rádió Bézs online rádió, napi 24 órában szól! A Rádió BÉZS a finom lágy hangok vonala! Sok szép muzsika, értelmes emberek! Higgadt és mégis szenvedélyes  >>>

Rádióbézs

Utazás 2020

Grosschmid Péter

Te hová utaznál legszívesebben? Az olasz Riviérára? Havasoktól ölelt erdélyi kis falvakba? Párizsba, hogy végre felmászhass az Eiffel-toronyba? Megnéznéd Madame Tusseaud panoptikumát Londonban? Szeretnéd hallani a gondolások csónakra csalogató kiáltozását Velencében? Vagy valami sokkal távolabbi úticélod van, talán Vietnam vagy a Csendes-óceáni szigetvilág? Álmodj csak! Legjobban teszed, ha otthon maradsz. A világ minden részéből érkeznek az aggasztó hírek, ennyi új beteg, annyi halott, az egyik országba ma még nyugodtan beléphetsz, a másikból már nem jöhetsz haza. A helyzet napról napra változik, ami eddig zöld volt, hirtelen sárga lesz, majd valahol egy politikus úgy dönt, hogy a te országodból nem enged be senkit, régen megváltott repülőjegyed, előre kifizetett szállásod válik érvénytelenné. Legjobban teszed, ha otthon maradsz. Emlékezz a régi utazásaidra, és örülj, hogy még részed lehetett bennük! Vedd elő a fakuló fényképeket, vagy varázsold elő számítógépedből az újakat, és éld át újra a régi utazásokat! Emlékezz az első nagy útra, a várakozásra, hogy kapsz-e útlevelet, az izgalomra, hogy a vámos megtalálja-e az útikönyved lapjai közé rejtett húszdollárost, a megérkezésre az idegen nyelvet beszélő emberek közé, arra, hogy hogy próbáltad az útiszótárból összerakni az első bolgár mondataidat! Milyen jó volt felfedezni egy várost céltalanul kóborolva az utcákon, kibetűzni az üzletek cégtábláit, ismeretlen gyümölcsöket kóstolni egy nyüzsgő piacon, egy kövön ülve hallgatni a hullámok ütemes csapkodását a nagybetűs Tenger partján! Legjobban teszed, ha otthon maradsz. Vagy utazz itthon! De éppen most olvastad, hogy az itthoni utazáshoz kiválasztott városban több tucatnyian betegedtek meg egyetlen istentiszteleten… Hol nem voltál még?  Wellness kizárva, túl sokan vannak párás kis helyen, a legtöbb hely már foglalt, ami marad, az valaki olyané, akinek nem szívesen adnád a pénzed… Legjobban teszed, ha otthon maradsz. És örülj, hogy már láttál valamit a világból, amit lehet, hogy már mások nem is fognak látni. Örülj, hogy érezted a trópusi eső utáni forró párát Kubában, hogy küzdhettél a szúnyogok ármádiájával Lappföldön az éjféli nap alatt, örülj, hogy gyalogolhattál New York külvárosában, amikor karbantartás miatt leállt a metró, hogy fájt a gyomrod és beteg voltál egy rosszul megválasztott egyiptomi vendéglőben elfogyasztott vacsorától! Örülj, hogy ott lehettél! És tudod, hogy szívesen átélnéd ezeket is újra, csak hogy megint ott lehess. De addig is nézegesd a régi fotókat, beszélgess a régi útitársakkal – de ne felejtsd feltenni a maszkodat! Maradj egészséges! Bírd ki még egy kicsit, talán lesz oltás, talán elmúlik ez a járvány… De mi lesz, ha jön a másik? Semmi se lesz többé olyan, mint volt. Legjobban teszed, ha otthon maradsz.

 

Kovalik Márta díj

Kedves Barátaim!
 
Szeretnék megosztani Veletek két nagyon jó és szép hírt. 
 
Megünnepeltük a BÉZS Rádió működésének 5 éves évfordulóját. Ehhez itt is hadd gratuláljak Fodor Jánosnak, a Rádió lelkének és motorjának az egész kuratórium nevében! További sok évnyi sikeres működést kívánunk!
 
Az ünnepséget a Király u. 11. szám alatt található K11 Művészeti és Szabadidő Központban szervezte meg János, nagyon szépen és mívesen. Sajnos, akinek igazán ott kellett volna lennie, megbetegedett. Így Talyigás Kati nem volt személyesen jelen, hogy megtudja, hogy Ő kapta idén a Kovalik Mártáról elnevezett vándordíjat.  Fodor János nagyon szép szavakkal emlékezett meg a névadóról, s az első két díjazottról, Bojár Gáborról és Vekerdy Tamásról. Azt is elmondta, hogy egy névtelen adakozó lehetővé tette, hogy a vándordíj egy másolata ott maradhasson a díjazottnál is a következő 5 évben.  Majd felhívta a színpadra a díj alkotóit, Formanek Zuzsát és Bedécs Kristófot, kezükben a díjjal. Talyigás Katalin távollétében pedig engem ért az a megtiszteltetés, hogy átvehettem tőlük a nagyon szép üvegalkotást, ami talán a leszálló Nikére emlékeztet leginkább, de mindenképpen a szárnyalásról, a repülésről, az alkotásról szól - azon kívül, hogy nagyon szép, légies!  
 
Gratulálunk, Talyigás Katalin! 
 
Hegyesi Gábor
Szociális Innovációs Alapítvány 
a Kuratórium elnöke
 

 

 >>>

Jelölés Gábor Dénes Díjra

A Gábor Dénes Díj a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon, amelyet  a NOVOFER Alapítvány felhívására a hazai és határon túli magyar nemzetiségű  kutató-fejlesztő szakemberek  nyerhetnek el.

A felterjesztések leadási határideje: 2020. október 10.

Gábor Dénes-díjat 2020 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában a Parlamentben adják át meghívott állami vezetők közreműködésével. A részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ internetes címen érhető el letölthető formátumban.

Felhívás a kattintás után.

 >>>

Partnereink:

VDSZ jooble myonlineradio wildom

2018. szeptember 16.

Adatforgalmi díj nélkül

Ezentúl még kevesebb lehetősége van, hogy azt mondja: ismerem a nevét, hallottam, hogy érdekesek a műsorai, de nem tudom hol és hogyan hallgathatom. A technika egyre több eszközével segítjük, hogy bárhol, bármikor hallgathassa online adásunkat. Nem kell a számítógép előtt ülnie és online rádiókészülék sem szükséges hozzá, csak vegye elő „élettársát” azaz mobiltelefonját és máris megszólal a Rádió Bézs. Androidosoknak van  Play Store-ból letölthető applikáció, és az Iphone tulajdonosoknak természetesen az App Store-ban is ott az alkalmazás. Vagy elég az oldalunkon látható QR kódot beolvasni, máris szól az adás.

Aki pedig mégis internet rádióján szeretne hallgatni minket, itt keresse:

Rádió Bézs 
http://195.210.29.82:8001/bezs

 
Rádió Bézs 2 
http://195.210.29.82:8002/bezs2

Vodafonos hallgatóinknak különösen jó hírünk van: nekik ezen túl az adatfogyasztás miatt nem kell aggódniuk. Ha havi 1000 forintért Music Passt vásárolnak, adatforgalmi díj nélkül akár 24 órán keresztül szólhat telefonjukon a Rádió Bézs. A szolgáltatást az oldalunkról a Bézs hírek rovatban található linkkel akár közvetlenül is megrendelhetik.

De azért ha megszólal a telefon, ne felejtsék el felvenni!

 >>>
Élő
adás

Élő
adás Bézs 2


Támogass!

Támogassa a Rádió Bézst!

A Rádió Bézs adásait mindenki ingyen hallgatja, de nem ingyen készül.

Immár öt esztendeje erőnkön felül teljesítünk, hogy szólhassunk önökhöz, önökért. Arra kérjük önt, hogy támogasson, hogy életben maradjunk, hogy növekedni és fejlődni tudjunk

 

 >>>

Játék

Irodalmi játékra hívjuk hallgatóinkat. Légrádi Gergely új regénye megmutatja: ha a múlton töprengünk vagy a jövőtől rettegünk, elveszítjük a jelen pillanatait. – Az életet kezdők és újrakezdők regénye a Jaffa kiadónál jelent meg.

A helyes válast beküldők között a szerő  Nélkülem-Nélküled című új regényét sorsoljuk ki.

 >>>

az Autodoc Club weboldalán